Téma: 

kmenové buňky z jablek

JABLKA NEJEN NA PLEŤ, ALE I NA RŮST VLASŮ

Staminale - kmenové jablečné buňky umožňují bojovat s projevy stárnutí bezpečně a účinně. Jablka Uttwiler Spätlauber pochází ze speciální odrůdy švýcarského jablka a byla ceněna kvůli své trvanlivosti a odolnosti již v 18 století. Na jablečných kmenových buňkách jsou nejcennější proteiny, které je chrání. Jablečná kosmetika z nich vyrobená se používá jednak na obnovu stárnoucí pleti, ale i na obnovu pokožky hlavy k zlepšení růstu vlasů a zamezení jejich vypadávání.

Zdroj: Jablka nejen na pleť, ale i na růst vlasů
Zveřejněno dne: 9.10.2013

Diskuze: nehty od jablek

Ahoj, včera jsem dělala jablečnou výživu pro děti a po čištění jablek mi zůstaly nepěkné žluto červeno hnědé nehty. Ruce se mi podařilo vyčistit, ale ty nechty ne. Existuje na to něco účinné?

Zdroj: diskuze Nehty od jablek
Odesláno dne: 5.2.2012 uživatelem Anina
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

DOMÁCÍ LÉKY NA KOPŘIVKU

Jablečný ocet

Dalším způsobem, jak se zbavit podomácku kopřivky, je použít jablečný ocet. Jablečný ocet je vyrobený z jablek a je vytvořen pomocí bakterií a kvasinek. Bakterie a kvasinky rozkládají jablka a tvoří kyselinu octovou. Jablečný ocet ulevuje od svědění, které je spjato s kopřivkou. Domácí výroba léku z jablečného octa se provádí smícháním jednoho dílu octa se dvěma díly vody. Poté si můžete tuto směs natřít na pokožku. Pokud je vyrážka velká, přelijte tekutou směs do spreje s rozprašovačem a aplikujte na pokožku po každé koupeli.

Zdroj: Domácí léky na kopřivku
Zveřejněno dne: 12.12.2012

Diskuze: Dotaz ohledně funkčnosti pohlavních orgánů při onemocnění lymfatických uzlin

Mám dotaz ohledně onemocnění lymfatických uzlin zda je možné že po chemoterapiích jsou pohlavní orgány nefunkční ?Přítel prodělal poprvé v roce 2009 rakovinu lymftických uzlin IV.B stupně a nyní se mu toto onemocnění vrátilo ve stádiu IV.A .Nyní podstupuje třetí cyklus chemoterapie a hledá se pro něj vhodný dárce kostní dřeně ,jelikož si sám nebyl schopen již při minulé léčbě nasbírat svoje kmenové buňky a ani jeden ze tří bratrů není shodný aby mu mohli kostní dřeň darovat .Je vůbec možné že chemoterapie zničí opravdu všechny zdravé buňky v těle a funkci pohlavních orgánů , dále pak že naruší i to že špatně stráví jídlo (vařím domácí stravu ),nikde v závodní jídelně ani v restauraci se nestravujeme .Je možné že by se mu mohli někdy v budoucnu tyto základní životní funkce obnovit a on fungoval jako chlap a mohl vést plnohodnotný život se vším všudy jako v době před onemocněním ?Myslím tím úplně všechno -bez omezení pohybu(jízda na kole, zadýchávání se při jakémkoliv pohybu a pěšky na (chůze do schodů, výlet do hor třeba-bydlíme v Krkonoších ,tak mám na mysli třeba jednu jízdu lanovkou na Sněžku a druhou cestu pěšky nebo na skály do Českého ráje-máme vnoučata,tak by chtěl s nimi na výlet) ,plavání ,sekání zahrady a s tím další spojené činnosti, doma vymalovat a tak podobně (strašně se tím trápí že není schopen toto vykonávat jako když byl zdravý .Je mu 54 let .

Zdroj: diskuze Dotaz ohledně funkčnosti pohlavních orgánů při onemocnění lymfatických uzlin
Odesláno dne: 28.6.2017 uživatelem Jitka Blažejová
Počet odpovědí: 0

SLEPOTA

Kmenové buňky nahradí neprůhlednou rohovku.

Zničená oční tkáň rovná se slepota. Obnovení vidění je splněný sen pacientů po celém světě. Nahradit poraněný povrch oka transplantovanou zdravou tkání není pro současnou medicínu nic neobvyklého. Nejvíce transplantací se provádí právě v oblasti očí. A jen v Česku pomáhají znovu úplně nebo alespoň lépe vidět 700 pacientům ročně. Nová tkáň se uchytí jenom v případě, že na okraji rohovky zůstaly zachovány kmenové buňky. Právě díky nim se transplantovaná část rohovky dobře zahojí. Při větších poranění, když byly zničené kmenové buňky celé rohovky, byla dříve operace neúspěšná. Dnes už umí lékaři přenést i kmenové buňky a nahradit tak rohovku kompletně celou.
Každá transplantace, hlavně z jiného těla, má svá rizika a následovat ji mohou velké potíže. Proto lékaři přišli s nápadem, že výhodnější a šetrnější bude, když přenesou jen kmenové buňky namnožené v laboratoři. Stačí jich málo a dokonce ani nemusejí být z oka.

Zdroj: Slepota
Zveřejněno dne: 26.6.2017

Diskuze: Re: colafit pri warfarinu

Radku, Colafit je čistý krystalický kolagen, který dodává stavební buňky především pokožce, vlasům a nehtům a nijak neovlivňuje srážlivost krve. Takže Colafit můžete užívat společně s Warfarinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Colafit pri warfarinu
Odesláno dne: 2.4.2012 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JABLKOVÁ POVIDLA PEČENÁ V TROUBĚ

Recept na povidla z letních jablek

Ingredience: 4 kg letních jablek, 1 l octa, 1 kg cukru

Postup: Oloupaná letní jablka bez jadřinců vaříme s trochou vody a octem asi 30 minut. Pak přidáme 1 kg cukru a ještě vaříme 15 minut. Nakonec vmícháme sáček Petolu a po přejití varem plníme do sklenic a zavíčkujeme. Takto připravená povidla z letních jablek vydrží až 4 roky.

Zdroj: Jablková povidla pečená v troubě
Zveřejněno dne: 19.1.2017

Diskuze: Re: nehty od jablek

Mě na hnědé nehty od ovoce pomáhá buď vymačkaná šťáva z citrónu a nebo ve vodě rozředěná kyselina citronová, koupená v sámošce. Prsty v tom chvíli koupu a pak jsou nehty zpět krásně přirozeně světlé. Ale doba koupele se nesmí přehnat, jinak se začne z nehtu stírat horní vrstva a to by nehet ztenčilo. Ovšem nejlepší recept na pěkné nehty je, nehty si nezašpinit vůbec! K tomu ti bezvadně poslouží tenké gumové rukavice, koupené v drogérce za pár korun. Jsou to takové ty chirurgické rukavice. Pak nebudeš muset řešit, jak odbarvit své nehty.

Zdroj: diskuze Nehty od jablek
Odesláno dne: 5.2.2012 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JABLKOVÁ POVIDLA PEČENÁ V TROUBĚ

Jablečná marmeláda

Ingredience: 1 kg zralých jablek, 200 ml vody, 500 g cukru krystal, 1 citron, 50 ml rumu, 1–2 ks celé skořice, 1 želírovací přípravek 2 : 1

Postup: Jablka oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v hrnci zalijeme vodou. Přidáme nakrájený citron, skořici a rum. Vaříme asi 20 minut. Skořici a zbytky citronu vyjmeme. Přidáme cukr a vaříme ještě asi 5 minut. Poté přimícháme želírovací přípravek. Opět vše přivedeme k varu a vaříme dalších 5 minut. V marmeládě budou kousky jablek. Ještě horkou marmeládu nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Zdroj: Jablková povidla pečená v troubě
Zveřejněno dne: 19.1.2017

Diskuze: Re: chloerella podporuje vznik rakoviny

Toto riziko je u chlorelly jen hypotetické a není potvrzeno žádnou studií. Vychází se zde z teorie, že chlorella podporuje buněčné dělení a tudíž může podporovat i dělení rakovinné buňky. Toto riziko je převáženo mnoha pozitivy, které chlorella má. Je-li vám po užívání dobře a cítíte se fajn, tak klidně pokračujte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chloerella podporuje vznik rakoviny
Odesláno dne: 26.1.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JABLKOVÁ POVIDLA PEČENÁ V TROUBĚ

Jablečná povidla v domácí pekárně

Ingredience: 1 kg jablek, 1 lžíce octa, 25 dkg cukru, špetka lžičky mleté skořice, 1 roztlučený hřebíček, 2 polévkové lžíce rumu

Postup: Jablka umyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a pokrájíme. Pokapeme cikcak octem a dáme na hodinku odležet. Ponorným mixérem rozmixujeme v plastové misce a nalijeme do pekárny. Zapněte program „Marmeláda“, což je u Moulinex č. 9 – trvá 1 h a 5 minut, přičemž tento program nejprve 5 minut docela rychle míchá a pak už jen „peče“. Po skončení pustíme znovu program „Marmeláda“ a přidáme cukr a rum, skořici a hřebíček. Pekárna opět pracuje 1 hodinu a 5 minut. Po ukončení spustíme program „Marmeláda“ naposledy. Pak již jsou povidla hustá, takže je nalijeme do skleniček, které si nahřejeme na plechu s vodou v troubě. Poté sklenice otočíme dnem vzhůru a zabalíme ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.

Dávka z 1 kg upravených jablek vyjde na necelé 2 malé skleničky. Pokud máte doma tolik jablek, že nevíte, co s nimi, zkuste tato jablková povidla z domácí pekárny. Jsou opravdu výborná!

Zdroj: Jablková povidla pečená v troubě
Zveřejněno dne: 19.1.2017

Diskuze: Re: Možnosti léčby lupénky

Příčina nemocí pochází ze špatné činnosti buněk.

Má-li člověk nějákou nemoc i kožní, špatně fungují orgány. Nejsou v harmonii. Pokud orgány nefungují jak mají, pak nejsou v pořádku buňky, které tvoří naše celé tělo. Buňky je proto zapotřebí "opravit".

K "opravě" nám výrazně pomáhají čistě přírodní bylinné výrobky. Obsahují důležité složky, které naše tělo potřebuje a neumí si je samo vyrobit. Jsou potřeba je našemu tělu dodávat.

Pokud naše tělo dostane to co potřebuje, poradí si s každou nemocí, včetně rakoviny.

Máme tisíce velmi pozitivních výsledků i kožních. Dnes jsou lidé uzdraveni nebo se jejich stav velmi výrazně zlepšil.

Máme i fotodokumentaci.

V této oblasti pracujeme už 10.rok.

Rádi pomůžeme!

Kontakt na nás:

Jiří a Milena Šteinerovi

mob: 608980639

skype: ok.jimiti

Zdroj: diskuze Re: Možnosti léčby lupénky
Odesláno dne: 4.6.2010 uživatelem Jiří Šteiner
Počet odpovědí: 0

JABLKOVÁ POVIDLA PEČENÁ V TROUBĚ

Recept na jablečná povidla v troubě

Ingredience: 2 kg oloupaných jablek bez jadřinců, citron dle chuti a kyselosti jablek, 600 g cukru krupice, 1,5 lžičky mleté skořice, 2 vanilkové cukry

Postup: Jablka pokrájíme na kousky, rozmixujeme ponorným mixérem, dáme do vyššího pekáčku, podlijeme troškou vody (0,2 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme rozpéct se špetkou nastrouhané citronové kůry. Během pečení mícháme, aby se nám nepřipálila. Pečeme na 180 °C, zamícháme po půlhodince, pak zase po půlhodince a opět po půlhodince. Když jsou jablka rozpečená, přidáme cukry, skořici a vše dohromady pečeme. Ochutnáme a popřípadě dochutíme. Protože používáme různé odrůdy jablek, budeme potřebovat povidla například přisladit nebo přikyselit. Povidla používáme na koláče, vdolky, palačinky, do buchet. Dají se i lehce zavařit do sklenic a použít, kdy se nám zlíbí. Pečená jablečná povidla plníme do skleniček od majonézy či přesnídávky, a to asi 1 cm pod okraj. Pevně uzavřeme a v hrnci s vodou (na dno dáme utěrku!) při 90 °C zavaříme cca 15 minut. Po vytažení ani neobracíme dnem vzhůru, jen necháme pomalu zchladnout.

Zdroj: Jablková povidla pečená v troubě
Zveřejněno dne: 19.1.2017

Diskuze: Re: léčba rakoviny

Příčina nemocí pochází ze špatné činnosti buněk.

Má-li člověk nějákou nemoc i kožní, špatně fungují orgány. Nejsou v harmonii. Pokud orgány nefungují jak mají, pak nejsou v pořádku buňky, které tvoří naše celé tělo. Buňky je proto zapotřebí "opravit".

K "opravě" nám výrazně pomáhají čistě přírodní bylinné výrobky. Obsahují důležité složky, které naše tělo potřebuje a neumí si je samo vyrobit. Jsou potřeba je našemu tělu dodávat.

Pokud naše tělo dostane to co potřebuje, poradí si s každou nemocí, včetně rakoviny.

Máme tisíce velmi pozitivních výsledků i kožních. Dnes jsou lidé uzdraveni nebo se jejich stav velmi výrazně zlepšil.

Máme i fotodokumentaci.

V této oblasti pracujeme už 10.rok.

Rádi pomůžeme!

ŠANCE EXISTUJE!!!

Kontakt na nás:

Jiří a Milena Šteinerovi

mob: 608980639

skype: ok.jimiti

www.okg-fit.cz/jmt />
www.emulips.byznyswe…

Zdroj: diskuze Re: léčba rakoviny
Odesláno dne: 4.6.2010 uživatelem Jiří Šteiner
Počet odpovědí: 0

JABLEČNÝ KOLÁČ NA PLECH

Hrnkový jablkový koláč

Ingredience: 3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 2 vejce, 8 lžic mléka, 1 prášek do pečiva, 1/2 kostky Hery, citronová kůra, tuk na vymazání plechu

Ingredience náplň: 5–6 jablek, cukr, skořice

Postup: Ze všech surovin pokojové teploty utvoříme vláčné těsto. Z větší části těsta vyválíme obdélník a přeneseme jej na vymazaný plech. Těsto se dá vyválet přímo na plechu malým válečkem. Na těsto dáme náplň z nastrouhaných a oloupaných jablek, posypeme cukrem a skořicí. Ze zbylého těsta vyválíme obdélník a dáme ho na náplň. Okraje přitiskneme k sobě a horní plát opatrně propícháme vidličkou, aby z koláče mohla unikat pára. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečený, ještě teplý koláč posypeme vanilkovým cukrem.

Tento moučník je rychlovka s vynikající chutí.

A co vy, jaké recepty máte doma ukryté, pochlubte se s nimi. Všichni rádi ochutnáme jiné recepty, tak sem s nimi.

Zdroj: Jablečný koláč na plech
Zveřejněno dne: 2.7.2017

Diskuze: Re: vakcina Silgard

Příčina nemocí pochází ze špatné činnosti buněk.

Má-li člověk nějákou nemoc i kožní, špatně fungují orgány. Nejsou v harmonii. Pokud orgány nefungují jak mají, pak nejsou v pořádku buňky, které tvoří naše celé tělo. Buňky je proto zapotřebí "opravit".

K "opravě" nám výrazně pomáhají čistě přírodní bylinné výrobky. Obsahují důležité složky, které naše tělo potřebuje a neumí si je samo vyrobit. Jsou potřeba je našemu tělu dodávat.

Pokud naše tělo dostane to co potřebuje, poradí si s každou nemocí, včetně rakoviny.

Máme tisíce velmi pozitivních výsledků i kožních. Dnes jsou lidé uzdraveni nebo se jejich stav velmi výrazně zlepšil.

Máme i fotodokumentaci.

V této oblasti pracujeme už 10.rok.

Rádi pomůžeme!

ŠANCE EXISTUJE!!!

Kontakt na nás:

Jiří a Milena Šteinerovi

mob: 608980639

skype: ok.jimiti

www.okg-fit.cz/jmt />
www.emulips.byznyswe…

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard
Odesláno dne: 4.6.2010 uživatelem Jiří Šteiner
Počet odpovědí: 0

JABLKOVÝ KOLÁČ

Jablkový koláč s tvarohem

Ingredience:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 250 g Hery
  • 1 prášek do pečiva

Nádivka z jablek:

  • 600 g jablek oloupaných a nastrouhaných nahrubo
  • 50 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 vanilkového pudinku

Nádivka z tvarohu:

  • 400 g polotučného tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce

Postup:

Nejprve si připravte jednotlivé nádivky, a to tak, že v míse vždy smícháte všechny suroviny. I těsto připravíte tak, že jen smícháte všechny odměřené suroviny. Až budete mít těsto důkladně propracované, rozdělte ho na 1/3 a 2/3. Ten menší díl dejte do sáčku a vložte ho do mrazáku, větší část buď rozválejte, nebo prsty rozprostřete po celé ploše plechu vyloženého pečicím papírem. Na vrstvu těsta rozetřete jablkovou a tvarohovou náplň, pořadí si zvolte sami. Na povrch koláče rovnoměrně nahrubo nastrouhejte zbylé těsto, které jste měli uložené v mrazáku. Pečte v předem vyhřáté troubě na teplotu 180 °C po dobu asi 30 minut.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno dne: 19.1.2016

Diskuze: Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Příčina nemocí pochází ze špatné činnosti buněk.

Má-li člověk nějákou nemoc i kožní, špatně fungují orgány. Nejsou v harmonii. Pokud orgány nefungují jak mají, pak nejsou v pořádku buňky, které tvoří naše celé tělo. Buňky je proto zapotřebí "opravit".

K "opravě" nám výrazně pomáhají čistě přírodní bylinné výrobky. Obsahují důležité složky, které naše tělo potřebuje a neumí si je samo vyrobit. Jsou potřeba je našemu tělu dodávat.

Pokud naše tělo dostane to co potřebuje, poradí si s každou nemocí, včetně rakoviny.

Máme tisíce velmi pozitivních výsledků i kožních. Dnes jsou lidé uzdraveni nebo se jejich stav velmi výrazně zlepšil.

Máme i fotodokumentaci.

V této oblasti pracujeme už 10.rok.

Rádi pomůžeme!

ŠANCE EXISTUJE!!!

Kontakt na nás:

Jiří a Milena Šteinerovi

mob: 608980639

skype: ok.jimiti

www.okg-fit.cz/jmt />
www.emulips.byznyswe…

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX
Odesláno dne: 4.6.2010 uživatelem Jiří Šteiner
Počet odpovědí: 0

JABLKOVÁ POVIDLA PEČENÁ V TROUBĚ

Jablečná povidla s octem

Ingredience: 5 kg jablek, 2,5 kg cukru, 1/8 l octa

Postup: Vyzrálá, klidně i popadaná jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V porcelánové nebo skleněné míse smícháme jablka s cukrem a octem a necháme 24 hodin odstát. Poté vše přendáme do hrnce a svaříme, až jablka zesklovatí. Horká jablečná povidla nalijeme do čistě vymytých sklenic a pořádně zavíčkujeme. Jablečná povidla jsou velice dobrá a vhodná hlavně na koláče a lívance. Vydrží dlouho a neztrácí barvu.

Zdroj: Jablková povidla pečená v troubě
Zveřejněno dne: 19.1.2017

Diskuze: Re: Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Příčina nemocí pochází ze špatné činnosti buněk.

Má-li člověk nějákou nemoc i kožní, špatně fungují orgány. Nejsou v harmonii. Pokud orgány nefungují jak mají, pak nejsou v pořádku buňky, které tvoří naše celé tělo. Buňky je proto zapotřebí "opravit".

K "opravě" nám výrazně pomáhají čistě přírodní bylinné výrobky. Obsahují důležité složky, které naše tělo potřebuje a neumí si je samo vyrobit. Jsou potřeba je našemu tělu dodávat.

Pokud naše tělo dostane to co potřebuje, poradí si s každou nemocí, včetně rakoviny.

Máme tisíce velmi pozitivních výsledků i kožních. Dnes jsou lidé uzdraveni nebo se jejich stav velmi výrazně zlepšil.

Máme i fotodokumentaci.

V této oblasti pracujeme už 10.rok.

Rádi pomůžeme!

ŠANCE EXISTUJE!!!

Kontakt na nás:

Jiří a Milena Šteinerovi

mob: 608980639

skype: ok.jimiti

www.okg-fit.cz/jmt />
www.emulips.byznyswe…

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX
Odesláno dne: 4.6.2010 uživatelem Jiří Šteiner
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

CO JE TO HOLTOVA MAST

Holtova mast na ekzém

Holtova mast při léčbě ekzému slouží jako podpůrný prostředek, který regeneruje buňky a podporuje růst nových buněk. Také vytváří na povrchu pokožky ochranný film, který odpuzuje vlhkost.

Zdroj: Co je to Holtova mast
Zveřejněno dne: 8.12.2015

JABLEČNÝ KOLÁČ NA PLECH

Rychlý jablečný koláč s pudinkem

Ingredience: 1 balíček listového těsta, 5 strouhaných jablek, 1 balení vanilkového pudinku, 2 lžíce cukru, 1 lžička skořice, 50 g Hery, 1 vejce, sezamová semínka nebo plátkované mandle

Postup: Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu). Polovinu těsta rozválíme do kulata a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Poklademe strouhanými jablky, posypeme krystalovým cukrem a skořicí a potřeme hotovou pudinkovou směsí. Navrch vyválíme druhou polovinu těsta, potřeme ji rozšlehaným vejcem a posypeme hustě krystalovým cukrem a sezamovým semínkem, případně plátkovanými mandlemi. Upečeme dozlatova. Rychlý jablečný moučník podáváme sypaný moučkovým cukrem.

Zdroj: Jablečný koláč na plech
Zveřejněno dne: 2.7.2017

JABLKOVÝ KOLÁČ

Rychlý jablkový koláč

Ingredience:

  • 220 g polohrubé mouky
  • 220 g cukru
  • 4 vejce
  • 500 g jablek nahrubo nastrouhaných
  • 150 ml oleje
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 prášek do pečiva

Postup:

Recept na tento jablečný koláč je opravdu jednoduchý a zvládne ho i úplný začátečník, protože jediné, co potřebujete umět, je vážit suroviny. Odměřené suroviny dejte do větší mísy a důkladně promíchejte. Připravte si vysoký plech nebo pekáč, který vymažte máslem či olejem, vysypte hrubou moukou a těsto do něj přelijte. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180 až 200 °C a pečte asi 25 minut. Upečený koláč po vychladnutí můžete potřít čokoládovou polevou nebo rozříznout a potřít marmeládou.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno dne: 19.1.2016

JABLKOVÝ KOLÁČ

Jednoduchý jablkový koláč

Ingredience:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru
  • 200 ml kefíru
  • 5 lžic kysané smetany
  • 1 000 g oloupaných jablek
  • 2 vejce
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička skořice

Postup:

Oloupaná jablka nastrouhejte a smíchejte se skořicí a 50 g cukru a nechte stranou. Zbylé suroviny odměřte, dejte do větší mísy a důkladně promíchejte. Máslem nebo olejem si vymažte vyšší plech nebo pekáč a vysypte je hrubou moukou. Těsto nalijte na plech a navrch rozetřete připravená nastrouhaná jablka. Pokud vám nepůjdou jablka rovnoměrně rozetřít, vezměte lžíci a dělejte malé hromádky. Takto připravený koláč vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte asi 40 minut.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno dne: 19.1.2016

JABLEČNÝ KOLÁČ NA PLECH

Recept na rychlý jablečný koláč

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, ½ hrnku rostlinného oleje, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 5 jablek, tuk, strouhanka na vysypání plechu

Postup: Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech nalijeme těsto a rovnoměrně ho stěrkou rozetřeme. Těsto posypeme vymačkanými strouhanými jablky a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Koláč kontrolujeme podle špejle – až se těsto nebude na špejli lepit, koláč je upečený.

Tip: Do koláče můžeme přidat rozinky, mletou skořici či nasekané oříšky. Výborný je i s drobenkou nebo s jiným ovocem (broskve, jahody, švestky).

Zdroj: Jablečný koláč na plech
Zveřejněno dne: 2.7.2017

ZAVAŘOVÁNÍ V TROUBĚ

Jak zavařovat jablka v troubě

Je určitě výhodné mít po celý rok k dispozici strouhaná jablíčka na štrúdl, koláč či jiné dezerty. Zkuste si je připravit úplně jednoduše. Zavařování jablek probíhá klasickou sterilací při teplotě 75 až 85 °C v zavařovacích sklenicích. Omytá jablka oloupete, nastrouháte, vložíte do sklenic a zasypete cukrem (dle své chuti a dle sladkosti jablíček). Sklenice důkladně uzavřete (nejlépe šroubovací sklenice s víčky na závit) a naskládejte je na vyšší plech s vodou tak, aby se nedotýkaly. Poté je sterilujte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 30 minut. Po uplynutí této doby je vyndejte z trouby a nechte je vychladnout otočené dnem vzhůru. Zavařeniny skladujte v temnu a chladu.

Zdroj: Zavařování v troubě
Zveřejněno dne: 5.7.2015

JABLKOVÝ KOLÁČ

Jablkový koláč s drobenkou

Ingredience:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 200 g Hery
  • 3 ks vajec
  • 1 000 g oloupaných jablek
  • 250 g tvarohu
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Drobenka:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 100 g změklého másla

Postup:

Nejprve si připravte drobenku. Do mísy nasypte odměřenou mouku a cukr, přidejte změklé máslo a mísením všech surovin v dlaních a drobením zpět do mísy utvořte drobenku.

Těsto začněte vyšleháním vajec, cukru, vanilkového cukru a Hery, poté přidejte tvaroh a mouku s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Vymažte a vysypte vyšší plech, rozetřete na něj tužší těsto a pokrájejte jablka na tenké plátky nebo kostičky a ty rovnoměrně rozmístěte po celém těstě. Jablka zasypte připravenou drobenkou a dejte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte asi 40 minut.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno dne: 19.1.2016

JABLKOVÝ KOLÁČ

Jablkový koláč se sněhem

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 150 g másla
  • 1 ks vejce
  • 1 000 g jablek oloupaných a nahrubo nastrouhaných
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový pudink
  • 4 ks bílků
  • 50 g moučkového cukru

Postup:

Smíchejte mouku, 150 g cukru, rozpuštěné máslo, vejce, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Vypracujte těsto, je-li příliš tuhé, můžete přidat pár lžic mléka nebo vody. Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj rozprostřete. Jablka smíchejte s pudinkem, skořicí a 50 g cukru a navrstvěte je na připravené těsto. Takto připravený koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut, poté vyjměte, ušlehejte tuhý sníh z bílků, do něho zašlehejte moučkový cukr a rozetřete na koláč, vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 5 až 10 minut.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno dne: 19.1.2016

JABLKOVÝ KOLÁČ

Jablkový koláč s pudinkem

Ingredience:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru
  • 6 vajec
  • 1 000 g jablek oloupaných a nahrubo nastrouhaných
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 10 lžic vody
  • 2 vanilkové pudinky
  • 500 ml mléka
  • 10 g cukru
  • 500 g zakysané smetany

Postup:

Vyšší plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj nastrouhaná jablka, která posypte 50 g cukru. Těsto připravte vyšleháním vajec a cukru do pěny, postupně přidejte vodu, mouku a prášek do pečiva. Přelijte jablka těstem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut. Mezitím uvařte pudink z vanilkového pudinku, mouky a 10 g cukru. Nechte téměř vychladnout a pak do něj přimíchejte zakysanou smetanu. Upečený a úplně vychladlý koláč otočte naruby, sundejte pečicí papír a potřete připraveným pudinkem. Navrch můžete nasypat kakao, skořici, sekané ořechy nebo nastrouhanou čokoládu.

Zdroj: Jablkový koláč
Zveřejněno dne: 19.1.2016

SLEPOTA

Léčba slepoty

Léčba slepoty přestává být fantastickou vizí. Poraněné oči může zahojit transplantovaná tkáň. Na prvních pacientech už lékaři vyzkoušeli i náhradu poškozených očních buněk jinými buňkami, namnoženými v laboratořích. Díky genetice je možné vyměnit i části DNA, kvůli kterým odumírají buňky sítnice. A slepé oči by mohly v budoucnu být nahrazeny i kamerami anebo mikročipy.

Zdroj: Slepota
Zveřejněno dne: 26.6.2017