Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KYSELINA HYALURONOVÁ INJEKCE DO KLOUBŮ

OBSAH

Co je to kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je přirozenou součástí lidského těla. Nachází se v mezibuněčné hmotě, zajišťuje hydrataci pokožky, nalezneme ji v našem oku. Je součástí vaziva, díky ní se mohou naše klouby hladce pohybovat. Právě pro svou všestrannost má tak bohaté uplatnění ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem NA CO JE DOBRÁ KYSELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Dobrý den, jsem po operaci menisku v koleni, lékař mi doporučil za 1200,-Kč injekční výživu do kolene. Jelikož jsem důchodkyně vdova, zajímá mě zda mi VZP uhradí alespoň část této léčby. Děkuji za odpověď.Vildmanová Božena 74 let.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bohužel neuhradí. Injekce kyseliny hyaluronové do kolene zdravotní pojišťovna nehradí, ani částečně.

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Jak nejlépe dostat kyselinu hyaluronovou do kolena

Kyselina hyaluronová pomáhá zvláště při artróze kolen a opět umožňuje bezbolestnou pohyblivost kloubů. Jako léčebný prostředek se používá tabletová forma, která zvyšuje nízkou hladinu této kyseliny v kolenou. Nejmodernější léčbou artrózy kolene je aplikace kyseliny hyaluronové v injekční formě. Injekční forma obsahuje kyselinu hyaluronovou neživočišného původu, stabilizovanou a přečištěnou. Aplikace snižuje riziko zánětu a negativní imunologické reakce, které by mohly nastat při procesu vstřebávání. Jedná se o stabilizovaný preparát s prodlouženým rezidenčním časem, jedna injekce má účinek 6 měsíců, poskytuje lepší komfort pro pacienta, snižuje počet návštěv lékaře. Ulehčuje bolest a zlepšuje kloubní pohyb pro následné tři měsíce. Takto aplikovaná kyselina hyaluronová přímo do kolene působí jako mazivo chrupavky a vazů a tlumí otřesy.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi KYSELINA HYALURONOVÁ NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta K.

Kyselina hyaluronová mi pomohla při bolesti kloubů po úrazu. Zákrok je rychlý a naštěstí bezbolestný takže jsem po odchodu z Forme clinic mohla chodit. Pár dní jsem oddychovala ale bolest je pryč a za to jsem ráda.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kyselina hyaluronová na klouby

Kyselina hyaluronová tablety

Tablety s kyselinou hyaluronovou mohou zvýšit nízkou hladinu této kyseliny. Kyselina hyaluronová pomáhá zvláště při artróze kolen, přičemž její užívání vede ke zmenšení bolestivosti kloubů při pohybu. Kyselina hyaluronová ve formě tablet může rovněž účinně napomáhat proti ochablosti kůže.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem KDY ZABERE INJEKCE KYSELINY HYALURONOVE DO KOLENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Prosím kdy se projeví účinek injekce kyseliny hyaluronové do kolene? Byla jsem na této injekci před 14 dny
a zatím občas cítím při chůzi píchání v koleni a bolest lýtkového nebo i stehenního svalu.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Plný účinek injekce kyseliny hyaluronové se projeví do 4 týdnů a trvá minimálně 100 dní, obvykle 400 dní. Ovšem jedna injekce nestačí, musí se aplikovat opakovaně po dobu 6 až 12 měsíců. Také je důležité vedět, že fungují lépe u mladších pacientů s méně pokročilou artritidou. Navíc u starších pacientů s pokročilejšími chorobami je méně pravděpodobné, že pocítí úlevu od bolesti. Je to proto, že injekce gelu kyseliny hyaluronové působí jako lubrikant, takže kloub funguje plynuleji, tím se zmírňuje zánět kloubů, bolest a otoky, ale neregeneruje se kloubní chrupavka.
Výsledný efekt je také ovlivněn způsobem aplikace. Gelová injekce by měla být provedena pod ultrazvukem. Ultrazvuk zajišťuje injekci kyseliny hyaluronové do kloubu a ne mimo kloub. Pokud se vstříkne kyselina hyaluronová do měkkých tkání, existuje možnost, že se u vás objeví silná bolest a otok. Injekce kyseliny hyaluronové provedená ultrazvukem má mnohem lepší účinek než injekce naslepo (bez ultrazvuku).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kdy zabere injekce kyseliny hyaluronove do kolena

Kyselina hyaluronová injekce cena

Ceny ošetření se při spotřebě 1 injekce s obsahem stabilizované kyseliny hyaluronové pohybují od 4 000 do 8 000 korun, závisí na velikosti ampulky a typu materiálu. Tento obsah průměrně vystačí na zvětšení rtů nebo výplň nosolícních vrásek.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem NA CO JE DOBRÁ KYSELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Zakova.

Dobrý den, nechala jsem si aplikovat do koleniho kloubu Cingal,uz je to vic nez tyden, ale nepocituji zadnou ulevu,dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cingal je první a jediný schválený kombinovaný viskosuplement vytvořený tak, aby poskytoval výhodu zesíťované kyseliny hyaluronové a rychle působícího steroidu k účinné léčbě příznaků spojených s osteoartrózou. Jedná se o účinnou, prvotřídní léčbu, která kombinuje výhody patentované kyseliny hyaluronové, která prokazatelně poskytuje až 6měsíční úlevu od příznaků osteoartrózy, s dobře zavedeným steroidem, triamcinolonem, k léčbě zánětu a poskytnutí dodatečné krátkodobé úlevy od bolesti.
Pokud necítíte úlevu po aplikaci tohoto přípravku, tak zřejmě příčina vašich obtíží nebude osteoartróza, ale bude se jednat o něco jiného. Měla byste kontaktovat svého lékaře a sdělit mu účinky této aplikace, aby se mohl soustředit na hledání skutečné příčiny vašich obtíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Účinky

Kyselina hyaluronová je v podstatě zodpovědná za pružnost vaší kůže. Plní funkci zásobníku vody, která se ukládá v tělesných buňkách. S přibývajícím věkem se začínají tvořit vrásky, kůže je méně pružná, a to je právě následek klesající hladiny kyseliny hyaluronové. Tu je naštěstí možné doplňovat pomocí tablet a tím zamezovat ochablosti kůže.

Kyselina hyaluronová nemá vliv pouze na krásnou pleť, ale je také důležitou součástí kloubní tekutiny. Pomůže vám tedy i při osteoporóze kolen, umožní bezbolestný pohyb kloubů.

Zdroj: Kyselina hyaluronová v tabletách

Poradna

V naší poradně s názvem NA CO JE DOBRÁ KYSELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sisi.

urolog nám nabídl injece (10x) kyseliny hyaluronové do močového měchýře proti infekci e-colli, je to standartní postup?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina hyaluronová aplikovaná injekčně do močového měchýře (Intravezikální léčba) pomáhá zmírňovat bolesti močového měchýře a příznaků střádání intersticiální cystitidy/syndromu bolesti močového měchýře. Můžete plně důvěřovat svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Co je to kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová se již v 60. letech 20. století využívala k lokální léčbě popálenin a kožních vředů. Od roku 1979 je na trhu kyselina hyaluronová určená pro použití v oční chirurgii. Používá se k dočasnému vyplnění prostoru přední komory oční a ochraně očních tkání před poškozením při nitroočních operacích, jako je operace šedého zákalu a implantace čočky. Druhé nejširší využití kyseliny hyaluronové představuje intraartikulární aplikace u pacientů s osteoartrózou. Kyselina hyaluronová se používá také ve veterinární medicíně, kde se vysokomolekulární hyaluronan uplatňuje díky svým viskoelastickým a protizánětlivým vlastnostem. Používá se především při léčbě nemocí kloubů koní, psů a koček. Významné je využití kyseliny hyaluronové v plastické chirurgii při vyplní vrásek, vtažených jizev, zvětšení prsou.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem NA CO JE DOBRÁ KYSELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Zakova.

Mam artrozu nejvysiho stupne a na operaci budu cekat tri roky, je jeste neco ucinejsiho nez Cingal,dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejúčinější je výměna postiženého kloubu. Pokud vám ve vaší nemocnici nabídli operaci až za tři roky, tak zkuste obvolat několik dalších ortopedických klinik v jiných městech. A pokud ani tam neuspějete, tak můžete zkusit najít řešení v zahraničí, v Německu a Rakousku nebo i dále. Všude v Evropské unii vám platí vaše kartička pojištěnce a operaci vám uhradí zdravotní pojišťovna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Z čeho se získává kyselina hyaluronová

Historicky byla kyselina hyaluronová získávána velmi nešetrnou cestou ze zvířecích tkání, a to z kohoutích hřebínků, oči tuňáků a podobně. To s sebou přinášelo mnoho problémů a rizik. Proto většina společností zaměřených na produkci kyseliny hyaluronové pro další kosmetické a farmaceutické využití volí raději nákladnější, avšak čistší a rizik prostou cestu biotechnologické výroby. Při ní se kyselina hyaluronová získává z buněčných stěn bakterií druhu Streptococcus zooepidemicus.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi INJEKCE KYSELINY HYALURONOVÉ DO KOLENA CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Weber Milan.

mám artrozu obou kolenních kloubů 3. stupně
Zmírní aplikace injekcí kyseliny hyaluronové, přímo do kloubů, následky této artrozy?
Jak dlouho působí a lejí cena?
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naďa jelínková.

Kde je možno ji v Pardubicích aplikovat?

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

5% kyselina hyaluronová

5% kyselina hyaluronová je speciálně určena pro ošetření velmi suché a dehydrované pleti. Vyznačuje se schopností spojovat molekuly vody a udržet je v pokožce. Je velmi účinná při ošetření vrásek a výrazových linek. Dodává pleti pružnost, regeneruje ji a obnovuje strukturu poškozené epidermis. Zpomaluje přirozený proces stárnutí. Výsledky ošetření jsou okamžité.

Zde můžete vidět cenu kyseliny hyaluronové.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Co je to kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je přítomna ve všech živých organismech, avšak její nejvyšší výskyt je v kůži. Díky tomu je tato kyselina dobře tolerována a při různých zdravotních i kosmetických procedurách dosahuje velmi dobré výsledky. V minulosti se extrahovala z kohoutích hřebínků, ale kvůli náročnosti se od tohoto postupu ustoupilo (známé jsou preparáty pro podporu růstu vlasů z kohoutích hřebínků). Dnes se získává moderním chemicko-technologickým procesem.

Zdroj: Kyselina hyaluronová v kosmetice

Diskuze

V diskuzi KAM JÍT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monča.

je to přibližně 3/4 roku, když jsem podstoupila úpravu rtů, nešlo však o zvětšení které tu zmiňujete ale o úpravu povadlých ústních koutků. na "opravu" se použila kyselina hyaluronová, efekt byl okamžitý. Teď to už ustupuje, takže půjdu opět.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vall.

Ahoj, taktéž má trápí tento problém, mám povadlé ústní koutky a ráda bych s tím něco udělala. Dočetla jsem se i o možnosti kyseliny hyaluronové o které zde píšeš, zajímalo by mě jestli tě to nějak bolelo a na kolik tě to vyšlo?

Zdroj: diskuze Re: Kam jít?

Kyselina hyaluronová krém

Kyselina hyaluronová je v současné době jedna z nejpopulárnějších látek používaných k vyhlazení vrásek. Používá se často jako klasická aplikace vetření pleťových krémů a sér do pokožky s obsahem kyseliny hyaluronové. Tato metoda je vysoce efektivní u jemných mimických vrásek. Její nevýhodou je nižší vstřebatelnost do kůže. Molekuly hyaluronanu jsou totiž tak velké, že nemohou projít přes vrchní část kůže.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Urbanová.

Dobrý den,
může mi, prosím, nějaký odborník podat spolehlivou informaci, jak je to de facto se sérem obsahujícím kyselinu hyaluronovou? Je, nebo není její aplikace na pleť účinná a efektivní?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina hyaluronová dodávaná pokožce pstřednictvím krému je efektivní jen na ty nejsvrchnější vrstvy kůže. Sérum s kyselinou hyaluronovou dokáže vizuálně oživit pleť bezprostředně po použití, ale dlouhodobý účinek nemá, protože pokožka se neustále rychle odlupuje a to i s doplněnou kyselinou hyaluronovou.
Pokud tedy řešíte problém s výrazným přibýváním vrásek, nebo popraskanou pleť, tak je v tomto případě nejefektivnější doplnit kyselinu hyaluronovou vnitřně vhodnou stravou. Potraviny přímo kyselinu hyaluronovou neobsahují, ale jsou potraviny, ze kterých si tělo kyselinu hyaluronovou dokáže vyrobit, například živočišné bílkoviny a nebo hydrolizovaný syrovátkový protein. K rychlému a efektivnímu doplnění kyseliny hyaluronové lze také použít potravní doplňky stravy, nejčastěji kolagen společně s kyselinou hyaluronovou. Zde je uvedena cena doplňků stravy, kde je přítomna i kyselina hyaluronová: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová v přírodní kosmetice

Umělým chemickým látkám v kosmetice už pomalu odzvonilo, poslední trendy mluví jasně – dopřejte své pleti kvalitní přírodní kosmetiku proti vráskám. Největší výhodou přírodní kosmetiky je to, že pleť není zatížena chemií. Výsledky jsou tak mnohem trvalejší a pro ženy dlouhodobě zdravější. Moderní účinnou látkou v boji proti vráskám je kyselina hyaluronová, přezdívaná jako molekula mládí. Její aplikací se vyplní nejen vzniklé vrásky, ale vaši pleti dodá také nepřekonatelnou hydrataci. Kyselina hyaluronová spolu s kolagenem tvoří důležitou složku při znovuobnovení stárnoucí a poškozené pokožky. Při kožních aplikacích působí kyselina hyaluronová výrazným regeneračním účinkem, z tohoto důvodu se přidává do přírodní kosmetiky.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová kapsle

Kapsle s obsahem kyseliny hyaluronové jsou potravinový doplněk, jehož úkolem je obnovit tkáně a tím zlepšit kloubní struktury, zpevnit pokožku a předejít vráskám. Kapsle jsou vhodné pro sportovce a kloubní výživu. Většinou se doporučuje užívat 1 až 2 tobolky před jídlem jedenkrát denně.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Cena přípravku

Kyselinu hyaluronovou si můžete zakoupit v kterékoli lékárně nebo objednat přes internet.

Zdroj: Kyselina hyaluronová v tabletách

Dávkování

Dávkování je uvedené vždy přímo na krabičce s tabletami nebo na příbalovém letáku. Většinou se užívá 1 tableta denně. Balení obsahuje obvykle 60 tablet.

Zdroj: Kyselina hyaluronová v tabletách

Cena kyseliny hyaluronové

Zde můžete porovnat ceny kyseliny hyaluronové.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová injekce

Pro využití v estetické medicíně je kyselina hyaluronová připravena v podobě gelu ve stříkačkách na jednorázové použití. Preparáty se liší podle velikosti částic gelu a technologií výroby. To znamená, že pro korekci hrubších vrásek a hlubších defektů se aplikují preparáty s většími částicemi a naopak. Tyto injekce mají výrazný efekt u středně hlubokých statických vrásek, jako jsou například kolmé vrásky nad kořenem nosu, vrásky mezi nosem a ústními koutky, kolem úst, na bradě a podobně. Mimické svalstvo zůstává normálně funkční, gelová hmota pak vyplní rýhu a následně vypne kůži v ní. Mimika člověka a jeho výraz zůstává zachován. Lékař stříkačkou s tenkou jehličkou aplikuje kyselinu hyaluronovou přímo pod vrásku, čímž se vyplní defekt v podkoží a vráska se změlčí anebo vyhladí. Podstříknutí začínajících, jemných vrásek zpomaluje proces tvorby vrásek a oddaluje jiné, invazivní procedury omlazení pleti. Injekční výplně v současné době v mnohém nahrazují, ale především doplňují jiné zákroky estetické chirurgie a pro svou efektivitu a snadnost zákroku se stávají stále častějšími a oblíbenějšími. Aplikace kyseliny hyaluronové je technika invazivní, ale vzhledem k použití velmi tenké jehličky, která pronikne pouze do vnější vrstvy pokožky, se není třeba obávat větší bolesti. Před injekcí lze nanesením analgetického krému minimalizovat bolest při aplikaci. Tento zákrok smí provádět pouze kvalifikovaný lékař. Efekt výplně trvá 6–12 měsíců.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP