Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KYSELÝ POT U DĚTÍ

OBSAH

Kyselý pot u dětí

Některé děti takto kysele „voní“, aniž by byly nemocné. Spadá to do jejich konstituce. Podáním konstitučního homeopatického léku lze pocení regulovat.

Zdroj: Kyselý pot

Diskuze

V diskuzi UŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bronchitida.

Prosím má někdo stejné trapení jako já?Nic jsem tady nenašla.SVĚDÍ MĚ UŠI.Ale nemám žádný maz a často trpim na zánět zvukovodu.Kdo to zažil tak ví o čem mluvím.Děkuji za vaše zkušenosti nebo rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Dobrý den, mám od dětství to samé, stejně tak všichni v rodině z mamčiny strany včetně mojí sestry, jejích i mých dětí. Kromě svědících zvukovodů máme i afty. Od alergoložky už vím že oboje způsobuje můj reflux (nedomýkavost jícnu), což je dědičné. V noci se kyselý obsah žaludku dostane do úst i uší a naleptá je. Řešením u mne léky na zmenšení kyselosti žaludku před spaním, konkr. Pantoprazol.

Zdroj: diskuze Uši

Kyselý pot u kojenců

Kyselý pot u kojenců může být způsoben nevhodným oblečením. Samotný pot není cítit. Je vhodné kojence oblékat do čistě bavlněného oblečení bez příměsi umělých vláken.

Zdroj: Kyselý pot

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak staré děti mohou využívat sirup z rýmovníku? Všude uvádíte, že je pro děti vhodný, ale nedočetla jsem se od kolika let popř. měsíců.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rýmovník můžete podávat dětem starších 12 měsíců. Pro malé děti ve věku rok a více se rýmovník dává žvýkat jako celý list přímo do úst. Také se s úspěchem aplikuje jako čaj z rýmovníku, kdy se do vroucí vody o objemu 2 hrnků dají 4 lístky rýmovníku a vše se vaří do doby, než se vyvaří polovina vody. Pak se nechá trochu vychladnout, osladí se medem a nechá se dítěti popíjet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýmovník pro děti

Kyselý pot

Kyselý zápach potu vzniká především při vysokém příjmu bílkovin v potravě. To znamená, že především milovníci masa, a obzvláště toho červeného, budou mít větší výskyt kyselého zápachu svého těla.

Zdroj: Kyselý nebo smradlavý pot

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI OSTRUŽIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki Vikina.

Na ostružinách se mi již několik let drží nějaký roztočík nebo něco obdobného, který způsobuje, že každý plod dozraje jen zčásti a zčásti zůstane červený, tvrdý a kyselý. Jinak je keř krásný, vzrůstný, olistěný a plodí bohatě. Co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Některé odrůdy dozrávají pomalu a vytváří tyto nedozrálé plody taky, proto je důležité správné rozpoznání příčiny. Pro správnou identifikaci přikládám obrázek. Zřetelná hranice mezi zralými černými bobulemi a nezralými červenými kuličkami, které nikdy nedozrají, je známkou roztočů jménem hálčivec ostružiníkový (lat.: Acalitus essigi) nebo vlnovník ostružiníkový (lat.: Eriophyes gibbosus Nal.). Tito roztoči se živí plody ostružin a vstřikují do nich toxin, který má za následek tento ostrý kontrast. Výskyt roztočů bývá častější u pozdních odrůd ostružin. Ochrana rostlin probíhá postřikem vápna se sírou během období klidu a nebo pomocí zahradnických olejů aplikovaných v sezóně. V obchodě si můžete koupit účinný chemický postřik proti přezimujícím škůdcům:
Frutapon 7 E;
Oleoekol;
Talstar 10 EC.
Během vegetace můžete aplikovat postřik přípravkem:
Cascade 5 EC;
Decis EW 50;
Magus 200 SC;
Nissorun 10 WP;
Omite 570 EW;
Omite 30 W;
Ortus 5 SC;
Sanmite 20 WP;
Talstar 10 EC.
Z nechemické ochrany je k dispozici biologická ochrana pomocí dravého roztoče Typhlodromus pyri, který se aplikuje na rostlinu na začátku sezóny.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Nemoci ostružin

Ezofagitida versus GER

  • Ezofagitida je zánět sliznice jícnu. Většina případů ezofagitidy je spojena se žaludečními kyselinami, které dráždí vnitřní výstelku jícnu.
  • GER je obecný termín, který popisuje řadu situací způsobujících kyselý reflux.

Zdroj: Reflux u dětí

Diskuze

V diskuzi FORMIL PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Používáte někdo Formil pro malé děti. CHci mít jistotu, že s tím má někdo dobré zkušenosti, že se nevyskytuje alergie u dětí na tento prací prášek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Formil pro děti

Léky na kyselý pot

Pokud snížení teploty, dieta ani bavlněné pyžamo nepřináší žádné výsledky, tak byste měli navštívit svého lékaře. Protože pocení a kyselý tělesný pach může také být příznakem závažného onemocnění, jako je hypoglykemie nebo hypertyreóza. Správná léčba těchto metabolických poruch může snížit pocení a doprovodný tělesný pach. Pokud ale lékař vyloučí onemocnění krve a štítné žlázy, tak si můžete nechat předepsat antiperspirant s obsahem chloridu hlinitého a tento typ silného antiperspirantu můžete pak aplikovat na problematické oblasti před spaním, což snižuje pocení a pomáhá snižovat kyselý tělesný zápach.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC OSTRUŽIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena.

Prosím o radu,

pěstuji ostružiny vedle malin a v posledních letech plody ostružin
nedozrají. Plod je napůl červený a kyselý. Ptala jsem se v zahradnictví a říkali, že to dělá roztočík malinový. Stříkala jsem na jaře calypsem, ale nic nepomohlo. Mám ostružinu vyhodit nebo přesadit dále od malin ?

Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník .

Když na plodech ostružin vznikají červená místa, která nedozrávají a plody mají více či méně kyselou chuť, tak škůdcem je skutečně roztočík malinový. Roztočík malinový ve velkém množství saje šťávu z dužiny plodů a tím brání jejich dozrávání. Roztočík cestuje po ostružinových výhonech a až do doby květu jej můžeme likvidovat insekticidy. V zahraničí je povolen přípravek Decis EW 50 v koncentraci 0,01 %. U nás je povolený přípravek Sumithion super, který je určen na podobného roztočíka jahodníkového, ale na malinového působí taky. První postřik se provádí již při délce výhonů 20 cm a v případě potřeby se opakuje ve 14-ti denních intervalech. Je velmi důležité důkladné postříkání výhonů ze všech stran, aby byly úplně celé pokryty roztokem.
Plody napadené roztočíkem nekonzumujte, ale oplodí odstřihněte a spalte. Jako preventivní opatření doporučuji vytvořit dostatečnou vzdálenost mezi jednotlivými rostlinami, aby roztočík nemohl přelézat z jedné na druhou. Také je vhodné zjara provést postřik rostlin i okolí sirnatými prostředky například Sulka.

Zdroj: diskuze Nemoc ostružin

Jak se bránit kyselému potu

Pot je kyselý maz, který má ochrannou funkci na povrchu kůže. Chrání ji před nebezpečnými bakteriemi a má fungicidní účinky. Pozor na mýdla a gely, ta jsou často neutrální a zásaditá, sice po nich „voníme“, ale dáváme prostor škodlivým bakteriím. Zvláštní péči si zaslouží místa zapářkové oblasti. Z prádla pomáhá kyselý odér odstranit citronová šťáva (i citronka) přidaná k prádlu při praní. Pokud lékař vyloučí onemocnění krve a štítné žlázy, můžete si nechat předepsat antiperspirant s obsahem chloridu hlinitého, který můžete aplikovat na problematické oblasti před spaním, což snižuje pocení a pomáhá snižovat kyselý pot.

Zdroj: Kyselý pot

Diskuze

V diskuzi KYSELÝ NEBO SMRADLAVÝ POT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zlata.

Já jsem se potila fakt hodně a taky to zapáchalo. Bylo mi řečeno že ten zápach je prostě z rozkladu bakterií ale primárním původcem je pocení. Tedy když se zbavím pocení tak zmizí i ten zápach. Doktorka mi doporučila vyzkoušet elektrický antiperpirant a ten mi pomohl zbavit se pocení i zápachu!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kyselý nebo smradlavý pot

Kyselý pot a strava

Kyselý tělesný pach může být také výsledkem trávení některých potravin. Mezi časté viníky smradlavého potu patří česnek, cibule a kofeinové nápoje. Ale nemusí se jednat jen o tyto potraviny, protože časem zjistíte, že třeba u vás tyto problémy můžou způsobovat i jiná jídla a potraviny, které jsou problematické jen pro vás a zhoršují váš tělesný pach. Jestli chcete zjistit, co způsobuje kyselý tělesný zápach při spánku, tak si veďte potravinový deník a pak můžete porovnat vůni těla s tím, co jste předchozí den snědli. Tato metoda pak pomůže lépe identifikovat příčiny kyselého potu ve stravě.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, našla jsem, že děti mohou pít čaj z rýmovníku. Tak snad jsem vám pomohla. ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hudec.

a mohl bych se zeptat od kolika let ho děti mohou pít

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Strava způsobující kyselý pot

Je třeba vyvažovat kyselotvorné potraviny těmi se zásaditou reakcí. Nejhorší je bílý (rafinovaný) cukr a jím slazené pamlsky, ale pozor také na umělá sladidla, vhodná a zdravá je stévie. Kyselý pot může být výsledkem konzumace například těchto kyselotvorných potravin: jednoduchý cukr, bílá mouka, mléko, káva, alkohol, slazené limonády, konzervační látky, umělá sladidla, uzené, solené a grilované potraviny, margaríny, nadbytek masa a živočišných bílkovin, uzeniny, nadbytek tuků a všechny výrobky, které tyto živiny obsahují.

Zdroj: Kyselý pot

Diskuze

V diskuzi DIETA PŘI LÉČBĚ MONONUKLEOZY U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Kameník.

Prosím, zda může někdo ze zkušených uživatelů doporučit knihu o dietě při léčbě mononukleozy u dětí. Budu velmi vděčen za pomoc.Zdravím a děkuji. Fr. Kameník

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dieta při léčbě mononukleozy u dětí

Strava způsobující kyselý reflux

Pokud se jedná o žaludeční šťávy, tak je spousta potravin, které jsou problematické pro naše trávení. Nejlepší strategií, která existuje, je, že se jim člověk vyhne. Ale bohužel tyto potraviny tvoří více než polovinu stravy mnoha lidí.

Seznam nevhodných potravin je uveden zde:

  • čokoláda
  • soda, sycená voda, voda s bublinkama
  • smažené jídlo
  • alkohol
  • mléčné výrobky s vysokým obsahem tuku
  • maso s vysokým obsahem tuku
  • kofein

Zdroj: Reflux u dětí

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra K.

Dobrý den,
je rýmovník, resp. sirup a čaj z rýmovníku vhodný pro děti? Pokud ano, od jakého věku a v jakém dávkování?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Babka kořenářka.

Není zakázán, ale nedoporučuje se u dětí mladších 3let. Miminku do 1roku absolutně ne. Může zpusobit problemy se srdcem, hlavně arytmii popř.dýcháním.

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Za kyselý zápach těla můžou bakterie a pot

Kyselý tělesný pach, který nejspíše vnímáte každé ráno, může být důsledkem bakterií a potu. Každý má bakterie, které se vyskytují na kůži. Když tyto bakterie přijdou do kontaktu s potem, tak se mohou porušit. V průběhu tohoto procesu vzniká tělesný zápach, který může mít i kyselý odér. Zabránit kyselému pachu můžete tak, že snížíte teplotu v ložnici nebo redukujete své přikrývky. Noční pocení a následný tělní zápach může vznikat z vysoké tělesné teploty, kterou způsobuje vysoká teplota v místnosti a příliš mnoho přikrývek. Proti kyselému pachu taktéž můžete změnit oblečení na spaní, dobré jsou prodyšné tkaniny, jako je bavlna nebo hedvábí. Sprchování před spaním nebo použití deodorantu a antiperspirantu, také může pomoci snížit tělesný zápach vzniklý během noci.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Léky způsobující kyselý pot

Léky samy o sobě nezpůsobují kyselý pot. Kyselý pot může vznikat na podkladě chronického onemocnění. Pokud trpíte chronickým onemocněním, zkuste upravit svůj životní styl tak, aby nedocházelo k překyselení organismu:

  • Jezte co nejvíce přirozenou stravu, která není chemicky upravovaná, obohacená konzervanty, barvivy či jinak upravovaná.
  • Snižte příjem jednoduchých cukrů, zejména bílého rafinovaného cukru a výrobků, které jej obsahují.
  • Snižte příjem mléka a mléčných výrobků.
  • Nahraďte bílou mouku moukou celozrnnou, včetně výrobků.
  • Snižte příjem masa na 2x týdně (výjimkou jsou děti).
  • Snižte příjem nasycených a transmastných kyselin.
  • Zvyšte příjem obilovin.
  • Zvyšte příjem zeleniny vařené i syrové.
  • Jezte dopoledne jen ovoce.
  • Hlídejte si pitný režim, pijte dostatečné množství čisté vody, nejlépe pramenité anebo upravené filtrační konvicí, aby neobsahovala chlór.
  • Dochucujte potravu spíš kořením než solí.
  • Zařaďte pití čerstvých zeleninových šťáv.
  • Naučte se správně hluboce dýchat.
  • Zařaďte co nejvíce pohybové aktivity venku v přírodě.
  • Zařaďte pravidelně půsty.
  • Pijte bylinné čaje zajišťující správné pH v těle.
  • Užívejte doplňující vitamíny a minerály, nejlépe po poradě s odborníkem na přírodní léčbu.

Zdroj: Kyselý pot

Nemoci způsobující kyselý pot

Kyselý tělesný pach může být příznakem závažného onemocnění, jako je hypoglykemie nebo hypertyreóza či hyperhidróza. Hyperhidrózou někdy trpí lidé s úzkostnými stavy, třeba s agorafobií (úzkost na volném prostranství). V takovém případě by léčba neměla spočívat jen v odstranění pocení. Pacientovi se sjednává také konzultace s psychiatrem či psychoterapeutem, léčitelem nebo homeopatem. Nezřídka se může objevit také bromidrofobie, což je chorobný strach z vlastního zápachu. Správná léčba těchto metabolických poruch může snížit pocení a doprovodný tělesný pach. Spousta zdravotních problémů souvisí se zvýšenou hladinou homocysteinu. Vhodný je BU-MET s obsahem kyseliny listové, B6 + B12. Využívejte 3 balení, vždy 2x 1 tabletu denně. Po 2měsíční pauze využívejte krabičku po 1 tabletě (cca 30). A tento postup stále dokola opakujte. Dodržujte životosprávu, žádný stres, trápení a děsy.

Zdroj: Kyselý pot

Prognóza

Váš dlouhodobý výhled závisí na tom, co způsobilo páchnoucí stolici. Většina stavů, které způsobují tento příznak, je léčitelná. Nemoci, jako je Crohnova choroba, však mohou vyžadovat celoživotní změny ve vaší stravě nebo léky ke zvládnutí pohybu střev a bolesti.

Zdroj: Kyselý zápach stolice u dospělých

Pot a lidské tělo

Pot naznačuje různé věci o tom, co se děje v lidském těle. Zápach těla v pubertě je silnější, stejně jako u jiných hormonálních změn, jako je těhotenství nebo menopauza. Potraviny bohaté na česnek, cibuli nebo koření mohou být vstřebány do krve a následně do potu. Dalo by se říci, že co je vloženo do střev, se odrazí právě v potu. Nadměrná konzumace červeného masa, kofeinových nápojů a alkoholu může způsobit nepříjemný zápach potu.

Zdroj: Kyselý nebo smradlavý pot

Příznaky

Příznaky, které se mohou objevit u páchnoucí stolice:

  • tekutá stolice nebo průjem;
  • měkká stolice;
  • časté pohyby střev;
  • bolest břicha;
  • nevolnost;
  • zvracení;
  • nadýmání;
  • nadýmání břicha.

Odporně páchnoucí stolice může být známkou vážného zdravotního stavu. Okamžitě navštivte svého lékaře, pokud se u vás objeví některý z následujících příznaků:

  • krev ve stolici;
  • černá stolice;
  • světlá acholická stolice;
  • horečka;
  • bolest břicha;
  • neúmyslné hubnutí;
  • zimnice.

Zdroj: Kyselý zápach stolice u dospělých

Zdravotní stav a pocení

Různá onemocnění způsobují také nadměrné pocení. I nízká hladina krevního cukru může vyvolat nadměrné pocení. Když hladina cukru v krvi klesne pod určitou úroveň, objeví se tělesný zápach, stejné je to i u užívání inzulínu nebo jiných perorálních léků. Pokud má člověk hyperaktivní štítnou žlázu, dochází k nadměrné produkci hormonu toxinu, který způsobuje zvýšenou citlivost na teplo, takže se člověk rychleji začíná potit.

Zdroj: Kyselý nebo smradlavý pot


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP