Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉK NOSPA

OBSAH

Cibulový extrakt je všeobecné označení pro výtažek z cibule. Má stejně vynikající účinky jako extrakt z česneku. Tento výtažek se používal už ve starověké medicíně.

Zdroj: Cibulový extrakt

Diskuze

V diskuzi NOSPA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anonym.

No spa je skutečně velmi účinný lék, ale pak je nutné najít skutečnou příčinu bolestí,
(u lidí se projevuje zvětšením oblasti žaludku, přibýváním na váze žízní, křečemi, na které nic nezabírá, není špatné udělat podrobnější rozbor krve),
ale lékaři radí neužívat dlouho, ničí nějaké prospěšné bakterie.
Jistý čas jej lékárny u nás neměly, dal se koupit volně v Polsku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nospa

Použití u psů

U psů se nejčastěji NO-SPA podává při průjmech, zažívacích potížích nebo při problémech s močovým měchýřem.

Zdroj: Tablety NoSpa pro psa

Poradna

V naší poradně s názvem ŽALUDEČNÍ KŘEČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Řezníková.

Několik let občas /dříve třeba jednou za rok či dva, v poslední době cca jednou za měsíc,,mně postihne křeč . myslím, že v žaludku. Cítím tíhu a jakési sevřené - moje lékařka mi dala Nospu, která zabere během pěti, max. deseti minut. Cítím, jak se křeč uvolňuje ..... a mohu jíst následně cokoliv. Zatím jsem nevypozorovala, zda to mám po nějakém jídle, ale někdy se mi zdá že po mléku, jindy po syrové cibuli...... Alergie na cokoliv nebyla zjištěná, kolonoskopii jsem absolvovala cca před třemi lety, nezvracím, mám žlučníkový kámen, ale netrpím záchvaty.
Poradí mi někdo, kdo má stejný problém? Díky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle toho co píšete to vypadá, že u vás dochází k náhlým kolikám ve žlučovodu. Váš žlučníkový kámen se zvětšuje a dráždí okolní tkáně, proto tyhle problémy přicházejí čím dál častěji. I to, že vám na to pomáhá lék No-Spa, svědčí pro tuto hypotézu. Doporučil bych vám, abyste se zaměřila na svůj žlučník a nechala se vyšetřit alespoň ultrazvukem, nejlépe pak magnetickou rezonancí. Dobré by bylo takto vyšetřit celou dutinu břišní. Podle výsledků bych pak doporučoval se všeho nepotřebného v těle zbavit, tedy i toho kamene ve žlučníku. O zmíněné vyšetření můžete požádat u svého praktického lékaře nebo u specialisty gastroenterologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žaludeční křeče

Dá se sehnat NO-SPA bez receptu?

Preparát NO-SPA není možné zakoupit bez receptu v lékárně, nejedná se o volný prodej, ale o prodej na předpis. Tento preparát tedy nelze zakoupit ani online.

Zdroj: Tablety NoSpa pro psa

Dávkování pro psa

Preparát NO-SPA by měl být podáván pouze na doporučení veterinárního lékaře. Vyrábí se v tabletách o síle 40 miligramů a běžná dávka pro velkého psa je 1 tableta denně. Pro malé psy by měla být dávka poloviční.

V ojedinělých případech je možné podávat lék 2x denně.

Zdroj: Tablety NoSpa pro psa

Co je to NO-SPA

NO-SPA je lék předepisovaný u některých typů bolestí. Jeho účinnou složkou je sloučenina drotaverin. Drotaverin uvolňuje staženou hladkou svalovinu, což se označuje jako spasmolytický efekt. Dochází k relaxaci hladkých svalů a jsou utlumeny jejich křeče.

NO-SPA může mít efekt na různé bolestivé stavy, které souvisí s nadměrnou aktivitou a se stahy hladké svaloviny. Patří sem různé případy břišní bolesti, žaludeční obtíže, křeče břicha a některé formy bolesti.

Obsažený drotaverin hydrochlorid je myotropní antispasmodikum, kteréspasmolyticky působní na hladné svalstvo. Drotaverin indukuje laxaci hladkého svalstva a zvětšuje krevní cévy. Po perorálním podání přípravku se účinné složky rychle vstřebávají v gastrointestinálním traktu a pronikají do většiny orgánů a tkání a dosahují maximální plazmatické koncentrace během 1,5–2 hodin. Maximální koncentrace účinné látky je pozorována v synoviální tekutině v dutině kloubů a zůstává na terapeutické úrovni po dobu 12 hodin.

Chovatelé mají výborné zkušenosti s užíváním NO-SPA u psů, kteří trpí zažívacími nebo urologickými problémy.

Zdroj: Tablety NoSpa pro psa


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP