Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOFEINOVÉ BONBONY

OBSAH

Špatné použití kofeinových tablet

Existuje mnoho mylných představ o tom, jak kofeinové pilulky fungují. Spousta lidí si myslí, že kofeinové pilulky jsou něco jako bonbóny, a to z důvodu prodeje v běžných obchodech, kde se často nacházejí a prodávají vedle sladkostí a žvýkaček. Mnoho lidí, kteří užívají kofeinové pilulky, se nezabývá příbalovým letákem, ve kterém jsou uvedeny vedlejší účinky a rizikové faktory. Pro lidi je jednodušší vzít si pilulku a ignorovat bezpečnostní opatření na produktu. Především pozapomínají na to, že při společném užití kofeinových tablet a nápojů, které obsahují kofein, se mohou předávkovat anebo si vytvořit na kofeinu závislost.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ PROTÉZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Šmídek.

Je mi přes 70 let,mám již druhou snímací horní protézu ale stále nejsem spokojen s jejím upevněním-nejde s ní jíst,ani když použiji coregu.Doktorka mi řekla,že problém je s vnikajícím vzduchem okolo uzdiček vzadu.Navrhuje operativní zákrok-asi odříznutí části uzdičky.Já se toho však bojím a ptám se jestli by to skutečně odstranilo problém.Jaké jiné řešení by bylo?Na spodním patře mám na čepech pevnou náhradu,levá strana 5 zubů,pravá 6 zubů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Pri nošení zubní horní protézy mám sucho v ústech musím cucat bonbóny dá se s tím neco dě lat děkuji

Zdroj: diskuze Zubní protézy

Kofeinové tablety cena

Zde je uveden seznam obchodů, ve kterých lze kofeinové tablety sehnat za nejlevnější cenu: kofeinové tablety cena.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Diskuze

V diskuzi KOFEINOVÉ TABLETY NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Lidi, neblázněte je to jeden velký podvod, jak z Vás vytáhnout peníze.
Dnes jsem psala do diskuze na webu (Lékaři jsou překvapeni bleskovým působením kapslí na hubnutí - kapsle Green Coffee ) a všechny mé příspěvky byly vymazány. To už o něčem svědčí, když se nemůžete svobodně vyjádřit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kofeinové tablety na hubnutí

Kofeinové tablety foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět různé druhy kofeinových tablet: kofeinové tablety foto.
  

Zdroj: Kofeinové tablety

Diskuze

V diskuzi RÝHY NA JAZYKU, BOLÁKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den,
synovi se opakovaně tvoří na jazyku různé boláky, eroze a vředy.
Byl i na chirurgickém zákroku, ale nějak nic nepomáhá. Tak nejí a
jen vyplachuje, cumlá léčivé bonbony a různé spreje a masti používá,
ovšem bez výsledku...

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jura.

Dobrý den.vyzkoušej arnikovou tinkturu já ji použil na opary afty a už se neobjevily. Namočit pouze vatu a přiložit ono to sice štípe, ale má to svůj účinek. Ještě jedna připomínka arnikovou tinkturu vyzkoušet někde jinde třeba na ruce jestli na ni není alergie.

Zdroj: diskuze Rýhy na jazyku, boláky

Jak kofeinové tablety vypadají

Kofeinové pilulky jsou malé bílé prášky, které jsou prodávány v malých lahvičkách nebo baleních. Obvykle jsou k dostání v drogeriích, obchodech a lékárnách. Kofeinové pilulky se musejí užívat ve vhodném dávkování, a zároveň s vodou. V každé pilulce je obsaženo 200 nebo více gramů kofeinu, což odpovídá asi dvěma silným kávám, nebo limonádovým vodám s kofeinem, například PEPSI nebo Coca Cola.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Diskuze

V diskuzi BYLINKY SPALOVÁNÍ TUKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylvie.

Já znám Piperine forte, povedlo se mi zhubnout s nimí tabletami 13 kg za 3 měsice. Určitě kromě tablet jsem sportovala a držela dietu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Yana.

Taky jsem brala Piperine, nic jiného jsem nedělala abych zhubla (vím že je to chyba). A dokonce bez diety pilulky pomohly. Zhubla jsem 6 kilo za 2 měsice. Vůbec jsem neměla chut' na bonbony a čokoládu a to vždycky byl můj největší problem.

Zdroj: diskuze Bylinky spalování tuků

Kofeinové tablety a jejich výhody

Velký přínos při používání kofeinových pilulek je ten, že zostřují mysl, což pomáhá studentům a řidičům nákladních automobilů zůstat vzhůru a ve střehu a zároveň udržet jejich mysl zaměřenou na úkoly, které jsou před nimi. Mnoho lidí také používá kofein pro potlačování chuti k jídlu, které vede k hubnutí. Také pohodlí přitahuje spousty lidí, protože kofeinové tablety jsou levnější, nežli několik láhví s kofeinovým nápojem, a mají stejný povzbuzující užitek.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
možná se budu opakovat, ale chtěla jsem se zeptat, jaké množství chlorelly denně se má užívat a také na způsob užívání: zda polykat tablety a dostatečně zapíjet, či cucat jako bonbony. Ješstě prosím o informaci, zda je nějaké nebezpečí při užívání tohoto přípravku pro lidi s nadváhou, vyšším tlakem /léčeným/, po 50. let věku.
Děkuji a zdravím.
Marie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chlorella nebezpečí

Kofeinové tablety a různá nebezpečí

Zde jsou uvedeny některé rizikové faktory, které se projevují při užívání kofeinových prášků. Díky tomu, že jsou v kofeinových tabletách velké dávky kofeinu, tak mohou způsobovat zvýšenou srdeční frekvenci a zároveň zapříčinit i zvýšení krevního tlaku. Zvýšení kofeinu v krvi může pro většinu lidí znamenat dočasné zvýšení bdělosti, čehož většinou využívají studenti, kteří chtějí zůstat vzhůru po celou noc a studovat na zkoušku. Velmi nebezpečné jsou kofeinové tablety pro lidi, kteří trpí hypertenzí, srdečními chorobami anebo kofeinovou citlivostí, protože jim náhlé zvýšení kofeinu v krvi může způsobit výrazné navýšení krevního tlaku, což vede k nepravidelnému srdečnímu rytmu, a v některých případech to může způsobit až mrtvici. Také velký důraz by měl být kladen na množství snědených potravin, které obsahují kofein, například cukrovinky anebo čokoláda, protože kombinace kofeinové tablety a potravin s obsahem kofeinu může vést k předávkování a může v některých případech vyžadovat neodkladnou péči. Mezi další věci, které se nesmějí kombinovat s kofeinovými prášky, patří káva, energetické nápoje, slazené nápoje s obsahem kofeinu, protože taktéž může dojít k předávkování a zároveň to může představovat velmi vážné riziko pro tělo. Kofein jako takový působí jako přírodní diuretikum, to znamená, že zbavuje tělo přebytečných tekutin. Jinými slovy kofein přiměje tělo, aby ve větší míře tvořilo moč, která je pak po kofeinu i cítit.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Poradna

V naší poradně s názvem MOČOPUDNÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Polášek.

Je močopudná také čokoláda, příp. jiné sladkosti?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čokoláda má mírné močopudné účinky díky obsahu theobrominu a kofeinu. Theobromin je hořký alkaloid obsažený v kakau a tedy i v čokoládě.
Další cukrovinku, která má močopudné účinky je možné zmínit lékořicové bonbony.
Nejsilnějším přírodním diuretikem je kofein z kávy nebo černého čaje. Ze zeleniny má nejsilnější močopudné účinky chřest, vodní meloun, okurka a celer.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Močopudné potraviny

Nejlepší účinky kofeinových tablet

Užívání kofeinových pilulek může být prospěné a zároveň neprospěšné. Nejlepších prospěšných účinků kofeinových tablet se dosáhne, když si zdravý člověk vezme pilulku jednou za čas a nezneužívá toho. Mezi neprospěšné účinky kofeinových tablet patří použití pilulek za průběžným účelem, například k hubnutí. V tomto případě by to mohlo vést k poruše příjmu potravy anebo k blokování důležitých živin před vstupem do těla anebo k vážné dehydrataci a k elektrolytické nerovnováze celého organismu.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHO V ÚSTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf Kubičko.

Dobrý den, jsem diabetik, poprosil bych jaké řešení podniknout na odstranění mého problému. Velmi srdečně děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste žvýkačky a nebo nízkokalorické bonbóny. Dýchejte výhradně nosem. Používejte ústní vodu, která neobsahuje alkohol. Zároveň se vyhněte pití alkoholu a kávy. Přes den popíjejte ledové nápoje založené na citronové šťávě. Pokud užíváte léky na alergii (antihystaminika), tak se poraďte se svým lékařem na jiné léčbě, protože tyto léky způsobují sucho v ústech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sucho v ústech

Důležité zásady při horečce

  • být v posteli a odpočívat;
  • vyhnout se prudkým změnám teplot a průvanu;
  • dostatečně pít vodu a čaje, popřípadě čerstvě vylisované zeleninové či ovocné šťávy (vynechat alkohol a kofeinové nápoje);
  • vyhýbat se tuhým potravinám, dokud nedojde ke snížení teploty;
  • nepřijímat žádné potravinové doplňky s obsahem zinku či železa, zinek není při horečce správně vstřebáván a železo je ukládáno do tkání;
  • nikdy nepodávat při horečce dítěti aspirin, hrozí Reyův syndrom (onemocnění jater a poškození mozku).

Zdroj: Rady jak na horečku

Diskuze

V diskuzi KOFEINOVÉ TABLETY DISKUZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kofeinmania.

snědl sem jich 6 naráz dostal sem infarkt

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kofeinové tablety diskuz

Nevhodné tuky

Vyhýbejte se nasyceným tukům, které vedou k většímu ukládání tuku v játrech. Nekonzumujte:

  • Drůbež, kromě libového bílého masa
  • Plnotučný sýr
  • Jogurt, kromě nízkotučného
  • Červené maso
  • Pečivo a smažená jídla vyrobená z palmového nebo kokosového oleje.
  • Sladkosti, jako jsou bonbóny, slazené nápoje a další potraviny s přidanými cukry, včetně kukuřičného sirupu s vysokým obsahem fruktózy.

Zdroj: Jídelníček pro ztučnělá játra

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÝŠENÝ CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše.

Piju dvakrát denně neslazenou překapávanou kávu - ráno a po obědě. Nevadí to?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Některé studie naznačují, že pití kávy – ať už kofeinové nebo bezkofeinové – může ve skutečnosti snížit riziko vzniku diabetu 2.
Pokud ale již cukrovku máte, vliv kofeinu na působení inzulínu může být spojen s vyšší nebo nižší hladinou cukru v krvi. U některých lidí s cukrovkou může tento účinek způsobit asi 200 miligramů kofeinu – nebo ekvivalent jednoho až dvou čtvrtlitrových hrnků čisté uvařené kávy.
Kofein působí na každého člověka jinak. Pokud máte cukrovku nebo se vám nedaří kontrolovat hladinu cukru v krvi, může být přínosem omezení množství kofeinu ve vaší stravě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvýšený cukr v krvi

Hroznový cukr

Hlavní rozdíl mezi běžným cukrem a cukrem hroznovým spočívá ve složení, protože glukóza, což je hroznový cukr, je monosacharid, nejjednodušší cukr vůbec, tvořený jen jednou cukernou jednotkou, což v praxi znamená, že se rychleji uvolňuje do krve, právě díky této vlastnosti může sloužit jako pohotový zdroj energie pro svaly i mozek.

Výhody, nevýhody

Používání hroznového cukru ke slazení v domnění, že má méně energie než klasický cukr, je nesprávné, jelikož hroznový cukr má stejné množství energie jako cukr, ovšem jeho sladivost je o něco nižší, takže ve skutečnosti se hroznového cukru na stejně sladkou chuť spotřebuje o něco více, a proto se nedá doporučit diabetikům ani lidem s nadváhou. Výborný je na rychlé doplnění energie. V lékárnách se hroznový cukr prodává balený jako bonbony, ovšem o bonbony se nejedná. Výsledkem konzumace je hlad, který vás může donutit sníst více potravy než obvykle.

Cena

Zde může vidět cenu hroznového cukru.

Zdroj: Cukr

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ PROTÉZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Šmídek.

Je mi přes 70 let,mám již druhou snímací horní protézu ale stále nejsem spokojen s jejím upevněním-nejde s ní jíst,ani když použiji coregu.Doktorka mi řekla,že problém je s vnikajícím vzduchem okolo uzdiček vzadu.Navrhuje operativní zákrok-asi odříznutí části uzdičky.Já se toho však bojím a ptám se jestli by to skutečně odstranilo problém.Jaké jiné řešení by bylo?Na spodním patře mám na čepech pevnou náhradu,levá strana 5 zubů,pravá 6 zubů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Důležité je si uvědomit, že protéza je opravdu pouze náhrada a už nikdy to nebude jako s vlastními zuby, tudíž problémy s jídlem jsou nejčastější nepříjemností při nošení náhrady. Zkuste krom Coregy hodně pít, cucat bonbony, aby náhrada přilnula na principu dvě mokrá skla. Ujistěte se s Vaší ošetřující doktorkou, že náhrada opravdu sedí tak jak má, nikde netlačí, skus je v pořádku. Pokud ani tohle nepomůže, svěřte se do rukou paní doktorky a podstupte přerušení uzdiček neboli frenulektomii. Tento zákrok není nic neobvyklého, nebývají u toho ani žádné vážné komplikace.

Zdroj: diskuze Zubní protézy

Rady pro zdravou stolici

  1. Pijte dostatek vody.
  2. Pijte až 8 sklenic tekutin denně, např. vody, mléka, polévek a džusů.
  3. Omezte kofeinové nápoje na 2 denně.
  4. Jezte potraviny s vysokým obsahem rozpustné vlákniny (těstoviny, rýže, zelenina a ovoce ).
  5. Omezte potraviny s vysokým obsahem nerozpustných vláken (otruby a müsli). Příliš mnoho těchto potravin může zhutnit vaše hovínka a dělat je tvrdé a obtížné pro vyprázdnění.
  6. Jezte zdravou a pestrou stravu. Některé ovocné šťávy, jako jsou hrušky, jablka a sušené švestky, mohou pomoci udržet vaše střeva v kondici.

Zdroj: Jak vyvolat vyprázdnění

Kyselý pot a strava

Kyselý tělesný pach může být také výsledkem trávení některých potravin. Mezi časté viníky smradlavého potu patří česnek, cibule a kofeinové nápoje. Ale nemusí se jednat jen o tyto potraviny, protože časem zjistíte, že třeba u vás tyto problémy můžou způsobovat i jiná jídla a potraviny, které jsou problematické jen pro vás a zhoršují váš tělesný pach. Jestli chcete zjistit, co způsobuje kyselý tělesný zápach při spánku, tak si veďte potravinový deník a pak můžete porovnat vůni těla s tím, co jste předchozí den snědli. Tato metoda pak pomůže lépe identifikovat příčiny kyselého potu ve stravě.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Tělesný zápach a strava

Kyselý tělesný pach může být také výsledkem trávení některých potravin. Mezi časté viníky páchnoucího potu patří česnek, cibule a kofeinové nápoje. Ale nemusí se jednat jen o tyto potraviny, protože časem zjistíte, že třeba u vás tyto problémy způsobují i jiná jídla a potraviny, které jsou problematické jen pro vás a zhoršují váš tělesný pach. Jestli chcete zjistit, co způsobuje kyselý tělesný zápach při spánku, veďte si potravinový deník a pak můžete porovnat vůni těla s tím, co jste předchozí den snědli. Tato metoda pak pomůže lépe identifikovat příčiny kyselého potu ve stravě.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Recepty

Zázvor s citronovou šťávou

Postup: Oloupejte jeden palec kořenového zázvoru. Rozmixujte jej, abyste získali šťávu. Smíchejte s několika kapkami citronové šťávy. Dobře promíchejte a pijte denně, abyste zabránili refluxu.

Strouhaný zázvor

Postup: Nastrouhejte jeden oloupaný palec zázvoru na jemném struhadle. Jezte 1 čajovou lžičku denně.

Zázvorové bonbony

Postup: Umyjte, oloupejte a umelte kořen zázvoru. Nastrouhanou směs dejte na pánev s medem, skořicí a ½ lžičkou másla. Míchejte při nízké teplotě, dokud nebudou všechny ingredience spojeny. Poté vytvořte kuličky, které vložte do trouby na 10 minut při teplotě 180 °C. Dojde ke zkaramelizování. Kuličky vyjměte z trouby a nechte je vychladnout. Pokud nechcete dělat kuličky, můžete směs nechat vcelku a postupovat stejným způsobem. Po vychladnutí si ulamujte kousky a jezte je, tím zklidníte reflux. Zázvorové bonbony konzumujte před jídlem, abyste dosáhli efektivních výsledků.

Zázvor jako koření

Postup: Zázvor dodá zajímavou chuť výrobkům z mouky či rýže a je úžasný v polévkách. Používejte jej jako koření při vaření co nejčastěji, abyste zabránili pálení žáhy.

Zdroj: Zázvor a reflux

Sucho v ústech po ránu

Sucho po ránu může být způsobené nedostatkem slin a také může být zaviněno některými léky. Nepomáhá prosté napití nebo svlažování, je nutné trochu masírovat slinné žlázy, buď cumlavými bonbony, nebo žvýkačkou. Pokud to nepomůže, raději se netrapte a navštivte lékaře a poraďte se s ním.

Sucho v ústech po ránu je často přičítáno dehydrataci či konzumaci alkoholu a kouření, nedostatek slin je i jedním z prvních příznaků cukrovky – zpomaluje se přirozená produkce slin a dásně mohou být náchylnější k infekcím. Mezi další příznaky cukrovky patří nadměrný pocit žízně, mravenčení v rukou a nohou, časté močení či rozmazané vidění.

Zdroj: Co značí sucho v ústech

Účinky kofeinového zábalu

Náš kofeinový zábal, obohacený o Agar Agar prospěje tělu nejen v boji proti celulitidě, ale navíc ještě doplní do pokožky hodnotné minerály, jako je vápník, hořčík, draslík a sodík. Navíc při aplikaci kofeinové emulze dopřáváte své pokožce jemný a příjemný kávový peeling, který pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky a omlazuje tak ošetřenou pokožku.

Hlavní účinky kofeinového zábalu

  • Kofeinový zábal podporuje spalování podkožního tuku a tím omezuje projevy celulitidy.
  • Kofeinový zábal podporuje funkci lymfatického systému.
  • Kofeinový zábal napomáhá úbytku na váze, je tedy prospěšný při hubnutí.
  • Kofeinový zábal také zlepšuje vzhled kůže.
  • Kofeinový zábal podporuje krevní oběh, čímž stimuluje odvod toxických látek a zplodin vzniklých látkovou výměnou pod povrchem kůže.

Zdroj: Recept na kofeinový zábal proti celulitidě


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP