Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KONOPNÝ OLEJ NA RAKOVINU

OBSAH

Životospráva při léčbě rakoviny

Z jídelníčku byste měli vyřadit následující:

  • maso
  • mléčné výrobky
  • bílou mouku
  • cukr
  • kávu a černý čaj
  • alkohol
  • sóju
  • nekouřit a neužívat žádné nepředepsané léky

Naopak byste měli konzumovat tyto potraviny:

  • „zelené“ potraviny
  • konopný výtažek
  • hlívu ústřičnou
  • doplňovat pravidelně tekutiny, nejlépe čistou pramenitou vodu
  • pít aloe vera gel

Zdroj: Babské rady na rakovinu

Diskuze

V diskuzi KDE KOUPIT KONOPNY OLEJ V PRAZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sanja Bačić.

Ihave cancer and wont by your Češko Konopny olej. My friend iz bying and say is very good, pleas take me adress where is bying . Ilive in Zagreb,Croatia, thanks!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa Bartošková Zázvorková.

Konopný olej koupíte v každém obchodu se zdravou výživou. Největší a nejlepší zelená lékárna v Praze je Urtica-metro C-Budějovická, východ z metra v levo, při příjezdu z centra.Mají tam úplně všechno!!!

Zdroj: diskuze Kde koupit konopny olej v praze

Tvaroh na rakovinu

Nepomůže každému, ale některým lidem může pomoci v jejich boji proti rakovině.

Zdroj: Tvaroh je jednoduchý a přírodní lék na rakovinu

Vzácný olej z bio konopí

Lisováním ze semen konopí se získává vzácný konopný olej. Obsahuje esenciální mastné kyseliny, které jsou pro naše tělo nezbytné, protože si je samo neumí vyrobit. Jsou to především omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, cenné aminokyseliny, vitamíny A, B1, B2, B6, C a E a řada dalších minerálních látek. Konopný olej bývá hlavní účinnou složkou konopné kosmetiky. Má léčivé účinky, hojí, hydratuje, skvěle působí i na problematickou pleť a ceněné jsou i jeho antibakteriální účinky. Výborně se však uplatňuje i ve vlasové péči, resp. při potížích s vlasovou pokožkou, například padání vlasů, lupy, ekzémy.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Diskuze

V diskuzi KONOPNÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jsem Jennifer Onno.

Konopný olej je rostlinný olej získávaný lisováním semen rostlin rodu konopí (Cannabis). Olej lisovaný za studena je tmavě až světle zelený, s příjemnou oříškovou chutí a vůní. Čím tmavší barvu olej má, tím se chuť a vůně blíží k "travnatější".
Rafinovaný konopný olej je čirý a bezbarvý, se slabou vůní a chutí, a postrádá přírodní látky - vitaminy a antioxidanty. Rafinovaný olej se používá hlavně pro výrobky k péči o tělo. V menší míře však také nachází uplatnění také při výrobě mýdel, šamponů a čisticích prostředků.

Konopný olej má vysokou nutriční hodnotu díky poměru omega-6 a omega-3 esenciálních mastných kyselin 3:1, což odpovídá rovnováze vyžadované lidským tělem.
Konopný olej se vyrábí z "nedrogových" (technických) variet konopí setého (Cannabis sativa).
cs.wikipedia.org/wik…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Konopný olej

Koupele a masáže pokožky

Cannol konopný olejKonopný olej oceníme ale také samotný, například při koupelích nebo masážích. Skvěle nám uvolní svalstvo a dopřeje zaslouženou regeneraci, dokáže nás také zbavit křečí, bolesti svalů a pomůže i při rehabilitaci.

TIP: pokud máte potíže s padáním vlasů, vetřete do vlasové pokožky pár kapek přípravku Cannol. Tento výrobek obsahuje koncentrovaný konopný olej, dále olej z grapefruitu a mandarinky.

Klouby, šlachy a svaly

Příznivý vliv má i při masáži v oblasti svalů, kloubů a šlach nebo třeba po dlouhém a namáhavém pracovním dnu. Ženy ocení Dolorcann i po celodenním běhání na podpatcích a v takovém případě regenerační mast naneste večer, zabalte nohy do teplé ponožky a nechejte působit.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT KONOPNY OLEJ V PRAZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sanja Bačić.

Ihave cancer and wont by your Češko Konopny olej. My friend iz bying and say is very good, pleas take me adress where is bying . Ilive in Zagreb,Croatia, thanks!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Here is the list of shops where you can by the Czech hemp oil: translate.google.cz/…
Ask them if you can order it with shipping to Croatia.

Zdroj: diskuze Kde koupit konopny olej v praze

Využití konopí v kosmetice

Konopný olej bývá součástí pleťových a regeneračních krémů, avšak bývá kombinován s dalšímu účinnými složkami jako je Koenzym Q10 nebo kyselina hyaluronová. Pronikají hlouběji do pokožky, vyhlazují vrásky a zlepšují celkový tonus pleti, ale pomáhá i s opary nebo suchou a popraskanou kůží.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Poradna

V naší poradně s názvem KÝLA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mašek František.

Dobrý den.Jdu na operaci kýly již po 12 operácí nyní to bude po 13 mám cukrovku a užívam též antidepresiva Venlafaxin 75mg poradte mi mám zácpu mohu užívat konopný olej nebo jiný přípravek abych šel na velkou stranu,bojím se že po operaci si potrhám sítku nebo vnítřní stehy.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Dohodněte se se svým ošetřujícím lékařem, jak ve vašem případě nejlépe zprůchodnit stolici před i po operaci. V lékárně na to máme několik osvědčených a šetrných prostředků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kýla v tříslech

Těžké a unavené nohy

I s tak nepříjemným problémem jako jsou těžké a unavené nohy dokáže olej z bio konopí pomoci. Díky svému spojení s panthenolem, koenzymem Q10 a koloidním stříbrem se z něj stává téměř zázračný krém Varicann. Skvěle pomůže při dlouhodobých potížích i akutním problému, a navíc má schopnost osvěžit a ulevit na ošetřeném místě. Konopný olej tak skutečně využije každý bez ohledu na věk i pohlaví. Ideálním dárkem, který potěší, zkrášlí i pomůže od bolesti se tak může stát jakýkoli produkt konopné kosmetiky.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Diskuze

V diskuzi POTRAVINY SNIŽUJÍCÍ KYSELINU MOČOVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Chylík.

Dobrý deň.

Prosím o informáciu, či môžem užívať konopné semeno pomleté a konopný olej, nakoľko som dostal dnu na palec nohy už druhý krát. Neviem to nikde zistiť.Prosím o vyjadrenie aký má obsah purínov. Ďakujem


Prajem pekný deň

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Potraviny snižující kyselinu močovou

Jde rakovina jazyka vyléčit?

Rakovinu jazyka je možné vyléčit, přičemž výhled je lepší pro lidi, kteří stihnou včasnou diagnózu. Lidé s rakovinou, která se nešíří, mají vyšší míru přežití.

78% lidí přežije pět let u rakoviny jazyka, než se rakovina rozšíří, ve srovnání s 36%, u kterých se rakovina již rozšířila.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Diskuze

V diskuzi TVAROH A LNĚNÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,

mohu zmíněný recept používat současně s probéhající chemoterapií? CA prsu...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František Dykast.

Prosím o informaci v jakém poměru smíchat tvaroh a lněný olej. Trpím již delší dobu zácpou.Děkuji za odpověď.

Frahtišek Dykast
Praha

Zdroj: diskuze Tvaroh a lněný olej

Diagnostika

Při podezření na rakovinu jazyka může lékař provést biopsii.

Každý, kdo se obává, že by mohl mít rakovinu jazyka, by se měl co nejdříve objednat k lékaři.

Při vyšetřování se vás lékař pravděpodobně zeptá na jakoukoli relevantní anamnézu, včetně rodinné anamnézy. Prohlédne vám jazyk a ústa. Vyšetří lymfatické uzliny, aby zjistil, zda nedochází k jejich zvětšení.

Pokud má lékař podezření, že je přítomna rakovina jazyka, provede biopsii. To představuje odebrání vzorku tkáně a odeslání na testování.

Pokud výsledky biopsie potvrdí rakovinu, lékař může doporučit CT nebo MRI vyšetření, které ukáže, zda se rakovina rozšířila do jiných částí těla.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Diskuze

V diskuzi PROBLÉMY KŮŽE U ZVÍŘAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Geraldina Klobásková.

Prosím o radu.Naše jezevčice má mezi prsty na všech packách nějaké útvary, které po zvětšení praskneme a vyteče trochu hnisu a pak spousta krve.Už přes rok se léčí u veterinářky a nějak se léčba míjí účinkem.Změnili jsme i stravu a barfujeme.Nyní ji dáváme během š týdnů Kingvet 2x2kapky do žrádla,Omegavet to samé. Kvasnice v tabletách 4 během dne ,Probiovet 2x3 kapsle během jednoho týdne.Už půl roku se léčí na štítnou žlázu a bere FORTYRON 2x 1,5 tablety.Děkuji za každou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika Kozumplíková.

Prosím o radu.Naše buldočka má mezi prsty na všech packách nějaké útvary, které po zvětšení praskneme a vyteče trochu hnisu a pak spousta krve.Je alergička, krmíme Royal canin hypoallergenic. Nyní ji dáváme Kingvet 2x2kapky do žrádla,konopný olej, Probiovet 2x1 kapsle. Koupeme šamponem Clorexydermem 4% 2xtýdně. Tento stav trvá 2týdny a nevíme si společně s veterinářkou rady. Děkuji za každou radu.

Zdroj: diskuze Problémy kůže u zvířat

Na rakovinu tvaroh a lněný olej

Tato dieta proti rakovině vyžaduje radikální změnu životního stylu, ale to vyžaduje i medicínská chemoterapie. Základním a jediným jídlem je strava bez rafinovaných cukrů, žádné živočišné bílkoviny s výjimkou tvarohu a cottage sýra, a k tomu lněný olej. Tuk se dobře rozpouští v jiných tucích a v těle je zpracován v játrech a v žlučníku. Když je někdo nemocný rakovinou nebo jiným zánětlivým onemocněním, tak je schopnost jater zpracovat a absorbovat tuky drasticky snížena. Cottage sýr a tvaroh jsou potraviny bohaté na bílkoviny a pokud tyto proteiny ještě smícháme se zdravým tukem - lněným olejem, tak dostaneme směs, která je rozpustná ve vodě a díky tomu již tolik nepotřebuje pomoc jater. Tuk pak může být lépe dopraven do buněk i u nemocných lidí rakovinou. Metoda léčby rakoviny tvarohem je založena na nasycených mastných kyselinách omega 3, které mají protizánětlivé účinky díky procesu, který okysličuje buňky a obnovuje zdraví na buněčné úrovni.

Zdroj: Tvaroh je jednoduchý a přírodní lék na rakovinu

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉČENÍ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Dobrý.

Dobrý den,
Již druhý rok mám na stehnech, lýtkách a kotnících vyrážku která se objevila loni v červenci a zmizela cca v říjnu byť po ni zůstaly jizvy. Letos se objevila znovu, téměř ve stejnou dobu. Jedná se o pupínky které hnisaji a když se zmačknou prasknou a někdy krvácí. Z principu volim přírodní léčiva ale zatím bez významných pokroků. Zkusil jsem třeba konopný olej ale ten nepomohl. Pokud má někdo podobnou zkušenost prosím o radu.

Děkuji, hezké dny.

Michal Dobrý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Taková vyrážka, u které se dělají hnisající pupínky a zůstávají po nich jizvy, nepůjde vyléčit jen tak obyčejnými přírodními prostředky. Na to bude potřeba použít antibiotika nebo antivirotika, podle druhu příčiny, vše na lékařský předpis. Neriskujete komplikace nebo další jizvy a zastavte se s tím na kožním. Dostanete předpis na lék, který vás toho rychle zbaví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní léčení vyrážky

Zdravá řeřichová polévka

Tato výroba řeřichového krému vyžaduje 1 střední cibuli nakrájenou na kostičky, 1 malý brambor nakrájený na kostičky, dvě polévkové lžíce sojového nebo slunečnicového oleje, 85 g opláchnuté čerstvé řeřichy, 300 ml mléka, 300 ml zeleninového vývaru, 5 lžíc Rama Culiness. Rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku, až zesklovatí. Pak přidáme brambory, řeřichu, mléko a vývar. Za občasného míchání to přivedeme to k varu a přikryté to pak dusíme 20 minut. Občas to zamícháme. Nakonec to rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme náhradní smetanu (Rama Culiness) a koření a případně to ještě přihřejeme.

Zdroj: Řeřicha – znovuobjevený lék na rakovinu

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka Wohlgemuthová.

CHtěla bych něco poradit těm lidem u kterých je průběh lupénky slabší,např.mají na dolních končetínách lýtka)malé skvrnky,kolečka lupénky.Objevila jsem v drogerii Konopné mléko 550ml.Je tam výtažek konopí,který velmi pomahá na léčbu lupénky.Je to tzv.konopný olej a má velké účinky i na atopické ekzémy.Je to na promazování pokožky i na celém těle.Já jsem momentálně jakoby zeléčená.Je období,kdy lupénka ke mě přijde(řeším to mořem)a zase odejde(tak se to nazývá i z lékařského posudku.Ta bylinná kosmetika je HERBAVERA.Vyzkoušejte a napište mě,jak Vám to pomohlo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Zkuste mexickou přírodní kosmetiku www.tepezcohuite.cz/…

Zdroj: diskuze Lupénka

Dostupnost ricinového oleje

Ricinový olej se dá běžně zakoupit jako ředěný přípravek k zevnímu užití. Tady lze ricínový olej koupit ricinový olej cena.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Rizikové faktory vzniku rakoviny prsu

Při pátrání po příčinách rakovinu prsu byly odhaleny tyto některé faktory, které zvyšují riziko, že v prsu dojde k nádorovému bujení. Všechny známé rizikové faktory dohromady vysvětlují pouze malý zlomek všech onemocnění.

Hlavní faktory vzniku nádoru prsu:

  • Nádor prsu vyvolá nadměrná konzumace alkoholu.
  • Nádor prsu je pravděpodobný, když se již vyskytl v rodině či u téhož pacienta.
  • Nádor prsu předchází hmatné změny ve tkáni prsu.
  • Rakovinu prsu urychlí genetické mutace.
  • Při přechodu jsou nejčastěji identifikovány nové případy nádoru prsu.
  • Ozáření prsu může podpořit vznik rakoviny prsu.
  • Denzita prsní tkáně - takzvaná absorpce rentgenového záření napomáhá ke vzniku nádoru v prsu.
  • Nadváha či obezita po přechodu a nedostatek pohybu přispějí ke vzniku nádoru prsu.
  • Vystavení organizmu chemickým látkám urychlí zhoubné bujení v prsu.

Zdroj: Jak poznat rakovinu prsu

Příznaky rakoviny prsu a jak rakovina prsu vypadá

Okem patrné změny prsu:

  • Změna ve velikosti či tvaru prsu může ukazovat na počátek rakoviny prsu.
  • Vtažení bradavky také napovídá o zhoubném bujení v prsu.
  • Otok, šupinatění, zarudnutí či „pomerančový“ vzhled kůže prsu také může být příznakem rakoviny prsu.

Pohmatem patrné změny zahrnují:

  • Hrbolek či ztluštění v části prsu nebo poblíž prsu, i v podpaždí může být projevem nádoru v prsu.
  • Přílišná citlivost bradavky také nasvědčuje na možnou rakovinu prsu.

Fotografie jak vypadá rakovina prsu se svými příznaky:

  • Ukázky toho, jak se rakovina prsu projevuje, jsou vidět na fotografiích zde.
  • Fotografie šupinatění prsu při rakovině prsu jsou vidět zde.
  • Fotografie symbolu rakoviny prsu jsou vidět zde.

Zdroj: Jak poznat rakovinu prsu

Kontraindikace diety proti rakovině

Ve spojení s jinými terapiemi může tato dieta vyvolat nežádoucí účinky. Týká se to zejména kyslíkové terapie, injekcí s vitamínem B17 a infuze vitamínu C, které nelze kombinovat s tímto ozdravným programem.

Zdroj: Tvaroh je jednoduchý a přírodní lék na rakovinu

Olej z krillu versus rybí tuk

Existuje mnoho ověřených předností, které činí olej z krillu účinnějším než rybí tuk.

  1. Olej z krillu je silnějším zdrojem omega-3 mastných kyselin, než rybí tuk.
  2. Antioxidační účinky oleje z krillu můžou lépe chránit před poškozením volných radikálů.
  3. Olej z krillu je absorbován rychleji než rybí tuk.
  4. Olej z krillu snižuje riziko onemocnění srdce.
  5. 1000 mg oleje z krillu má stejný účinek jako 3000 mg rybího tuku.

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP