Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ZKLIDNIT KAŠEL

OBSAH

Dávivý kašel v těhotenství

Dávivý kašel v těhotenství je nepříjemnou záležitostí a příčin vzniku může být mnoho. Vždy je vhodné vyhledat lékaře.

Zdroj: Dávivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel M Černíková.

Manželovi se včera večer objevila vyrážka na krku a trupu, lehce na pažích. Přes noc se rozšířila i na nohy a přibyla na pažích. Nejvíce se podobá zarděnkám, ale nemá nic na obličeji, ani ve vlasech, je bez teploty, nemá problémy dýchacích cest. Vyrážka je červená, vypadá jako velká husí kůže a místy je hustější a zhoršuje se. Nesvědí. Může někdo poradit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Aplikujte po dobu několika dní volně prodejnou mast Hydrocortisone a mělo by se to zklidnit. Také učiňte opatření, aby nedocházelo k nočnímu pocení. Takže snižte teplotu v místnosti a oblečte bavlněné pyžamo.

Zdroj: diskuze Vyrážka

Co nejčastěji žlučník podráždí

  • alkohol
  • dráždivá a pálivá jídla
  • tučná a smažená jídla
  • nadýmavá jídla (například luštěniny)
  • potraviny s malými jadérky (borůvky, ostružiny, maliny a podobně)
  • špatně stravitelná jídla
  • uzeniny
  • káva, kakao
  • pálivé koření
  • stres, nervozita a agresivita
  • obezita
  • vysoký cholesterol

Zdroj: Čím zklidnit podrážděný žlučník

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKA A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ela.

Moje zkušenosti s probiotiky jsou jen pozitivní. Probiolact mi zklidnit žaludek při užívání antibiotik, při různých střevních potížích, posilují imunitu celé rodině.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Matyáš.

Při každém užívání antibiotik polykám i probiotika Probiolact. Vyhnu se tak střevním potížím, které jsem dřív míval.

Zdroj: diskuze Antibiotika a probiotika

Alergický kašel u dětí

Alergie u dětí způsobují chronický kašel, podráždění dýchacích cest vyvolává u dítěte suchý kašel v noci, který je obtížně utišitelný. U dětí, které kašlou především v noci, může jít o neustálý kašel bez teploty, kdy příčinou suchého, dlouhodobého kašle může být také astma nebo gastroezofageální reflux.

Zdroj: Alergický kašel

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ V UŠÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Pred 14 dny me zacalo strasne svedit v usich. Mela sem anginu a doktor mi rek ze to mam od toho protoze me bolelo v krku. Ale to svedeni nekdy uz přechází v bolest a ja nevim co s tim mam delat. Kdyz sem u toho doktora byla pred tydnem tak my rek ze to mam stale od ty anginy a nic mi neporadil. Poradite mi Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste si své uši jednou denně vytřít vatičkou namočenou ve višněvského balzámu. Uši by se měly do 4 dnů zklidnit. Višněvského balzám se dá volně koupit v lékárnách.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění v uších

Jak zvládnout astmatický kašel u dětí

Kašel patří spolu s dušností, tíží na hrudníku a pískáním na hrudníku mezi základní příznaky astmatu. U dětí může být kašel dokonce jeho jediným příznakem. Po nasazení inhalační antiastmatické léčby, která je jednak preventivní (dlouhodobá) a jednak záchranná (úlevová), by měl kašel zcela ustoupit. Když se kašel znovu objeví, je potřeba častěji použít úlevový lék, a pokud kašel přetrvává, navštívit lékaře, který nám astma léčí. Dobře léčený astmatik by měl být bez příznaků astmatu a bez omezení životních aktivit včetně sportu.

Zdroj: Astmatický kašel

Poradna

V naší poradně s názvem CELODENNÍ KAŠEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava.

Dobrý den mám asi 4 dny silný kašel . Začne mi škrábat v krku a v zapětí začnu kašlat až se mi zvedá žaludek mám Duracef po 12 hodinach erdomed na kašel zatim žádný výsledek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bez vyšetření nejde takhle poznat proč vás kašel takto trápí. Zřejmě vám něco dráždí řasinky v dýchacích cestách, což může být hustý hlen, prach, alergie, ale i mnoho dalších vážnějších příčin. Proto i zkoušení různých přípravků by bylo nebezpečné. Doporučuji vám obrátit se na plicního lékaře, nechat si zrentgenovat plíce a podle výsledků určit další léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celodenní kašel

Jak na suchý kašel při astma

Suchý dráždivý kašel, který se objevuje zejména po námaze anebo v noci, ruší spánek a omezuje fyzickou aktivitu. Astmatický kašel může být vyvolán i silnými emocemi, jako je smích nebo pláč, a také kontaktem s alergenem, například se zvířetem. Tento kašel se lepší po aplikaci bronchodilatancií. Při astmatickém záchvatu se objevuje dráždivý kašel a expektorace, což bývá známkou ústupu záchvatu.

Zdroj: Astmatický kašel

Diskuze

V diskuzi PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julka.

Užívání antibiotik mi nedělá dobře. V lékárně mi radili nějaká probiotika, prý pomáhají zklidnit žaludek. Koupila jsem si Probiolact a musím uznat, že pomohl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ráchel.

Kvalitní probiotika můžou jedině pomoci. Jsou výborná na posílení imunity, která začíná ve střevech.

Zdroj: diskuze Probiotika

Černý kašel u dospělých

Černý kašel postihuje dospělé jedince výjimečně. Mezi jeho hlavní příznaky patří nevolnost, nechuť k jídlu, zahlenění, rýma, samozřejmě kašel a slzení očí. Dále se může objevit dušnost, potíže s dýcháním, nadměrná tvorba slin, zvracení a horečka.

Zdroj: Černý kašel

Diskuze

V diskuzi IMUNITA A PROBIOTIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik.

Probiotika mi pomáhají zklidnit žaludek při užívání antibiotik a taky při různých střevních potížích. Také jsou skvělá na imunitu. Já beru Probilact a jsem spokojená.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Johča.

Probiotika nám moc pomáhají. Užíváme Probiolact při střevních potížích a při oslabené imunitě.

Zdroj: diskuze Imunita a probiotika diskuze

Dávivý kašel po jídle

Dávivý kašel po jídle může být vyvolán podrážděním trávicí soustavy, alergickou reakcí, nebo jen zaskočením sousta.

Zdroj: Dávivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem NÁMĚSÍČNOST A NOČNÍ DĚSY LÉČBA U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Může dojít k tomu dis 2 lidi spí tak ten druhý diš je náměsíčný a třeba zautočí na toho co spí tak ten dotičnej jak se má bránit aby neublížil druhýmu a dis jí nebo ho nechám samotnou -samotnýho jak zajistim aby si neublízil nebo jak ho mam zklidnit co mi poradíte pište dík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud jde o skutečnou náměsíčnost, tak při ní je většinou náměsíčný vždy probuzený, vidí a vyhýbá se překážkám. Pokud Vás partner/ka ve spánku ohrožuje a Vy se bojíte o svou či jeho/její bezpečnost, tak je třeba si o tom ráno pormluvit. Je třeba zjistit, jestli o tomto ohrožujícím konání partner/ka nebo dítě vůbec ví. Po té by bylo vhodné naplánovat návštěvu odborného psychologa a zjištěné projevy s ním prodiskutovat. Jestli nechcete tuto záležitost řešit s lékařem, tak je zde možné okamžité řešení v podobě oddělených ložnic a spát raději samostatně a nebo dál od sebe. To platí i pokud se Váš problém týká problémů se spánkem vašich dětí. Z Vašeho dotazu to není zcela jasné, koho máte na mysli.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náměsíčnost a noční děsy léčba u dětí

Dávivý kašel bez teploty

Dráždivý kašel bez teplot může být spojen s alergií čí astmatem. Člověk pocítí silný nedostatek dechu, který může způsobovat dušení spojené se sípáním, hvízdáním a chrčením při dýchání, objeví se rýma, zánět spojivek a svědění kůže a záchvatovitý kašel bez teploty.

Zdroj: Dávivý kašel

Diskuze

V diskuzi JAK NAJÍT OČNÍHO LÉKAŘE, KTERÝ ROZPOZNÁ ZÁNĚT OČNÍCH VÍČEK ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gerda, 12.dubna 2017.

Od konce ledna se léčím s zánětem očí. Po delší době, když jsem podle nateklých očních víček, která svědí a pálí a hlavně ráno jsou nateklá a červená tak jako oči pod nimi usoudila, že mám blefaritidu, čili zánět očních víček. Začínám mít syndrom suchého oka ale oční lékaři u kterých jsem dosud byla mi nechtějí dát žádná vhodná antibiotika a radši mě odbývají kortikoidy a borovou vodou s adrenalinem. Protože bohužel výtěr ukázal, že tam není řádný stafylokok ani nic podobného nechtějí připustit, že blefaritidy jsou dva typy a žádný nález tam být nemusí. Už jsem zralá na sebevraždu a nevím jak dál.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, trpím neustálým pálením a slzením očí, lékař mi sdělil , že jde o chronický zánět očních víček a doporučil mi Hylo-fresh kapky, které mi však nepomáhají. Poraďte prosím, čím oči zklidnit.

Zdroj: diskuze Jak najít očního lékaře, který rozpozná zánět očních víček ?

Suchý kašel v noci

Příčin suchého kašle v noci může být více, od astmatu, refluxu až po černý kašel. Pokud trpíte dlouhodobě těmito obtížemi, vyhledejte svého ošetřujícího lékaře. Léčba je vždy individuální dle stanovení diagnózy.

Zdroj: Suchý kašel

Diskuze

V diskuzi PSÍ NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Náš pes /kříženec 11 let/ má dávivý kašel. Veterinář mu dal tři injekce antibiotik a tři druhy prášků. Kašel se moc nezlepšil a veterinář řekl, že má stařeckou záduchu. Dá se s tím ještě něco dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nevrlý ota.

mám podobný problém.pes má dávivý kašel ,hlavně večer a v noci.je jí 8let.dvakrát antibiotika a moc se to nezměnilo.děkuji za každou radu.

Zdroj: diskuze Psí nemoci

Prášky pro přípravu horkých nápojů

Pomáhají nejen na kašel, ale pomohou vám zároveň i s teplotou nebo bolestí hlavy. Ve variantě pro suchý kašel lze doporučit například Paralen Grip.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem KOSTIVALOVÁ MAST A ALERGIE NA NÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Bolely mne kolenní klouby, je mi 69 let, tak jsem si je i v noci , když to bolelo moc mazala kolena mastí, ale uělala se mi vyrážka, okolí kolena a na koleně. Mám neuropatii a nohy necitlivé + renální insuficinci, , namazala jsem si fleky tee tree olejem a rozjela se mi vyrážka, která svědí i pod koleny , jsou to růžové fleky s pupínkama , nemůže to být reakce na kostrivalovou mast, je prý agresivní. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přestaňte užívat kostivalovou mast i TeaTree Oil a na bolavé klouby zkuste raději osvědčený Celadrin. Nechte vše zklidnit a alergická reakce by měla odeznít.
Na léčbu neuropatie doporučuji užívat vitamíny B komplex forte a k tomu ještě vitamín B12, calcium, kyselinu alfa-lipoovou s pozitivními účinky na nervová vlákna. Dále pak vitamín E a ginkgo biloba, jež zlepšují prokrvení dolních končetin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kostivalová mast a alergie na ní

Co pomáhá na suchý kašel v noci

Někdy je suchý kašel v noci způsobený drážděním například při refluxu, kdy se žaludeční šťáva vrací zpět a zatéká do dýchacích cest, kde dráždí a způsobuje kašel. Poraďte se s vaším lékařem o eventuálním nasazení Omeprazolu. Pokud ani tento lék nebude mít efekt, bylo by vhodné alergologicko-imunologické vyšetření k vyloučení alergického kašle. Pokud kašel přetrvává déle než týden, je vhodné vyhledat lékaře, aby vyloučil závažnější příčiny kašle (zánět průdušnice, průdušek a podobně, zejména bakteriální) nebo neinfekční kašel (alergie, gastroezofageální reflux a podobně). Pokud by se jednalo o kašel v souvislosti se zadní rýmou, je nutné ji zaléčit.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Rekonvalescence

Ve stadiu rekonvalescence se počet záchvatů snižuje. Kašel a pokašlávání může přetrvávat ještě mnoho týdnů po překonání nemoci. Běžná doba rekonvalescence je u černého kašle přibližně 100 dní.

Zdroj: Černý kašel

Příznaky podrážděného žlučníku

Žlučník obvykle reaguje tehdy, pokud není zcela v pořádku. Mezi nejčastější zdravotní problémy patří zánět žlučníku, žlučníkové kameny, ucpané žlučovody, rakovina žlučníku nebo žlučovodů.

Příznaky:

  • nadýmání
  • škytání
  • říhání
  • plynatost
  • pocit plnosti
  • nepříjemné pocity v pravém podžebří
  • bolest břicha
  • bolest v pravém podžebří vystřelující do zad
  • bolest může vystřelovat až k pravé lopatce
  • průjem
  • pocit na zvracení nebo přímo zvracení
  • schvácenost
  • horečka

Zdroj: Čím zklidnit podrážděný žlučník

Bylinky na suchý kašel

Bylinky na suchý kašel jsou 100% přírodní, na rozdíl od kupovaných sirupů neobsahují žádné přídavné chemické látky, které by oslabovaly váš imunitní systém. Jedná se o domácí přírodní léčbu.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Zábal na suchý kašel pro děti

Olejový zábal (zábal na kašel) na průdušky pomůže na suchý dráždivý kašel nejen u dětí (pro dítě). Jak tedy postupovat a co k němu budete potřebovat?

Ingredience: rostlinný olej

Postup: Olej zahřejte na teplotu těla a namočte do něj starou plenu. Tu přiložte na hrudník, případně i na záda, obvažte další plenou a překryjte ručníkem.

Jak dlouho nechat olejový zábal

Olejový zábal se nechává působit půl hodiny až hodinu.

Zdroj: Obklad na suchý kašel

Produktivní (vlhký) kašel

Vlhký kašel produkuje hlen, který se vytvoří na zadní straně krku nebo na dutině nosní, či dokonce v plicích. Kašel by neměl být za žádných okolností potlačován, aby mohlo dojít zejména k odstranění hlenu z plic. Existuje mnoho příčin produktivního kašle.

  • Virové onemocnění je spojeno s rýmou a kašel je vyvolán hlenem, který se přesouvá směrem dolů na zadní stranu krku.
  • Produktivní kašel může být příznakem zánětu plic a infekce horních cest dýchacích, průdušek, vedlejších nosních dutin nebo tuberkulózy.
  • Produktivní kašel může být známkou chronické obstrukční plicní nemoci.
  • Také může být symptomem refluxní choroby jícnu.
  • Kouření nebo užívání tabáku způsobuje vlhký kašel, který bývá příznakem poškození plic nebo podráždění krku či jícnu.

Zdroj: Kašel


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP