Téma: 

javorový sirup proti rakovině


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JAVOROVÝ SIRUP

Kde se dá javorový sirup koupit

Pokud neustále spěcháte, stále jste ve shonu, těžko si uděláte čas na tak složitou proceduru, jako je výroba javorového sirupu, je nejjednodušším způsobem si ho prostě koupit. Javorový sirup můžete zakoupit například zde: Javorový sirup cena.

Javorový sirup má blahodárné účinky na lidský organismus. Obsahuje i vitamín skupiny B, železo, vápník a jiné stopové prvky důležité pro správný chod organismu. Také je vhodný jako prevence rakoviny. Zkrátka, používáním javorového sirupu rozhodně neprohloupíte.

Zdroj: Javorový sirup
Zveřejněno: 10.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: desetidenní očista těla javorový sirup

Tady je cena a seznam obchodů, kde mají javorový sirup Grade B: www.zbozi.cz/?q=javo…
Pravý javorový sirup je speciální druh přírodních cukrů a není dobré ho čímkoliv nahrazovat, protože náhrada nikdy nebude jako pravý javorový sirup.

Zdroj: diskuze Desetidenní očista těla javorový sirup
Odesláno: 6.8.2012 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JAVOROVÝ SIRUP

Účinky javorového sirupu

Javorový sirup je zdravou alternativou bílého cukru. Můžete jej použít všude tam, kam dáváte bílý cukr. Nahrazujte tak, že místo 4 dílů bílého cukru dáte 3 díly javorového sirupu. Na cukru si můžete vypěstovat závislost, a navíc na bílém cukru toho moc dobrého nenajdete. Je kalorický, skoro bez jakýchkoliv vitamínů, kazí se po něm zuby, je jednou z možných příčin cukrovky, zhoršuje ekzémy, zapříčiňuje hyperaktivitu u dětí. I proto je javorový sirup výbornou alternativou. Jen pozor na jeho neobvyklou chuť, na kterou si budete muset zvyknout.

Javorový sirup se užívá při prevenci i léčbě rakoviny. Díky vysokému obsahu vitamínů má doslova blahodárné účinky na náš organismus. Mimo jiné obsahuje vitamíny skupiny B, železo, vápník a jiné důležité stopové prvky.

Zdroj: Javorový sirup
Zveřejněno: 10.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JAVOROVÝ SIRUP

Recept na javorový sirup

Sirup si můžete vyrobit i v našich zeměpisných šířkách. Stačí k tomu mít jakýkoli typ javoru. Míza se totiž dá získat ze všech. Nečekejte ale, že je to hračka. Vlastní výroba javorového sirupu je jen pro opravdové „domácí kutily a hospodyňky“. Navrtávejte stromy na svém pozemku (či se souhlasem vlastníka), vybírejte si starší silnější stromy se zdravou korunou, jeden kohout na jeden strom, vrtejte v místě nad kořenem či pod větví, vrták by měl odpovídat kohoutu, zaklepávejte kohoutek tak, aby těsnil, ale strom kolem otvoru při zaklepávání kohoutku nepraskl, další sezonu vrtejte na jiném místě (či na jiném stromě, máte-li takovou volbu). Míza se stáčí do plastových pytlů ve speciálních klipsnách, vyrobených po kanadském vzoru. Po snadné fázi sběru sirupu ze stromů (teče celkem rychle, pokud svítí sluníčko; sbírá se 1,5litrová flaška každých 6 hodin), nastává fáze vaření. Javorová míza obsahuje mezi 3–10 % javorového sirupu, to znamená, že z 10 litrů šťávy je cca 1 dl sirupu. Zbytek je potřeba během vaření odpařit, proto nikdy neodpařujte doma v kuchyni. Po redukci vznikne javorový sirup, který přelijete do čistých sklenic.

Zdroj: Javorový sirup
Zveřejněno: 10.3.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: desetidenní očista těla javorový sirup

V lékárnách ani v prodejnách zdravé výživy se mi zatím nepodařilo zakoupit javorový sirup GRADE B.Lze tento sirup nahradit běžnými sirupy jako je např.jitrocelový sirup dr.Mu"ller?

Zdroj: diskuze Desetidenní očista těla javorový sirup
Odesláno: 6.8.2012 uživatelem MONNA
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KURKUMA JAKO PREVENCE PROTI RAKOVINĚ

Kurkuma v boji proti rakovině

U kurkuminu bylo prokázáno, že může být mocným nástrojem v boji proti rakovině, protože pomáhá obnovovat imunitní systém, funkci, která začíná slábnout u mnoha lidí v důsledku desetiletí špatné stravy a působením faktorů životního prostředí. Kurkumin podporuje imunitní systém obnovením funkcí klíčových imunitních buněk známých jako CD4 a CD8 T buňky. Podle studie zveřejněné v časopise Biological Chemistry zvyšuje kurkumin produkci bílkovin, které jsou nutné pro buňky imunitního systému, při současném snížení bujení proteinů, které ničí buňky imunitního systému.

Zdroj: Kurkuma jako prevence proti rakovině
Zveřejněno: 24.8.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

TVAROH JE JEDNODUCHÝ A PŘÍRODNÍ LÉK NA RAKOVINU

Co při dietě proti rakovině nejíst

  • Žádné hydrogenované oleje (ztužené transmastné tuky), žádné trans-tuky, (všechny za studena lisované oleje, jako jsou oleje slunečnicových semen, olivový olej, atd.)
  • Žádné živočišné tuky a žádné vepřové maso jako například šunka, slanina, párky atd.
  • Žádné mořské plody, protože humři, škeble, krevety a všechny živočichové s tvrdou skořápkou jsou čisticí prostředky v moři a jejich těla jsou zatíženy toxiny - jedy.
  • Žádná bílá mouka a těstoviny, ani bílý chléb, raději těstoviny a chléb, kde je špalda, jsou lepší volbou než pečivo z pšenice, celozrnné žito, oves a vícezrnný chléb jsou dobré. Kukuřice se nedoporučuje z důvodů častých plísní a kvůli genetické modifikaci.
  • Žádná zmrzlina nebo mléčné výrobky, kromě tvarohu a cottage sýru.
  • Žádný bílý cukr, melasa, javorový sirup nebo konzervační látky.
  • Žádné průmyslově zpracovávané potraviny.
  • Žádné sójové výrobky.
  • Žádné potraviny, kde mohou být pesticidy a chemikálie, včetně výrobků pro domácnost a kosmetiky. Starý dobrý ocet, stejně jako jedlá soda jsou vynikající domácí čisticí prostředky.
  • Žádná mikrovlnná trouba, žádný teflon nebo hliník na vaření nebo hliníková fólie (alobal). Používejte raději smaltované nádobí na vaření. Také nerezová ocel, keramika, litina, sklo jsou na vaření v pořádku.


Zdroj: Tvaroh je jednoduchý a přírodní lék na rakovinu
Zveřejněno: 3.8.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

TVAROH JE JEDNODUCHÝ A PŘÍRODNÍ LÉK NA RAKOVINU

Tvaroh na rakovinu

Nepomůže každému, ale některým lidem může pomoci v jejich boji proti rakovině.

Zdroj: Tvaroh je jednoduchý a přírodní lék na rakovinu
Zveřejněno: 3.8.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

KURKUMA JAKO PREVENCE PROTI RAKOVINĚ

Kurkuma proti rakovině

Kurkumin je jedna z mála známých živin, která má prokázané schopnosti výrazně snížit riziko rakoviny, srdečních onemocnění a Alzheimerovy choroby, a bylo prokázáno, že má vliv na ukládání tuků v těle tím, že mění jejich metabolismus. Kurkumin je přírodní polyfenol se silnými antioxidačními vlastnostmi, který lze získat například z kari koření nebo doplněním koncentrovaného extraktu aktivních kurkuminoidů.

Zdroj: Kurkuma jako prevence proti rakovině
Zveřejněno: 24.8.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

KURKUMA JAKO PREVENCE PROTI RAKOVINĚ

Opatrnost při používání kurkumy

Nepřekračujte doporučenou dávku. I když je kurkuma celkem bezpečná, může ve velkých dávkách způsobit zažívací obtíže, dokonce i vředy. Máte-li zdravotní problémy, poraďte se o užívání potravinových doplňků vždy se svým lékařem.

Zdroj: Kurkuma jako prevence proti rakovině
Zveřejněno: 24.8.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: použití jedlé sody

Děkuji za odpověd, můj pejsek má na játrech dva nádory, zkouším mu dávat javorový sirup + soda. Jen nevím jestli je dostačující dávkování 2 - 3x denně.

Zdroj: diskuze Použití jedlé sody
Odesláno: 20.7.2015 uživatelem anoli
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

POTRAVINY V BOJI PROTI RAKOVINĚ

Olivy a olivový olej

Olivový olej je považován za významný prostředek proti stárnutí a rakovině již celá staletí. Díky obsaženým antioxidantům podporuje buněčné membrány a činí buňky stabilnějšími vůči volným radikálům. Antioxidanty v olivovém oleji mají významný anti-aging efekt a také chrání buňky před změnami vyvolávajícími vznik rakoviny. Olivový olej je také vydatným zdrojem nenasycených mastných kyselin - kyseliny olejové a linoleové. Podle výzkumu provedeném Dr. Menendezem olivový olej – resp. v něm obsažené kyseliny – pomáhají lékům při rakovině prsu. Toto synergické působení kyseliny olejové např. s lékem Herceptinem zvyšuje zničení většího počtu rakovinových buněk. Navíc kyselina olejová zvyšuje produkci proteinů, které potlačují zhoubné bujení.

Zdroj: Potraviny v boji proti rakovině
Zveřejněno: 19.7.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: vanilkový lusk

Cukr je obecně dobrý konzervant, takže i javorový sirup bude dobrý na uchování vanilky. Éterické silice z vanilky můžete přenést do javorového sirupu za pomoci zvýšené teploty kolem 60°C na dvě hodky. Je dobré vanilkový lusk před zahříváním co nejvíce rozmnělnit.

Zdroj: diskuze Vanilkový lusk
Odesláno: 6.4.2014 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KURKUMA JAKO PREVENCE PROTI RAKOVINĚ

Vedlejší účinky kurkumy

Kurkuma se zdá být v doporučených dávkách velmi bezpečná, ale podle některých zpráv může ve vysokých dávkách poškozovat zažívací ústrojí, a dokonce snad mít i vliv na tvorbu vředů.

Zdroj: Kurkuma jako prevence proti rakovině
Zveřejněno: 24.8.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: javorový sirup a jedlá soda

Dobrý den, nemáte prosím někdo přímou zkušenost s vyrobením směsi? I přez zakoupení těch nejlepších surovin (kvalitní sirup a čistá soda bez hliníku) a dodržení postupu mi ve směsi soda sedimentuje ke dnu. Nevím kde nastala chyba. Děkuji za odpověď. Saša

Zdroj: diskuze Javorový sirup a jedlá soda
Odesláno: 19.1.2016 uživatelem Saša
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

SKOŘICOVÝ SIRUP

Recepty na výrobu

Domácí skořicový sirup

Ingredience: 200 g cukru krystal, 200 g třtinového cukru, 500 ml vody, 4−5 kusů celé skořice, 6 kapek citrónové šťávy.

Postup: Cukr rozpustíme v hrnci a necháme trochu zkaramelizovat (dejte si pozor na to, aby nebyl cukr příliš tmavý − zhořkl by). Karamel zalijeme vodou s citrónovou šťávou a přivedeme k varu, aby se karamel znovu rozpustil. Přidáme 4 celé skořicové tyčinky a necháme 20 minut povařit. Vzniklý sirup lijeme do čistých lahví. Skořici můžete nechat v láhvi jako ozdobu a pro výraznější chuť. Takto připravený domácí skořicový sirup je ideální do čaje, pro přípravu osvěžující limonády, do latté, na dezerty, do krémů, do svařeného vína a do koktejlů (alkoholických i nealkoholických). Pro zvýraznění chuti je možné přidat pomerančovou nebo citrónovou šťávu.

Domácí sirup na polévání dezertů a palačinek č. 1

Ingredience: 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku vody, 2 tyčinky skořice.

Postup: Všechny přísady dáme do hrnce a mícháme je při středně vysoké teplotě. Když se směs začne vařit, snížíme teplotu a za občasného míchání dusíme ještě 5 minut, dokud se cukr úplně nerozpustí. Sporák vypneme a tekutinu necháme vychladnout, poté můžeme takto připravený sirup konzumovat.

Domácí sirup na polévání dezertů a palačinek č. 2

Ingredience: 5 lžic másla, 1 šálek smetany, 3 lžíce hnědého cukru, 1/2 lžičky javorového extraktu, 1/2 lžičky mleté skořice.

Postup: V hrnku rozpustíme máslo (na mírném ohni). Vmícháme smetanu, hnědý cukr, javorový extrakt a skořici. Za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí a směs mírně nezhoustne (cca 3−4 minuty). Poté podáváme s lívanci.

Zdroj: Skořicový sirup
Zveřejněno: 14.9.2015

LÉČIVÉ ÚČINKY RAKYTNÍKU

Rakytníkový sirup

Na výrobu rakytníkového sirupu si připravte: rakytníkové plody a stejné množství cukru.

Vlastní výroba: Bobule propereme studenou vodou a necháme na cedníku okapat. Poté je rozmixujeme, přelejeme do jemného cedníku a třeme tak dlouho, až zbudou jenom slupky a semínka. Slupky se mohou dále sušit pro přípravu rakytníkového oleje nebo ovocného čaje. Získanou šťávu s dužninou zahřejeme (maximálně na 80 °C) a smícháme se stejným množstvím cukru. Hotový sirup plníme do sterilních tmavých sklenic a uložíme na temné chladné místo. Sirup obsahuje až 20x více vitamínu C než například pomeranče, dále provitamín A, vitamíny skupiny B, vitamíny D, F, K a P, železo a až 10 % oleje. Rakytníkový sirup používáme při žaludečních potížích, při chřipce, infekčních onemocněních, při nedostatku vitamínů, v rekonvalescenci a proti jarní únavě. Rakytník posiluje imunitní systém, zvyšuje odolnost proti stresu, podporuje detoxikaci a působí i proti bakteriím a virům.

Zdroj: Léčivé účinky rakytníku
Zveřejněno: 30.7.2014

PAMPELIŠKOVÝ MED

Pampeliškový med bez cukru

Alternativou rafinovaného cukru může být cukr březový, melasa, třtinový, glukopur a další. Ovšem mějte na paměti, že všechno, co zařazujeme do jídelníčku ve velkém množství, v podstatě škodí. Je potřeba jíst hlavně pestře. Takže i cukr škodí, jestli je ho mnoho. Dávat malým dětem třtinový cukr, melasu či javorový sirup ve velkém množství znamená možná větší zátěž pro dětský organismus než obyčejný cukr v přiměřeném množství. Používejte vždy zdravý selský rozum. Vězte, že úplně obyčejný cukr nebo kousek sladké buchty po obědě napomáhá vstřebávání bílkovin, což je pro tělo stavební materiál. I naše babičky si daly k obědu třeba sladký kompot nebo po obědě nějakou tu buchtu k dobrému trávení.

Zdroj: Pampeliškový med
Zveřejněno: 22.5.2018

JAVOROVÝ SIRUP

Javorový sirup a jedlá soda

Jako zázračná přírodní chemoterapie působí podle kanadských odborníků kombinace javorového sirupu a jedlé sody. Celý princip spočívá v tom, že rakovinové buňky milují cukr, proto se lidé s rakovinou musí sladkým věcem vyhýbat. Při kombinaci sody a javorového sirupu dojde k navázání jejich molekul. Kombinace při zahřátí způsobí štěpení cukru a následné pohlcení sody a poté dojde k zásadité reakci a ke zničení rakovinové buňky. Pomocí javorového sirupu se „léčivo“ dostane rychle a všude tam, kam by se jinak třeba ani nedostalo. Tato přírodní medicína je vhodná pro léčbu jakéhokoliv stadia rakoviny, ať už u lidí, nebo u zvířat.

Postup: 3 díly javorového sirupu smíchejte s 1 dílem sody a zahřívejte na mírném plameni po dobu 15 minut. Teplota při zahřívání nesmí přesáhnout 40 °C. Pokud člověk již rakovinu léčí, je dobré užívat každodenně 3 kávové lžičky této směsi. Jako prevence rakoviny postačí 1 kávová lžička denně.

Lék snězte samostatně nebo si směs namažte na chleba místo medu. Při léčbě si dejte pozor na to, abyste nepřijímali v potravě už jiný cukr, maximálně ve formě ovoce, ale i toho si dopřávejte s mírou. Dále je vzhledem k sodě potřeba hlídat pH moči nebo krve. Poslední, co si musíte hlídat, je to, aby v sodě nebyl obsažen hliník, to zjistíte důkladným prostudováním obalu.

Zdroj: Javorový sirup
Zveřejněno: 10.3.2016

KURKUMA JAKO PREVENCE PROTI RAKOVINĚ

Kurkuma jako prevence proti rakovině

Kurkuma se může používat na několik způsobů. Lze ji přidávat do potravin, které konzumujeme. Existují různé možnosti, jak si kurkumu připravit, níže uvádíme některé z nich.

  • Přidat si kurkumu do sklenice teplého mléka – smíchání kurkumy s mlékem umožňuje snadné trávení právě tohoto koření. Tato technika je považována za velmi zdravou a prospěšnou při zlepšování celkového zdraví.
  • Smíchat lžíci kurkumy s medem – tato směs by se měla konzumovat samostatně, nebo může být podávána s vodou. Med překrývá/maskuje nepříjemnou chuť kurkumy, zároveň poskytuje další zdravotní výhody spojené s konzumací medu.

Zdroj: Kurkuma jako prevence proti rakovině
Zveřejněno: 24.8.2013

SIRUP Z JEHLIČÍ

Sirup z jedlových výhonků

Účinky

Domácí sirup z jedlových výhonků dokáže zahnat obtížný kašel a pomáhá při bolestech v krku.

Recept

Ingredience: 5 lžic citronové šťávy 500 g jedlových výhonků, 700 g krupicového písku

Postup: Jedlové výhonky lehce propláchněte vodou. Do sklenice dejte vrstvu výhonků, vrstvu cukru a postup opakujte. Zakápněte citronovou šťávou. Sklenici uzavřete a nechte na okně na parapetu. Sirup, který vznikne, přefiltrujte a nalijte do sklenice s uzávěrem. Proces trvá cca 3 týdny.

Dávkování

Denně lze užívat 2–3 lžičky sirupu.

Cena

Jedlový sirup se nedá koupit, ale dostupný je jedlový olej.

Zdroj: Sirup z jehličí
Zveřejněno: 28.5.2017

TVAROH JE JEDNODUCHÝ A PŘÍRODNÍ LÉK NA RAKOVINU

Kontraindikace diety proti rakovině

Ve spojení s jinými terapiemi může tato dieta vyvolat nežádoucí účinky. Týká se to zejména kyslíkové terapie, injekcí s vitamínem B17 a infuze vitamínu C, které nelze kombinovat s tímto ozdravným programem.

Zdroj: Tvaroh je jednoduchý a přírodní lék na rakovinu
Zveřejněno: 3.8.2012

TYMIÁNOVÝ SIRUP PRO LEPŠÍ ZAŽÍVÁNÍ

Phyteneo tymiánový sirup 250ml

Tymiánový Phyteneo sirup 250ml obsahuje vysoký podíl extraktu z natě tymiánu obecného. Účinek sirupu je podpořen obsahem mátové a anýzové silice. Tymián usnadňuje vykašlávání a společně s mátovou a anýzovou silicí působí uklidňujícím efektem na krk, hltan a hlasivky v případě podráždění. Extrakt je vyroben z tymiánu v BIO kvalitě. Tymiánový sirup neobsahuje alkohol, umělá sladidla acesulfam a aspartam, barviva a syntetická aromata. Phyteneo tymiánový sirup 250ml je určen pro děti od 1 roku i pro dospělé. Tento produkt byl uveden na trh jako doplněk stravy. Nebyly u něj schváleny léčivé účinky a nejedná se o lék.

Zde můžete vidět cenu produktu Phyteneo tymiánový sirup 250ml.

Zdroj: Tymiánový sirup pro lepší zažívání
Zveřejněno: 8.9.2015

KURKUMA JAKO PREVENCE PROTI RAKOVINĚ

Kurkuma v potravě

Nebojme se toto koření zařadit do našeho každodenního jídelníčku. Jeho léčivé účinky vychvaluje nejen tradiční indická medicína, ale v posledních letech kurkuma udělala velký dojem i na vědce. Je velmi pravděpodobné, že pravidelná konzumace může působit jako prevence proti rakovině. V Indii je snížený výskyt některých typů tohoto zhoubného onemocnění a zdejší populace jí průměrně gram až dva indického šafránu denně (a navíc nešetří pepřem, jehož výtažky jsou také schopny omezit růst některých nádorů). Občas se doporučuje i jako doplněk zvyšující účinnost chemoterapie. Zjednodušeně se dá říci, že kurkuma nám nijak neuškodí a pravidelné užívání nás může uchránit před jedním z nejnepříjemnějších onemocnění.

Zdroj: Kurkuma jako prevence proti rakovině
Zveřejněno: 24.8.2013

KURKUMA JAKO PREVENCE PROTI RAKOVINĚ

Doporučená denní dávka kurkumy

Doporučená denní dávka kurkumy nebo výtažku z oddenků kurkumovníku by neměla přesáhnout 1 000 mg. Správně by se měla konzumovat půl hodiny před jídlem, případně jí ochutit samotný pokrm. Její příjem by měli omezit lidé se žloutenkou, s poruchami srážlivosti krve, těhotné ženy a také lidé trpící na překyselení žaludku.

Zdroj: Kurkuma jako prevence proti rakovině
Zveřejněno: 24.8.2013

ČESNEKOVÝ SIRUP

Citron s česnekem

Citron a česnek by měly pomoci tělu odstranit vápník a tuk usazený v těle a v cévách a také posilovat srdce a podporovat úpravu tlaku. Po 3 týdnech pití byste měli pocítit v těle příjemné omlazení. Zvápenatění a vedlejší příznaky jako zhoršený zrak nebo sluchové potíže by se měly postupně zmenšovat a odcházet. Po 3 týdnech užívání by měl člověk tuto detoxikaci na 8 dní přerušit a potom zase 3 týdny pokračovat. Poté by se měl dostavit zázrak – budete moct zase dobře spát a nebudete muset v noci běhat na toaletu. Tato skutečnost by měla být znakem toho, že se vápník v cévách rozpustil. Tuto lacinou a neškodnou kúru by měl člověk zopakovat každý rok. Účinek citronu s česnekem by se měl projevit naplno. A přitom zápach česneku není vůbec cítit.

Účinky

Sirup z česneku a citronu zvyšuje imunitní systém, snižuje hodnotu krevního tlaku, snižuje hladinu LDL (špatného) cholesterolu, snižuje četnost výskytu nachlazení a infekcí, působí proti artritidě, dně a bolesti kloubů, prevence proti rakovině štítné žlázy.

Dávkování

Pijeme denně 2 cl před jídlem, buď ráno před snídaní, nebo před obědem.

Recept

Ingredience: 5 ks celých citronů, 30 stroužků česneku (nejlépe český paličák), 1 l vody

Postup: Citrony umyjeme v horké vodě a nakrájíme je i s kůrou na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na půlky. Všechno dohromady umixujeme na kaši. Tu nalijeme do vody a necháme přejít varem. Potom hned odstavíme. Přecedíme přes sítko a nalijeme do láhve. Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.

Zdroj: Česnekový sirup
Zveřejněno: 27.3.2017