Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

KAVA PRO DIABETIKY


KAVA PRO DIABETIKY je jedno z témat, o kterém si můžete přečíst v tomto článku. Zhubnout pomocí kávy - je to sen nebo skutečnost? Podívejme se podrobně, zdali je možné skutečně zhubnout při pití kávy.


Zelená káva a její účinky na lidské zdraví.

Výzkumem bylo potvrzeno, že zelená káva má příznivé účinky na hladinu krevního cukru. Zelená káva totiž zpomaluje vstřebávání glukózy do vašeho organismu a přispívá tak k vyrovnané hladině cukru (glukózy) v krvi. Díky tomu se zmenší i chuť na sladké a podpoří se tak dietní program. Dále jako každá káva, tak i káva zelená v sobě obsahuje kofein, který zrychluje metabolizmus a urychluje tak získávání energie ze stravy, popřípadě z tukových zásob, a tím taktéž pomůže při hubnutí. Zelená káva v sobě snoubí obé tyto vlastnosti.Proto je zelená káva pro hubnutí vhodnější než klasická káva z červených kávových plodů.

Další příznivé účinky zelené kávy na lidský organismus:

  • Zelená káva zpomaluje proces stárnutí a je tedy vhodná jako anti-aging potravina.
  • Zelená káva pomáhá lépe překonat únavu.
  • Pitím zelené kávy se omezuje ucpání cév.
  • Zelená káva je podpůrná při detoxikaci těla.
  • Zelená káva zlepšuje imunitní systém.

Zdroj: článek Zhubnout pomocí kávy

Poradna

V naší poradně s názvem KÁVA+SKOŘICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Jak ovlivňuje káva účinky skořice. Myslím rozpustná káva k ní malinko mleté skořice, chuťově je to výborná "jiná" káva. Ponechává si skořice výše uvedené léčebné účinky? Jak na sebe tyto dvě ingredience působí? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Káva i skořice zrychlují metabolizmus a nabuzují.

Zdroj: příběh Káva+skořice

Co nejíst

Jídelníček při cukrovce 2. typu by měl být vyvážený jak potravinově, tak kaloricky. Jídelníček diabetika by neměl obsahovat například tyto potraviny...

Bonbony, sušenky a cukrovinky

Bonbony, sušenky, ovocné sirupy a další cukrovinky obsahují nejen hodně nekvalitních cukrů, ale současně jsou také vysoce kalorické. V těle po jejich požití dochází k prudkému vzestupu hladiny glukózy v krvi, což může u diabetiků vést ke zhoršení potíží. Naučte se proto doplňovat hladinu cukru v krvi pomocí kvalitních cukrů, které najdete například v čerstvém ovoci, a na cukrovinky raději zapomeňte.

Hrozinky a sušené ovoce

Přestože sušené hrozinky či ovoce na první pohled vypadají zdravě, bohužel způsobují opět stejný problém jako ostatní potraviny bohaté na cukry – prudce zvyšují hladinu glukózy v krvi, což je pro diabetika nepřijatelné. Je mnohem lepší dát si hroznové víno v přirozené a čerstvé podobě nebo sušené hrozinky či ovoce nahradit jiným čerstvým ovocem, jako je broskev či jablko.

Palačinky s marmeládou

Není na světě snad člověka, kterému by nechutnaly palačinky s marmeládou nebo čokoládou. Bohužel diabetikům je tato pochoutka zapovězena, protože způsobuje prudký vzestup hladiny glukózy v krvi se všemi negativními důsledky. Nicméně nemusíte zoufat, existují totiž speciální marmelády pro diabetiky, které místo cukru obsahují náhradní sladidlo. Palačinky s marmeládou si tedy nemusíte úplně odepřít, jen je potřeba vybírat tu správnou marmeládu.

Bílý chléb a bílé pečivo

Na tyto tradiční potraviny v české kuchyni prostě a jednoduše zapomeňte. Při trávení se totiž chovají podobně jako cukr a negativně ovlivňují řízení hladiny glukózy v těle. Totéž platí pro rýži a všechny pokrmy obsahující bílou mouku. Rozumnou alternativou pro diabetiky je celozrnný chléb a celozrnné pečivo, i když i tyto potraviny způsobují do určité míry vzestup hladiny glukózy v krvi, proto je dobré hlídat porce a místo 2 krajíčků si dát raději jenom jeden.

Plnotučné mléko

Nasycené tuky v mléčných výrobcích mají negativní důsledky na lidský organismus (na každý, nikoli jen na organismus diabetika), protože způsobují vzestup „zlého“ LDL cholesterolu a usnadňují šíření zánětů v těle. U pacientů s diabetem však vzniká ještě jeden velký problém. Klinické studie totiž prokázaly, že nasycené tuky mohou zhoršit inzulinovou rezistenci (stav, kdy organismus není schopen reagovat na hormon inzulin, který je typický právě pro jeden typ cukrovky). Plnotučné mléko tedy ze své ledničky vyhoďte a místo něj pijte mléko nízkotučné (s obsahem tuků pod 1 %). Také se vyvarujte ostatních tučných mléčných výrobků, jako jsou neodtučněné jogurty, smetana, tavené sýry a podob

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Co nejíst při cukrovce

Příběh

Ve svém příspěvku KÁVA A HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

Káva obsahuje kofein, který, jak je známo, podporuje metabolizmus, avšak tím způsobem, že dodá energii a Vy pak při cvičení víc "vydáte". Jestli však nepomohla klasická káva, pak zelená už nic nezachrání :). Zázračné prostředky neexistují. V 90-tych letech naletělo mnoho lidí na zázračné enzymatické přípravky (tuším z ananasu), dnes tento trend pokračuje, prostě a zkrátka lidé vždy budou hledat snadnější způsob hubnutí.

Podívejte se spíše na vlákninu s obsahem omega 3 (prospěšné pro organizmus) - třeba semínka Chia Benexia, které jsou potraviny, šmakoun (čistá bílkovina bez tuku, resp. 0% tuku a chutná), dále UP!Slim nebo Koenyzm Q10 pro dodání energie při únavě, zelený čaj a borůvky.

Hezký den všem,

A.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Káva a hubnutí

Recepty na dia moučníky pro diabetiky II. typu

Jablečné šátečky

Ingredience: 1 listové těsto, jablka, rozinky, mandle, sladidlo na pečení pro diabetiky

Postup: Z rozváleného listového těsta tvoříme dostatečně velké čtverce, na které poklademe nastrouhaná nebo nadrobno nakrájená jablka i se slupkami a hrozinky. Vždy protilehlé cípy přehneme do středu, do tvaru šátečku, dobře přimáčkneme a posypeme plátky mandlí. Dozlatova upečeme. Ještě teplé posypeme sladidlem na pečení pro diabetiky. Pečení pro diabetiky, jak vidíte dle tohoto receptu, nemusí být vůbec složité.

Piškotová roláda

Ingredience: 40 g škrobové moučky, 1 prášek do pečiva, 1 špetka soli, 60 g polohrubé mouky, 4 lžíce horké vody, sladidlo pro diabetiky, 4 vejce, máslo, marmeláda dia

Postup: Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem. Vejce ušleháme s vodou, sladidlem pro diabetiky a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a opatrně vmícháme. Piškotové těsto vlijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Těsto na piškotovou roládu pečeme ve středu předehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Obvykle za 4–5 minut. Peče-li se příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování. Na pracovní desku položíme utěrku, která je navlhčená, a vyklopíme na ni upečený piškot. Ihned jej potřeme želé nebo marmeládou a srolujeme. Piškot, který chceme naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, necháme vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nerozlomil. Roládu po naplnění ozdobíme šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, dia čokoládovými šupinkami nebo něčím podobným. I dia recepty na pečení jsou zajímavé.

Zdroj: článek Recepty pro diabetiky II. typu

Poradna

V naší poradně s názvem ČOKOLÁDA PO KTERÉ SA NETLOUSTNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Neznáte někdo čokoládu, po které se netloustne?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Po každé čokoládě se tloustne, protože hlavní sloužkou každé čokolády je tuk, po kterém se prostě vždycky tloustne. Tloustnutí po čokoládě se dá ale trochu omezit, když se jí čokoláda pro diabetiky. Tahle čokoláda je totiž místo cukru oslazená umělým sladidlem a díky tomu se po ní tloustne méně, než po klasické čokoládě a to až o polovinu. Takže kdo ujíždí na čokoládě, tak by měl spíše mlsat čokoládu pro diabetiky, aby moc netloustl.

Zdroj: příběh Čokoláda po které sa netloustne

Zelená káva s vanilkou

Zelená káva s vanilkou podporuje hubnutí, příznivě působí na činnost jater a hladinu cukru v krvi. Neobsahuje kofein, slouží jako výborná náhrada kávy. Zelená káva s vanilkou je lahodný a zdraví prospěšný nápoj. Se zelenou kávou s vanilkou nic nepokazíte, neboť tato káva podporuje spalování tuků, reguluje hladinu cukru v krvi, představuje účinnou pomoc při hubnutí, dodává energii a povzbuzuje, je přírodním antioxidantem, je 100% rostlinného původu, nemá žádné vedlejší účinky a je vhodná i pro dlouhodobou konzumaci. Zelená káva s vanilkou je známá po celém světě svojí vynikající kvalitou, jemnou vůní a výjimečnou chutí. Pražením se však ztrácejí mnohé aktivní látky v kávě obsažené. Zejména kyselina chlorogenová. Tím, že káva obsahuje jen nepražená zrnka, jsou zachovány vlastnosti jejích aktivních složek.

Zde můžete vidět cenu zelené kávy s vanilkou.

Zdroj: článek Zelená káva na hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem DRUHY CUKRU I PRO DIABETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav.

D.den.Prosim o inform.druhu cukru ktere mohou uzivat i diabetici.Prikl.Xylitol nebo tak podobne.Diky za odpoved.Hezky den.Stanislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sladidla pro diabetiky jsou: sukralóza, aspartam, stévie a alkoholové cukry. Alkoholové cukry se vyskytují pod názvy: erythritol, mannitol, sorbitol, xylitol, maltitol, laktitol a isomalt.

Zdroj: příběh Druhy cukru i pro diabetiky

Co je zelená káva

Zelená káva je káva vyráběná ze zrn, respektive semen kávovníků, která se suší a posléze praží a melou. V případě zelené kávy je proces pražení vynechán. Nejedná se tedy o speciální druh kávy, ale zelená káva vzniká speciálním způsobem přípravy. Zelená káva je zdravější a také obsahuje kyselinu chlorogenovou, takže pokud se člověk hýbe, tak zelená káva podpoří spalování tuků. Samotné pití této kávy vám však s úbytkem kil nepomůže, vždy musíte upravit jídelníček a zařadit do svého režimu pravidelný pohyb.

Zdroj: článek Zelená káva na hubnutí

Příběh

Ve svém příspěvku PROSBA O OBJASNĚNÍ ZÁHADY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Hradil.

Zajímalo by mne proč se údajně přestal vyrábět osvědčený přípravek DIANER. Tyto malinké tabletky obsahující sladidlo pro diabetiky s obsahem jedné kostky cukru zmizely s prodejen a lékáren. Těchto tabletek bylo v jednom malém dávkovači 500ks. Nynější náhražky dia cukru jsou co do velikosti tablety pomalu jako větší knoflíky ale obsahují také jednu kostku cukru. Místo pěti set je jich ještě ve větším dávkovači kolem osumdesáti kusů. Buď je to podraz nejen na diabetiky ale zřejmě se někdo na tomto zboží pakuje a kdoví jaký šmejd tyto maxitablety obsahují. Prosil bych o vysvětlení co se zatím skrývá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Prosba o objasnění záhady.

Kdy zelená káva překyseluje organismus

Překyselení je opravdu zásadní problém, stačí si například uvědomit, že rakovinové nádory mohou růst pouze v kyselém prostředí. Při pěstování kávy se používá velké množství pesticidů a herbicidů a tyto chemické látky se dostávají i do plodů kávovníku. Chemické látky se přidávají i při výrobě instantní kávy a při extrakci kofeinu, což není nic pozitivního pro naše tělo. Tuk obsažený v kávových zrnech navíc snadno žlukne a stává se pro lidský organismus škodlivým. Z hlediska čínské medicíny káva narušuje komunikaci mezi srdcem a ledvinami – oheň a voda v našem těle se nemohou vzájemně podporovat a spolupracovat. To s sebou přináší celou řadu zdravotních problémů, například hypertenzi, otoky dolních končetin u srdečních onemocnění a zejména u žen městnání „nahoře i dole“, což může znamenat tvorbu nádorů v prsou i v děloze.

Zelená káva je k dostání buď v tabletové formě, nebo jako bobule, které se musí namlít a pijí se jako káva. Přičemž se nejedná o kávu, jak jsme zvyklí, nýbrž o čirou tekutinu s nádechem zelené barvy, ve které plavou zbytky rozdrcených kávových zrn.

Zelená káva by se jako nápoj měla pít maximálně dvakrát denně, a to po jedné lžičce. Tobolky je nutné konzumovat podle návodu a obsahu extraktu v nich (zpravidla to jsou dvě tobolky denně). Při častější konzumaci dochází k překyselení organismu.

Zdroj: článek Způsobuje zelená káva překyselení organismu

Příběh

Ve svém příspěvku JÍDELNÍČEK PRO DIABETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša D..

Dobrý den, manželovi zjistili cukrovku, jak má nyní po záchytu postupovat, aby zamezil případným pozdějším komplikacím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Kde je možné sehnat jídelníček pro diabetiky? Děkuji

Zdroj: příběh Jídelníček pro diabetiky

Obsah zelené kávy

Zelená káva obsahuje cenné fenoly, rostlinné látky, které jsou pro váš organismus nesmírně důležité. Fenoly mají vliv na krevní oběh, činnost srdce, cévní oběh a správné trávení. Nejcennější je ale kyselina chlorogenová. Čím je káva kvalitnější, tím vyšší je v ní podíl této látky. Tradiční káva obsahuje 3–6 % kyseliny chlorogenové, zatímco zelená káva 39 %. Zelená káva omezuje chuť k jídlu a tím zvyšuje efektivitu hubnutí. Přitom dodává tělu energii a stimuluje metabolismus, stejně jako vytváří rovnováhu hladiny cukru v krvi.

Zdroj: článek Zelená káva

Příběh

Ve svém příspěvku KAVA NA ZHUBNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata tiserova.

jak dloho ma se pit ta kava, a za mesic kolik muze ztoho zhudnout clovek??,????

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata tiserova.

za mesic kolik zhudnou?

Zdroj: příběh Kava na zhubnuti

Zelená káva

Zelená káva se získává z bobulí kávovníku, které se několik týdnů suší na slunci. Poté prasknou a vypadnou z nich zrnka zelené kávy. Tato zrnka se nepraží (pokud se praží, vzniká klasická černá káva).

Nepražená zrnka kávy obsahují pro naše tělo několik příznivých látek – mezi nejvýznamnější patří fenolické sloučeniny jako kyselina chlorogenová a kyselina kávová. Tyto látky se řadí mezi antioxidanty.

Zelená káva obsahuje také kofein (je ho zde větší množství než v černé kávě). O kofeinu se všeobecně ví, že napomáhá snižovat vstřebávání glukózy do krve, a tím přeměňovat její nadbytek v těle na tuk. O kofeinu je také známo, že působí jako stimulant a zároveň mírně odvodňuje, proto se ve většině restaurací káva podává s trochou vody.

Uvedené látky, tedy fenolické sloučeniny i kofein, podporují srdeční aktivitu a krevní oběh.

I kdyby po užívání daného produktu byl váhový úbytek opravdu tak rychlý (jako uvádí některé reklamy, že 5 kg za týden), nedošlo by určitě k redukci samotného tuku při zachování svalové hmoty, která se nám stará o rychlost metabolismu (tedy snižovat sval je cesta do pekel), ale došlo by hlavně ke snížení svalu a na něj vázané vody, plus snížení malého množství tuku. Na redukci 1 kg tuku je třeba spálit okolo 30 000 kJ, a to žádný doplněk stravy bez naší přidané hodnoty (úprava jídelníčku + pohyb) nedokáže.

Zdravý úbytek váhy je 0,5 kg čistého tuku za týden při zachování svalové hmoty. Ta může být při vyváženém jídelníčku i navýšena, a proto hmotnost na vaší váze se nemusí i přes úbytek tuku v těle vůbec projevit. Pokud je váhový úbytek vyšší než dva kilogramy týdně, většinou se jedná o ztrátu tekutin. To je případ právě zelené kávy. Ta má silný močopudný účinek a odvodňuje tělo. Tím pádem jejím užíváním opravdu můžete shodit i několik kilogramů. Po vysazení zelené kávy se však tělo okamžitě začne opět zavodňovat a nabírat vodu zpátky do zásob. Rychlé dostavení jo-jo efektu je zaručeno.

Zdroj: článek Způsobuje zelená káva překyselení organismu

Příběh

Ve svém příspěvku ZELENÁ KÁVA DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miki.nnn.

Ja si myslim, ze pit zelenou kavu je blbost... ja mam zkusenost s tabletami ze zeleneho kavoveho extraktu..(je to neprazena kava) a jsem s vysledkem moc spokojena.. Hubla jsem, aniz bych se omezovala v jidle a kazda tableta mi ddodala energii dobrou naladu. nevim, jestli s tim ma jeste nekdo jiny zkusenost, ale ja se citila skvele.. Je to novinka, dovazejici se z USA.. Stoji to kolem 1000kc, objednala jsem to na https://hubnuti-bez-diety-a…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Zelená káva diskuse

Zelená káva a hubnutí

Za zelenou kávu jsou často označována nezralá zrna kávovníku, to je samozřejmě omyl. Zelená káva se od klasické černé kávy liší ve zpracování, není totiž pražená. Právě díky pražení se součástí kávových zrn stávají i látky, které mají na organismus negativní vliv. Zelená káva nic takového neobsahuje. Výtažek ze semen zelené kávy potlačuje chuť k jídlu, což vede k omezení příjmu kalorií. Obsahuje aktivní látku – kyselinu chlorogenovou, která eliminuje záchvaty hladu. Navíc zrychluje metabolismus a spalování tuků v játrech a odstraňovaní toxinů uložených v těle. Kofein zabraňuje poklesu energie a vitality. Zelená káva se tedy může uplatnit nejen jako pomoc při snaze zhubnout, ale i jako antioxidant.

Zelená káva není zázračný přípravek, pouze jde o doplněk stravy, který pomáhá zrychlit metabolismus a odvést škodlivé látky z těla. Dokáže i snížit hladinu cukru v těle. Používejte ji tedy jako doplněk při hubnutí. Ale současně musíte změnit i svůj jídelníček – jíst pravidelně pětkrát denně, zařadit hodně ovoce a zeleniny, omezit tuky a cukry. Když se začnete hýbat a toto vše dodržíte, zelená káva vám při pravidelném užívání pomůže omezit pocit hladu a chuť na nějaké zobání. Pamatujte však na to, že při hubnutí nemůžete nikdy spoléhat na nějakou zázračnou potravinu, tabletky ani jiné přípravky a myslet si, že budou pracovat za vás. Jakýkoli prostředek na hubnutí je vždy pouze prostředkem podpůrným

Zdroj: článek Jak správně hubnout se zelenou kávou

Příběh

Ve svém příspěvku CHLOROGENOVÁ KYSELINA A ZELENA KAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

chtela bych se zeptat jestli se muze zelena kava uzivat v tehotenstvi? Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Těhulky .

v těhotenstvy se nesmí hubnout

Zdroj: příběh Chlorogenová kyselina a zelena kava

Čím sladit při cukrovce

Máte diabetes, a přesto byste si chtěli dopřát nějakou tu sladkost, nebo si vychutnat sladký čaj či kávu? Pak budete muset sáhnout po některém z náhradních sladidel, která diabetikům nezvyšují hladinu krevního cukru. Možností je celá řada, některá jsou přírodní, jiná chemické, některá zdravější, jiná méně.

Cukr, sirupy, med i melasa jsou sladidla kalorická a pro některé diabetiky nevhodná, proto je nutné je nahradit sladidly nekalorickými.

Umělá sladidla: Na trhu narazíte na celou řadu takzvaných umělých sladidel, která jsou určena zejména pro osoby trpící cukrovkou. Používají se do slazených nápojů, cukrovinek, dia výrobků, zakoupit lze i samotná umělá sladidla pro oslazení kávy či čaje. Jedná se o látky připravené synteticky, které mají sladivost mnohem větší než klasická sacharóza. Proto je zapotřebí menší množství, do kávy se dává například jen miniaturní tabletka, přičemž pocit sladkosti zůstává stejný. Umělá sladidla neobsahují téměř žádnou energii, takže jsou pro diabetiky vhodná. Existuje jich celá řada, například hojně rozšířený sacharin, aspartam, isomalt či sukralóza. Stále častěji se však v souvislosti s umělými sladidly hovoří o jejich škodlivosti, což se s přibývajícími výzkumy potvrzuje. Právě proto by umělá sladidla neměly používat těhotné ženy a další náchylnější skupiny osob. Nevýhodou umělých sladidel je také zřejmá nahořklá pachuť, která bývá pro mnohé velmi nepříjemná.

Přírodní náhradní sladidla: Umělá, synteticky připravená sladidla jsou cenově dostupná, stále častěji však bývají nahrazována přírodními sladidly, která jsou ale zpravidla dražší. Asi nejznámějším a stále oblíbenějším typem přírodního sladidla je rostlina stevia. Ta v sobě obsahuje látku diterpen steviosid, která má sladkou chuť, ale velmi nízký glykemický index, takže je pro diabetiky ideální. Pro slazení můžete používat jak přímo samotnou rostlinu (listy můžete nasekat a přidat do nápoje), tak tekuté sladidlo, které je z rostliny extrahované. Zakoupíte jej v každé zdravé výživě, stále častěji se objevuje i na pultech obchodních řetězců. Méně známým přírodním sladidlem je pak protein brazzein, který je jako jeden z mála sladidel stabilní. Také lze použít březový cukr známý jako xylit nebo xylitol. Je přírodního rostlinného původu a nachází se v mnoha typech zeleniny a ovoce. Náš březový cukr se získává hlavně ze skandinávské břízy a bukového dřeva. Je sladký a chutný jako cukr, navíc má o 40 % méně kalorií než bílý cukr, má nízký glykemický index – 7, proto je vhodný i pro diabetiky. Je „přátelský“ k zubům.

Zdroj: článek Med a cukrovka

Příběh

Ve svém příspěvku KAVA NA ZHUBNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

jeste se chci zeptat jestli jste nektera sehnala zelenou kavu nekde v obchode {nemyslim tabletky!} Shanela jsem ji ale bez vysledku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Elena Hromasová.

Ahoj, zelenou kávu zakoupíte téměř ve všech NC i menších obchodech. Cena v akci + - 100,- jinak kolem 169,- Ovšem není 100 % ze zelené kávy, je to směs zelené a pražené. Já ji kupuji již dlouho, je poměrně silná, ale chutná. Výrobce je Nescafé GREEN blend, instantní káva ve sklenici a zeleným víčkem. Jezdím hodně do Francie a Německa, ale myslím, že na trhu je puze tato jediná. Elena

Zdroj: příběh Kava na zhubnuti

Co nepít

Ovocné džusy

Ovocné džusy bohužel patří mezi to nejhorší, co do sebe může diabetik dostat, protože většinou obsahují hodně kalorií a cukru. To platí i pro ty 100%. I když jsou pro tělo zdravější než klasické ovocné limonády, pro diabetiky jsou nevhodné, protože způsobují značný vzestup hladiny glukózy v krvi a nadměrně tak zatěžují organismus diabetika. Pokud si dokážete odepřít skleničku ovocného džusu a dát si místo toho normální čerstvé ovoce, které je plné vlákniny a dalších prospěšných látek, uděláte toho pro své zdraví hodně. Druhou možností je vyrobit si džus doma a místo cukru použít náhradní sladidla pro diabetiky nebo cukr nepoužívat vůbec.

Kávové nápoje

Přestože vám jeden malý šálek kávy s trochou mléka (klidně půl na půl) neuškodí, rozhodně se vyvarujte pití kávy a kávových nápojů v restauracích a obchodech typu Starbucks. Kupované kávové nápoje jsou pro diabetiky nevhodné, protože obsahují příliš mnoho kalorií, cukrů a tuků.

Limonády a ovocné nealkoholické nápoje

Přestože existují limonády a ovocné nápoje s náhradním sladidlem, které jsou vhodné pro diabetiky, měli byste se obecně těmto nápojům vyhýbat a raději pít čistou, neperlivou vodu nebo neslazený čaj. A na nápoje typu „dietní kola“ prostě a jednoduše zapomenout.

Mléčné koktejly a šejky

Je to taková pohoda zastavit se v McDonaldovi na mléčný šejk nebo si koupit v obchodě či restauraci mléčný koktejl. Ale pozor, tyto nápoje jsou doslova energetickou a cukrovou bombou. Raději si tedy mléčný koktejl udělejte doma nebo si vybírejte takový, který má co nejméně kalorií, tuků a cukrů.

Alkoholické nápoje

Tak na ty při běžné konzumaci také zapomeňte!

Zdroj: článek Co nejíst při cukrovce

Příběh

Ve svém příspěvku ZELENÁ KÁVA NA HUBNUTÍ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona Tichá.

zelená káva mi velmi chutná, střídám prášek s pilulkami, podle toho co si koupím v akci nebo na co mám chuť. Obojí si objednávám z awashopbrno.cz, vyhovuje mi dodání i cena. Za mě jsou zelené potraviny skvělé, vřele doporučuji :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Zelená káva na hubnutí diskuze

Recepty na dia moučníky

Bábovka

Ingredience: 1 vejce, 400 g polohrubé mouky, 200 g oleje, 200 g mléka, 32 g umělého sladidla, 10 g kakaa, 10 g rozinek, 1 prášek do pečiva

Postup: Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme cukr určený pro pečení pro diabetiky, olej, mléko, žloutky, rozinky a promícháme. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do směsi. 1/3 těsta oddělíme a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy, na ni dáme těsto s kakaem a zakryjeme světlým těstem. Pečeme pozvolna v předem předehřáté troubě.

Hodnota: 962 kJ/230 kcal

Perník z domácí pekárny

Ingredience: 3 lžíce rumu, sladidlo určené pro diabetiky, 1 balíček prášku do perníku, 1 vejce, 1 lžíce marmelády dia, 2 hrnky mléka, 3 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku oleje, 1 balíček čokoládového pudinku, 2 lžíce kakaa

Postup: Pečení pro diabetiky v pekárně je velmi rychlé. Do pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny a pak sypké. Pekárnu zapneme na rychlý program (asi 15 minut míchat a 1 hodinu péct). Upečený perník necháme v pekárně vychladnout. Teprve pak jej vyklopíme. Perník z domácí pekárny ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat.

Hodnota: 569 kJ/136 kcal

Zdroj: článek Recepty pro diabetiky I. typu

Příběh

Ve svém příspěvku ZELENÁ KÁVA - SKVĚLÝ POMOCNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Domča.

nesouhlasím že je to podvod. Je to skvělá věc! Samozřejmě že nebudete hubnout když budete kynout před telkou a nic nedělat! Je to skvělá věc na rychlejší hubnutí. Pokud se snažíte, výsledky se dostaví a mnohem dříve než obvykle. Navíc mi velmi chutná, více než normální káva.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Zelená káva - skvělý pomocník

Zásady vaření pro diabetiky II. typu

Více než 90 % diabetiků II. typu je obézních, proto je většinou třeba diabetickou dietu sestavit tak, aby měla redukční charakter. Úpravou tělesné hmotnosti se velice často upraví i glykémie. Hlavní zásadou stravování je, že musí obsahovat snížené, přesně stanovené množství sacharidů. Přednost by měly mít sacharidy složené ve formě škrobu (krupice, brambory, rýže, luštěniny, ovesné vločky). Jednoduché sacharidy, jako je cukr, med, marmelády, čokoláda, bonbony, slazené nápoje, by měly být nejlépe ze stravy vyloučeny. Velmi důležitá je pravidelnost stravy. Platí zásada, že diabetik by měl jíst méně, ale často, tak 5 až 6 porcí za den. Není možné, aby se diabetik jeden den přejídal a druhý den příjem potravy omezil.

  • Maso: Jsou povoleny všechny druhy libových mas a netučných uzenin. Při vaření masových pokrmů dáváme přednost dušení, pečení, grilování. Smažení se snažíme co nejvíce omezit. Znamená vysoký přísun nezdravých tuků do našeho organismu.
  • Mléčné výrobky: Při této dietě jsou mléčné výrobky vhodné, ale vybíráme spíše nízkotučné mléko, tvarohy, jogurty, sýry s obsahem 20–30 % tuků v sušině. Nezapomínejme do diety započítat obsah sacharidů v mléce.
  • Tuky: Volíme raději rostlinné, nejlépe olivový či slunečnicový olej. Klasické živočišné máslo nahrazujeme měkkými margaríny.
  • Pečivo: Zařazujeme do jídelníčku v omezeném množství. Přednost dáváme celozrnnému, jelikož obsahuje více vitamínů, nerostných látek a vlákniny. Nejvhodnějším příkrmem pro diabetiky zůstávají brambory.
  • Zelenina: Pro své malé procento sacharidů je také velmi vhodnou potravinou. Mezi zeleninu s nepatrným množstvím sacharidů řadíme celer, květák, salátové okurky, rajčata, ředkvičky, špenát, hlávkový salát, zelené papriky, zelí a chřest. Tuto zeleninu si můžete dopřávat v neomezeném množství.
  • Moučníky: I mezi diabetiky je mnoho dětí, kterým je těžko odříci nějakou tu sladkost. Jednou či dvakrát týdně jim dopřejte nějakou tu dobrotu. Měly by to být spíše ovocné, tvarohové dezerty a při přípravě bychom měli používat umělé sladidlo. Místo čokolády jim raději nabízejte ovoce.

Každé diabetické jídlo musí být přesně propočítáno. Hlavně co se týče sacharidů. Diabetik tak ví, kolik cukrů v jídle přijme, jak si tedy má upravit dávku inzulinu a jakou si může dovolit svačinku. Většina diabetiků má povoleno přibližně 200–250 g sacharidů na den. Správnou výživou můžeme předejít řadě komplikací, které toto onemocnění přináší. A vy, kdo tímto onemocněním netrpíte, máte alespoň malý přehled o tom, jak by se takový člověk měl stravovat. Je-li ve vašem blízkém okolí či ve vašem rodinném kruhu někdo takto nemocný, nebudete mít snad už takový problém čím takového človíčka pohostit.

Zásady při di

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Recepty pro diabetiky II. typu

Poradna

V naší poradně s názvem CGA800 NÁZORY LÉKAŘŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel EVŽENIE HAVERLANTOVÁ.

Dobrý den,měla bych zájem to se zelenou kávou zkusit ale.......
beru léky na vysoký tlak,cholesteroly,cukrovku a tak bych prosila zda zelená káva a všechny tyto léky včetně inzulinu mi nemůže spíše ublížit než pomoci.Děkuji za dotaz Haverlantová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U žádného přípravku se nedají zcela vyloučit nežádoucí účinky nebo interakce s léky, ale v případě zelené kávy je riziko minimální. Když dodržíte výrobcem doporučené dávkování, tak nehrozí nebezpečí. Pravděpodobně chcete zelenou kávu užívat abyste zhubla. Uvědomte si prosím, že zelená káva je jen vedlejším pomocníkem při hubnutí. Největší roli při hubnutí hraje zvýšení pohybu a úprava jídelníčku. Sladká a kalorická jídla zařaďte na snídani nebo na oběd a k večeru konzumujte spíše jen libové maso a zeleninu bez dalších příloh a jezte každé 3 hodiny (snídaně, oběd, večeře a mezi tím menší svačiny). Zelená káva vám pomůže při sportování lépe odbourávat uložené tuky. Podobně účinkuje i látka L-carnitin. Sportování provozujte nejlépe hned po snídani. Čím později začnete, tím menší výkon vydáte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Cga800 názory lékařů

Je zelená káva zelená?

Mnoho lidí si myslí, že zelená káva je po uvaření zelená, ale není to pravda. Zelená káva je nazývána zelenou proto, že se k její výrobě používají nedozrálé zelené plody kávy. V takových plodech je již téměř zcela vyvinuto semeno, které se z plodu vyndá, usuší a následně upraží, čímž vznikne hnědé až černé zrnko, které je vzhledově srovnatelné s běžnou kávou. Zelená káva má obvykle zrnka o něco menší, než je zvykem, protože se sbírá ještě ne zcela dozrálá. Nápoj, nebo léčivý lektvar ze zelené kávy je hnědý a vypadá jako kterákoliv jiná káva.

Zdroj: článek Zhubnout pomocí kávy

Příběh

Ve svém příspěvku ZELENÁ KÁVA NEPOMÁHÁ ! ZHUBLA JSEM JINAK :) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Halina.

Zdravím všechny musím říct ,že jsem věčná dietářka a vyzkoušela jsem všechno možné i Zelenou kávu nejenom ,že mi vůbec nepomohla ,ale navíc mi po ní bylo špatně . Nakonec jsem se obrátila na výživovou poradkyni a musím říct jsem nad míru spokojená jak s přátelský přístupem tak i světe div se mám už 15 kg dole cca po 3 měsících :) Cítím se daleko lépe a všem mohu jen doporučit . Tak jukněte mě moc pomohla https://www.centrum-redukce-vahy.webnode.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Samozřejmě, že každému nepomůže všechno.Je však nesmysl to zobecňovat a tvrdit, že zelená káva nepomáhá. Denně čtu informace od lidí,kterým naopak pomáhá, navíc nejde přeci jen o hubnutí. Každý organismus reaguje jinak a při nepřiměřené reakci je třeba navštívit lékaře- to je uvedeno v příbalových letácích. Nelze však žádném případě překračovat dávky !

Zdroj: příběh Zelená káva podvod v lékárnách

Reishi káva

Reishi káva má nejen lahodnou chuť, ale díky 2% podílu extraktu houby červená reishi (Ganoderma lucidum) má i příznivé účinky na lidský organismus. Pití klasické kávy s sebou přináší vedlejší účinky, které však houba reishi potlačuje a díky tomu je vhodné i dlouhodobé pití této kávy. Oproti klasické kávě má Reishi káva snížený obsah kofeinu a samotná káva je zdrojem množství antioxidantů a minerálních látek. Konzumace této kávy s sebou tedy nenese rizika známá při užívání klasické kávy.

Vlastnosti Reishi kávy: nedochází k pálení žáhy, i přes snížený obsah kofeinu dodává tělu dlouhodobě energii, obsahuje organické germanium, je bohatá na antioxidanty, minerály a vitamíny, nedráždí žaludek, má příjemnou lahodnou chuť, neobsahuje dochucovadla ani jiné přidané látky.

Pravidelné užívání této kávy prospívá k posílení zdraví a je součástí zdravého životního stylu. Reishi káva se doporučuje i lidem s vysokým krevním tlakem či trávicími problémy, kteří si takto mohou dopřát několik šálků kvalitní kávy bez vedlejších nežádoucích účinků.

Zdroj: článek Reishi

Zásady vaření pro diabetiky I. typu

Cílem dietní léčby diabetika I. typu je především ovlivnění hladiny krevního cukru (glukózy), a to jak nalačno, tak po jídle, dosažení či udržení hodnot krevních tuků, zajištění potřebné dávky energie a oddálení vzniku diabetických komplikací. U diabetika I. typu je kladen velký důraz na pravidelnost ve stravování a dávkování inzulinu podle aktuálních glykémií. Energetická hodnota stavy by měla být přiměřená skutečné potřebě, aby se udržovala ideální tělesná hmotnost. Složení jídelníčku by mělo vycházet ze zásad stravy v rámci zdravé životosprávy, to znamená, že by v něm neměly kromě přiměřeného množství sacharidových potravin (pečiva, rýže, těstovin – lépe v celozrnné variantě – a brambor) chybět mléčné výrobky (nejlépe zakysané), maso s preferencí libových částí, drůbeže a ryb (včetně tučných pro obsah nezbytných nenasycených mastných kyselin), kvalitní tuky rostlinného původu (rostlinné oleje a produkty z nich vyrobené, například margaríny). Nezanedbatelnou roli má samozřejmě pitný režim, který je také potřeba do jídelníčku započítávat.

Normální hladina cukru (glykémie) je 3,6–5,6 mmol/l. Diagnóza diabetu mellitu je založena na průkazu zvýšené hladiny cukru (hyperglykémie) v krvi.

Diagnóza diabetu je jednoznačně stanovena při nálezu:

  • hladiny glukózy během dne ≥ 11,1 mmol/l;
  • hladiny glukózy nalačno ≥ 7,0 mmol/l (ve 2 odběrech).

Pokud je glykémie v rozmezí 5,6–6,9 mmol/l, je vhodné doplnit zátěžový test s cukrem, takzvané oGTT.

Cílem péče o diabetika je, aby se dožil stejné délky a kvality života jako pacient bez diabetu, a to bez závažnějších příznaků vlastní nemoci či komplikací léčby (hypoglykémie).

Hypoglykémie je stav, při kterém klesá hladina krevního cukru pod normu, obvykle pod 3,6 mmol/l. Poznat příznaky hypoglykémie a umět ji řešit musí ovládat každý diabetik! Je třeba, aby o možných komplikacích a způsobech jejich řešení vědělo také nejbližší okolí pacienta (rodinní příslušníci a podobně). Prožívání hypoglykémie je individuální. Projevy jsou způsobeny nedostatečným zásobením orgánů cukrem a reakcí těla na tento stav. K obvyklým příznakům hypoglykémie patří: únava, hlad, pocení, bolest hlavy, třes rukou, zrychlený pulz, poruchy chování (apatie, agresivita) a nálady (euforie, deprese), poruchy soustředění a uvažování.

Při lehčí či středně těžké hypoglykémii požijte menší množství, to znamená 10–40 gramů rychle působících cukrů (1–2 hrnky čaje se 2–4 kostkami cukru, či 1–4 dl ovocného džusu, nebo Coca-Coly). Po požití rychle působících cukrů by měl následovat příjem pomalu působících sacharidů (kousek housky, chleba a podobně).

Při těžké hypoglykémii je n

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Recepty pro diabetiky I. typu

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Marie Svobodová

 Nina Vinšová

 Bc. Jakub Vinš


káva při warfarinu
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
káva proti celulitidě
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.