Téma: 

lanolin použití


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

LANOLIN

Prodej lanolinu

Lanolin je k prodeji na internetu a v lékárnách.

Detail odstavce: Prodej lanolinu
Zdroj: Lanolin
Zveřejněno: 30.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: zabaly na popraskané nohy

Firma Scholl dodává speciální krém určený přesně pro tyhle problémy diabetiků s rozpraskanými patami. Je to Krém na rozpraskané paty s keratinem K+, který zaceluje rozpraskanou kůži na patách již za 3 dny. Lanolin a urea, které jsou obsaženy v krému, intenzivně hydratují a zvláčňují pokožku. Keratinový komplex urychluje samoregenerační proces kůže. Krém ulevuje od bolesti a zabraňuje infekci. Krém má jemné složení, které je vhodné i pro diabetiky. Tady je cena přehled obchodů, kde se dá tento krém na rozpraskané paty koupit: www.zbozi.cz/?q=Kr%C…
Nebo ještě taky funguje léčivý krém na rozpraskanou kůži Just krém na nohy. Jeho cena je zde: www.zbozi-kosmetika.…

Zdroj: diskuze Zabaly na popraskané nohy
Odesláno: 12.7.2012 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

POUŽITÍ ČERNÉ MASTI S ICHTYOLEM

Kdy se nesmí černá mast užívat

Černá mast se nesmí užívat pokud jste přecitlivělí na léčivou látku nebo na některou z pomocných látek. Černá mast by se také neměla používat při akutním dráždivém zánětu kůže, při akutním ekzému, na sliznice a do očí. Černá mast obsahuje lanolin, nepoužívejte Ichtoxyl pokud jste přecitlivělí na lanolin.

Detail odstavce: Kdy se nesmí černá mast užívat
Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem
Zveřejněno: 19.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Zinková pasta, zinková mast, recept, návod

Zinková pasta, popřípadě zinková mast - jak si ji připravit? Budete k tomu potřebovat oxid zinečnatý, slunečnicový olej, tuky z ovčí vlny a žlutou vazelínu.

Oxid zinečnatý (ZnO) je bílá práškovitá látka, nerozpustná ve vodě. Používá se v malířství jako tak zvaná zinková běloba. Zakoupit lze jako bílý prášek v malířských potřebách. Budete ho potřebovat 300 gramů.

Slunečnicový olej je netěkavý olej získávaný ze semen slunečnice (Helianthus annuus). Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích. Slunečnicový olej obsahuje především kyselinu linolovou, ale také lecitin, tokoferoly, karotenoidy a vosky. Obsahuje také nemalé množství vitaminu E. Běžně je k dostání v supermarketech. Budete ho potřebovat 200 gramů.

Tuk z ovčí vlny - neboli lanolin je žlutá mazlavá látka vylučovaná mazovými žlázami zvířat tvořících vlnu, převážná lidstvem používaná část pochází od ovce domácí. Chemicky je lanolin příbuzný s voskem, lze použít jako mast na kůži nebo jako vosk na ochranu proti vodě. Též se využívá jako surovina při výrobě krémů na boty. Vodovzdorné vlastnosti lanolinu chrání ovce proti promočení jejich vlny. Některé druhy ovcí produkují velká množství lanolinu a ten pak lze získávat lisováním vlny mezi válci. Z vlny se při zpracování (na přízi nebo plst) odstraňuje většina nebo všechen lanolin. Lanolin je k dostání vážený v lékárně. Budete ho potřebovat 50 gramů.

Žlutá vazelina je hořlavá polotuhá směs uhlovodíků s teplotou tání obvykle okolo 75 °C. Získává se destilací surového ropného vosku. Vazelína je průsvitná, v čisté podobě bez chuti a zápachu. Rozlišuje se vazelína žlutá vaselinum flavum a bílá vaselinum album, což je žlutá vazelína vybělená kyselinou sírovou. K výrobě zinkové pasty potřebujeme vazelínu žlutou, kterou dostaneme v lekárně. Budeme ji potřebovat 450 gramů.

Postup výroby zinkové pasty.
Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý se slunečnicovým olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak si roztavíme lanolin a žlutou vazelínu a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé - tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi slunečnicového leje se zinkem a za pomocí elektrického šlehače po částech přiléváme teplou směs lanolinu a vazelíny až do jejich spotřebování. Pak vše šleháme až do vychladnutí.

Zinková mast - použití.
Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění - odření. Zklidňuje a kryje plně propuklé opary - herpes simplex. Obecně se dá říci, že zinková pasta - mast je vhodná na mechanicky poškozenou - odřenou pokožku a na opary.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zinková pasta, zinková mast, recept, návod
Odesláno: 22.10.2011 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 0

LANOLIN

Lanolin v kosmetice

Lanolin je přírodní olejový extrakt z ovčí vlny. K výrobě kosmetických produktů se používá velmi jemných částic lanolinu, které mají výrazné penetrační a hydratační schopnosti, zvlhčují a chrání před nepříznivými vlivy prostředí. Lanolin se používá jako přísada do krémů, přičemž změkčuje a zjemňuje pokožku. Je vhodný i na atopický ekzém.

Lanolin ve srovnání s vazelínou redukuje suchost pokožky během 1 hodiny po aplikaci až o 40 %.

Účinky lanolinu:

  • regeneruje pokožku jedinců s atopickým ekzémem a lupénkou;
  • slouží k ošetření pokožky diabetiků;
  • urychluje hojení jizev;
  • používá se k ošetření dekubitů (proleženin) do II. stupně;
  • zmírňuje projevy opruzené kůže u dětí;
  • je prevencí vzniku a ošetření ragád prsních bradavek u kojících žen;
  • je prevencí vzniku strií v těhotenství;
  • penetruje kůži;
  • má hojivé a zklidňující účinky pro podrážděnou pokožku;
  • hydratuje.

Použití:

Lanolin se v podobě krému aplikuje denně na ruce nebo popraskanou kůži na loktech a patách. Napomáhá ke zjemnění a regeneraci poškozené, podrážděné a suché pokožky.

Detail odstavce: Lanolin v kosmetice
Zdroj: Lanolin
Zveřejněno: 30.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: kofeinový zábal proti celulitidě

Mě na jedno použití stačí půlka lžičky želatiny agar agar na 250 ml vody. Takže mi pytlíček Agaru vystačí na několik dalších použití.

Zdroj: diskuze Kofeinový zábal proti celulitidě
Odesláno: 12.3.2013 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

POUŽITÍ ČERNÉ MASTI S ICHTYOLEM

Složení černé masti

Hlavní léčivá látka je ichthammolum 2,7 g v 30 g masti (pix). Pomocné léčivé látky v černé masti jsou perboritan sodný, oxid vápenatý, síran draselno-hlinitý, tuk z ovčí vlny (lanolin), žlutá sírová vazelína a čištěná voda.

Detail odstavce: Složení černé masti
Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem
Zveřejněno: 19.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Detox náplasti

Jak často, v jakých intervalech by se měly náplasti používat? Dostala jsem je bez návodu. Použití je jednoduché, ale frekvence použití není nikde zmíněna.
Děkuji za odpověď. Helena Buchtová

Zdroj: diskuze Detox náplasti
Odesláno: 2.4.2016 uživatelem helena buchtova
Počet odpovědí: 0

LANOLIN

Lanolin v lékárně

Lanolin má antibakteriální a hypoalergenní vlastnosti. Podporuje hojení drobných popálenin. Používá se pro výrobu vitamínu D3.

Multi-Mam Lanolin je ochranný krém z čistého lékařského lanolínu, určený na péči o namáhané bradavky kojících matek. Pokožku bradavek zachovává vláčnou a zdravou.

Lansinoh HPA lanolin je produkt, který zklidňuje, hojí a chrání bolavé popraskané bradavky. Lansinoh HPA lanolin poskytuje ultra čistý lanolin, který se rafinuje jedinečným procesem, aby byl co možná nejbezpečnější a nejčistší. Byl speciálně vyvinut pro kojící matky, aby uklidnil a chránil jejich bolavé a popraskané bradavky. Tento krém doporučuje i Mezinárodní liga na podporu kojení, v níž jsou přední odborníci na kojení.

Boroglycerin Lanolin 50 g je vyživující krém na ruce a nohy, jsou-li extrémně vysušené. Vyživuje a regeneruje pokožku postiženou vysycháním.

Isolda krém lanolin s rakytníkovým olejem 100 ml je jemný mastný krém na ruce s vysokým obsahem sójového a rakytníkového oleje a čištěného lanolinu, poskytující pokožce ochranu před nepříznivými účinky práce ve vlhkém prostředí. Naneste přiměřené množství krému na čistou pokožku a vetřete.

Cena lanolinu.

Detail odstavce: Lanolin v lékárně
Zdroj: Lanolin
Zveřejněno: 30.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

LANOLIN

Použití lanolinu na vlasy

Lanolin vlasy hydratuje, dodává jim přirozený lesk a chrání je před vlhkem. Aplikuje se do vlhkých i suchých vlasů.

Díky tomu, že obsahuje vitamín B, využívají jej i kosmetické firmy jako důležitou přísadu do svých výrobků. Je to také výborný šampon a pěna do koupele. Nejenže dokáže krásně zjemnit pokožku, ale je i velmi dobrou prevencí proti lupům a lehčí lupénce. Je doporučován dermatology pro odstraňování lehčích plísní a ekzémů a promazávání suchých míst na těle. Díky lanolinu se velmi rychle hojí ztvrdlé a rozpraskané paty. Využívá se rovněž jako zábal, po jehož aplikaci dochází ke ztišení bolesti u křečových žil.

Lanolin redukuje suchost pokožky až o 40 % během jedné hodiny. Tento účinek byl potvrzen měřením profilu povrchu kůže. Mezibuněčné lipidy hrají velkou roli v udržení hydratace povrchové vrstvy lidské pokožky. Lanolin má podobné složení jako tyto lipidy, proto jeho molekula lehce proniká do mezivrstev lipidové struktury – vstřebává se přes stratum corneum až po hranici stratum granulosum. Většina lanolinu absorbovaná kůží se shromažďuje v mezibuněčných prostorech, kde na sebe spontánně váže vodu a tvoří excelentní emulzi. Tato zásobárna vody v kůži zaručuje hydrataci a tím snížení suchosti kůže. Lanolin tvoří na pokožce ochranný film a vyhlazuje kožní nerovnosti. Také zlepšuje kvalitu lidské kůže a vlasů.

Detail odstavce: Použití lanolinu na vlasy
Zdroj: Lanolin
Zveřejněno: 30.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: hypermangan sodný

Dobrý den,chci se zeptat na použití u koček,po použití Advete pipetka co se na nanáší za krk zvířete se ušní svrab ztratí cca2dny,a je to drahá záležitost.Kočka se drápe na spáncích do krve.Může se hypermanganem potírat kočce uši,rozdrápané spánky?děkuji za odpověd´ mecová

Zdroj: diskuze Hypermangan sodný
Odesláno: 26.4.2017 uživatelem gabriela
Počet odpovědí: 0

ZINKOVÁ PASTA – RECEPT

Zinková pasta – recept

Budete potřebovat:

  • oxid zinečnatý
  • olej (dle libosti) pupalkový, mandlový...
  • lanolin
  • palmový tuk

Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý s olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak rozehřejeme lanolin a palmový tuk a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé – tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi a přidáme tuk se zinkem. Ponorným mixérem vše rozmícháme, pak vložíme nádobu do misky se studenou vodou a mícháme až do vychladnutí.

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění – odření. Zklidňuje a kryje plně rozvinuté opary (herpes simplex). Obecně se dá říci, že zinková pasta/mast je nejvhodnější právě na mechanicky poškozenou, odřenou pokožku a na opary.

Detail odstavce: Zinková pasta – recept
Zdroj: Zinková pasta – recept
Zveřejněno: 3.3.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

LANOLIN

Čistý lanolin

Přírodní lanolin je látka, která je vylučována mazovými žlázami těch zvířat, která si tvoří vlnu. V našem prostředí se tak jedná především o produkt z ovcí. Chemicky je lanolin příbuzný s voskem, je směsí esterů mastných kyselin s alkoholy o velké molární hmotnosti. V lanolinu bylo identifikováno více než 180 různých kyselin a 80 alkoholů. Teplota tání je okolo 40 °C. Lanolin je nerozpustný ve vodě, může s ní však tvořit velmi stabilní emulze. Lze jej použít jako mast na kůži nebo jako vosk na ochranu proti vodě. Též se využívá jako surovina při výrobě krémů na boty.

Nesprávné názory týkající se alergické reakce na lanolin sahají až do roku 1952. V tomto roce se prof. Sulzberger z Univerzitní kliniky v New Yorku zabýval výzkumem kožní přecitlivělosti na lanolin. Testům se podrobilo celkem 1 048 pacientů. Z tohoto počtu bylo 1 036 bez reakce a u zbytku, tedy 12 pacientů (1,14 %), se projevila alergická reakci na lanolin. Je ale nutno podotknout, že se nejednalo o zdravé jedince, nýbrž o pacienty prof. Sulzbergera, kteří již měli kožní problémy. Z těchto důvodů vzniklo nesprávné ohodnocení lanolinu jako potencionálního alergenu. Na tomto základě vydala Evropská společnost v roce 1976 bez konzultace s dalšími odborníky-dermatology nařízení označovat přítomnost lanolinu v kosmetickém prostředku. Teprve v roce 1984 bylo toto ustanovení EU zrušeno. I když bylo nařízení v platnosti jen několik let, došlo k názorovým rozdílům týkajícím se označení lanolinu jako potencionálního alergenu. Výzkum E. Clarka ve spolupráci s kožními klinikami v Anglii a severní Evropě prokázal, že počet alergií na lanolin v lidské populaci je v poměru 10 : 1 000 000. Tedy deset lidí z jednoho milionu populace mělo pozitivní test na lanolin. Ale ani toto číslo není konečné. Při redukci volného alkoholu ve vosku ovčí vlny z 10 % na 3 % klesá počet alergií na nulu.

Detail odstavce: Čistý lanolin
Zdroj: Lanolin
Zveřejněno: 30.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: infralampy a jejich použití

Tyto informace výrobce uvádí tak zvaně pro sichr. Diabetici patří do rizikové skupiny z pohledu možných komplikací při použití infralampy. Třebaže nebyly doposud prokázány žádné negativní účinky při kombinaci diabetik/infralampa, tak výrobce je z obliga, kdyby se náhodou něco přihodilo v budoucnu. Pokud máte diabetes, tak infralampu klidně používejte a informujte o tom svého ošetřujícího lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infralampy a jejich použití
Odesláno: 7.5.2014 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

LANOLIN

Lanolin na praní

Lanolin je změkčovadlo, takže se přidává do některých pracích prostředků. Je speciálním pracím prostředkem nejen na vlnu, ale chrání i z přírodního vlasu, pletené zboží, jemné textilie, povlečení, deky, záclony, ručníky i teplé revmatické prádlo. Přípravek s obsahem lanolinu čistí jemně a důkladně, nemění tvar či barvu prádla, dezinfikuje a prádlo také svěže voní. Lanolin je k pokožce šetrný, pH hodnota chrání ruce i textilie. Výrobek neobsahuje fosfáty a je ekologicky nezávadný.

Ruční praní ovčích roun – namočené rouno promněte prostředkem a nechte 10 až 30 minut působit (podle znečištění), poté propláchněte vlažnou vodou (maximálně 30 °C).

Údržba ovčích roun – každých 14 dní lehce postříkejte rouno po povrchu a nechte zatáhnout. Tím se rouno impregnuje, chloupky se nelámou a deka vydrží opravdu dlouho.

Praní v pračce: Jako předpírka lanolin kvalitně odstraňuje mastnoty, asfalt, žvýkačky. Čistí potahové látky, koberce po vyčištění doslova září a o záclonách po použití lanolinu se vám ani nezdálo. Jako prášek na praní je cenou i účinností bezkonkurenční. 1,5litrový koncentrát je schopen nahradit velmi kvalitní 9kilový prací prášek a navíc k němu nemusíte dokupovat drahé avivážní přípravky. Je však třeba dodržovat toto dávkování: na 1 pračku 1/2, max. ¾ víčka lanolinu (při praní 30 °C, max. 40 °C – prádlo bude hebké). Kdybyste použili větší množství, bude jen více pěnit, ale účinnost praní zůstane stejná. Výborně se také hodí na praní šátků pro nošení dětí, které v sobě mají příměs vlny nebo hedvábí.

Mycí prostředek: Stačí pár kapek do vody na nádobí místo chemických saponátů. Pokud nanesete čirý lanolin na zapečené nádobí od jídla a necháte 10–15 minut působit, pak spáleninu odstraníte jen pomocí oboustranné houbičky. S úžasem zjistíte, že již nepotřebujete žádné chemické pasty a podobně.

Úklidový prostředek: Hospodyňky nalezly v tomto výrobku dokonalého pomocníka při každodenním úklidu domácností. Lze jej používat na mytí všech nesavých podkladů – okna (bez Okeny a leštění), podlahy, dveře kachličky, vany a jiné.

Zahrádka: Tento ekologický preparát hojně využívají i zahrádkáři na postřiky proti různým škůdcům (mšice, molice, mandelinka), ale i proti plísním. Na tyto postřiky je doporučeno zředit půl deci čirého lanolinu s 5 litry vody. Nejenže je to ten nejlevnější postřik, ale okamžitě se ze zahrad odstraňují chemické preparáty (těžké toxické látky), které následně konzumujeme. Mnoho lidí lanolin také používá na odstranění lišejníků z teras či náhrobků.

Motoristé používají tento výrobek na mytí a leštění autolaků, plastů, čištění potahů a čalounění.

Díky svému aroma je to velmi účinný repelent i proti klíšťatům (vtírá se do kůže).

Detail odstavce: Lanolin na praní
Zdroj: Lanolin
Zveřejněno: 30.6.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: varroa

Také mám pouze pozitivní výsledky ohledně použití thymovaru.

Zdroj: diskuze Varroáza a thymovar
Odesláno: 30.3.2017 uživatelem Jarouš
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ZPŮSOBY POUŽITÍ JOJOBOVÉHO OLEJE NA VLASY

Použití

Kvalitní jojobový olej optimalizuje množství mazu. Obsahuje zejména nenasycené mastné kyseliny a vitamín E, jakož i množství výživných látek, stopových prvků či minerálů. Všechny tyto látky výborně pronikají přes kůži a vlasy až ke spodním vrstvám pokožky a regenerují ji zevnitř.

Detail odstavce: Použití
Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy
Zveřejněno: 6.9.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

SUŠENÁ RAJČATA – RECEPTY NA POUŽITÍ

Kde všude naleznou sušená rajčata použití

Jak využít sušená rajčata bylo již řečeno v úvodu - hodí se na naložení do olivového oleje, posléze pak do salátů, na chléb s máslem, jako červené pesto, do sendvičů nebo samostatně jako delikatesu.

Usušená suchá rajčata lze nejen použít do salátů přímo, ale je možné je namočit a nechat přes noc opětovně nasáknout vodou a poté použít.

Detail odstavce: Kde všude naleznou sušená rajčata použití
Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití
Zveřejněno: 31.3.2017

POUŽITÍ ČERNÉ MASTI S ICHTYOLEM

Dávkování

Černou Ichtoxylovou mast je možno používat bez porady s lékařem na trudovinu (akné) a na drobná infikovaná poranění. O vhodnosti použití masti při jiných onemocněních se poraďte s lékařem. U dospělých se mast nanáší v tenké vrstvě 2 až 3krát denně na postižená místa. Děti starší než 1 rok a těhotné nebo kojící ženy mohou používat Ichtoxyl mast pouze na doporučení lékaře. O způsobu použití Ichtoxylu u dětí se poraďte s lékařem. Mast je rovněž možno nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem. Délka léčby černou mastí je různá, v závislosti na druhu, rozsahu a rychlosti hojení onemocnění. Nedojde-li při léčbě Ichtoxylem k ústupu obtíží během 3 dnů nebo dojde-li naopak k jejich zhoršení, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem. Přípravek nepoužívejte bez vědomí lékaře déle než 2 týdny. Při použití Ichtoxylu na rozsáhlejší plochy poškozené kůže, například při proleženinách, se o způsobu používání Ichtoxylu a délce léčby poraďte s lékařem.

Detail odstavce: Dávkování
Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem
Zveřejněno: 19.4.2015

ZPŮSOBY POUŽITÍ JOJOBOVÉHO OLEJE NA VLASY

Jak ho používat

Jojobový olej nanášejte nejlépe na vyčištěnou vlhkou pleť. Při smíchání s vodou se jojobový olej mění na takzvanou emulzi. Ta se rychle vsakuje a podporuje dlouhodobou hydrataci pleti. Jojobový olej navíc tvoří naprosto skvělý základ pro pleťové oleje. Můžete do něj přidat jakýkoliv esenciální olej, a získáte tak pečující olej přesně na míru potřebám své pleti.

Použití

Malé množství oleje vmasírujte do vlhké pokožky nebo naneste do vlasů a na konečky vlasů.

Skladování

Skladujte v chladu.

Detail odstavce: Jak ho používat
Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy
Zveřejněno: 6.9.2017

POUŽITÍ ČERNÉ MASTI S ICHTYOLEM

Interakce s jinými léky

Účinek Ichtoxyl masti a účinky jiných současně používaných léků se mohou navzájem ovlivňovat. Jestliže vám lékař bude předepisovat nějaký jiný lék, informujte ho, že již používáte Ichtoxyl. Ichtoxyl mast se nesnáší s řadou látek, například s jódem. Účinná látka ichthamol může zvýšit účinnost některých kožních léků, například přípravků s obsahem kortikosteroidních hormonů, chloramfenikolu a heparinu. Proto není vhodné nanášet na stejné místo současně s Ichtoxylem jiné přípravky pro místní použití. Z těchto důvodů nepoužívejte bez porady s lékařem pro své onemocnění současně s touto mastí jiné léky pro místní používání.

Detail odstavce: Interakce s jinými léky
Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem
Zveřejněno: 19.4.2015

JAK PŘIROZENĚ ODSTRANIT PLAK ZE ZUBŮ?

Použití ústní vody

Po každém jídle užívejte ústní vodu, která odstraní přebytečné části potravin, které by mohly zapříčinit výskyt zubního plaku.

Detail odstavce: Použití ústní vody
Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?
Zveřejněno: 1.2.2013

POUŽITÍ HYPERMANGANU

Použití hypermanganu

Manganistan draselný je oxidační prostředek, který se nejen používá k dezinfekčním účelům, ale i při výrobě deodorantů a parfémovaných přípravků, které mají stahující vlastnosti. Ve svém surovém stavu je manganistan draselný bez zápachu. Jedná se o tmavě fialové nebo téměř černé krystaly či zrnitý prášek. Hlavní formou použití je roztok manganistanu draselného, který se vyrábí rozpuštěním krystalů nebo prášku ve vodě. K dispozici jsou také výhodnější 400mg tablety. Krystaly a tablety manganistanu draselného jsou k dostání v lékárnách.

Manganistan draselný je velmi účinný při léčbě následujících dermatologických podmínek:

  • při infikovaném ekzému a puchýřích na kůži;
  • při hojení nebo čištění vředů nebo abscesu;
  • při plísňových infekcích, jako jsou mykózy nohou.

Lázně z manganistanu draselného jsou účinné při léčbě ekzémů, zejména těch, u kterých se vyskytují puchýře nebo hnis. Tato koupel není příliš náročná, stačí rozpustit jednu tabletu manganistanu draselného ve 4 litrech vody. Tablety se rozpustí v horké vodě. Tato koupel by se měla opakovat dvakrát denně a měla by přinést zahojení vředů a zklidnění ekzému.

Detail odstavce: Použití hypermanganu
Zdroj: Použití hypermanganu
Zveřejněno: 11.10.2013

POUŽITÍ ČERNÉ MASTI S ICHTYOLEM

Čím nahradit černou mast

Pokud není k dostání černá mast, tak jde rychle nahradit pomocí višněvského balzámu, který obsahuje léčivý dehet z buku a několik různých olejů.

Detail odstavce: Čím nahradit černou mast
Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem
Zveřejněno: 19.4.2015