Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KAŠEL A SAUNA

OBSAH

Dávivý kašel v těhotenství

Dávivý kašel v těhotenství je nepříjemnou záležitostí a příčin vzniku může být mnoho. Vždy je vhodné vyhledat lékaře.

Zdroj: Dávivý kašel

Diskuze

V diskuzi SAUNA A RAKOVINA PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Šoltys.

Dobrý den, ve vašem článku jsem se dověděl, jsk je prospěšná infra sauna při léčbě rakoviny. v prxi to však vypadá tak, že doktoři nedoporučují infra saunu při a ani po léčbě rakoviny. Máte pravdu vy ve svém článku, nebo doktoři, kteři se jenom zichruji aby je pak někdo nenařkl ze špatné rady.
Stejný problém mám i při voperovaném kardiostimulátoru, kde naopak se na internetu dovídám, že není vhodná infra sauna a doktoři ji přitom nezakazuji. Mohl by mi některý skutečný odborník odpovědět. Protože pro lékaře je infra sauna VELKOU NEZNÁMOU. Mluvím o vlastních zkušenostech.
Srdečně zdravím. A.Š.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sauna a rakovina prostaty

Alergický kašel u dětí

Alergie u dětí způsobují chronický kašel, podráždění dýchacích cest vyvolává u dítěte suchý kašel v noci, který je obtížně utišitelný. U dětí, které kašlou především v noci, může jít o neustálý kašel bez teploty, kdy příčinou suchého, dlouhodobého kašle může být také astma nebo gastroezofageální reflux.

Zdroj: Alergický kašel

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Sauna na svrab? Jedině nějaká soukromá sauna. Svrab spadá mezi nakažlivé choroby a na nemocného se vztahuje povinnost předcházet šíření nákazy. Takže návštěva veřejných míst, jako jsou bazény, sauny nebo solária jsou zakázána. Jinak zvýšená teplota kůže a podkoží vlivem saunování by mohla podpořit léčbu proti svrabu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

-samozrejme sukromna sauna. Svrab neznasa teplotu viac ako 60C, tak som si myslela ze tam posediet 10-15 nim pri teplote 60az 70C ...Tak ze to solarium/vertikalne je najlepsie? tam nie je taka vysoka teplota.
dakujem!

Zdroj: diskuze Svrab

Sauna Podolí

Sauna Podolí-Dvorce, Podolské nábřeží 3, Praha-Podolí, 147 00 Praha 47

Zdroj: Saunování

Poradna

V naší poradně s názvem CELODENNÍ KAŠEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava.

Dobrý den mám asi 4 dny silný kašel . Začne mi škrábat v krku a v zapětí začnu kašlat až se mi zvedá žaludek mám Duracef po 12 hodinach erdomed na kašel zatim žádný výsledek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bez vyšetření nejde takhle poznat proč vás kašel takto trápí. Zřejmě vám něco dráždí řasinky v dýchacích cestách, což může být hustý hlen, prach, alergie, ale i mnoho dalších vážnějších příčin. Proto i zkoušení různých přípravků by bylo nebezpečné. Doporučuji vám obrátit se na plicního lékaře, nechat si zrentgenovat plíce a podle výsledků určit další léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celodenní kašel

Saunování v létě

Účinky sauny jsou stejné při použití v létě jako v zimě. Finská sauna pomáhá termoregulaci těla, ničí bakterie, viry, zlepšuje odolnost proti nachlazení a virózám. Mimo vyloženě léčivé účinky má finská sauna i schopnost rozpouštět tukové buňky, má velmi kladné účinky na pleť. Finská sauna je také známa pro své pozitivní působení na psychiku člověka. Saunování znamená relaxaci a odpočinek – a kvalitní odpočinek pomáhá léčit.

Zdroj: Saunování

Poradna

V naší poradně s názvem ROZEDMA PLIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, je při rozedmě plic vhodná parní sauna? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Existuje studie, www.nzip.cz/clanek/1… která uvádí, že sauna, i ta parní, zlepšuje funkci plic zvýšením vitální kapacity a objemu ventilace při nuceném výdechu. Rozedma plic (plicní emfyzém) je chronické onemocnění plic, které je způsobeno trvalým poškozením či úplným zánikem přepážek uvnitř plicních sklípků. Plicní emfyzém se projevuje zejména dušností a obtížemi s vydechováním, což postupně vede k hromadění vzduchu v plicích. S ohledem na výsledky studie by parní sauna mohla zlepšit bilanci mezi nádechem a výdechem, ale záleží na subjektivních pocitech člověka s rozedmou.
Nezbytné je také připomenout, že součástí saunování je i následné ochlazení chladnou vodou, které zpočátku může být trochu nepříjemné, ale po třetím opakování nepříjemné pocity mizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozedma plic

Ženy a saunování

U žen má saunování blahodárné účinky v boji s celulitidou. Sauna je také vhodným doplňkem pro redukci váhy. Ale pozor! To, že ze sauny vyjdete o pár kilo lehčí, neznamená, že jste zhubli. Efekt je jen přechodný, protože se tělo zbavilo vody, kterou potřebuje pro své fungování zpět. Každopádně je ale sauna ženám, které pracují na snížení váhy, doporučována jako očista organismu. Pomáhá spalovat tuky. Uvolňuje psychiku. Nejedna vytížená manažerka přiznává, že se po sauně cítí jako znovuzrozená a připravená na další hektický den. Sauna je také dobrý terapeutický prostředek na nespavost.

Zdroj: Saunování

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLÉ HORNÍ PRAVÉ VÍČKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květuše Rottová.

Dobrý den.Již delší dobu se potýkám s oteklým horním víčkem na pravém oku,levé neotýká. Už jsem to řešila s obvodním lékařem,očním,endokrinologem,ale žádný neví.Už nevím, co by jsem pro to měla udělat.Nejvíce se mi otok objeví po ránu a během dne zmizí. Otok nebolí, jen je to nepříjemné, hlavně na vzhled.Prosím, můžete mi poradit?? Děkuji a přeji krásný zbytek dne.K.Rottová Třebenice

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

No otoky kolem očí pomůže, když mírně odvodníte svůj organismus. Například je na to dobrá sauna. Sauna vás odvodní a zároveň rozproudí oběh lymfy, která se nyní zadržuje kolem oka a vytváří tam otok. Střídání tepla a chladu jsou opravdu účinné pomůcky na otoky.
Další pomocníci jsou bylinné obklady na oči a v neposlední řadě také snížení příjmu soli. Solení a slané jídlo podporují zadržování vody v těle, což zase způsobuje otoky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oteklé horní pravé víčko

Bolest zubu po sauně

Sauna může působením tepla způsobit překrvení sliznice i bolestivost zubu, který před její návštěvou nebolel. Pokud tato situace nastane, je vhodné co nejdříve navštívit ošetřujícího zubního lékaře, který vám chrup zkontroluje. Může se jednat o banální záležitost, ale s největší pravděpodobností půjde o problém v působnosti zubního lékaře.

Zdroj: Bolavý zub a sauna

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka .

A co tak sauna.....hmmm? moze pomoct? alebo radsej solarko???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Sauna na svrab? Jedině nějaká soukromá sauna. Svrab spadá mezi nakažlivé choroby a na nemocného se vztahuje povinnost předcházet šíření nákazy. Takže návštěva veřejných míst, jako jsou bazény, sauny nebo solária jsou zakázána. Jinak zvýšená teplota kůže a podkoží vlivem saunování by mohla podpořit léčbu proti svrabu.

Zdroj: diskuze Svrab

Pomáhá sauna na hemoroidy?

Hlavním nebezpečím u hemoroidů je vysoká teplota. Zvyšuje se přitom riziko vnitřního krvácení a trombózy u rozsáhlých hemoroidů. Pod vlivem vysokých teplot se také uvolňují svaly a zvyšuje tep, což může vést ke krvácení.

Lékaři pacientům doporučují při tomto onemocnění spíše ruskou nebo parní lázeň, které mají relativně nízké teploty. Pobyt v parní lázni by měl být omezen na 7–10 minut.

Zdroj: Hemeroidy a sauna

Poradna

V naší poradně s názvem PROHLUBENINY NA SPODKU HÝŽDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Vašková.

Na spodní části hýždí asi ze sezení takové prohlubně které jsou vidět i okem a ještě jsou tmavě hnědé jakoby po vředech ale žádné jsem neměla jako by mi tam chyběl kus svalů nevím co s tím dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dřepy, výpady, masáže, sauna a strečing. To všechno dohromady posílí a zformuje hýžďové svalstvo, které vyplní tyhle prosezelé prohlubně. Zadeček pak bude pěkně kulaťoučký, pevný a bude dobře vypadat v bikinách.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prohlubeniny na spodku hýždí

Kdy jít k zubaři

Tak zde platí: vždy! Ať už se jedná o problém s dásněmi, nebo se samotným zubem. Od bolavého zubu vám kromě zubaře opravdu nikdo a nic nepomůže.

Zdroj: Bolavý zub a sauna

Poradna

V naší poradně s názvem INFRASAUNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,

lze používat infrasaunu i v případě růžovky? Infrasaunu mám doma a nerada bych se této občasné záliby vzdávala. Nesaunuji se pravidelně, většinou max. 1x týdně v chladnejším období.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V případě růžovky lze infrasaunu normálně používat, ale je třeba vědět, že infra sauna, kořeněná jídla a parní lázně často růžovku zhoršují, proto to má smysl u každého individuálně, podle reakcí vaše těla nejlépe zjistíte, jestli vám tato činnost prospívá nebo ne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infrasauna

Sauna Vsetín

Městské lázně Vsetín, Jiráskova 340, Vsetín 755 01

Zdroj: Saunování

Riziko přenosu v sauně

Každý, kdo přijde do kontaktu s osobou trpící svrabem, by se měl léčit. Léčba je důležitá, aby nedošlo k přenosu na rodinné příslušníky nebo další jedince, se kterými jedinec přichází do kontaktu (kontaktem se míní dotyk kůží). Bohužel stačí i pouhý dotyk s povlečením, hygienickými pomůckami, ručníkem.

Zdroj: Svrab a sauna

Diskuze

V diskuzi PSÍ NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Náš pes /kříženec 11 let/ má dávivý kašel. Veterinář mu dal tři injekce antibiotik a tři druhy prášků. Kašel se moc nezlepšil a veterinář řekl, že má stařeckou záduchu. Dá se s tím ještě něco dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nevrlý ota.

mám podobný problém.pes má dávivý kašel ,hlavně večer a v noci.je jí 8let.dvakrát antibiotika a moc se to nezměnilo.děkuji za každou radu.

Zdroj: diskuze Psí nemoci

Negativní účinky sauny

Sauně je lepší se vyhnout také při zánětech. Tedy i při zánětech zubů. I když příjemné prostředí, klid a pohoda v sauně pomáhají odstraňovat stres, na bolavý zub nejsou tím nejlepším řešením. Intenzivní prohřátí v sauně je striktně kontraindikováno při infekcích jakéhokoli charakteru a v kterémkoli místě našeho organismu, takže i při bolavém zubu.

Zdroj: Bolavý zub a sauna

Jak zvládnout astmatický kašel u dětí

Kašel patří spolu s dušností, tíží na hrudníku a pískáním na hrudníku mezi základní příznaky astmatu. U dětí může být kašel dokonce jeho jediným příznakem. Po nasazení inhalační antiastmatické léčby, která je jednak preventivní (dlouhodobá) a jednak záchranná (úlevová), by měl kašel zcela ustoupit. Když se kašel znovu objeví, je potřeba častěji použít úlevový lék, a pokud kašel přetrvává, navštívit lékaře, který nám astma léčí. Dobře léčený astmatik by měl být bez příznaků astmatu a bez omezení životních aktivit včetně sportu.

Zdroj: Astmatický kašel

Jak na suchý kašel při astma

Suchý dráždivý kašel, který se objevuje zejména po námaze anebo v noci, ruší spánek a omezuje fyzickou aktivitu. Astmatický kašel může být vyvolán i silnými emocemi, jako je smích nebo pláč, a také kontaktem s alergenem, například se zvířetem. Tento kašel se lepší po aplikaci bronchodilatancií. Při astmatickém záchvatu se objevuje dráždivý kašel a expektorace, což bývá známkou ústupu záchvatu.

Zdroj: Astmatický kašel

Černý kašel u dospělých

Černý kašel postihuje dospělé jedince výjimečně. Mezi jeho hlavní příznaky patří nevolnost, nechuť k jídlu, zahlenění, rýma, samozřejmě kašel a slzení očí. Dále se může objevit dušnost, potíže s dýcháním, nadměrná tvorba slin, zvracení a horečka.

Zdroj: Černý kašel

Dávivý kašel po jídle

Dávivý kašel po jídle může být vyvolán podrážděním trávicí soustavy, alergickou reakcí, nebo jen zaskočením sousta.

Zdroj: Dávivý kašel

Na bolavé krčky citron

Na dásně a bolavé krčky se osvědčil citron. Přesněji jeho kůra. Její vnitřní bílou částí i s trochou dužiny můžeme masírovat bolavé dásně. Látky obsažené v kůře dásně zatáhnou a zpevní, což pomáhá i na citlivé krčky. Dásně neodchlipujte.

Po odeznění bolesti vyhledejte lékaře, jelikož hlavní příčina bolesti je stále přítomna a vy budete znovu prožívat bolest znovu a znovu.

Zdroj: Bolavý zub a sauna


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP