Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KŮRA PRO NEHTY S OLIVOVÝM OLEJEM

OBSAH

Tipy a triky pro správnou péči o nehty

Stejně jako všude jinde platí: Prevence je lepší než léčba!

  • Čisté a suché nohy zamezují vzniku plísňové infekce. Pravidelné mytí nohou mýdlem a vodou a následné důkladné sušení je nejlepším způsobem, jak zabránit infekci.
  • Boty a ponožky by měly být měněny denně. Používejte dobře padnoucí obuv z prodyšného materiálu. Doporučuje se nosit obuv s plochými až středně vysokými podpatky.
  • Vyhněte se nošení těsných bot a ponožek, ve kterých se rychle tvoří vlhkost. Bavlněné ponožky jsou vhodnější než ponožky ze syntetických vláken, zejména pro jedince, kteří hodně sportují.
  • Expozici mikroorganismů se nelze vyhnout. Nicméně existují místa, kde je riziko infekce opravdu vysoké. Patří mezi ně bazény, šatny a sprchy, stejně jako hotelové pokoje. Proto se doporučuje nošení přezůvek.
  • Pravidelné a správné stříhání pomáhá udržet vaše nehty zdravé. Nehty by měly být zastřiženy rovně, nehet má být o něco delší, než je samotný konec prstu.

Dopřejte nehtům na rukou jednou týdně rozsáhlou péči v lázni s teplým olivovým olejem. Hýčkejte své ruce teplými a měkkými masážemi a krémy. Na nehty existují speciální krémy, které udržují kutikulu pěknou a měkkou a zároveň nehty hydratují. Nedoporučuje se rozsáhlá péče přímo před spaním, protože přes noc mají mít nehty klid na regeneraci.

Zdroj: Správná péče o nehty

Poradna

V naší poradně s názvem PROSTŘEDEK NA PLÍSEŇ NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Kolajova.

Dobrý den jak odstranit žluté nehty na nohou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle posledních průzkumů má nejlepší účinky na žluté nehty na nohou Clotrimazol spray. Tento lék zničí příčinu, která má na svědomí žluté nehty do několika dnů až týdnů. Urychlit se to dá koupáním nohou v chlorové lázni. Chlorová lázeň se připraví z 5 litrů vlažné vody, do které se přidá Savo - 2 lžíce. V této lázni pak kartáčkem na zuby se nehty důkladně masírují, jak z venku, tak i ze spodní části, kde je obnažené nehtové lůžko. Toto určitě pomůže a žluté nehty do několika dnů krásně vybělí a za několik měsíců se zcela uzdraví a žloutnutí se již nebude dále objevovat. Po každé chlorové lázni je nutné nohy promazat olivovým nebo rýžovým olejem, hlavně nehty.

Zdroj: diskuze Prostředek na plíseň na nehty

Na co máme nehty

Nehty chrání špičky prstů a umožňují přenos hmatu. Kdybychom neměli nehty, náš hmat by se výrazně zhoršil. Hmat je jedním ze smyslů, které nám pomáhají zorientovat se v okolním prostředí, proto jsou pro nás nehty důležité.

Zdroj: Nehty

Diskuze

V diskuzi CO POMÁHÁ NA ZÁCPU U MIMINKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáda.

toto jsem našla. S tím olivovým olejem do jídla to by možná stálo za vyzkoušení

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co pomáhá na zácpu u miminka

Nehty fotogalerie

Zde můžete vidět nehty.

Zdroj: Nehty

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ RUCE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Za mě úplně super krém Chaganela. Hezky voní a nezanechává pocit suchých rukou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili25.

Já objednávám z Naturbites krém na ruce s olivovým olejem, lepší jsem nikdy neměla. Ruce mám krásně vláčné i v zimě.

Zdroj: diskuze Suché ruce diskuze

Pomalé domácí čištění organismu

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno, a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi LÉČIVÉ ÚČINKYCITRON,ČESNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Švecova Romana.

dobry den ,mám vysoky cholesterol a slyšela jsem že citronova štava ma ucinny vliv na snížení,mužete mi poradit dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.


Hezký večer,

takže od ledna se stravuji převážně syrovou stravou tzn. syrová zelenina, ovoce, štáva
z citronu s olivovým olejem a i česnekem a cholesterol mě klesl ze 7 na 4.2, ostatní krevní rozbory naprosto vynikající.. prý jako miminko :) ...

Zdroj: diskuze Léčivé účinkycitron,česnek

Co dělat proti rovným svislým vroubkům na nehtech?

Bohužel toho moc není, ale můžete podpořit rychlý a zdravý růst nehtů, které pak můžete i častěji upravit pilníkem a zahladit tak nejhorší projevy.

  • Užívejte biotin (Biotin cena) 2,5 mg každý den. Biotin doplňujte i stravou, potraviny s vysokým obsahem biotinu jsou: zelená listová zelenina, hnědá rýže, pšenice, hrách, čočka, oves, sója, slunečnicová semena, vlašské ořechy, játra, vaječné žloutky, sýr, a sladké brambory - batáty.
  • Hrbolaté nehty opilujte nejdříve hrubým pilníkem a sražte ty nejvyšší hrboly. Postupně pak používejte pilníky s jemnější zrnitostí a na konec použijte vyrovnávací leštící pilník, kterým nehet perfektně vyleštíte. Nejlepší jsou pilníky papírové, které se dají koupit s různou zrnitostí. Tady je například nejpoužívanější sada pilníků a je zde i nejlevnější cena: Sada pilníků na nehty cena.
  • Natírejte si nehty často olivovým olejem, který je ochrání před vysycháním. Olivový olej skvěle hydratuje nejen nehty, ale i kůžičku kolem, na které se pak netvoří záděry.
  • Po každém umytí na ruce ale i na nohy použijte hydratační krém a vetřete ho do nehtů. Krém na nehty nemusí být žádný zázrak, úplně stačí levná měsíčková Indulona. Důležitá je zde důsledná pravidelnost v natírání nehtů po každém umytí.
  • Nezatlačujte zpět kutikuly na nehtech, to je taková ta kůžička, která z vrchu doprovází nehet od nehtového lůžka.

Zdroj: Co znamenají hrbolaté nehty

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Večeřa.

Dobrý den, mám dotaz k detoxikaci olivovým olejem,medem a citronem. Mohou proces doprovázet nepříjemné pocity v oblasti břicha a změna barvy stolice?
Díky za odpověď
Karel

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Bruska na nehty – videonávod

Zde můžete vidět video s návodem na použití brusky na nehty.

Zdroj: Bruska na nehty

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PŘI OČISTĚ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

bolí mě stále loket a u kyčle trochanter
chtěla bych se očistit ,abymě to nebolelo,když
mi řekla lékařka, že mám zánětto je v tom trochanteru,
Nechci tablety a tvrdé diety.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thea.

Nemusíš žádnou tvrdou dietu. Stačí několikahodinový postup, vyplatí se najít si na něj jednou-dvakrát do roka čas. Buď kávový klystýr nebo očistu jater olivovým olejem a citronovou šťávou (www.detoxikuj.netstr…). Je i lepší zábava, ale stojí to za to. Určitě lepší, než pilulky nebo procedury ve špitále.

Zdroj: diskuze Jídelníček při očistě organismu

Rychlé domácí čištění organismu

Nejprve si během tří dnů vyčistíme střeva heřmánkovým nebo citronovým klystýrem. Klystýr aplikujeme každé ráno. Během těchto tří dnů pijeme jen 100% jablečnou šťávu v neomezeném množství. Teprve až po této očistě střev zahájíme samotnou očistu organismu olejem. K tomu budeme potřebovat 2 dl panenského olivového oleje a stejné množství čerstvé citronové šťávy. Očistu jater olejem zahájíme každý den v 19 hodin, a to tím, že si připravíme na lůžko nahřátý ručník, na který si lehneme tak, aby naše játra byla tímto ručníkem zahřívána. Při ležení na pravém boku pijeme každých 15 minut 3 lžíce olivového oleje a hned po nich další 3 lžíce citronové šťávy až do vypotřebování těchto 2 deci. Po takovéto očistě proběhne vyloučení většiny škodlivin během 24 hodin. Tato rychlá domácí očista organismu olejem se musí provádět každý třetí měsíc.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi OPALOVÁNÍ OLIVOVÝ OLEJ S CITRONEM DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Chtěla bych vyzkoušet domácí krém nebo olej na opalování. Máte někdo zkušenosti se smíchaným olivovým olejem a citronovou šťávou? Má to nějaký ochranný faktor?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Opalování olivový olej s citronem diskuze

Bruska na nehty JD 500

Bruska na nehty JD 500 s nástavci, 30 000 ot. Bruska na nehty se používá pro urychlení vaší práce. Je vhodná jak při doplňování nehtů, tak i při nové modelaci. S bruskou na nehty bude vaše práce o polovinu času rychlejší.

Funkce: přepínání levé a pravé rotace, ruční ovládání otáček, navolení libovolné rychlosti.

Příslušenství: nožní pedál, sada 4 nástavců + 1 brusný kotouček, stolní držák brusky.

Pro urychlení a zkvalitnění práce doporučujeme zakoupit tvrdokovové frézy.

Zdroj: Bruska na nehty

Diskuze

V diskuzi OČISTA JATER OLIVOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katarina Hajska.

Dobry den,muze se delat tato ocista u steatozy jater anebo je vhodna pro relativne zdrave lidi? Dekuji predem za odpoved.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista jater olivovým olejem

Akrylové nehty versus nehty gelové

Nechcete-li při modeláži nehtů využívat UV lampu, nemusíte. Gelové nehty nejsou jedinou variantou umělých nehtů. Vyberte si raději akrylové nehty. Pro modelování akrylových nehtů potřebujete pouze akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž vašich dokonalých nehtů. Výsledkem jsou pak tenké akrylové nehty, které jsou velmi pevné a odolné.

Zdroj: Akrylové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem LOPUCHOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Popová marie.

Jak vyrobit lopuchovou mast - na lupenku
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Lopuchová mast se dělá z kořene lopuchu.
Umyjte a nastrouhejte kořen lopuchu a smíchejte ho se slunečnicovým nebo olivovým olejem a kakaovým máslem v poměru jeden díl strouhaného kořene, dva díly oleje a jeden díl másla. Směs dejte do vodní lázně (hrnec v hrnci s vodou) a zahřejte to na teplotu 90°C a udržujte to tak 2 až 3 hodiny. Pak to preceďte a smíchejte to se strouhaným včelím voskem v poměru čtvrt hrnku vosku na dva hrnky kapaliny. Vychlaďte to a mast je hotová.

Zdroj: diskuze Lopuchová mast

UV lampa 1000 W na gelové nehty – cena

UV lampa na gelové nehty je určená pro použití na UV gely a lehce tvrzené akryly. Tato UV lampa na nehty využívá vysoce energeticky výkonné UVA žárovky pro dosažení rychlejšího, bezpečnějšího a bezzápachového vytvrzení UV gelu. Tato moderní designová lampa s časovačem je vhodná jak pro profesionální, tak i pro domácí použití.

Zde můžete porovnat ceny UV lamp.

Zdroj: Gelové nehty

Diskuze

V diskuzi VAJÍČKOVÁ KÚRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie horáčková.

vše o této léčbě vlasů

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

co to meles jaka vajickova kura ?

Zdroj: diskuze Vajíčková kúra

UV gel

Gelové nehty jsou umělé nehty, které mají velmi přirozený vzhled. Jsou tenké, ohebné, nežloutnou a nejsou porézní. Gelové nehty jsou čím dál více populárnější mezi profesionálními i domácími uživatelkami. UV gely se dělí na UV gely modelovací, UV gely podkladové, UV gely vrchní a UV gely na francouzskou manikúru.

Zdroj: Gelové nehty

Sada na akrylové nehty

Sada na akrylové nehty obsahuje vše, co potřebujete pro modeláž nehtů akrylem:

  • Akrylový prášek 30 g – čirý
  • Akrylový prášek 5 g – bílý
  • Akryl Liquid 100 ml
  • Štětec na akryl č. 6 – Kolinsky
  • Pilník blok fialový – hrubý 80/80
  • Pilník blok bílý – 180/100
  • Pilník na nehty rovný 100/180 – bílý
  • Pilník na nehty rovný 80/80 – černý
  • Pilník leštící v pouzdru
  • Tipy French přírodní – sada 100 ks v boxu
  • Gilotina – kleště na umělé tipy
  • Lepidlo na umělé nehty 3 g
  • Čistič – odstraňovač gelu 100 ml
  • Čisticí papírové polštářky 500 ks
  • Primer 15 ml
  • Nehtový olejíček 15 ml – Freesia
  • Zdobení na nehty
  • Skleněná mistička
  • Pomerančové dřívko, krátké
  • Kopýtko – zatlačovač nehtové kůžičky

Zdroj: Akrylové nehty

Akrylové nehty

Pro modelování akrylových nehtů se používá akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž dokonalých akrylových nehtů. Výsledné akrylové nehty jsou tenké, velmi pevné a odolné. Na akrylové nehty není zapotřebí UV lampy.

Zdroj: Nehty

Dubová kůra v těhotenství

Dubová kůra se v těhotenství používá zevně, kdy využíváme jejich svíravých a stahujících účinků – při křečových žilách, hemoroidech aj. Odvar je vhodný do koupelí a na obklady při nadměrném pocení a omrzlinách. Aplikace dubové kůry v těhotenství nepoškodí ani plod ani placentu. Může se používat po celou dobu těhotenství.

Zdroj: Dubová kůra

Fotogalerie

Zde můžete vidět, jak vypadají akrylové nehty.

Zdroj: Akrylové nehty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP