Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOSTIVALOVÝ KOŘEN

OBSAH

Recept na přípravu obkladu z kostivalu

Ingredience: 1 čerstvý kořen kostivalu, 1 středně velký oloupaný brambor, gáza

Postup: Čerstvě vykopaný kořen najemno nastrouhejte, přidejte 1 najemno nastrouhaný brambor. Promíchejte a vytvořenou směs dejte na gázu a přiložte na bolavé místo.

Zdroj: Kostivalové obklady

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Dobrý den Otče Pleskači

Doporučujete na řídnutí kostí mletý kostiválový kořen.

Můžete mi prosím upřesnit dávkování (jaká lžíce denně) a jak nejlépe prášek jíst, zda je možno jej rozmíchat třeba v čaji, aby se nelepil na patro.

Předem děkuji.

S přáním pěkného dne

Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mi.

No

Zdroj: diskuze Otec Pleskač

Kořen pampelišky

Kořen smetanky, to je také velký pomocník pro tělo. Účinné látky, které se nacházejí v listech, najdeme v ještě větší míře právě v kořeni. Jejich účinky ocení určitě žlučníkáři a lidé s horším trávením vůbec, poněvadž dané látky podporují produkci žluči a celkově mají příznivý vliv na trávení. Kořen se používá i k léčení zánětlivých onemocnění žaludku. Mezi další úžasné vlastnosti kořene smetanky patří schopnost detoxikace. Tady by měli zbystřit všichni kuřáci, konzumenti alkoholu či uživatelé drog. Pampeliška totiž pomáhá zbavovat tělo jedů a toxinů, jež se v nás usazují při zmíněných aktivitách. Je to to pravé pohlazení pro „čističky‟ našeho těla, tedy pro játra a ledviny. A nejen pro ně, ale také pro slinivku břišní, protože pampeliška snižuje hladinu krevního cukru. Taktéž snižuje cholesterol v krvi a krevní tlak. Nesmíme zapomenout ani na pomoc při nemocech kloubů, například při revmatismu a dně. Sběr a zpracování kořene jsou časově trochu náročnější, než je tomu u listů, avšak vynaložená energie se vám několikanásobně vrátí zpět. Kořen smetanky (Taraxaci radix) se sbírá buď před rozkvětem byliny, což je v březnu nebo v dubnu, nebo na konci vegetačního období, to jest v srpnu a v září. Po důkladném omytí a okapání se kořen suší umělým teplem do teploty 50 °C. Správně usušený pampeliškový kořen má na lomu bílou barvu, láme se s praskotem, je bez zápachu a má slabě nahořklou chuť. Nesprávně usušený kořen snadno zplesniví a je ohebný. Usušené kořeny by se měly zabalit do pevných papírových nebo polypropylenových obalů a uchovávat na suchém místě chráněném před světlem a vlhkostí. Poté se kořen rozemele a ze vzniklé směsi se připravuje čaj.

Zdroj: Pampeliška lékařská

Poradna

V naší poradně s názvem NÁVOD NA PŘÍPRAVU KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Kostivalová mast a jak si připravit kostivalovou mast doma, zde je návod. Pravá kostivalová mast obsahuje k čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim.

Důležité upozornění!
Účinné látky kostivalu můžete zničit stykem s kovem!
Takže při sběru a čištění použijte keramický nůž a keramickou škrabku.

Kořen krátce ale dobře opláchneme ve slaném roztoku. Dvě hrsti kuchyňské soli na litr vody. Pak kořen necháme okapet a nakrájíme na tenké plátky nebo ho nahrubo nastrouháme na nekovovém struhadle. Ve vodní lázni v nekovové nádobě rozpustíme lékařskou vazelinu nebo sádlo v množství, které nám v tekutém stavu dovolí potopit všechen nakrájený kořen. Až se nám to rozpustí, tak přidáme nakrájený kořen. Necháme dvacet minut zahřívat ve vroucí vodě. Pak odstavíme, necháme vychladnout a při poklesu teploty pod 40*C přidáme trochu rozpuštěného včelího vosku nebo medu a do směsi dále ještě rozmáčknuté dvě kapsle vitamínu E 400mg a jednu kapsli vitamínu C (důležitý je ten obsah v kapslích), zamícháme a necháme odstát do druhého dne při teplotě kolem 20*C. Druhý den to přivedeme do tekutého stavu, ale moc to nepřehříváme, aby med, či včelí vosk, neztratily cenné látky, jež vysoké teploty ničí. Po ztekucení to přefiltrujte přes gázu nebo dětskou plenu. Získanou tukovou tekutinu nalijte do sterilních kelímků a uchovejte v chladu a temnu. Nejlépe v chladničce. Mast lze připravit případně i ze sušeného kořene kostivalu, ale sušený kostivalový kořen je třeba před přípravou rozdrtit v nekovovém hmoždíři.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Návod na přípravu kostivalové masti

Tinktura

Postup: Vyryjte několik kořenů kostivalu, omyjte je ve vodě a postrouhejte. Slupka kořene se nijak neodstraňuje, strouhá se i s ní. Vzniklou kaši dejte do skleněné nádoby či sklenice a zalijte lihem tak, aby byl veškerý materiál pod hladinou lihu, a dobře uzavřete. Sklenici postavte na parapet a nechte aspoň 3 týdny louhovat. Potom přeceďte přes plátno či sítko a výslednou tinkturu skladujte ve skleněné láhvi.

Pokud máte nějakou pohmožděninu, můžete čerstvý postrouhaný kořen přímo přikládat na postiženou tkáň (vyvrtnutý kotník, namožené šlachy, bolavé svaly, zlomeniny, modřiny). Pozor, nepřikládejte na porušenou kůži, tedy ne do otevřených a krvavých ran.

Zdroj: Kostivalový obklad

Diskuze

V diskuzi KOSTIVALOVÝ PRÁŠEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Dobrý den, otče Pleskači, chtěla bych se Vás zeptat o vhodnosti vnitřního užívání
kostivalového prášku např. u zlomeniny nebo je lepší jenom bolavé místo mazat mastí.
Slyšela jsem že při vnitřním užití je toxický, způsobuje rakovinu a je zátěží na játra.

Předem děkuji za Váš názor a radu.
Jursová M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kostivalový prášek

Nebezpečí kostivalu

Kostival by se měl užívat zevně, protože obsahuje alkaloidy, které mohou být karcinogenní a při delším vnitřním užívání mohou poškozovat organismus. Na druhou stranu není v souvislosti s kostivalem lékařským popsán ani jeden takový případ.

Upozornění: Chcete-li rostlinu užívat vnitřně, rozhodně ne ve větším množství a déle než 10 dní.

Zdroj: Kostivalový obklad

Poradna

V naší poradně s názvem KOŘEN PAMPELIŠKY PROTI RAKOVINĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václava.

Je vhodné užívat kořen pampelišky, při rakoně prostaty, když je nasazena hormonální léčba? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V roce 2019 samostatná studie zjistila, že kořen pampelišky a extrakt z citronové trávy mohou zvýšit účinnost chemoterapie při zabíjení buněk rakoviny prostaty u myší, ale studie se nezabývala tím, zda byly účinné při zastavení recidivy nádorů.
Lidské klinické studie extraktu z kořene pampelišky jako léčby rakoviny byly schváleny, ale nepodařilo se jim získat dostatek pacientů, aby byly tyto účinky potvrzeny i u lidí.
Píšete o hormonální léčbě, která snižuje množství mužského pohlavního hormonu testosteron. Kořen pampelišky nijak neovlivňuje hladiny testosteronu. Z tohoto pohledu by neměl být problém při společném užívání. Doporučuji konzultovat doplňkovou léčbu s lékařem, aby mohl sledovat případné negativní dopady na probíhající léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kořen pampelišky proti rakovině

Příprava léčivého čaje

Příprava léčivého čaje je jednoduchá a zde je návod, jak na to.

Postup: Potřebujete 2 polévkové lžíce sušené byliny na 1 šálek horké vody. Nechte louhovat 10 až 15 minut a poté nálev sceďte. Čaj nechte vychladnout, jestliže děláte studený obklad. Nebo jej použijte hned pro teplý obklad, ale NE vařící! Čaj v případě potřeby můžete ohřát.

Namočte do čaje čistý kus látky nebo žínku a vytlačte přebytečnou tekutinu. Umístěte namočenou látku na postiženou oblast, a pokud je to možné, zabalte ji. Nechte působit alespoň 10 minut. Znovu namočte hadřík podle potřeby a postup opakujte.

Zdroj: Kostivalový obklad

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁNĚT RUKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Sokolová.

Dobrý den, mám bolesti v oblasti palce,zápěstí a trochu mi to vystřeluje dál pod zápěstí. Mám omezený pohyb ruky, nemohu pořádně ruku ohýbat v zápěstí, špatně se mi píše nebo jen ukrojení chleba je problém. Po přečtení článku o zánětu šlach nebo svalů se domnívám, že nějaký druh tohoto zánětu mám. Můžete mi prosím poradit, co s tím mám dělat? Koupila jsem si kostivalový gel,tak s ním mažu.Je to vhodné?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zánět šlach vyléčí klid a čas. Pro zajištění klidu se používá sádrová bandáž. Kostival na šlachy nic moc. Nejprve bude potřeba zjistit, co přesně vám je, proto pomoc hledejte u lékaře ortopeda, který vám ruku vyšetří a doporučí další postup. Tyhle problémy není radno přehlížet, ale co nejdříve je léčit nejlepšími léčebnými prostředky, které máme, a ty vám poskytne právě lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odumřená šlacha

Velmi účinné jsou obklady na pohmožděné a unavené svaly. Postup je velmi jednoduchý: hadřík namočený v bylinném čaji, v tinktuře nebo oleji umístěte na postiženou oblast. Kůže pohlcuje hojivé vlastnosti tekutiny, které tak pronikají do postižené oblasti. Obklady lze aplikovat teplé nebo studené. Teplé obklady jsou relaxační, pomáhají snižovat svalovou sílu a přivádí do dané oblasti více krve. Studené obklady zpomalují cirkulaci, pomáhají snížit krvácení a bolest v postižené oblasti.

Tinkturu z kořene kostivalu je dobré mít v domácí lékárničce. Je výborným pomocníkem při úrazech, zlomeninách, pohmožděninách, zánětech žil a šlach.

Zdroj: Kostivalový obklad

Diskuze

V diskuzi KOŘEN DIVIZNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška Merclová.

Kořen divizny má pomáhat na bolesti kloubů.Ale nemohu najít jak kořeny zpracovat.Máte s tím někdo zkušenost?Se zpracovním ale také s použitím kořene divizny?Děkuji za odpověd Eliška

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kořen divizny

Kostivalové účinky

Neuvěřitelné léčebné účinky, které tato rostlina má, se využívají na pohmožděné kosti a na rány, účinnost pochází ze složky obsažené v listu a kořenu, která se nazývá alantoin. Tato sloučenina pomáhá regenerovat zraněné oblasti těla a urychluje nový zdravý růst buněk. Účinek této rostliny se využívá i na modřiny. Stačí přes noc použít obklad na postiženou oblast a ráno máte po modřině.

Kostival je rovněž rostlinou první pomoci na bolavé, zhmožděné a oteklé defekty. Kořen kostivalu obsahuje třísloviny (látky, které mají stahující účinek), slizy, silice a alkaloidy. Právě kvůli obsahu alkaloidů není kostival vhodný ke vnitřnímu užívání. Extrakt získaný z kořene se používá pro přípravu topických přípravků – mastí, krémů, gelů a tinktur, které jsou určeny pro zevní použití.

Je zde ale jedno velké ALE! Kostival je výborný a rychlý lék na hojení ran, ale neměl by být používán na hluboké rány nebo trhliny. Jeho použití by mohlo potenciálně hojit horní vrstvu kůže, což by vedlo k abscesu. Proto se vyvarujte použití na otevřené hluboké rány a použijte kostival pouze na modřiny, otoky a povrchová, neinfikovaná poranění.

Zdroj: Kostivalový obklad

Diskuze

V diskuzi PAMPELIŠKOVÝ KOŘEN PROTI RAKOVINĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Benešová.

Dobrý večer,ráda bych se zeptala jestli se dá kořen pampelišky kombinovat i s jinými bylinkami jako např soda s javorovým sirupem a nebo aloe vera jedna se o rakovinu tlustého střeva.děkuji za pomoc a moc věřím v dobré učinky Benešová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pampeliškový kořen proti rakovině

Sběr nati

Rostlina je známá už ze středověku a v lidovém léčitelství má své nezastupitelné místo. Kostival lékařský neboli černý kořen je mnohdy uváděn jako jedna z nejúčinnějších léčivek. V Česku roste od nížin až do vyšších horských poloh. Kostival lékařský roste především v Evropě (kromě její severní a jižní části), východní hranice výskytu se nachází v oblasti Střední Asie. Druhotně byl zavlečen do Severní Ameriky. Užívá se hlavně kořen. Rostlina koncem léta veškerou svou životní a léčebnou sílu ukládá do kořene a připravuje se tak na zimní spánek. Proto právě na podzim kořeny kostivalu obsahují nejvíce účinných látek.

Kostival lékařský je 60–100 cm vysoká vytrvalá bylina. Lodyha je přímá, ve vrchních partiích větvená. Listy jsou umístěny střídavě, mají vejčitě kopinatý až kopinatý tvar, jsou chlupaté. Z rubové strany listů je velmi výrazná žilnatina. Květy jsou ve dvojvijanech, mají pětičetnou souměrnost. Okvětní lístky mají barvu v odstínech načervenalé, fialové, modrofialové a červenofialové (vzácně i růžové a bílé). Kostival kvete od května do července. Plodem jsou lesklé tvrdky. Jedna rostlina obsahuje až 800 semen.

Nať kostivalu můžeme jednou ročně zcela posekat, nejvhodnější je těsně po odkvětu. Sklidíme tak maximální hmotu a rostlina spolehlivě obroste znovu, aniž by se vysilovala. Další možností je částečná sklizeň, kdy se v průběhu roku sklidí vždy jen 1/3 natě z trsu. Pokud potřebujeme kostivalu větší množství, lze jej přihnojovat jednou za měsíc ředěnou močí (1 : 10). Pak jej lze posekat 2–3x ročně.

Listy kostivalu působí pozitivně na bolestivé záněty kloubů a fungovat mohou rovněž při výronu či podvrtnutí. Použít se dají i do koupele na celkovou úlevu těla.

Přísada do koupele: 500 g čerstvých či sušených listů nechte přes noc máčet zhruba v 5 litrech vody. Směs poté přiveďte k varu a vychlazené nalijte do vody ve vaně.

Zdroj: Kostivalový obklad

Diskuze

V diskuzi JE VHODNÝ PRO DIABETIČKU 2.ST. UŽÍVÁNÍ DOPLŇKU STRAVY LINGZHI -KOŘEN ŽIVOTA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Je vhodný pro diabetičku II.stupně užívání doplňku stravy LINGZHI - kořen života,kde je obsah polysacharidů 30 % /200 mg/g/ ?. Četla jsem, že pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Je vhodný pro diabetičku 2.st. užívání doplňku stravy LINGZHI -kořen života ?

B – kořen

Kořen je část uložená v kostěném alveolu čelisti, je připojen ozubicí (periodontium). Je jednoduchý nebo větvený, máme jedno- až tříkořenové zuby. Kořen je zakončený hrotem (apex radicis dentis).

Cavitas (cavum) dentis je dřeňová dutina, která je rozšířená v korunce (cavitas coronalis) a zužuje se krčkem do kořenového kanálku (canalis radicis dentis). Ústí na hrotu jako foramen apicis dentis, v dřeňové dutině je obsažena pojivová zubní dřeň (pulpa dentis) s cévami a nervy (po jejím obvodu odontoblasty).

Funkce

Kořeny jsou velmi variabilní, počtem, tvarem i uspořádáním.

Nejčastější problémy a jejich řešení

Nejčastějším problémem je zánět.

Zdroj: Zub anatomicky

Poradna

V naší poradně s názvem KOŘEN Z PAMPELIŠKY NA RAKOVINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludvik Miskov.

jak na přípravu kořene a užívání. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kořeny pampelišky důkladně omyjte, nakrájejte a sušte v sušičce potravin nebo v troubě při 120 stupních Celsia, dokud nejsou úplně suché. Jakmile jsou suché, pečte je v troubě při teplotě 180 °C, dokud nezhnědnou (ale nespálí se). Opečené kořeny vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Použijte poměr 2 polévkové lžíce kořene na 1/2 litru vody. Poté vařte 20 minut. Přeceďte a vypijte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kořen z pampelišky na rakovinu

Recepty se zázvorem.

Zázvorová šťáva

Neoloupaný zázvorový kořen omyjte a na struhadle najemno nastrouhejte. Z nastrouhaného zázvoru vymačkejte šťávu. Vymačkanou zázvorovou šťávu přeceďte přes sítko do čisté, uzavíratelné nádoby a tu uložte do chladničky. Před použitím je nutné skleničku ode dna promíchat, jelikož se na dně tvoří sedlina. Do čaje přidávejte 2−3 čajové lžičky zázvorové šťávy. Zázvor by neměly užívat těhotné ženy.

Medový zázvor

Kořen zázvoru nakrájejte na malé kousky, dejte do uzavíratelné skleničky a zalijte medem. Takto připravený zázvor použijte do čaje.

Zdroj: Jak uchovat čerstvý zázvor

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ RADÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Dočkal.

Vážený pane,
manželka má osteroporozu na Vaši radu si v lékárně koupila
kostival kořen který je prodáván v sáčku,ale není tam návod.
Poraďte prosím jak se to má užívat.Předem Vám děkujeme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sušený kořen kostivalu se používá k výrobě odkladu a masti. Hotový produkt se pak přikládá na bolavé místo.
Zde naleznete recept na výrobu obkladu: odstavec.ceskaordina…
Zde naleznete recept na výrobu masti: odstavec.ceskenemoci…
Recept na mast je z čerstvého kořene. Pokud máte kořen sušený, tak přeskočte přípravu a mytí kořene a rovnou ho použijte do rozehřátého tuku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí

Účinky na rakovinu

Kořen pampelišky je při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. Dokáže totiž kompletně usmrtit rakovinné buňky, aniž by nějak poškodil ty zdravé. Obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, jako například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík a kyselinu listovou. V jedné misce s 55 gramy pampeliškových listů najdete až 535 % potřebné denní dávky vitamínu K a 112 % vitamínu A.

Kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky. Čaj z pampelišky má poměrně rychlý účinek. Už v průběhu 48 hodin po požití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk. Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kúra kořenem pampelišky může odstranit většinu nádorů.

Pampeliškový čaj se připravuje obvykle ze sušeného mletého kořene. Použít ale můžete i najemno nakrájený čerstvý kořen. Přibližně 1 až 2 čajové lžičky kořene (podle chuti a závažnosti onemocnění) zalijte 2,5 dl vroucí vody a nechte vyluhovat přibližně 15 minut. Čaj pijte 2–3krát denně, nejlépe před jídlem. Užívejte několik měsíců. Některé zdroje uvádějí, že i listy pampelišky mají určité protirakovinné účinky. Pro přípravu čaje proto můžete zvážit použití směsi kořene a listů.

Kromě protinádorových účinků má pampeliška i vlastnosti močopudné, pomáhá při vylučování žluči, detoxikaci jater, alergiích, snižuje krevní cholesterol.

Zdroj: Kořen pampelišky proti rakovině

Pampeliška a rakovina

Kořen pampelišky je při ničení rakovinových buněk velmi účinný (prý účinnější než chemoterapie). Kořen pampelišky totiž efektivně zabíjí rakovinové buňky, zároveň však nemá žádné vedlejší účinky. To znamená, že dokáže kompletně usmrtit rakovinové buňky, aniž by poškodil buňky zdravé. Obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík a kyselinu listovou. V pampeliškových listech o hmotnosti 55 g najdete až 535 % potřebné denní dávky vitamínu K a 112 % vitamínu A. Čaj z pampelišky účinkuje poměrně rychle. Už v průběhu 48 hodin po požití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinových buněk. Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kúra z kořene pampelišky může odstranit většinu nádorů. Při léčbě pomocí kořene pampelišky vždy používejte čerstvé byliny, které si sami natrháte a připravíte, poněvadž nikdy nevíte, co si kupujete... Kořen pampelišky můžete sbírat celoročně. Kořen nemyjte vodou, pouze ho důkladně očistěte rukama. Následně ho usušte. Důkladně suchý kořen rozmělněte kladivem na prášek. Ten se užívá jednou denně tak, že smícháte 3/4 kávové lžičky prášku s vodou nebo pomerančovým džusem. Nepoužívejte alkoholické nápoje nebo horkou tekutinu. Nečistoty, která zůstane na kořenech, se nemusíte obávat, jelikož i to posílí váš imunitní systém. Připravený prášek uchovávejte v temnu a suchu. Léčebná kúra by měla trvat cca 8 měsíců. V našich končinách roste pampeliška bohužel pouze sezonně. Chcete-li mít čerstvou rostlinu k dispozici celoročně, sesbírejte po odkvětu rostliny semínka a ta zamrazte. Poté stačí semínka zasadit do hlíny v domácím prostředí a vyroste vám pampeliška.

Zdroj: Pampeliška lékařská

Postup léčby

Každý týden kolem 10 000 lidí umírá na rakovinu. Úmrtnost na rakovinu se nezměnila za posledních 10 let. Chemoterapie a radiační terapie jsou účinné pouze u 10 % léčených pacientů. Uvědomte si, že kořen pampelišky není všelék. Není lékem na rakovinu kůže a na mozkové nádory. Kořen pampelišky je však účinný na rakovinu prostaty, tlustého střeva, prsu, jater a nejlépe ze všeho zabírá na rakovinu plic.

Imunitní systém má rakovinné buňky v těle pod kontrolou. Pokud je imunitní systém zdravý, tak obvykle nejsou problémy s rakovinou. Jestliže je však imunitní systém oslabený, může dojít ke vzniku rakovinového bujení. Pampelišková kúra nebude fungovat u lidí, kteří podstupují chemoterapii, jelikož je jejich imunitní systém zničený a ani nemají chuť k jídlu. To jsou nejdůležitější věci, které tělo potřebuje, aby porazilo rakovinu.

Na léčbu pomocí kořene pampelišky vždy používejte čerstvé byliny, které si sami natrháte a připravíte. Nikdy totiž nevíte, co si kupujete. Kořen pampelišky můžete sbírat celoročně. Nemyjte ho vodou, pouze ho důkladně očistěte rukama. Poté kořeny pampelišky usušte. Kořen musí být důkladně suchý, abyste ho pomocí kladiva mohli rozmělnit na prášek. Prášek se pak dávkuje tak, že užíváte ¾ kávové lžičky jednou denně. Prášek lze smíchat s vodou nebo pomerančovým džusem. Nepoužívejte alkoholické nápoje nebo horkou tekutinu. Pokud se obáváte nečistoty, která zůstane na kořenech, nemusíte, i toto posílí váš imunitní systém. Připravený prášek uchovávejte v temnu a suchu. Léčebná kúra by měla trvat cca 8 měsíců.

Bohužel v našich končinách roste pampeliška pouze sezónně. Pokud chcete mít čerstvou rostlinu celoročně k dispozici, sesbírejte si po odkvětu rostliny semínka a ta si zamrazte. Poté stačí semínka zasadit do hlíny v domácím prostředí a ony vám vyrostou.

Zdroj: Kořen pampelišky proti rakovině

Odstranění kožních výrůstků na očních víčkách

Pokud má bradavička hluboký kořen, tak je potřeba ji odstranit vyříznutím. Jinak ji lze ošetřit upálením a vypálením kořene. Ale jen ty na povrchu kůže. U hlubších bohužel hrozí jejich opakovaný výskyt, protože se nevypálí zcela. Tento výkon zdravotní pojišťovna nehradí a stojí 1 000 Kč.

Zdroj: Bradavice na očním víčku

Nebezpečí

Léčba nemá žádné vedlejší účinky, s výjimkou pálení žáhy. U některých lidí se mohou objevit bolesti žaludku. Tyto problémy pominou, pokud snížíte dávku kořene. Největším nepřítelem této léčby je chemoterapie. Čím silnější chemoterapie je, tím menší je šance, že by vám tato léčba pomohla. Zde je pouze 10% šance na úspěch. Úspěšnost této léčby se ukázala i u pacientů s rakovinou slinivky.

Zdroj: Kořen pampelišky proti rakovině

Úspěšnost

Při pravidelném užívání se za tři dny budete cítit lépe. Po třech týdnech ve většině případů zmizí doprovodné bolesti. Pokud máte rakovinu kostí v oblasti páteře, bude léčba kořenem pampelišky trvat asi 3 měsíce, než uvidíte výsledky. Čím dříve začnete, tím rychleji zvítězíte nad rakovinou. U mladých lidí léčba probíhá rychleji než u starších jedinců, ovšem tato léčba pomůže každému. Není od věci provést si tuto léčebnou kúru i preventivně.

Zdroj: Kořen pampelišky proti rakovině


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP