Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOLIK STOJÍ NOVÁ ZUBNÍ TOTÁLNÍ PROTÉZA

OBSAH

Obrázky

  • Zubní protézy – foto: zde je možné vidět fotografie, jak vypadá zubní protéza: zubní protézy.
  • Zubní implantáty – foto: tady jsou fotografie, na kterých je možné vidět zubní implantáty.

Zdroj: Zubní protézy

Diskuze

V diskuzi CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT KOLIK VYJDE CELKOVÁ PROTÉZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý den, chci se zeptat potřebuji celkovou protézu, kolik si tak mám připravit, děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Celková neboli totální zubní protéza je plně hrazena ze zdravotního pojištění a pojištovna ji hradí vždy jednou za tři roky.

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Cena

Zubní protéza je, jak napovídá název, výraz pro zubní náhradu, a to ne jen tak ledajakého druhu, proto i cena zubní protézy bude závislá na jejím typu. Typů zubních protéz je opravdová přehršel, a zdaleka se nejedná pouze o populární formu ve stylu „cvakaček“ – zasunovacích klapacích čelistí pro bezzubé lidi. Naopak, správný výrobce a distributor zubních náhrad dnes nabízí celou řadu umělých chrupů i jednotlivých zubů, či dokonce zubních částí a náhrad, spolu s bohatým výběrem lepidel. Správné lepidlo na zubní protézy je totiž u některých druhů náhrad chrupu nezbytností, jak nás denně přesvědčují televizní reklamy. Cena takových výrobků se pak liší podle výrobce a nákladů na výrobu či implantaci zubních náhrad, řádově se můžete při placení dostat od několika set korun po desítky tisíc.

Zubní protézy hrazené pojišťovnou

Informujte se u svého zubního lékaře o nároku na novou zubní protézu každé 3 roky. Tyto zubní protézy jsou hrazeny ze zdravotního pojištění.

Cena zubních protéz

  • Implantologická analýza OPG, rentgen, studijní modely, naměření – 1 000 Kč
  • Alpha-Bio – Izrael – fixtura, abutment – 20 000 Kč
  • Hybridní totální náhrada kotvená na 2 implantátech – 40 000 Kč
  • Sinus – lift – 10 000 Kč
  • Augmentace (dle rozsahu) – 5 000 – 12 000 Kč

Zdroj: Zubní protézy

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ PROTÉZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František janků.

kolik stoji dolní zubní protéza jako samoplátce

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cena za zhotovení dolní zubní náhrady je velmi individuální. Její výše se může pohybovat v rozmezí 4 až 15 tisíc. Promluvte si o možnostech řešení se svým stomatologem, protože jen on ví v jakém stavu jsou vaše dásně a může vám doporučit vhodný materiál přesně pro vaše potřeby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vzp-mustek na zuby,hrazeny pojistovnou

Snímatelné náhrady se zásuvnými spoji

Úplná náhrada chrupu a její cena (kolik stojí snímatelná zubní protéza). Ceny těchto zubních náhrad jsou kalkulovány na míru, v závislosti na počtu a typu použitých konstrukčních prvků náhrady. Cena jednoho zásuvného spoje snímatelné zubní protézy se pohybuje kolem 3 500 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Podle potřeby otisky pro zhotovení studijních modelů a analýzu studijních modelů před zahájením práce na náhradě.
  • Otisky obou čelistí potřebné pro zhotovení pracovních modelů.
  • Stanovení či rekonstrukci mezičelistních vztahů.
  • Zkoušky a úpravy náhrady v jednotlivých fázích zhotovení.
  • Kompletní práci a materiály laboratoře potřebné ke zhotovení náhrady.
  • Možnost výběru umělých zubů do náhrady přímo v laboratoři. Podle představ pacienta lze zvolit nejen barvu, ale i tvar zubů. V případě zájmu je možno vsadit do náhrady zuby keramické, které působí přirozenějším dojmem a výrazně vylepší estetický dojem snímatelné náhrady.
  • Dosazení snímatelné náhrady v ústech.
  • Nácvik hygieny a zacházení s náhradou.
  • Výsledkem je vysoce estetická snímatelná náhrada bez "drátků" na zubech. Pokud jsou ve viditelné části použity keramické zuby, působí spíše dojmem náhrady fixní, umělé zuby splývají s vlastními. Díky zásuvným spojům je náhrada zároveň maximálně spolehlivá, dokonale drží při jídle i při mluvení.

Odstranění zubního kamene ultrazvukem

Vyčištění zubů od usazenin a pigmentů ze stravy, po kouření, po pití čaje či kávy stojí 500 Kč. Obvykle ho provádí hygienistka a během půl hodiny zuby ultrazvukem doslova vybělí. Bělení zubů ultrazvukem nijak nepoškozuje zubní sklovinu a je možné ho několikrát opakovat.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT KOLIK VYJDE CELKOVÁ PROTÉZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý den, chci se zeptat potřebuji celkovou protézu, kolik si tak mám připravit, děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vera.

kolik stoji cela zubni nahrada a za jak douho mam narok na novou zubni nahradu

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Snímatelné náhrady

Zubní protéza je snímatelná protetická náhrada řešící ztrátu vlastních zubů. Současné studie ukazují, že ztráta vlastních zubů a nutnost následného zhotovení snímatelných náhrad (protéz) jsou nejčastějšími stomatologickými potížemi lidí v důchodovém věku; a spolu se stárnutím populace nabývá tato oblast na stále větším významu. K pevným náhradám patří: kořenové nástavby, solokorunky a fixní můstky. Snímatelné zubní náhrady neboli protézy pak dělíme na částečné a celkové. Částečné snímatelné náhrady se používají tam, kde jsou k dispozici ještě použitelné vlastní zuby, ale pevnou náhradu již zhotovit nelze. Částečná náhrada se skládá z pryskyřičné báze, dále obsahuje umělé pryskyřičné zuby a lité kotevní prvky, které ji stabilizují v ústech. S výhodou se používají i takzvané skeletové náhrady, které obsahují litý patrový či podjazykový třmen. U bezzubých čelistí se zhotovují celkové neboli totální protézy. Aby tyto protézy dobře držely (adherovaly) v ústech, musí jejich vnitřní plocha přesně kopírovat protézní lože.

Zdroj: Zubní protézy

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ZUBNÍ PROTEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Je možné že můj zubař po mě požaduje 10 tis za dolní snimatelnou protézu ? Není to moc ? Moje mamka platila u svého zubaře jen 800. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nechte si udělat zubní protézu u zubního vaší mamky. Alespoň zjistíte, jestli vám ji udělá taky za 800 a hlavně jak s ní potom budete spokojená. Zubaře si můžete zvolit, kterého chcete. Cena zubních protéz je velmi rozličná a může se lišit o tisíce. Hledejte a zkoušejte, co se vám nejvíce vyplatí.

Zdroj: diskuze Kolik stojí zubní proteza

Sada na opravu zubní protézy

Můžete použít komerční sadu na opravu zubních protéz obsahující všechny nástroje potřebné k opravě poškozené sady vyrobených zubů. Pokud jste tento typ opravy nikdy předtím neprováděli, může být skvělý nápad pořídit si jednu z nich, protože jsou dodávány s pokyny a tipy.

Sady lepidel na opravu zubní protézy se obecně prodávají jako volně prodejný produkt dostupný v zahraničních internetových obchodech. Sady také obsahují malé epoxidové lahvičky na jedno použití s ​​dentálním lepidlem a vše ostatní, co potřebujete k tomu, abyste si své zubní protézy opravili svépomocí. Zde je nabídka internetového obchodu Amazon v Německu, odkud je možné zboží objednat i s dodáním do Česka: Lepidlo na prasklou zubní protézu.

Při výběru lepidla pro fixaci zubní protézy je důležité koupit voděodolnou značku. U nás prodávaná měkká lepidla jako školní lepidlo, lepidlo na modely letadel a keramické lepidlo nejsou pro tuto opravu vhodná. Ty mohou situaci jen zhoršit.

Nejlepší profesionální lepidlo na prasklou zubní protézu je dentální pryskyřice, ale ta může být trochu drahá. Vzhledem k tomu, že je určena pouze pro zubní lékaře, může být i těžko dostupná. Jedná se však o nejodolnější typ lepení a je určena pro dentální použití. Zde je vidět kde lze dentální pryskyřici koupit a kolik stojí: Dentální pryskyřice na prasklou zubní protézu.

Zdroj: Lepidlo na prasklou zubní protézu

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanilav Chrpa.

V žádné diskusi jsem se nedověděl co uhradí VZP z účtované ceny. Kolik co stojí úkon zubaře je v diskusi, ale kolik zaplatím já z celkové sumy po ´hradě pojišťovny jsem se nedověděl. To, že kalkulaci za výkon má každý zubař jinou je zvláštní. Tak podle čeho pak pojišťovna vlastně vypočítává kolik za výkon zubař dostane?
Celý dosavadní život jsem platil zdravotní pojištění, zubaře jsem až na výjimky nepotřeboval a ke stáru mám platit za každý výkon. To, že ztráta zubů je jen vina pojištěnce a že ztráta zubů neohrožuje na životě je falešný argument nejen VZP, ale stomatologů. Cožpak stáří, životní styl včetně pracovního a životního prostředí nemá vliv na celý organismus a jeho opotřebení? To je jeden z mnoha příkladů jak se chová společnost k seniorům.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana holá.

Dobrý den chci se zeptat kolik stojí provizorní zubní náhrada???Prý musí být než se udělají náhradní protéza .Děkuji Holá

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Vyšetření

Vyšetření krve biochemické - 450 až 1000 Kč.

Vyšetření krve hematologické - 300 Kč.

Čipování + čip - 500 Kč.

Vystavení pasu - 306 Kč.

RTG vyšetření - 425 Kč.

Vyšetření ultrazvukem - 363 Kč.

EKG vyšetření - 300 Kč.

Vyšetření krevního tlaku - 150 Kč.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u veterináře

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ZUBNÍ PROTEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Nechte si udělat zubní protézu u zubního vaší mamky. Alespoň zjistíte, jestli vám ji udělá taky za 800 a hlavně jak s ní potom budete spokojená. Zubaře si můžete zvolit, kterého chcete. Cena zubních protéz je velmi rozličná a může se lišit o tisíce. Hledejte a zkoušejte, co se vám nejvíce vyplatí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Prominte, ale Vase odpovedi jsou dost drze.

Zdroj: diskuze Kolik stojí zubní proteza

Vakcíny

Kompletní vakcinace psa na 1 rok - 384 Kč.

Vzteklina na 1 rok - 178 Kč.

Vzteklina na 3 roky - 317 Kč.

Kompletní vakcinace kočky na 1 rok - 354 Kč.

Panleukopenie + herpesvirus + calicivirus na 1 rok + vzteklina na 3 roky - 461 Kč.

RCPCHFeLV - 638 Kč.

Vakcinace králíka - 186 Kč.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u veterináře

Poradna

V naší poradně s názvem MUSCORIL TBL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřiška Nová.

lék je bez lekař.receptu? kolik stojí tablety,?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Lék Muscoril tablety je k dostání jen na lékařský předpis a doplácí se na něj kolem 380 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Muscoril tbl

Co je to zubní sklovina

Zubní sklovina pokrývá korunky, je průsvitná. Zubní sklovina je složená především z hydroxyapatitu substituovaného uhličitany a z menšího množství vody, proteinů a stopových prvků, včetně fluoridu.

Zdroj: Zubní sklovina

Diskuze

V diskuzi VZP NA CO PŘISPÍVÁ ZUBNI IMPLANTÁTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal kóňa .

Dobrý den , chtěl bych se zeptat mám paradentózu a chtěl bych náhradu zubů na jaké zuby bych dostal příspěvek a na jaké ne z pozdravem Michal Kóňa

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Dobrý den, je mi 66let pravděpodobně mě čeka zubní protéza horních předních zubu,prosím kolik by stála nadlehčená protéza která by mě v hornim patře v puse nedělala zažívaci potíže mám nemocný žaludek , děkují za odpověd. Daniela

Zdroj: diskuze Vzp na co přispívá zubni implantáty

Použití dentální pryskyřice

Připravte si čisté pracovní místo. Ujistěte se, že oblast, kde budete pracovat, je zcela čistá a nic vám nepřekáží. Pryskyřice se rychle spojí s jinými materiály.

Než začnete nanášet lepidlo, tak všechny povrchy zubních protéz by měly být čisté a suché.

Nedotýkejte se pryskyřice než zaschne. Dotýkáte-li se pryskyřice holýma rukama, než zaschne, můžete si zničit zubní protézu.

Buďte opatrní s množstvím. Nepřehánějte to, k vyřešení problému je potřeba pouze malé množství pryskyřice, jinak bude protéza vypadat hrudkovité a bude se vydouvat ven.

Nevkládejte zubní protézu zpět do úst, dokud lepidlo není 100% suché.

Buďte opatrní s alergickými reakcemi, pokud jste toto lepidlo nikdy předtím nezkoušeli, protože má přímý kontakt s vašimi ústy a tkání dásní.

Pokud si netroufáte na pryskyřici, můžete v případě nouze pro dočasnou opravu použít vteřinové lepidlo odolné vůči vodě. Vteřinové lepidlo je toxická látka a možná nechcete, aby se dostala někam k vašim ústům, ale jako krizové řešení to může to chvíli vydržet. Dříve nebo později budete muset stejně hledat nové zubní protézy nebo si nechat prasklou zubní protézu odborně opravit.

Zdroj: Lepidlo na prasklou zubní protézu

Metalokeramická korunka zhotovená na implantát

Cena konstrukcí metalokeramických korunek na implantáty je kalkulována často na míru, podle typu použitého implantátu, ale obvykle stojí kolem 8 500 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Otisky pomocí A-silikonových materiálů jednorázovou metodou, které prokazují největší přesnost při reprodukci situace v ústech.
  • Krytí implantátu takzvaným vhojovacím válečkem do doby než je nacementována korunka do ůst. Vhojovací váleček tvaruje okolní dáseň. Jeho použití umožní obnovit mezizubní papily, což jsou trojúhelníkovité výběžky dásně mezi vlastními zuby, i okolo implantátu a zajistí tak dokonalý estetický dojem.
  • Kompletní práce a materiál laboratoře, kde se použijí jen vysoce odolné a estetické keramické hmoty nejnovější generace.
  • Výběr barvy laborantem přímo v ústech pacienta pro dosažení lepšího estetického efektu než při výběru barev podle standardizovaného vzorníku.
  • Nacementování korunky v ústech.
  • Nácvik zubní hygieny a zacházení s korunkou.
  • Výsledkem je vysoce estetická korunka zhotovená s přesností v řádu mikrometrů.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJI CELKOVÁ SNIMATELNA PROTEZA Z PRYSKYRICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kveta kroulova.

Prosim o informaci kolik stojí celková snimatelna proteza z pryskyřice

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kveta kroulova.

Dobrý den prosím kolik stojí celková snimatelna proteza z pryskyřice???

Zdroj: diskuze Kolik stoji celková snimatelna proteza z pryskyrice

Léčba eroze zubní skloviny

Léčba ztráty zubní skloviny závisí na druhu poškození. Někdy se pro udržení kosmetického vzhledu a k ochraně zubu používá pouze lepení. Pokud jde o větší ztrátu zubní skloviny, zubní lékař vám doporučí krytí zubu korunkou, ta uchrání zub od dalšího rozpadu.

Zdroj: Zubní sklovina

Nová plomba – jak dlouho nejíst

Po nové plombě se doporučuje alespoň dvě hodiny nekousat, to znamená nejíst. Je normální, že po plombování bude zub citlivý (i několik týdnů) na teplé, studené i skus. Také dásně mohou pobolívat několik dní. Nežvýkejte tvrdé jídlo na své nové plombě 24 hodin. Jestli je to možné, zkuste žvýkat na opačné straně. Pokud máte bílou výplň, můžete kousat ihned po ukončení návštěvy.

Zdroj: Zubní plomba

Jak je léčena ztráta zubní skloviny?

Léčba ztráty zubní skloviny závisí na druhu problému. Někdy se pro udržení kosmetického vzhledu a k ochraně zubu používá jen „lepení“. Pokud jde o větší ztrátu zubní skloviny, zubař vám doporučí krytí zubu korunkou. Korunka uchrání zub od dalšího rozpadu.

Zdroj: Eroze a restaurování zubní skloviny

Metalokeramická a celokeramická korunka

Cena za korunku z jedné strany bílou keramickou a z vnitřní strany kovovou (metalokeramická korunka) činí 6 411 Kč. Cena za celokeramickou korunku, která je celá bílá, činí 8 367 Kč. Výsledkem bude celokeramická korunka s počítačem frézovanou konstrukcí.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Broušení zubu, při kterém se používá schůdková preparace zaručující maximální šetrnost protetické práce vůči okolním tkáním, zejména dásni a závěsnému aparátu zubu.
  • Otisky pomocí A-silikonových materiálů jednorázovou metodou, které prokazují největší přesnost při reprodukci situace v ústech
  • Kompletní práce a materiál laboratoře, kde jsou použity vysoce odolné a estetické keramické hmoty nejnovější generace.
  • Výběr barvy laborantem přímo v ústech pacienta pro dosažení lepšího estetického efektu, než při výběru barev podle standardizovaného vzorníku.
  • Nacementování korunky v ústech.
  • Nácvik zubní hygieny a zacházení s korunkou.
  • Výsledkem je vysoce estetická korunka zhotovená s přesností v řádu mikrometrů.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Digitální intraorální rentgenový snímek (radioviziografie)

Tento rentgen je pro pojištěnce zdravotní pojišťovny zdarma, plně ho hradí pojišťovna. Pro ostatní nepojištěné pacienty je jeho cena 150 Kč za jeden rentgenový snímek.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • zhotovení intraorálního (vnitřek dutiny ústní) rentgenového snímku s využitím radioviziografie, což znamená, že snímek bude v digitální podobě.
  • analýza a diagnostika snímku lékařem.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Odstranění zubního kamene

Zubař nebo zubní hygienik dokáže odstranit zubní kámen, který se vytvořil nad a pod dásní. Používá rovněž nástroje na seškrábání a uvolnění zubního plaku a kamene z povrchu zubů. Pokud je veškerý plak a zubní kámen odstraněn, vaše zuby jsou lesklé, hladké a na povrchu čisté.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP