Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉK HETRAZAN

Polyneuropatie je onemocnění, které postihuje periferní nervový systém a které se projevuje nejvíce v senzibilitě. K prvním příznakům patří bolesti, nepříjemné pocity jako mravenčení, pálení nebo nepříjemné pocity chladu, dále poruchy senzibility, to znamená nerozeznání, respektive snížené vnímání dotyku a bolesti. Co se týče četnosti výskytu polyneuropatií, neexistují žádné spolehlivé údaje, odhadem jde asi o jeden případ na 2 000 obyvatel na celém světě. Nejčastější příčinou bývá pokročilá cukrovka (diabetes), alkoholismus a těžká porucha funkce ledvin (urémie); vzácněji je neuropatie vrozená nebo podmíněná infekcemi, nedostatkem vitamínů nebo přítomností jedů v prostředí. Všechny tyto příčiny vedou k poškození periferních nervů, a tím k výše uvedeným symptomům polyneuropatie. K poškození nervů přitom dochází různými způsoby. Při diabetu se nervy poškozují makro- a mikroangiopatií, to znamená, že se poškozují krevní cévy a nerv není dostatečně zásobován krví a zaniká. Při polyneuropatii jako důsledku alkoholismu je poškozena mícha, a tím vedení vzruchu nervů. Polyneuropatie se diagnostikuje udávanými obtížemi, předcházejícími onemocněními a možnými škodlivými látkami (alkohol, drogy, léky, eventuální kontakt s jedy na pracovišti), laboratorními kontrolami a neurologickými vyšetřeními. Terapie se v první řadě zaměřuje na léčbu základního onemocnění a na vyhýbání se škodlivým látkám. Symptomy mohou být dále léčeny nebo zmírněny léky.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Poradna

V naší poradně s názvem HETRAZAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Kde se dá koupit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Hetrazan obsahuje účinnou látku diethylkarbamazin a používá se při léčbě filariázy včetně lymfatické filariázy, tropické plicní eozinofilie a loiázy. Může být také použit pro prevenci loiázy u osob s vysokým rizikem.

V Česku se lék Hetrazan nedistribuuje a je možné ho získat pouze v zahraničí nebo objednávkou přes internet. Jeho účinnou alternativou, která je běžně dostupná v Česku na lékařský předpis, je lék Vermox.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hetrazan


Autor obsahu

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP