Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KLOUBNÍ VÝŽIVA KLOKAN

OBSAH

Kloubní výživa Klokan

Přípravek na klouby Klokan představuje unikátní revoluční formu kolagenu, neboť jako jediný přípravek v ČR kombinuje 3 typy kolagenu a vitamín C pro normální tvorbu kolagenu přirozeně obsaženého v chrupavkách, vazech a šlachách. Kloubní výživa Klokan je unikátní a efektivní kombinací 7 složek v jednom přípravku: tři kolageny, vitamín C, glukosamin, chondroitin a kyselina hyaluronová z bezpečného přírodního zdroje. Kloubní přípravek Klokan je také jediný kolagen na trhu, který není z jatečního dobytka. Klokan na klouby je doplněk stravy.

Zdroj: Klokan na klouby, šlachy a vazy

Diskuze

V diskuzi JAKÁ KLOUBNÍ VÝŽIVA PRO ŠTĚNĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Rejholdová.

Chtěla jsem Vás poprosit o názor, je možné dát štěněti Výmarského ohaře Geloren Dog? co byste jiného doporučil od kolika měsíců a proč?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Elinka.

No my používáme kloubní výživu www.zooo.cz/alavis-5… po operaci nožičky. ale pak máme v plánu už nedávat. Nebo máme pokračovat?

Zdroj: diskuze Jaká kloubní výživa pro štěně?

Dávkování

Užívejte 1 kapsli 1x denně společně s jídlem nebo po jídle a zapijte dostatečným množstvím tekutin. Přípravek na klouby Klokan obsahuje v 1 kapsli kukuřičný škrob, želatinu, Cartidyss (kolagenové proteiny typ II), Collys (kolagenové protein typ I), kyselinu askorbovou, stearan hořečnatý, chondroitin sulfát, glukosamin sulfát, hydroxyprolin, oxid titaničitý, kyselinu hyaluronovou a nativní kolagen typu II. Kloubní výživa Klokan není vhodná pro děti do 3 let. Balení obsahuje 30 tablet zdarma.

Cena kolagenu Klokan.

Zdroj: Klokan na klouby, šlachy a vazy

Cena Alavisu

Zde můžete vidět cenu veterinárního přípravku Alavis.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÁ KLOUBNÍ VÝŽIVA PRO ŠTĚNĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Geloren pro psy obsahuje kyselinu hyaluronovou, glukosamin, chondoitin a kolagen. Všechny tyto látky zvíře normálně přijímá stravou založenou na mase. Když budete takto mladému psovi podávat geloren pro psy, tak mu tím spestříte pamlskový plán, ale v tomto věku mu nijak zvlášť nepomůžete. Tedy v případě, že používáte kvalitní krmivo. Někdy chovatel koupí velmi levně v akci krmení pro psy, ale to většinou obsahuje především bobtnající směsi, které pejska nasytí, ale nevyživí. Známkou jsou pak objemné výkaly a nemocný pejsek. Geloren pro psy má smysl jako výrazné preventivní opatření od tří let.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzka.

My jsme jako prevenci ve štěněčím věku užívali arthronis fáze 2. Tablety mají sýrovou příchuť a moc chutnaly.

Zdroj: diskuze Jaká kloubní výživa pro štěně?

Proč a kdy užívat kloubní výživu

  • Pro příznivé ovlivnění zdraví kloubů ve všech lokalitách - kolenní a kyčelní klouby, klouby páteře a drobné klouby rukou.
  • Při zvýšené zátěži nosných kloubů - náročná fyzická práce, sportovci, osoby s nadváhou.
  • Po poranění pohybového aparátu.
  • U osob střední a vyšší věkové kategorie.
  • U mladších osob jako ochrana kloubního a pohybového aparátu.
  • U osob s vrozenými odchylkami ve vývoji kloubů.

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KLOUBNÍ VÝŽIVA ALAVIS TRIPLE BLEND se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Donbrý den.
Prosím o odpovězení na můj dotaz, zda mohu při Warfarinu užívat kloubní výživu
Alavis Triple Blend obsahující glukosamin sulfát, chondroitin sulfát a MSM. Užívám pravidelně l odměrku po dobu 3 měsíců potom pauza 1-3 měsíce a periodické opakování užívání. Nevím co udělá pauza mezi podáváním přípravku na výsledek Quiku.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při užívání chondroitinu a glukosaminu společně s Warfarinem bude potřeba častěji dělat Qicka. Vždy hned po zahájení této doplňkové léčby a druhý test po 14 dnech. Při ukončení kloubní léčby znovu nechat udělat Quicka a to hned po skončení a další pak po 14 dnech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mužu citron při užívání warfarinu

Účinné látky na potíže s klouby

Glukosamin sulfát

Glukosamin sulfát je v současnosti lékaři nejvíce preferovaná forma glukosaminu. Optimální denní dávka glukosamin sulfátu je 1500 mg. Je-li v této dávce glukosamin sulfát podáván pravidelně, tak pak slouží jako základní stavební složka kloubní chrupavky. Pomáhá udržovat kloub a kloubní chrupavku zdravou.

Chondroitin sulfát

Chondroitin sulfát je základní stavební látkou mezibuněčné hmoty chrupavky. Navíc chondroitin sulfát samotný či v kombinaci s glukosaminem pozitivně ovlivňuje strukturu kosti pod kloubní chrupavkou, což významně přispívá ke zdraví celého kloubu. Optimální denní dávka chondroitin sulfátu je 600 – 800 mg.

Glukosamin sulfát a chondroitin sulfát, pokud jsou podávány současně, se ve svém působení vzájemně vhodně doplňují. Zapojují se přímo do regeneračních procesů v kloubní chrupavce, zlepšují její hydrataci, mechanické a elastické vlastnosti a snižují aktivitu enzymů poškozujících kloubní chrupavku. Glukosamin sulfát a chondroitin sulfát se po vstřebání přímo vestavují do poškozené kloubní chrupavky. Nahrazují úbytek glykosaminoglykanů, ke kterému dochází například vlivem přirozeného stárnutí chrupavky. V jedné z nejrozsáhlejších nezávislých studií na tyto látky realizované v USA přinesla kombinace glukosaminu a chondroitinu jednoznačně nejlepší výsledky při snížení bolesti u pacientů se středně těžkou až těžkou bolestí kloubů. Snížení bolesti se projevilo u téměř 80% pacientů.

MSM

MSM je zkratka pro methylsulfonylmethan, organickou sirnou sloučeninu. MSM se významně uplatňuje při tvorbě kolagenu, důležité součásti kloubní chrupavky. Optimální denní dávka MSM je 800 – 1000 mg.


Zdroj: Účinná kloubní výživa

Domácí rady na zdravé klouby

  • Dodržujte dostatečný pitný režim minimálně 2 litry tekutiny denně.
  • Konzumujte vyváženou stravu, bohatou na vitaminy, minerály a stopové prvky.
  • Udržujte si přiměřenou tělesnou hmotnost
  • Pokud již trpíte nadváhou nebo obezitou, snižte tělesnou hmotnost pod dohledem lékaře.
  • Věnujte pozornost pravidelnému zdravému pohybu (chůze, plavání, jízda na kole či rotopedu).

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÝ SLON NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vystrčilová.

Kde se dá koupit Bílý slon na klouby, nenašla jsem odkaz. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výrobek je dostupný na internetu pod názvem Artroregen premium kloubní výživa. Internetový obchod a aktuální cenu můžete vidět zde: www.prozdravi.cz/zdr…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílý slon na klouby

Význam kloubní výživy

První příznaky snížené schopnosti regenerace kloubní chrupavky se začínají projevovat již okolo třicátého roku. Kloub postupně ztrácí na pohyblivosti, začínají se objevovat ztuhlosti kloubů a přicházejí bolesti. Mezi těmito degenerativními onemocněními kloubů se nejčastěji objevuje artróza. K příčinám jejího vzniku řadíme nadměrnou zátěž a přetěžování kloubů (běhání na zpevněných cestách, zvedání těžkých předmětů) a také nadváhu. Významným faktorem při vzniku artrózy je i nedostatečný pohyb (kloub není pravidelně promazáván) a nevhodně zvolená strava. V mnoha případech za vznikem artrózy stojí i genetické předpoklady, vrozené špatné postavení kloubů a úrazy kloubů. Vhodně zvolená výživa však našemu tělu přináší látky potřebné pro zachování přirozeného prostředí v kloubu.

Zdroj: Proenzi

Poradna

V naší poradně s názvem KLOUBNÍ VÝŽIVA PRO PRO DOSPĚLÉ OSOBY UŽÍVAT ALAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Piroh.

Dobrý den,
existuje podobný přípravek ALAVIS i pro lidi na klouby?
V případě , že ano kolik stojí a kde můžu objednat?

Piroh

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravků pro lidi se stejným obsahem jako Alavis je celá řada. Nejznámější je Proenzi a GS Condro. Cena na tři měsíce bývá okolo 800 Kč. Aktuální cena je vidět zde: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kloubní výživa pro pro dospělé osoby užívat alavis

Glukosamin

Glukosamin je důležitým stavebním kamenem kloubní chrupavky, stimuluje buňky chrupavek k produkci kolagenu a proteoglykanů zajišťujících viskozielastické vlastnosti pojivových tkání, tím uvolňuje ztuhlost a zvyšuje hybnost kloubů. Dále zpomaluje úbytek kloubní chrupavky a stará se o růst nové chrupavčité tkáně, proto je důležitý i pro štěňata a hříbata v období růstu, navíc příznivě působí při bolestech či zánětech kloubů. Je důležitý pro doplňování synoviální (kloubní) tekutiny, která tlumí nárazy kloubů.

Pro psy se doporučuje 500 mg (0,5 g) na 10 kg hmotnosti psa na den. Při akutních potížích nebo první 2 týdny užívání lze denní dávku zvýšit na dvojnásobek. Náhodné překročení doporučené denní dávky nezpůsobuje zdravotní riziko.

Glukosamin se podává denně do navlhčeného krmiva. Pokud dáváte přednost tekuté formě, můžete denní dávku před podáním rozpustit v troše vlažné vody. Optimální doba užívání glukosaminu jako kloubní výživy je 2x ročně po dobu 3 měsíců. Účinek chondroprotektivních látek se projevuje asi po 2 měsících užívání a působí ještě několik týdnů po jejich vysazení. V akutních případech, například po úrazu, podávejte po celou dobu léčby a rekonvalescence. U závažnějších problémů, jakým je například artróza, lze podávat dlouhodobě bez přestávky. Nejedná se o dopingové látky, můžete je tudíž podávat i během celé sportovní sezóny.

Zdroj: Kloubní výživa pro psy

Diskuze

V diskuzi VIGANTOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Berta.

Taky ho tak dávám a je to pro nás tak i nejpohodlnější. Jsem ráda, že je Vigantol, nevím jak bych to malé dostávala rybí tuk. A taky hlavně u něho vím, co malé dávám a nemusím z toho mít strach

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila.

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s užíváním vigantolu společně s přípravkem alavis kloubni výživou. Přítel bral alavis nizkou dávku kvůli kloubní výživě a ted ma brát vigantol a nevim zda se to nějak neovlivňuje. Dekuji za odpověď

Zdroj: diskuze Vigantol

Co je to Alavis

Alavis Triple Blend obsahuje kombinaci chondroprotektivních látek (glukosamin sulfátu a chondroitin sulfátu) a látky MSM. Alavis Triple Blend je vhodný pro regeneraci pohybového aparátu, zejména pro preventivní podávání u hříbat a koní v pracovní a sportovní zátěži. Alavis Triple Blend je ve formě prášku a je ochucen jablečným pektinem, aby koně přípravek snadněji přijímali.

Použití pro lidi

Tento produkt nemá registraci pro humánní léčbu, tudíž je užívání přípravku jen na vlastní nebezpečí. Jsou jedinci, kteří tento lék pro koně užívají, a to jednu rovnou odměrku denně.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Diskuze

V diskuzi ALAVIS NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Blázníte, přípravek pro dostihový koně? Takovou výkonnost určitě
nemám, navíc bych se bál, že tam mají přimícháno něco navíc, aby to koně
žrali, fuj... :) . Mě v lékárně doporučili GelActiv Proteo-Enzyme v
tabletách. Lékárnice říkala, že je to spojení Proenzi a Wobenzymu, teda
výživa pro klouby a k tomu enzymy na záněty. Asi se mi přesně trefila,
protože mi to funguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Prosím, má někdo zkušenost ze začátku třeba negativní? Bolesti kloubů, svalů...
Děkuji

Zdroj: diskuze Alavis na klouby diskuze

Nežádoucí účinky

Chondroprotektivní látky jsou obsažené v přípravku ALAVIS Kloubní výživa, chondroprotektivní látky v kombinaci s látkou MSM jsou obsažené v přípravcích ALAVIS 3 a ALAVIS MSM + Glukosamin sulfát. Látka MSM je obsažená v přípravku ALAVIS SINGLE.

Další neméně důležité látky používané při kloubních onemocněních jsou nasycené (kyselina myristová a palmitová) a nenasycené (kyselina gama-linolenová a myristoolejová) mastné kyseliny. Olej z brutnáku lékařského je bohatý na polynenasycenou mastnou kyselinu gama-linolenovou, která vykazuje pozitivní vliv na průběh zánětlivého postižení kloubů, snižuje produkci prozánětlivých cytokinů (látky bílkovinné povahy, produkované buňkami při zánětu, mohou se podílet na vzniku horečky) a reaktivních kyslíkových radikálů (oxidanty poškozující chrupavku). Navíc slouží jako zdroj prostaglandinu E1, který zmírňuje riziko tvorby krevních sraženin a stimuluje činnost imunitního systému. Kyselina myristová spolu s dalšími mastnými kyselinami inhibuje denaturaci proteinových složek při rozvoji degenerativních chorob pohybového ústrojí a tím inhibuje i rozvoj zánětlivých procesů v této oblasti. Vzájemná kombinace s kyselinou olejovou brání vlastní oxidaci volnými radikály, které ve vysoké koncentraci prokazatelně doprovázejí rozvoj zánětu. Kyselina myristová spolu s cetylalkoholem inhibuje 5-lipooxigenázu, čímž obě tyto látky přispívají k ochraně nejen kloubní, ale i svalové tkáně. Nasycené a nenasycené mastné kyseliny jsou bezpečné látky, u kterých nikdy nebyly zaznamenány žádné nežádoucí účinky. Nasycené a nenasycené mastné kyseliny jsou obsažené v přípravku ALAVIS CELADRIN, olej z brutnáku lékařského je obsažen v přípravku ALAVIS MSM + Glukosamin sulfát.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A POTRAVINOVÉ DOPLŇKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Červnková.

Dobrý den! Je možné k Warfarinu užívat tyto potravinové doplňky?


Biotin 300
Colafit
Klokan
Panthenol 40 mg
Protectum vital
Vitamin C 500 mg
Colafit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je to možné, ale při každém začátku této doplňkové léčby je potřeba provést kontrolu srážlivosti krve. Informujte o svých záměrech užívat uvedené potravní doplňky svého lékaře a dohodněte si s ním postup této doplňkové léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a meloun

Chondroitin

Chondroitin účinkuje na podobné bázi jako glukosamin. Glukosamin je důležitým stavebním kamenem kloubní chrupavky, stimuluje buňky chrupavek k produkci kolagenu a proteoglykanů zajišťujících viskozielastické vlastnosti pojivových tkání, čímž uvolňuje ztuhlost a zvyšuje hybnost kloubů. Dále zpomaluje úbytek kloubní chrupavky a stará se o růst nové chrupavčité tkáně, proto je důležitý i pro štěňata v období růstu, rovněž příznivě působí při bolestech či zánětech kloubů. Je důležitý pro doplňování synoviální (kloubní) tekutiny, která tlumí nárazy kloubů.

Patří k hlavním součástem mezibuněčné hmoty chrupavky. Má schopnost vázat vodu ve tkáních, takže zabezpečuje optimální elasticitu chrupavky. Je důležitý pro správné protažení šlach a vysoký rozsah pohybu.

Pro psy se doporučuje 250 mg (0,25 g) na 10 kg hmotnosti psa na den. Náhodné překročení doporučené denní dávky nezpůsobuje zdravotní riziko. Při akutních potížích nebo první 2 týdny lze denní dávku zvýšit na dvojnásobek.

Chondroitin se podává denně do navlhčeného krmiva. Pokud dáváte přednost tekuté formě, můžete denní dávku před podáním rozpustit v troše vlažné vody. Optimální doba užívání chondroitinu jako kloubní výživy je 2x ročně po dobu 3 měsíců. Účinek chondroprotektivních látek se projevuje cca po 2 měsících užívání a působí ještě několik týdnů po jejich vysazení. V akutních případech, jako je například úraz, podávejte po celou dobu léčby a rekonvalescence. U závažnějších problémů, například při artróze, lze podávat dlouhodobě bez přestávky. Nejedná se o dopingové látky, můžete je tedy podávat i během celé sportovní sezóny.

Zdroj: Kloubní výživa pro psy

Proenzi Hyal

Proenzi Hyal je přípravek, který obsahuje přírodní extrakt kyseliny hyaluronové. Kyselina hyaluronová je přirozeně se vyskytující glykosaminoglykan a tvoří jednu z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Kyselina hyaluronová je součástí pojivových, epiteliálních a nervových tkání, je rovněž hlavní složkou kloubní tekutiny. Nadto je důležitou součástí kloubní chrupavky, kde plní funkci ochranného pláště okolo každé buňky. Průměrný 70kilový člověk má okolo 15 gramů kyseliny hyaluronové v organismu, z čehož se jedna třetina každodenně obměňuje (rozklad a nová tvorba).

Zdroj: Proenzi

Pro zdravé klouby - Proenzi 3 

Proenzi 3 Složení

Denní dávka 3 tablety Proenzi 3 obsahuje:

  • Glukosamin sulfát: 1 500 mg;
  • Chondroitin sulfát: 600 mg;
  • Unique MSM®: 900 mg.

Z tohoto pohledu Proenzi 3 představuje vysoce účinný kloubní preparát, jehož složení odpovídá doporučení předních světových odborníků.

Proenzi 3 dávkování

Dospělí užívají 3 tablety denně. Děti od 12 let 1 tabletu denně. Tablety se užívají nejlépe po jídle. Při problémech s polykáním je možné tablety půlit či drtit. Pro optimální účinnost všech látek se doporučuje pravidelné nepřetržité užívání po dobu 3 měsíců, pak na stejnou dobu vysadit a potom znovu takto dlouhodobě pokračovat.

Proenzi a léky na ředění krve

Přípravek proenzi může být užíván současně s léky na ředění krve, jako například Warfarin.

Pronezi 3 nežádoucí účinky

Při užívání přípravku Proenzi může ojediněle dojít k průjmu. Jsou také známé reakce s otokem kolem očí po zahájení léčby. V takových případech se doporučuje snížit léčebné dávky na jednu tabletu denně, kterou je třeba během dvou týdnů zvýšit na obvyklou dávku 3 tablety denně. Také je vhodné vyhnout se polykání tablet naráz. Lepší je užít jednu tabletu 3 krát denně po hlavních jídlech (snídaně, oběd, večeře)

Proenzi 3 cena

Tady je vidět seznam nejlevnějších cen Proenzi 3.

Foto: BruceBlaus

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Potíže kloubů a páteře

Pokud máte potíže s klouby, nejste sami. Potíže kloubů sužují miliony lidí po celém světě, a přestože se příčině nelze zcela ubránit, nyní můžete o své klouby pečovat jednoduše a účinně tak, aby se vám ulevilo. Nejčastější příčinou potíží kloubů je osteoartróza neboli prostě artróza, při které dochází k destrukci postiženého kloubu. Zpočátku se potíže dostavují pouze při pohybu, později přicházejí i v klidu, a to se stupňující se intenzitou. Typická je citlivost na chlad a změny počasí. Ve zdravém kloubu existuje rovnováha mezi zatížením kloubních ploch a odolností chrupavky a kosti. S rostoucím věkem nebo při nadměrné zátěži, ať již v důsledku fyzické námahy nebo nadváhy, dochází k postupnému opotřebení chrupavky, kterou jsou klouby potaženy. Je čím dál méně elastická, přestává chránit kostěnou část a pružně tlumit tvrdé nárazy. Dochází k omezení pohybu a nastupují potíže. Velmi dobré výsledky v léčbě těchto potíží jsou zejména s látkami glukosamin sulfát a chondroitin sulfát.

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Geloren

Geloren je chutné želé pro intenzivní výživu kloubů. Jde o nutriční doplněk s vysokým obsahem hyaluronátu sodného, chondroitin sulfátu a želatiny pro péči o klouby.

Účinky

Geloren HA je kloubní výživa určená pro ochranu a regeneraci pohybového aparátu. Obsahuje 3 nejúčinnější látky v maximální koncentraci. Podává se v unikátní formě želatinových žvýkacích tablet s oblíbenou višňovou příchutí, které zaručují jasnou kontrolu dávkování.

Geloren HA slouží jako prevence a podpora léčby jakýchkoliv savců, zejména těch ve sportovní zátěži nebo vyšším věku. Nejčastěji se využívá jako doplněk stravy pro sportovní koně. Koně je však potřeba nejprve na přípravek naučit, protože 40 % z nich zprvu bojuje s nedůvěrou k želatinové formě přípravku, kterou si poté naopak velmi oblíbí. Problémy s přijímáním lze řešit vysušením kostek do tvrdé podoby (kostku necháte jeden až dva dny volně ležet). Vysušení nemá žádný vliv na aktivní látky a jejich funkčnost, dojde pouze ke ztrátě vody.

Složení

V jedné žvýkací tabletě:

  • 60 mg kyseliny hyaluronové
  • 285 mg chondroitin sulfátu
  • 2 334 mg želatiny

Balení obsahuje 90 gelových tablet v podobě želatinových kostek a vystačí na měsíční kúru pro dospělého koně. Dle doporučení se Geloren HA užívá denně po dobu 2 měsíců, poté se na 2 měsíce vysadí a následně se celý cyklus nejméně dvakrát opakuje. Celoroční užívání nemá žádné negativní následky, nicméně je nadbytečné a nemá žádný významný efekt. Účinek produktu se objevuje již po 2 týdnech užívání a naplno se projeví po 2 měsících. V poslední fázi artrózy Geloren HA zastavuje degeneraci, pomáhá od bolesti a navrací kloubní prostředí do správné rovnováhy.

Želatinová forma zajišťuje snadné dávkování a jemně nasládlá višňová příchuť zajišťuje vynikající chutnost, kterou může ochutnat i chovatel. Geloren HA je vyráběn výhradně se surovin potravinářské kvality českou farmaceutickou firmou.

Hlavní účinnou látkou Gelorenu je Nutrihyl, speciálně upravená kyselina hyaluronová pro výživu kloubů. Geloren obsahuje největší koncentraci kyseliny hyaluronové v porovnání s konkurenčními přípravky. Receptura přípravku je založena na 15 let vyráběném léčivu kloubních onemocnění, které je nejužívanějším přípravkem k léčbě kloubních problémů u koní v ČR.

Dávkování:

  • 3 ks pro dospělé koně
  • 2 ks pro poníky a mladé koně

Vedlejší účinky

Vedlejší účinky nebyly zaznamenány. Dle informací jedinci produkt vyzkoušeli nejen pro koně, ale i pro „lidskou“ rodinu a produkt doporučují. Nevýhodou je jen želatina, kterou někteří koně nechtěli přijmout.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis

GS Condro nebo Proenzi?

Základem všech kloubních přípravků GS Condro je glukosamin sulfát a revoluční komplex Fortescin. Komplex Fortescin obsahuje speciální látky aescinu (extrakt Aesculus hippocastanum) v denní dávce 40 mg. Aescin přispívá ke správnému krevnímu zásobení kloubních pouzder, vazů a šlach. Také přispívá ke zlepšení oběhu tělních tekutin na úrovni jednotlivých tkání (mikrocirkulace tkání). Další složkou GC Condro je vitamin C (v denní dávce 12 mg), který je důležitý pro správnou tvorbu pevné kolagenní sítě chrupavek a menisků. Toto složení přípravku GS Condro podporuje nejen správnou funkci kloubního, ale i pojivového aparátu.

Proenzi obsahuje glukosamin sulfát a chondroitin sulfát, které tvoří základní stavební složky kloubní chrupavky, a je obohacen o unikátní ExPur complex. Jde o kombinaci kolagenu typu II a vitaminu C. Kolagen typu II je jednou ze základních stavebních součástí kloubní chrupavky a vitamin C přispívá ke tvorbě kolagenu, potřebného pro správnou funkci chrupavek a kostí.

Zde najdete ty nejlevnější ceny produktu GS Condro.

Zde je nejlevnější cena přípravku Proenzi.

Zdroj: Proenzi


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP