KOLOIDNÍ SŮL je přesně to, o čem vás chceme informovat v našem článku. Koloidní stříbro vzniká disperzí mikročástic stříbra v destilované vodě. Stříbro je v podobě mikročástic rozloženo v pevně stanovené koncentraci roztoku. Velikost částic se pohybuje od 1 do 10 nanometrů. Viry mají velikost od 15 do 150 nm, koloidní stříbro tak může pronikat k jádru patogenů a ničit je. Přestože představa o dezinfekčním účinku koloidního stříbra není potvrzená, prosazuje se jako podpůrný prostředek při léčení různých chorob a také jako dezinfekce. Koloidní stříbro není v ČR státními úřady schváleným léčivem.
Zdravotní účinky koloidního stříbra
Koloidní roztok stříbra vyžaduje specifický enzym, který umožňuje jednobuněčným patogenům metabolizaci kyslíku. Následkem toho se původce nemoci udusí. Tento princip působení je i důvodem, proč si patogeny nemohou na koloidní stříbro vyvinout rezistenci. To znamená, že koloidní stříbro je účinné i při opakovaných aplikacích. Jde tedy o univerzální prostředek k léčení četných onemocnění, a to téměř bez vedlejších účinků. V mnoha pojednáních bylo prokázáno, že je účinné proti bakteriím, virům a plísním. Koloidní stříbro může být použito k léčení nemocí, ale i k prevenci, protože podporuje imunitní systém a ulehčuje mu jeho funkce. Stříbro také urychluje hojení ran. Velmi důležitá je skutečnost, že koloidní stříbro je účinné rovněž proti původcům nemocí, které se proti antibiotikům staly rezistentní. Bakteriím je dnes existence ulehčována, protože i proti bezvýznamným nemocem jsou často použita silná léčiva. Kromě toho léky bojují pouze proti symptomům, zatímco koloidní stříbro vyřazuje již samotnou příčinu likvidací původců nemoci.
Údajné účinky
Koloidní stříbro je silné netoxické bioantiseptikum, které působí na plísně, houby i parazity. Používá se například:
na akné, popáleniny, těžko se hojící rány, kvasinkové infekce, lupy a další kožní problémy;
při infekcích dýchacích cest, očí a při zánětech;
pro posílení imunity a při únavě;
při artritidě;
při vředech a zánětech;
při rakovině a dalších kritických onemocněních.
Při nachlazení, chřipce, kašli
Nachlazení, chřipka, kašel a rýma se objevují často a v každé roční době. Užívání koloidního stříbra pomáhá rychle se zbavit těchto nepříjemných neduhů. A to díky tomu, že stříbro ve své koloidní formě ničí nebezpečné viry a choroboplodné bakterie. Přispívá také k lepší obranyschopnosti organismu, posiluje imunitu proti různým infekcím. Lidé užívající koloidní stříbro jsou méně nemocní.
Při nadměrné tvorbě hlenu v organismu
Nepravidelný způsob stravování a častá nemocnost způsobují skoro u každého z nás nadměrnou tvorbu hlenu v organismu. Ten se pak ukládá v nosních dutinách, na průduškách, v plicích, a dokonce i v žaludku. A právě hlen je ideálním místem pro rozvoj rozličných bacilů. Představuje velké ohrožení pro zdraví. Faktem zůstává, že odstranit tento hlen z organismu je velmi těžké. Proto je dobré vědět, že koloidní stříbro výborně očišťuje organismus právě od hlenu.
Při zažívacích problémech
Mnozí z nás trpí nepříjemnými zažívacími potížemi, například průjmy, problémy s trávením, nepříjemným zápachem z úst. Koloidní stříbro napomáhá trávení, neboť aktivuje trávící enzymy. Je také účinné při průjmech, protože ničí
V naší poradně s názvem NEDOSTATEK SOLI V TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Báťková.
Dobrý den,
náš syn, kterému byly právě 3 roky, si občas vezme solničku a sype si sůl na dlaň a jí ji. Jí sůl jako vitacit, ale né moc, nasype si tak 3x .
Chtěla bych prosím vědět, co mu schází, když tak rád jí sůl.
Děkuji za odpověď.
Přeji pěkný večer
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Nejspíše mu nic neschází. Je teprve na začátku poznávání chutí a zrovna mu dělá dobře pocit ze slané chuti. Nechte ho být, ono ho to zanedlouho přejde. Abyste mu trochu srovnali denní příjem soli, tak k tomu mírně přizpůsobte výběr potravin a jídel, která má přes den k dispozici a poskytněte mu ty s menším obsahem soli.
Přírodní antibiotika jsou běžné potraviny či bylinky a budete se po nich cítit fit. Většinu z nich máte většinou denně na dosah, ale možná ani netušíte, jak jsou pro váš organismus prospěšná a zdravá. Mezi nejznámější přírodní antibiotika patří například...
Manuka
Manuka má přírodní antiseptické, protizánětlivé a hojivé vlastnosti. Její olej je 10krát účinnější proti plísním a 30krát proti grampozitivním bakteriím ve srovnání s australským tea tree olejem. Manuka ničí celou řadu patogenních bakterií, virů, plísní a kvasinek. Hojí rány, podporuje regeneraci a léčí kožní vyrážky, ekzémy a záněty. Výborně léčí afty, opary a „koutky“. Tlumí záněty, je vhodná na spáleniny, používá se po bodnutí hmyzem, při bolestech kloubů, při zvýšené námaze. Tlumí migrénu, pomáhá při léčbě akné a lupénky. Nepoužívejte ji však v těhotenství, při kojení a při poškození jater. Tato bylina je známa také pod názvy balmín metlatý (Leptospermum coparium), novozélandský čajovník, manuka červená nebo kahikatoa.
Česnek
Česnek mimo jiné obsahuje látku alliin, která se mění na allicin. Allicin působí antibioticky, ničí viry a bakterie, snižuje krevní tlak, dezinfikuje, snižuje hladinu krevního cukru i cholesterolu, podporuje prokrvení, při nachlazení stimuluje pocení. Působí antiskleroticky (používá se k léčbě arteriosklerózy a hypertenzní nemoci), antibakteriálně, žlučopudně a protiplísňově. Ničí některé kmeny zlatého stafylokoka, plíseň Candida albicans. Likviduje mikroorganismy, které způsobují opary. Je vynikající při léčbě dýchacích cest, plicních a průduškových zánětů. Ozdravuje střevní mikroflóru, působí proti křečím, nadýmání, průjmům. Rozšiřuje cévy, zvyšuje vylučování cholesterolu a žluče. Lékařské studie prokázaly, že pravidelná konzumace česneku výrazně snižuje riziko některých typů rakoviny (prostaty, střev, žaludku). U jiných typů rakoviny funguje jako „blokátor“ dalšího rakovinného bujení. Česnek ředí krev, rozpouští krevní sraženiny, zlepšuje průtok krve. V těhotenství, při kojení a malý dětem se nedoporučuje podávání větších dávek česneku.
Třapatka
Třapatka neboli echinacea má pozitivní vliv na stimulaci imunitního systému, která je zapříčiněna komplexem vitaminů, ale také přítomností polysacharidů. Další možnosti nabízí silice a jejich antiseptické schopnosti. Co je podstatné, je dodržování denní dávky. Nesmíme ji překračovat, jinak by se mohla dostavit například nevolnost, vyrážka, alergická reakce a podobně. Bohužel neexistuje dostatek důkazů a studií, které by jednoznačně určovaly nezávadnost užívání během těhotenství nebo kojení. Je tedy vhodné konzultovat konzumaci s lékařem. U prášku z kořene se doporučují 0,5–2 gramy (1–4 0,5g odměrky). Dávka je individu
V naší poradně s názvem SEDMIDENNÍ DETOXIKAČNÍ PLÁN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.
Dobrý den, mohu poprosit o plán 7denni detoxikace. Děkuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Plán na první den
První den detoxikačního plánu začíná očistou střev. Lze použít například projímadlo Glauberovu sůl (epsomská sůl). Přidejte dvě až čtyři čajové lžičky soli (10 až 20 gramů) do 250 mililitrů vody. Může chvíli trvat, než se všechny krystaly rozpustí. Ale nečekejte příliš dlouho. Sůl chutná velmi hořce. Chcete-li to zmírnit, stačí přidat trochu citronové šťávy. Poté slanou vodu po malých doušcích všechnu vypijte. Je také dobré mít připravenou sklenici vody k následnému vypláchnutí úst. Účinky se obvykle dostaví za hodinu, někdy až za tři. Připravte se, že následující hodiny strávíte převážně na WC, a proto si na to zvolte vhodný den, kdy budete moct být doma.
Mimo této slané vody v prvním dni nic jiného nejezte ani nepijte. Nepropadejte pocitu trýznění, bavte se tím a dělejte lenošivé zábavné činnosti.
Druhý den
Nejdůležitější věcí pro druhý den, jsou tekutiny. Tekutiny je důležité doplňovat i mimo tento režim, ale po prvním detoxikačním dni je to zcela zásadní. Během celého druhého vypijte tři litry neperlivé vody a neslazených bylinkových čajů.
Druhý den je na jídelníčku i zelenina a žďabet ovoce. Zelenina se podává syrová, vařená nebo ve formě polévek a smoothies. Ovoce je v tento den povoleno jen v miniaturním množství, protože obsahuje fruktózu.
Třetí den
Třetí den našeho 7denního detoxikačního plánu patří vyvážené zásadité stravě. Polovinu talíře bude tvořit zásodotvorná zelenina. K tomu přidejte dostatek bílkovin (20 až 35 gramů čisté bílkoviny na hlavní jídlo) v podobě ryb a ořechů. Ryby připravujte v troubě nebo na kontaktním grilu.
Během dne vytvořte tři talíře, které postupně zkonzumujte. mezi hlavními jídly si dejte malý kousek vhodného ovoce. Dodržujte pitný režim z druhého dne.
4. až 7. den
Čtvrtý den se tělo již dostatečně zotavilo z očisty střev. Od čtvrtého dne v našem plánu přibyde dostatek pohybu. Věnujte v každém dalším dni 60 minut lehkému až středně těžkému cvičení. Ideální je zejména jóga, kdy cvičení nejen zpevní tělo, ale pomůže i vypnout a uvolnit se. Ve čtvrtém dni a ve všech dalších konzumujte jídlo podle předpisů z třetího dne a dodržujte pitný režim ze druhého dne.
Bližší informace včetně jídelníčku zjistíte v našem článku plán detoxikace na 7 dní: https://www.ceskaordinace.c…
Koloidní stříbro je ryzí metalické stříbro suspendované (rozložené a rozptýlené) v destilované vodě. Koloidní stříbro proniká k jádru patogenů a ničí je. Stoupenci stříbra vyzdvihují jeho schopnost efektivně čelit prakticky všem bakteriím, houbám, plísním a virům. V lékařství se masti a zábaly založené na účinku tohoto kovu používají jako standardní léčba na popáleniny. Dle mnoha výzkumů je koloidní stříbro přírodní antibiotikum neškodné lidem, zvířatům i rostlinám. Pro buňky je koloidní stříbro neškodné, ale je smrtelné pro viry, kterým blokuje přístup k životně důležitému kyslíku.
Ve svém příspěvku JEDLÁ SODA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.
Objevil jsem náhodou jedlou sodu tuto https://www.vyhodny-obchod.…
a ještě mají himalájskou sůl do vany a epsomskou sůl, dělám si 2x týdně koupele.Mají pozitivní efekt skoro na vše bolesti páteře , vlasy a myslím, že i hemoroidy.Poradí někde jestli se můžou dělat dlouhodobě?
Také jsem začal kupovat chlorid hořečnatý tento https://www.vyhodny-obchod.…
Může se oboje dlouhodobě?Piji ve vodě a jsem spokojený.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Koloidní stříbro je možné zakoupit v německém internetovém obchodě Amazon, odkud je možné zboží dodat i do ČR. Tady je seznam nejnižších cen, za které je tam koloidní stříbro nabízeno.
Koloidní zlato má mimořádně silný vliv na psychiku a intelekt. Povzbuzuje tvořivost, zmírňuje napětí, uklidňuje, pomáhá při ovládání emocí. Zlato má také příznivý účinek na fyzické zdraví: harmonizuje a regeneruje vitální síly v těle, usměrňuje krevní tlak, pomáhá udržovat pevnou stavbu těla a kostí. Pomáhá udržovat mladistvou, pružnou pokožku, harmonizuje činnost žláz s vnitřní sekrecí, upravuje hormonální a sexuální činnost žláz, posiluje srdeční sval. Zlato má vysokou elektrickou vodivost, což vysvětluje jeho kladné účinky při přenášení nervových vzruchů. Omlazování pomocí zlata má například v Číně tisíciletou tradici. Poněkud méně je známo, že zlato je již dávno součástí různých léčiv akademické medicíny. Tato malá informovanost možná souvisí s tím, že takzvaná léčba zlatem není levná, a proto se o ní příliš nehovoří. I v Evropě je již k dostání koloidní zlato. Jsou to mikroskopické nanočástice zlata „rozpuštěné“ v destilované vodě. Zlato je rovněž využíváno v homeopatii, kde se tyto přípravky doporučují při srdečních potížích, depresi nebo na poruchy zraku. Od roku 1935 bylo zaznamenáno, že použití koloidního zlata u neoperovatelné rakoviny vylepšilo a prodloužilo život, ve 12 % došlo k úplnému vyléčení. Redukce bolesti byla zaznamenána ve 40 % a redukce tumoru dokonce v 60 %. Dále bylo u 36 % pacientů pozorováno zlepšení chuti k jídlu včetně úpravy jejich tělesné váhy. Známý je pokus z USA: požití koloidního zlata pro zvýšení inteligence. Z mnoha pokusů se zjistilo, že koloidní zlato zvyšuje IQ až o 20 bodů.
Nicméně nadměrný příjem může vést k otravě zlatem!
Koloidní minerály jsou směsí makro- a mikročástic minerálů, které organismus potřebuje ke správnému fungování. Díky své tekuté formě jsou velmi dobře vstřebávány (z 98 %, tedy až ve dvacetkrát větších dávkách než minerály v podobě kovů). Můžete je koupit zde.
Koloidní stříbro se v těle dostává do buněk krví, během několika dní se tak dostává do všech tkání a začíná působit. Následně je po několika dnech vylučováno z těla přirozenou cestou ven. Při nemoci či detoxikaci se nesnažte vyléčit najednou vysokými dávkami koloidního stříbra. Můžete tím extrémně zatěžovat vyměšovací orgány (játra, ledviny, kůži, plíce a střeva) a navodit si tak pocit lehčí chřipky, bolesti hlavy, závratě, nevolnost, bolesti svalů a únavu organismu. Při léčbě koloidním stříbrem je důležité pít dostatek tekutin pro podporu vylučování, redukovat tuky a cukry, nenásilně procvičovat tělo.
Působení stopového množství stříbra má ochrannou povahu a posiluje imunitní systém. Koloidní roztoky minerálů mají 98% vstřebatelnost oproti 40–60% vstřebatelnosti u tablet.
V naší poradně s názvem GLAUBEROVA SŮL OČISTA TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VLASTA.
Mám plíseň na nehtách u nohou i šlapkách a prstech. Slyšela jsem, že jsou dobré koupele nohou s Glauberovou solí! Je to pravda ?Děkuji Vlasta
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Glauberova sůl vám na plíseň moc nepomůže. Podle vašeho popisu to vypadá, že máte rozsáhlejší infekci kožní plísně a tady pomůže už jen lék z lékárny. Nejdříve zkuste použít Clotrimazol ve spreji a když to po měsíci každodenního používání nepomůže, tak požádejte kožního lékaře o předpis na Prokanazol.
V naší poradně s názvem RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janka.
A ta mořská voda je dobrá proč, jak to vyčistí nos? To přece od rýmy nepomůže a ten nasivin je na léčení rýmy?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Mořská voda obsahuje chlorid sodný (mořská sůl) a ten je od pradávna používán jako jemná desinfekce. V nose sůl působí jako uvolnovač sekretu a desinfikuje dutiny. Spreje do nosu proti rýmě zase stáhnou nateklé sliznice v nose a uvolní dýchání.
Přestože se obecně tvrdí, že je zlato účinné už v minimálních dávkách, naše zkušenost ukazuje, že při řešení kloubních obtíží (například dna) jsou vyšší dávkování a koncentrace (ppm) účinnější a rychleji přinášejí úlevu. Koloidní zlato se užívá vždy na lačný žaludek. Pro dávkování lze použít víčko od lahve, které má cca 8 ml. Konkrétní množství se odvíjí od užívané koncentrace a léčebného záměru. Při kloubních obtížích doporučujeme 2–3x denně 8 ml a koncentraci min. 20 ppm. U zdravých jedinců je preventivní užívání cca 5 ml 2x denně při koncentraci 10 ppm. Koloidní zlato podržte v ústech a poté polkněte. Jíst a pít můžete za cca 10–15 minut. Při užívání koloidního zlata nejsou známy žádné škodlivé a vedlejší účinky. Jako každý koloid se z těla postupně vyloučí a nezanechá žádné nežádoucí stopy.
Ve svém příspěvku PLÍSEŇ POD NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel "laický kožař".
myslím si že by bylo dobré nalézt vnitřní příčinu plísně, tzn. psychickou a následně fyzickou-léčit vše ve spojitosti. Dále určitě by asi nebyla od všci vnitřní očista orgánů s kterými mají plísně často souvislost. To znamaná střeva, játra, ledviny, žlučník...
Dále je možné že bude potřeba upravit stravu, tedy zvýšit příjem vitamínů, pravděpodobně A, Vitamíny B z nich je hodně důležitý pyridoxin, D a též stopových prvků jako je zinek, hořčík, vápník, selen, mangan. Dále pak jsou důležité esenciální nenasycené 3 a 6 omega kyseliny. Více zeleniny a vlákniny. Důležitá je správná střevní mikroflóra. Přestat kouřit a pít alkohol, omezit nebo úplně přestat jíst mastná a smažená, pikatní jídla. Snažit se mít spíše zásaditější ph což docílíš hlavně přijímáním určitých jídel obecně více ne li hodně zeleniny, zde pozor ne vše je vhodné. Zajímavý a věřím, že i účiný recept na plíseň pod nehty je česnek se solí - recept lze nalézt na internetu. Česnek spolu se solí léčí i bradavice ( potírat ) Jako velmi zajímavé potraviny na léčbu takovýchto problémů je velmi zajímavá červená řepa, lněné semínko a dále se uvádí například koloidní stříbro. Zajímavé a zcela zásadní může být při odhalování příčin vyšetření na přístroji Oberon. Obecně doporičuji čínskou medicínu či alternativní. Klasická medicína si moc s tímto nedokáže poradit. Je taky důležité začíst jíst normální stravu, t.j, bez éček a dát si pozor na mlíko masa atd. - viz případ německo nedavno. Na závěr není od věci se celkově snažit být lepším člověkem. Co se týče tšchto informací nejsem lékař takže je berte s rezervou. Přeji hodně úspěchů. P.S: objevila se mi pravděpodobně plíseň pod nehtem na palci u nohy, po té co jsem započal s očistou-začal se objevovat nový čistý nehet. Nyní je zbytek "nemocného" nehtu na jeho kraji kde již doufám odrůstá.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Výroba koloidního stříbra probíhá při malém napětí a malých proudech. Základem výroby je kvalitní destilovaná voda. Zde je uvedeno několik video-návodů, jak si udělat koloidní stříbro doma. Hotový výrobek není třeba filtrovat, ale doporučuje se přefiltrování přes speciální filtr. Mělo by se přelévat do hnědé skleněné láhve 0,5 l s odnímatelným uzávěrem a informačním štítkem. Koloidní stříbro je univerzální prostředek, při dodržení dávkování bez vedlejších účinků. Je prokázáno, že je účinné proti bakteriím, virům a plísním. Lze jej použít k léčení nemocí, ale i k prevenci. Při vyšší koncentraci a vnějším použití urychluje hojení.
V naší poradně s názvem SULFOTHION se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heilly.
prodelala jsem proti svrabovou kuru,ale stale mam pocit,ze se mi to uplne nevylecilo...jsem z toho zoufala...muzu pouzivat zasyp Sulfotion,ktery obsahuje siru...nebo zajit opet k lekari...dekuji Heilly
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Heilly, při nákaze svrabem vznikají v kůži kanálky, které se zanítí díky zbytkům trusu od zákožky svrabové a nějakou dobu to trvá, než se zahojí. Po dobu hojení to ještě obvykle svědí, ale svrab už může být mrtvý díky předchozí léčbě. V této fázi je důležité si to nerozškrábat a být trpělivá. Pokud chcete mít 100% jistotu, že svrab ve vás již nežije, tak běžte za svým lékařem, aby znovu vaši kůži prohlédl.
Používání jemného zásypu Sulfothion s koloidní sírou určitě v době hojení po svrabu pravidelně používejte, jak je napsáno v jeho návodu. Tento jemný sýrový zásyp totiž mírní svědění, podporuje odlučování svrabem poškozené pokožky a také podněcuje vytváření pokožky nové a zdravé. Solfothion vám pomůže být po svrabu dříve fit.
V naší republice zaregistrované formy antibiotických mastí jsou pouze na předpis lékaře. Antibiotika se stala jedněmi z nejčastěji předepisovaných léků současnosti. Neuváženým užíváním si však lidé ničí svůj trávicí systém a ironicky: snižují si i svou přirozenou imunitu vůči všem druhům infekcí v budoucnosti. Zbavit se infekcí bez poškozování organismu můžete pomocí níže uvedených účinných přírodních antibiotik.
Koloidní stříbro: Koloidní stříbro je jako antibiotikum známo po staletí. Na počátku 19. století zjistil Alfred Searle, zakladatel farmaceutické společnosti Searle, že dokáže zlikvidovat nejškodlivější patogeny. Aplikace koloidního stříbra lidem byla provedena ve velkém počtu případů a s úžasnými výsledky. Hlavní výhodou byl jeho rychlý fatální účinek na mikroby bez toxického účinku na hostitele. Nedávný výzkum také ukázal, že koloidní stříbro dokáže zničit rezistentní mikroby, jako MRSA, SARS, nebo ptačí chřipku.
Med: Med je nejchutnější antibiotikum. Při lokální aplikaci dokáže zlikvidovat širokou řadu patogenů včetně MRSA a masožravých bakterií. Zároveň bylo zjištěno, že si zasažené bakterie nevypěstovaly žádnou odolnost.
Oreganový olej: Oreganový olej se zbavuje patogenních bakterií, aniž by narušoval ty prospěšné. Současně je protivirový a protiplísňový, což z něj dělá účinnou látku tři v jednom, která dokáže konkurovat farmaceutikům a nepodporuje resistenci vůči antibiotikům. Klíčovou antimikrobiální složkou oreganového oleje je karvakrol. Aby byl účinný, měl by použitý olej obsahovat alespoň 70 procent karvakrolu.
Česnek: Česnek je ve světě jako léčivo používán po tisíciletí. V 17. století byl použit k zažehnání morové epidemie. Má silné antibiotické, antivirové, protiplísňové a antimikrobiální vlastnosti a je schopen zajistit a usnadnit odstranění nepřátelských bakterií. Je rovněž bohatý na antioxidanty, které eliminují volné radikály, což také podporuje silný imunitní systém. Aktivní složka česneku, alicin, je klíčovým komponentem v zabíjení a odstraňování škodlivých bakterií. Abyste aktivovali tuto a další látky, rozdrťte česnek a jezte ho syrový, v teplém čaji, nebo lehce povařený v jídle.
Třapatka: Třapatka je používána k léčbě řady infekcí po stovky let. Tradičně byla aplikována při léčbě otevřených ran, záškrtu, otravy krve a jiných bakteriálních onemocnění. Dnes je tato účinná bylina aplikována v případě nachlazení a chřipky, a to především díky své schopnosti zničit většinu forem bakterií, jako je například Staphylococcus aureus, způsobující smrtící MRSA onemocnění.
Epsomská sůl je síran hořečnatý (MgSO4). Tento síran hořčíku je silně hygroskopický a po doplnění krystalové vody má formu heptahydrátu MgSO4·7H2O, zvaného epsomská sůl (epsomit) nebo hořká sůl. Tato látka byla objevena v 17. století ve městě Epsom v anglickém hrabství Surrey.
Epsomská sůl je možná k vnitřnímu i zevnímu užívání. Vnitřně je užívána formou projímadla s cílem očisty organismu, zevně je využívána ve formě koupelových solí, kdy pomáhá ke zklidnění organismu, proti migréně, bolestem kloubů a proti zadržování vody v organismu. Vzhledem k poklesu množství hořčíku v lidském těle při nadbytku stresu je epsomské soli někdy přisuzována schopnost odbourávat stres, zlepšovat spánek a podporovat dobrou náladu.
Ačkoliv se epsomská sůl používá k léčebným účelům už několik století, existence jejích léčivých účinků nebyla nikdy vědecky prokázána a podle některých názorů jde pouze o placebo efekt. Je významnou součástí mořské vody i některých českých minerálních vod (Šaratica, Zaječická hořká).
Epsomská sůl vypadá na první pohled velmi podobně jako kuchyňská sůl a lidé ji častou používají do koupele (tedy jako normální koupelovou sůl). Přestože je vzhledově velmi podobná kuchyňské soli, její chuť se od kuchyňské soli značně liší. Epsomská sůl je totiž velmi hořká a prakticky nepoživatelná.
Někteří lidé se pokoušejí epsomskou sůl konzumovat po rozpuštění ve vodě (a následně směs vypít jako běžný nápoj). Do jídel ji však rozhodně nepřidávejte, opravdu je hořká. Existuje řada různých způsobů, jak si vyrobit epsomskou sůl, a lze ji také zakoupit v řadě různých balení. Z chemického hlediska je ale epsomská sůl stále jedna a tatáž sloučenina – tedy síran hořečnatý. A mělo by být prakticky jedno, jakou epsomskou sůl si koupíte, protože účinná látka by měla být všude stejná.
Rozdíly mezi epsomskou a Glauberovou solí spočívají již v chemickém složení. Epsomská sůl je hořká sůl a zcela jistě to není Glauberova sůl.
Síran hořečnatý, který je hlavní účinnou látkou v epsomské soli, může při požití ústy vyvolat některé nežádoucí účinky. Jejich vzniku můžete zabránit, pokud budete důsledně dodržovat dávkování epsomské soli doporučené vaším lékařem a nebudete překračovat doporučené dávky v příbalovém letáku.
500 g
mouky (kukuřičná, rýžová, pohanková, kombinace těchto druhů)
250 ml
vody
200 ml
mléka
1 lžička
soli
3 lžíce
oleje
2 lžíce
octa
1 lžíce
cukru
1 a ½
sáčku sušeného droždí
1 hrst
chia semínek
1 lžička
chlebového koření
Postup
Do
nádoby nalijte vlažnou vodu a mléko, přidejte sušené droždí,
cukr, sůl, ocet, olej, mouku a chlebové koření. Směs řádně
promíchejte, pokud je příliš hustá, přidejte ještě trochu
vody. Po zamíchání surovin vytvarujte bochník a posypte ho chia
semínky. Chleba se peče v troubě asi 45 minut při teplotě
220 °C.
MRKVOVÉ
MUFFINY
Ingredience
½ hrnku
jablečného pyré
½ hrnku
oleje
3 lžíce
rozmixovaného lněného semínka
8 lžic
vod
1 a ½
hrnku mouky (rýžová, kukuřičná, pohanková)
½ hrnku
kokosu
½ hrnku
třtinového cukru
1 lžička
prášku do pečiva z vinného kamene
1 lžička
skořice
Muškátový
oříšek
Sušený
mletý zázvor
Sůl
3 hrnky
nastrouhané mrkve
Postup
V jedné
nádobě si smícháte jablečné pyré, olej, lněné semínko a
vodu. V druhé nádobě smícháte mouku, kokos, třtinový
cukr, prášek do pečiva, skořici, špetku muškátového oříšku,
sušeného mletého zázvoru a soli s nastrouhanou mrkví. Obě
směsi smícháme a naplníme tím muffinové košíčky. Košíčky
se neplní celé, asi jen do dvou třetin. Muffiny se pečou při
teplotě 170 °C asi půl hodiny.
RÝŽOVÉ
VLOČKY S OVOCEM
Ingredience
200 g
rýžových vloček
700 ml
mléka
Špetka
soli
1
vanilkový cukr
Ovoce
(jahody, jablka, hrušky, atd.)
Postup
Vločky se
společně s mlékem a špetkou soli přivedou k varu. Do
této směsi se přidá cukr a může se přidat nakrájené/rozdrcené
ovoce. Ovoce se může dát i závěrem na uvařenou kaši.
ZELENINA
S KOZÍM SÝREM
Ingredience
Libovolné
množství oblíbené zeleniny
Olivový
olej
1 cibule
1
stroužek česneku
Pepř
Sůl
Bazalka
Kozí
sýr
Postup
Oloupeme si
a na kostičky nakrájíme cibuli, k tomu se nakrájí na slabé
plátky česnek. Cibule a česnek se na pánvi zpění na olivovém
oleji. Přidá se zelenina a dusí se doměkka. Zelenina se ochutí
pepřem, solí a bazalkou. Na závěr se zelenina posype kozím
sýrem.
V naší poradně s názvem ZAPLÍSNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.
Dobrý den. Již několik let trpím plísní v organizmu. Projevuje se zejména svěděním až pálením a řezáním v oblasti uvnitř a okolo konečníku, především ráno a po stolici. Mírná úlevy nastane po osprchování a omytí mýdlem, lépe toaletním. Dále žluto-hnědý povlak na jazyku, svědění chodidel (viz foto) a ostatní příznaky, spojené s plísní v těle - chronická únava, bolesti hlavy, atd.. Doktor urolog prozkoumal pod mikroskopem vzorek mého spermatu a diagnostikoval plíseň aspergillus. Léčba - přísná bezsacharidová strava, viz článek, Nystatin 2x2, koloidní stříbro, potravinové doplňky (zejména vitaminy), křemelina, podpůrné prostředky od ADVANCE nutraceutics (Candix, DetoxActive, Probio24..). Je pravda, že průběh vymírání kvasinek probíhal dle výše popsaného, velice se mi ulevilo.., ovšem po cca 2 měsících se veškeré příznaky vrátily a to v ještě horší podobě. Jedna známá mi poradila, že má problémy po koupání v bazénu, zvykla si vložit po koupání do vagíny tobolku se směsí laktobacilů, to ji pomáhá. Uvažuji o něčem podobném, bude mít podobný postup efekt v konečníku ? Tam jsou problémy nejmarkantnější ! Nebo použít česnek ? Nerad bych si ublížil.. A co zkusit "chytrou houbu - Pythium oligandrum"..? Asi také přímo do konečníku formou masti..., nebo si z prášku udělat sedací koupel..? A k tomu užívat doplňky na odkyselení organizmu..? Uvítám každou dobrou radu (pokud možno osvědčenou) na toto téma. Předem děkuji..! Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Vaše problémy budou nejspíše souviset s oslabeným imunitním systémem. Zkuste navštívit lékaře imunologa. Nejlepší by bylo, kdybyste získal doporučení v tomuto vyšetření od svého dosavadního lékaře, který dobře zná váš stav a může imunologovi lépe popsat, na co se má zaměřit. Existuje řada léků podporujících imunitu, které vám lékař imunolog může poskytnout. Lepší imunita vám pomůže lépe zvládat nové plísňové infekce a nedovolí jim rozvinout se.
Před tím, než si začnete zkusmo cokoliv strkat do konečníku, tak raději vyzkoušejte klystýr vlažnou vodou každý den. Rovněž si pokaždé omyjte konečník bezprostředně po vyprázdnění.
Epsomská sůl je svými blahodárnými účinky pro zdraví a krásu známá stovky let. Její historie začíná v 17. století, kdy farmář žijící nedaleko městečka Epsom v Anglii objevil pramen bohatý na sloučeninu hořčíku a síry (síran horečnatý) a krátce poté byly odhaleny i léčivé účinky této sloučeniny.
Epsomská sůl je složena z minerálů hořčíku a síranu. Výzkumy prokázaly, že hořčík a síran se snadno vstřebávají přes kůži, proto jsou lázně v epsomské soli výbornou volbou, jak doplnit tyto pro tělo důležité prvky. Hořčík v těle hraje významnou roli při regulaci aktivity asi 325 enzymů, snižuje záněty, pomáhá funkci svalů a nervů a pomáhá produkovat serotonin, hormon zodpovědný za pocit pohody a štěstí. Sírany zlepšují vstřebávání živin, vyplavují z těla toxiny a zmírňují migrény.
Navzdory svému názvu je epsomská sůl úplně jinou sloučeninou než obyčejná kuchyňská sůl, kterou používáme pro dochucení pokrmů. Slovo sůl v názvu je odvozeno od chemické struktury: v chemii slovem sůl označujeme chemicky neutrální látku, která obsahuje jak kladně nabité částice – kationty, tak záporně nabité částice – anionty, které dohromady vytvářejí látku s nulovým nábojem, tedy elektricky neutrální. Soli jsou odvozeny od kyselin a mohou být buď bezkyslíkaté, tedy neobsahující kyslík, například sulfid zinečnatý, nebo kyslíkaté, tedy s obsahem kyslíku, například síran měďnatý nebo síran hořečnatý, což je správný chemický název pro epsomskou sůl.
Epsomská sůl vypadá na první pohled velmi podobně jako kuchyňská sůl a lidé ji častou používají do koupele (tedy jako normální koupelovou sůl). Přestože je vzhledově epsomská sůl velmi podobná kuchyňské soli, jejich chuť se od sebe značně liší. Epsomská sůl je totiž velmi hořká a prakticky nepoživatelná.
Použití epsomské soli je velmi snadné, a navíc se jedná o cenově dostupnou látku, která při správném použití prakticky nemá nežádoucí účinky.
Ve vodě se epsomská sůl rozpouští a rozkládá na ionty hořčíku a síranu. Protože se tyto látky pravděpodobně dobře vstřebávají přes pokožku, dostávají se hořčíkové kationty a síranové anionty do těla, kde plní důležité funkce. Nejběžnějším způsobem použití epsomské soli je tedy její přidání do vody jako koupelové soli. Nicméně je možné epsomskou sůl také aplikovat přímo na pokožku ve formě kosmetických přípravků nebo ji konzumovat ústy (pouze pro silné jedince, kteří snesou její hořkou a nepříjemnou chuť), pokud ji chceme použít jako přírodní laxativum (lék proti zácpě).
Ve svém příspěvku SOUTEZ SE SMACKEREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ačinka.
No to zní lákavě, určitě vyzkouším:-) Mým favoritem je hlívový Smacker a úplně mi stačí orestovaný a k tomu brusinky- mňamka:-)
Vynikající jsou štíhlé nudle, dnes se chystám je udělat jen
s cuketou,parmazánem a zakysanou smetanou - už se těším na večeři:-))
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ačinka.
Zdravím, tak v pátek jsem to nestihla a přes víkend jsme trochu hřešili:-), takže na Štíhlé nudle došlo až včera, abychom napravili víkendové hříchy:-) Bylo to moc dobré - rychlé - tady je recept na 2 porce:
1x Smacker -štíhlé nudle
1-2 cukety ( podle velikosti), nakrájet na tenképlátky
2 pol. lžíce oliv.oleje
50 ml. zakysané smetany ( nebo sladké 12%)
2 stroužky česneku
40 g strouhaného parmazánu sůl, pepř, zelená petrželka
Postup: na oleji orestujeme česnek a cuketu, osolíme, opepříme,
smažíme tak dlouho až je cuketa vláčná ( cca 10min). Přimícháme smetanu a větší část sýra, necháme na mírném varu probublat. Štíhlé nudle ohřejeme v mikrovlnce a vmícháme k omáčce. Podáváme posypané petrželkou a zbylým sýrem.
Myslím, že kdyby se to vychladilo, šlo by to jíst i jako salát:-)
Doufám, že si pochutnáte stejně jako my, tak dobrou chuť:-))
Na rozehřáté pánvi (s nepřilnavým povrchem) rozpustíme na oleji za stálého míchání droždí až do opětovného sražení. Přidáme vejce, osolíme a mícháme do zahoustnutí. Těsně před koncem přidáme kostičky z rohlíku. Směs klademe na talíř pokrytý listy salátu a zdobíme posypem sekané petrželky. Podáváme s celozrnným pečivem a zeleným čajem.
Brambory uvaříme doměkka, oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle. Nejlépe, když jsou uvařené již den předem. K nastrouhaným bramborám přidáme olej, sůl (kdo může, tak i trochu pepře). Vše promícháme a dochutíme kečupem, sladkou paprikou, hořčicí. Pomazánku pořádně promícháme a můžeme podávat. Kdo snáší česnek, může přidat 2 stroužky. Recept je pro 4 osoby.
Blesková pomazánka
4 vajíčka vařená natvrdo, 25 dkg měkkého salámu, 2 větší kyselé okurky, 1 menší cibule, sůl, pepř, 1 malá majonéza
Vajíčka, salám, okurky a cibuli nastrouhat na hrubém struhadle, smíchat s majonézou, osolit, opepřit a namazat na plátky veky, ozdobit rajčetem, plátkem salátové okurky, zelenou petrželkou.
Pomeleme 50 dkg měkkého salámu (dietní, šunkový), případně nakrájíme na nudličky. Pokrájíme nadrobno 2 okurky a 1 cibuli. Přidáme vlastní majonézu (viz výše) a dochutíme (sůl, pepř, chilli). Podáváme na vece nebo jako jednohubky.
Dršťková polévka z hlívy
Na zpěněné cibulce podusíme nadrobno nakrájenou polévkovou zeleninu. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu. Podusíme doměkka. Zaprášíme sladkou červenou paprikou. Zalijeme 1–1,5 l vývaru z masoxu. Vše přivedeme k varu, ochutíme pepřem, rozetřeným česnekem a hlavně majoránkou. Můžeme a nemusíme zahušťovat jíškou.
Cuketová polévka
Polovina větší cukety, 3 papriky, 4–5 rajčat, kelímek zakysané smetany, balkánský sýr (asi 100 g), kousek feferonky, vegeta, sůl
Oloupanou cuketu nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, přidáme trochu vegety, feferonku a mírně osolíme. Vaříme asi 10 minut. Přidáme papriku nakrájenou na menší kostičky, rajčata rozkrájená na osminky a povaříme. Přidáme zakysanou smetanu, na kostičky nakrájený balkánský sýr a necháme přejít varem. Doporučená příloha je rohlík nebo celozrnné pečivo.
Postup: Kuřecí prsa předem namarinujte v oleji se lžičkou kurkumy. Pak je pomelte s celerem, přidejte žloutek, sůl, pepř a kmín. Tuto směs smažte v oleji, ve kterém se marinovala prsa.
Postup: Cukety nakrájejte na plátky. Do olivového oleje dejte sůl, mletý pepř a vámi vybrané koření se lžící sójové omáčky. Přidejte česnek nakrájený na plátky. Ochucený olej vylijte na plech, poklaďte cuketou a dejte zapéct na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
Brokolice se sýrem
Ingredience: 450 g brokolice, 180 g 30% eidamu, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl
Postup: Brokolici očistěte, rozeberte na růžičky a pár minut vařte v osolené vodě. Na olivovém oleji osmahněte plátky česneku. Brokolici propláchněte studenou vodou a přidejte ji na pánev k česneku. Chvíli míchejte. Horký pokrm pak posypejte nastrouhaným sýrem.
Postup: Těstoviny uvařte, na oleji osmahněte cibuli, přidejte nastrouhanou kedlubnu, osolte a opepřete. Podlijte troškou vody, poduste a přimíchejte k těstovinám.
Postup: Jáhly spaříme horkou vodou a propláchneme studenou vodou. Dáme na 15 minut vařit. Poté je scedíme a propláchneme studenou vodou. Do misky dáme tolik jáhel, kolik sníme, a na ně nakrájíme na menší kousky sušené švestky, nalámeme ořechy a zakapeme medem. Jde o vynikající a sytou snídani.
Celerovo-kuřecí placičky
Ingredience: 2 ks kuřecích prsíček (nebo vykostěných stehen), cca 1/4 celeru (většího), 1 lžička kurkumy (nebo 1 lžička kari koření, můžete dát půl na půl), 1 žloutek, sůl, pepř, asi 1 dl olivového oleje
Postup: Kuřecí maso naložíme do oleje s jednou lžičkou kurkumy nebo kari a necháme uležet přes noc. Na druhý den maso vyjmeme z oleje (ale ochucený olej si ponecháme!). Maso pomeleme s očištěným celerem, osolíme, opepříme a přidáme žloutek. Těsto je řidší než klasické mleté maso. Navlhčenýma rukama tvoříme malé karbanátky a smažíme je dorůžova na oleji z marinády. Placiček bude cca 8 kousků. Jako přílohu si můžeme dát zeleninový salát podle chuti.
Těstoviny s kedlubnovým zelím
Ingredience: 150 g bezvaječných těstovin, 1 středně velká cibule, 1 středně velká kedlubna, sůl, pepř, kmín, olivový o