Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČBA HEMEROIDŮ ÚSTÍ NAD LABEM

OBSAH

Příznaky

Akutní a chronická sinusitida způsobují podobné příznaky a symptomy, včetně hnisavého výtoku z nosu, tlaku a bolesti v obličeji, ucpaného nosu a obstrukce, ztrátu čichu, zápachu z úst a produktivního kašle (zejména v noci). Bolest je obvykle intenzivnější u akutní sinusitidy. Oblast nad postiženou dutinou může být citlivá, oteklá a začervenalá.

Maxilární sinusitida způsobuje bolest dutin v okolí horní čelisti (zánět čelistní dutiny), bolest zubů a čelní bolest hlavy.

Frontální sinusitida způsobuje čelní bolest dutin a bolest hlavy celkově.

Etmoidální sinusitida je charakteristická bolestí za očima a mezi nimi, také čelní bolestí hlavy. Jde o stav který se obvykle popisuje jako zánět dutiny v čichové kosti v blízkosti očnice doprovázený slzením.

Sfénoidní sinusitida způsobuje méně lokalizovanou bolest, která vyzařuje do čelních nebo týlních oblastí.

Společné příznaky

Celková nevolnost, horečka a zimnice naznačují rozšíření infekce i mimo dutiny.

Nosní sliznice se jeví zarudlá a nafouklá, s přítomností hnisavé zelené nebo nažloutlé rýmy.

Mezi projevy komplikací patří zčervenání pokožky nad postiženou dutinou a otok, vyboulení oka, ochrnutí očních svalů, zmatenost nebo snížená úroveň vědomí a silná bolest hlavy.

Chronický zánět vedlejších dutin (ucpané nosní dutiny) může být bez rýmy, bez bolestí a doprovázen může být jen dlouhodobě zalehlým uchem vlivem ucpaného ústí eustachovy trubice.

Zdroj: Zánět dutin - moderní léčba

Poradna

V naší poradně s názvem LONGOVA METODA HRAZENÍ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kolíbal Vlastimil.

Jako důchodce jsem klientem pojišťovny MV, 211.Dnes mi lékař řekl, že vzhledem k mým problémům by pro mě připadala operace hemeroidů Longovou metodou. Ale , že je se spolúčastí pacienta. Kolik bych případně měl v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, která je nejbližší mému bydlišti, doplácet. Za Vaši laskavou odpověď předem děkuji. Kolíbal Vl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normální cena za Longovu metodu je 15000 Kč + hotelové služby nemocnice. Jestli Vám na operaci hemoroidů přispěje pojišťovna záleží na dohodě mezi Vámi a pojišťovnou. Obraťte se proto na svou pojišťovnu a zeptejte se jich na konkrétní postup v této veci. Adresa je www.zpmvcr.cz.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Longova metoda hrazení pojišťovnou

Jaké bylinky na dnu

Léčba dny bylinkami se jednoznačně doporučuje. Jak již bylo popsáno, nejen vědci, ale i naše babičky používají na dnu celer, kopřivy, třešně a podobně. Dna a její léčba je v současnosti opravdu hodně diskutované téma, jelikož dochází k nárůstu tohoto onemocnění.

Zdroj: Nemoc dna a její přírodní léčba

Diskuze

V diskuzi RÝMOVNÍK PĚSTOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Mam rymovnik a můžu vám ho rozmnožit
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina Zůzová.

Dobrý den, moc prosím, posíláte odnože i poštou? Jsem z Ústí nad Labem. Moc děkuji, přeji hezký den. Martina Zůzová

Zdroj: diskuze Rýmovník pěstování

Biologická léčba rakoviny plic

Karcinom plic patří mezi nejčastější nádory v České republice a bohužel i mezi ty s nejhorší prognózou. Cílená léčba se stále zdokonaluje a pomalu začíná vytěsňovat i chemoterapii. Její výhody spočívají v přesném působení na daný nádor – oproti chemoterapii, která zničí prakticky všechny rychle se dělící buňky v lidském organismu. U nádorů plic je tato léčba srovnatelná s chemoterapií, ale má lepší profil nežádoucích účinků. Cílená léčba je v České republice zatím dostupná jen omezeně.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Diskuze

V diskuzi LÁZNĚ PO ŽLUČNÍKOVÉ LAPOROSKOPICKÉ OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Pavel Hadáček.

A za jakých podmínek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vera Volfová.

Dobrý den.Jsem po laparoskopické operaci žlučníku.Mela bych nárok na lazne?Děkuji za odpověď.Volfova Věra,Ústí nad Labem,tel.703540062

Zdroj: diskuze Lázně po žlučníkové laporoskopické operaci


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP