Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KERATOKONUS ZKUŠENOSTI

OBSAH

Co je to keratokonus

Keratokonus je onemocnění rohovky, při kterém se její obvyklý tvar kulového vrchlíku v určité oblasti kuželovitě vyklene, což poškodí vidění. Progrese onemocnění závisí na věku pacienta a délce trvání. Čím dřívější je začátek, tím rychlejší je vývoj onemocnění. Keratokonus postihuje často obě oči, většinou asymetricky. Ačkoliv brýle a kontaktní čočky upraví vidění, nemají vliv na zastavení vývoje onemocnění. Léčba dosud spočívala ve složité, rizikové a nákladné transplantaci rohovky. Pokud zaznamenáte zhoršené vidění, byť jen na jednom oku, nezanedbávejte tento stav a neprodleně navštivte očního lékaře.

Zdroj: Keratokonus

Diskuze

V diskuzi PODĚLTE SE O SVÉ ZKUŠENOSTI SE ZELENOU KÁVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta Š..

Podělte se o své zkušenosti se zelenou kávou. Sama začínám a hodlám své statistiky postupně zveřejňovat na www stránkách. Zatím tomu totiž příliš nevěřím. Pokud máte zájem, pošlete mi své recenze na www.zelena-kava.nazo… Moc děkujuuu :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Podělte se o své zkušenosti se zelenou kávou

Keratokonus příznaky

V počáteční fázi se keratokonus projevuje jako krátkozrakost, později se přidávají projevy astigmatismu. Keratokonus se většinou projeví prvně na jednom oku, až potom na druhém. Začíná se rozvíjet v průběhu puberty a během osmi až deseti let se velmi zhorší. Pokud se keratokonus objeví v pozdějším věku, bývají obě oči postiženy stejnou měrou. Příčina vzniku keratokonu není ještě zcela objasněna. Jistou roli hraje dědičnost, rizikovým faktorem může být také časté mnutí oka, přenášení kontaktních čoček. Je prokázaný i vztah mezi špatnou výživou a vznikem keratokonu. Keratokonus se rozvíjí i v souvislosti s hormonálními změnami či užitím některých medikamentů. Bývá také přidruženou chorobou u jiných nemocí, například atopický ekzém, astma, alergie.

Zdroj: Keratokonus

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel E..

Dobrý den,

musím souhlasit s paní Boženkou, mám téže vynikající zkušenosti s In Pure od firmy Sunkins, stojí podstatně méně, vše je v bio kvalitě, jde o český výrobek, navíc je vynikající i pro alergiky:-).

Máte-li zájem napište email pošlu Vám zkušenosti ...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Díky za váš příspěvek. Jsem alergická hodně, bohužel i na některé potraviny. Měla bych zájem o InPure, protože jsem již 4 týdny nemocná, nejprve viroza, pak střevní problémy, bolesti břicha, plynatost, krvácení, ted opet kašel, atd. nemohu se z toho dostat . Vyšetření ukázalo jen vyšší AST O,91, cholesterol ( jím zdravě ! nekouřím, nepiju ani kavu), a hodne vysoké ECP.

Můžete mi prosím poradit, kde ho koupím ?

Díky moc, Eva

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Keratokonus a astigmatismus

S vývojem onemocnění se zeslabuje a vyklenuje rohovka, což způsobí nepravidelný astigmatismus. Ten již nelze korigovat brýlemi, proto se porucha zakřivení rohovky upravuje nasazením pro vzduch propustných kontaktních čoček.

Zdroj: Keratokonus

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš.

Ja jsem byl na této operaci minulý rok v dubnu, měl jsem -5 a -6, na klinice v Horních Počernicích, a jsem spokojený, i přes ty kritické tři dny po operaci by jsme neváhal na to jít znovu, kdybych se měl rozhodnout. Měl jsem na jednom oku poměrně vysoký astigmatismus a tak jsem měl ještě pár týdnů trochu problém se zaostřováním na to oko, hlavně při práci na PC, ale i to se upravilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Já mám zkušenosti s kliniku horní počernice dobrou… Měla jsem problémy se zrakem asi rok a na klinice jsem se problému zbavila. Takže já jsem spokojená…

Zdroj: diskuze Oční klinika horní počernice

Keratokonus CXL

Léčebná metoda Collagen Corneal Cross Linking (zkratka CXL) představuje ambulantní výkon. Probíhá při místním znecitlivění. Při této metodě se rohovka napustí riboflavinem, což je vitamin B2, a ozáří se UV zářením. Díky tomu se v rohovce obnoví chemické vazby a rohovka se zpevní. V pooperačním období se aplikují oční kapky a pacient absolvuje pravidelné kontroly. Vidění se může v prvních měsících přechodně zhoršit. Pevnost rohovky při této léčbě stoupne až o 300 %.

Zdroj: Keratokonus

Diskuze

V diskuzi KERATOKONUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Jarosova.

Dobry den,clanek je srozumitelny I ja mam keratok.je mi 50 tatinek spatne oci sestra po operaci v 15 letech transplantace od darce...ja nekolik let dochazim ,, pouze ,,na kontroly vloni ll.stup.nyni zhorseni zadna lecba neprobiha pouze rada at jsem rada ,ze vidim je toto v poradku.pochopitelne se desim slepoty.prosim o nazor copak clovek vi, kam se muze obratit kde nebude jen OTRAVOVAT.Sleduji v ordinaci skupinu mladeho personalu na tabulce jsem uz nevidela ani nejvetsi pismeno E z jednoho metru no asi to nevadi :( probehnete tremi pristroji ,ktere oko oskenuji ,zapis do karty a mazej....dekuji pokud by jste mi mohli poradit ne jen odbit frazi

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratokonus

Keratokonus stupně

Rohovková topografie díky svému přesnému zobrazení umožňuje stanovení již počátečních stadií keratokonu. První znaky počínajícího onemocnění se projevují deformací placidových kruhů na rohovce, kdy dochází k elipsovité deformaci kruhů. Ve strmější oblasti jsou kruhy blíže, naopak v oblasti plošší je jejich vzdálenost větší. S rozvojem onemocnění dochází k migraci apexu keratokonu. Toto je I. a II. stupeň poškození. Pokročilá stadia keratokonu, tedy stupeň III. a IV. již bývají lokalizovány v oblasti centra rohovky nebo mírně pod jejím středem.

Zdroj: Keratokonus

Diskuze

V diskuzi MÁTE NEKDO ZKUŠENOSTI Z BĚLÍCÍ PÁSKAMI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Králová.

Našla jsem prodávat bělící pásky na stránkach www.bilychrup.cz a zajímá mě jestli má někdo s podobnou procedůrou zkušenosti.. Zdá se mi to jako dobrá nabídka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Máte nekdo zkušenosti z bělící páskami?

Keratokonus léčba

Počáteční stadia keratokonu lze dobře korigovat brýlemi, když už brýle nestačí, lze použít měkké kontaktní čočky, které velmi mírně srovnávají povrch rohovky. V dalším stadiu je řešením nošení tvrdých kontaktních čoček, které svým tlakem na rohovku rovnají její povrch účinněji než kontaktní čočky měkké. Brýle ani čočky ale nezabraňují dalšímu rozvoji onemocnění. Dále se používá metoda CXL. Pokud se stav stále horší, jde provést další chirurgický zákrok, kdy je přímo do rohovky implantován kroužek, po němž dojde k oploštění rohovky. Tato léčba je známá jako Intrastromal Corneal Ring Segments. Pokud dojde k opětovnému zhoršení stavu, přichází konečné řešení, které se nazývá keratoplastika. Jedná se o transplantaci rohovky, kdy je buď transplantována celá rohovka, nebo jen některé vrstvy.

Zdroj: Keratokonus

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÉ MÁTE ZKUŠENOSTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karol.

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s přípravkem White Pearls, a také by mne zajímalo, jak moc jste zuby měli zažloutlé? Jelikož já mám velice ŽLUTÉ ZUBY a už mě nebaví, když se mi každý směje ( za to já se ani smát nemůžu) ... Moc mne to mrzí, protože např. na fotkách se všichni smějí dokořán, ale já se jen tak pousmívám ... Jinak dík za info. :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Karol, od čeho máš žluté svoje zuby?

Zdroj: diskuze Jaké máte zkušenosti?

Keratokonus operace

ICRS (intrastromální rohovkový segment) je protéza složená ze dvou polokruhových segmentů o průměru 5 mm různé tloušťky. Jsou vyrobeny z Perspex CQ akrylátu, což je materiál používaný již přes 50 let k výrobě umělých nitroočních čoček. Jsou nejmodernější a bezpečnou léčbou keratokonu. Zpočátku byly operace prováděny manuálně. Od roku 2009 se implantuje ICRS pomocí femtosekundového laseru. V první fázi operace vytvoří tunely pro rohovkové prstence automaticky femtosekundový laser, v druhé fázi operace vsune zkušený rohovkový chirurg do vytvořených tunelů rohovkové prstence. Tento zcela unikátní typ operace zvýšil komfort pacientů a zkrátil délku operace. Navíc je implantace ICRS za pomocí femtosekudového laseru bezkonkurenční, co se týče centrace rohovkových prstenců a hloubky implantace rohovkových prstenců. Tyto pak zásadně ovlivňují výsledek operace, to je kvantitu i kvalitu vidění.

Zdroj: Keratokonus

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE - ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Plachá.

já jsem to teda neměla, po operaci jsem druhý den normálně fungovala, jak kdyby nic, ale podle mých zkušeností jsou na klinice Horní Počernice hodně svědomití a určitě kdyby byl problém, tak Ti to řeknou a vyřeší to, ale je to strašně čerstvé, dala bych tomu taky čas. :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirek Tomann.

Operaci očí jsem nepodstoupil, ale myslím, že vše potřebuje svůj čas, takže bych prozatím byl v klidu.

Zdroj: diskuze Oční klinika horní počernice

Cena

Zde naleznete srovnání cen produktu Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Diskuze

V diskuzi UBROUSKY NA POHLCOVÁNÍ BAREV ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Ahoj, máte někdo prosím zkušenosti s ubrousky na pohlcování barev do pračky? Slyšela jsem o nich, prý když se tento ubrousek přidá do pračky k prádlu, nasaje do sebe barvu, kterou některé oblečení pouští a tím se neobarví ostatní prádlo, je to pravda? Jsou tyto ubrousky jednorázové nebo se dají použít víckrát? Kde tyto ubrousky kupujete? Moc děkuju za rady. Martina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta Fialová.

Mám dobré zkušenosti s ubrousky na pohlcování barev, používám Denk - mit z DM drogerie. Když dávám bílé prádlo a přidám pár kousku barevného, vložím 1 ubrousek. Prádlo se nezabarví a ubrousek se zabarví barvou barevného prádla. nelze použít víckrát, aspoň jsem to nevyzkoušela. Fialová

Zdroj: diskuze Ubrousky na pohlcování barev zkušenosti

Vysazení

Terapie rilmenidinem by nikdy neměla být náhle přerušena; dávka by se měla snižovat postupně.

Zdroj: Rilmenidin zkušenosti

Diskuze

V diskuzi ZKUŠENOSTI S WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

mám velmi špatné zkušenosti s tímto lékem,nikdo na to nechce slyšet.Protože se bráním,byla mi nabídnuta možnost vyměnit za NOAC,na který je ovšem velký doplatek,který mi výše mého důchodu neumožňuje.V mém okolí byl lék změněn třema známým/bez problémů a bez doplatků/.Co dělám špatně,ptám se a na koho se obrátit.
S díky.K

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zkušenosti s warfarinem

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi ZAVODNĚNÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli má někdo zkušenosti ze zavodnění nohou a kolen a kotníků,byla jsem u lékaře sice mi napsal léky,ale neustupuje mi to,mám nohy těžké napínající,hlavně večer,trvá mi to zhruba měsíc a příbírám i na váze,máte-li někdo s tím zkušenosti,prosím o radu s tímto problémem. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dobrý den, měla jsem dlouhou dobu stejný problém jako vy. Oteklé nohy v kotnících, pocit těžkých nohou a do toho sedavé zaměstnání a braní antikoncepce. Nechala jsem si u Dr udělat kompletní vyšetření a vyšlo mi velké množství vody v těle. V lékárně mi doporučili H2Out Forte, tak vyzkoušejte.

Zdroj: diskuze Zavodnění nohou

Zkušenosti

Rozex nebo Rosalox jsou krémy určené k léčbě rosacey (růžovky). Rozex je pouze na lékařský předpis. Dle zkušeností je krém účinný na léčbu růžovky. Průměrná doba léčby je 3 až 4 měsíce. Růžovka je dermatitida, která vypadá jako akné, ale objevuje se až ve středním věku. Častěji jí trpí ženy, ale u mužů má horší průběh. Vyskytuje se především v obličeji a zasahuje nos, tváře, čelo i bradu. Projevuje se nejprve zčervenáním kůže a poté se zarudlá a napjatá pokožka pokryje otoky a hnisavými puchýřky. Vyskytuje se ve střední a severní Evropě u 10 % pacientů keltského typu. Jde o světlovlasé až rusovlasé ženy, s jemnou světlou kůží, modrýma očima, fototypem I–II a ve věku okolo 40 let. Rozex gel není v České republice zaregistrovaný.

Zdroj: Rozex

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Azitromycin Mylan v těhotenství

Azitromycin patří mezi antibiotika volby v těhotenství.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Cena

Cenu potravinového doplňku Neuritogen 30 tablet naleznete zde.

Zdroj: Neuritogen zkušenosti

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Nežádoucí účinky

Nebyly popsány nežádoucí účinky u doplňku stravy Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP