Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KREV V MOCI

OBSAH

Krev v moči před menstruací

Krev v moči těsně před menstruací může být spojena s takzvaným špiněním. Špinění je výtok z vagíny, který má nahnědlou nebo slabě narůžovělou barvu. Neprovází ho krvácení (ani nárazové), žádné křeče ani bolesti v podbřišku. Obvykle se špinění objevuje při poruchách menstruace, ale může být i signálem závažnějších onemocnění.

Zdroj: Krev v moči

Poradna

V naší poradně s názvem MOHU DAROVAT KREV S PRÁŠKEM XARELTO 20 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pelesny Karel.

Mohu darovat krev když beru prášek Xarelto20? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Darování krve s léky na ředění krve? Nejlepšími příklady jsou Warfarin a rivaroxaban (Xarelto). I když jsou to často prospěšné léky, způsob, jakým mění vaši krev, znamená, že nemůžete darovat svou krev. Než budete moci darovat krev nebo krevní produkty, budete muset počkat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék xarelto 20

Projevy krve v moči

Hematurii rozdělujeme na mikrohematurii (neviditelná prostým okem a zjištěná pouze chemickým vyšetřením moči) a makrohematurii. Makrohematurie je krev v moči viditelná prostým okem. Okem viditelné zbarvení moči vznikne při koncentraci 1 mililitru krve v 1 litru moči a vyšší. Mohou a nemusí se vyskytovat další příznaky podle vyvolávající příčiny výskytu krve v moči. Hematurie spojená s bolestí bývá spojena s infekcí močových cest a s močovými kameny.

Zdroj: Krev v moči

Poradna

V naší poradně s názvem KREV V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ruml milan.

asi tyden se mi v moči objevuje krev . trochu me pobolivaji zada. je mi 76 let .beru warfarin.Co mi pomuže

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krev v moči může způsobit Warfarin, respektive výkyvy v dietě na vitamín K. Ovšem, když vás bolí v zádech, tak je zde možná příčina v onemocnění ledvin. Dobré pravidlo říká, že jakmile uvidíte krev ve své moči, tak je dobré hned kontaktovat lékaře a nechat se vyšetřit. Lékař má dnes vyspělé zobrazovací metody, kterými může rychle zjistit stav močového ústrojí a najít příčinu. Nejlepší péči dostanete v tomto případě u lékaře urologa, ale i váš praktický lékař si s těmito problémy dokáže poradit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krev v moči

Krev v moči u feny

Krev v moči u feny se může vyskytnout z důvodu zánětu močového měchýře, zánětu ledvin, močových kamenů nebo před prvním háráním.

Při zjištění krve v moči navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Štěně čůrá krev

Krev v moči u štěňat je obdobná jako u dospělých psů, může ji způsobovat zánět močového měchýře, zánět ledvin a močové kameny.

Při zjištění krve v moči štěněte navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Diskuze

V diskuzi KREV V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Digi Molova.

Dobrý den neustále mám krev v moči brala jsem i antibiotika a nic byla jsem i na vyšetření močového měchýře mám ji na výměnu kolene v Dubnu mám velké bolesti kolene četla jsem že ledviny jsou odraz nemocných kolen ano? a pokud ano zlepší se můj zdravotní stav po operaci? zánět v moči nemám tak bych mohla jit děkuji.Molova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krev v moči

Co dělat, když pes čůrá krev

Když zjistíte, že váš pes má krev v moči, tak neprodleně navštivte veterinárního lékaře, který provede patřičná vyšetření, stanoví diagnózu a zahájí léčbu. Určitě tento indikátor nepodceňujte.

Zdroj: Krev v moči u psa

Diskuze

V diskuzi BABESIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobrý den, náš pejsek močil krev kvůli onemocnění babesii a je momentálně v ohrožení života. O této nemoci není moc velké povědomí a dost často v takových výčtech: "proč pes močí krev" chybí. Příkládám odkaz na náš případ. S pozdravem Denisa
www.facebook.com/den…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babesie

Krev v moči po sexu

Krev v moči po sexu ve většině případů vzniká na základě poranění. To může být spojeno s normálními změnami, které se projevují suchostí pochvy nebo křehkými cévami, které při sexuálním aktu mohou krvácet. Pokud tento problém máte dlouhodobě, je dobré navštívit svého gynekologa. Může se jednat i o závažnější problém, třeba o onemocnění čípku.

Zdroj: Krev v moči

Poradna

V naší poradně s názvem KREV V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Nebojte se, červená barva moči je normální jev u králíků právě v zimních měsících. Přichází, když se králíček nechladí nebo když jí stravu s vysokým obsahem karotenů (mrkev, špenátové listy a podobně). Není třeba panikařit, moč se vrátí do normálu během několika týdnů. K veterináři jít můžete, aby pro jistotu vyšetřil moč na přítomnost krve. Ale to stačí až po Vánocích. Normálně se s králíčkem radujte, obzvláště když je veselý.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel DH.

Jee tak to mě moc potěšilo tak to děkuji moc!!! Pro jistotu zajdu k veterináři, pokud to však nezmizí.
Mám velikou radost, to je snad muj největší dáreček na Vánoce :D ještě jednou děkuji:).

Zdroj: diskuze Nemoci zakrslých kraliků

Krev z přirození u psa – močové kameny

Vznikají krystalizací solí v moči, poté se třou o stěny močového měchýře nebo odcházejí ven močovou trubicí a způsobují podráždění, bolest až zánět. Důvodem vzniku močových kamenů může být například nedostatečný příjem tekutin.

Příznaky močových kamenů v močovém měchýři jsou vyčerpanost, časté močení, krev v moči. Tato choroba se řeší chirurgickým zákrokem.

Kameny v močové trubici se psům usazují mnohem častěji než fenám. Odchod kamenů z těla je velmi bolestivý proces.

Příznaky močových kamenů v močové trubici jsou vyčerpanost, zvracení, nechuť jídlu, bolestivé močení, krev v moči. Tato choroba se řeší chirurgickým zákrokem.

Zdroj: Krev v moči u psa

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENAJÍ ZVÝŠENÉ LEUKOCYTY V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantisek Beranek.

Dobrý den,prosím vás výsledek vzorku moče byl- U Leukocyty 310 arb.j. B Leukocyty 17,93 B Neutrofily 11.410 Děkuji za odpovědˇ F,B,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší odpověď dostanete od svého praktického lékaře, který zná vývoj vašeho zdravotního stavu a může lépe poznat problém, na který ukazují hodnoty, které jste poslal. Leukocyty v moči by normálně být vůbec neměly. Hodnota 310 je vysoká a může ukazovat na tyto stavy:
- Zánět močových cest: potíže s močením (pálení, řezání), krev v moči, bolest při močení, zvýšená teplota.
- Zánět ledvin: bolest v dolní části zad nebo břicha, krev nebo hnis v moči, nevolnost, zvracení, horečka a zimnice, časté nutkání na močení, které je bolestivé a pálí.
- Zánět prostaty: bolest hráze, problémy s ejakulací, horečka, zvětšená a citlivá prostata.
U každého z těchto onemocnění je nezbytná lékařská pomoc, proto zůstaňte v kontaktu s lékařem, který inicioval vyšetření moči a dodržujte jeho pokyny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Krev v moči a pálení

Nejčastější příčinou krve v moči a pálení je zánět nebo putování močových kamenů. Jestliže vzniklé močové kameny procházejí močovým ústrojím, mohou je mechanicky poranit. Následkem pak je krvácení, které se projeví jako krev v moči. Pacient většinou prožívá velmi krutou bolest, což je závislé na velikosti kamene. Tomuto stavu se obecně říká kolika.

Další příčinou bývá infekční onemocnění močových cest, což je obvykle provázeno i nepříjemnými až bolestivými příznaky, jako je pálení, řezání a bolest. Při tomto onemocnění má pacient obvykle i vyšší nebo vysoké horečky.

Léčba je opět individuální a závislá na příčině onemocnění.

Zdroj: Krev v moči

Diskuze

V diskuzi SNÍŽENÍ KREATININU V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manzel Oskar.

Jak co nejrychleji snizit kreatin v krvi, nyní je 429,9 sedimentace 60/102 mocovina 16,4 CRP 5,2 Také krev v moči. Děkuji za radu a pomoc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.hrtonova.

posilam užitečné rady

Zdroj: diskuze Snížení kreatininu v krvi

Jak často kočka močí

Zpravidla kočka močí dvakrát až třikrát denně, což je však ovlivněno příjmem tekutin. Někdy kočky pijí více a jindy zase méně. Pokud u koček pozorujete zvláštní chování během močení, měli byste vyhledat veterinárního lékaře.

Zdroj: Krev v moči u kočky

Co znamená stopa krve v moči

Krev v moči může vzniknout průnikem krve do moči v jakémkoliv úseku močových cest. Tyto cesty začínají v ledvině. V ledvině je obrovské množství glomerulů, což jsou klubíčka cév, v nichž se filtruje krev do kanálků v ledvině. Přes tento filtr proniká jen minimální množství červených krvinek. Filtrací v glomerulu vzniká primární moč, která pak protéká kanálky v ledvině, a drtivá většina této tekutiny se skrze stěny kanálků vstřebá zpět do krevního oběhu. Zbytek (asi 1,5 litru za den) se nevstřebá a doteče do dutého prostoru ledvinné pánvičky. Odtud teče do močovodu, který vyústí do močového měchýře. Z močového měchýře pak moč odtéká močovou trubicí.

Zdroj: Krev v moči

Poradna

V naší poradně s názvem KREV V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DH.

Dobrý den, chtěla bych Vás všechny moc poprosit o pomoc můj králíček ma hrozně tmavou moč vypadá to jako krev někde jsem četla že to může byt i z mrkvicky ale to se mi nezdá. Kralicek je naprosto čilý a radosti poskakuje po byte takze si nemyslim ze by ho to nejak bolelo ale rada bych vedela co to tedy muze byt? K veterináři bych samozřejmě šla hned ale ma zavřeno a otevře az po svátcích a to se mi čekat nechce! Mám strach o svého králíčka..
Prosím o rady..
Děkuju D.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte se, červená barva moči je normální jev u králíků právě v zimních měsících. Přichází, když se králíček nechladí nebo když jí stravu s vysokým obsahem karotenů (mrkev, špenátové listy a podobně). Není třeba panikařit, moč se vrátí do normálu během několika týdnů. K veterináři jít můžete, aby pro jistotu vyšetřil moč na přítomnost krve. Ale to stačí až po Vánocích. Normálně se s králíčkem radujte, obzvláště když je veselý.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci zakrslých kraliků

Co znamená bílkovina v moči na dva křížky

V moči se běžně stanovuje krev, cukr, bílkovina, ketolátky. Pokud se vyšetření provádí orientačně z jednoho odběru moči (ne z celodenně sbírané moči), tak se patologický nález (například zvýšená bílkovina) označuje jedním až třemi křížky, přičemž jeden křížek značí lehce zvýšenou a tři křížky značí vysoce zvýšenou bílkovinu v moči. Při zánětu v těle je nález bílkoviny v moči na dva křížky normálním jevem, který prakticky odezní do několika dnů po přeléčení antibiotiky. Pro jistotu lze provést kontrolní vyšetření moči 10–14 dnů po ukončené léčbě.

Zdroj: Bílkoviny v krvi a moči

Proč je krev hustá

Krev je hustá vlivem dehydratace. Krev je z vody. Pokud v těle není dostatek vody, neočekávejte optimálně řídkou krev.

Zdroj: Hustá krev

Krev ve stolici u starého psa

Čas od času se krev u psů ve stolici objeví, pokud tedy máte staršího psa a pozorujete u něj krev ve stolici, která se objevila jen jednou, a pes nemá žádné jiné problémy (průjem, zvracení, nechutenství), tak to neznačí nic závažného, s největší pravděpodobností se bude jednat o podrážděnou sliznici.

Pokud však krev ve stolici přetrvává, je potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který psa patřičně vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Hustá krev v těhotenství

Hustá krev se nevyhýbá ani ženám v těhotenství. Těhotné ženy jsou pod kontrolou lékaře, a pokud se u nich vyskytne problém, jsou předány do odborných ambulancí.

Zdroj: Hustá krev

Hustá krev při menstruaci

Barva a konzistence krve se během menstruace mohou různě měnit. Nejlépe to můžete pozorovat, když budete používat menstruační kalíšek. Krev se může lišit také v různých fázích života, jako je menopauza a podobně.

Zdroj: Hustá krev

Příznaky písku v moči

Písek v močovém traktu doprovázejí různé potíže, například obtížné močení, někdy i s náhlou zástavou, bolesti v podbřišku, bolesti v kříži, krev v moči, někdy přímo i nález písku či drobných kaménků v moči. V akutní fázi koliky se objevuje intenzivní jednostranná bolest v bedrech či podél močovodu, která přichází v záchvatech, dále pocení, neklid, třesavka, horečka, až šok připomínající housera. Nejčastějšími akutními příznaky je řezavá bolest a silné pálení při močení, zvýšená frekvence odbíhání na toaletu. Čím dříve se v této fázi začínají užívat bylinné směsi na vypuzení písku, popřípadě kamenů, tím je i větší šance na úspěch.

Zdroj: Písek v moči


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP