Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KRÉM NA METLIČKOVÉ ŽÍLY

OBSAH

Priessnitz na metličkové žilky

Na metličkové žilky můžete zkusit i Priessnitz na žíly a cévy. Mast Priessnitz je hřejivé mazání, které bylo vyvinuto dle nejnovějších poznatků moderní farmacie. Jde o přípravek s unikátním složením, který obsahuje směs éterických a aromatických složek, především kafr a kapsaicin. Dá se koupit v lékárně bez receptu a je výborný nejen na metličkové žilky, ale i jako prevence proti křečovým žilám. Tento přípravek žíly vyživuje a zabraňuje tak jejich ztenčování. Konzistence tohoto emulzního tělového krému vytváří optimální podmínky aplikace s výbornou roztíratelností a vstřebatelností. Krém si uchovává méně prodyšný charakter, který významně prodlužuje hřejivý účinek.

Zdroj: Metličkové žilky

Diskuze

V diskuzi MAST PROTI METLIČKOVÝM ŽILKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Suri.

No a kde je teda uvedeno, že je to na metličkové žilky? Viděla jsem nohy některých lidí, co celý život v práci stáli, pokud nemají velké vystouplé křečáky, mají nohy celé obalené metličkovými fialovými žilkami. Jak jim pomoct netuším. Skořice má tu vlastnost, že prohřívá tkáň, jestli to je ale účinné i na mizení metličkových žilek, nevím. Už jsem se taky dověděla, že lžíce skořice se nedá polknout neb všechny sliny absorbuje. Zřejmě na sebe váže tekutiny. Možná to souvisí nějak i s těmi ledvinami. Přesto bych řekla, že tu není žádné pořádné léčivo na ty žilky, na to, že to má každý druhý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Čau Suri, mast ze skořice metličkové žilky ani křečové žíly neléčí! Jediná metoda, kterou se dají křečové žíly a metličkové žilky spolehlivě zlikvidovat najednou, při jedné maximálně dvou návštěvách u lékaře, se nazývá metoda komplexní sklerotizace. Po tomto výkonu není nutná pracovní neschopnost, nevznikají žádné jizvy, zákrok je nebolestivý a časově nenáročný, trvá přibližně 1 hodinu a dá se zvládnout i v průběhu pracovního dne. Pro úspěšné dokončení komplexní sklerotizace, aby zcela zmizely křečové žíly a metličkové žilky, musí pacient nosit kompresní punčochy po dobu 2 až 6 týdnů od zákroku. Metoda komplexní sklerotizace odstraní najednou jak velké křečové žíly tak i malé metličkové žilky. Zákrok se provádí po celý rok, kromě letních měsíců. Metoda komplexní sklerotizace se dělá v rámci estetické chirurgie a bližší info, cena a průběh zákroku se dá najít zde: www.sklerotizace.cz/…

Zdroj: diskuze Mast proti metličkovým žilkám

Kde se nejčastěji objevují?

Metličkové žilky se nejčastěji objevují na obličeji a končetinách. Každý má tyto žíly, ale začnou být vidět, až když nastane nějaký problém. Žíly pak mohou prosvítat přes kůži. Ke zviditelnění žilek přispívá mnoho faktorů, včetně stárnutí, změny hormonů, obezity a těhotenství. Metličkové žilky jsou do značné míry dědičné, díky čemuž mohou někteří lidé trpět více, bez ohledu na další faktory. Nejčastější výskyt těchto žilek je na nohách, protože žíly v dolních končetinách mají nejtěžší práci ze všech žil v těle. Na tyto žilky působí největší tlak a gravitace při překonávání zpětného chodu krve do srdce. Proto je pochopitelné, že obezita a těhotenství mohou způsobit zviditelnění metličkových žilek, neboť zvyšující se váha zvyšuje tlak v žilách dolních končetin.

Zdroj: Jak na metličkové žilky na nohách

Diskuze

V diskuzi KRÉM NA KŘEČOVÉ ŽÍLY INVISI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Hofreiter.

Je tento krém(invisi) nejúčinější na léčbu křečových žil?. Pokud ano,tak prosím o informaci kde jej seženu ? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krém na křečové žíly invisi

Krém na metličkové žilky

Remescar je inovativní krém určený k ošetření povrchových zabarvení a viditelných a strukturálních nedokonalostí kůže a k prevenci jejich vzniku (metličkové žilky). Principem účinku je vytvoření dlouhotrvajícího prodyšného filmu nad postiženou kůží a kolem ní, čímž dochází ke zlepšení vzhledu pokožky. Nezávislá klinická studie prokázala okamžité snížení zarudnutí pokožky už po prvním nanesení přípravku Remescar u významného počtu pacientů. Jeho unikátní složení s krystaly pokrytými mikročočkami dodává pokožce jemnější vzhled s méně viditelnými nedokonalostmi. Díky aktivním složkám posiluje Remescar oslabené žilní tkáně a snižuje cévní zabarvení, čímž dochází k vymizení metličkových žilek.

Tenká bariéra krému má několik aktivních vlastností. Mimo jiné chrání pokožku před toxickými látkami a před poškozením cév jimi způsobených. Vzhledem k přítomnosti fosfolipidů dochází k výbornému vstřebání do lipidové bariéry pokožky. Vrstva krému pokožku chrání a poskytuje jí strukturální podporu, která brání vzniku nových cévek, snižuje zarudnutí a zlepšuje mikrocirkulaci krve. Díky těmto vlastnostem krém zpevňuje pokožku a opticky zlepšuje její povrch, zabraňuje tvoření nových cévek, poskytuje ošetření silikonovým filmem, zlepšuje mikrocirkulaci. Krém pokožku nejen posiluje, ale i viditelně zlepšuje její vzhled, a to okamžitě.

Zdroj: Metličkové žilky

Poradna

V naší poradně s názvem METLIČKOVÉ ŽILKY NA NOHÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tatana .

Dobrý den měla bych, dotaz na téma metličkové žilky. Sem 10 let po operaci křečových žil.A mám metličkové žilky, chtěla sem se zeptat jestli existuje nějaká mastička, která by žilky zmírnila aby nebyly tak vyditelné. Předem vám děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mastička, která by odstranila metličkové žilky je popsána zde www.zdravi-lecba.cz/…
Žilky můžete také zakrýt mastičkou - neboli krycím make-upem. Metličkové žilky se dají trvale odstranit také lejzrem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Metličkové žilky na nohách

Léčba

Použití speciálních krémů a mastí pomáhá masírovat a prokrvit pokožku a dodat cévám potřebnou výživu. Mnohé krémy mají také krycí efekt. Pravidelné používání krémů a speciálních mastí tak působí nejen preventivně, ale i vhodně maskuje již vzniklé metličkové žilky.

Zdroj: Metličkové žilky

Diskuze

V diskuzi METLIČKOVÉ ŽILKY NA PENISE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janči.

Zdravím. Môžu byť na penise metličkové žilky?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Metličkové žilky na penise

Co jsou metličkové žilky

Metličkové žilky jsou malé rozšířené krevní cévy nacházející se v blízkosti povrchu kůže, které se projevují jako fialové, modré nebo červené mapy na pokožce. Žilky jsou podobné křečovým žílám, ale jsou v průměru tenčí a nejsou hmatatelné. Jedná se o malé rozšířené krevní cévy v blízkosti povrchu kůže nebo sliznice. Tyto žilky mívají obvykle průměr 0,5 až 1 milimetr. Mohou se objevit kdekoliv na těle, ale nejběžněji se vyskytují na tváři, kolem nosu a na bradě. Mohou se také vytvořit na nohou, konkrétně na stehnech, kolenních kloubech a kolem kotníků. Příčinou vzniku je oslabení pojivové tkáně. Pokud se krev hromadí a cévky jsou rozšířené delší dobu, projeví se na povrchu nohou jako metličkové žilky. Ženy tento problém postihuje téměř třikrát častěji než muže.

Zde můžete vidět, jak vypadají metličkové žilky.

Zdroj: Metličkové žilky

CC krém Garnier

CC krém Garnier využívá všestranné technologie pro dlouhodobou péči s jemným dotykem make-upu k docílení bleskově bezchybného vzhledu v jediném kroku. Nyní je na našem trhu k dostání pouze BB krém Garnier.

Zde můžete vidět cenu BB krému Garnier na českém trhu.

Zdroj: CC krém

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Nalezení příčiny

Co jsou to křečové žíly a jak vypadají, zjistíte, až když se objeví. Nejlepší vyšetření je pomocí ultrazvuku. Většinou jsou křečové žíly výsledkem nefunkčního ventilu hlavní žíly v noze. Vadný ventil pouští krev do zpětných a menších žil, které se pak nečekaně stanou viditelné (křečové žíly). V 10 procentech případů jsou žíly izolované. Abnormální žíly jsou méně závažné a snazší k léčbě.

Zdroj: Pět způsobů, jak se zbavit křečových žil

Diskuze

V diskuzi KRÉM ANTIŽILKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kajprová.

kde se dá sehnat tento krém a má s ním někdo zkušenost,--

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze krém antižilka

Použití BB krému

BB krém je ideální věc pro perfektní pleť. BB krém zpevňuje pleť velmi rychle. Ale asi jako u každého multifunkčního kosmetického produktu, tak i BB krém má svá rizika, protože se mohou navzájem použité léky rušit. BB krém také přináší mnoho jiných dobrých věcí, například pro cestování je ideální, jelikož rychle zpevňuje pokožku a tvoří podobné krytí jako make up.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Diskuze

V diskuzi METLIČKOVÉ ŽILKY KRÉM ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pata.

Mně se metličkové žilky objevily poměrně brzy, někdy kolem dvacátýho roku jsem je na sobě začala pozorovat a upřímně musím říct, že mě to tenkrát dost vyděsilo, okamžitě jsem si představila moji maminku, která má nohy poseté křečáky a má s tím velké problémy. Je jasné, že velkou roli tady hraje určitě dědičnost, ale určitě ten můj styl života tomu také moc nepomohl. Každopádně první metličky mě natolik vyděsily, že jsem si okamžitě koupila kaštanový gel, o kterým jsem četla na netu, objednala jsem si kompresivní punčochy a zahájila křečákům válku :D Už je to 7 let od té doby, co jsem je poprvé našla na nohách a musím říct, že zatím se v podstatě nijak nerozrůstají ani nezhoršují, takže to určitě není k ničemu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Metličkové žilky krém zkušenosti

Matující měsíčkový krém cena

Zde můžete vidět cenu Matujícího měsíčkového krému.

Zdroj: Matující vyrovnávací krém s měsíčkem

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Tvarohový krém s máslem

Ingredience: 1 máslo, 1 tvaroh a cukr podle chuti

Postup: Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr a tvaroh. Krém je lehký a zdobit s ním jde také.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Diskuze

V diskuzi LIDL PLEŤOVÉ KRÉMY,,CIEN NATURE SENSITIVE KRÉM PRO CITLIVOU POKOŽKU S VÝTAŽKY Z MEDUŇKY A VILÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Vaňková.

Prosím,kde bych tento krém sehnala? U nás v Jičíně ho měli jako vzorek a velmi mi na moji problematickou pleť
vyhovoval,teď ho nemůžu sehnat,děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libuše.

Zdravím také sháním krém cien sensitive s vilínem, je to prostě senzační krém,. sehnala jse ho někde?? Nevím jak to na tom amazonu objednává, je to německy. díky

Zdroj: diskuze Lidl pleťové krémy,,Cien nature Sensitive krém pro citlivou pokožku s výtažky z meduňky a vilínu

Jak poznám, že mám křečové žíly?

První křečové žíly se mohou projevovat jako:

  • tíže a únava v nohách, zejména po delším stání;
  • zvětšené modré žíly snadno viditelné pod kůží při stání;
  • viditelnější žíly nejčastěji na zadní části lýtek nebo na vnitřní straně nohy mezi kotníkem a tříslem;
  • nepříjemný pocit, tlak přes kůži, noční křeče v nohách;
  • oteklé a bolestivé nohy (způsobeno špatným krevním oběhem).

Zdroj: Křečové žíly

Tvarohový krém na zdobení

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 1/2 kelímku šlehačky, ztužovač, 90 g moučkového cukru, 30 g másla, potravinářské barvivo dle potřeby, kakao na vaření

Postup: Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Jestli chcete mít barevný krém, přidejte barvivo nebo kakao.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

BB krém jako bělidlo

Bělící účinek BB krému má za účel zakrývat jizvy, tmavé skvrny nebo nesrovnalosti. Bělidla mohou zesvětlit pokožku a v zásadě to dělají i některé netradiční denní krémy. V asijských zemích je rovnoměrná bledá pokožka považována za ideál krásy. Asijské ženy používají BB krém, aby se jejich pokožka neopálila, díky čemuž je BB krém používán jako každodenní krém. Bělící produkty útočí na kůži, proto by měly být používány jen s opatrností.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Batrafen vaginální krém pro děti

U novorozenců a dětí do 6 let smí být Batrafen vaginální krém podán pouze v naléhavých indikacích a pouze pod dohledem lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

CC krém Max Factor

Kosmetika Max Factor představuje se svým produktem Max Factor CC Color Correcting Cream SPF10 dokonalé krytí a péči o pleť. CC krém je nástupcem již oblíbených BB krémů. Hydratuje, vyživuje a rozjasňuje pleť. Chrání před UV zářením. Aplikujte ráno na pleť obličeje.

Zde můžete vidět cenu krému CC Max Factor.

Zdroj: CC krém

Tvarohový krém se zakysanou smetanou

Suroviny:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

Do mísy si dáme tvaroh, kysanou smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr, vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto máme krém hotov.

Zdroj: Tvarohový krém


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP