Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KREV V MOČI ŠTĚNĚTE

OBSAH

Krev v moči před menstruací

Krev v moči těsně před menstruací může být spojena s takzvaným špiněním. Špinění je výtok z vagíny, který má nahnědlou nebo slabě narůžovělou barvu. Neprovází ho krvácení (ani nárazové), žádné křeče ani bolesti v podbřišku. Obvykle se špinění objevuje při poruchách menstruace, ale může být i signálem závažnějších onemocnění.

Zdroj: Krev v moči

Poradna

V naší poradně s názvem KREV V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ruml milan.

asi tyden se mi v moči objevuje krev . trochu me pobolivaji zada. je mi 76 let .beru warfarin.Co mi pomuže

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krev v moči může způsobit Warfarin, respektive výkyvy v dietě na vitamín K. Ovšem, když vás bolí v zádech, tak je zde možná příčina v onemocnění ledvin. Dobré pravidlo říká, že jakmile uvidíte krev ve své moči, tak je dobré hned kontaktovat lékaře a nechat se vyšetřit. Lékař má dnes vyspělé zobrazovací metody, kterými může rychle zjistit stav močového ústrojí a najít příčinu. Nejlepší péči dostanete v tomto případě u lékaře urologa, ale i váš praktický lékař si s těmito problémy dokáže poradit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krev v moči

Projevy krve v moči

Hematurii rozdělujeme na mikrohematurii (neviditelná prostým okem a zjištěná pouze chemickým vyšetřením moči) a makrohematurii. Makrohematurie je krev v moči viditelná prostým okem. Okem viditelné zbarvení moči vznikne při koncentraci 1 mililitru krve v 1 litru moči a vyšší. Mohou a nemusí se vyskytovat další příznaky podle vyvolávající příčiny výskytu krve v moči. Hematurie spojená s bolestí bývá spojena s infekcí močových cest a s močovými kameny.

Zdroj: Krev v moči

Štěně čůrá krev

Krev v moči u štěňat je obdobná jako u dospělých psů, může ji způsobovat zánět močového měchýře, zánět ledvin a močové kameny.

Při zjištění krve v moči štěněte navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Diskuze

V diskuzi KREV V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Digi Molova.

Dobrý den neustále mám krev v moči brala jsem i antibiotika a nic byla jsem i na vyšetření močového měchýře mám ji na výměnu kolene v Dubnu mám velké bolesti kolene četla jsem že ledviny jsou odraz nemocných kolen ano? a pokud ano zlepší se můj zdravotní stav po operaci? zánět v moči nemám tak bych mohla jit děkuji.Molova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krev v moči

Krev v moči u feny

Krev v moči u feny se může vyskytnout z důvodu zánětu močového měchýře, zánětu ledvin, močových kamenů nebo před prvním háráním.

Při zjištění krve v moči navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Diskuze

V diskuzi BABESIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobrý den, náš pejsek močil krev kvůli onemocnění babesii a je momentálně v ohrožení života. O této nemoci není moc velké povědomí a dost často v takových výčtech: "proč pes močí krev" chybí. Příkládám odkaz na náš případ. S pozdravem Denisa
www.facebook.com/den…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babesie

Co dělat, když pes čůrá krev

Když zjistíte, že váš pes má krev v moči, tak neprodleně navštivte veterinárního lékaře, který provede patřičná vyšetření, stanoví diagnózu a zahájí léčbu. Určitě tento indikátor nepodceňujte.

Zdroj: Krev v moči u psa

Poradna

V naší poradně s názvem KREV V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Nebojte se, červená barva moči je normální jev u králíků právě v zimních měsících. Přichází, když se králíček nechladí nebo když jí stravu s vysokým obsahem karotenů (mrkev, špenátové listy a podobně). Není třeba panikařit, moč se vrátí do normálu během několika týdnů. K veterináři jít můžete, aby pro jistotu vyšetřil moč na přítomnost krve. Ale to stačí až po Vánocích. Normálně se s králíčkem radujte, obzvláště když je veselý.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel DH.

Jee tak to mě moc potěšilo tak to děkuji moc!!! Pro jistotu zajdu k veterináři, pokud to však nezmizí.
Mám velikou radost, to je snad muj největší dáreček na Vánoce :D ještě jednou děkuji:).

Zdroj: diskuze Nemoci zakrslých kraliků

Krev v moči po sexu

Krev v moči po sexu ve většině případů vzniká na základě poranění. To může být spojeno s normálními změnami, které se projevují suchostí pochvy nebo křehkými cévami, které při sexuálním aktu mohou krvácet. Pokud tento problém máte dlouhodobě, je dobré navštívit svého gynekologa. Může se jednat i o závažnější problém, třeba o onemocnění čípku.

Zdroj: Krev v moči

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENAJÍ ZVÝŠENÉ LEUKOCYTY V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantisek Beranek.

Dobrý den,prosím vás výsledek vzorku moče byl- U Leukocyty 310 arb.j. B Leukocyty 17,93 B Neutrofily 11.410 Děkuji za odpovědˇ F,B,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší odpověď dostanete od svého praktického lékaře, který zná vývoj vašeho zdravotního stavu a může lépe poznat problém, na který ukazují hodnoty, které jste poslal. Leukocyty v moči by normálně být vůbec neměly. Hodnota 310 je vysoká a může ukazovat na tyto stavy:
- Zánět močových cest: potíže s močením (pálení, řezání), krev v moči, bolest při močení, zvýšená teplota.
- Zánět ledvin: bolest v dolní části zad nebo břicha, krev nebo hnis v moči, nevolnost, zvracení, horečka a zimnice, časté nutkání na močení, které je bolestivé a pálí.
- Zánět prostaty: bolest hráze, problémy s ejakulací, horečka, zvětšená a citlivá prostata.
U každého z těchto onemocnění je nezbytná lékařská pomoc, proto zůstaňte v kontaktu s lékařem, který inicioval vyšetření moči a dodržujte jeho pokyny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Krev z přirození u psa – močové kameny

Vznikají krystalizací solí v moči, poté se třou o stěny močového měchýře nebo odcházejí ven močovou trubicí a způsobují podráždění, bolest až zánět. Důvodem vzniku močových kamenů může být například nedostatečný příjem tekutin.

Příznaky močových kamenů v močovém měchýři jsou vyčerpanost, časté močení, krev v moči. Tato choroba se řeší chirurgickým zákrokem.

Kameny v močové trubici se psům usazují mnohem častěji než fenám. Odchod kamenů z těla je velmi bolestivý proces.

Příznaky močových kamenů v močové trubici jsou vyčerpanost, zvracení, nechuť jídlu, bolestivé močení, krev v moči. Tato choroba se řeší chirurgickým zákrokem.

Zdroj: Krev v moči u psa

Krev v moči a pálení

Nejčastější příčinou krve v moči a pálení je zánět nebo putování močových kamenů. Jestliže vzniklé močové kameny procházejí močovým ústrojím, mohou je mechanicky poranit. Následkem pak je krvácení, které se projeví jako krev v moči. Pacient většinou prožívá velmi krutou bolest, což je závislé na velikosti kamene. Tomuto stavu se obecně říká kolika.

Další příčinou bývá infekční onemocnění močových cest, což je obvykle provázeno i nepříjemnými až bolestivými příznaky, jako je pálení, řezání a bolest. Při tomto onemocnění má pacient obvykle i vyšší nebo vysoké horečky.

Léčba je opět individuální a závislá na příčině onemocnění.

Zdroj: Krev v moči

Diskuze

V diskuzi SNÍŽENÍ KREATININU V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manzel Oskar.

Jak co nejrychleji snizit kreatin v krvi, nyní je 429,9 sedimentace 60/102 mocovina 16,4 CRP 5,2 Také krev v moči. Děkuji za radu a pomoc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.hrtonova.

posilam užitečné rady

Zdroj: diskuze Snížení kreatininu v krvi

Jak často kočka močí

Zpravidla kočka močí dvakrát až třikrát denně, což je však ovlivněno příjmem tekutin. Někdy kočky pijí více a jindy zase méně. Pokud u koček pozorujete zvláštní chování během močení, měli byste vyhledat veterinárního lékaře.

Zdroj: Krev v moči u kočky

Poradna

V naší poradně s názvem OTOKY OBLIČEJE DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

..poradít,18měsíční vnučka má po probuzení několikátý den oteklý obličej,po podání protialergického léku-bez efektu,lékař nasadil jiný lék na alergii-bez efektu,nyní nález v moči-krev,dítě není apatické,je bez potíž,močí normálně a světlou moč...jaká může být příčina???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tato reakce může být spojená s posledním jídlem předešlého dne, tedy večeří a nebo celkové stravy dítěte. Zkuste nasadit týden nebo dva dietní stravu bez hlavních alergenů a sledujte účinek. Příklad jídelníčku: ráno dejte na snídani čerstvou mkrvovou šťávu a banán, jako svačinu jablko. K obědu pak vařenou rýži s kouskama dušené polévkové zeleniny a k svačině pak nějaké zdejší sezóní ovoce. K večeři pravý vývar z masa a zeleniy a jako dokrm pečenou bramboru. Toto dodržujte jeden až dva týdny a sledujte, jstli se příznaky alergické reakce oteklého obličeje zmírní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otoky obličeje dětí

Co znamená bílkovina v moči na dva křížky

V moči se běžně stanovuje krev, cukr, bílkovina, ketolátky. Pokud se vyšetření provádí orientačně z jednoho odběru moči (ne z celodenně sbírané moči), tak se patologický nález (například zvýšená bílkovina) označuje jedním až třemi křížky, přičemž jeden křížek značí lehce zvýšenou a tři křížky značí vysoce zvýšenou bílkovinu v moči. Při zánětu v těle je nález bílkoviny v moči na dva křížky normálním jevem, který prakticky odezní do několika dnů po přeléčení antibiotiky. Pro jistotu lze provést kontrolní vyšetření moči 10–14 dnů po ukončené léčbě.

Zdroj: Bílkoviny v krvi a moči

Poradna

V naší poradně s názvem KREV V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DH.

Dobrý den, chtěla bych Vás všechny moc poprosit o pomoc můj králíček ma hrozně tmavou moč vypadá to jako krev někde jsem četla že to může byt i z mrkvicky ale to se mi nezdá. Kralicek je naprosto čilý a radosti poskakuje po byte takze si nemyslim ze by ho to nejak bolelo ale rada bych vedela co to tedy muze byt? K veterináři bych samozřejmě šla hned ale ma zavřeno a otevře az po svátcích a to se mi čekat nechce! Mám strach o svého králíčka..
Prosím o rady..
Děkuju D.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte se, červená barva moči je normální jev u králíků právě v zimních měsících. Přichází, když se králíček nechladí nebo když jí stravu s vysokým obsahem karotenů (mrkev, špenátové listy a podobně). Není třeba panikařit, moč se vrátí do normálu během několika týdnů. K veterináři jít můžete, aby pro jistotu vyšetřil moč na přítomnost krve. Ale to stačí až po Vánocích. Normálně se s králíčkem radujte, obzvláště když je veselý.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci zakrslých kraliků

Co znamená stopa krve v moči

Krev v moči může vzniknout průnikem krve do moči v jakémkoliv úseku močových cest. Tyto cesty začínají v ledvině. V ledvině je obrovské množství glomerulů, což jsou klubíčka cév, v nichž se filtruje krev do kanálků v ledvině. Přes tento filtr proniká jen minimální množství červených krvinek. Filtrací v glomerulu vzniká primární moč, která pak protéká kanálky v ledvině, a drtivá většina této tekutiny se skrze stěny kanálků vstřebá zpět do krevního oběhu. Zbytek (asi 1,5 litru za den) se nevstřebá a doteče do dutého prostoru ledvinné pánvičky. Odtud teče do močovodu, který vyústí do močového měchýře. Z močového měchýře pak moč odtéká močovou trubicí.

Zdroj: Krev v moči

Proč je krev hustá

Krev je hustá vlivem dehydratace. Krev je z vody. Pokud v těle není dostatek vody, neočekávejte optimálně řídkou krev.

Zdroj: Hustá krev

Krev ve stolici u starého psa

Čas od času se krev u psů ve stolici objeví, pokud tedy máte staršího psa a pozorujete u něj krev ve stolici, která se objevila jen jednou, a pes nemá žádné jiné problémy (průjem, zvracení, nechutenství), tak to neznačí nic závažného, s největší pravděpodobností se bude jednat o podrážděnou sliznici.

Pokud však krev ve stolici přetrvává, je potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který psa patřičně vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Hustá krev v těhotenství

Hustá krev se nevyhýbá ani ženám v těhotenství. Těhotné ženy jsou pod kontrolou lékaře, a pokud se u nich vyskytne problém, jsou předány do odborných ambulancí.

Zdroj: Hustá krev

Hustá krev při menstruaci

Barva a konzistence krve se během menstruace mohou různě měnit. Nejlépe to můžete pozorovat, když budete používat menstruační kalíšek. Krev se může lišit také v různých fázích života, jako je menopauza a podobně.

Zdroj: Hustá krev

Krev v moči bez bolesti

Krev v moči (hematurie) může být prvotním příznakem závažného urologického onemocnění. Včasné odhalení příčiny hematurie zvyšuje pravděpodobnost následné úspěšné léčby.

Krev v moči bez bolesti může mít charakter dědičného poškození ledvin či polycystické nemoci ledvin. U starších pacientů se vyskytuje hematurie v souvislosti s nezhoubným či zhoubným onemocněním prostaty, bývá i prvotním příznakem zhoubných nádorů ledvin a močových cest. Hematurie se může vyskytnout i po intenzivní fyzické zátěži. Některé medikamenty, které člověk užívá proti srážlivosti krve (léky na ředění krve), mohou způsobit přítomnost krve v moči. Někdy se tento jev může objevit i při užívání aspirinu, který působí na srážlivost krve. Tyto léky narušují působení krevních destiček (trombocytů). Tyto příznaky zpravidla odezní s vysazením léků. Umožňuje-li to stav pacienta, lékař může dávku léků snížit. Hematurie se může objevit jako důsledek antikoagulační či antiagregační (protisrážlivé) léčby. Také diabetes a vysoký krevní tlak (hypertenze) patří k nejčastějším příčinám poškození ledvin a mohou někdy vést k hematurii bez bolesti.

Makroskopický vzhled, sytost zabarvení a odstínu moči napovídají často o zdroj krvácení. Hematurie z horních vývodných cest mívá tmavou hnědočervenavou barvu, z dolních vývodných cest bývá sytě červená. Můžeme též posoudit její kvantitu, a zda se jedná o čerstvé krvácení, nebo vyprazdňování moči zbarvené krevními koaguly (starosangvinolentní moč). Kromě zbarvení moči je možno posoudit i její zápach.

Léčba je vždy individuální a závislá na příčině onemocnění.

Zdroj: Krev v moči


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP