Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JERISUV ROZTOK V LEKARNE

OBSAH

Roztok hypermanganu

Slabý roztok hypermanganu se používá na omývání či výplachy při kondylomatech (lékař by měl poradit, jak koncentrovaný by měl roztok být).

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem CO TO JE ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Malý.

Dobrý den,mohu se zeptat jestli někdo nevíte co jsou tyhle červené tečky .Je mi 12 let a jsem blondýna .Maminka mi říká ,že jsou to popraskane žilky a ,že jako malá je taky měla ale zmizeli ji a já je mám několik let . A za to mohu nějak vyléčit.Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kup si v lékárně Jarischův roztok (jarišův) za 90 Kč a každý den před spaním si s ním vyčisti svojí pleť na celém obličeji, krku a taky ušní boltce. Když to po měsíci nepomůže, tak se stav u lékaře na kožním a nech si to vyšetřit. Tam ti přesně řeknou co to je a jak se toho můžeš nejlíp zbavit. Tady je odkaz, kde je vidět jak vypadá jarischův roztok a kde se dá koupit: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co to je ?

Roztok podofylinu

Jde o 20–25% roztok podofylinu. Ošetření provádí lékař 1–2x týdně (názory se liší). Roztok podofylinu je méně účinný než krém, roztok obsahuje podofylotoxin – účinnou látku podofylinu (Wartec). Navíc podofylin obsahuje kromě účinné látky podofylotoxinu také mutagenní sloučeniny.

Zdroj: Léčba kondylomat

Diskuze

V diskuzi JAK POUŽÍT HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Dobrý den, mám na noze kuří oko. V babských radách je návod, že se má na postižené místo přiložit tampon namočený v hypermanganu.
Koupila jsem v lékárně, jen nevím, jak ho naředit. Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie mackerlová.

Roztok má mít barvu masové vody. Tj. Několik zrnek, .roztok může nevypratelně zabarvit okolí a oblečení. Kdyz bude tmavší, nic se neděje, ale budete mít hnědou nohu. Ale podle mne to nepomůže. V lékárně vám prodají změkčovací mast, která místo rozmočí a oko se vyloupne. Někdy nutno opakovat.

Zdroj: diskuze Jak použít hypermangan

Kde se dá Jarischův roztok koupit

Jarischův roztok je běžně k dostání v lékárně v balení po 1 litru i v 1/2litrovém balení. Díky obsahu glycerinu je roztok stabilní pouze do 60 dní ode dne výroby, po této době jej není možné dále používat – zkazí se. Zde je vidět aktuální nejnižší cena Jarischova roztoku.

Zdroj: Na co se používá Jarischova voda

Diskuze

V diskuzi PARADONTOZA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabina Kočičková.

Mně na paradontózu pomohl masážní roztok na dásně od Herbadentu.Objednávám si ho u nás v lékárně, ale kdo nemáte u vás lékárnu, lze objednat i přes jejich webovky na herbadent.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tamara Sedláčková.

já taký používám zubní pasty jen od Herbadentu, jsou to opravdu kvalitní pasty. Od té doby, co jsem si ji poprvé koupila, už jsem u ni zůstala

Zdroj: diskuze Paradontoza diskuze

Jarischův roztok

Jarischův roztok je kombinací kyseliny borité s glycerinem, rozpuštěné v demineralizované vodě. Jeho pH je mírně kyselé.

Jarischův roztok je dermatologikum, které má toto složení: 0,067 % methylparabenu, 0,033 % propylparabenu, a glycerolu a kyseliny borité 2 %.

Používá se na mastnou, problematickou a citlivou pleť se sklonem k akné, na ekzémy a pro celkové zklidnění pokožky. Je běžně k dostání v lékárně bez předpisu v balení 0,5l nebo 1l. Do dvou měsíců po otevření se musí roztok spotřebovat.

Zdroj: Na co se používá Jarischova voda

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLY RET V KOUTKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, udělal se mi aft v horní části rtu v koutku. ...zapomněla jsem ho mazat AZ se drobet zvetsil a zezloutnul. Tak jsem ho začala natírat fialovou vodickou na afty. Ale pote mi začal strasne natykat v koutku dolní a horní ret. Co to prosim muže byt?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Asi to nebude aft, ale spíše folikulitidní puchýřek. Na ten nejlépe zabírá antibiotický roztok Dalacin T. Ten je k dostání v lékárně na lékařský předpis, takže bude nejvhodnější, když se zastavíte na kožním a požádáte je tam o vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otekly ret v koutku

Jarischův roztok – složení

Složení Jarischova roztoku je kombinací kyseliny borité s glycerinem, rozpuštěné v demineralizované vodě. Jeho pH je mírně kyselé. Používá se k ošetření pleti postižené ekzémy a na celkové zklidnění pokožky. Je běžně k dostání v lékárně bez předpisu. Ve velké oblibě ho mají i dermatologové.

Jarischův roztok je dermatologikum, které má toto složení: 0,067 % methylparabenu, 0,033 % propylparabenu, glycerolu a kyseliny borité 2 %.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Jarischův roztok na akné

Jarischův roztok se používá k léčbě akné a jizev po akné. Jarischův roztok má antibakteriální vlastnosti, takže pomáhá se snížením baktérií nacházejících se na kůži a uvnitř akné. Jarischův roztok snižuje množství jizevnaté tkáně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Diskuze

V diskuzi SLOŽENÍ VODIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Zdravím, chci se zeptat, jestli ten THIOSÍRAN SODNÝ má opravdu být 20% in acqua a ne 2%, v lékárně se totiž divili, že to bude asi dost silný roztok, díky za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Složení vodiček

Boraxglycerin roztok

Boraxglycerin roztok se používá při léčbě zánětu spojivek, při bolesti ucha a při ušních infekcích. Také je vhodný antiseptický krém, který se používá v oftalmologii a při záškrtu.

Zde můžete koupit Boraxglycerin roztok.

Zdroj: Boraxglycerin

Poradna

V naší poradně s názvem ČERNÝ NEHTOVÝ KOUT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, co může znamenat černý nebo fialový nehtový kout? Posílám fotografii. Po porodu se mi udělal ekzém na rukách a začaly mi některé nehty na rukách a nohách vzrůstat do kůže, je to velice bolestivé a nepříjemné a nevím, co s tím mám dělat. Ted ale už podruhé se mi na stejném prstu zčernal nehtový kout, když to tak sleduji, vypadá to, jakoby byl naplněn krví po oděru a možná hnisem. Uděr ale žádný nebyl. Je to následkem vrůstání nehtu do kůže nebo jde o něco jiného? Je to hnis? Na kterého lékaře se mám obrátit? Velice děkují za odpoved.

S pozdravem Světlana

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jde o počínající plíseň nehtu. Zkuste opatrně čistit prostor pod nehtem každý den a po každém vyčištění aplikujte pod nehet roztok Clotrimazol, který volně koupíte v lékárně. Také upravte okraj nehtu sestřižením špičky do tupa, aby se nezarývala do nehtového koutu. Léčivý roztok aplikujte vždy na všechny prsty. Pokud problémy ani po této léčbě nepřestanou, tak navštivte ordinaci kožního lékaře, který vám může dát účinnější léky na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Černý nehtový kout

Algifen Neo v lékárně

Algifen Neo POR GTT SOL 1 x 25 ml slouží k perorálnímu podání. Lahvička je opatřena kapacím zařízením. Účinnou látkou je MONOHYDRÁT SODNÉ SOLI METAMIZOLU (METAMIZOLUM NATRICUM MONOHYDRICUM). Lék je v lékárně dostupný pouze na lékařský předpis. Orientační cena léku v lékárně je cca 67,01 Kč a orientační doplatek činí 10,32 Kč.

Zdroj: Algifen Neo

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Richtrova.

Dobrý den ,měla bych dotaz ,muj pes měl bradavici kousek od čumáku,jenže přišel pán a myslel si že je to klíště a utrhl jí to,muže se něco stát?!Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hrozí zde infekce kůže, protože pejsek čichá všude kolem a může si ránu infikovat.
Kupte v lékárně desinfekční roztok Solutio Novikov a tím ránu potřete. Vytvoří se tak zelená ochranná vrstva, která zabrání vniku infekce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice u psa

Višněvského balzám – prodej v lékárně

Višněvského balzám se dá běžně koupit v lékárně bez předpisu. Cena Višněvského balzámu se pohybuje do 100 Kč za skleničku, která vydrží na dlouho. V lékárně jsou k dispozici dva druhy, varianta s bukovým dehtem je účinnější.

Zdroj: Višněvského balzám

Diskuze

V diskuzi PITYRIASIS VERSICOLOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sanyna.

Dobrý den přeji, pokud si necháte zhotovit v lékárně tyto roztoky - pityriasis versicolor se zaručeně zbavíte. Mě dal tento recepis přítel z Itálie. Nechte si udělat 1. THIOSÍRAN SODNÝ 20% in acqua a 2. ACIDUM TARTARICUM 5% in acqua. Potřete si napadenou kůži první roztokem č. 1 a po cca hodině roztokem č. 2 a nechte působit přes noc. Ráno se umyjte a na noc znovu aplikujte roztok č. 1 a cca hodinu poté roztok č. 2. Budete dost cítit sírou, tak proto je nejlépe volit tuto léčbu na noc. Neboť v práci by to bylo dost cítit. Do týdne máte problémy pryč. Pokud máte nemoc rozvinutější tak do 14 dnů. Mě i mému otci to 100% pomohlo. Za oba roztoky v lékárně zaplatíte celkem cca 350 Kč. Opravdu tuto léčbu garantuji svým vyléčením!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Dobry den, vasi radu urcite otestuji, ale chci se zeptat, zda roztoky pripravi v lekarni bez lekarskeho receptu. Nebo nikoliv.
Dik za odpo

Zdroj: diskuze Pityriasis versicolor

Jarischův roztok – recept na výrobu

Potírací roztok předepisují na kožní potíže i lékaři. Bezbarvá vodička zklidní pokožku lépe než kterákoliv pleťová voda. Působí protizánětlivě a poslouží především těm, kteří špatně snášejí obyčejnou vodu (vysušuje). Díky své všestrannosti je vhodný pro všechny typy pleti.

Potřebujeme:

  • Acidi borici 20 ml
  • Glycerini 40 ml
  • Aqua destilati 1 000 ml

Jarischův roztok se používá 2x denně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ NEMOCI NOHOU BOLAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala tancosova.

chci se zeptat kozni bolaky na nohou skoro jako by diry chtela bych vice informaci o te nemoci dekuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Boláky na nohou, skoro jako by díry, to jsou pravděpodobně bradavice. Na léčbu bradavic použijte roztok Duofilm. Duofilm je modro-bílá krabička a je volně prodejný v lékárně asi za 160 Kč a vydrží hooodně dlouho. Při léčbě Duofilmem postupujte podle příbalového letáku a bradavice by měly do měsíce ustoupit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní nemoci nohou bolaky

Boraxglycerinové globule

Boraxglycerinové globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. I v této době jsou stále oblíbené vaginální globule s látkou natrium tetraboricum (boraxglycerin). Jde spíše o vaginální dezinfekci než o antimykotikum v pravém slova smyslu. Aby byla léčba účinná, musí se boraxglycerin užívat 14 dní. V těhotenství je dobré poradit se s lékařem o vhodnosti léčby boraxglycerinovými globulemi. Boraxglycerinové globule jsou volně prodejné v lékárně. Boraxové vaginální kuličky Globulus cum natrio tetraborico 0,6 CSC obstaráte v kterékoliv kamenné lékárně, případně vám budou obvykle nejpozději do druhého dne objednány. Antikoncepce by neměla nijak ovlivnit užívání boraxglycerinových globulí.

Každá lékárna by měla mít Boraxglycerinové globule k dostání.

Cena

Cena vag glb 10X0.6 g je cca 105 Kč. Výrobcem je Vakos XT a.s.

Zdroj: Roztok borax glycerin

Jarišova voda - použití

Jarischův roztok se používá zevně. Jedná se o dermatologikum. Jarischův roztok je vodný roztok kyseliny borité a glycerinu. Používá se pro zahájení terapie akutních mokvajících projevů ekzémů ve formě vysychavých obkladů. Nanáší se bud omýváním, nebo potíráním postižené oblasti, taktéž může být použit jako obklad. Neměl by se používat po peelingu nebo na podrážděnou pokožku.

Zdroj: Jarischův roztok

Jarischův roztok cena

Zde je několik obchodů, ve kterých se dá Jarischův roztok koupit: Jarischův roztok cena

Zdroj: Jarischův roztok

Minoxidil tablety cena v lékárně

Tablety s minoxidilem nejsou k léčbě alopecie běžně v lékárně dostupné.

Zdroj: Minoxidil

Jarischův roztok – cena

Výrobce: Vakost, množství/cena: 250 ml/cca 60 Kč

Zde můžete přehledně vidět ceny Jarishova roztoku.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Složení jarišova roztoku

Roztok obsahuje 0,067 % methylparabenu, propylparabenu 0,033 %, glycerolu a kyseliny borité 2 %. Jedná se o koncentraci parabel – kyseliny 4-hydroxybenzoové a 2,3 dihydroxy se 4-hydroxybenzoáty.

Zdroj: Jarischův roztok


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP