Informace od zdravotní sestry

HLAVNÍ STRÁNKA

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KYSELINA MÁSELNÁ PRODEJ

Jak odstranit zápach z kyseliny máselné

Žádný přípravek na odstranění zápachu kyseliny máselné podle odborníků neexistuje. Pokud se nenajde příčina problému, tak je cokoli dělat marné. Zasažené plochy je nutné často oplachovat vodou nebo ethanolem, ani tímto způsobem se však zápach definitivně neodstraní.

Kde se dá kyselina máselná koupit.

Zdroj: Kyselina máselná

Diskuze: Re: starecke skvrny a kyselina mravenci

Kyselina mravenčí je vedlejší produkt formaldehydu.
Toto jsem našla při hledání účinků a složení této látky.

Zdroj: diskuze Starecke skvrny a kyselina mravenci
Počet odpovědí: 3

Co je to kyselina máselná

Kyselina máselná je bezbarvá olejovitá kapalina, snadno rozpustná ve vodě, ethanolu a diethyletheru. Lze ji oddělit z vodné fáze saturací solemi (vysolováním), například chloridem vápenatým. Dichroman draselný a kyselina sírová ji oxidují na oxid uhličitý a kyselinu octovou, zásaditý manganistan draselný ji oxiduje na oxid uhličitý. Kyselina máselná, též známá pod systematickým názvem kyselina butanová, je karboxylová kyselina se vzorcemCH3CH2CH2-COOH. Soli a estery se nazývají butyráty nebo butanoáty. Kyselina máselná je obsažena ve žluklém másle, parmezánu, zvratcích a potu; má nepříjemný zápach a ostrou chuť se sladkým „ocasem“ (podobně jako diethylether). Savci s dobrým čichem (například psi) jsou schopni ji zjistit již při velmi nízké koncentraci. Ze všech mastných kyselin vyskytujících se v tucích má v molekule nejméně atomů uhlíku. Kyselina máselná se ve formě esterů vyskytuje v živočišných tucích a rostlinných olejích. Triacylglycerol kyseliny máselné tvoří 3 až 4 % másla. Při žluknutí másla se kyselina máselná hydrolýzou uvolňuje z vazby na glycerol a způsobuje nepříjemný zápach takového másla. Kyselina máselná se vyskytuje v přírodě v rozkládajících se organismech.

Zdroj: Kyselina máselná

Diskuze: varroaza a kyselina mravenčí diskuze

Jako bohužel teda kyselina mravenčí nezabrala. Zabral až thymovar na bázi thymolu. Toť můj postřeh.

Zdroj: diskuze Varroaza a kyselina mravenčí diskuze
Počet odpovědí: 0

Využití kyseliny máselné

Kyselina máselná je používána pro výrobu pachových ohradníků proti zvěři či k přípravě takzvaných rybářských boilees. Dále se používá jako meziprodukt v organických syntézách pro laboratorní účely. Tato kyselina je považována za jednu z nejhůře zapáchajících látek.

Kyselina máselná, u rybářů známá také pod anglickým názvem Butyric acid, ve vodě rozkládá vše, co uhynulo, jde tak o velmi přirozený pachový atraktor pro ryby, které ho důvěrně znají ze svého přirozeného prostředí. Při potřísnění kůže je dobré ihned zasažené místo důkladně omýt mýdlem a vodou. Nejde sice o silnou žíravinu, ale s látkou se doporučuje pracovat v ochranných prostředcích a venku.

Zdroj: Kyselina máselná

Diskuze: Zvýšena kyselina močová

Mám dotaz,zda zvýšena kyselina močová ,může způsobovat zvýšenou únavu organismu,a zda jsou tabletky Milurit dostatečně učinné.

Zdroj: diskuze Zvýšena kyselina močová
Počet odpovědí: 0

Prodej kyseliny mravenčí

Kyselina mravenčí je k dostání v internetových obchodech, speciálních včelařských potřebách nebo v lékárně.

Zdroj: Kyselina mravenčí

Diskuze: zvýšená kyselina močová v krvi

Při poslední kontrole mi byla zjištěna zvýšená kyselina močová v krvi (540), lékař mi naordinoval Milurit.Je to nutné?

Zdroj: diskuze Hodnoty kyselina močova
Počet odpovědí: 4

Kyselina listová cena

Zde je možné objednat kvalitní kyselinu listovou: kyselina listová cena.

Zdroj: Kyselina listová

Diskuze: Re: Re: Re: Re: Re: kyselina do bazénu

Prominte...kyselina solna nee.musite davat SIROVOU.

Zdroj: diskuze Kyselina do bazénu
Počet odpovědí: 1

Kyselina hyaluronová tablety

Tablety s kyselinou hyaluronovou mohou zvýšit nízkou hladinu této kyseliny. Kyselina hyaluronová pomáhá zvláště při artróze kolen, přičemž její užívání vede ke zmenšení bolestivosti kloubů při pohybu. Kyselina hyaluronová ve formě tablet může rovněž účinně napomáhat proti ochablosti kůže.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Diskuze: kyselina do bazénu



Dobrý den,jaká je prosím vhodná kyselina na úpravu vody v bazénu/solná-sírová/ a která je vhodnější a na co?

Zdroj: diskuze Kyselina do bazénu
Počet odpovědí: 1

Použití v domácnosti

Kyselina sírová není vhodná pro používání v domácnosti, a to pro její zdravotní nebezpečí – poleptání pokožky.

Zdroj: Kyselina sírová

Diskuze: kyselina acetylsalicylová

Dobrý den.Nevíte někdo,zda se dá sehnat kyselina acetylsalicylová ve větším množství -třeba jako v Americe prášek na váhu 100g až 1000g za rozumnou cenu?Děkuji.

Zdroj: diskuze Kyselina acetylsalicylová
Počet odpovědí: 1

Kyselina listová v těhotenství

Během těhotenství se kyselina listová doporučuje užívat ve zvýšeném množství, v prvních týdnech těhotenství se totiž vyvíjí mozek a mícha dítěte. Kyselina listová podporuje celkový růst plodu a diferenciaci nervové soustavy. Je prokázáno, že její užívání v době těhotenství snižuje výskyt vrozených vad nervového systému. Při nedostatku kyseliny listové může docházet k poruše růstu.

Zdroj: Kyselina listová

Diskuze: Re: zvýšená kyselina močová v krvi

Kyselina močová 540? Když se vykašlete na Milurit, tak se připravte na velké bolesti, které souvisí s příchozí dnou. Vysoká kyselina močová znamená nemocné ledviny a ty se jen tak samy nevyléčí. Měl byste poslechnout svého lékaře a užívat Milurit a k tomu dodržovat purinovou dietu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hodnoty kyselina močova
Počet odpovědí: 4

Kyselina chlorovodíková – dávkování

Kyselina chlorovodíková (solná) je vhodnější pro tvrdou vodu. Je to velmi silná kyselina, jedna z lidstvu nejdéle známých a nejvíce využívaných. Jde o vodný roztok plynného chlorovodíku (HCl).

Zpravidla je dávkování této kyseliny následující: 1 litr kyseliny na 20 m3 vody v bazénu.

Zdroj: Kyselina solná do bazénu

Diskuze: Re: kyselina acetylsalicylová

třeba likochem,cz

Zdroj: diskuze Kyselina acetylsalicylová
Počet odpovědí: 1

Co je to kyselina listová

Kyselina listová je vitamín rozpustný ve vodě ze skupiny B-komplex. Má velký význam při tvorbě červených krvinek a je důležitá pro normální a zdravý vývoj plodu. Občas je používána pod názvem folacin, folát nebo vitamín B9.

Zdroj: Kyselina listová

Diskuze: Re: kyselina do bazénu

nedoporučuji.kyselina solná narušuje flexibilní bazenové hadice, které časem naboboptnají a a místě lepu...koleno, skymmer, mufna...dojde k prasknutí.no..a potom, kopete, kopete a hledáte....

Zdroj: diskuze Kyselina do bazénu
Počet odpovědí: 1

Výroba kyseliny máselné

Kvašení (fermentace), zkráceně také někdy označované jako kvas, znamená přeměnu látky za účasti enzymů mikroorganismů, při níž probíhají v důsledku metabolické aktivity mikroorganismů chemické přeměny organických látek (obvykle sacharidů) na látky energeticky chudší, nebo se nové látky syntetizují. V potravinářství tento termín označuje procesy, jichž se účastní živé mikroorganismy (například kvašení piva, vína, těsta). V roce 1907 získal německý chemik Eduard Buchner Nobelovu cenu za chemii za objev, že ke kvašení není třeba živých mikroorganismů, ale stačí jejich enzymy. Byl to jeden ze zásadních objevů ustavující se biochemie. Věda, která zkoumá kvašení, se nazývá zymologie. Kvašení je anaerobní proces, který je jednodušší, ale méně efektivní než dýchání. Z průmyslově využívaných kvašení je nejvýznamnější kvašení alkoholové a mléčné. V průmyslu se používá buď kvašení jednorázové, nebo nepřetržité (za stálého přítoku sladké zápary a odběru zápary prokvašené).

Máselné kvašení je anaerobní štěpení cukrů nebo kyseliny mléčné na kyselinu máselnou za vývoje oxidu uhličitého a vodíku. Z mnoha druhů bakterií je pro máselné kvašení nejobvyklejší Clostridium butyricum. Granulobacter butyricum vytváří vedle kyseliny máselné též butanol. Máselné kvašení se uplatňuje při máčení lnu, výrobě pšeničného škrobu kysáním a při zrání některých sýrů. Máselné kvašení je nežádoucí například při přípravě siláže.

Zdroj: Kyselina máselná

Kyselina fosforečná – názvosloví

Kyselina fosforečná je bezbarvá látka bez zápachu. Vyskytuje se v kapalném skupenství, pevná krystalická struktura je velmi nestabilní. Vzorec kyseliny fosforečné je H3PO4. Další název je kyselina orthofosforečná. Špatný název je kyselina fosforová. Jde o středně silnou kyselinu. Za normálních podmínek ji tvoří bezbarvé tvrdé kosočtverečné hygroskopické krystalky. Kyselina fosforečná tvoří tři řady solí: fosforečnany, hydrogenfosforečnany a dihydrogenfosforečnany. Na vzduchu je tp rozplývavá látka. Nemá oxidační vlastnosti. Většinu kovů nerozpustí, protože se ve zředěné kyselině fosforečné vytváří na jejich povrchu vrstva nerozpustných fosforečnanů. Zahříváním uvolňuje kyselina trihydrogenfosforečná molekuly vody.

Zdroj: Kyselina fosforečná

Kyselina solná – bezpečnostní list

Vzhledem k tomu, že se jedná o kyselinu, má dle normy tento produkt stanoven svůj bezpečností list. Ten je možné si prohlédnout zde.

Zdroj: Kyselina solná

Kyselina listová Forte

Kyselina listová Forte je potravinový doplněk v nové a silnější formě. Obsahuje 400 mcg kyseliny listové a 1 mcg vitamínu B12. Je vhodným potravinovým doplňkem pro tvorbu červených krvinek, pro zdravý vývoj a růst plodu v těhotenství. O jeho ceně se můžete informovat například zde.

Zdroj: Kyselina listová

Příznaky

Následkem zvýšených hladin kyseliny močové vzniká onemocnění zvané dna, což je zánětlivé revmatické onemocnění. Dna začíná zpravidla otoky a bolestí kloubu u palce nohy, kde se kyselina močová usazuje nejdříve.

Zdroj: Zvýšená kyselina močová

Co je to kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je přítomna ve všech živých organismech, avšak její nejvyšší výskyt je v kůži. Díky tomu je tato kyselina dobře tolerována a při různých zdravotních i kosmetických procedurách dosahuje velmi dobré výsledky. V minulosti se extrahovala z kohoutích hřebínků, ale kvůli náročnosti se od tohoto postupu ustoupilo (známé jsou preparáty pro podporu růstu vlasů z kohoutích hřebínků). Dnes se získává moderním chemicko-technologickým procesem.

Zdroj: Kyselina hyaluronová v kosmetice

Kyselina močová v krvi

Koncentrace kyseliny močové v plazmě závisí na příjmu purinů potravou, intenzitě vlastní tvorby a na jejím vylučování. Klinický význam mají především zvýšená kyselina močová (příznaky), tedy hyperurikémie. Ta nastává při nadprodukci nebo při sníženém vylučování kyseliny močové. Při hyperurikémii může koncentrace urátů přesáhnout jejich rozpustnost.

Zdroj: Co je to kyselina močová

Kyselina sírová do bazénu

Také kyselina sírová snižuje pH vody v bazénu. Na úpravu stačí (cca do pH 7) 38% kyselina sírová, případně solná (ta je vhodnější pro tvrdou vodu).

Obvykle pro snížení pH bazénové vody platí: 30 ml kyseliny sníží pH 1 m3 vody o 0,1.

Při kontaktu koncentrované kyseliny sírové s pokožkou dochází k závažnému poleptání, vdechnutí jejích výparů může způsobit vážné poruchy dýchání a její požití může být až smrtelné. V množstvích, která se přidávají do potravin, je to však bezpečná látka.

Zdroj: Kyselina solná do bazénu

Kyselina listová předávkování

Při požití většího množství kyseliny listové není vitamín toxický, snadno se totiž nadbytečné množství vyloučí močí. Výjimečně se mohou vyskytnout nadýmání, podrážděnost, poruchy spánku a podobně. K vymizení těchto nežádoucích příznaků dojde do 3 týdnů od jejího vysazení.

Zdroj: Kyselina listová

Co obsahuje kyselinu chlorogenovou

Kyselina chlorogenová je obsažená v kávě – 50 až 150 miligramů v jednom šálku. Kromě kávy jsou jejím bohatým zdrojem též brambory, jablka, hrušky, meruňky, broskve. V poměrně malém množství je kyselina chlorogenová obsažena například ve třešních či ve švestkách. Mimořádně vysokým obsahem této látky se však vyznačuje zelená káva; nejjakostnější druhy dosahují až 10 %.

Zdroj: Chlorogenová kyselina

Kyselina fosforečná v těhotenství

V nízkých dávkách je tato látka bezpečná. Koncentrovaná kyselina fosforečná však způsobuje podráždění pokožky a sliznice. Je zdrojem fosforu a při vyšších dávkách způsobuje jeho nadbytek. Nedoporučuje se v těhotenství, jelikož maminky olupuje o vápník. Stupeň škodlivosti je číslo 2, tedy syntetická přísada bez známých vedlejších účinků. Využívá se v potravinářství především jako ochucovadlo a k okyselení kolových nápojů. Jedná se o nejlevnější, ale nejsilnější okyselující látku.

Zdroj: Kyselina fosforečná

Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Michal Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU