Zdroj: Nejlepší ústní vody
KRUPICOVÁ KAŠE Z VODY
OBSAH
Poradna
V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pepa.
Píšete v návodu 3 sáčky želatiny Agar Agar (jeden sáček 10g). To znamená 1 sáček 1litr vody, celkem 3 litry vody? A do toho 150 ml kaštanové tinktury? 3 litry vody není trochu moc? U běžně koupené želatiny (Natura) 20g do 150 ml vody. Je to opravdu 3litry vody? Děkuji za odpověď. Růžička
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Já používám jen jeden pytlíček želatiny, aby byla mast dostatečně koncentrovaná.
Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti
Krupicová kaše a dieta
Krupicovou kaši tvoří základ z mléka, pšeničné krupice a cukru. Ve 100 gramech krupicové kaše je zhruba 20 g sacharidů s vyšším glykemickým indexem, 8 až 9 g tuků a 5 g bílkovin. Krupicová kaše je vhodná při onemocnění jícnu a žaludku. Konzumace krupicové kaše se však musí vzdát lidé trpící celiakií, laktózovou intolerancí a alergiemi na bílkoviny kravského mléka.
Zdroj: Krupicová kaše
Diskuze
V diskuzi VELKÝ KLYSTÝR 3 LITRY VODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.
Dobrý den, nechápu, proč většina návodů udává, že klystýr stačí dělat se 2 litry vody. Jám měřím jen 163 cm a vážím jen 49 kilogramů a zvládádm naprosto bez problému pojmouk při klystýru 3 litry vody. Jednou se mi dokonce podařilo přijmout 3,5 litru vody. Už doktor Kellogg doporučoval klystýry co největší, aby se střevo dobře vyčistilo.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlína.
Taky používám velkoobjemový klystýr, dávám si 3 až 3,5 litru vody.
Zdroj: diskuze Velký klystýr 3 litry vody
Krupicová kaše nutriční hodnoty
Krupicová kaše obsahuje ve 100 g průměrně 176,1 kilokalorií, tedy 737 kJ. 100 g krupicové kaše obsahuje 8,7 g tuků, 5,2 g bílkovin a 19,7 g sacharidů.
Česká krupicová kaše návod
Suroviny:
- 200 ml mléka
- 1 kostka cukru
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce krupičky
- 0,5 lžičky másla
- 0,5 lžičky skořice
Postup:
Krupici máčíme 1/4 hodiny v mléce. Poté v tomto mléce 10 minut vaříme do zhoustnutí s přidáním 1 kostky cukru. Kaši dáme na talíř. Povrch kaše posypeme cukrem smíchaným se skořicí a lehce polijeme rozpuštěným máslem.
Krupicová kaše z mouky
Suroviny:
- 0,5 l mléka
- 6 lžic hrubé mouky
- kakao
- máslo
- moučkový cukr
Postup:
Mléko přivedeme těsně k varu a postupně do něj vsypeme hrubou mouku. Kaši musíme stále míchat, aby se nevytvořily hrudky. Do mléka vsypte jen tolik mouky, aby měla kaše pro vás tu správnou hustotu. Kaše začíná obratem houstnout. Přivedeme k varu a odstavíme. Posypeme kakaem, nebo grankem, položíme slabý plátek másla a posypeme moučkovým cukrem dle chuti.
Krupicová kaše z vody
Suroviny:
- 200 ml vody
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce krupičky
- 0,5 lžičky másla
Postup:
Kaši uvaříme ve vodě do zhoustnutí, to je cca 10 minut. Přidáme cukr. Povrch kaše lehce polijeme rozpuštěným máslem.
Krupicová kaše pro kojence
Suroviny:
- 1 rovná lžíce krupičky
- 1/2 lžičky másla
- 100 ml mléka
- 80 ml vody
- 2 ks kostkového cukru
Postup:
Krupici máčíme 15 minut ve vodě, pak ji ve stejné vodě 5 minut vaříme. Přidáme 100 ml mléka a vše vaříme dalších 5 minut. Nakonec do kaše zamícháme cukr a máslo. Do krupicové kaše můžete přidat ovoce nebo šťávu z mrkve či rajčat. Pro větší děti postupně snižujeme množství vody a nahrazujeme je mlékem, takže v 8 měsících věku dítěte vaříme kaši jen z mléka.
Krupicová kaše s jablky
Suroviny:
- 1 kg jablek
- 100 g krupice
- trochu vody
- 100 g cukru
- 80 g másla
- skořice
Postup:
Oloupaná jablka pokrájíme na menší kousky a rozvaříme s trochou vody. Poté do jablek s vodou zavaříme krupici. Mícháme, aby se kaše nepřipalovala. Je-li zapotřebí, zředíme trochou vody. Vmícháme cukr. Kaši dáme na talíře, posypeme skořicovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.
Zdroj: Krupicová kaše
Diskuze
V diskuzi 20% = 430 LITRŮ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.
Nějak si nedokáži představit, že 20% vlhkost zdiva představuje 430 litrů vody/m3 zdiva, z toho by vyplývalo, že při 100% vlhkosti by té vody muselo být 2150 litrů! Zároveň snad stále platí, že 1 m3 vody je 1000 litrů.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal Vinš.
Dobrý den,
je to sice překvapivé, ale je to tak. Tady je odůvodnění: Správný koeficient pro vlhkost zdiva je následující: 1% vlhkost ve zdivu = až 25 l vody na 1 m3. Odkaz na koeficient je následující: www.hydroizolace-ele…
V mém článku je uvedena vlhkost 20% s převodem vody 430 l vody. Podle výše uvedeného koeficientu by mohlo být uvedeno až 500 l vody.
Zdivo stále přijímá vlhkost a to díky klimatickým podmínkám, proto je tento koeficient, takto nastaven.
Snad Vám bude stačit takovéto odůvodnění.
Zdroj: diskuze 20% = 430 litrů?
Složení bramborové kaše
Energetická hodnota 200 g bramborové kaše je 846 kJ / 202,19 kcal. Uvedené množství kaše obsahuje: 5,06 g bílkovin; 39,28 g sacharidů (z toho 2,88 g cukrů); 5,2 g tuků (z toho 2 g nasycených mastných kyselin a 2 mg cholesterolu); 3 g vlákniny; 0,666 g sodíku; 44 mg vápníku.
Zdroj: Bramborová kaše
Poradna
V naší poradně s názvem RECEPT NA DOMÁCÍ VÝROBU TINKTURY Z PUPENŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka.
Dobrý den, lze použít k výrobě jen 40-45% alkohol a jaký bude v tom případě poměr alkohol:voda ?
Děkuji za odpověď.
VK
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Při použití 40% alkoholu se mění poměr vody na jeden díl alkoholu 40% použijte jen jeden díl vody.
Zdroj: diskuze Recept na domácí výrobu tinktury z pupenů
Bramborová kaše s dýní
Ingredience: 400 g brambor, 300 g dýně, 110 g másla, 10 ml včelího medu, 500 g mrkve, 2 špetky muškátového oříšku.
Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a dáme vařit do vroucí osolené vody. Mrkev a dýni očistíme a pokrájíme na menší kousky. Brambory vaříme 5 minut, poté přidáme zbylou zeleninu a vaříme dalších 10 minut. Slijeme vodu a vše rozšťoucháme na kaši. Přimícháme máslo, med a muškátový oříšek.
Zdroj: Bramborová kaše
Diskuze
V diskuzi VODA NA ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jogi.
Pro všechny milovníky čaje mám dobrý tip, jak si poradit s chuťovými vlastnostmi vody na čaj. Pomocí jednoduchých a levných filtrů na úpravu vody z vodovodu je možné chuť vody opravdu výrazně zlepšit! Osobně tento filtr sám používám a nedám na něj dopustit a nezastaví mě ani tvrdá voda :-)
Koukněte na diskusi na www.caj.bloguje.cz nebo přímo na web www.voda-zdarma.com
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JJ.
Ahoj co jsou to za filtry? Ma to pak nejaky fajn ucinek?
Zdroj: diskuze Voda na čaj
Jak dělají kaši „kluci v akci‟
Ingredience: 600 g brambor, 80 g másla, mléko, sůl.
Postup: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme s máslem (rozmixujeme). Kaše musí být v této chvíli zcela hladká (bez hrudek), teprve poté přilijeme horké mléko a promícháme (jakmile do kaše přidáme horké mléko, hrudky už nerozmícháme a kaše nebude hedvábná).
Zdroj: Bramborová kaše
Diskuze
V diskuzi ASTMA LÉČIT KYSLÍKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pichler.
Dobrý den
mám astma bronchiale, pomůže mi léčba kyslíkem? Jestli jo, jaký přístroj mám koupit?
Předem děkuji za odpověď.
Pichler
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirino.
sežente si 30% peroxid vodíku lékárenské kvality 5-10 kap. do 1,5dc vody nebo 50-100 kapek 3% do1,5dc vody nalačno 3krát/denně,poté 1/2 h.nejíst nepít.....
Zdroj: diskuze Astma léčit kyslíkem
Nutriční hodnoty
Výživová hodnota ve 100 g hrachové kaše je následující: energie 557,82 kJ; 133,32 kcal; bílkoviny 6,8 g; sacharidy 12,78 g; tuky 6,12 g; sůl 0,85 g; vláknina 3,6 g; 59,9 mg.
Zdroj: Hrachová kaše
Bramborová kaše se sýrem
Ingredience: 800 g brambor, sůl, celerová nať, 50 g másla, 3,5 dl horkého mléka, 100 g strouhaného sýra, 1 lžíce nakrájené pažitky.
Postup: Vypracujme hladkou bramborovou kaši. Do ní zamícháme strouhaný sýr a pažitku a povrch kaše posypeme celerovou natí. Podáváme s vaječnou omeletou, vejcem, hlávkovým salátem a mastíme máslem.
Zdroj: Bramborová kaše
Bramborová kaše s mrkví
Ingredience: 600 g bramborové kaše, 200 g karotky, 3 lžíce másla, 150 g nastrouhaného sýra, 1 kus nastrouhané karotky na posypání.
Postup: Karotku uvaříme v mírně osolené vodě (ne příliš doměkka) a po vychladnutí ji nastrouháme. Připravenou kaši promícháme se sýrem a karotkou a poklademe máslem. Vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Nakonec kaši na talíři posypeme nastrouhanou čerstvou karotkou.
Zdroj: Bramborová kaše
Poradna
V naší poradně s názvem ČISTĚNÍ LEDVIN PETRŽELÍ PŘESNÝ RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Syrovátková.
Dobrý den,prosila bych o sdělení přesného návodu na petrželový odvar.Děkuji ,Marie
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Množství vody je 7 hrnečků na jeden hrneček petržele.
Zdroj: diskuze Čistění ledvin petrželí přesný recept
Hrachová kaše z čerstvého hrachu
Ingredience: 1 kg vyloupaného zeleného hrachu, olej, 6 stroužků česneku, hladká mouka, mléko, sůl, mletý pepř, 3 cibule
Technologický postup: Vyloupaný zelený hrách nasypeme do vody bez soli a vaříme doměkka. Scedíme, necháme trochu vychladnout. Na masovém mlýnku všechen hrášek nameleme. Na pánev kápneme olej, orestujeme nastrouhaný česnek, přisypeme hladkou mouku a připravíme zápražku, trochu opražíme a rozmícháme ji dohladka s mlékem. Hned jak začne houstnout, přidáme rozemletý hrášek, promícháme, dochutíme solí, pepřem. Krátce povaříme a podáváme. Kaši servírujeme s orestovanou cibulkou.
Zdroj: Hrachová kaše
Poradna
V naší poradně s názvem LEDVINY A PETRŽEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.
Dobrý den. Ráda bych věděla, jakým množstvím vody mám petržel zalít. Děkuji za odpověď.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Vody má být 7 hrnečků na jeden hrneček nasekané nati.
Zdroj: diskuze Ledviny a petržel
Hrachová kaše podle Pohlreicha
Ingredience: 500 g hrachu, 2 bobkové listy, 2 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, 120 ml mléka, 3 stroužky česneku, majoránka, sůl, mletý pepř, 3 lžíce másla, 1 cibule, sterilované okurky
Technologický postup: Hrách několikrát propláchněte a přes noc nebo aspoň na tři až čtyři hodiny namočte do čisté vody. Ve stejné vodě ho dejte vařit s bobkovými listy. Vody dejte jen tolik, aby byl hrách ponořený. Až bude hrách uvařený, vyjměte bobkové listy a rozmixujte ho. Sádlo rozpusťte v jiném hrnci, přidejte mouku a nechte ji zpěnit, zalijte mlékem, krátce povařte a pak přidejte hrách, česnek, sůl a pepř a pět minut zahřívejte. Kaši zjemněte lžící másla. Zbylé máslo rozpusťte v pánvi a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Kaši podávejte ozdobenou cibulkou a okurkami.
Zdroj: Hrachová kaše
Hrachová kaše ze zeleného hrachu
Ingredience: 400 g zeleného hrachu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, máslo, sůl
Technologický postup: Hrách namočíme a necháme přes noc nabobtnat. Před vařením přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek a vodu osolíme. Uvaříme doměkka (až rozvařena), slijeme vodu, část jí tam můžeme nechat. V hrnci rozmixujeme do hladka, vodu přidáme podle potřeby a podle toho, jakou chceme mít konzistenci kaše. Pro zjemnění přidáme trochu másla. Pokud použijeme neloupaný hrách, musíme počítat s tím, že nám zůstanou v kaši slupičky.
Zdroj: Hrachová kaše
Zapečená bramborová kaše
Ingredience: 820 g brambor, 120 g šalotky, 100 g másla, 4 vejce, 1 a 1/2 dl mléka, 100 g sýra s modrou plísní, 100 g eidamu, několik snítek čerstvého tymiánu.
Postup: Šalotku nakrájíme nadrobno a osmažíme na 40 g másla dozlatova. Mezitím dáme vařit brambory ve slupce. Jakmile budou brambory hotové (zapíchnete do nich vidličku a ta jimi hladce projede), slijeme vodu a stáhneme z nich slupku. Ještě teplé brambory rozšťoucháme na kaši, zjemníme zbylým máslem a přimícháme cibulku. Z tymiánu pečlivě otrháme lístky (abychom v jídle neměli ani boční větvičky) a vmícháme je do kaše. Rozehřejeme troubu na 200 °C. V míse rozšleháme vajíčka a společně s oběma druhy sýrů přidáme do kaše. Nakonec vlijeme mléko, pořádně promícháme a přelijeme do zapékací nádoby. Vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct asi 45 minut, dokud kaše neztuhne a na povrchu nezezlátne. Podáváme se zeleninovým salátem.
Zdroj: Bramborová kaše
Bramborová kaše s celerem
Ingredience: 500 g bulvového celeru, 500 g brambor, 150 g sladké smetany, 50 g másla, sůl, bílý pepř.
Postup: Oloupaný celer nakrájíme na čtvrtky a vaříme 20 minut v osolené vodě. Přidáme brambory a vaříme dalších 20 minut hodně doměkka. Scedíme a rozšleháme nebo rozmixujeme s ohřátou smetanou, zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Bramborová kaše
Bramborová kaše s cibulkou
Ingredience: 500 g brambor, sůl, 20 g másla, 200 ml mléka, 1 cibule, 2 lžíce oleje.
Postup: Oloupané brambory vaříme v osolené vodě zhruba 20 minut (dokud nezměknou), poté je slijeme a promačkáme. Přidáme teplé mléko, máslo a trochu soli. Potom na oleji orestujeme nasekanou cibulku dozlatova a dáme ji na hotovou kaši.
Zdroj: Bramborová kaše