Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LASEROVÝ ČISTIČ BRÝLÍ

OBSAH

Čistič brýlí

Ocet je skvělým čističem brýlí. Zejména směs z bílého octa a vody, tuto směs můžete mít stále u sebe, když si ji přelijete do lahvičky s rozprašovačem.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš.

Operace očí je sice dražší záležitost, ale u mě to stálo za to, zrak mám na výbornou a ani zákrok nebyl nijak bolestivý, jen jsem si nějakou dobu musel zvykat na to, že nemusím hned po ránu hledat brýle abych něco vůbec viděl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristýna.

Jé, co bych za to dala vidět ostře bez brýlí hned po ránu už teď, jdu na laserový zákrok na kliniku v Horních Počernicích po novém roce a už se moc těším na normální vidění bez brýlí. Pan doktor mi doporučil metodu relex smile, je sice dražší, ale k očku šetrnější a přesnější, věřím mu, že ví co je pro moje oči nejlepší.

Zdroj: diskuze Operace očí na klinice Horní Počernice

Před použitím laserového hřebenu na vlasy se ujistěte, že jste si přečetli a pochopili pokyny z návodu. Nejlepšími laserovými hřebeny jsou bateriové, protože u nich není potřeba těžkopádného napájecího kabelu. Na laserový hřeben si nasadíte kartáč na vlasy a pomalu si češete vlasy ve všech oblastech. Toto česání provádíte 10 – 15 minut po dobu 3 dnů v týdnu. Díky tomu dosáhnete nejlepších výsledků, protože vlasy jsou restaurované. Štětiny nebo zuby hřebenu udrží laserový paprsek ve správné vzdálenosti od vaší pokožky. Laserový hřeben by měl být použit na suché vlasy.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ - ZKUŠENOSTI S KLINIKOU HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diana Humečková.

Zdravím, 17let mě trápí oči. Začínalo to pozvolna a se zhoršujícími se dioptriemi jsem se začala zajímat o možnosti jak se brýlí zbavit, jelikož to co na nose nosím jsou už pořádný popelníky a opravdu se mi to nelíbí. Proto bych se zde ráda optala, kde jste si nechali oči odoperovat? Zatím mám v hledáčku jen kliniku Horní Počernice, na kterou mě ségra lanaří,protože tam byla spokojená, ale ráda bych si poslechla i jiné názory. Předem dík.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dita.

Kliniku Horní Počernice jsem navštěvovala jen na prohlídky zraku, ale po porodu se mi oči rapidně zhoršily, rok po porodu jsem to už s brýlemi nemohla vydržet, tak jsem se rozhodla pro laserový zákrok na odstranění dioptrií a je to velká paráda být zase bez brýlí.

Zdroj: diskuze Operace očí - zkušenosti s klinikou Horní Počernice

Vyberte si laserový hřeben na internetu

Většina výrobců laserových hřebenů propaguje své výrobky on-line, nebo byly také často propagovány v masmediích, protože laserový hřeben je celosvětově populární zařízení na vlasy. Pokud naleznete prodejce, který má laserové hřebeny, tak se změřte na výkon laseru, na kvalitu a cenu. Některá zařízení jsou levnější, protože nemají dostatečný výkon, kvalitu a nemají záruku vrácení peněz. Většina internetových obchodů má servisní službu. Díky tomu se můžete informovat o daném produktu. Ale ne každá společnost má ochotné telefonické operátory, kteří nemusí být dobře proškoleni o produktech.

Kde koupit laserový kartáč na vlasy

Zde je uveden seznam českých internetových obchodů, kde se dá laserový kartáč koupit - laserový kartáč cena.

Mnohem lepší výběr laserových kartáčů proti vypadávání vlasů má zahraniční obchod Amazon, který posílá bez problémů i do Česka - kde koupit laserový kartáč.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi LASEROVÝ STROJ NA POLYPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš Bačo.

Dobry den prajem
chcem sa spitat,lebo ja mam v lavej strane nosa polyp a uz mi rastie aj v pravej strane dutiny .
Umoznil, by ten laserovy stroj polypom uz nenarast?
Budte taky dobry napiste mi odpoved na cislo0902608044
dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarka.

Já si myslím, že lejzrem se dají polypy v nose odstranit, ale nezabrání se jejich opětovnému výskytu. Je dost možné, že se po lejzrové operaci znovu vrátí a začnou znovu růst.

Zdroj: diskuze Laserový stroj na polypy

Vyberte si nejlepší laserový optický hřeben

Laserový hřeben je laserové zařízení, které je určené k domácímu použití. Vlasy často padají vlivem stresu, nemocí, léků a věku. Díky tomu jsou také tenké a bez života. Ale díky laserovému hřebenu by se mohly zase vrátit do původního stavu. Vlasy vám budou opět rychle růst a budou plné života. Laserový hřeben omladí neživé vlasy a řídnoucí vlasy budou mít svůj původní vzhled a stav. Ale závisí jen na vás, jestli uvěříte výrobcům a prodejcům. Tyto laserové hřebeny jsou používané na klinikách v Kanadě, Egyptě a v celých Spojených státech.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš.

Ja jsem byl na této operaci minulý rok v dubnu, měl jsem -5 a -6, na klinice v Horních Počernicích, a jsem spokojený, i přes ty kritické tři dny po operaci by jsme neváhal na to jít znovu, kdybych se měl rozhodnout. Měl jsem na jednom oku poměrně vysoký astigmatismus a tak jsem měl ještě pár týdnů trochu problém se zaostřováním na to oko, hlavně při práci na PC, ale i to se upravilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukáš.

Takhle jsem nad tím nepřemýšlel, chtěl jsem sportovat bez brýlí a operace byla jako jediné řešení. Kliniku v Počernicích mi doporučila mamka, která tam léta dochází na přeměření očí. Doktor doporučil relex smile pro a šlo se na to. Za pár dní od operace jsem perfektně viděl a teď už sportuji bez brýlí a jakýchkoliv omezení.

Zdroj: diskuze Oční klinika horní počernice

Laserový hřeben je nejlepší technologie

Hřeben nebo kartáč na vlasy je tradičně jednoduchý produkt, ale laserový hřeben na vlasy používá složitou technologii, která u některých lidí může vyřešit problém s jejich vypadáváním vlasů. Laserový hřeben má nízkou úroveň laserové terapie na laserovou technologii ve vlasech. U produktu dbejte na zaručenou výkonnost, odolnost, jednotnost výkonu a konzistenci vlnové délky. Toto jsou klíčové faktory v rozhodování o kvalitě a výkonu laserového zařízení. Měli byste se spolehnout na zařízení, do kterého jste investovali. Mělo by být vyrobené s nejvyšší kvalitou komponent a prodáno tak, aby mělo záruku.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ - ZKUŠENOSTI S KLINIKOU HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diana Humečková.

Zdravím, 17let mě trápí oči. Začínalo to pozvolna a se zhoršujícími se dioptriemi jsem se začala zajímat o možnosti jak se brýlí zbavit, jelikož to co na nose nosím jsou už pořádný popelníky a opravdu se mi to nelíbí. Proto bych se zde ráda optala, kde jste si nechali oči odoperovat? Zatím mám v hledáčku jen kliniku Horní Počernice, na kterou mě ségra lanaří,protože tam byla spokojená, ale ráda bych si poslechla i jiné názory. Předem dík.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Mě teda na klinice v H. Počernicích dělali jiný laserový zákrok a vidím od operace velice dobře. Co bych podtrhla, tak to byl přístup doktora a lidí kolem.

Zdroj: diskuze Operace očí - zkušenosti s klinikou Horní Počernice

Nátěry brýlí

Antireflexní vrstva

Na nové brýle se doporučuje aplikovat antireflexní vrstvu, která jednak snižuje odrazy, jednak přispívá k zajímavější vizáži.

Tónování skla

Světlé nebo tmavé zbarvení čočky má vliv i na kvalitu vidění. Žluté odstíny zvyšují kontrast, šedé odstíny nemění barvy u slunečních brýlí.

Zdroj: Brýle a oči

Diskuze

V diskuzi KDE TAKOVÉ VYŠETŘENÍ DOSTANU??? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Saša.

To je sice hezké, že mám jít k doktorovi, ale jaký doktor se bude ochoten mým problémem zabývat? Internista mě odbyl, že to je nedostatek spánku, ať se vyspím a bude po vacích a nazdar. Doslova jsem ho prosila, ať mi aspoň udělá ty krevní testy. Z pod brýlí se na mě zkoumavě podíval a laskavě mi je teda udělal (výseldky ještě nemám). Vaky mi nijak nevyšetřoval, jen koukl a viděl. Stjně tak u kožní, jen se podívala a hned mi doporučila laserový peeling. Že to je věkem a ochablostí kůže (je mi 35 a nemám ještě ani vrásky natož ochablou kůži). Stojí to samozřejmě nemalé peníze, tak chápu, že s tím byla hned tak hotová, viděla už, jak ochotně s drahým zákrokem placeným z vlastní kapsy souhlasím. No nesouhlasila jsem. U očního jsem ještě nebyla, ale předpokládám, že mým problémem by se zabýval podobně "zevrubně". Proto bych u takovýchle článků měla ráda uvedena např. jména lékařů nebo klinik, které se tímhle problémem opravdu zabývají tak, jak je v článku popsáno. Děkuji předem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kde takové vyšetření dostanu???

Použití laserového hřebenu

Tento laserový hřeben má jedno tlačítko pro vypnutí a zapnutí. Také ho můžete používat i jako běžný kartáč. Pohodlí je pravděpodobně pro koupi laserového hřebenu nejdůležitější rozhodující faktor. Jedná se o jednoduché osobní zařízení, u kterého si nemusíte vybírat podle náročnosti ovládání. Pečovat o vlasy pomocí laserového hřebenu můžete i během sledování televize. Je to podobné jako starání se o zuby. Pravidelné používání laserového hřebenu pomáhá udržovat pěkný vzhled vlasů. Dodržujte pokyny od výrobce. Používejte laserový hřeben každý druhý den po dobu 15 minut pro maximální užitek.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Jak může laserový hřeben snížit vypadávání vlasů?

Laserový hřeben pracuje na principu fototerapie nebo světelné terapie. Správná laserová frekvence na hlavě, soustředěná kolem krevního oběhu vede ke zvýšení růstu vlasů. Jedná se o proces, který je velmi podobný fotosyntéze v rostlinách. Proces, který se používá na vlasy je známý jako fotobiologický stimulátor. V laserovém hřebenu jsou červené laserové paprsky nebo studené světelné vlny. Toto světlo způsobuje zvýšený molekulární účinek adenosintrifosfátu (ATP). Je zde zvýšení metabolismu buněk. Buňky jsou stimulovány, přijímají živiny a odstraňují odpad. V tomto procesu dochází k nahrazení poškozené tkáně rychlou opravou. Zároveň je zvýšen růst ochlupení a vlasů.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi OČNÍ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína K..

V březnu minulého roku, jsem podstoupila laserovou operaci obou očí na oční klinice v Horních Počernicích. Kdyby předemnou byla ještě jednou tato volba, tak bych neváhala. Je to super být bez brýlí a čoček.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hložková A..

Souhlasím s tebou, po operaci očí na klinice v Počernicích můžu sportovat bez brýlí a neomezují mě ani čočky, kvalita života je o dost lepší.

Zdroj: diskuze Oční operace

Laser a jsem bez brýlí!

Nejen u dospělých, ale čím dál častěji i u dětí je možné zlepšit zrak třeba laserem. Někteří lékaři se tomu nebrání, jiní upozorňují na to, že dětské oko se vyvíjí až do 20. roku života, a první operace v dětském věku tak nemusí být poslední. Laserem je zlepšován zrak tisícům dospělých Čechů. Lékaři jim základní oční vady odstraní během několika minut. Pacienti už večer mohou sledovat televizi nebo pracovat na počítači bez svých, dříve nezbytných, brýlí
 

Zdroj: Laserové operace očí

Diskuze

V diskuzi OČNÍ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína K..

V březnu minulého roku, jsem podstoupila laserovou operaci obou očí na oční klinice v Horních Počernicích. Kdyby předemnou byla ještě jednou tato volba, tak bych neváhala. Je to super být bez brýlí a čoček.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Janina.

Podle mé zkušenosti operace očí nebyla bolestivá a to jak se mi zlepšil život po operaci bych přála každému kdo chce být bez brýlí nebo čoček.

Zdroj: diskuze Oční operace

Brýle nebo kontaktní čočky?

Je mnoho rozdílů mezi brýlemi a kontaktními čočkami, ale existují mezi nimi i podobnosti.

Obojí vyžaduje opatrné zacházení a čištění.

Brýle musíte nastříkat a čistit několikrát denně a kontaktní čočky zase potřebují speciální desinfekční péči v závislosti na jejich druhu.

Obojí může zlepšit korekci astigmatismu.

Astigmatizmus je nepravidelný tvar rohovky, která pak narušuje vidění. Astigmatismus je nejčastěji řešen nošením brýlí, ale moderní kontaktní čočky udělají tuto korekci astigmatismu mnohem lépe.

Obojí je cenově dostupné.

Při srovnání ceny brýlí a kontaktních čoček vycházejí kontaktní čočky o něco dráž, než neznačkové brýle, ale i tak, pokud si uvědomíte, že nošení brýlí a kontaktních čoček potřebujete den co den po celou dobu svého života, tak částka, kterou do nich investujete, je daleko menší, nežli do většiny jiných položek v šatníku, které jsou třeba jen na jednu sezónu.

Zdroj: Jsou kontaktní čočky lepší než brýle?

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ - ZKUŠENOSTI S KLINIKOU HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diana Humečková.

Zdravím, 17let mě trápí oči. Začínalo to pozvolna a se zhoršujícími se dioptriemi jsem se začala zajímat o možnosti jak se brýlí zbavit, jelikož to co na nose nosím jsou už pořádný popelníky a opravdu se mi to nelíbí. Proto bych se zde ráda optala, kde jste si nechali oči odoperovat? Zatím mám v hledáčku jen kliniku Horní Počernice, na kterou mě ségra lanaří,protože tam byla spokojená, ale ráda bych si poslechla i jiné názory. Předem dík.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jajkosína.

tak to jsi dobrá, pro mě bylo nošení brýlí za trest. 

Zdroj: diskuze Operace očí - zkušenosti s klinikou Horní Počernice

Péče o brýle

  • Vždy ukládejte brýle na čistém, suchém a bezpečném místě.
  • Brýle si čistěte vodou a speciálním hadříkem, bráníte tak zkreslenému vidění.
  • Jednou ročně navštivte svého očního lékaře, který zkontroluje čočky brýlí.

Brýle napravují některé problémy se zrakem, ale je důležité pravidelné vyšetření zraku. Jen odborný lékař může konstatovat zlepšení.

Zdroj: Brýle a oči

Použití správných čoček

Oční test může zjistit, zda budete potřebovat nové dioptrie do brýlí nebo nové kontaktní čočky. Důležité je nosit správné dioptrické čočky. Tím se zlepší kvalita vašeho života a může se snížit riziko případných úrazů. Výzkumy zjistily, že špatné vidění bylo příčinou 270 000 pádů u lidí ve věku nad 60 let.

Zdroj: Rady pro zdravé oči ve vyšším věku

Na zahradě

Poranění očí na zahradě je celkem běžné. Jakékoliv brýle, včetně slunečních brýlí, jsou dobrým a snadným způsobem, jak chránit oči na zahradě. Brýle by se měly používat i v zimě. Možná rizika pro vaše oči:

  • větve;
  • zemina a voda z rybníku (voda a hlína mohou obsahovat prvoka zvaného Acanthamoeba, který způsobuje vředy na rohovce).

Zdroj: Ochrana očí

Laserové terapie v minulosti

Dříve bylo laserové ošetření využito jen jako chirurgická technika. Pomocí laseru se vyráběla nová kůže z primární vrstvy. Laserová terapie se liší od běžného způsobu laserů, což znamená, že minimálně zraňuje nebo způsobuje minimální popáleniny kůže. Laserová léčba také obsahuje laserový ohřívač. Tento ohřívač je umístěn nad horní částí hlavy a díky tomu je efektivním řešením proti řídnutí vlasů.

Zdroj: Jak zastavit plešatění

Brýlové čočky PNX

Poměrně vhodným řešením pro brýlové čočky je nový materiál na trhu, který zaručuje vysokou bezpečnost a pohodlí nošení. Čočky vyrobené z materiálu PNX jsou téměř nerozbitné a na rozdíl od skla i velmi lehké. Uživatelé brýlí si tedy již nemusí zvykat na nadbytečnou zátěž na svém nose. PNX brýlové čočky jsou skvělým řešením pro sportovce anebo pro naše ratolesti. Nespornou výhodou materiálu PNX je fakt, že nevykazuje žádné zkreslení a zaručuje dokonalý vizuální obraz bez barevných vad. Tento materiál stoprocentně chrání oči před škodlivým UV zářením, je odolný vůči chemikáliím a poškrábání a zaručuje dokonalé zobrazení a ostré vidění.  

Na našem trhu nejde o žádný nedostupný materiál a poměrně hodně optiků dává přednost vysoké kvalitě a všestrannému použití brýlí s čočkami PNX. 

Zdroj: Výběr správných brýlových čoček

Komplikace poranění v nose

Dlouhodobé komplikace mohou být způsobeny znečištěním, složitou ránou, věkem a také metabolickými poruchami. Mezi metabolické poruchy patří nedostatek vitamínů a bílkovin. Infekce také může porušit okraje nosu. Boláky v nose jsou kontrolovány lékařem, aby se zabránilo potencionálním komplikacím. Také uživatelé brýlí se při výskytu boláků na nose musí svých brýlí na krátkou dobu vzdát. Fraktura nosu musí být řešena v prvních 8 dnech, jinak po ní může zůstat široké sedlo nosu nebo křivý nos. Závažné krvácení obličeje může být důvodem i pro intubaci. U těchto závažných poranění může být omezeno dýchání nosem. Pokud se u těchto poranění provádí umělé dýchání, tak se může dostat krev do plic. Výsledkem by mohl být zápal plic nebo v nejhorším případě může dojít ke smrti zadušením.

Zdroj: Zranění v nose


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP