Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LEDVINY A AKNÉ

OBSAH

Alkohol a ledviny

Nadměrné pití alkoholu má na ledviny neblahé účinky, způsobuje onemocnění ledvin, ovlivňuje srdce a cévy, které zároveň ovlivňují ledviny, a nadměrná konzumace alkoholu vede i k tvorbě močový kamenů.

Zdroj: Oslabené ledviny

Poradna

V naší poradně s názvem NOURIFUSION AKNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den.Dcera má patnáct let a tří roky se trápí s akné.Chodíme na kožní ale bouhžel bez výsleku.Prosím o přesnější radu kosmetiky jakou mám koupit.Moc děkuji s pozdravem Mirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na akné není třeba zvláštní kosmetiky. Co akné nemá rádo, je čístota pleti, takže tudy je třeba jít. Druhá část úspěšného boje proti akné je vnitřní harmonie, které se dá dosáhnout správnou dietou proti akné. Zde je podrobně popsána taková dieta při akné: www.ceskenemoci.cz/a…

Zdroj: diskuze Nourifusion akne

Co znamená akné na bradě

Akné na bradě se velmi často objevuje při praktikování orálního sexu a rimmingu (lízání konečníku). Při těchto praktikách dochází ke kontaktu pokožky na bradě s genitáliemi a konečníkem a díky tomu vzniká zánětlivé onemocnění zvané folikulitida. Vhodná léčba folikulitidy je mast, ve které jsou antibiotika.

Zdroj: Akné, jak na něj?

Diskuze

V diskuzi JAK ZNIČIT AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chudák z Veselí.

Hm tak teda díky za radu, ale moc jsi mi nepomohl.Nevím co se ti zdá normálního na tom,mít obličej jak struhadlo,je to nepříjemné a trápí to spoustu lidí.Věřím že spoustu lidí je na tom hůř než já a vůbec to neřeší,ale já proosila o radu.Ingrid

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Ahoj, na akné můžu doporučit kosmetiku Christina,mám osobní zkušenost a jsem moc spokojená,není to jen na akné,ale na všecny druhy pletí. Doporučuji

Zdroj: diskuze Jak zničit akné

Přírodní léčba akné

Tradiční domácí léčba akné může často mnohem více ublížit než pomoci.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Diskuze

V diskuzi AKNÉ - TŘEZALKA TEČKOVANÁ- ČAJ -SUPER LÉK NA AKNÉ - LIST 1MALÁ LŽIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verika.

trezaka tečkovaná----list---čaj---na akné je nejlepší

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné - třezalka tečkovaná- čaj -super lék na akné - list 1malá lžička

Podkožní akné na nose

Podkožní akné na nose je tvořeno z nahromaděného podkožního tuku.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Poradna

V naší poradně s názvem KVASNICE NA AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

Chtěla jsem se zeptat, jestli jsou skutečně účinné kvasnice na akné? Slyšela jsem od několika kamarádek, že ho jedí a mají prý po tom lepší pokožku. Poradíte mi prosím jak to ve skutečnosti je s kvasnicemi na akné nebo droždím na akné? Děkuji, Áďa.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro léčbu akné, respektive pro komplexní léčbu při nedostatku vitamínů skupiny B, jsou kvasnice skutečně prospěšné, Pivovarské kvasnice, droždí nebo jejich sušená léková forma - Pangamin, jsou přirozeným zdrojem bílkovin a jiných biologicky cenných látek. Mají bohatý obsah dobře stravitelných bílkovin (kolem 40 procent), cukrů a zejména komplexu vitamínu B, což platí zvláště pro pivovarské kvasinky v lékové formě Pangamin. Ta se obecně využívá při léčbě nervových onemocnění, při zánětlivých kožních chorobách (tedy i léčba uhrů), při poruchách zažívacího traktu a jaterních chorobách (játra souvisí s výskytem akné). Je nutné ale mít na paměti, že ne všechny vitamíny skupiny B jsou v boji proti akné prospěšné. Vitaminy skupiny B Vitamin B2 a vitamin B5 projevy akné prokazatelně vylepšují, ale vitaminy B6 a B12 je mohou naopak zhoršovat, nebo dokonce i vyvolat. Všechny tyto čtyři vitaminy jsou obsaženy v droždí. A jaké je celkové výživové složení droždí nebo pivovarnickcých kvasnic?
Zde je souhrn aktivních látek, které můžou tělu kvasnice dodat:

- Biologicky cenné látky dusíkaté
(proteiny, cerevisin, zymokasein, nukleoproteidy, glutathion, esenciální aminokyseliny).

- Glycidy
(zvláště glykogen, ribosa a desoxyribosa)

- Lipidy
(nenasycené mastné kyseliny, zvláště pak kyselina linolová a linoleová, označovaná jako vitamin F).

- Fosfatidy a steroly
(lecitin, kefalin, ergosterol - provitamín D, a steroly podobné pohlavním hormonům).

- Minerální látky
(Ca - vápník, P - fosfor, K - draslík, Mg - hořčík, Na - sodík)

- Stopové prvky
(Fe - železo, J - jód, Cu - měď, Zn - zinek, Mn - mangan atd.)

- Vitaminy
(Thiamin – B1, riboflavin – B2, niacin – B3, kyselina listová, kyselina pantotenová – B5, pyridoxin – B6, kyselina p-aminobenzoová, cholin, kobalamin – B12, kyselina pangamová – B15, kalciferol – D).

- Enzymy jak ze skupiny hydrolýz, tak desmolaz.

- Ostatní biologicky účinné látky
(biotin - H, inozitol, protianemický faktor, glykokininy, cytochrom, melaninové pigmenty atd).

Zdroj: diskuze Kvasnice na akné

Přípravky proti akné

Existují speciální produkty, které akné nejen léčí, ale díky zabarvení dokážou mnoho pupínků také účinně zakrýt. Nabízí se i přípravky pro horší formu akné, jež nereaguje na jinou léčbu. Zde jsou.

Zdroj: Jak na akné

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYČISTIT TUKOVÝ SEKRET. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdravím.

Dobrý den, mám problém s pletí (akné) a chtěla bych se zeptat jak mám dohromady užívat tablety řasy chlorella a ActivAloe a jestli je třeba vyřadit nějaké léky či doplňky stravy, aby ledviny a játra nebyly příliš zatíženy. Momentálně užívám (antikoncepci, léky na vysoký tlak a jako doplněk stravy Viaderm). Vím, že léky na vysoký tlak vyřadit nemohu :D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při užívání chlorelly a activ aloe můžete užívat i své současné léky a doplňky stravy. Pokud máte akné, tak bych vám doporučil trochu experimentovat s antikoncepcí. Některá antikoncepce dokáže zmírnit projevy akné. U každé ženy na akné zabírá jiná antikoncepce a některé pilulky proti početí akné dokonce vyvolávají. Prodiskutujte možné varianty se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak vyčistit tukový sekret.

TIP: Vyzkoušejte vitamín A proti akné

Zdroj: Přírodní recepty proti akné

Poradna

V naší poradně s názvem JIZVIČKY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Drápelová.

Dobrý den, chtěla sem se zeptat co mám používat na jizvičky po akné.Na obličeji mám takový jakoby dírky po akné..myslíte že se dá toho zbavit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jizvy po akné na obličeji se dají odstranit jen z části. Jizva je trvalá změna v pokožce. U akné je typické, že tvoří na kůži krátery, které pak změní kožní reliéf. Mírně to jde narovnat pomocí lejzru a pomocí kolagenových injekcí, kterými se vyplní prohlubně. Tyto zákroky se provádějí na klinikách estetické medicíny ve větších městech. Pacient si tyto zákroky hradí sám a cena je úměrná rozsahu ošetřené plochy. V maximálních částkách to bývá až 30 000 Kč, obvykle tak 10 000 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jizvičky po akné

Podkožní akné na bradě

Podkožní akné na bradě souvisí s hormony a pohlavními orgány.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Diskuze

V diskuzi XARELTO CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Najman.

Internista mi předepsal Xarelto 20 mg.Je mi 78 let , mám vysoký tlak a cukrovku 2.typu.Na recept uvedl , že si lék hradí pacient.Cena léku je vysoká , mám nárok na úhradu léku ze zdravotního pojištění ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ukrij74.

Může mně někdo odpovědně sdělit, který lék na ředění krve trvale užívaný nejméně poškozuje ledviny?

Zdroj: diskuze Xarelto cena

Dřín lékařský

  • botanický název: Cornus officinalis
  • čínský název: shanzhuyu
  • užívaná část: plody
  • chuť: kyselá
  • povaha: teplá
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Diskuze

V diskuzi POTRAVINY PRO ZDRAVÉ LEDVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha juráčková.

Přátelé potřebuji radu co dělat pro ledviny v zimě,je prý dobré teplo a zahřivaci potraviny , a to jaké děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Potraviny pro zdravé ledviny

Vlašské ořechy

  • botanický název: Juglans regia
  • čínský název: hutaoren
  • chuť: sladká
  • povaha: teplá
  • ovlivňují: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Diskuze

V diskuzi AKNÉ A ČERNÉ TEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Mám velký problém s pletí, trápí mne na čele, nose a bradě černé tečky a pupínky (nejvíce jich mám na čele). Chtěla bych poradit co mám udělat, aby akné a černé tečky zmizely. Nejlépe, pokud by to nebylo moc drahé. A jak akné a černé tečky správně zamaskovat? Vyzkoušela jsem mnoho přípravku od vichy, garnier, loreal a La-roche. Ale žádné pozitivní výsledky nevidím. Děkuji předem, I.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Red..

Dobrý den, Ivano,

Je vidět, že své pleti se snažíte dopřát kvalitní péči, avšak ani výrobky z lékárny nemusí být vždy tou nejlepší volbou. Je důležité vyzkoušet víc typů kosmetiky a najit tu, která vám bude opravdu vyhovovat. Bohužel otázka ceny je vždy až ta poslední, protože pleti zkrátka nevysvětlíte, aby jí stačila i levnější péče z běžných drogerií.
Ve vašem případě se jedná o klasickou T-zonu, kterou je potřeba pravidelně čistit. Čištění pleti je základ a pokud je tento úkon proveden špatně, pleť se během dne uzavře včetně nečistot, které jsou na ní usazené. Proto vznikají černé tečky a pupínky. Zaměřte se tedy na pravidelné čištění – nejlépe pleťovým mlékem smývatelným vodou, poté aplikujte tonikum na uzavření pórů a čistící krém. Osobně máme velmi dobré zkušenosti s přírodní kosmetikou Dr. Hauschka anebo Nouri Fusion. Jak správně pleť čistit, kdy a jak často Vám poradí kosmetická poradkyně Zuzana Hájková, zhajkova@seznam.cz , obraťte se prosím přímo na ní...

Zdroj: diskuze Akné a černé tečky

Mořské řasy – kelp

  • botanický název: Laminaria japonica
  • čínský název: kunbu
  • užívaná část: tato mořská řasa se užívá celá
  • chuť: slaná
  • povaha: chladná
  • podporují: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Diskuze

V diskuzi PO MIN 40 LETECH MARNÉ LÉČBY AKNÉ JSEM OBJEVILA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Seniorka a junioři.

Za socialismu, když se ještě o akné moc nevědělo, mně lékařka doporučila droždí, později Pangamin. Oboje mé akné zapouzdřilo, jakoby pod kůží ztvrdlo, zůstaly velké tvrdé méně bolestivé bouličky, a to byl konec. Vůbec se akné neléčilo. Takže je jistě pravdou, jak zde někde je uvedeno, že vit. B6 a B12 v droždí podporuje akné. Pozor, B6+B12 je mnoha potravinách. Musíme číst etikety na potravinách.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Po min 40 letech marné léčby akné jsem objevila

Schizandra čínská

  • botanický název: Schisandra chinensis
  • čínský název: wuweizi
  • užívaná část: plody
  • chuť: kyselá
  • povaha: teplá
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Skořicovník čínský

  • botanický název: Cinnamomum cassia
  • čínský název: rougui
  • užívaná část: kůra
  • chuť: štiplavá, sladká
  • povaha: horká
  • posiluje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Kustovnice cizí

  • botanický název: Lycium barbarum
  • čínský název: gouqizi
  • užívaná část: plody
  • chuť: sladká
  • povaha: vyrovnaná
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Ledviny a alkohol

Alkohol je toxin a nadměrně přetěžuje nejen játra, ale i ledviny. Při konzumaci alkoholu ve velkém množství dochází k nadměrnému usazování kyseliny močové v ledvinových trubicích, což vede k jejich ucpání. Takové ucpání hrozí dokonce i úplným selháním ledvin. Alkohol způsobuje navíc dehydrataci, čímž narušuje normální funkci ledvin.

Zdroj: Ledviny

Lotosové semeno

  • botanický název: Nelumbo nucifera
  • čínský název: lianzi
  • užívaná část: semeno
  • chuť: sladká, svíravá
  • povaha: vyrovnaná
  • podporuje: ledviny

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Doporučení

Na trhu existuje několik tradičních výrobků na léčbu akné, je tedy potřeba při léčbě vyzkoušet, které léky budou vyhovovat právě vašemu typu pleti, zjistit, který přípravek bude pro vás nejúčinnější.

Zdroj: Jak se zbavit akné na zádech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP