JATERNÍ NEMOCI A PANGAMÍN a nejen to vám přinášíme v tomto článku. Riziko vypuknutí cukrovky nezvyšuje jen přejídání, ale i nevhodné složení stravy. Tedy hlavně konzumace potravin bohatých na cukry a problematické tuky, především živočišné. Oproti tomu pivovarské kvasnice mohou mít na inzulinové receptory příznivé účinky kvůli faktoru tolerance glukózy u diabetických pacientů.
Je lepší droždí, anebo pangamin?
Kvasnice je surovina, bez které se takřka neobejde výroba pečiva. Jedná se o živé buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebují cukr. Velikost jedné kvasinky nepřesahuje 6 až 8 tisícin milimetru. 1 cm3 droždí, což je asi 1,5 g, v sobě obsahuje 10 miliard těchto živých buněk. Kvasinky mají schopnost přeměňovat přirozené cukry mouky na alkohol a oxid uhličitý – právě ten způsobuje kynutí těsta.
Nejprospěšnější jsou kvasnice živé a čerstvé, kdy obsahují nejvíce vitaminů B. Mají vysoký obsah sodíku i draslíku a dobře neutralizují kyseliny nejen v žaludku, ale i v játrech a ve střevech. Kombinováním kvasnic se zeleninou a ovocem ale dosáhnete pouze zvýšené fermentace ve střevech a tvorby plynů. Důsledkem je nejen výroba alkoholu v zažívacím traktu, ale i všech vedlejších produktů jako methylu a kyselin, které jsou toxické pro játra i ledviny. Proto nikdy nekombinovat! Později se zjistilo, že tyto procesy ve střevech dokonce snižují obsah vitaminů, a tak byly kvasnice zapsány na černou listinu. Stačí však čerstvé kvasnice konzumovat jen na lačný žaludek – hodinu před jídlem a před spaním. Lze je užívat i v průběhu noci.
Pivovarské kvasnice a pangamin jsou českým synonymem od roku 1958. Pangamin od té doby získal mnohá ocenění od odborné i zákaznické veřejnosti: Zlatý klas, Volba spotřebitelů, Czech Superbrands Award a Obal roku. Oceňovaná je nejen tradiční značka Pangamin, ale i samotná společnost Rapeto, která za svůj zodpovědný přístup a podnikatelské úspěchy obdržela ocenění: Vodafone Firma roku Plzeňského kraje, Zodpovědná firma roku Plzeňského kraje a Czech 100 Best.
Produkt Pangamin přírodní B-komplex v pouhých 4 tabletách obsahuje 100 % RHP všech vitamínů skupiny B, a to díky speciálnímu procesu řízené fermentace. Je přirozeným zdrojem vitaminů B od B1 až po B12 a B15, a tak nemá na trhu v této formě obdobu. Je určen všem náročným spotřebitelům, kteří preferují přírodní produkty bez chemie. Díky vysokému obsahu přírodních bílkovin je optimálním produktem i pro vegetariány a vegany.
Mezi droždím a pangaminem je zcela zásadní rozdíl. Pangamin (pivovarské kvasnice) má na rozdíl od pekařského droždí o polovinu víc stopových prvků a dalších aktivních látek. Ale podstatné je to, že pangamin je sušený, zatímco droždí je živé. Všechny kvasnice mají jedinečnou vlastnost „natahovat“ do sebe vitamin B z okolí. Pokud jsou usušeny, tak se v lidském těle všechny vitaminy vstřebají. Pokud jsou živé, pouze tam kvasí, nadýmají a „béčka“ si naopak nasají do sebe. Alergie je stejně jako u jiných potravin samozřejmě možná.
Ve svém příspěvku ZVYSENE JATERNI ENZYMY ALT,GGT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.
Dobry den,chci se zeptat,mam dlouhodobe zvysene jaterni enzymy alt-1.3,a ggt-1.5,asi pred rokem jsem prodelal infekci ve svalu leve ruky,nejprve lecenou na dnu obvodnim lekarem,ktery me lecil asi mesic antibiotiky a injekcemi,az po neuspesne lecbe jsem byl odeslan na chirurgii,kde odebranim vzorku tekutiny odsavane z otoku zjistili jiz zminovanou infekci,a byl jsem behem tydne uspesne dolecen dalsimi antibiotiky,zrejme temi spravnymi.Je mozne,ze leceni teto infekce ma po roce vliv na jaterni testy?
Dekuji.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Přípravek Pangamin klasik obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o sladový extrakt. Látky obsažené v přípravku Pangamin klasik se rozvíjí životními procesy v buňkách při kvašení a z ječmene procesem klíčení.
V naší poradně s názvem NACO JE DOBRY PANGAMIN KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan uhlik.
Dobrý den prosím vás mám pár otázek ohledně pangaminu
1.jak dlouho se může brát
2.jsou nějaká ryzika ohledně vedlejších učinků
3.já beru 3xdene 4tablety a jsem klidnější a nemám deprese
4.četl jsem na debatě že někomu slezli vlasi nechty a obočí je to možné.
děkuji za odpověd
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pangamin se užívá přesně 75 dní pak je 25 dní pauza a pak zase 75 dní užívání a tak pořád dokola. Vedlejší účinky jsou zvýšená chuť k jídlu a zpomalení vlastní produkce vitamínů B - proto se zařazuje ta pauza. Ztráta vlasů, nechtů a obočí po pangaminu je fáma. Leda že by byl dovezený Fukušimy nebo z Černobylu.
Prebiotika Pangamin bifi plus představují přírodní přípravek obsahující 50 % kvasničné biomasy a 50 % zakysaného odtučněného mléčného polotovaru s obsahem bifidobakterií a laktobacilových kultur s dietetickoochrannými účinky. Pivovarské kvasnice jsou přírodním zdrojem vitamínů skupiny B, enzymů, stopových prvků a dalších látek, jejichž úloha je v organismu nezastupitelná. Přítomnost užitečné mikroflóry je významná zejména pro obnovu bakteriální rovnováhy po jejím porušení vlivem vnějších faktorů: při léčbě antibiotiky, vlivem ionizujícího záření, nesprávnou výživou, vlivem stresů a podobně. Pangamin bifi plus podporuje zdravý proces trávení, funkci jater, ledvin a ostatních orgánů, má pozitivní vliv na imunitní systém. Rozhodujícím způsobem ovlivňuje vstřebávání důležitých živin. Doporučuje se při velké psychické nebo fyzické zátěži a sportovní činnosti.
Ve svém příspěvku UŽÍVÁNÍ PANGAMINU BIFI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V. Pabištová.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na užívání Pangaminu bifi, který jsem obdržela. Potřebuji přibrat na váze. Mám trochu problémy s trávením... Volala jsem do různých lékáren, všude mi řekli něco jiného: 1) mám užívat pangamin PO jídle a zapít 1/2 litrem tekutiny, 2) jinde - mohu užívat pangamin kdykoliv, ne však na lačno, např. s polévkou, tedy stačí zapít 1/4 litru tekutiny, 3) někde - že může být i nebezpečný... ap.
Chci užívat denně jen 2-3 tbl. pangaminu bifi. Bylo mi též ve všech lékárnách sděleno, že nevadí, když ho vezmu společně s jinými léky, které beru. Kdysi jsem ho užívala v menších dávkách a nic mi nedělal, resp. neubližoval, ale neměla jsem potíže s játry, resp. zažíváním, ani váhou.
Dostala jsem i informaci, že pít se má až 1/2 hod. po jídle.
Nějak se v tom nevyznám.
Prosím, PORAĎTE mi.
Děkuji moc. Mějte se hezky.
S pozdravem V. Pabištová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nikola.
dobry den pomohl nekomu ten pangamin na vaze mam taky problem s vahou.
Pangamin je důležitý pro zvyšování imunity, jako prevence nespavosti, depresí, nervozity i pocitu únavy. Také významně zlepšuje trávení, pozitivně ovlivňuje metabolismus, podporuje chuť k jídlu. Doporučuje se rovněž jako doprovodná léčba při užívání antibiotik. Pangamin lze užívat i při dlouhodobé léčbě různých alergických onemocnění, při pooperační péči, při poruchách trávicího traktu a průjmech. Pangamin také pomáhá při léčbě cukrovky, srdečně cévních onemocněních, migrény, pásového oparu, vypadávání vlasů, defektů sliznic ústní dutiny, zvýšeného cholesterolu, žloutenky, chřipky. Nezastupitelné místo si našel i mezi sportovci. Pangamin není léčivým přípravkem.
V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirolav Klouda.
Prosím, je možné použít Pangamin klasik jako suché kvasnice na kynutí těsta?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Teoreticky by to možné bylo, protože obojí obsahuje kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Otázka je, jestli v Pangaminu nebudou náhodou tyto kvasinky "moc mrtvé" a tím nebudou mít onu zázračnou fermentační aktivitu. Právě fermentační aktivita kvasinek v droždí způsobuje, že těsto nakyne. Ale není nic jednoduššího, než to vyzkoušet a přesvědčit se.
Pangamin s pupalkou je přírodní přípravek obsahující 50 % kvasničné biomasy a 50 % zakysaného odtučněného mléčného polotovaru s obsahem užitečných mikroorganismů, obohacený o nenasycené mastné kyseliny (linolovou a gama-linolenovou) ze semen pupalky dvouleté. Pupalkový olej v kombinaci se sušenými kvasnicemi a bakteriemi mléčného kvašení vhodně rozšiřuje složení přípravku, který má pozitivní účinek na organismus. Ženy ho ocení při předmenstruačních obtížích, bolestech a depresích. Podílí se na regulaci hladiny cholesterolu, má význam v prevenci kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny tlustého střeva. Pangamin s pupalkou omezuje negativní vliv životního prostředí a nesprávných výživových návyků. Působí imunostimulačně – ochranně proti patogenům (stimulují imunitu), zvyšuje odolnost proti bakteriálním infekcím. Napomáhá obnovit normální střevní mikroflóru v období rekonvalescence, zvláště po antibiotické a radiační léčbě. Zlepšuje vstřebávání a efektivnější využití vícero druhů minerálů z potravy – vápníku, železa a některých mikroelementů a stopových prvků (zinku, mědi – významných z hlediska imunologických reakcí organismu). Snižuje obsah cholesterolu v krvi tím, že podporuje vylučování žlučových kyselin z organismu, čímž snižuje nebezpečí kardiovaskulárních onemocnění. Inhibicí hnilobných bakterií snižuje obsah amoniaku a toxických aminů v krvi (například nitrozaminů), čímž snižuje nebezpečí vzniku rakoviny tlustého střeva, jater a ledvin. Probiotické bakterie (bifidobakterie, laktobakterie) mají příznivé účinky v prevenci a léčbě onemocnění trávicí soustavy a takzvaných civilizačních onemocnění. Vitamíny, minerály, stopové prvky, bílkoviny a řadu dalších v kvasnicích obsažených látek je třeba vnímat jako biologický komplex, který tvoří přes někdy relativně nízký obsah účinných prvků v přípravku protiváhu řadě multivitaminových preparátů. Svým vzájemným přirozeným působením tyto prvky několikanásobně zvyšují prospěšnost lidskému organismu. Přípravky s obsahem pivovarských kvasnic nabízí to nejlepší ze současné nabídky doplňků výživy. Přirozenou součástí sušených pivovarských kvasnic jsou zejména: biologicky cenné látky dusíkaté (proteiny, cerevisin, zymokasein, nukleoproteidy, glutathion, esenciální aminokyseliny); glycidy (zvláště glykogen, ribosa, desoxyribosa); lipidy (nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselina linolová a linoleová, označovaná jako vitamín F); fosfatidy a steroly (lecitin, kefalin, steroly podobné pohlavním hormonům); minerální látky (Ca, P, K, Mg, Na); stopové prvky (Fe, J, Cu, Zn, Mn); vitamíny (thiamin – B1, riboflavin – B2, pyridoxin – B6, niacin – B3, kyselina listová, kyselina pantotenová – B5, kyselina p-aminobenzoová, kyselina pangamová – B15, kalciferol – D, cholin, kobalamin – B12); enzymy jak ze skupiny hydrolýz, tak desmoláz; ostatní biologicky účinné látky (biotin – H, inozitol, protianemický faktor, glykokininy, cytochrom, melaninové pigmenty a další).
V naší poradně s názvem NACO JE DOBRY PANGAMIN KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.
Pangamin se užívá přesně 75 dní pak je 25 dní pauza a pak zase 75 dní užívání a tak pořád dokola. Vedlejší účinky jsou zvýšená chuť k jídlu a zpomalení vlastní produkce vitamínů B - proto se zařazuje ta pauza. Ztráta vlasů, nechtů a obočí po pangaminu je fáma. Leda že by byl dovezený Fukušimy nebo z Černobylu.
Zdraví Cempírek!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cedok.
Ja mam deprese z hrubek, kterych se tazatel dopustil, ale na to mi zrejme Pangamin nepomuze.
Pangamin Aktiv obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o kolagen, glukosamin, chondroitin a vitamin C. Pivovarské kvasnice jsou známy jako tradiční prostředek výživy. Spolu s obsaženým kolagenem, glukosaminem, chondroitinem a vitaminem C slouží k doplnění potřebných látek do organismu. Dospělí užívají 2x denně 2 tablety. Děti do 14 let užívají 2 tablety. Tablety spolkněte a zapijte dostatečným množstvím tekutiny. Užívejte po jídle.
Účinky: Pangamin Aktiv obsahuje pivovarské kvasnice s kolagenem, glukosaminem, chondroitinem a vitaminem C. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný. Vitamin C podporuje tvorbu kolagenu, selen přispívá k udržení zdravých vlasů a nehtů, podporuje normální činnost štítné žlázy. Přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.
Důležité: Ačkoliv jsou pivovarské kvasnice Pangamin vyrobeny ze sladu z ječmene, obsah lepku v nejvyšší denní dávce (12 tablet = 5,4 g) činí 0,81 mg, což odpovídá tolerovanému množství pro bezlepkovou dietu. Přípravky řady Pangamin tedy můžeme pokládat za doplněk bezpečný při bezlepkové dietě.
V naší poradně s názvem CUKROVKA TYPU B se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terézia.
Dobrý deň, chcem sa opýtať či diabetici môžu užívať pangamin.Dakujem za odpoveď.Prajem Vám pekný deň.Terezia.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pangamin nijak neovlivňuje průběh onemocnění diabetem obou typů. Pangamin ale podporuje chuť k jídlu, takže je zde zapotřebí o to více dodržovat dietní opatření a konzumovat malá jídla s nízkým glykemickým indexem každé 3 hodiny.
Jaterní selhání lze považovat za smrtelně nebezpečný stav, který se ani při nejlepší možné léčbě nemusí podařit zvládnout a nemocný na něj zemře.
Jaterní encefalopatie je soubor obvykle reverzibilních neurologických a psychiatrických příznaků, které vznikají:
v souvislosti s pokročilým chronickým onemocněním jater – jaterní insuficiencí a portosystémovými zkraty, nejčastěji při jaterní cirhóze;
nebo při akutním jaterním selhání.
Jaterní encefalopatie je metabolická encefalopatie multifaktoriální etiologie s plnou reverzibilitou. Jedním z hlavních mechanismů odpovědných za klinický obraz je převaha inhibice neuronů CNS(2). Nutnými předpoklady jejího vzniku jsou buď portosystémové zkraty, nebo významná porucha funkce jaterní buňky. Většinou se jedná o kombinaci obou faktorů.
Příznaky
Akutní selhání se projeví zejména neschopností jater zbavovat tělo škodlivin a odpadních látek a jejich následným hromaděním v organismu. Mezi tyto škodliviny patří amoniak a jemu podobné dusíkaté látky. Nejcitlivějším orgánem na tyto odpadní látky je mozek. U akutního jaterního selhání tak může poměrně rychle dojít k těžkým příznakům, jako je porucha vědomí, kóma a smrt. Dalším důležitým projevem akutního selhání jater je žloutenka jako důsledek poruchy zpracování odpadní látky bilirubinu. Na rozdíl od dusíkatých zplodin nepředstavuje vysoký bilirubin zásadní ohrožení organismu, je jen dobře viditelným průvodním znakem.
U chronického selhání se projevují nejen důsledky narušené schopnosti odbourávat škodliviny, ale více se uplatňuje i porucha tvorby sloučenin nutných ke správnému chodu organismu. Jedná se o projevy jaterní cirhózy a s ní související portální hypertenze (jícnové varixy, ascites, zvýšená krvácivost a vznik klubíček rozšířených cév na kůži, takzvaných pavoučkových névů) – detaily si přečtěte v článku o cirhóze. Přítomna může být žloutenka různého stupně a objevit se může i jaterní encefalopatie, ale ta má v tomto případě pomalejší a nenápadnější průběh. Obvykle začíná spánkovou inverzí (spánek ve dne, bdělost v noci), objevuje se třes rukou označovaný v tomto případě jako flapping tremor a porucha dále postupuje přes poruchy emocí, změny osobnosti a setřelou řeč k demenci, poruchám vědomí, kómatu a ke smrti. K méně vážným příznakům se řadí i nepříjemný zápach z úst (foetor hepaticus).
Velice nebezpečnou komplikací selhání jater je takzvaný hepatorenální syndrom. Jde o to, že se při vážnějším selhání jater zhorší průtok krve ledvinami a následně se může objevit i jejich akutní selhání nebo zhoršení selhávání chronického. Výsledné selhání dvou životně důležitých orgánů je pro dotyčného velmi často osudné.
Pangamin pozitivně ovlivňuje metabolismus a tím pomáhá silnějším lidem zhubnout a naopak těm příliš štíhlým až hubeným nabrat trochu tělesnou hmotnost. S tím souvisí i mýtus, že po Pangaminu všichni přibývají na váze. Nikoliv! Pangamin pomáhá lidem získat jejich optimální tělesnou hmotnost, ideální pro jejich zdravý život.
V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Máčel Petr.
Prosím, chtěl bych se jenom zeptat jestli má pangamin nějaký vliv na krevní destičky. Věřím, že mi dáte vědět. S úctou Petr Máčel.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pangamin jsou pivovarské kvasnice, latinsky Saccharomyces cerevisiae. Právě tyto kvasinky byly podrobeny studii, která zkoumala jejich vliv na krevní destičky (trombocyty). Studie je vidět zde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih…
Získané výsledky in vitro ukazují, že antiagregační aktivita beta-glukanu ze Saccharomyces cerevisiae je založena na jeho antioxidačních vlastnostech, a proto může být suplementace beta-glukanu prospěšná v prevenci onemocnění souvisejících s aktivací krevních destiček, jako jsou kardiovaskulární nebo zánětlivá onemocnění.
Cirhóza je chronické jaterní onemocnění, při kterém postupně dochází k přestavbě jaterní tkáně a cévního řečiště jater. Jaterní cirhóza je chronický proces, při kterém dochází k nekróze jater a následně ke zvýšené tvorbě vaziva (fibrotizace) a k uzlovité přestavbě jaterních buněk. Toto onemocnění není v Česku vzácné a stále ho přibývá. Cirhotici umírají v průměru o deset let dříve, než je celkový věkový průměr, ženy ještě mnohem dříve. Mezi postižené patří nejčastěji sociálně slabší vrstvy obyvatelstva, a naopak také dobře zajištěné ženy středního věku, u kterých se rozvíjí takzvaný syndrom opuštěného hnízda po odchodu dětí z rodiny a všude dostupný alkohol má pomoci zvládat jejich depresivní ladění. Při vzniku jaterní cirhózy se uplatňují nejrůznější vlivy. V ČR jsou nejčastějšími příčinami virové infekce jater a nadměrné užívání alkoholu. K jaterní cirhóze může vést také obstrukce žlučových cest (biliární cirhóza) a chronické srdeční městnání (kardiální cirhóza).
Příčinou úmrtí cirhotiků jsou častěji následné komplikace onemocnění než vlastní poškození jater. Jedná se především o krvácení z jícnových varixů, hepatocelulární karcinom, zánětlivé komplikace (hlavně plicní) a selhání ledvin.
Podle charakteru příznaků se rozlišuje kompenzovaná a dekompenzovaná forma jaterní cirhózy.
Kompenzovaná cirhóza svými projevy připomíná chronický zánět jater. Nemocní si stěžují na nespecifické příznaky, jako jsou pocity plnosti po jídle, změny stolice, lehké otoky v oblasti kotníků a noční močení. U žen se mohou objevit poruchy menstruačního cyklu ve smyslu vynechání menstruace, nebo úplného vymizení. Lékařské vyšetření prokáže zvětšení jater a postupně také zvětšení sleziny. Onemocnění pozvolna přechází ve fázi dekompenzace.
Dekompenzovaná cirhóza má poměrně pestré příznaky. Někdy převažují projevy poškození jaterní tkáně (ikterus, krvácivé projevy, hypoalbuminémie se zadržováním tekutin, ascitem a otoky), jindy naopak projevy poškození cévního řečiště (ascites, jícnové varixy, portosystémová encefalopatie). Nemocní si stěžují na nepřekonatelnou únavu, slabost, vyčerpanost, nechutenství, úbytek svalové hmoty, zvětšování břicha a otoky. U žen jsou časté poruchy menstruačního cyklu, muži si stěžují na pokles libida a potence. Časté jsou bolesti kloubů a páteře.
Typický cirhotik mívá velké břicho, tenké končetiny, vypadá unaveně a má zpomalené reakce. Jeho kůže je bledá až ikterická s četnými pavoučkovými névy. Rty a jazyk jsou červené („lakované“), na dlaních bývá erytém. Typické jsou projevy sklonu ke zvýšené krvácivosti (hemoragické diatézy) – petechie (drobné tečkovité krvácení do kůže či sliznic), podlitiny, krvácení z dásní, nosu a podobně. U&
Při klinickém fyzikálním vyšetření se nachází v případě pokročilého nádorového onemocnění zvětšená, tuhá, hrbolatá játra s hmatnými tuhými uzly. V případě přítomnosti druhotných ložisek nádoru na pobřišnici (takzvaná karcinóza peritonea) se nachází v dutině břišní ascites (přítomnost tekutiny ve volné dutině břišní). Občas se prokazuje rovněž splenomegalie (zvětšená slezina), zejména u primárního karcinomu slinivky břišní s metastázemi do jater. V laboratoři se obvykle potvrdí zvýšená hodnota sérové hladiny enzymů alkalické fosfatázy, gamaglutamyltransferázy a někdy i laktátdehydrogenázy, oproti tomu však zbylé jaterní testy normální. Hodnoty hladin enzymů aminotransferáz jsou v jednotlivých případech různé. Pokud dochází k blokádě žlučových cest nádorem, rozvíjí se žloutenka. Diagnostika jaterních metastází je obvykle jednoduchá při pokročilém onemocnění, v počátečních stadiích nemoci je často obtížná. Nálezy bývají jednoznačné, ale nejsou schopny prokázat drobné ložiskové metastáze ani odlišit nádor od jaterní cirhózy a dalších benigních změn jaterní tkáně, které mívají při zobrazení rovněž abnormální obraz. Obecně platí, že ultrasonografie a CT (rentgenová počítačová tomografie) jsou přesnější než radionuklidové zobrazovací metody. Většina pracovišť nyní používá ultrasonografii jako prvotní diagnostické vyšetření. U nemocných, o kterých se ví, že mají maligní nádor, se používá ultrasonografie a biochemická vyšetření jaterních testů rutinně k průkazu či vyloučení jaterních metastází.
Při stanovení diagnózy primárního jaterního nádoru, a to hepatocelulárního karcinomu (tedy maligního nádoru vycházejícího z jaterních buněk), se pátrá vždy po přítomnosti známek probíhající chronické hepatitidy typu B. Ta je totiž zodpovědná za zvýšený výskyt hepatocelulárního karcinomu v určitých oblastech (mluví se o takzvaných endemických oblastech). U nosičů viru hepatitidy typu B je riziko výskytu primárního jaterního maligního nádoru více než stonásobně zvýšeno oproti normální populaci. Vyslovit podezření na přítomnost hepatocelulárního karcinomu tak lze již na základě zjištěných klinických příznaků.
Léčba jaterních metastází maligních nádorů je obvykle neúspěšná, tudíž zbytečná, protože jaterní metastáze, což jsou vlastně druhotná ložiska nádorového postižení, svědčí již o generalizaci zhoubného onemocnění. Léčba se zaměřuje především na primární nádor. Celková chemoterapie (léčba protinádorovými léky, takzvanými cytostatiky) může sice přechodně nádorový proces zpomalit a prodloužit někdy i délku přežití pacienta v závislosti na typu primárního nádoru, nicméně základní chorobu neléčí. Některá pracoviště obhajují v určitých specifických případech cílenou infuzní léčbu chemot
Při užívání Pangaminu jsou vlasy husté, lesknou se a rostou rychleji. Kromě těchto účinků má Pangamin pozitivní vliv na kvalitu pleti a na nehty. Užívají se pravidelně každé ráno 4 tablety.
Pangamin je především bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, kromě vitamínu B 12 obsahuje úplně všechny. Výhodou tohoto složení je, že vitamíny skupiny B velmi často pracují společně jako celek a právě v pangaminu je máte prakticky všechny pěkně pohromadě. Z minerálů obsahuje vápník, fosfor, draslík, hořčík, železo, měď, zinek a mangan.
Produkty řady Pangamin jsou vyráběné ze sušených pivovarských kvasnic, tudíž obsahují vynikající koncentraci všech vitamínů řady B. Jejich součástí je například 20x více vitamínu B1 a B2, než mají játra, a 45 % kompletních bílkovin, v nichž je zastoupeno 17 aminokyselin, včetně všech esenciálních. Najdeme v něm rovněž hojné množství minerálů a stopových prvků, tuků a sacharidů.
V naší poradně s názvem VYSOKÉ JATERNÍ TESTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bob.
Dobrý den,
prosím, mám dotaz. Beru lék trittico 150 2 třetiny jednou deně na večer cca 2 měsíce. Od doby, kdy ho beru se mi neustále zvyšují jaterní testy. AST 3,31 UKAT, ALT 0,90 UKAT, GMT 1,5 UKAT, CHOLESTEROL 5, 60 UKAT. Před léčbou tritticem jsem měl vysoké jen GMT. Jiné léky kromě horčíku a vápníku neberu. Je to u antidepresiv normální? Děkuji
Bob
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .
Trittico má celou řadu nežádoucích účinků, mezi které patří i změny v jaterních funkcích. Určitě by bylo na místě vzít si výsledky jaterních testů a ukázat je lékaři, který vám předepisuje lék Trittico. V nabídce je široká paleta různých antidepresiv, která tyto účinky u vás mít nemusí. Poraďte se proto spolu o náhradní léčbě.
Přípravek Pangamin Klasik obsahuje pivovarské kvasnice obohacené o sladový extrakt. Dospělí užívají 4 tablety 3x denně po jídle, děti 2 tablety 3x denně. Tablety zapijte dostatečným množstvím vody. Balení obsahuje 200 tablet, dávka je na 16 dní.
Účinky: Přípravek Pangamin Klasik obsahuje sprejově sušené pivovarské kvasnice a sladový extrakt. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem biotinu, který přispívá k zachování normálních psychických funkcí, podporuje správnou funkci nervového systému, má vliv na energetický metabolismus a na metabolismus základních živin (makronutrientů) a rovněž podporuje udržení přirozeného stavu kůže, vlasů a sliznic. Ostatní obsažené látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a další látky) tvoří biologický komplex, který je pro organismus velmi prospěšný.
Ve svém příspěvku ROSACEA PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub.
Zdravíčko,chci se podělit o zkušenosti o boji s Růžovkou, jsem keltský typ takže mě to nemohlo minout,od malá mám sklon k červenání,lidi různé mastičky si patlat na ksicht nikdy nepomůžou,jsou to vyhozené peníze,to jsem za tu dobu pochopil,rosacea podle mě signalizuje že se děje něco uvnitr těla,doporucim změnit jídelníček, nepit kávu,alkohol, nekouřit,snížit konzumací mléčných výrobků, jednoduchých sacharidů, příjem živočišné bílkoviny,maso atd.delam kulturistiku a tohle bylo pro mě drastické, naštěstí mám za ty roky disciplínu a dokázal jsem se všeho vzdát, strašně moc jsem zhodil, důležité!!!! udělat výplach střev!!! klystýr,nebo hydrocolor terapií minimálně 5x udělat jaterní očistu minimálně 5x každý den zeleninové šťávy, vitamíny C,B Omega-3 mastné kyseliny, vláknina,chllorela, mladý ječmen,ovoce,zelenina, jídlo si už vyhledejte jaké,nebudu tu psát jídelníček, ale tohle je 100% já už chtěl taky to vzdát,ale tohle zabere, musíte všechny ty hnusy s těla dostat,ja denně jako sportovec jedl skoro kilo masa, zničené trávení zanesená játra atd.Ksicht se mi neuvěřitelně zlepšil, žádné pupínky akné nic,sklon k červenání je taky menší ale ten vyléčit nikdy nepůjde podle mě,v neposlední řadě na pleť jsem používal Jarošový roztok pák sírové mýdlo a zinkovou mast, teď už jen Jarošový roztok a doma dělanou konopnou mast,je to běh na dlouhou trať začal jsem před půl rokem, jaterní neboli žlučníkova očista je prý nejlepší na jaře,nastudujte a všechno,na nějakou dobu se vám může zdát zhoršení, ale nebojte se toho, dá se to do kupy, obličej mazat opalovacím krémem a zásadní věc odnaučit si sahat behem dne rukami na obličej!!!
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Přínos sušených pivovarských kvasnic je z hlediska nutričního významný a jejich uplatnění je rozsáhlé. Může je užívat i zdravý člověk, pro kterého to znamená zvýšení příjmu řady cenných látek. Užívání Pangaminu je vhodné při různých stavech únavy, slabostí, nechuti do tělesného i duševního výkonu, nadměrné spavosti, stavech po infekčních chorobách, po úrazech, po operacích, při příznacích nedostatku vitaminů a nerostných látek, při náchylnosti k častým infekčním chorobám, při řadě chronických stavů. Pangamin je vhodné užívat dlouhodobě.
Pangamin je dostupný i mezi veterinárními léčivy. Doporučuje se podávat při výskytu zdravotních poruch vyplývajících z nedostatku vitaminů skupiny B, při zhoršené kvalitě srsti, v období stresu způsobeného odstavem, výcvikem, v období intenzivního růstu, před operacemi.
Pangamin na růst svalové hmoty vliv nemá, ale je častým doplňkem výživy sportovců.
Víte, že vitaminy B5 a B6, které kvasnice také obsahují, pomáhají předcházet šedivění vlasů? B5 zpomaluje proces šedivění, zatímco B6 přispívá k produkci melaninu, který hraje roli v zachování barvy vlasů.
V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE, GGT 5 A VICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.
Dobrý den
Moc děkuji za reakci, zkusím. Jim často jogurty a kefir. Antibiotika jsem měl naposled tak před 22 lety. Ptal jsem se spíše na souvislosti - tlak na žlučníku-špatné jaterní testy-žlutá stolice-průjem, což mám tak 10 let. Zda není problém ve špatně funkci žlučníku,nebo zlucovodu, kvůli kterému mám vysoké jaterní testy a občas průjem se stále okrovou stolici? Jestli ano jak se posusit o zlepšení?
Dekuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Možná by ještě pomohly nějaké zobrazovací metody, jako je magnetická rezonance, sono, nebo CT. Dalo by se tím lépe porozumět funkci žlučovodu i samotného žlučníku.
Pangamin Klasik jsou čisté pivovarské kvasnice bez přidaných minerálů, stopových prvků nebo jiných aditiv. Dnes se na trhu setkáte s názvy jako Bifi, Aktiv, Bifi + Omega3, Jodamin, Pangamin s pupalkovým olejem a ještě dalšími. Základ je stejný, pivovarské kvasnice, ale tyto produkty jsou obohaceny o různá aditiva. Recenze jsou pozitivní na oba produkty, jak Aktiv, tak Klasik, a vychází z požadavků spotřebitelů.
Pangamin pozitivně ovlivňuje metabolismus a tím pomáhá obéznějším zhubnout a naopak příliš štíhlým nabrat trochu tělesné hmotnosti. Čili není pravda, že Pangamin je jen na přibírání. Pangamin pomáhá získat optimální tělesnou hmotnost, ideální pro zdravý život.