Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KAPKY PO KTERÝCH ROSTOU ŘASY

OBSAH

Účinky a indikace Bimatoprostu

Bimatoprost snižuje nitrooční tlak zvýšením odtoku nitrooční tekutiny. Účinek, po kterém rostou řasy, je založen na prodloužení růstové fáze řas. Primárně se ale Bimatoprost užívá pro snížení zvýšeného nitroočního tlaku u pacientů s oční hypertenzí nebo glaukomem s otevřeným úhlem. Jedině v USA mají lék Latisse ®, který je tam schválen pro léčbu hypotrichozy řas, jelikož zvyšuje jejich růst, tloušťku a pigmentaci.

Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Poradna

V naší poradně s názvem POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den, měla jsem umělé řasy ale už jsem je nechtěla protože mě znich bolely oči tak jsem si je sundala ale už nemám skoro vůbec žádné řasy. Dorostou mi?vypadá to hrozně prosím poradte mi co mám dělat. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řasy ti dorostou, neboj. Tím, jak sis to sundala, tak sis vytrhla i vlastní řasy, na kterých ty umělé držely. Řasy rostou stejně rychle jako vlasy, takže do měsíce by se to mělo spravit do podoby, která byla před aplikací umělých řas. Teď je pro tebe ten pocit vypelichání velmi nepříjmený, protože jsi byla zvyklá na husté a mohutné řasy. Prozatím používej na zamaskování oční tužku, ať trošku zvýrazníš okaj očního víčka. Vypadat budeš určitě stejně krásně, jako s umělými řasami.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Švédské kapky cena

Švédské kapky Maurers: 129 Kč.

Dr. Theiss Schweden Bitter Žaludeční hořká: 270 Kč.

Zde můžete vidět cenu švédských kapek.

Zdroj: Švédské kapky

Diskuze

V diskuzi PŘESAZOVANÍ ORCHIDEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Pavlíková.

Dobrý den,
mám orchidej už pět let, velkokvětou, úžasně kvete ale pořád. Kdy mám tedy přesazovat a co s kořeny které rostou z květináče ven. Ty ani do většího nenacpu. Rostou jak nahoru tak dolů. Ulámaly by se. Ustříhat je, to asi ne.
Prosím o radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Pokud Vám orchidej stále krásně kvete a je vidět, že dobře prospívá, má zdravé kořeny i listy, tak bych nepřesazovala. Jestli však potřebujete přesadit, protože už se Vám orchidej nevejde na parapet nebo už zcela přerostla květináč a vypadává z něj, pak zkuste přesadit podle rad v našem článku. Opatrně vyjměte rostlinu z nádoby, dávejte pozor na kořeny. Ty, které byly v zemi, dejte znovu do substrátu, ty vzdušné nezahrnujte zeminou. Přesazenou orchidej několik dnů nezalévejte. Nejlépe postupujte přesně krok za krokem dle naší kapitoly o přesazování orchidejí.

Zdroj: diskuze Přesazovaní orchidejí

Péče o řasy

Pokud chcete mít pěkné řasy, je dobré o ně pečovat. Můžete jim dopřát zpevňující a omlazující kúru. V dnešní době jsou na trhu již dostupná séra a kapky na řasy. Nebo můžete použít recepty našich babiček, jako například mandlový nebo ricinový olej.

Zdroj: Řasy

Diskuze

V diskuzi JEDLE KOREJSKÁ NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor Plecháč.

Prosím o radu,zda se dá nějak ošetřit korejská jedle o stáří pěti let.Již vloni ji začalo reznout
na několika místech jehličí a postupně se rozšiřovalo a začalo opadávat.Prakticky zůstaly
jen letorosty a ty letos obrazily.A zase začalo jehličí být rezavé a opadávat a zůstaly jen
malé letorosty bez nakažení.Navíc tento problém mám i u jedle starší (10 let) i když zatím
ne v tak velké míře.Ostatní jedle co mám jsou v pořádku.Předem děkuji za radu.LP.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Kolářová.

Již druhým rokem se mi na jinak krásně rostoucí korejské jedličce na horních dvou patrech větviček vytvořilo nepřeberné množství šišek, jedna vedle druhé, prakticky celou větvičku pokrývaly. Na těchto větvích uschlo a opadalo jehličí a zůstaly jen holé větve s nasedajícími šiškami. Je to nemoc ? Takto mi odešel téměř celý vršek stromu. A co proti tomu dělat ? Větve, kde nejsou šišky, rostou dobře..Děkuji.

Zdroj: diskuze Jedle korejská nemoci

Několik možností bez umělých řas

Zcela novou unikátní metodu prodlužování řas speciálními kapičkami nabízí oční klinika DuoVize v Praze. Kapky s obsahem látky Bimatoprost se po dobu 6–10 týdnů pravidelně každý večer po odlíčení aplikují ke kořeni řas horního víčka. Jedná se o látku, která se v očním lékařství již několik let používá ke snížení očního tlaku, zatímco prodloužení řas se původně projevilo jako vedlejší efekt léčby. Působením aktivních látek obsažených v kapkách dochází k prodloužení přirozených řas (nejde tedy o řasy umělé, ale je to podpora růstu řas), proto také není výsledek patrný okamžitě, nýbrž asi po třech až čtyřech týdnech po aplikaci. Řasy pak rostou nejen delší, ale i tmavší a silnější. Výsledný efekt vydrží šest až osm měsíců, pak řasy vypadají a jsou nahrazeny novými. Poté je třeba určitou dobu v aplikační kúře pokračovat. „Prodlužování řas lumiganem používá již déle než rok i moje šestnáctiletá dcera a všechny sestry a lékařky z naší kliniky,“ uvádí MUDr. Josef Hycl, CSc., z oční kliniky DuoVize. Naznačuje tím bezpečnost použití výrobků i u osob mladších 18 let. Avšak o vhodnosti používání přípravku musí především rozhodnout oční lékař. Podmínkou pro začátek terapie je proto oční lékařské vyšetření, které prověří stav očí a vyloučí chronické oční záněty či oční vady, při kterých nelze kapky doporučit. Balíček služeb, který zahrnuje lékařské vyšetření, poučení, zácvik aplikace a vlastní preparát na dobu 12–16 týdnů, je k dostání v ceně 2 900 Kč. Takže podpora růstu řas tímto způsobem funguje!

Upozornění:

Přípravek Lumigan je lék s možnými vedlejšími účinky. Doporučujeme proto nakupovat tento výrobek výhradně v lékařské ordinaci, nikoli na internetu anebo dokonce "použité". Více informací najdete na SÚKL.

Renokin Lash Lash

Zdroj: Prodloužené řasy pro svůdný pohled vašich očí

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Chtěla bych se zeptat jak se starat o poškozené řasy..používám kleštičky takže to bude asi i tím že řasy vypadávají a jsou poškozené ...prosím o radu!všichni mi chválí že mám řasy jak panenka ale jestli to tak půjde dál tak za chvíli nebudu mít žádný...děkuji !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Jano, jak jsou poškozené ty tvoje řasy? Jsou nějak krepaté (pokřivené), popálené nebo ti připadá že jenom vypadávají ve větším množství? Upřesni to prosím, ať je možné si tvůj problém představit a najít pak nějaké řešení.
Když tak sem napiš i počet řas, které ti vypadnou v průběhu jednoho dne.

Zdraví Kamila!

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Oční kapky Lumigan na růst řas

Především je nutné říci, že oční kapky Lumigan nekoupíte volně v lékárně, ale pouze na lékařský předpis. Jsou určeny zejména ke snížení zvýšeného nitroočního tlaku u dospělých. Je pravda, že kapičky dokážou zvětšit objem, délku a hustotu řas. Pozor, nekapou se přímo do oka. Nanáší se tak, že na štětičku kápneme kapičku Lumiganu a každý večer před spaním potíráme kůži při kořeni řas. Používáme zhruba 6 až 10 týdnů. Dlouhé řasy vám pak vydrží asi půl roku, poté je vhodné Lumigan znovu použít. Bohužel mohou mít také mnoho nežádoucích účinků, například svědění, zarudnutí, otok, zánět spojivek a další.

Zdroj: Řasy

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO UŽÍVAT ŠVÉDSKÉ KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša Vratilova.

Mám dotaz,jak dlouho mužů používat kapky? Bolí mě ramena.Dekuji Dáša

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho užívat švédské kapky

Cyklus růstu

Oční řasy se stavbou i složením podobají chlupům a vlasům a stejně tak se po čase obnovují. Rostou ve specifických růstových cyklech.

Cykly růstu řas

Anagen: V této fázi řasy aktivně rostou během 30 až 45 dní (cca 40 % řas z vrchního víčka a 15 % ze spodního víčka). Každá řasa naroste jen do určité délky a pak se růst zastaví.

Katagen: Jde o přechodnou fázi. Růst řas se zastaví a folikuly se začnou zmenšovat. Pokud řasa během této fáze vypadne nebo je silou vytažena, nedoroste ihned, protože folikul čeká s produkcí nové řasy na dokončení fáze. Katagen trvá přibližně 2 až 3 týdny.

Telogen: O této fázi se mluví jako o fázi odpočinku. Může trvat okolo 100 dní, poté řasa vypadne a začne růst nová. Každá řasa je v jiné fázi růstového cyklu, a proto je zcela normální, pokud jich pár denně vypadne.

Zdroj: Cyklus růstu očních řas

Diskuze

V diskuzi PRODLUŽOVÁNÍ ŘAS KOMENTÁŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřiina.

SUKL právě píše, že kapky LUMIGAn jsou jen na lékařský předpis a jen na zelený zákal, Vyloženě zajazuje jejich použití jinak, než poro co byli testovány!!! Já bych do toho nikdy nešla. Nechám si řasy prodlužovat klasickým lepením v salonu VIVIEN Pardubice a nemohu si stěžovat. Mrkněte na www.salon-vivien.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra Vytísková .

Dobrý den, já mám pro vás skvělou zprávu, protože já používám německé sérum na výživu, růst a hustotu řas a obočí, které bylo vyvinuto právě na základě výzkumu léčby zeleného zákalu. Dále se proto o ten lék začala zabývat jistá kosmetická společnost, která ho upravila pro kosmetické ůčely. Sérum je výborné a není třeba se obávat používání, protože má veškeré potřebné atesty a neobsahuje ani žádné parabeny. Dokonce jsem se dozvěděla od paní která má u nás distribuci, že si licenci na něj vzal i oční lékař, který ho prodává snad v Iránu. Používám ho nejen já, ale i má sestra a když viděly ůčinek kamarádky, tak už i ony. Je bezkonkurenční cenou i účinkem. Já jsem tedy pro řasy krásné, ale určitě raději přírodní než umělé. Zatím ho prodává jenom pár kosmetiček, ale brzy snad bude běžně k dostání. Řasy mi narostly po dvou měsících nádherné.Občas se mně známé ptají, jestli mám řasy umělé, takže z mojí strany nadšení a obrovská spokojenost:-). Jmenuje se Aphro Celina Eyelash.

Zdroj: diskuze Prodlužování řas komentář

Dávkování Bimatoprostu

Nejčastěji jsou užívány oční kapky, které se podávají jednou denně, většinou večer na postižené oko. Tyto kapky by neměly být příliš často aplikovány, protože by mohlo dojít k  oslabení jejich efektu na glaukom. V USA se pro podporu růstu řas k léku přidává ještě sterilní aplikátor, pomocí kterého se dostává tekutina jen na horní okraj víčka k základně řas a neovlivňuje se tak samotné oko.

Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Diskuze

V diskuzi UCPANÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andreaa.

Můžete dávat kapky do nosu, nasivin má od narození. Předtím vyčistit nos mořskou vodou, aby kapky lépe působily.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ucpaný nos

Kapky Vigantol

Vigantol kapky obsahují vitamín D, který je určen k léčbě pro děti i dospělé.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Poradna

V naší poradně s názvem ŠVÉDSKÉ KAPKY WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den, můžete mi prosím poradit zdali se můžou švédské kapky k warfarinu? Alespoň 1 lžička denně?.
Děkuji,
Iva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Švédské kapky obsahují mnoho složek z nichž mnohé nebyly doposud zkoumány v souvislosti s antikoagulační léčbou. Pokud jste rozhodnuta tyto kapky trvale a pravidelně užívat alespoň jeden měsíc, tak navštivte svého praktického lékaře a řekněte mu o tom. On by vám měl změřit srážlivost krve po prvních dnech užívání švédských kapek a podle výsledků upravit dávkování Warfarinu. Pak budete muset stále užívat obojí - kapky i Warfarin. Až se švédskými kapkami skončíte, tak znovu musíte jít na změření srážlivosti ke svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Švédské kapky warfarin

Dostupnost

Olejové kapky Vigantol jsou registrovaným léčivým přípravkem pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ KAPKY MAXITROL DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Dohnalová.

Maxitrol kapky mám předepsány před operací šedého zákalu, jsou jen na předpis.je nějaký doplatek ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na kapky Maxitrol se doplácí přibližně 45 Kč. Plná cena je 88 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oční kapky maxitrol doplatek

Kulma na řasy

Řasy si můžeme natáčet pomocí kulmy, která vydává teplo, což je o mnoho šetrnější než klasické natáčení řas. Při něm se totiž řasy často lámou. Kulma na řasy, to jsou vlastně elektronické kleště. Působením tepla se řasy krásně natočí a při nanesení řasenky se zafixují do požadovaného tvaru. Ovládání kulmy je velice jednoduché. Necháte ji nahřát – vhodnou teplotu poznáte rozsvícením bílého světla – a můžete použít. Přiložíte na řasy, podržíte je v nejvyšší poloze a počkáte, dokud neucítíte teplo na oku. Doba působení záleží jen na vás.

Zdroj: Řasy

Diskuze

V diskuzi DRACI KREV KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KarlaMenšíková.

Prosím mužů užívat dračí kapky když jsem měla zapal plic kvasinky plísně antibiotika.Děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Draci krev kapky

Prodlužování řas kapkami do očí

Prodlužování řas kapkami do očí není žádná věda. Díky štětečku si kapky hravě nanesete na řasy sama v pohodlí domova. Než se ale vrhnete do akce, budete si muset zajít na některou z očních klinik, kde řasy prodlužují. A před tím by vás měl prohlédnout oční lékař. Přestože jsou kapky zdravotně nezávadné, může se stát, že někomu takzvaně nesednou. Z tohoto důvodu nejsou volně prodávány v lékárnách. Dobré také je, že vás zdravotnický personál zároveň zaškolí v tom, jak kapky aplikovat. A kdo by je neměl vůbec používat? Protože se jedná o prostaglandin (tedy látky podobné hormonům vznikající prakticky ve všech orgánech těla), neměly by si kapky aplikovat těhotné a kojící ženy. Dále pak pacientky se zánětlivými procesy očí.

Díky působení 0,03% bimatoprostu, který se nachází v kapkách, dochází ke stimulaci folikulu řasy a zvýšenému hromadění pigmentu. Za několik týdnů tak začnou řasy tmavnout, prodlužovat se a v některých případech i houstnout. Délka prodloužení je u jednotlivých pacientek individuální. Stejně jako doba, než začnou růst delší řasy. Doba trvání tohoto stavu je taktéž individuální, většinou 5–10 měsíců. Nanášení kapek je snadné a zvládne ho každá žena. Důležitá je ale pravidelnost. Kapky tak umístěte na místo, kde si jich vždy všimnete. Kapičky (nebo spíš jednu kapičku) aplikujte štětečkem co nejblíže ke kořínkům řas. Pozor, vždy je musíte nanášet jen na čistá a odlíčená víčka.

Ceny se na různých klinikách mohou lišit, pohybují se v rozmezí od 2 500 do 3 000 Kč. V této ceně by mělo být odborné ošetření očí, nácvik aplikace a dvě lahvičky kapek (2 500 Kč).

Zdroj: Cyklus růstu očních řas

Švédské kapky a zdraví

Švédské kapky jsou vhodné pro vnitřní i vnější použití. Při vnitřním použití podporují činnost trávicích orgánů, zvyšují chuť k jídlu a mají mírně projímavý účinek. Při vnějším užití působí příznivě při drobných poraněních pokožky a revmatických bolestech.

Zdroj: Švédské kapky

Švédské kapky použití

Švédské kapky jsou ověřeným prostředkem užívaným ke zlepšení vitálních funkcí organismu, jde o takzvanou první pomoc v lahvičce. Švédské kapky jsou lékem při mírných žaludečních obtížích, nechutenství a poruchách trávení. Bylinné švédské kapky jsou určeny k užití dospělým osobám. Užívá se ½ až 1 kávová lžíce tinktury (2,5 až 5,0 ml) 1 až 3 x denně. Maximální denní dávka je 15 ml. Při vnějším použití navlhčit, potírat, případně masírovat postižené místo. Kapky nejsou vhodné k vnitřnímu užití pro kojící maminky, děti a lidi s epilepsií.

Zdroj: Švédské kapky

Na co je lék Otipax

Otipax ušní kapky se používají k místní symptomatické léčbě bolestivých onemocnění středního ucha s neporušeným bubínkem.

Zdroj: Otipax ušní kapky

Tip na lesklé řasy

Výrazně lesklé řasy lze v domácím prostředí dosáhnout pomocí lékařské vazelíny. Lékařská vazelina řasy obalí, tím je mírně zmohutní a krásně projasní. Vazelína se na řasy musí nanést jen v nepatrné vrstvičce pomocí čistého štětečku z nějaké staré maskary. Tímto štětečkem se pak řasy několik sekund vyčesávají a tím se účasně pomocí vazeliny vyleští. Vazelina řasy nijak zvlášť nevyživuje a ani nijak významně nedráždí oči, Vazelína v oku může na několik minut zapříčinit rozmazané vidění, které se samo napraví. Stejný postup se dá použít i pro lesklé obočí.


Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Oční řasy foto

Zde si můžete prohlédnout různé typy očních řas.

Zdroj: Řasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP