Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČBA ASTMATU BABSKÉ RADY

OBSAH

Domácí léčba astmatu

Zde jsou uvedeny některé domácí prostředky k léčbě astmatu.

Gel pro zdraví

Do hrnce dejte jednu malou, nadrobno pokrájenou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, čajovou lžičku tymiánu, čtyři polévkové lžíce pukléřky islandské a dva a půl šálku vody. Přiveďte k varu a asi půl hodiny povařte na mírném ohni. Rosolovitou hmotu přeceďte a nechejte vychladnout. Nakonec do ní zamíchejte půl šálku (nebo jeden celý šálek) medu. Tento gel zmírňuje křeče a uvolňuje kašel. Můžete ho užívat až šestkrát denně, vždy jednu polévkovou lžíci.

Směs pylu a medu

V rámci prevence je užitečné příznivě ovlivňovat svůj imunitní systém. Za tímto účelem užívejte ráno nalačno a večer před spaním po jedné čajové lžičce směsi medu a pylu v poměru 1 : 1.

Mateří kašička

Astmatici by si měli zvyknout užívat jednu dávku mateří kašičky denně. Je totiž znamenitou stimulací pro imunitní systém, který se zejména u astmatu alergického původu (a to je nejčastější případ) dostává z rovnováhy.

Zdroj: Babské rady na astma

Diskuze

V diskuzi ALTERNATIVNÍ LÉČBA ASTMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Růžička.

Co léčba astmatu vodíkem???

Viděl jsem léčbu MLS laserem na longCOVID. Nešlo by i na astma??


Děkuji a s pozdravem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alternativní léčba astmatu

Jak zvládnout dlouhodobý suchý kašel

Suchý kašel bývá někdy příznakem zánětu sliznice horních i dolních cest dýchacích. Občas se stává, že po čase se kašlání změní ze suchého na vlhké. První den převážně není vůbec nutno panikařit. Je dobré začít s domácí léčbou a pokud možno i klidovým režimem a prostě čekat. Buď se situace zmírní, anebo je přeci jen lepší přibližně po třech dnech navštívit odborníka. Nedá se totiž vyloučit nějaká závažnější infekce či začátek astmatu, což bez dohledu a péče lékaře sami vyléčit nedokážeme.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi PROPOLIS A JEHO VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zaza.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak nejlépe použít propolis při zánětu na průduškách, a astmatu. Děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Propolis a jeho využití

Příčiny astmatu

Za příčinou vzniku astmatu je vždy vícero různých faktorů. Způsobují ho především s astmatem úzce se pojící alergie (prakticky každý astmatik je zároveň i alergik) například na pyly, trávy, roztoče, plísně a další. Dalším rizikovým faktorem může být i znečištěné prostředí. Člověk by se měl také vyvarovat stresu, dlouhodobé práci v prašném prostředí a chránit si své zdraví, jak jen to jde, protože i časté infekce dýchacích cest jsou jedním z důvodů pro pozdější rozvinutí astmatu u člověka. Vysokou skupinu astmatiků představují náruživí kuřáci, jelikož právě kouření náleží k nejčastějším důvodům vzniku tohoto onemocnění. Nezanedbatelnou roli také představuje dědičnost. Jestliže trpí alergií nebo astmatem někdo z vaší rodiny, riziko propuknutí tohoto onemocnění se u vás významným způsobem zvyšuje. Nejběžnějšími spouštěči astmatu je zvířecí srst (především kočičí a psí), peří, plísně, prach, ale také potraviny či silné dráždivé chemické látky, jako jsou různé výrazné parfémy, barvy, laky či cigaretový kouř a další. Spouštěčem mohou být i alergeny obsažené v lécích.

Zdroj: Babské rady na astma

Diskuze

V diskuzi ANTIMYKOTIKA PŘI LÉČBĚ ASTMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Tomková.

Po letech užívání přípravku seretaid jsem přišla na to, že mám drsný jazyk a po dotazu u lékařky mi zjistila plísně / asi candidi v hltanu/. Byla mi změněna léčba na jiné preparáty a doporučen lék nystatin -gel. Antimykotika mají doplatek 800,- na jednu dávku, proto mi je nenapsala. Dotaz: Jsem diabetik,nesladím,ale jím v omezeném množství škroby ve chlebu, těstovinách,rýži. Existuje přírodní lék, který mne zbaví plísňového onemocnění v hltanu? Zatím řeším v sezoně pojídáním borůvek,kys.zelí,česnek. Děkuji předem za rady. Ivana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antimykotika při léčbě astmatu

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi ASTMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Nemáte prosím někdo radu jak alespoň trošku zmírnit astmatický záchvat?Je víkend a došel mi inhalátor.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny astma nepřináší aplikace kortikoidů ani různé inhalátory trvalé výsledky. Příčinou vzniku astma jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé autoimunitní reakce těla, které napadají a poškozují naše vlastní tkáně. Konkrétně u astmatu to vede k nadprodukci histaminu a tvorbě bronchiálních spasmů. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit výživu, abyste si astma sami trvale odstranili. Kontakt 608 155 338.

Zdroj: diskuze Astma

Domácí péče o edém

  • Udržujte oteklou část ve zvýšené poloze.
  • Snižte příjem soli.
  • Vyvarujte se náhlým změnám teplot.

Zdroj: Babské rady na otoky

Diskuze

V diskuzi ASTMA LÉČIT KYSLÍKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pichler.

Dobrý den
před 21 lety jsem ležel tři měsíce v nemocnici, protože jsem každý měsíc omarodil. V nemocnici mimo jiné mi dávali kyslík a dali mě dohromady. Teď se to opakuje, každý měsíc mě asi ofoukne a já omarodím, nemůžu dýchat. Doktorka říká, že beru silné léky, a kyslíku mám v krvi dost. Nejsem schopný nic dělat, jenom přežívám, tak jsem myslel, jestli mi léčba kyslíkem nemůže zase pomoct.
Předem děkuji za odpověď-
Pichler.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlada vanek.

Jako alternativní možnost pro zmírnění astmatu a celkové posílení imunity organismu bych Vám doporučil hypoxickou terapii, tedy pravý opak kyslíkové terapie. jde o střídavé vdechování vysokohorského vzduchu, kdy tělo na tyto impulsy reaguje zvýšenou tvorbou červených krvinek, posílením dýchacích svalů a tím lepší zvládaní astmatických záchvatů. vědecké studie potrvdily výrazné zmenšení obtíží, pocitu dušnosti, snížení záchvatů či jejich snadnější průběh a odeznění bez potřeby šáhnutí po medikamentech. Pokud Vás to zajímá, mrkněte sem hypoxicke-centrum.cz…

Zdroj: diskuze Astma léčit kyslíkem

Fotky

A jak vypadají takové hemoroidy, se můžete podívat zde.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi NENÍ NÁSLEDKU BEZ PŘÍČINY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny astma nepřináší aplikace kortikoidů ani různé inhalátory trvalé výsledky. Příčinou vzniku astma jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé poškození střev a následné autoimunitní reakce těla, které napadají a poškozují naše vlastní tkáně. Konkrétně u astmatu to vede k nadprodukci histaminu a vytvoření bronchiálních spasmů. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si astma sami trvale odstranili. Kontakt 608 155 338.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Není následku bez příčiny.

Příčiny bolesti uší

  • Infekce vnějšího zvukovodu
  • Barotrauma
  • Blokáda ušním mazem
  • Zánět středního ucha
  • Nachlazení

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi ASTMA LÉČIT KYSLÍKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pichler.

Dobrý den
mám astma bronchiale, pomůže mi léčba kyslíkem? Jestli jo, jaký přístroj mám koupit?
Předem děkuji za odpověď.
Pichler

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny astma nepřináší aplikace kortikoidů ani různé inhalátory trvalé výsledky. Příčinou vzniku astma jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé poškození střev a následné autoimunitní reakce těla, které napadají a poškozují naše vlastní tkáně. Konkrétně u astmatu to vede k nadprodukci histaminu a tvorbě bronchiálních spasmů. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si astma sami trvale odstranili. Kontakt 608 155 338.

Zdroj: diskuze Astma léčit kyslíkem

Přírodní léčba astmatu s alergií

Přírodní léčba astmatu s alergií se dá řešit pomocí čínské medicíny. Zhruba půlroční léčebná kúra je aplikována pomocí akupunktury a bylin za účelem zvýšení celkové imunity organismu. Poté se k akupunktuře přidají i bylinné směsi ve formě tablet zaměřených přímo na astma a horní cesty dýchací, které se užívají pravidelně (plus příležitostně baňkování a nahřívání akupunkturních bodů moxou). Léčba čínskou medicínou je pomalá, dlouhodobá a nákladná (není hrazena) a vyžaduje spolupráci pacienta. Zaměřuje se však na léčbu celého člověka. Neodmyslitelnou součástí léčby je současné užívání předcházející terapie, přičemž dochází ke snižování léčebných dávek.

Zdroj: Alternativní léčba astmatu

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ BYLINKOVÁ PORADNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koubek.

Dobrý den.Děkuji za radu ohledně ledvinových kamenů.CHanta Piedra opravdu zabrala.Teď mám už jen nízké PSA.Nyní se chci poradit s problémem hlavy.Občas mám pocit jako by mě bzučelo v hlavě.pomáhá mi jen homeopatie Rhus Toxicodendron.CT bylo v pořádku.Možná je na vině krční páteř mám totiž díky astmatu vadné držení těla-beru Symbicort 200.Na vysoký tlak beru Amesos.Na žaludek beru Helicid a doplňuji ho úspěšně AlfouAlfou.Vypadá to,že toho beru docela dost ale snažím se v maximální míře léky omezovat.Proto píši i vám.
S pozdravem L.Koubek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdena.

Dobrý den pane doktore chtěla bych se zeptat na radu pro babičku bolí ju klouby a poslouchala vás v rádiu radilste tam něco ze sírou do ponožek prosím o postup a přípravek který bych ji mohla koupit děkuji Kučerová

Zdroj: diskuze Otec pleskač bylinková poradna

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA (PSORIÁZA) A LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK. NOVÉ VĚDECKÉ ZJIŠTĚNÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Ivo, co já vím tak biologická léčba je spíš na revma.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Příznaky astmatu

Prvotními příznaky, či spíše projevy astma bronchiale jsou náhlá dušnost a kašel. Suchý, dráždivý kašel astmatika se často zhoršuje během noci a narušuje klidný spánek. Prvním a také nejvýraznějším příznakem počínajícího astmatu často bývá neustálý kašel, který může být doprovázen i následnou dušností. Dušnost poznáme podle ztíženého výdechu a námahy, kterou nám dá snaha znova se nadechnout. Náš výdech je provázen charakteristickými sípavými či pískavými zvuky. Tyto zvuky jsou zapříčiněny otokem sliznice, která tak získává tvar píšťaly a proudící vzduch při výdechu pak vyluzuje tyto zvuky (podobný princip jako pískání na píšťalku). S dušností se pojí také lapání po dechu a nepříjemný tlak, který astmatik pociťuje na prsou. Tlak na prsou způsobuje astmatikovi nepříjemný pocit tíhy na hrudníku či jeho sevření. Tento tlak je způsobem tím, že se plíce astmatika při dušnosti potýkají s vysokým odporem, který musí zdolávat. Průběh a projevy astmatu se mohou u jednotlivých nemocných lišit, dokonce i jednotlivé záchvaty mohou u jednoho člověka probíhat různě. Při těžším záchvatu astmatu může působit obtíže i taková běžná věc, jakou je řeč. Akutní záchvat dušnosti může být doprovázen i úzkostí, až strachem z udušení a bohužel může, bez včasné lékařské pomoci, skončit i smrtí.

Zdroj: Babské rady na astma

Diskuze

V diskuzi LÉČBA ZRAKU PO CMP? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf Flos.

Po CMP mám částečný výpadek zorného pole na obě oči, je možná léčba-rehabilitace? Stalo se mi před osmi měsíci. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba zraku po CMP?

Kapky

Hodí se pro dospělé i děti. Pro všechny (přesněji od 6 měsíců) pomáhá na dráždivý kašel například Ditustat.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Babské rady na zánět dásní

Na zánět dásně pomáhají výplachy ze šalvěje, slézu lesního a dubové kůry. Stejně jako při každém jiném zánětu i zde pomáhá heřmánek. Z homeopatik se doporučuje Staphysagria 9CH, Mercurius Solubilis 9CH nebo Hypericum Perforatum 9CH.

Jako domácí léčba se doporučuje výplach z heřmánku a šalvěje, nejlépe si však můžete pomoci zdokonalením zubní hygieny. Prevencí vzniku zánětlivého onemocnění dásní je pravidelné čištění zubů a ústní hygiena. Každých šest měsíců se doporučuje nechat si vyšetřit chrup u stomatologa a absolvovat sezení u dentální hygienistky. Lékaře navštivte, pokud krvácíte při čištění zubů, případně při bolestivosti dásní či při změně jejich barvy.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Babské rady na edém

  • Používejte hořčičný olej na postiženou oblast, protože snižuje otok a zároveň poskytuje úlevu.
  • Pijte jablečný ocet, který je vhodný pro léčbu otoků, protože odstraňuje přebytečné tekutiny z tělních dutin.
  • Vyhněte se potravinám, které jsou bohaté na sacharidy. Je důležité alespoň minimalizovat jejich příjem.
  • Velmi vhodná jsou koriandrová semínka, která snižují otoky.
  • Užitečná je i masáž místa, kde se nachází otok, ale tato masáž musí být velmi opatrná, aby nedošlo k poranění postižené oblasti.

Zdroj: Babské rady na otoky

Počátek astmatu u dospělých

Astma se může objevit v každém věku, ale častěji se objevuje u mladších jedinců (pod 40 let). U lidí s rodinnou anamnézou astmatu je riziko vzniku onemocnění větší. Alergie a astma se vyskytují společně. Kouření a astma jsou velmi nebezpečnou kombinací, která je naneštěstí velmi běžná. Pokud se u vás objeví příznaky astmatu, poraďte se se svým lékařem, ten vám doporučí léčbu pomocí inhalátorů a dalších antiastmatik zabraňujících dalším problémům s dýcháním.

Zdroj: Co je astma?

Léky na suchý kašel

Na léčbu suchého kašle vám v lékárně nabídnou některý z přípravků patřících mezi antitusika, ta tlumí kašlací reflex, mírní a potlačují záchvaty kašle.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP