Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOŽNÍ PLÍSEŇ NA PENISU

OBSAH

Fotogalerie penisu

Zde je k dispozici fotogalerie penisů z celého světa. Zastoupena je i Česká republika. Přehlídka penisů našinců je vidět zde. fotogalerie penisů.

Zdroj: Jak poznat plíseň na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI PENISU PLISEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marek.

dobry den chtel sem se zeptat mam takovej problem a nevim co snim na kuzi penisu semi udelaly bile tecky a na zaludu mam jako puchejre bile pruhledne a zacalo mi to kolem zaluda cernat nevim co to je a kdokdorovi se stidym muze temi nekdo poradit? diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Každá barevná změna na penisu může znamenat riziko vážných komplikací. Bylo by nejlepší si nechat penis vyšetřit na dermatovenerologii, což je odvětví kožní medicíny. Nepodceňujte to a nestyďte se. Vyšetřit penis pro doktora znamená úplně to samé, jako by vyšetřoval palec u ruky a vy byste to měl vnímat stejně, protože když vám stud zabrání jít teď k lékaři, budete časem k tomu stejně donucen a třeba za mnohem horších okolností, které mohou vrcholit až uříznutím penisu, aby vám pak vůbec zachránili život.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci penisu plisen

Normální penis

Při měření velikosti penisu je důležité rozlišovat mezi ochablou velikostí penisu a ztopořeným penisem. Ochablý penis se značně liší co do velikosti, a to nejčastěji od 5,1 cm do 12,7 cm. Velikost ochablého penisu neurčuje velikost vztyčeného penisu. Velikost vztyčeného penisu se pohybuje v rozmezí 12, 5–17,5 centimetrů. Muži s menším ochablým penisem mají obvykle poměrně větší nárůst velikosti penisu při erekci.

Zdroj: Prodlužování penisu

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

zdravím. co mám teda použít na kvasinky.co koupání v řepíku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řepík plíseň nevyléčí. Zkuste nejdříve mazat Canesten, který můžete koupit bez předpisu a k tomu na měsíc užívejte probiotika. Pokud tím kvasinky nevyléčíte, tak budete muset sáhnout po silnějších lécích, které jsou již na lékařský předpis a ten vám vystaví kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky na penisu

Plísně na nohách fotky

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Diskuze

V diskuzi LÉČBA KVASINKOVÁ INFEKCE NA ŽALUDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Na kvasinky výborně zabírá sucho. Stačí mít žalud 2-3 týdny větraný v suchu. Nepoužívat mýdlo, jen vodu. A vyléčí se to výborně. Jen se musí hlídat, aby to bylo v suchu pořád, i v noci. Pokud se střídá vlhko a sucho, to pak nemá vůbec smysl. Na internetu jsou návody, aby předkožka zůstala, držet vzadu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel.

Ahoj Tomáši.
Pokud máš zájem o návod, napiš mi na kkarel-4 zavinac seznam.cz

Zdroj: diskuze Léčba kvasinková infekce na žaludu

Babské rady na plíseň penisu

  • Existuje mnoho potravin, u nichž byl prokázán protiplísňový účinek: česnek, cibule, křen, extrakt z grepových jader.
  • Naopak omezovat by se mělo pití kávy a čaje (maté přinese lepší povzbuzující účinky než káva, a navíc má protiplísňové účinky).
  • Novinkou v léčbě plísně nohou je takzvaná chytrá houba (Biodeur). Princip této léčby spočívá v nasazení této houby do míst, kde se plíseň vyskytuje – tato houba se totiž živí plísněmi, takže jejich množství postupně redukuje. Když je zahubena plíseň, umře i houba – zní to jako ideální způsob léčby.
  • Pro lokální aplikaci lze také doporučit natírání extraktem z grepových jader či tee tree olejem (u obojího byly potvrzeny protiplísňové účinky).

Zdroj: Jak poznat plíseň na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ A BÍLI POVLAK NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Dobrý den . Mám cukrovku a beru jen léky . Očas si dám červené víno a následující den se mi oběví na penisu scvrklá kůžička , svědění a vytékající bílá asi plíseň . Asi po dvou týdnech se vše vrátí do normálu . Poraďte co stím ! Děkuji .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyhle projevy moc nesouvisí s cukrovkou ani s pitím červeného vína. Jedině, že byste společně s pitím provozoval také nechráněný sex a pravidelně se infikoval nějakými bakteriemi. Příznaky, které popisujete nasvědčují na zánět ústí močové trubice. Až se znovu potíže objeví, tak doporučuji návštěvu na venerologii (součást kožního oddělení). Tam se dovíte co to je a jak to léčit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění a bíli povlak na penisu

Rakovina penisu a její diagnostika

V mnoha případech vředového onemocnění penisu nebo vředů na žaludu se nejedná o rakovinu penisu. Přesné konstatování, že jde o rakovinu penisu, jde pouze po mikroskopickém vyšetření vzorku podezřelé tkáně. Případně postižené mízní uzliny lze vyšetřit pohmatem nebo ultrazvukem popřípadě počítačovou tomografií.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ KŮŽE PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý den,
má někdo zkušenost čím vyléčit kožní plíseň u psa ?
Předem děkuji
TH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Clotrimazol spray. Je to volně prodejné léčivo pro lidi, ale bude fungovat i u psa, tedy pokud jde skutečně o kožní plíseň a ne třeba o herpes.

Zdroj: diskuze Plíseň kůže psa

Plastika penisu

Plastika penisu se v posledních letech stává stále běžnější záležitostí. Obvykle se jedná o tyto typy plastické operace genitálu mužů – plastiky penisu:

  • plastická operace vodní kýly šourku
  • implantace testikulárních protéz (silikonových náhrad varlat)
  • plastická operace předkožky penisu (circumcize – obřízka)
  • prodloužení penisu

Zdroj: Vše o penisu

Diskuze

V diskuzi PLISEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav basl.

dobry den byl jsem u kozniho lekare a na urologii nasli mi plisen na predkozce mam jit na obrizku v kvetnu ale potrebuju lek ktery urychli ty praskliny a suchou pokozku na penisu dekuju

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plisen

Fotogalerie typů penisu

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět různé typy penisů: tvar penisu typologie.

Zdroj: Vše o penisu

Prodlužování penisu – video

Tady je seznam videí, na kterých je vidět prodloužení penisu.

Zdroj: Prodlužování penisu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT PLISEN NA NEHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý den přeji ve spolek, kožní lékařka mi léčí už 5 let s plíseň na nehtu, pořád si ho mám brousit.Už mě to unavuje, deprimuje neboť nemohu nosit vvlétě otevřenou obuv..stydím se.Jiný kožní lékař mě neveme.
Jak má postupovat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Iveto, když je to takto dlouho a roste-li Vám dostatečně pevný nehet, který nyní brousíte, tak bych pak šel cestou, nechat nehet narůst na přirozenou délku a pod nehet, do míst, kde se nehtové lůžko odděluje od nehtu a vzniká zde mezírka, bych kapal Batrafen, jako prevenci proti plísňové recidívě. Tímto byste se měla zbavit nepříjemného vzhledu Vašeho nehtu a nekonečného obrušování a lakování.
Pokud se ovšem chcete zbavit plísně na nehtu zcela a cíleně, tak Vám doporučuji nechat si udělat z plísňového ložiska stěr, ten pak nechat v laborce vykultivovat a podle toho zjistit přesně o jakou plíseň jde a nasadit na ní známou a osvědčenou léčbu. Toto vyšetření Vám udělají v Praze ve Fakultní poliklinice VFN Karlovo náměstí 554/32, 12000 Praha 2 - Nové Město Tel 224 961 111 - oddělení dermatovenerologie. Poliklinika Karlovo náměstí 32 Praha má svou prezentaci zde: www.vfn.cz/pracovist… Neobjednává se zde a zatím berou každého. Nejdříve se ale nechte prohlédnout tamním kožařem, aby mohl zhodnotit Vaši situaci a případné laboratorní stěry pak předepsal, popřípadě vám nasadil vhodnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak odstranit plisen na nehtu

Amputace penisu jako antikoncepce

Amputace penisu jako antikoncepce je z teoretického hlediska možná, ale v naší civilizované společnosti nepraktikovatelná.

Zdroj: Amputace penisu

Plíseň nehtů foto

  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na rukou, jsou zde.
  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na nohou a žluté nehty, jsou zde.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý večer.

Na penisu se mi udělal bílí puchýř,který při močení nebo zvětšení penisu mě způsobuje pálení v močové trubici. Chtěl bych vědět jaké mám možnosti léčby.


Děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza na penisu

Babské rady na plíseň penisu

  • Nemělo by se používat příliš těsné a neprodyšné spodní prádlo nebo kraťasy. Překážkou mohou být i mokré plavky.
  • Mykóza může být spjata i s větší hladinou cukru v krvi. Vhodné je omezit konzumaci bílého pečiva a sladkostí.
  • Je lepší sprchování než koupání. Zároveň je dobré používat mýdlo určené pro intimní hygienu (například Lactacyd).
  • Velmi vhodné jsou výrobky, které zlepšují mikroflóru.
  • Další vhodnou radou je vyvarovat se stresu, protože stres je strůjcem mykózy.

Zdroj: Mykóza na penisu

Jsou skvrny na penisu běžné?

Skvrny na penisu jsou časté a většinou nemají závažnější příčinu. Skvrny však mohou signalizovat určité zdravotní problémy, proto pokud máte obavy, raději vyhledejte lékařskou pomoc.

Zdroj: Skvrny na penisu

Plíseň na kůži foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň na kůži.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Plíseň na penisu – prevence

Účinnou prevencí je bezesporu dodržování základních pravidel hygieny, a to tím více, pokud je to před pohlavním stykem. Penis omýt, přetáhnout předkožku a vymýt smegma (výpotky mazových žláz pohlavního orgánu), které se tam neustále tvoří (a má to tak být). Pokud se ale přece jen na žaludu objeví již zmíněné červené pupínky nebo flíčky jak hladké, tak i drsné, měl by se začít tento charakteristický znak mykózy léčit, i když nejsou zjevné žádné jiné problémy. Poté informovat partnerku a dohodnout se na společné léčbě. Mykóza se totiž může dále rozšířit i do okolí pohlavních orgánů.

Zdroj: Mykóza na penisu

Rakovina penisu – léčba

Pokud není ještě pozdě a nádor penisu je zatím malý, anebo je zatím jen ve stádiu přednádorového ložiska, tak stačí pouhé ošetření laserem, kterým se přesně vypálí postižená tkáň, a tím se zabrání dalšímu rozvoji nádorového onemocnění na penisu. Při laserové léčbě rakoviny penisu se obvykle podaří zachovat všechny potřebné funkce penisu.

Při rozsáhlejším zachvácení penisu, kdy pacient přichází již s rozvinutým nádorem na penisu, tak již jediné řešení bývá totální resekce penisu. Totální resekce penisu znamená jeho úplná anebo částečná amputace. V další léčbě rakoviny penisu se pak pokračuje, jako u běžného zhoubného onemocnění, a to chemoterapií a ozařováním. Jako u každého zhoubného bujení, tak i u rakoviny penisu je třeba identifikovat nádor penisu včas, aby se zabránilo nepříjemným škodám při odstraňování zhoubné tkáně.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Plísňová infekce penisu – foto

Zde je vidět několik fotografií s plísňovou infekcí penisu.

Zdroj: Mykóza na penisu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP