Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JDE NAHRADIT LUBRIKAČNÍ GEL

OBSAH

Co jsou lubrikační gely

Lubrikační gely eliminují odření pokožky, usnadňují masturbaci, jsou vhodné pro používání erotických pomůcek, usnadňují vaginální i anální styk a zmírňují poševní suchost.

Zdroj: Jak se vyznat v lubrikačních gelech

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU SE POUŽÍVÁ HOŘKÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Glauberova hořká sůl se dá koupit v lékárně jako síran sodný a nebo na internetu například zde: www.alternamedica.cz…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Muze ji nahradit epsomska sůl? Dekuji

Zdroj: diskuze K čemu se používá hořká sůl

Čím nahradit černou mast

Pokud není k dostání černá mast, tak jde rychle nahradit pomocí višněvského balzámu, který obsahuje léčivý dehet z buku a několik různých olejů.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Diskuze

V diskuzi 28DNI DETOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Čím nahradit červenou řepu?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 28dni detox

Čím se dá nahradit

Amonium se dá nahradit práškem do pečiva nebo jedlou sodou.

Zdroj: Amonium

Diskuze

V diskuzi SUŠENÉ ŠVESTKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KAREL BRABEC.

Prosím o vysvětlení: kolik si mohu dopřát sušených švestek denně , když užívám warfarín 5 mg. ? po ránu...... Už mně bylo 64 let

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

Čím lze nahradit brynzu?

Zdroj: diskuze Sušené švestky a warfarin

Domácí lubrikant

Co dělat, pokud nechcete utrácet, nebo vám lubrikační gel dojde? Zde je návod na výrobu domácího lubrikačního gelu.

Postup: Rovnou kávovou lžičku Solamylu rozmíchejte se dvěma polévkovými lžícemi teplé vody. Pak pomalu přilévejte půl decilitru vařící vody (z varné konvice) a míchejte. Takto vznikne poměrně hustý gel. Lze přidat vařící vody i víc, podle toho, jak jej chcete mít hustý nebo řídký. Pak přidejte polévkovou lžíci čistého glycerinu. Takto vytvoříte asi půl decilitru gelu. Lubrikační vlastnosti jsou perfektní. Glycerin je sladký, vše je naprosto neškodné, takže lze použít i na orální sex. Cena je jen zlomkem ceny prodávaných lubrikantů.

Nevýhody: Jedinou nevýhodou je, že lubrikant není trvanlivý, musí se připravit vždy rozumně před použitím. Vydrží „v kondici“ cca jeden den. Pak tuhne a mění se v sulc.

Zdroj: Jak se vyznat v lubrikačních gelech

Diskuze

V diskuzi CEREL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaculík.

Žijí v USA a je zde vše k dostání jen kořen corelu budu mít problém.Čím by se dal nahradit.
Dekuji.
Marcela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cerel

Prášek do perníku

Perníkové koření obsahuje s výjimkou kypřicího prášku veškeré koření potřebné k přípravě klasického perníku. Výrobci jako Vitana a Kotányi vesměs používají podobný obsah koření. Jedná se o koriandr, skořici, badyán, hřebíček, muškátový ořech, nové koření, anýz, fenykl, pomerančovou nebo citronovou kůru. Obsah balení je cca 30 g. Cena se různí dle obchodů a můžete ji vidět zde.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření

Poradna

V naší poradně s názvem ALOBAL NA OKNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Múže alobal v oknech nahradit žaluzie?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Použití alobalu na okna je jedním z nejhospodárnějších způsobů, jak udržet doma chladnou hlavu, když venku žhne horko.
Pokud se ve vedrech zoufale snažíte udržet chlad uvnitř místnosti, vezměte si roličku alobalu a rozprostřete ji na vnější strany oken – zvláště na ta, která jsou orientována na jih. Alobal umístěte tak, aby lesklá strana fólie byla směrem ke slunci. Sluneční svit procházející sklem, který dříve zvyšoval teplotu, pomocí alobalu odrážíte od okna a posíláte ho pryč z vašeho domova.
Obvyklou chybou, kterou lidé dělají, je umístění fólie na vnitřní stranu okna. Je opravdu důležité a dávat pozor na umístění alobalu na vnější stranu oken, aby se sklo příliš nezahřívalo.

Zdroj: diskuze Alobal na okna

Druhy lubrikačních gelů

Lubrikační gely na bázi silikonu: Jsou bez zápachu a jsou hypoalergenní. Vydrží poměrně déle než lubrikanty na vodní bázi, neboť se tak rychle nevpíjejí do pokožky, ale spíš zůstávají na jejím povrchu.

Nevýhody: Lubrikační gely na bázi silikonu nelze použít na silikonové erotické sexuální pomůcky, protože narušují jejich povrch. Patří mezi dražší zboží a nedoporučuje se používat je při orálním sexu. Jsou vhodné pro použití s kondomy, latexu neškodí. K pokožce jsou přátelské, ale hůř se odstraňují, jelikož jsou odolné vůči vodě.

Zde můžete vidět lubrikační gely na bázi silikonu.

Lubrikační gely na bázi vody: Jedná se o nejdostupnější formu maziva za rozumnou cenu. Mají hladkou konzistenci, vysokou kluznost, obvykle jsou parfemované a mohou být použity s jakoukoli sexuální pomůckou. Snadno se smývají z pokožky a jsou použitelné s kondomy. Tento typ lubrikačních gelů je vhodný i ve spojení s orálním sexem. Vyrábějí se i bez glycerinu, cukru a barviv.

Nevýhody: Tyto gely vyžadují častější nanášení, jelikož se snadno vstřebávají do pokožky.

Zde můžete vidět lubrikační gely na bázi vody.

Lubrikační gely na bázi oleje: Jsou nejvhodnějším typem při masáži či masturbaci. Obvykle obsahují přírodní složky, které hydratují a regenerují pokožku. Ve většině případů mají příjemnou vůni a chuť, ale pro klasický sex nejsou vhodné.

Nevýhody: Nemohou být použity s výrobky, které obsahují latex, například s kondomem, protože oslabí jeho strukturu, a tak hrozí prasknutí. Tyto lubrikační gely navíc zanechávají skvrny na oblečení.

Zde můžete vidět lubrikační gely na bázi oleje.

Lubrikační gely bio: Nejsou testovány na zvířatech. Jsou většinou na bázi vody a bez chemikálií, takže je uvítají i lidé s citlivou pokožkou. Přírodní konzervanty, které gely obsahují, mají antibakteriální a protiplísňový účinek.

Nevýhody: Vyšší cena.

Zde můžete vidět lubrikační gely bio.

Lubrikační gely s aromatem: Tento typ lubrikačního gelu je obvykle na vodní bázi, takže nezanechává skvrny, je možné jej použít současně s latexem a je vhodný pro orální sex.

Nevýhody: Gel sice voní, ale bohužel obsahuje látky, které dráždí pH rovnováhu v pochvě, a to z důvodu velkého množství přidaného cukru, který může zapříčinit nepříjemné vaginální infekce. Také vše, co je barevné a voní, může vyvolat alergickou reakci.

Zde můžete vidět lubrikační gely s aromatem.

Lubrikační gely hydratační: Tento typ lubrikačního gelu je k dostání například ve formě kuliček. Tlumí vaginální suchost, která přichází z důvodu menopauzy, kojení, stárnutí. Hydratační účinek může trvat i několik dní.

Nevýhody: Jako momentální řešení aktuálního problému jsou vhodné, ale dlouhodobě to není žádoucí. O jejich používání je vhodné poradit se s lékařem, který přihlédne k vašemu aktuálnímu zdravotnímu stavu.

Zde můžete vidět hydratační lubrikační gely.

Lubrikační gely s afrodiziaky: Obsahují rostlinné stimulanty (například yohimbin), které zvyšují průtok krve do genitálií. Jsou-li použity na citlivé oblasti jako klitoris, bradavky a podobně, zvyšují jejich sexuální vnímavost a zintenzivňují prožitek.

Nevýhody: Účinky mohou trvat až hodinu. Navíc yohimbin může vyvolat vedlejší účinky jako závrať, bušení srdce či pokles krevního tlaku (záleží na citlivosti každého). Tento typ gelů koupíte spíše ve specializovaných prodejnách s erotickými pomůckami.

Zde můžete vidět lubrikační gely s afrodiziaky.

Lubrikační gely s hřejivým nebo chladivým účinkem: Nanáší se během masáže či na citlivá místa, jako jsou bradavky, penis, vnitřní strany stehen a podobně. Vyvolají hřejivý nebo mrazivý pocit, což zvyšuje sexuální citlivost.

Nevýhody: Ne každému je pocit horka nebo chladu příjemný, je třeba nejdříve vyzkoušet to na malém vzorku gelu.

Zde můžete vidět lubrikační gely s hřejivým účinkem.

Zde můžete vidět lubrikační gely s chladivým účinkem.

Lubrikační gely pro oddálení ejakulace: Tento typ je určen pro jedince trpící předčasnou ejakulací, neboť tento gel snižuje citlivost penisu. Tyto lubrikační gely se aplikují před zahájením milování. Obvykle jsou rozpustné ve vodě a mohou se používat s kondomem.

Nevýhody: Mohou znecitlivit nejen penis toho, kdo je použije, ale i pohlaví protějšku. Je tedy vhodné používat je s kondomem. Obsahují chemikálie (například novokain).

Zde můžete vidět lubrikační gely pro oddálení ejakulace.

Lubrikační gely na zúžení poševního vchodu: Jejich používání nevykazuje žádné reálné výsledky, ale na trhu jsou k prodeji v mnoha variantách. Výrobci těchto gelů slibují pochvu úzkou jako před prvním milováním.

Nevýhody: Dle recenzí jsou neúčinné a drahé.

Zde můžete vidět lubrikační gely na zúžení poševního vchodu.

Lubrikační gely pro podporu početí: Gel má pozitivní vliv na spermie. Zvyšuje jejich pohyblivost a životnost. Díky iontům vápníku a hořčíku, které mimo jiné obsahuje, podporuje plodnost.

Nevýhody: Může se objevit podráždění pokožky, vyšší cena.

Zde můžete vidět lubrikační gely pro podporu početí.

Lubrikační gely pro anální sex a fisting: Gely určené speciálně pro anální styk a fisting jsou obvykle na bázi vody a silikonu. Složení některých výrobků zaručuje, že se nepoškodí citlivé sliznice. U dražších variant pro anální sex je lubrikant dermatologicky testován a obsahuje extrakt z jojoby, který se vstřebává skrz pokožku a uvolňuje tak napětí análního svěrače.

Nevýhody: Vyšší cena. Nelze použít na sexuální pomůcky ze silikonu.

Zde můžete vidět lubrikační gely pro anální sex.

Zde můžete vidět lubrikační gely pro fisting.

Zdroj: Jak se vyznat v lubrikačních gelech

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Lze nahradit olivový olej slunečnicovým?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Jiný olej = jiné účinky. Nemusí to být vždy špatně, vyzkoušejte a uvidíte.

Zdroj: diskuze Maska na červené skvrny po akné

Z čeho je perníkové koření

Obvyklý poměr perníkového koření: 10 g badyánu, 5 g nového koření, kůra z 1 ks bio citronu, 10 g anýzu, 5 g hřebíčku, 0,25 ks vanilkového lusku, 5 g fenyklu, 5 g skořice

Jak na to: Navážíme si všechno koření. Skořici, hřebíček, nové koření, anýz, fenykl, badyán a kousek vanilky. Perníkové koření velmi jemně utlučeme v hmoždíři a následně je prosejeme přes sítko. Nakonec roztlučené koření smícháme s jemně nastrouhanou kůrou z jednoho dobře vydrhnutého bio citronu.

Tato dávka perníkového koření je určena na půl kilogramu mouky.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření

Poradna

V naší poradně s názvem CHOROBY A ŠKŮDCI VINNÉ RÉVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Koupil jsem v zahradnictví 2 hlavy vinné révy.Jedna ani po cca 6-ti letech neměla ani hrozen,druhá odkvete a pak hrozny uschnou.Mám je hlavně jako porost pergoly,ale i tak mě to štve.Dá se s tím něco udělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Zřejmě nemáte vhodné podmínky pro zakoupenou odrůdu. Je potřeba se podívat po okolí, zda-li někde roste réva, která plodí. Tu si namnožit a nahradit s ní vaše dvě stávající. Taktéž můžete révu na pergole nahradit například vistárií, která vám bude dělat radost svými nádhernými květy a stávající révu pěstovat na jiném místě.

Zdroj: diskuze Choroby a škůdci vinné révy

Náhrada římského kmínu

Římský kmín je aromatičtější a úplně jinak chutná, to je třeba si před vařením uvědomit. Má ostrou, hořkou a velmi pronikavou chuť, která je natolik výrazná, že dokáže přehlušit nejen aroma ostatních koření, ale mnohdy i celého pokrmu. Je třeba s ním proto zacházet opatrně. Klasický kmín má typickou trpkou, aromatickou chuť i vůni.

Římský kmín nelze nahradit jiným kořením, pouze se lze částečně přiblížit podobné chuti náhradou s jinými druhy koření (kmín a anýz).

Zdroj: Římský kmín

Poradna

V naší poradně s názvem MANGOLD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika .

dobrý den, mohu nahradit špenát mangoldem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Mangold má stejný vliv jako špenát. A stejně jako špenát, tak ani mangold není prospěšný pro lidi s dnou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mangold

Recept na domácí perníkové koření

Ingredience: 50 g celé skořice, 20 g sušeného zázvoru, 15 g celých hřebíčků, 15 g vyloupaných zrníček kardamomu, 10 g nastrouhaného muškátového oříšku, 10 g nového koření, 5 g celého pepře, 5 g anýzu (celé hvězdičky)

Postup: Skořici nakrájíme na menší kousky. Nové koření, pepř, hřebíček a anýz zpracujeme v hmoždíři. Dáme si záležet na tom, aby hřebíčky byly dostatečně podrcené, jsou dost tvrdé a mohly by poškodit nože v mlýnku. Podrcené části z hmoždíře přesypeme do mlýnku na kávu, přidáme i skořici a pomeleme. Postupně přidáváme zázvor. Přendáme do misky a pomleté koření společně promícháme. Na 1 kg mouky použijeme 3–4 polévkové lžíce koření.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKUM FRAMYKOIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svata Křížová.

Dobrý den, mohu tuto mastičku dostat bez receptu? Popřípadě, jakou mastičkou jí lze nahradit? Děkuji Křížová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antibiotikum Framykoin

Octový versus octanový obklad na otok

Na otoky se dříve přikládal octanový obklad. Octanový obklad je hlinitá sůl kyseliny octové. Octan hlinitý vzniká při reakci síranu hlinitého a octanu olovnatého (oba jsou rozpustné ve vodě), kdy v roztoku zůstane zmíněný octan hlinitý (pozor na krystalickou vodu) a kromě něj vznikne ještě nerozpustný síran olovnatý. Octan hlinitý má mírné antiseptické a výrazné adstringentní (stahující) účinky. Používá se ve formě krému k léčbě drobných poranění, při štípnutí hmyzem, při solární dermatitidě, omrzlinách nebo popáleninách 1. stupně. Ve formě roztoku je octan hlinitý málo účinný, vhodnější je ledový obklad. Octan hlinitý nelze nahradit octem.

Zdroj: Octový obklad

Poradna

V naší poradně s názvem NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Novák.

Prosím a Mangold lze nahradit za špenát nebo lze jíst tuto zeleninu ? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jíst samozřejmě můžete jak mangold tak i špenát, i když užíváte Warfarin. Důležité je každý den sníst potraviny, které vám dodají 120 mikrogramů vitamínu K - ani méně a ani více. Jak mangold, tak i špenát obsahují extrémně vysoké množství vitamínu K. Dosažení 120 mikrogramů vitamínu K dojde při snědení čtvrtky listu mangoldu nebo 2,5 listu špenátu počítáno v čerstvém stavu. Pokud si toto za den dopřejete, tak již více nesmíte nic, co je rostlinného původu. Tyto potraviny se hodí zejména na dny, kdy víte, že zeleniny moc nesníte, tak s tímto způsobem můžete rychle doplnit vitamín K.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trombex x warfarin

Recept na perník z hladké mouky

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, 2–3 lžíce kakaa, 1 kypřicí prášek do perníku, 1/2 hrnku rozinek, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 2 jablka, 1 lžička perníkového koření

Postup: Do mísy nasypeme mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku, 1 lžičku perníkového koření a rozinky. Vše lehce zamícháme a přimícháme mléko, olej, vejce a nastrouhaná jablka. Vše smícháme a nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 170 °C asi 30–40 minut v elektrické troubě. Po upečení na perník můžete ještě nalít citronovou polevu, ale to je na chuti každého z vás. Tento litý perník s perníkovým kořením je opravdovou delikatesou.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření

Perníkový koláč hrnečkový

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 1 hrnek cukru krupice, 1 čokoládový pudink, 2 vejce, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva, 1 skořicový cukr, 1 lžička skořice, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce medu, 2 větší jablka nebo 2 lžíce pikantní marmelády, 1 hrst nasekaných vlašských ořechů

Ingredience na polevu: 2 čokolády na vaření, 2 plátky ztuženého tuku, 1 nastrouhaná cukrovinka Margot

Postup: Nejdříve trochu ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme cukr, přidáme med a ostatní tekuté suroviny. V druhé míse smícháme sypké suroviny. Jablka oloupeme a nastrouháme nebo použijeme pikantní marmeládu. Toto opravdu vyzkoušejte. Marmeláda dodá perníku pikantní a vláčnou chuť. Vše smícháme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Po vychladnutí potřeme rozpuštěnou čokoládou, na čokoládu můžeme dát ještě nastrouhanou margotku.

Tip: Použijte velký hrnek. Hrnečkový perník je pak dost vysoký a vláčný.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP