Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KETÓZA A KÁVA

OBSAH

Test na ketózu

Test na ketózu je v podstatě jednoduchý test moči. Kontrolní papírky lze zakoupit v kamenných i internetových lékárnách.

Zdroj: Ketóza

Diskuze

V diskuzi KETOZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Proč se nesmí při ketóze pít káva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Very.

Káva překyseluje organismus...ale dvě za den si klidně dejte...ale ne s mlékem, černou nebo se šlehačkou

Zdroj: diskuze Ketoza

Rozdíl mezi ketózou a katabolizací

Jako ketóza se v biologii označuje stav organismu charakterizovaný zvýšenými hladinami ketolátek v krvi. Důvodem vzniku stavu je proces ketogeneze. Ketolátky se tvoří v játrech v situaci, kdy poklesnou zásoby glykogenu. Ketolátky acetacetát a ß-hydroxybutyrát jsou organismem využívány jako zdroj energie. Ketogeneze, nesprávně ketogeneza, je označení procesu vzniku ketolátek. Ketolátky vznikají při nadměrném spalování tuků, které slouží k zisku energie. Dochází k tomu při nedostatku cukrů, například při hladovění, nebo při jejich špatném využití (u cukrovky).

Katabolizace je rozpad svalové hmoty.

Zdroj: Ketóza

Co je zelená káva

Zelená káva je káva vyráběná ze zrn, respektive semen kávovníků, která se suší a posléze praží a melou. V případě zelené kávy je proces pražení vynechán. Nejedná se tedy o speciální druh kávy, ale zelená káva vzniká speciálním způsobem přípravy. Zelená káva je zdravější a také obsahuje kyselinu chlorogenovou, takže pokud se člověk hýbe, tak zelená káva podpoří spalování tuků. Samotné pití této kávy vám však s úbytkem kil nepomůže, vždy musíte upravit jídelníček a zařadit do svého režimu pravidelný pohyb.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Diskuze

V diskuzi KETOZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Proč se nesmí při ketóze pít káva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Antonín.

Proč je káva při ketogenní dietě nevhodná?

Zdroj: diskuze Ketoza

Warfarin a káva

Káva patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K, ale kofein může ovlivnit metabolismus warfarinu. Dosud však nejsou žádné zprávy o případech, které by tuto teorii potvrdily. Pokud vám káva nevyhovuje, můžete zvolit variantu bez kofeinu.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi KETOZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Proč se nesmí při ketóze pít káva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Simca.

Proč nemohu pít kávu s mlékem v ketóze,když mléko i káva jsou dovoleny

Zdroj: diskuze Ketoza

Zelená káva cena

Extrakt ze zelené kávy, který je účinný i při hubnutí, je nejlepší zakoupit v kapslích. Zde je uveden odkaz obchodu, kde se dá extrakt ze zelené kávy bezpečně koupit: zelená káva cena.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Poradna

V naší poradně s názvem KÁVA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VENUŠE ŘÍHOVÁ.

JE PROBLÉM KÁVA ESPRESSO A WARFARIN ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Káva a Warfarin jsou užívány po desetiletí, aniž by došlo k vážným interakcím vedoucím k ohrožení života. Kofein v kávě (přibližně 80-120 miligramů) může negativně ovlivnit pacienty se srdečním onemocněním včetně těch s hypertenzí a arytmií. Může také způsobit problémy, jako je neklid, úzkost, podrážděnost a nespavost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Káva a warfarin

Obsah zelené kávy

Zelená káva obsahuje cenné fenoly, rostlinné látky, které jsou pro váš organismus nesmírně důležité. Fenoly mají vliv na krevní oběh, činnost srdce, cévní oběh a správné trávení. Nejcennější je ale kyselina chlorogenová. Čím je káva kvalitnější, tím vyšší je v ní podíl této látky. Tradiční káva obsahuje 3–6 % kyseliny chlorogenové, zatímco zelená káva 39 %. Zelená káva omezuje chuť k jídlu a tím zvyšuje efektivitu hubnutí. Přitom dodává tělu energii a stimuluje metabolismus, stejně jako vytváří rovnováhu hladiny cukru v krvi.

Zdroj: Zelená káva

Poradna

V naší poradně s názvem A CO KÁVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman Baloga.

A co káva a její náhražky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Káva bez kofeinu je možná. Kofein je to, co způsobuje komplikace při rakovině slinivky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze A co káva

Alkohol při ketóze

Alkohol je při ketóze zakázaný v jakékoliv podobě. Prostě ketóza a alkohol nejdou dohromady.

Zdroj: Jak dostat tělo do ketózy

Poradna

V naší poradně s názvem KÁVA+SKOŘICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Jak ovlivňuje káva účinky skořice. Myslím rozpustná káva k ní malinko mleté skořice, chuťově je to výborná "jiná" káva. Ponechává si skořice výše uvedené léčebné účinky? Jak na sebe tyto dvě ingredience působí? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Káva i skořice zrychlují metabolizmus a nabuzují.

Zdroj: diskuze Káva+skořice

Zelená káva tablety

Zelená káva tablety jsou speciálně upravenou variantou oblíbeného výtažku ze zelené kávy, který se využívá po celém světě na podporu hubnutí.

Zde můžete vidět cenu tablet zelené kávy.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Zelená káva Nescafe

Káva Nescafe je směsí pražených a nepražených zelených kávových zrn. Pražená zrna dodávají kávě delikátní kávovou chuť a neodolatelné aroma. Díky zeleným zrnům jsou v kávě zachovány nejcennější látky.

Zde můžete vidět cenu kávy Nescafe.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Diskuze

V diskuzi DIAGNOSTICKÉ PROUŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenina.

Prosím o radu, jaké zakoupit pro medidiet - obsah ketonů v moči. Sledovat, zda ketóza stále trvá. Dík

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Diagnostické proužky

Čím lze káva nahradit

Pokud vám nevyhovuje konzumace kávy, můžete ji nahradit kávou bez kofeinu.

Zdroj: Káva a Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem PURINY A KÁVA BEZ KOFEINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Je možné pít kávu bez kofeinu při zvýšené kyselině močové ?
Nebo obsahuje stejně vysoké množství purinů jako běžná káva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kávu je možné pít bez problémů i při dně. Podle jedné americké studie, která probíhala na 14 tisících lidech, se zjistilo, že káva dokonce snižuje hladinu kyseliny močové v krvi. Vysoké hladiny kyseliny močové způsobují dnu. Podle této studie byly účinky podobné pro kávu s i bez kofeinu. Bezpečné množství kávy při dně jsou 3 šálky za den.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kuskus obsah purinů

Zelená káva a její účinky na lidské zdraví.

Výzkumem bylo potvrzeno, že zelená káva má příznivé účinky na hladinu krevního cukru. Zelená káva totiž zpomaluje vstřebávání glukózy do vašeho organismu a přispívá tak k vyrovnané hladině cukru (glukózy) v krvi. Díky tomu se zmenší i chuť na sladké a podpoří se tak dietní program. Dále jako každá káva, tak i káva zelená v sobě obsahuje kofein, který zrychluje metabolizmus a urychluje tak získávání energie ze stravy, popřípadě z tukových zásob, a tím taktéž pomůže při hubnutí. Zelená káva v sobě snoubí obé tyto vlastnosti.Proto je zelená káva pro hubnutí vhodnější než klasická káva z červených kávových plodů.

Další příznivé účinky zelené kávy na lidský organismus:

  • Zelená káva zpomaluje proces stárnutí a je tedy vhodná jako anti-aging potravina.
  • Zelená káva pomáhá lépe překonat únavu.
  • Pitím zelené kávy se omezuje ucpání cév.
  • Zelená káva je podpůrná při detoxikaci těla.
  • Zelená káva zlepšuje imunitní systém.

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Je zelená káva zelená?

Mnoho lidí si myslí, že zelená káva je po uvaření zelená, ale není to pravda. Zelená káva je nazývána zelenou proto, že se k její výrobě používají nedozrálé zelené plody kávy. V takových plodech je již téměř zcela vyvinuto semeno, které se z plodu vyndá, usuší a následně upraží, čímž vznikne hnědé až černé zrnko, které je vzhledově srovnatelné s běžnou kávou. Zelená káva má obvykle zrnka o něco menší, než je zvykem, protože se sbírá ještě ne zcela dozrálá. Nápoj, nebo léčivý lektvar ze zelené kávy je hnědý a vypadá jako kterákoliv jiná káva.

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Onemocnění koronárních tepen a káva

Onemocnění koronárních tepen patří mezi častá onemocnění pacientů užívajících Eliquis. I když mezi Eliquisem a kávou není žádná interakce, tak pro pacienty s tímto onemocněním by bylo lepší se kávě vyhnout. Proč?

V 60. letech byla káva považována za rizikový faktor pro onemocnění koronárních tepen a pozdější výzkum naznačil, že srdce může poškodit pouze silná spotřeba kávy (více než pět nebo šest šálků denně).

Zdroj: Eliquis a káva

Co je to ketóza

Ketóza je organismu přirozený biologický stav. Nastává, když se tělu ve stravě pravidelně dodává dostatečné množství proteinů (bílkovin) a zároveň je na minimum snížen příjem sacharidů a tuků. V ketóze se pak začínají tvořit „ketolátky“. Vznikají štěpením tukových tkání a mají schopnost plnohodnotně nahradit sacharidy, které jsou primárním zdrojem energie člověka.

V důsledku toho dochází k úbytku nejen podkožního tuku, ale také útrobního tuku, neboli viscerálního, který obklopuje důležité orgány. Snižuje se hladina cholesterolu v krvi a klesá produkce hormonu inzulinu, který štěpí cukry a vyvolává chuť na sladké. Ketózu neprovází hlad, chutě ani špatná nálada. Člověk se může cítit plný energie a místy mít až euforickou náladu. Ketóza je také skvělý detoxikační prostředek. Tělo totiž spaluje i usazené toxické látky, prostě vyloučí vše, co nepotřebuje. Do ketózy se organismus dostává v průměru po 2–3 dnech proteinové diety. Připravovat proteinovou dietu z běžných potravin je pro zdraví nevhodné a také časově náročné. Proto je tu proteinová dieta, jejíž základ představují speciální proteinová jídla.

Zdroj: Papírky na měření ketózy

Ketóza a hubnutí závisí především na tom, co jíte. Potravinami doporučovanými odborníky při ketóze jsou: maso, ryby a vejce, sádlo, oleje, tučné mléčné výrobky, listová zelenina, nakládané fazolové lusky, houby, vlašské a lískové ořechy, mandle, avokádo, olivy, light nápoje. K nevhodným potravinám se řadí obecně cukr a škrob. V praxi to znamená žádné sladkosti a alkoholické nápoje kromě dia piva, žádné přílohy jako brambory, knedlíky, rýže, těstoviny, luštěniny (včetně arašídů) a žádné slazené nápoje ani sladké ovoce.

Pokud se rozhodnete pro hubnutí pomocí ketózy, bude po požadované redukci hmotnosti následovat fáze návratu, v níž se postupně do jídelníčku zařazují sacharidy. Tato fáze musí být pozvolná a musí vést ke zdravému racionálnímu stravování. Má zásadní význam pro úspěch diety a pro dlouhodobé udržení váhového úbytku.

Zdroj: Ketóza

Zelená káva s vanilkou

Zelená káva s vanilkou podporuje hubnutí, příznivě působí na činnost jater a hladinu cukru v krvi. Neobsahuje kofein, slouží jako výborná náhrada kávy. Zelená káva s vanilkou je lahodný a zdraví prospěšný nápoj. Se zelenou kávou s vanilkou nic nepokazíte, neboť tato káva podporuje spalování tuků, reguluje hladinu cukru v krvi, představuje účinnou pomoc při hubnutí, dodává energii a povzbuzuje, je přírodním antioxidantem, je 100% rostlinného původu, nemá žádné vedlejší účinky a je vhodná i pro dlouhodobou konzumaci. Zelená káva s vanilkou je známá po celém světě svojí vynikající kvalitou, jemnou vůní a výjimečnou chutí. Pražením se však ztrácejí mnohé aktivní látky v kávě obsažené. Zejména kyselina chlorogenová. Tím, že káva obsahuje jen nepražená zrnka, jsou zachovány vlastnosti jejích aktivních složek.

Zde můžete vidět cenu zelené kávy s vanilkou.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP