Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KÁVOVÝ ŠAMPON

OBSAH

Účinky

Domácí kávový peeling je laciná varianta pro vláčnou a hebkou pokožku. Její hlavní výhodou je vyhlazující účinek.

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Diskuze

V diskuzi TUKOVÉ BUŇKY NA RTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaelanavrc.

Ja mam doma kavovy peeling bodybescrub a jsem spokojena, mam lepsi plet i rty :-) ta pokozka je obnovenejsi a hebsi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lejina.

Ten kávový peeling je na celé tělo? Máte nějaký odkaz kde ho sehnat?

Zdroj: diskuze Tukové buňky na rtech

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi KÁVOVÝ KLYSTÝR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanche.

Nenašla jsem nic o kavovém klystýru. Jak se dela kolik kávy, jakou atd. Prosím někoho kdo ví, ať dá vědět. Děkuji Blanche

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimir.

Googlite KAVOVY KLYSIR or GERSON COFFEE ENEMA
Je plno. Mam prvy za sebou. 3 stol lyzice mletej kavy kvalitnej. Vraj lepsie organic? Zovriat 1 L destil vody z lekarne ci z vodovodu ale odstat 5-8 hodin = chlor fuc.
Nerobit na noc lebo stimuluje energiu. Ocedit a chladit na 37-43 st C. Drzat v sebe 15 minut lebo pecen jatra kazde 3 minuty cisti krv. Detox, depresie, zlepsi krv od parazitov... Dr Ogulov: 13 dni po sebe a muz s plno lipomami sa ich plne zbavil. Budem robit 2x v tyzden.

Zdroj: diskuze Kávový klystýr

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PŘI OČISTĚ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

bolí mě stále loket a u kyčle trochanter
chtěla bych se očistit ,abymě to nebolelo,když
mi řekla lékařka, že mám zánětto je v tom trochanteru,
Nechci tablety a tvrdé diety.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thea.

Nemusíš žádnou tvrdou dietu. Stačí několikahodinový postup, vyplatí se najít si na něj jednou-dvakrát do roka čas. Buď kávový klystýr nebo očistu jater olivovým olejem a citronovou šťávou (www.detoxikuj.netstr…). Je i lepší zábava, ale stojí to za to. Určitě lepší, než pilulky nebo procedury ve špitále.

Zdroj: diskuze Jídelníček při očistě organismu

Domácí šampon lépe myje

Toto bude velmi subjektivní pocit. Někteří lidé tvrdí, že jejich domácí šampon funguje mnohem lépe než komerční značky. Další lidé říkají, že si raději každý den koupí komerční šampon. Jak dobře bude váš domácí šampon mýt, bude záviset na receptu, který použijete k výrobě, a zároveň také na typu vašich vlasů.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baierová.

kde si můžu koupit dehtový šampon??


děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Já si kupuju dehtový šampon tady: www.zdravi-vitaminy-…

Zdroj: diskuze Šampon

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPON PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linduška.

Hodně k tomu přispívá špatný šampon.my používáme tenhle www.zooo.cz/gottlieb… spokojenost velká.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabriiella.

Tak pokud má pes nějaké kožní problémy, určitě bych sáhla po přírodních šamponech, třeba s olejem, nebo jsou vyloženě i proti svědění atd. Já kupuju Menforsan a ani nemusí být vyloženě na suchou kůži a nikdy se mi po nich psi nedrbali :) Asi už bych neměnila www.reedog.cz/sampon… :)

Zdroj: diskuze Jaký šampon pro psa

Recept na domácí výrobu

Výroba domácího peelingu není vůbec složitá, zde je několik tipů na kávový peeling:

Základní recept

Do misky nasypte trochu mleté zrnkové kávy a zalijte horkou vodou. Nechte vystydnout a použijte nejen na tělo, ale i na obličej. Aplikujte ve sprše jemnými krouživými pohyby na čistou pokožku. Jemná masáž pokožku prokrví. Následně opláchněte teplou vodou. Jedná se o domácí peeling vynikající na černé tečky.

Kávový peeling na obličej

Budete potřebovat 50 ml pleťového krému, 1 ml esenciálních olejů (například mandlový, meruňkový, olivový) a 1 lžíci nahrubo mleté kávy. Všechny ingredience smíchejte v misce a směsí lehce promasírujte dobře očištěnou a navlhčenou tvář. Vynechejte partie okolo očí a rtů, poté dobře omyjte.

Kávový peeling se skořicí

Na tento peeling budete potřebovat 5 lžiček mleté zrnkové kávy, 1 lžičku skořice, 1 lžičku medu, trochu horké vody a 7 lžiček sprchového gelu. Kávu zalijte horkou vodou a do vytvořené husté pasty postupně přidejte skořici, med a sprchový gel. Směs naneste na celé tělo a krouživými pohyby vmasírujte do pokožky, tento peeling je velmi účinný proti celulitidě.

Kávový peeling s olivovým olejem

Budete potřebovat 5 lžiček mleté zrnkové kávy, 5 lžiček cukru a 1 šálek olivového oleje. Všechny ingredience smíchejte v jedné misce a vetřete do pokožky. Nechte působit asi 10 minut a poté omyjte.

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPÓN POUŽÍT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdaléna Monika.

Dobrý den, jaký prosím používat šampón po pásovém oparu, ještě ho léčím ale již potřebuji umít hlavu. Kdy tedy mohu umít hlavu a jaký nejlépe použít šampón děkuji Přesličková.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaký šampón použít

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva K.

Já jsem dostala od kamarádky drahý šampon na vlasy k narozkám. Esenciální šampon od Aloxxi. Vždy jsem musela s běžným šamponem po třech měsících ke kadeřnici, protože mi vlasy hned začaly krepatět. Tento dražší šampon mě ovšem velmi překvapil, vlasy se nekrepatí, jsou krásně zdravé a lesklé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché vlasy

Kávový krém

Ingredience: 1 vanilkový pudink, 250 g másla, 1 porce kapučína, 2 lžičky kávy, 1,5 dl mléka, cukr

Technologický postup: Nejprve uvaříme kávu ze dvou lžiček mleté kávy, které zalijeme 1 dl vody. Do mísy nasypeme pudink, který ušleháme v mléce, do kterého přidáme 3 lžíce vychladlé kávy a cukr. Krém by měl zhoustnout a do takto připraveného krému zašleháme máslo a porci kapučína (sypký prášek). Vyšleháme do hladka – hotový krém by měl být pevný.

Zdroj: Štafetky

Kávový peeling Mark

Kávový peeling Mark je kombinací přírodních složek – kávy, mandlového a organického kokosového oleje, třtinového cukru, mořské soli a vitamínu E. Odstraňuje odumřelé kožní buňky, čistí, detoxikuje a zanechává mladistvě jemnou pokožku.

Sáček má plastový zip, takže jde o velmi praktické balení. Po otevření ucítíte vůni kávy, a pokud milujete kávu, budete z té vůně absolutně nadšené. Na konečky prstů naberte připravený peeling, přiložte zrnka na pleť a jemně je prsty rozprostřete po pleti. Roztírejte tak, jak kdybyste se mazaly krémem. Je to opravdu hodně drsný peeling, na tělo můžete trochu přitlačit, ale na obličej to opravdu není třeba.

Pleť je po použití tohoto peelingu nejen nádherně jemná a bez suchých míst, ale hlavně naprosto vyživená a vy máte pocit, že jste si ji před 5 minutami namazaly svým oblíbeným krémem.

Některé recenze uvádějí, že je tento peeling možné vytvořit doma, to asi ano, ale výsledný efekt nebude takový. Tohle si doma opravdu jen tak nevyrobíte!

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den, chtěl bych si vyrobit domácí šampon čistě BIO, ale nevím si rady s kondiciérovou složkou.
Můžete mi prosím poradit co by tam mohlo být ?
Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šampon

Domácí šampon je lepší pro životní prostředí

Při použití přírodního šampon, co se dostane do kanalizace? Zase jen přírodní suroviny. Kupované šampony a kondicionéry obsahují tuny syntetických chemikálií, které jdou přímo do vodního systému (zejména pokud je vaše čistička odpadních vod nefiltruje). Takže, domácí přírodní šampony jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

Zdroj: Domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem DEHTY V PÉČI O TĚLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
chtěla bych bych se zeptat zda je možné sehnat šampon Polytar AF

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Šampon Polytar AF se už nevyrábí, protože již není podporováno užívání dehtů bez lékařského předpisu. Šampon Polytar vám připraví v kterékoliv lékárně na základě recepisu, který sestaví váš kožní a nebo praktický lékař.
Obsah recepisu na výrobu šampónu je:
_______________
Liquor carb. deterg.
Aetheris Petrol aa 50,0
Spir. saponato kalinii ad 200,0
M.F.sol.
D.S šampon
_______________
Když máte tento recepis od lékaře, tak vám v lékárně vydají tento šampon bez doplatku - zdarma. Používá se 2 až 3 krát týdně a nechá se působit 10-15 minut.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Polytar sampon je skodlivy

Šampon Neutrogena forte

Jedná se o šampon proti lupům určený speciálně pro svědivou pokožku hlavy.

Zde je seznam nejnižších cen šamponu Neutrogena forte.

Zdroj: Svědění hlavy

Domácí šampon je lepší pro váš domov

Přírodní látky jsou mnohem šetrnější pro vaše odpadní potrubí. Silné chemikálie obsažené v komerčních šamponech mohou způsobit velké škody na vašem odpadním potrubí, jehož oprava pak bude v konečném důsledku stát mnoho úsilí a peněz.

Zdroj: Domácí šampon

Dráždivost kůže

Černouhelný dehtový šampon může dráždit vaši pokožku. Někteří lidé zažívají pocity pálení nebo píchání, svědění, zarudnutí, otoku nebo citlivosti. Přestaňte tedy používat černouhelný dehtový šampon a poraďte se se svým lékařem, pokud se u vás objeví závažné pálení pokožky, bodání nebo otok.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Který kopřivový šampon je nejlepší

Kopřivový šampon Dixi

Dixi šampon s kopřivovým extraktem příznivě působí na výživu vlasových kořínků. Kopřiva patří mezi nejúčinnější léčivé rostliny na ozdravení a pěstování pokožky hlavy a vlasů. Výluh z listů kopřivy silně podněcuje prokrvování pokožky, má stimulující a posilující účinky. Zabraňuje vypadávání vlasů. Přidaná složka usnadňuje rozčesávání vlasů.

Použití: Na mokré vlasy naneseme potřebné množství šamponu, zpěníme, necháme 3–5 minut působit, vlasy umyjeme a pěnu důkladně opláchneme. Po umytí doporučujeme vlasy ošetřit kondicionérem.

Složení: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Dea, Polyquaternium-7, Urtica dioica, Parfum, Methylchloroisotiazolinone, Methylisohtiazolinone, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Eugenol, Geraniol, Limonene, Amyl Cinnamal, CI 19140, CI 42090, CI 15985, CI 28440, CI 14720.

Dixi kopřivový šampon proti vypadávání vlasů je určený pro všechny typy vlasů, má obsah 250 ml.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Dixi.

Kopřivový šampon Alpa

Vedle značného množství kyselin obsahuje kopřivový šampon Alpa výtažek z kopřivy, chlorofyl, vitamíny a minerální látky, které dodávají zdravý vzhled tmavým vlasům. Osvěží je a naparfémuje příjemnou vůní zelených rostlin.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Alpa.

Kopřivový šampon Tania

Tania Naturals šampon kopřiva 500 ml je šampon s bylinnými extrakty, určený pro každodenní použití. Obsahuje panthenol, který proniká do vlasů a vyživuje je od kořínků po konečky. Vlasům dodá zářivý vzhled, hebkost a lesk.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Tania.

Kopřivový šampon Yves Rocher

Kopřivový šampon Yves Rocher je svěží šampon na mastné vlasy. Obsahuje výtažek z kopřivy. Má velké, 300 ml balení. Neobsahuje silikony, parabeny ani barviva.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Yves Rocher.

Zdroj: Kopřivový šampon

Peeling na obličej DIY

DIY peeling funguje na principu obrušování mrtvých buněk kůže. Poškozená část zmizí, což dovolí pokožce, aby se zregenerovala a byla zase zdravá a zářivá. Kromě toho, že jde o velmi účinný peeling, patří mezi jeho plusy i jednoduchost a snadnost přípravy.

Kávový peeling patří mezi horké favority. S mletou kávou se pracuje o mnoho líp než s cukrem nebo solí. Už jenom proto, že se při nanášení nerozpouští a také následné oplachování je o dost příjemnější. Smíchejte dohromady: ¼ šálku mleté kávy, ¼ šálku hnědého cukru, 2 lžíce libovolného druhu oleje, 3 kapsle vitamínu E. Pleť jemně drhněte alespoň po dobu 15 sekund. Následně opláchněte teplou vodou.

Dle recenzí je tento peeling opravdu účinný, a navíc levný.

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Barvení

Dehtový šampon způsobuje skvrny na všem, čeho se dotknete. Přestože je produkt efektivní a obvykle nezpůsobuje žádné vážnější vedlejší účinky, tento faktor a rovněž jeho nepříjemný zápach způsobují, že si lidé hledají jiné řešení pro své kožní problémy. Dehtový šampon může krátkodobě zbarvit kůži a nehty, a pokud nedojde k okamžitému odstranění, může zanechat trvalé skvrny. Černouhelný dehtový šampon může způsobit krátkodobé odbarvení na blond, šedou nebo jinak barevné vlasy, ale toto zbarvení by mělo být odstraněno umytím vlasů jiným produktem.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP