Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOPŘIVOVÝ ŠAMPON RECEPT

OBSAH

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVOVÝ SAMPON RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel GITA JUHANAKOVA.

Dobrý den,jakou zivotnost ma koprivový sampon.Jak poznam,ze uz je prosli,kdyz si jich v lete udelam vice do zasoby na zimu?Dekuju za info :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Starý Kopřivový šampon se zakalí a změní svojí vůni.

Zdroj: diskuze Koprivový sampon recept

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Trochu mě zaráží Vaše naprostá nedůvěra. Samozřejmě je dobré si obejít všechny lékaře. Důvod pro padání vlasů může být prostý, ale i zcela nejasný. Neříkám, že to pomůže každému, ale mé švagrové to stoprocentně pomohlo. Ona sama si obešla všemožné lékaře, i podstoupila všechny Vámi zmiňované testy a i navazující léčby a nic ji nepomohlo. To už nehovořím o vydaných penězích na rádoby zázračné léky pro padání vlasů. Netvrdím to také o každém výrobku z konopí. My máme zkušenosti z vlastní výroby. Pokud už není jiné východisko, jiné možnosti případné léčby, nevidím důvod, proč to nezkusit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dobře Mirku, tak sem napište Lucii recept, jak jste si připravil váš šampon s domácím extraktem z konopí, ať si to může vyzkoušet a ušetřit zmíněná martiria u vlasových odborníků.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi MUCHOVNÍK MARMELÁDA RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka Kuchařová.

recept na povidla z muchovníku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muchovník marmeláda recept

Recept na kopřivový zábal

Ingredience: 4 hrsti sušené kopřivy, 0,5 litru vody, 2 žloutky

Postup: Sušenou kopřivy zalijte vroucí vodou a nechte ji louhovat 18–20 minut. Pak do teplé tekutiny zamíchejte 2 žloutky a tímto si umyté vlasy polijte (naneste na vlasy) a nechte působit 15–20 minut. Pak tento zábal omyjte teplou vodou a přirozeně nechte vlasy uschnout (nepoužívejte fén). Tento kopřivový zábal používejte, pokud máte suché nebo zničené vlasy. Kopřivový zábal dodá lesk a pevnost vašim vlasům. Tuto proceduru provádějte jednou za týden. Uvedená dávka je vhodná na dlouhé vlasy, pokud máte krátké, tak si připravte poloviční dávku.

Zdroj: Kopřivový šampon

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Recept na kopřivový odvar na vlasy

Ingredience: 1 hrnek sušené nebo čerstvé kopřivy (listy), 1 litr vody, hrnec, sítko

Postup: Sušené nebo čerstvé kopřivy vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Kopřivy vařte jednu minutu na mírném ohni a po vypnutí zdroje nechte čaj louhovat a přirozeně vychladnout. Když je odvar vlažný, tak ho přes sítko přeceďte a můžete si jím oplachovat vlasy vždy po umytí

Zdroj: Kopřivový šampon

Poradna

V naší poradně s názvem PROSÍM O RECEPT NA VYSYCHÁNÍ KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Sláma .

Dobrý den,otec Pleskač říkal v rádiu recept na vysychání kloubů.Chtěl bych poprosit o recept.Moc děkuji za recept.Sláma Stanislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept proti vysychání kloubních pouzder podle Otce Pleskače: V potravinách si kupte želatinu, kterou si večer připravte v množství dvě lžičky rozmíchat do vody a ráno to vypijte. Takto postupujte každý den po dobu jednoho měsíce. Tady je záznam z rádia, kde o tom Otec Pleskač hovoří (48. minuta):
prehravac.rozhlas.cz…

Zdroj: diskuze Prosím o recept na vysychání kloubů

Který kopřivový šampon je nejlepší

Kopřivový šampon Dixi

Dixi šamponkopřivovým extraktem příznivě působí na výživu vlasových kořínků. Kopřiva patří mezi nejúčinnější léčivé rostliny na ozdravení a pěstování pokožky hlavy a vlasů. Výluh z listů kopřivy silně podněcuje prokrvování pokožky, má stimulující a posilující účinky. Zabraňuje vypadávání vlasů. Přidaná složka usnadňuje rozčesávání vlasů.

Použití: Na mokré vlasy naneseme potřebné množství šamponu, zpěníme, necháme 3–5 minut působit, vlasy umyjeme a pěnu důkladně opláchneme. Po umytí doporučujeme vlasy ošetřit kondicionérem.

Složení: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Dea, Polyquaternium-7, Urtica dioica, Parfum, Methylchloroisotiazolinone, Methylisohtiazolinone, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Eugenol, Geraniol, Limonene, Amyl Cinnamal, CI 19140, CI 42090, CI 15985, CI 28440, CI 14720.

Dixi kopřivový šampon proti vypadávání vlasů je určený pro všechny typy vlasů, má obsah 250 ml.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Dixi.

Kopřivový šampon Alpa

Vedle značného množství kyselin obsahuje kopřivový šampon Alpa výtažek z kopřivy, chlorofyl, vitamíny a minerální látky, které dodávají zdravý vzhled tmavým vlasům. Osvěží je a naparfémuje příjemnou vůní zelených rostlin.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Alpa.

Kopřivový šampon Tania

Tania Naturals šampon kopřiva 500 ml je šampon s bylinnými extrakty, určený pro každodenní použití. Obsahuje panthenol, který proniká do vlasů a vyživuje je od kořínků po konečky. Vlasům dodá zářivý vzhled, hebkost a lesk.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Tania.

Kopřivový šampon Yves Rocher

Kopřivový šampon Yves Rocher je svěží šampon na mastné vlasy. Obsahuje výtažek z kopřivy. Má velké, 300 ml balení. Neobsahuje silikony, parabeny ani barviva.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Yves Rocher.

Zdroj: Kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baierová.

kde si můžu koupit dehtový šampon??


děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Já si kupuju dehtový šampon tady: www.zdravi-vitaminy-…

Zdroj: diskuze Šampon

Recept na přírodní kopřivový šampon

Ingredience: 60 ml koncentrovaného mýdla, 170 ml silného kopřivového čaje, 20 ml solného roztoku, 20 kapek éterického oleje Levandule, 20 kapek éterického oleje Rozmarýna, 50 kapek Cosgardu

Postup: Ze všeho nejdříve je třeba připravit silný čaj z kopřivy, na který potřebujeme 2 nebo 3 lžíce sušené či čerstvé kopřivy a cca 220 ml vody (něco nasáknou kopřivy a něco poté samotný filtr, proto se dává více vody, než je ve skutečnosti třeba). Kopřivy zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat do vychladnutí. Následně čaj přefiltrujeme. Do misky poté dáme koncentrované mýdlo, do kterého pomalu zamícháme esenciální oleje, které způsobí mírné zmléčnění. Následně přidáme čaj a opatrně mícháme, abychom směs moc nenapěnili. Šampon je v tuto chvíli docela tekutý. Poté si připravíme solný roztok, a to rozpuštěním jedné vrchovaté čajové lžičky obyčejné kuchyňské soli v jedné polévkové lžíci vody (15 ml). Je lepší směs zahřát, sůl se rozpustí rychleji. Solný roztok vlijeme do šamponu a opět pomalu mícháme. Směs začne houstnout. Nakonec přidáme konzervant. Hotový šampon má pH 7,0, což sice není pro šampony optimální (měly by být kyselejší, hlavně pro masné vlasy). Pokud byste se však rozhodli, že šampon dokyselíte, zřídne vám. Recept je na 250 ml šamponu.

Zdroj: Kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi BYLINNÁ MAST Z LEVANDULE RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lennanov.

Díky za skvělý recept. Určitě vyzkouším, jak se mi povede. Ještě sháním recept na takovouto levandulovou mast. Neznáte náhodou někdo takový? www.oveckarna.cz/byl…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bylinná mast z levandule recept

Kopřivový zábal

Ingredience: 4 hrsti sušené kopřivy, 0,5 litru vody, 2 žloutky

Postup: Sušenou kopřivu zalijte vroucí vodou a nechte ji louhovat 18–20 minut. Pak do teplé tekutiny zamíchejte 2 žloutky a tímto si umyté vlasy polijte (aplikujte). Nechte působit 15–20 minut. Pak tento zábal opláchněte teplou vodou a přirozeně nechte vlasy vyschnout (nepoužívejte fén). Tento kopřivový zábal používejte, pokud máte suché nebo zničené vlasy. Kopřivový zábal dodá vlasům lesk a pevnost. Používejte jednou týdně. Uvedená dávka je vhodná na dlouhé vlasy, pokud máte krátké, tak si připravte poloviční dávku.

Účinky na vlasy

Když si budete pravidelně aplikovat kopřivový odvar, kopřivový zábal nebo kopřivový šampon, budete mít po krátké době vlasy pevnější, hustší a mastné vlasy či pokožka vás už nebudou trápit. Kopřivový odvar, zábal a kopřivový šampon totiž zpevňují vlasovou strukturu, zklidňují pokožku hlavy a odmašťují ji. Masírováním pokožky hlavy kopřivovým odvarem nebo zábalem si budete stimulovat růst vlasů a podpoříte i jejich kvalitu.

Nežádoucí účinky

Pozor! Tuto kúru nesmíte dělat déle než dva až čtyři týdny – dlouhodobým pitím kopřivového čaje si ředíte krev a odstraňujete minerální látky ze srdečního svalu, čímž je pak funkce tohoto orgánu omezena. Kopřivový čaj je zdravý a léčivý nápoj, ale pijte ho přesně podle doporučeného dávkování.

Zdroj: Nežádoucí účinky kopřivy dvoudomé

Poradna

V naší poradně s názvem LEVANDULOVÝ OLEJ RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Prosím o recept na výrobu domácího levandulovéhooleje

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je recept na výrobu domácího levandulového oleje: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Levandulový olej recept

Zkušenosti

Máte své vlasy mastné, řídké nebo vás trápí lupy? Podle ne jedné recenze je tu jednoduchá a přírodní pomoc, kterou najdete v kopřivě! Jak dokáže kopřiva pomoci vašim vlasům? Chcete-li mít vlasy zářivé, lesklé a husté, tak si můžete připravit odvar z kopřivy, který tyto problémy jednoduše vyřeší. Pokud máte mastné nebo řídké vlasy, tak si můžete udělat domácí kopřivový šampon, který je na 100% přírodní bázi.

Kopřiva dvoudomá slouží nejen jako zdravý čaj na pročištění těla od škodlivých látek, které se denně hromadí v našem těle, ale dá se využít i na „zkrášlovací“ účely. Pokud vás trápí mastné nebo řídké vlasy, tak si můžete pomoci právě kopřivovým odvarem. Když si budete pravidelně aplikovat kopřivový odvar, kopřivový zábal nebo kopřivový šampon, budete mít po krátké době vlasy pevnější, hustší a mastné vlasy či pokožka vás už nebudou trápit. Kopřivový odvar, zábal a kopřivový šampon totiž zpevňují vlasovou strukturu a odmašťují pokožku hlavy. Masírováním pokožky hlavy kopřivovým odvarem nebo zábalem budete stimulovat růst vlasů a podpoříte i kvalitu vlasu.

Dle informací z diskuzí na webových stránkách je zřejmé, že pokud si chcete „zkrášlit“ vlasy kopřivovým odvarem nebo kopřivovým zábalem, tak byste je měli používat alespoň 2krát týdně. Klidně si však můžete vtírat a masírovat pokožku hlavy kopřivovým odvarem (ne šamponem) i každý den, účinek bude rychlejší a efektivnější. Kopřivový odvar můžete i pít, podpoříte tak pročištění organismu. Ale pozor, tuto kúru nesmíte dělat déle než dva až čtyři týdny, protože dlouhodobým pitím kopřivového čaje si ředíte krev a odstraňujete minerální látky ze srdečního svalu, čímž je pak funkce tohoto orgánu omezena.

Zdroj: Kopřivový šampon

Poradna

V naší poradně s názvem KERÝ LÉKAŘ MI NAPÍŠE LÉK PRADAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Moje lékař mi říkala že tento lék Pradaxa 150 mg mi nemůže napsat na recept.Tak kde mi ten recept napíšou.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Každý lékař může normálně Pradaxu předepsat, ale problém je s úhradou od pojišťovny. Abyste nemusel lék platit za plnou cenu (aktuálně 2 105 Kč za 60 tablet), tak je nutné dodržet tyto podmínky:
1. Přípravek předepisuje internista, neurolog, kardiolog a angiolog a hematolog v prevenci cévní mozkové příhody a systémové embolie u dospělých pacientů s nevalvulární fibrilací síní indikovaných k antikoagulační léčbě při kontraindikaci Warfarinu, tj.:
- nemožnost pravidelných kontrol INR
- nežádoucí účinky při léčbě Warfarinem
- nemožnost udržet INR v terapeutickém rozmezí 2,0 - 3,0; tzn. 2 ze 6 měření nejsou v uvedeném terapeutickém rozmezí
- rezistence na Warfarin, tj. nutnost podávat denní dávku více než 10 mg a to
a) v sekundární prevenci (tj. po cévní mozkové příhodě, tranzitorní ischemické atace nebo systémové embolii),
b) v primární prevenci za předpokladu přítomnosti jednoho nebo více z následujících rizikových faktorů: symptomatické srdeční selhání třídy II či vyšší podle klasifikace NYHA, věk vyšší nebo rovný 75 let, diabetes mellitus, hypertenze.

2. Přípravek předepisuje internista, neurolog, kardiolog, angiolog, hematolog, ortoped, chirurg v indikaci léčby a sekundární prevence hluboké žilní trombózy nebo plicní embolie:
a) po dobu tří měsíců pokud rizikový faktor vzniku trombózy pominul - v případě "sekundární trombózy", např. po operaci, po úrazu, po porodu,
b) po dobu šesti měsíců pokud nebyl vyvolávající faktor vzniku zjištěn, tj. jedná se o idiopatickou trombózu,
c) po dobu dvanácti měsíců u nemocných s významnou trombofilií, zejména vrozenou (deficience antikoagulačně působících proteinů nebo kombinace heterozygocie mutací faktoru V a II, případně jejich samostatná homozygotní forma, pozitivita lupus antikoagulans), případně jde-li o recidivu proximální flebotrombózy nebo symptomatické plicní embolie a při zvýšeném riziku recidivy na podkladě získaného, trvajícího trombofilního stavu (hormonální léčba, kterou nelze ukončit nebo přerušit, nefrotický syndrom, chronické autoimunitní onemocnění, nespecifický střevní zánět, pokročilé stavy srdeční nebo respirační insuficience - NYHA III a IV).

Specializace předepisujícího lékaře:
-ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí, traumatologie
- neurologie, dětská neurologie
- kardiologie, dětská kardiologie, angiologie
- vnitřní lékařství
- hematologie a transfúzní lékařství, dětská onkologie a hematologie
- chirurgie, dětská chirurgie, cévní chirurgie, hrudní chirurgie, kardiochirurgie, orální a maxilofaciální chirurgie, neurochirurgie, plastická chirurgie, traumatologie.

Když jsou dodrženy tyto podmínky, tak doplatek je jen 214 Kč, což je zhruba 10% z prodejní ceny léku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kerý lékař mi napíše lék pradax

Kopřivová voda proti padání vlasů

Hrst kopřiv zalijeme 1 litrem vroucí vody a louhujeme 20 minut. Poté přecedíme a přidáme šťávu z 1 citronu. Používáme 1 lžíci denně na masáž vlasové pokožky.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPON PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linduška.

Hodně k tomu přispívá špatný šampon.my používáme tenhle www.zooo.cz/gottlieb… spokojenost velká.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabriiella.

Tak pokud má pes nějaké kožní problémy, určitě bych sáhla po přírodních šamponech, třeba s olejem, nebo jsou vyloženě i proti svědění atd. Já kupuju Menforsan a ani nemusí být vyloženě na suchou kůži a nikdy se mi po nich psi nedrbali :) Asi už bych neměnila www.reedog.cz/sampon… :)

Zdroj: diskuze Jaký šampon pro psa

Kopřivový šampon pro muže

K výrobě kopřivového šamponu budeme potřebovat jeden hrnek destilované nebo pramenité vody, tři polévkové lžíce sušených kořenů z kopřivy anebo 1/4 hrnku čerstvého kořene z kopřivy, dále 1/3 hrnku tekutého mýdla Kastilie, na špičku lžičky mandlového oleje, 25 kapek oleje z levandule (levandulový olej), jednu polévkovou lžíci Aloe vera gelu. Ve skleněném hrnci přivedeme vodu k varu. Poté stáhneme z plotýnky, přidáme bylinky, přikryjeme hrnec pokličkou a necháme směs louhovat 20 minut, scedíme a necháme kapalinu zcela vychladnout. Až bude odvar z kořene kopřivy chladný, smícháme ho s přírodním tekutým mýdlem Kastilie. K tomu přidáme mandlový olej, levandulový olej a gel z aloe vera. Po důkladném smíchání se šampon slije do skleněné nádoby, kterou dobře uzavřenou skladujeme v chladničce. Tento domácí šampon z kopřivy neobsahuje žádné konzervační látky, takže nemusí být stabilní jako kupovaný šampon, proto ho skladujeme v temnu a chladu bez přístupu vzduchu. Na mytí si vždy trochu odlijeme do malé skleněné lahvičky a používáme nejvýše tři až čtyři dny. Domácí kopřivový šampon je třeba před každým použitím dobře protřepat. Šampon účinkuje jemně a nevytváří příliš pěny. Podporuje silný a rychlý růst vlasů. Také oddaluje plešatění a vypadávání vlasů u mužů. Kořen z kopřivy totiž brání přeměně DHT na testosteron v okolí vlasových cibulek a tím přímo bojuje proti vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Účinky

Všem jedincům, kterým padají vlasy, se doporučuje používání kopřivového šamponu. Nejen že podle každé správné kadeřnice je tento šampon na vlasy nejlepší, ale také nepodléhá snad žádným reklamám. Jeho cena je na rozdíl od propagovaných a reklamou doporučovaných produktů velmi znát. Litr šamponu se dá koupit za třicet korun! Nepodléhejte tlakům z reklam a používejte přípravky, které fungují. A kopřivový šampon na růst vlasů opravdu pomáhá.

Kombinace extraktu z kopřiv a výživných esenciálních olejů dalších rostlin poskytuje zklidnění pokožky hlavy a působí proti tvorbě lupů. Kopřiva dvoudomá je léčivá bylina, která má mnoho pozitivních účinků na zdraví člověka. Nejsilnější účinky se týkají podpory imunitního systému, snížení hladiny glykemického indexu, urychlení trávení a pročištění orgánů, jako jsou játra, ledviny a dýchací cesty. Kopřiva obsahuje vitamíny A, B, C a minerální látky.

Zdroj: Kopřivový šampon

Kopřivová tinktura proti padání vlasů

2 lžíce listů a kořenů z kopřiv zalijeme 5 lžícemi čistého lihu, uzavřeme a postavíme na 2 týdny na slunečné místo. Poté scedíme a zředíme čtvrtlitrem vody. Touto tinkturou masírujeme vlasovou pokožku vždy po umytí vlasů.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Domácí výroba kopřivového šamponu

Zapomeňte na laciné kopřivové šampony, které se dají ještě dnes koupit v drogérii. Domácí kopřivový šampon pro lesklé vlasy si vyrobte doma. Skvělé je, pokud si můžete natrhat čerstvé kopřivy (rostou od jara do podzimu). Vystačíte si ale i se sáčkem bylin z lékárny. Kromě kopřiv budete ještě potřebovat asi lžíci ořechových listů, dětské mýdlo (nahradit ho můžeme také tekutým marseillským mýdlem nebo nastrouhaným olivovým mýdlem) a Tea tree oil. Postup je velmi jednoduchý. Hrst kopřiv vařte přibližně pět minut společně s ořechovými listy v jednom litru vody. Odvar nechte asi hodinu louhovat. Pak přidejte nastrouhané dětské mýdlo a vše opět krátce povařte, dokud se mýdlo nerozpustí. Nakonec přidejte pár kapek Tea trea oil. Přidat můžete i svůj oblíbený éterický olej (například levanduli nebo mátu).

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Domácí bio šampon

Co budete potřebovat:

  • lahvičku na šampon
  • bylinky (mastné vlasy: kopřiva, pampeliška; suché vlasy: meduňka, černý bez; proti lupům: máta; pokud máte vlasy normální, je to na vás, kterákoli bylinka jim udělá dobře)
  • pár kapek esenciálního oleje dle vaší chuti a nálady, doporučuji například citronelu, levanduli, mátu
  • 4 lžíce nastrouhaného olivového mýdla
  • převařenou destilovanou vodu
  • pokud chcete prodloužit trvanlivost šamponu, tak i konzervant

Postup:

  • převařte 1 hrnek vody;
  • vmíchejte nastrouhané olivové mýdlo;
  • přidejte 2 kapky esenciálního oleje a hrst bylinek dle vlastního výběru;
  • vše nechte odstát tak do druhého dne, poté sceďte, přelijte do lahvičky – a je to;
  • skladujte v chladu, vydrží až týden.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP