Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOUTY VE VLASECH

OBSAH

Podpůrná léčba proti vypadávání vlasů

Na kouty ve vlasech a pro podporu růstu zdravých a silných vlasů je nezbytné užívat některé vitamíny. Jsou to rybí tuk, vitamín D (v létě stačí jen slunění), vitamín F, vitamín K, vitamín P, vitamín PP a zinek v doporučených dávkách od výrobce. Všechny tyto látky jsou nezbytné pro optimální růst vlasů a posílení kořínků vlasů. Dále je třeba konzumovat více zdravých bílkovin. Potraviny bohaté na bílkoviny jsou maso, vejce, tvaroh a hlavně hydrolyzovaná syrovátka, která se prodává v prášku. Hydrolyzovaná syrovátka se nejlépe hodí jako koktejl těsně před spaním. Osvědčená hydrolyzovaná syrovátka je od firmy Extrifit s názvem Long 80. Pro růst vlasů je také nezbytný přísun čisté vody, proto pijte 3 až 4 litry vody denně.

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem KOLEČKO VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

pěkný den přeji... začalo se mi dělat prvně kolečko ve vlasech a teď i kouty... zkouším různé šampony bylinky a podobné blbosti ale nic nezabírá... co transplantace víte o tom něco?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Transplantace vlastních vlasů je zatím jediná možnost jak se dají vrátit vlasy tam, kde vypadaly. Druhým nejlepším řešením, jak zastavit vypadávání vlasů, je každodenní aplikace přípravku s obsahem Minoxidilu. To vlasy neobnoví, ale zbrzdí jejich vypadávání. Pro silné vlasy je potřeba upravit jídelníček a přijímat více bílkovin, zejména kolagenu, ze kterého vznikají vlasy. Tuto zmenu ve stravování vám pomůže dosáhnout, když budete používat proteinové nápoje pro kulturisty. Stačí jedna až dvě dávky během dne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolečko ve vlasech

Rady a triky jak zamaskovat kouty

Kouty ve vlasech nejsou žádná hrůza, dají se v pohodě zamaskovat dobrým střihem a vhodným účesem (nenosit culíky a vlasy stažené z čela a podobně). U mužů je vhodný velmi krátký sestřih, v dnešní době je navíc moderní mít holou hlavu. Někteří muži tento problém řeší takzvanou přehazovačkou, kterou si zakrývají pleš. Problém nastává, když zafouká vítr a vlasy se postaví, pak je tento způsob maskování spíše groteskní.

Kouty ve vlasechžen foto.

Kouty ve vlasechmužů foto.

Zdroj: Kouty ve vlasech

Diskuze

V diskuzi HOLÁ MÍSTA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den je mi 20let a chtěl jsem se zeptat začali se mi ve vlasech dělat málá holá místěčka kde mi nerostou vlasy takový jsou to mála místa a dělají se mi na přední časti hlavy nevíte čím by to mohlo být vlivem stresu nebo nedostatku vitamínu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Jsem student a nedávno jsem si všiml, že mi taky nadměrně vypadávají vlasy a začínají se tvořit kouty nad čelem. Otec trpí na genetickou alopecii. Já jsem se s tím ale nechtěl smířit! Hledal jsem na internetu všechny dostupné informace a řešení. Nejvíce mě oslovily přírodní produkty značky Marbo. Objednal jsem si celou sadu - Aktivátor, Tonikum i Šampon, a mohu říci, že Marbo na vlasy je skvělé, protože vlasy mi po něm už nevypadávají. Pokračuji v používání těchto produktů dále, protože po čtyřech měsících mi v oblastech nad čelem začaly vyrůstat nové, zatím velmi jemné vlasy. Tak snad ti to pomůže taky.

Zdroj: diskuze Holá místa ve vlasech

Fotogalerie svrabu ve vlasech

Ve fotogalerii se můžete podívat, jak vypadá svrab ve vlasech.

Zdroj: Může být svrab ve vlasech

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Maršíková.

Mám pásový opar na obličeji, v oku a ve vlasech. Po 9 dnech na kapačkách v nemocnici jsem byla propuštěna domů a zajímalo by mě, kdy bych si mohla umýt vlasy. Puchýřky ve vlasech i na obličeji mám již zaschlé, ale ještě ne všechny vyloupané. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Umej to hned. Když je to zaschlý, tak nehrozí žádnej problém. Nedrbej to, jen lehce konečky prstů zavrť ve vlasech a spláchni to.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Jak pečovat o lupénku ve vlasech – video

Zde je video, na kterém je vidět péče o lupénku ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATIDY VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dělají se mi ve vlasech bílé strupy které svědí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Seboroická dermatitida není jediná možná příčina těchto obtíží. Ještě to může být mimo jiné i psoriáza. Oboje spouští stres, což je v této hysterické době kolem šíření koronaviru velmi pravděpodobný viník. Zvládnutí stresu přinese i úlevu v těchto obtížích. Další léčba je závislá na určení přesné příčiny a to teď nevíme jistě, co to vlastně je. Může vám pomoci dehtový šampon www.zbozi.cz/hledani… a masáž pokožky lékařskou vazelínou www.zbozi.cz/kosmeti…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba seboroické dermatidy ve vlasech

Psoriáza ve vlasech – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět psoriázu ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ KŮŽE VE VLASECH PROSIM POMOZTE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Eliášová.

Mám to ASI TAKY - zkouším šampon s konopím, je to na ekzemy ve vlasech, což fohle asi je. Nebo plíseň. Chce to návštěvu kožaře.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aladerma.

Terapeutický šampon Energy Cytosan, který patří do řady tzv. humátových přípravků. Tento šampon je určený k aplikaci při kožních problémech ve vlasové pokožce, tedy například lupy, ekzémy, lupénka či jiné druhy dermatitidy. Při použití šamponu Cytosan dochází k hlubší očistě vlasové pokožky a její detoxikaci.
Šampon Cytosan je velmi vhodný u jemných a mastnějších vlasů, které dobře očistí a zpevní. Pokud máte vlasy spíše suché a lámavé, počítejte s nutností aplikace balzámu Nutritive pro lepší hydrataci. Jsou-li vlasy i tak přesušené a nepoddajné a máte potíže s jejich úpravou, použijte některý z vlasových olejíčků (doporučujeme třeba Weleda Rozmarýnový olej).
Cytosan šampon byl vyvinut pro terapeutické použití, a proto se nedoporučuje k dlouhodobé aplikaci. Střídejte je proto s některým šamponem pentagramu, například Protektinem nebo Artrinem. Dále byste měli vědět, že vzhledem k vysokému obsahu humátů v tomto šamponu, je třeba u světlých vlasů počítat s jejich mírným zabarvením do zrzava. Tento jemný nádech snadno vymyjete 2-3 aplikací jakéhokoli jiného, nejlépe přírodního, šamponu.

Zdroj: diskuze Suchá kůže ve vlasech PROSIM POMOZTE!!!

Střihy vlasů pro muže s kouty

Najít vhodný účes pro muže s kouty je velmi problematické. Muži se nechtějí vzdát svých vlasů, a tak vymýšlejí různé vlasové kreace, jež vypadají někdy až komicky. Podívejte se například na Donalda Trumpa...

Pokud kouty nejsou příliš výrazné, lze použít sestřih, při němž se vlasy po stranách vystříhají na 5 mm. Nechá se jen takzvaný pruh uprostřed, který se stříháním plynule napojí na vystříhané boky. Stejný postup se pak zopakuje i vzadu na hlavě, kde pruh přechází do špičky.

Slušivý je též velmi krátký sestřih, kdy se uprostřed hlavy ponechá trochu delší sestříhaný pruh (jako na kohouta). Vlasy u koutů jsou trošku delší než ostatní vlasy. Konkrétně se vlasy stříhají strojkem na 3 délky (6 mm, 9 mm a 21 mm) doztracena. Účes vypadá svěže, vlasy se mohou upravit pomocí gelu nebo nechat volně. Vzadu jsou pak vystříhané do špičky.

Pokud má muž vlasů méně a kouty jsou výrazné, je lepší ostříhat vlasy dohola. Lépe totiž vypadá pěkná holá hlava než přehazovačky, jejichž nejlepším přítelem je lak na vlasy a nejhorším vítr. Ty pak nejen ve větrném počasí budí pozornost kolemjdoucích.

Zde můžete vidět účesy pro muže s kouty.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Muži s kouty

Zvýšené padání vlasů a tvorba pleše trápí velké procento mužů. Ne každý má však hezký tvar hlavy či je ochoten se smířit s kraťoučkým sestřihem, proto se hledají různá řešení tohoto problému. Kouty ve vlasech se vyskytují mnohem více u mužů než u žen.

K nejčastějším příčinám se řadí:

  • genetické dispozice k tvorbě lysin, koutů nebo pleše;
  • genetické předpoklady ke ztrátě vlasů nad čelem a na temeni hlavy (tento problém postihuje převážně velmi mladé muže ve věku kolem 25 let);
  • dědičná choroba alopecia androgenetica (mužská holohlavost);
  • stárnutí (s ním souvisí vypadávání, řídnutí, šedivění a zhoršování kvality vlasů);
  • mužský hormon testosteron (vysoká hladina tohoto hormonu způsobuje oslabení vlasových folikulů, jejich kratší dobu růstu a vypadávání);
  • lupy (lupy na pokožce mohou zapříčinit nadměrné vysušování kůže a porušovat vlasové kořínky, v důsledku čehož začnou vlasy padat);
  • časté nošení pokrývek hlavy (čepic, šátků, klobouků, helem a podobně);
  • znečistěné ovzduší (bary, hospody, emise);
  • nevhodné stravování (nedostatek živin a minerálních látek);
  • stres;
  • vážná onemocnění;
  • dlouhodobé užívání určitých léků.

Zde můžete vidět, jak vypadají kouty ve vlasech.

Jestliže vám denně vypadne 25–60 vlasů, nemusíte se ničeho obávat, neboť je to jev úplně běžný. Pokud je však počet vyšší, jedná se již o nadměrné padání vlasů. Řídnutí vlasů se může projevit už v mládí, ale nebývá to časté. Většinou se první příznaky objevují až po třicátém roce věku, přičemž u každého muže je to velmi individuální. Vyzkoušíte-li všechny možné vlasové tipy a triky, které mají zabránit vypadávání vlasů, a přesto vlasy ztrácíte dál, navštivte dermatologa a poraďte se o dalších možnostech, jak problém řešit.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPIS Z KATASTRU NEMOVITOSTÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Olšrová.

Dobrý den, žádám tímto o výpis z katastru nemovitostí Praha 4 Krč parcela 1052/51 č.p. 1210 LV 1925 . Potřebovala bych to 2x ověřené úhradu provedu převodem děkuji. Mgr. Marta Olšrová 747 21 Kravaře- Kouty ul Záhumenní č.400/58 mobil 722695317 a pevná linka 553671336 Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Výpis z katastru nemovitostí nejde takto objednat. Musíte vyhledat nejbližší Check Point a tam dostanete ověřený výpis. Check Point bývá na poštách a místních úřadech. Když zavoláte na váš místní úřad (městský nebo obecní), tak vám řeknou, kde je nejbližší Check Point.

Zdroj: diskuze List vlastnictví podle jména

Ekzém ve vlasech – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět ekzém ve vlasech.

Zdroj: Ekzém ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZITI VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Prosím, dcerka má ve vlasech, co je to?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše je to veš. Na vši koupíte v lékárně přípravek vyrobený ze speciálního oleje, kterým pak vši udusíte. Tady je vidět jak to vypadá a kolik to stojí: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paraziti ve vlasech

Příznaky

  • zarudlé plochy na kůži nebo ve vlasech pokryté šupinkami
  • popraskaná kůže, puchýřky, bolestivá poranění
  • svědění postižených míst

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi CITLIVÁ POKOŽKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Klimešová.

Dobrý den, prosím Vás obracím se na Vás s prosbou. Od ledna 014 mě svědí/až bolí, když se opřu o hlavu/ pokožka na hlavě. Nejvíce vzadu a nad ušima, bohužel lupy ani jiný problém nemám. Mám sušší pokožku po barvení a velmi husté vlasy. Již jsem vyzkoušela/Nizoral, Linola/. Mám i kortokoidy, ale bohužel ani ty mi nepomáhají. Jediné co mí zmírní svědění je Claritin na alergie.Vyzkoušela jsem kůru z bahna od f. Kapyderm, mám jejich šampon i gel, ale zatím výsledek žádný. Již opravdu nevím, co mám dělat. Kožní už neví, co by mi dala. Kupuji další šampony a učinek nulový.Odborník od f. Kapydermu mi řekl, že mám seboroiskou dermatitidu. už jsem o tom přečetla spustu článků, ale zjistila jsem, že každému pomůže něco jiného. Dokáže někdo udělat opravdu diagnozu pokožky, co by to mohlo být? Moc prosím o radu, nebo na koho se obrátit. Moc děkuji za odpověď. 

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gizela Podraná.

Mám ty samé problémy jako ti ostatni ženy pokožku ve vlasech mám červenou svedi pali už před pulroku na kožním sem býla pořadne mně neproližela me pokožku hlavu a dálami letak na žampon vic nic toje vše děkuju za pochopeni gituš

Zdroj: diskuze Citlivá pokožka ve vlasech

Obrázky rakoviny kůže ve vlasech

Zde můžete vidět, jak vypadá rakovina kůže ve vlasech.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem PLISEN VE VLASECH SAMPONY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olina.

jak se zbavit supinate a zhrubele kuze ve vlasech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Olino, jak to přesně vypadá? Jsou to ostrůvky s načervenale zabarvenou kůží a s nažloutlými šupinkami? Místa, kde se tvoří šupinky, jsou suchá a nebo mastná či mokvající? Mění se intenzita projevu - v létě je toho méně a v zimě naopak více? Svědí to? Máte to jen ve vlasech nebo ještě někde jinde? Jak to máte dlouho? Viděl to někdy nějaký lékař? Popište to trochu více, abych Vám mohl lépe pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plisen ve vlasech sampony

Strupy ve vlasech u dospělých

Příčiny

Strupy ve vlasech mohou signalizovat onemocnění seboreickou dermatitidou či lupénkou, bohužel obě nemoci jsou chronické a mohou se vracet.

Léčba

Doporučuje se používat dlouhodobě řadu Blue cap (sprej, šampon, eventuálně i tablety).

Zdroj: Boláky ve vlasech

Strupy ve vlasech u dětí

Nejčastější příčinou strupů ve vlasech u dětí je seborrhoická dermatitida. U malých dětí se často šupinky dělají právě na hlavičce.

Zde můžete vidět, jak vypadají strupy ve vlasech u dětí.

Strupy ve vlasech se u malých dětí manuálně odstraňují kartáčkem na vlasy nebo jemným hřebínkem, případně i houbou či žínkou. Nadměrné maštění bez následného umytí může problém paradoxně zhoršit, protože šupinky nabydou, ale neodloučí se, a nadto se kůže může pod vrstvou oleje zapařit.

Zdroj: Jak odstranit strupy ve vlasech

Hnisavé boláky ve vlasech

Příčiny

Hnisavými boláky ve vlasech mohou být nežity (furunkly), ty jsou bakteriálního původu. Opět se jedná o různé bulky různé velikosti a hnisavé boláky jak ve vlasech, tak i jinde na těle.

Léčba

Léčba probíhá jednoduše odstraněním hnisu, poté následuje dezinfikování a překrytí sterilními obvazy.

Zdroj: Boláky ve vlasech

Vlasové kouty

Příčin, proč mužům padají vlasy, je mnoho. Může se jednat například o způsob stravování, hormonální vlivy, psychickou (ne)pohodu daného člověka, stresové situace, různá onemocnění kůže, nadměrné slunění, ale také o stárnutí a z velké části o vrozené dispozice. Mezi další důvody vypadávání vlasů patří úrazy, popáleniny, traumata a podobně. Nadměrné padání vlasů (či dokonce pleš) může mnoha mužům způsobit psychické problémy (mimo jiné ztráta sebevědomí) a rovněž může vést ke společenskému ponižování. Problémy s řídnutím nebo vypadáváním vlasů mají jak muži, tak i přibližně pětina žen.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Fotografie lupénky ve vlasech

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět lupénka ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP