Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KYSELINA HYALURONOVÁ NA ATOPICKÝ EKZÉM

OBSAH

Co je to kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je přirozenou součástí lidského těla. Nachází se v mezibuněčné hmotě, zajišťuje hydrataci pokožky, nalezneme ji v našem oku. Je součástí vaziva, díky ní se mohou naše klouby hladce pohybovat. Právě pro svou všestrannost má tak bohaté uplatnění ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem DEHET PSORIÁZA EKZÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda.

Nevíte někdo jestli se dá léčit psoriáza a atopický ekzém dehtem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na to by mohl být dobrý tak zvaný jalovcový dehet. Jeho latinský název je pix juniperi. Jalovcový dehet je hustá hnědočervená až černá tekutina s typickým dehtovým zápachem. Jalovcový dehet se dobře rozpouští v 95 % lihu. Rozředěný jalovcový dehet v 5% koncentraci léčí právě atopický a seboroický ekzém, a pomáhá také proti lupénce ve vlasech. Nejlepších účinků při léčbě psoriázy a také seboroické dermatitidy ve vlasech dosáhnete, když jalovcový dehet smícháte s kamenouhelným dehtem. Směs těchto léčivých dehtů je pohodlně dostupná v přípravku zvaném Polytar liquid a Polytar AF od výrobce Steifel. Aktuální cena Polytar AF je zde: www.zbozi.cz/?q=poly…

Zdroj: diskuze Dehet psoriáza ekzém

Z čeho se získává kyselina hyaluronová

Historicky byla kyselina hyaluronová získávána velmi nešetrnou cestou ze zvířecích tkání, a to z kohoutích hřebínků, oči tuňáků a podobně. To s sebou přinášelo mnoho problémů a rizik. Proto většina společností zaměřených na produkci kyseliny hyaluronové pro další kosmetické a farmaceutické využití volí raději nákladnější, avšak čistší a rizik prostou cestu biotechnologické výroby. Při ní se kyselina hyaluronová získává z buněčných stěn bakterií druhu Streptococcus zooepidemicus.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem NA CO JE DOBRÁ KYSELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sisi.

urolog nám nabídl injece (10x) kyseliny hyaluronové do močového měchýře proti infekci e-colli, je to standartní postup?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina hyaluronová aplikovaná injekčně do močového měchýře (Intravezikální léčba) pomáhá zmírňovat bolesti močového měchýře a příznaků střádání intersticiální cystitidy/syndromu bolesti močového měchýře. Můžete plně důvěřovat svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Kyselina hyaluronová tablety

Tablety s kyselinou hyaluronovou mohou zvýšit nízkou hladinu této kyseliny. Kyselina hyaluronová pomáhá zvláště při artróze kolen, přičemž její užívání vede ke zmenšení bolestivosti kloubů při pohybu. Kyselina hyaluronová ve formě tablet může rovněž účinně napomáhat proti ochablosti kůže.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi KYSELINA HYALURONOVÁ NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta K.

Kyselina hyaluronová mi pomohla při bolesti kloubů po úrazu. Zákrok je rychlý a naštěstí bezbolestný takže jsem po odchodu z Forme clinic mohla chodit. Pár dní jsem oddychovala ale bolest je pryč a za to jsem ráda.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kyselina hyaluronová na klouby

5% kyselina hyaluronová

5% kyselina hyaluronová je speciálně určena pro ošetření velmi suché a dehydrované pleti. Vyznačuje se schopností spojovat molekuly vody a udržet je v pokožce. Je velmi účinná při ošetření vrásek a výrazových linek. Dodává pleti pružnost, regeneruje ji a obnovuje strukturu poškozené epidermis. Zpomaluje přirozený proces stárnutí. Výsledky ošetření jsou okamžité.

Zde můžete vidět cenu kyseliny hyaluronové.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, Prosím o radu dělají se mi takové hnusne červené fleky nevím vůbec co to muže byt a docela se i bojim. Mám jít tenhle týden na kožní protoze se to už nikomu nelíbi a ani Můj obvodní lékař neví co to muže byt. Než tam půjdu tak jsem to chtěla poslat vám a zeptat se jestli nevíte co to muže byt :/ Ty fleky se mi nedělají jen na rukou ale někdy i po celym tele. Omlouvam se ale je to blbe videt na fotograii ale snad to uvidite. Předem děkuji za odpověď..
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě půjde o atopický ekzém. V každém případě nám sem pošlete výsledky vyšetření z kožního včetně léčby, kterou na to dostanete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Fleky.

Co je to kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je přítomna ve všech živých organismech, avšak její nejvyšší výskyt je v kůži. Díky tomu je tato kyselina dobře tolerována a při různých zdravotních i kosmetických procedurách dosahuje velmi dobré výsledky. V minulosti se extrahovala z kohoutích hřebínků, ale kvůli náročnosti se od tohoto postupu ustoupilo (známé jsou preparáty pro podporu růstu vlasů z kohoutích hřebínků). Dnes se získává moderním chemicko-technologickým procesem.

Zdroj: Kyselina hyaluronová v kosmetice

Diskuze

V diskuzi RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobrý den otče Pleskači,prosím o radu - atopický ekzém. Synovec /44 let/ od mala trpí atopickým ekzémem. V rodině otce se vyskytovala tuberkuloza. Pracuje jako stolař.Syn 9 let,atopický ekzém + astma. Už se obrátil i na lékaře-homeopatika. Má "zanesené ledviny a játra ". Dostal homeopatika,pokud nezaberou tak léčba světlem. Prosím o Vaši radu. Děkuji a s pozdravem Zuzana Zemanová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Čechovská.

Dobrý den, otče Pleskači. Trápí mně ploché bradavice různé velikosti, které se mi v průběhu let rozesely po celém trupu a po rukou. Je to velká vada "na kráse" a vadí mi to, i když už mám svoje roky (63 let) Je jich mnoho a stále přibývají. Lékařka dermatoložka mi řekla, že se jedná o virus a v podstatě kromě seškrabávání, nebo odstranění laserem není léku. Při tom počtu bradavic bych se nedoplatila. Nemáte prosím jinou radu?
Děkuji Vám předem a přeji Vám hodně zdraví.
Eva Čechovská

Zdroj: diskuze Rady otce Pleskače

Kyselina hyaluronová krém

Kyselina hyaluronová je v současné době jedna z nejpopulárnějších látek používaných k vyhlazení vrásek. Používá se často jako klasická aplikace vetření pleťových krémů a sér do pokožky s obsahem kyseliny hyaluronové. Tato metoda je vysoce efektivní u jemných mimických vrásek. Její nevýhodou je nižší vstřebatelnost do kůže. Molekuly hyaluronanu jsou totiž tak velké, že nemohou projít přes vrchní část kůže.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem NA CO JE DOBRÁ KYSELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Dobrý den, jsem po operaci menisku v koleni, lékař mi doporučil za 1200,-Kč injekční výživu do kolene. Jelikož jsem důchodkyně vdova, zajímá mě zda mi VZP uhradí alespoň část této léčby. Děkuji za odpověď.Vildmanová Božena 74 let.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bohužel neuhradí. Injekce kyseliny hyaluronové do kolene zdravotní pojišťovna nehradí, ani částečně.

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Atopický ekzém u dospělých

Příznaky ekzému slábnou s postupujícím věkem. Důležité je promašťovat kůži stejně jako u dětí a mladistvých. Krémy vtíráme několikrát denně do zdravé i postižené kůže, ale vždy jen tolik, kolik se vstřebá. Pod silnou vrstvou krému nebo masti se kůže přehřívá, špatně dýchá a stupňuje se svědění. Řídíme se zásadou: čím méně krému a čím častěji, tím lépe.

Zdroj: Atopický ekzém

Diskuze

V diskuzi MOKVAVÝ ATOPICKÝ EKZÉM NA OBLIČEJI U KOJENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Měchurová.

Od šesti týdnů atopický ekzém,zhoršující se,osypaný až nateklý celý obličej,výsev i po celém těle,jen pod plenou ne.Zcela kojený do v osmého měsíce,poté Nutrilonu ProExpert-alergie a při poruchách trávení 1,vynechání alergenů z potravin,malé zlepšení na chvíli.Vysoká svědivost, hlavně na obličeji,škrábáni,ti to mokvá,užívá Fenistil 2*10 kapek,předtím i Dithiaden,přesto se silně škrábe,je hyperaktivní a má problémy se spánkem,neustále se budí!!!Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mokvavý atopický ekzém na obličeji u kojence

Kyselina hyaluronová injekce cena

Ceny ošetření se při spotřebě 1 injekce s obsahem stabilizované kyseliny hyaluronové pohybují od 4 000 do 8 000 korun, závisí na velikosti ampulky a typu materiálu. Tento obsah průměrně vystačí na zvětšení rtů nebo výplň nosolícních vrásek.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi INJEKCE KYSELINY HYALURONOVÉ DO KOLENA CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Weber Milan.

mám artrozu obou kolenních kloubů 3. stupně
Zmírní aplikace injekcí kyseliny hyaluronové, přímo do kloubů, následky této artrozy?
Jak dlouho působí a lejí cena?
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naďa jelínková.

Kde je možno ji v Pardubicích aplikovat?

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Kyselina hyaluronová v přírodní kosmetice

Umělým chemickým látkám v kosmetice už pomalu odzvonilo, poslední trendy mluví jasně – dopřejte své pleti kvalitní přírodní kosmetiku proti vráskám. Největší výhodou přírodní kosmetiky je to, že pleť není zatížena chemií. Výsledky jsou tak mnohem trvalejší a pro ženy dlouhodobě zdravější. Moderní účinnou látkou v boji proti vráskám je kyselina hyaluronová, přezdívaná jako molekula mládí. Její aplikací se vyplní nejen vzniklé vrásky, ale vaši pleti dodá také nepřekonatelnou hydrataci. Kyselina hyaluronová spolu s kolagenem tvoří důležitou složku při znovuobnovení stárnoucí a poškozené pokožky. Při kožních aplikacích působí kyselina hyaluronová výrazným regeneračním účinkem, z tohoto důvodu se přidává do přírodní kosmetiky.

Zdroj: Kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi ALOE VERA BARBADENSIS MILLER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel H.

Dobrý den, prosím o zaslání konkrétních parametrů výrobku na atopický ekzem. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: ALOE VERA BARBADENSIS MiLLER

Kyselina hyaluronová kapsle

Kapsle s obsahem kyseliny hyaluronové jsou potravinový doplněk, jehož úkolem je obnovit tkáně a tím zlepšit kloubní struktury, zpevnit pokožku a předejít vráskám. Kapsle jsou vhodné pro sportovce a kloubní výživu. Většinou se doporučuje užívat 1 až 2 tobolky před jídlem jedenkrát denně.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem KAPYDERM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobry den, chci se zeptat jestli muzu mazat syna specialnim kremem k ma atopicky ekzem na obliceji je mu 5 let.dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jano, Speciální krém K od Kapydermu můžete použít i u svého pětiletého syna. Primárně je ale tento krém určen k léčbě seboroické dermatitidy, takže na atopický ekzém nemusí mít léčivý účinek. Doporučuji tedy vyzkoušet po dobu deseti dnů mazání Speciálním krémem K od Kapydermu a po deseti dnech pak vizuálně zhodnotit účinky této léčby a případně v ní pokračovat a nebo ji ukončit. Nebuďte zklamaná, pokud tato léčba nezabere.
S atopickým ekzémem je nejlepší zajít k pediatrovi, aby se na něj podíval a zhodnotil, jestli třeba nejde o nějakou reakci na součást stravy, nebo na nějakou limonádu, či ovoce, které Váš chlapeček jí. Někdy může atopický ekzém také vyvolat nervozita dítěte, strach a nebo jiné trápení, například z častých hádek rodičů. Tyhle všechny faktory je třeba probrat s lékařem a uvidíte, že se vám takto společně podaří najít příčinu a atopický ekzém utlumíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kapyderm

Co je to kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová se již v 60. letech 20. století využívala k lokální léčbě popálenin a kožních vředů. Od roku 1979 je na trhu kyselina hyaluronová určená pro použití v oční chirurgii. Používá se k dočasnému vyplnění prostoru přední komory oční a ochraně očních tkání před poškozením při nitroočních operacích, jako je operace šedého zákalu a implantace čočky. Druhé nejširší využití kyseliny hyaluronové představuje intraartikulární aplikace u pacientů s osteoartrózou. Kyselina hyaluronová se používá také ve veterinární medicíně, kde se vysokomolekulární hyaluronan uplatňuje díky svým viskoelastickým a protizánětlivým vlastnostem. Používá se především při léčbě nemocí kloubů koní, psů a koček. Významné je využití kyseliny hyaluronové v plastické chirurgii při vyplní vrásek, vtažených jizev, zvětšení prsou.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Účinky

Kyselina hyaluronová je v podstatě zodpovědná za pružnost vaší kůže. Plní funkci zásobníku vody, která se ukládá v tělesných buňkách. S přibývajícím věkem se začínají tvořit vrásky, kůže je méně pružná, a to je právě následek klesající hladiny kyseliny hyaluronové. Tu je naštěstí možné doplňovat pomocí tablet a tím zamezovat ochablosti kůže.

Kyselina hyaluronová nemá vliv pouze na krásnou pleť, ale je také důležitou součástí kloubní tekutiny. Pomůže vám tedy i při osteoporóze kolen, umožní bezbolestný pohyb kloubů.

Zdroj: Kyselina hyaluronová v tabletách

Cena přípravku

Kyselinu hyaluronovou si můžete zakoupit v kterékoli lékárně nebo objednat přes internet.

Zdroj: Kyselina hyaluronová v tabletách

Homeopatie a atopický ekzém

Léčba kortikoidy není řešením. Hormonální masti potlačují reakce organismu a vše, co se tělo snaží dostat ven, se dostává zpět. Podle čínské medicíny patří kůže, střevo a dýchací orgány k jednomu elementu. To znamená, že pokud se střevo čistí přes kůži a tato trasa je nějakým způsobem uzavřena, najde si cestu jinou – dýchací cesty, což se projevuje chronickou rýmou, kašlem či astmatem. V této situaci vám určitě pomohou homeopatické léky. Každý člověk je jedinečný, každý potřebuje jiný přístup. Homeopat učí své pacienty respektovat své tělo.

Zdroj: Atopický ekzém

Dávkování

Dávkování je uvedené vždy přímo na krabičce s tabletami nebo na příbalovém letáku. Většinou se užívá 1 tableta denně. Balení obsahuje obvykle 60 tablet.

Zdroj: Kyselina hyaluronová v tabletách

Cena kyseliny hyaluronové

Zde můžete porovnat ceny kyseliny hyaluronové.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP