Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉK NA PARAZITY V TĚLE

OBSAH

Účinné léky

Praziquantel

Praziquantel je anthelmintikum ze skupiny chinolinových derivátů působící proti tasemnicím a motolicím. Vyrábí se jako léčivo pro humánní i veterinární použití. Je znám především jako lék volby proti schistosomóze. Pro lidské použití není Praziquantel v ČR registrován. Ve veterinární oblasti se často vyrábí v kombinaci s jiným anthelmintikem, jako jsou například benzimidazoly, ivermektin či tetrahydropirimidiny, pro docílení kompletního odčervení proti všem vnitřním červům. Řada přípravků obsahujících praziquantel je dostupná na českém trhu pro psy, kočky a koně.

Vermox

Vermox je anthelmintikum, tedy přípravek působící proti střevním cizopasníkům. Je určen k léčbě napadení jedním nebo několika ze jmenovaných cizopasníků: roup dětský (Enterobius vermicularis); tenkohlavec bičíkový (Trichuris trichiura); škrkavka dětská (Ascaris lumbricoides); měchovci (Ancylostoma duodenale, Necator americanus); hádě střevní (Strongyloides stercoralis); tasemnice (Taenia spp.). Tento lék je na našem trhu dostupný na lékařský předpis.

Zentel

Zentel - Albendazol (albendazol) je účinný na celou řadu parazitů, nejčastěji se používá na tyto parazity: škrkavky, tenkohlavec lidský, roupy, měchovci, hádě střevní, motolice, ale je účinný i na tasemnice. Na našem trhu není dostupný.

Cesol

Cesol praziquantel je poměrně silný lék, který je na parazity velice účinný, zároveň je však nesmyslně drahý. Cesol je lék na bázi praziquantelu. Na našem trhu není dostupný.

Yomesan

Yomesan je lék na bázi niklosamidu. Na našem trhu není dostupný.

Zdroj: Parazité v lidském těle

Diskuze

V diskuzi WURM-EX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcelka.

Na parazity v těle mi známá doporučovala přípravek Wurm-ex, tak nevím zda do něho jít nebo ne. Co mi doporučíte? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Za sebe ti ho můžu jen doporučit. Já ho začala brát, protože mám doma psa a ti jsou hlavní přenašeči, takže když jsem se o těch červech dozvěděla, na nic jsem nečekala !

Zdroj: diskuze Wurm-ex

Příznaky nedostatku

Důsledkem nedostatku soli v těle bývá silná žízeň, pocity únavy, bolesti hlavy, někdy i deprese, křeče svalů lýtek a prstů na nohou. Dostavuje se oslabení, ztráta chuti k jídlu, mdloby a zvracení, neschopnost jasně myslet a v létě nebezpečí úpalu.

Zdroj: Nedostatek sodíku v těle

Diskuze

V diskuzi PRAZIQUANTEL NA PARAZITY V TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

V Německu, ale sehnala jsem jen Yomesan, Cesol nebyl v lékárně dostupný. Stojí kolem 20 EUR. N aněkteré druhy je třeba více balení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Ten Cesol se dá sehnat v Německu v lékárně?
Je to bez předpisu?
Děkuji

Zdroj: diskuze Kde koupit cesol

Cesol praziquantel

Cesol praziquantel je poměrně silný lék, který je na parazity velice účinný, ale zároveň nesmyslně drahý.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Praziquantel dávkování

Dávkování: 5 ml Dactymoru na 100 litrů akvarijní vody.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi HETRAZAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Nawrat.

Dobrý den,
prosím o radu v této věci:
Už asi jeden rok mám problém s tinitusem,neurologické ani ORL vyšetření nevykazují nějaký problém.Náhodně jsem narazil na YouTube na přednášku paní Hany Bláhové ,která je odborník na parazity v těle.Hovoří o tom ,že tinitus je důsledek parazitu vlasovce v těle a konkrétně ve středním uchu.Dále uvádí,že hetrazán je prostředek na likvidaci vlasovce.
prosím o vyjádřeník této zaležitosti a o možnosti zakoupení toho přípravku.
děkují

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hetrazan

Kde se dá praziquantel koupit

Praziquantel lze koupit zde.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi KRÁLÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gondíkovec.

A můžete tyhle červy a parazity získat třeba z jídla, z masa nebo z ryb?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Jasně, že můžete. Však právě proto se musí třeba na tatrák kupovat co nejkvalitnější maso. Podle máte tři řešení - buď nejíst syrové nebo špatně tepelně upravené maso, nebo ho jíst, ale i se zásobou wurm-exu, nebo nejíst tataráčky ;-)

Zdroj: diskuze Králíček

Na co je lék praziquantel

V humánní medicíně se praziquantel vyrábí jako samostatný lék a je určen k terapii schistosomózy, dále tasemnic a střevních motolic. Pro lidské použití není praziquantel v ČR registrován. Ve veterinární oblasti se často vyrábí v kombinaci s jiným anthelmintikem, jako jsou například benzimidazoly, ivermektin či tetrahydropirimidiny, pro docílení kompletního odčervení proti všem vnitřním červům. Řada přípravků obsahující praziquantel je dostupná na českém trhu pro psy, kočky a koně.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi WURM-EX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Za sebe ti ho můžu jen doporučit. Já ho začala brát, protože mám doma psa a ti jsou hlavní přenašeči, takže když jsem se o těch červech dozvěděla, na nic jsem nečekala !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bambulka.

Spíše bych řekl, že tojsou kočky. Ty přenáší všechny možné nemoci a parazity. K malým dětem by třeba vůbec neměly.

Zdroj: diskuze Wurm-ex

Praziquantel příbalový leták

Účinné léčivo proti kožním červům (Gyrodactylus), žábrovým červům (Dactylogyrus) a tasemnicím (Cestody) akvarijních ryb.

Účinná látka: Praziquantel

1 ml přípravku DACTYMOR obsahuje 40 mg praziquantelu

Dávkování: 5 ml Dactymoru na 100 litrů akvarijní vody.

Před použitím vyměňte 3/4 vody v akváriu. Vypněte UV lampu, vyberte aktivní uhlí z filtru. Přidejte 5 ml Dactymoru na 100 l vody v místě proudění vody. Po 6 hodinách opět vyměňte 3/4 vody v akváriu. Následující den vyměňte polovinu vody v akváriu. Pro likvidaci vajíček parazitů opakujte léčbu po sedmi dnech. Během použití přípravku zajistěte v akváriu dodatečné provzdušňování, po vytvoření bakteriálního zákalu okamžitě vyměňte vodu v akváriu.

Obsah balení: 20 ml na 400 litrů vody.

Nepoužívat v akváriích s krevetami a slimáky.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi PARAZITI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pojka.

Tak to je zajímavé, taky se mi zdá, že mám tento problém.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel A..

Nechejte si tzv. Změřit parazity např. by Vám mohla poradit paní Hana Bláhová v Brně.

Zdroj: diskuze Paraziti

Uložení orgánů v těle – obrázek

Kde přesně se slinivka v lidském těle nachází? Na tomto obrázku můžete vidět uložení slinivky v našem organismu.

Umístění slinivky v těle

Zdroj: Umístění slinivky břišní

Diskuze

V diskuzi SIRNÁ MAST BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

dobry den koupila jsem si mletou siru a lékařskou vaazelinu a michala je dohromady ....zatím v malem množství ...mam obvy abych si neposkodila kuži zkusila jse natrit na ruce nic nepali ani nečervena ......svedi me okoli konecniku uz delší dobu vždy v noci a při styku s horkou vodou myslim že jsem nekde vysedla svrab ....uz jsem tři dny natirala a ted tyden vynechala a zlepseni se dostavilo ale ještě v noci pocituji svedeni ...vse peru a vyvřim na 90stupnu .....ted opakuji natirani znovu a věřim že to už uplne vymizí ....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Pokud vás svědí pouze okolí konečníku, půjde pravděpodobně o střevní parazity a ne o svrab. Doporučuji navštívit lékaře a přeléčit se tabletami.

Zdroj: diskuze Sirná mast bez receptu

Nebezpečí a rizika

Tyto přípravky obsahují buď soli vyšších mastných kyselin (klasické mýdlo), nebo různé typy tenzidů/detergentů (tekutá mýdla, šampóny, mycí prostředky a podobně). Klasická mýdla a některé tenzidy mohou tvořit zásadité roztoky a při vyšších koncentracích působit leptavě. Tyto látky mohou dráždit sliznice (oko, ústa) a trávicí trakt a vést ke zvracení, průjmům a tím i ke ztrátě iontů a dehydrataci. Zvracení je nebezpečné z důvodu možnosti vdechnutí pěny do dýchacího ústrojí a k rozvoji aspiračního zánětu plic.

V rámci první pomoci se nesmí vyvolávat zvracení. Zvířeti dáme napít vody nebo mléka, podání aktivního uhlí je možno zkusit, ale obvykle je to zbytečné, tyto látky se na něj ve větší míře nevážou.

Zdroj: Koupel na parazity

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dášena.

Jak se dívám na ty příznaky, tam mám pocit, že mám taky červy. Lidi, vy tomu vážně věříte?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Verime,,,je to dokazana vec,,,pokud neverite,,nechte se vysetrit primo na parazity,,,,u nas neni osveta lide se tim nezaobiraji

Zdroj: diskuze Příznaky

Popis červené vyrážky

Nebezpečné je celkové zarudnutí kůže těla (takzvaná erytrodermie), ke kterému došlo rychlým rozšířením z jednoho zarudlého místa nebo splynutím více zarudlých míst. Jedná se o zánětlivý proces vyvolaný různými kožními infekcemi, ekzémem, lupénkou, alergickou nebo toxickou reakcí na léky a podobně, rozšířenými (a tedy zkomplikovanými) na celé tělo. Pacientovi hrozí ztráta iontové a proteinové rovnováhy, je proto nutné být pod dohledem v nemocnici. Většina vyrážek je však pouze lokálního a méně závažného charakteru. Mohou být od sluníčka, poštípání hmyzem, roztoči a jinými parazity, po poranění holicím strojkem. Takové vyrážky brzy samy vymizí a není třeba je nijak ošetřovat. Pro zklidnění pokožky po opalování nebo popálení můžete použít například mléko nebo sprej s panthenolem. Proti sviluškám (sametkám), které trápí především zahrádkáře, doporučujeme požívat repelenty nebo Tea tree oil i preventivně v místech, kde nejvíce přiléhá oblečení. Řada vyrážek může být infekčního původu (bývá většinou horečka), zvláště u dětí se doposud setkáváme s planými neštovicemi, proti dalším exantémovým nemocem jsou totiž děti již od raného věku očkovány, a tak zarděnky nebo spalničky patří téměř do minulosti. Při oslabení imunitního systému nelze však ani tyto nemoci zcela vyloučit. Tato onemocnění ohrožují člověka hlavně svými komplikacemi (zápal plic, zánět mozkových blan a podobně). Pravé neštovice dostat určitě nemůžeme, tato zákeřná choroba byla ze světa díky očkování vymýcena.

Zdroj: Červená vyrážka po celém těle

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁKOŽKA SVRABOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dělala jsem všechny léčbydezinfekce praní žehlení sirné masti infektoscab už asi 3 roky vše se vždy vraci .mám tbl ivermectinu 3mg,jak to brát aby mi po tom nebylo špatně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ivermektin je jed a neměl by být užíván v žádné formě, pokud není předepsán lékařem a není získán prostřednictvím legitimního zdroje. Ivermektin nevyřeší váš problém k vaší spokojenosti. Ivermektin sice zahubí všechny parazity ve vašem těle, ale nezabrání opakování. Vy musíte nejdříve najít zdroj té nákazy a ten zlikvidovat. Svrab nevydrží bez svého hostitele déle než 3 dny. Odjeďte na tu dobu někam pryč a zbavte na 3 dny svoji domácnost všeho živého. Na svém výletu, než vejdete do svého nového ubytování, se natřete mastí Infectoscab a převlečte se do čistého. Svoje použité svršky dejte do igelitového pytle a dobře zavažte. Po návratu za 3 dny budete mít od svrabu klid.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zákožka svrabová

Škrkavka dětská – ASCARIS LUMBRICOIDES, škrkavka prasečí – ASCARIS SUUM

Velikost: 10–30 cm, často ale spíš nedorůstají maximální možné délky, v závislosti na tom, kolik mají místa v orgánu, kde dospívají. Vajíčko škrkavky nejčastěji polkneme s kontaminovanou potravou, nedostatečně tepelně upraveným masem, neumytou zeleninou, na pískovišti, v zemědělství, zvláště tam, kde lidé hnojili lidskými výkaly.

Vajíčko projde do žaludku, kde se žaludečními kyselinami rozruší jeho stěna a živá larva se dostane do tenkého střeva. Aktivně se provrtá stěnou střeva a dostane se krevním oběhem nejdříve do jater, pak do srdce, plic, případně do mozku. V plicích provrtává plicní sklípky a dráždí ke kašli. Vykašlaná larva je znovu spolknuta, a tentokrát už se usadí v tenkém střevě, dospěje, páří se a klade vajíčka. Proto je lépe sputum nepolykat, ale vyplivovat, abychom nevědomky neudržovali parazita v oběhu. Dospělá samice naklade denně až 200 000 vajíček, ročně je to 50–60 milionů. Škrkavky mohou ucpávat žlučovody, tenké i tlusté střevo, vytvářejí odulé břicho, protože napomáhají zadržování vody ve tkáních. Otoky pasu, končetin, obličeje, především očních víček, se připisují škrkavkám. Je třeba zvážit, zda některý typ obezity, která nereaguje na žádné diety, nemá souvislost právě s parazity. Ti mohou nejen způsobit průjmy, je-li jich relativně málo, ale i zácpy, pokud je jejich množství již tak velké, že střevo ucpou. Není ani neobvyklé střídání průjmů se zácpou. Dále plynatost. Při masivních infekcích mohou, zvláště v noci, ve spánku, škrkavky vylézat přes žaludek hltanem do úst, Eustachovy trubice, a dokonce do ucha.

Škrkavka přijímá potravu ústním otvorem i celým povrchem těla. Obírá nás o živiny. Veterináři znají pojem škrkavkové břicho u vyhublých štěňat s nafouklým břichem. Jistě vás také napadnou africké děti kost a kůže, ale s nafouklým bříškem – promořenost obyvatel Afriky škrkavkami je 95%. Z faktu, že se dělíme s parazity o živiny, vyplývá i nedostatek minerálních látek, vitamínů, bílkovin. Škrkavku dětskou lze nalézt i v kloubech a v kloubních váčcích. Způsobuje otoky a záněty, její toxiny zvyšují revmatoidní problémy. Pro škrkavku jsou také typické otoky horních víček. Každý parazit produkuje nějaký toxin a jejich kombinací se potíže násobí. Nikdo totiž nemívá parazita jediného.

Zdroj: Parazité v lidském těle

Jak poznat nadbytek soli v těle

Denní spotřeba soli by neměla přesáhnout 5 gramů, tedy přibližně dvě malé lžičky. Nadbytek soli se na našem těle podepíše ve formě vysokého krevního tlaku, otoků, nemocí oběhového systému, srdce i ledvin. Ledviny totiž ve snaze odbourat zvýšené množství soli ztrácí více draslíku, než by měly. To může být problém především u dětí, které draslík potřebují ke zdravému růstu. Proto dětem nepodávejte příliš slaná jídla a solte velice střídmě.

Zdroj: Nedostatek soli

Obrázek slinivky břišní

Zde můžete vidět, jak vypadá slinivka břišní.

Zdroj: Slinivka a její umístění v těle

Mravenčení v malíčku

Mravenčení v malíčku je nejčastěji způsobeno drážděním nervu nebo špatným prokrvením. Při dlouhodobém stavu zajděte k lékaři, který provede základní vyšetření a na základě výsledků doporučí adekvátní léčbu.

Zdroj: Mravenčení v těle


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP