Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ZMĚKČIT NECHTY U NOHOU

OBSAH

Odborná pomoc

V některých případech pomůže opravdu jen návštěva dermatologa.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Diskuze

V diskuzi JAK ZMĚKČIT TVRDÉ NEHTY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý večer mám moc tvrdé nehty že nejdou ostříhat na nohou a dvojí se mi rostou mi divne

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Pokud nic nepomůže

Tak paličkou na maso, klepat a klepat. Pak to půjde lehce! NE, NE, NE, samozřejmě se jedná o nadsázku. Podělte se i Vy o své rady a vychytávky, které by mohly jiným pomoci.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Diskuze

V diskuzi MIKOZA NECHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Igor.

cernaji my nechty na rukou i nohou a podebyraj se pak opadavaji. Moje tel... cislo je 732950420 volejte prosim radci nemam internet dekuji .....

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mikoza nechtu

Jak změkčit nehty na nohou

I nohy můžete mít jako v bavlnce. Stačí jim dopřát péči, kterou si zaslouží.

Dezinfekce: zbavte se nejen nepříjemného pocení a zápachu, ale i plísní a dalších mikroorganismů.

Ortopedické potřeby: vyberte si vložky do bot, podpatěnky, srdíčka podpírající nožní klenbu, korekci vybočeného palce; to vše existuje v různých velkostech a z rozmanitých materiálů, abyste si našli to své.

Pedikúra: péče o nehty na nohou je důležitá nejen v létě, krásné nehty jsou ty, které jsou především zdravé.

Peeling: ztvrdlá kůže, otlaky a mozoly snadno odstraníte pomocí vhodné kosmetiky, účinný je prostředek na změkčení nehtů. A navíc to může být docela voňavý zážitek.

Regenerace: Ulevte nehtům na nohou, rozmazlujte je, ať vás zítra zase donesou, kam budete potřebovat – změkčovač tvrdých nehtů je tou nejmenší investicí, kterou jim dopřejete.

Nejvíce se těchto případů objevuje v době od jara do podzimu, kdy je velmi teplo, nohy se potí, což svědčí bakteriím, kvasinkám, sporám a podobně. Pak stačí minimální poranění a zánět je zde v několika hodinách. Navíc dnešní moderní obuv většinou svoji šířkou ani délkou neodpovídá potřebám vlastní nohy. Zejména palce a malíčky jsou pod stálým tlakem, což je nejen velmi bolestivé, ale také dochází k zarůstání a při nešetrném a neodborném postupu ošetření také ke granulaci tkáně.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem POD NECHTY MI NECO ROSTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava .

prosim prosim mam problem na rukou . Pod nechty mam neco kdyz ustrihnu nebo cistim takkrvacej a natykaj . Prijde mi ze se to rychle mnozi . Nechty mam nadzvihle a pod nimi bile vtobky pupinky nevim co to je prosim o radu ..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové problémy určitě nejsou normální a svědčí o nákaze nějakou mykózou. Můžete na to zkusit použít volně prodejnou mast Canesten. Ale lepší bude návštěva kožního lékaře, který to lépe vyšetří a určí účinný přípravek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pod nechty mi neco roste

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem VELMI TVRDÉ NEHTY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Myšková.

Dobrý den mám příbuzného ( o kterého se částečně starám po smrti jeho matky),je mu
65 roků a má strašne tvrdé nehty na nohou,které nejdou ostříhat ani oštípat kleštičkami.
když jsem volala jeho lékaři poslal mě slušně kamsi,řekl, že ho pošle na kožní,ale nestalo se.Prosím o radu, jak změkčit nehty ,aby šly ostříhat. nemá asi zásady hygieny. Děkuji za radu. Dana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na dvacet minut namočit nohy do teplé mýdlové vody. Pak osušit a pomocí pilníku opilovat nehty. Zbytky pak zastřihnout. Neodstraňujte kůžičku po stranách nehtu. Pokud se jedná o diabetika, tak je třeba dbát zvýšené opatrnosti, aby nedošlo ke zranění. Taktéž i u člověka léčeného léky proti srážení krve. V těchto případech je lepší, když nehty zkrátí pedikérka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Velmi tvrdé nehty na nohou

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHE A ROZTREPENE KONECKY VLASYA LAMAVE NECHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

co mam delat kazdy druhy den si musim mit vlasy mam je vysusene mastne..a trepijou se mi konecky..a ani nechty nemam nemam pevne chci mit dlouhe..ale pokazde se mi z lomijou..dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suche a roztrepene konecky vlasy a lamave nechty je nejlepsi potravni doplnek Revalid.

Zdroj: diskuze Suche a roztrepene konecky vlasya lamave nechty

Ne každá bolest nohou znamená rakovinu porstaty

Bolest nohou může být způsobena mnoha různými příčinami, například namožením svalstva dolních končetin anebo žilními problémy, typicky křečovými žílami. Obvykle o souvislosti karcinomu prostaty a bolesti nohou lidé nevědí. Průzkum ale prokázal, že až 40% nemocných mužů s karcinomem prostaty má bolest v noze.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Pálení nohou od ledvin

Pacienti s dlouhotrvající insuficiencí, zejména pacienti s dialýzou, často trpí na uremickou nebo i nefrogenní polyneuropatii. Nejčastějšími symptomy jsou noční křeče v lýtkách, symetrické poruchy senzibility nohou i motorický neklid nohou a pálení. Příčinou zde bývá poškození způsobené usazováním látek podobných moči.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Diskuze

V diskuzi JAK ZMĚKČIT TVRDÉ NEHTY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světluše Proserová.

Dobrý den, prosím o radu pro mojí 92 letou maminku, má problém s palcem u nohy. Je vidět, že zarůstá . A jak kdyby se odlupoval od lůžka, je vysoký přibližně 3Mm a naprosto žluté barvy, přemýšlím, že nohu namočím do octa a zkusím nějak sama o nápravu .Děkuji za odpověď.Světluše Proserová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Upozornění při bolesti nohou u mužů:

Bolesti nohou bez zjevné příčiny by neměly být u mužů ignorovány. Pokud se objeví bolest nohou bez zjevné příčiny anebo se taková bolest opakuje, tak by měl být tento stav vždy zcela vážně konzultován s lékařem a minimálně by mělo být provedeno preventivní vyšetření prostaty a krve.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi VROUBKY NA NEHTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Szabová.

Sestra má asi 3 měsíce hrbolaté nechty a neví od čeho to je a co s tím.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vroubky na nehtech

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Vsechny pripravky na plet a snad i vlasy obsahuji kolagen. Jeho vyhoda je v tom, ze pusobi relativne rychle a prvni ucinky jsou znatelne na nechtech. ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jajka.

Podle meho nazoru jsou pro plet, vlasy a nechty nejlepsi omega-3-kyseliny, pusobi dlouhodobe. J.

Zdroj: diskuze Re: kolagen

Bolest nohou ne vždy ukazuje jen na začátek rakoviny prostaty!

Bolest nohou může být příznakem teprve počínající rakoviny prostaty, ale může být i důsledkem již rozvinuté rakoviny prostaty, kdy již dochází k šíření metastáz do dolních končetin. A to může způsobovat značnou bolest dolních končetin.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem CLOTRIMAZOL - KOŽNÍ SPREJ NA PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Chci se zeptat jestli se musi nechty pilovat pred pouzitim clotrimazolem spray.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nehty se nemusí pilovat proto, aby se roztok s Clotrimazolem dostal všude i pod nehet. Je to díky tomu, že v tomto léčivém přípravku je účinná látka clotrimazolum smíchána s třemi rozpouštědly, a to polyethylenglykol, isopropylalkohol a propylenglykol. Tato směs má výraznou schopnost vzlínavosti, a dohromady vytváří tekutinu, která má schopnost vsáknout se všude, kde je místo. Takže pro správnou léčbu Clotrimazolem stačí čistit prostor pod nehtem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Bolest nohou u mužů nepodceňovat!

Rakovina prostaty je jeden z nejběžnějších druhů rakoviny u mužů. Navzdory rutinnímu vyšetření na PSA u starších mužů, stále existují tisíce případů úmrtí ročně na rakovinu prostaty, z důvodu pozdní diagnózy. Bolest nohou může být důležitým signálem pro všechny lékaře, aby u takto postiženého člověka provedly testování na onkomarkery (onkomárkry) rakoviny prostaty, na přítomnost tak zvaného specifického antigenu prostaty – PSA.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Které typy kožních plísní nám hrozí nejakutněji při koupání ve volné přírodě?

Jako úplně nejakutnější postižení by se daly považovat postižení kůže v meziprstních prostorách dolních končetin a to hlavně ve čtvrtém a pátém meziprstí. Tam plíseň na nohou nejčastěji začíná.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Nebezpečí plísně nehtů na nohou

Plíseň nehtů není život ohrožující onemocnění, ale neměla by být brána na lehkou váhu. Plíseň může omezit funkci zasaženého prstu nebo celé nohy a pacienti pak mají potíže při chůzi.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Proč mám ztvrdlé nehty na nohou

Silné nehty na nohou, někdy také nazývané stařecké nehty, způsobuje onemocnění nehtového lůžka s dezorganizací směru růstu nehtové ploténky a poruchou adherence k nehtovému lůžku. Klinickým obrazem jsou zbytnělé nehty na nohou, rostoucí vertikálně k ose prstu, kdy tlustý nehet připomíná roh nosorožce. Onemocnění vzniká zejména po úrazech nehtového lůžka, po prodělaném zánětu okostice a kosti nehtového článku prstu. Léčba je výhradně chirurgická. Onemocnění se nazývá onychogrypóza.

Ošetření takto postiženého nehtu spočívá v totální ablaci nehtové ploténky, revizi nehtového lůžka a pokusu o rekonstrukci. Cílem ošetření je nalézt a odstranit překážku v dopředném růstu nehtu (jizva, kostní úlomek). Pokud se překážku podaří nalézt, je pravděpodobnost obnovení dopředného růstu s kosmeticky dobrým výsledkem vysoká.

Často je po hnisavých zánětech okostice a kosti nehtový komplex poškozen natolik, že rekonstrukce není možná. V takovém případě připadá v úvahu jen totální matrixectomie, což je kompletní odstranění zárodečné ploténky nehtu s plastikou místním lalokem. Tento výkon znamená nevratnou ztrátu nehtu na jedné straně, na druhé straně poskytuje vyřešení velmi nepříjemného a frustrujícího onemocnění. Zhodnocení vhodnosti tohoto výkonu je zodpovědný krok, při kterém by lékař měl posoudit zdravotní, ale i estetická hlediska. Patří do rukou zkušeného lékaře.

Ovšem i zde je řešení. Existuje možnost náhrady nehtu. Zručný pedikér umí zhotovit a přiložit protézu na míru pacienta. Kosmetický výsledek je více než dobrý.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Mravenčení nohou z cukrovky

Získané polyneuropatie jsou častější než vrozené. Nejdůležitějšími příčinami jsou přitom diabetické, alkoholově-toxické i uremické polyneuropatie. Při diabetické polyneuropatii dochází k poškození nervů – pravděpodobně následkem chorobných změn malých cév, které je zásobují (čili následkem takzvané mikroangiopatie), – jakož i k poruše látkové výměny sorbitolu. Objevuje se zejména v nohou a chodidlech, projevuje se poruchami senzibility, mravenčením nebo pocitem „dřevěných“ nohou, pálením, křečemi v lýtkách a slabostí svalů. Autonomní polyneuropatie (spoluúčast vegetativního nervového systému) se projevuje poruchami srdečního rytmu, poruchami regulace krevního tlaku spojenými se závratěmi a nevolností, poruchami vyprazdňování žaludku, poškozením střevní peristaltiky průjmem nebo zácpou, poruchami vyprazdňování měchýře a impotencí.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Polékové otoky

Jde o nežádoucí účinek léků. Časté jsou například otoky u blokátorů kalciových kanálů.

Zdroj: Z oteklých nohou teče voda


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP