Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LEK PROTI BOLESTI V ZADECH NA PREDPIS

OBSAH

Léčba akné

Benzoylperoxid

Benzoylperoxid (BPO) má antibakteriální a keratolytický účinek, zároveň léčí vrchní vrstvu pokožky a poskytuje obnovu pleti. BPO působí proti poruchám keratinizace, která je způsobena pupínky na zádech. Aplikace BPO je považována za velmi perspektivní, protože nedochází ke vzniku rezistence jako u některých antibiotik. Nežádoucí účinky zahrnují mírné zarudnutí a suchost kůže. Ale na rozdíl od silnějších léků jsou tyto přípravky ještě mírné.

Při léčbě zad dochází k bělicím účinkům, proto je důležité nosit bílé oblečení, jiné barvy se nedoporučují. Přesná koncentrace léků musí být určena podle typu akné. Kůže na zádech není tak citlivá jako kůže na obličeji. Aplikace produktů BPO na záda je nabízena v krémové podobě, obsahuje i účinnou močovinu.

Differin gel

Differin gel se aplikuje přímo na poškozenou oblast s výskytem akné. Tyto léky jsou určeny k léčbě lehké a střední formy akné. Differin gel je pro léčbu akné na zádech vhodnější než benzoylperoxid, protože nemá bělicí účinky. Aktivní složkou Differin gelu je adapalene, což je retinoid. Differin je vhodný i pro léčbu otevřených pórů.

Finacea gel

Finacea gel je přípravek pro léčbu akné a pro lokální léčbu papulopustulózní růžovky (kožní onemocnění s puchýřky). Účinnou látkou finacea gelu je azelainová kyselina, která má antibakteriální účinky. Dávejte pozor, aby se tento gel nedostal do kontaktu s očima. Finacea gel je pouze na lékařský předpis.

Papulex gel

Papulex gel je rovněž určen k zevnímu použití na akné. Léčivá látka nikotinamid obsahuje vitamín B3, který je obsažen v malém množství ve svrchních vrstvách kůže. Papulex gel snižuje zánět, stabilizuje ochrannou funkci kůže a zlepšuje vzhled pleti. Papulex gel také inhibuje bakteriální reprodukci na kůži. Není na lékařský předpis.

Zdroj: Jak se zbavit akné na zádech

Diskuze

V diskuzi BOLESTI SVALŮ KLOUBŮ KOSTI , ZAD 5 MĚSÍCŮ PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Krausová.

Jsem 2 roky po chemoterapii a rok po ozařován, a v této době mám velké bolesti
v levé noze v koleně, bolest vystřeluje do lýtka i kýčle. Je to právě levá strana,
na které bylo operováno prso. Může bolest vyskytující se v levé noze souviset
s onkologickou léčbou? Prosím o odpověď na výše uvedený email.
S pozdravem
Jaroslava Krausová
Vyškov

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Siváková.

Dobrý den mám přez rok po chemoterapii a neustále se stupňuje bolest v zádech,kříži,kolenou při chůzi nebo delší stání.Pokud někdo víte jak se zbavit bolesti prosím odpověď na e-mail děkuji.

Zdroj: diskuze Bolesti svalů kloubů kosti , zad 5 měsíců po chemoterapii

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý večer potřebovala bych poradit na zádech mám bradavici.Můj syn mi d o ní rejpl nechtem a začala mi bolet .Když ležím tak mě překáží a bolí.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normálně zajděte na kožní. Tam vám bolestivý útvar vyšetří a poví vám postup k odstranění. Když to překáží a bolí, tak vám odstranění uhradí vaše zdravotní pojišťovna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice na zádech

Jak použít Aulin pro psa

Aulin je možné použít u psa, ale pouze na doporučení a předpis veterinárního lékaře. Ve veterinární praxi jej lze využít ve formě gelu nebo tablet.

Aulin gel – léčivou látkou přípravku Aulin gel je nimesulid, který patří do skupiny látek s protizánětlivými a bolest tišícími účinky. Aulin gel je určen k místní léčbě bolestivých projevů při poúrazových stavech, jako je podvrtnutí nebo zánět šlach.

Aulin tablety – jde o léčivý přípravek s účinky proti bolesti, zánětu a teplotě, patří do skupiny látek nazývaných nesteroidní antirevmatika. Používá se při akutní bolesti (například zubů, hlavy, zad, svalů, kloubů) či u bolestivých příznaků osteoartrózy (onemocnění kloubů). Přípravek není volně prodejný, je vázán na lékařský předpis.

Zdroj: Bolest u psa

Poradna

V naší poradně s názvem VYHŘEZLÁ PLOTÉNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Minaříková.

Dobrý den, již delší dobu mne trápí bolesti v zádech. Chtěla bych se zeptat na Váš názor na mou diagnozu...posílám v příloze kopii mé zdrav. dokumentace, děkuji mnohokrát, s pozdravem Lucie Minaříková.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte značně zanedbanou páteř. Celý život bez cíleného posilování kosterního svalstva si teď vybírá svou daň ve formě bolestivosti a vyhřezávání plotének. Nyní se musíte zamyslet jak dál a rozhodnout se, zdali zůstanete ve stejném stylu života jako doposud s těmito nepříjemnostmi a nebo zkusíte trochu cvičit a předejít dalším komplikacím. Sama změnu nezvládnete, proto bude lepší obrátit se na zkušeného fyzioterapeuta, který Vás naučí jak se správně starat o důležité svaly kolem páteře. Váš stav se sám od sebe nezlepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyhřezlá ploténka

Uhry na zádech

Akné na zádech může být závažnější a nepříjemnější formou, než je akné na obličeji. Zádové akné bývá často cystické, což znamená horší formu akné, která zanechává na pokožce nevzhledné jizvy. Navíc je ztížena lokální léčba, protože na zádech je problém s aplikací přípravků na akné. Obvykle je nutná asistence druhého člověka.

Akné na zádech je způsobeno zanesenými póry. Póry jsou ucpány v případě, kdy se na pokožce tvoří příliš mnoho mazu. K tomu stavu dochází v největší míře v období puberty, když se póry zanesou mazem. Akné na zádech může být obzvláště těžké, protože je na zádech více mazových žláz a kůže je silnější, což vede k vyšší odolnosti pupínků vůči léčebným prostředkům. Projevy akné na zádech mohou být způsobeny stresem, geneticky, případně díky hormonálním změnám. V každém případě hraje velkou roli psychika. V momentě, kdy se začnete pupínky velmi trápit, dojde obvykle ke zhoršení stavu. Léčba akné na zádech je prováděna pomocí léků na předpis. To vyžaduje návštěvu dermatologa a pečlivé vyšetření. U méně závažných projevů akné si vystačíte s domácí léčbou. Účinný prostředek na léčbu akné na zádech by měl obsahovat benzoyl peroxidu. Při užívání takových přípravků je však třeba mít na paměti, že zanechávají skvrny na oblečení. Při aplikaci buďte tedy velmi opatrní. Další možností domácí léčby akné na zádech jsou přípravky obsahující kyselinu salicylovou. Vzhledem k tomu, že je kůže na zádech mnohem silnější a odolnější, můžete prostředky i kombinovat. Zarudnutí či podráždění kůže v tomto případě nehrozí.

Uhry na zádech foto

Zde můžete vidět, jak vypadají uhry na zádech.

Zdroj: Uhry

Diskuze

V diskuzi VNITŘNÍ PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nastasja Farmer.

Přesně tak, když není vyrážka, tak to nikdo neřeší... mam ty samé bolesti, když to bylo nejhorší, strašné křeče v zádech směrem do žeber. Ted.jsem.si.odpocinula na nemocenské, ale pořád tam citim nejaky tlak nebo pnuti. Pásovy opar bez.vyrazky pry neexistuje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Ano, hrozné bolesti, záněty nervů, zimnice, zvýšená teplota,bolest hlavy,břicha...Bez výsevu nikdo nevěří...
Na zdravotnickém serveru zdraví.euro je uvedeno, cituji: Herpes zoster může mít i zcela atypický klinický obraz, kdy probíhá bez bolestí nebo bez výsevu puchýřků...
To by si měli lékaři přečíst...

Zdroj: diskuze Vnitřní pásový opar

Potničky u dětí

Tím, že je kůže novorozenců, kojenců a dětí velmi jemná a citlivá, je i náchylná ke kožním projevům a snadno se na ní tvoří puchýřky či vyrážky. Povrchní drobné čiré puchýřky připomínají kapky vody a snadno praskají. Vyskytují se téměř všude, tudíž i na zádech.

Příčiny

Termoregulace a funkce potních žláz jsou u dětí snížené a funkce mazových žláz naopak zvýšená, nadto je kůže novorozenců a kojenců velmi jemná a nesmírně citlivá na zevní podněty, tudíž také snadno náchylná ke kožním infekcím.

Zdroj: Potničky na zádech

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NA KŮŽI NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Potřebuji poradit s plísní na zádech. Objevila se u u mého otce, který je nyní trvale na lůžku. Bojim se, aby se mu to nerozmokvalo a netrpěl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U ležících pacientů se tyto problémy řeší omytím mýdlem, důkladným osušením a závěrečným natřením krémem Clotrimazol AL. Při této léčbě by měly tyto problémy do tří dnů začít mizet. Je to velmi častý a obvyklý problém například u lidí po infarktu na JIP.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň na kůži na zádech

Doporučení

Na trhu existuje několik tradičních výrobků na léčbu akné, je tedy potřeba při léčbě vyzkoušet, které léky budou vyhovovat právě vašemu typu pleti, zjistit, který přípravek bude pro vás nejúčinnější.

Zdroj: Jak se zbavit akné na zádech

Diskuze

V diskuzi MIRENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Za mě Mirenu nedoporučuji.Po zavedení bylo nejprve vše ok.Krvácení sice odeznělo,pouze jsem špinila,ale postupem času přibývali silné migrény,bolesti břicha,silné bolesti v zádech,občas nevolnost a pocity na zvracení,nadýmání,bolesti prsou a nekonečné přibývání na váze.Bála jsem se předčasného přechodu,ale pan doktor mě ujistil,že jde o nežádoucí účinky ohledně tělíska.Takže Mirena šla ven a já cítím úlevu.Kdybych nezměnila doktora,nevěděla bych nic!!!Musím podotknout,že nejprve jsem měla obyčejné tělisko za 1500 a vše bylo ok.Hold né vždy dražší sedne lépe

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta.

Úplně ten samý problém. Jsem objednaná na vyndání ...

Zdroj: diskuze Mirena

Potničky u dospělých – obrázky

Abyste mohli lépe posoudit, zda se u vás vyskytují právě potničky, zde je několik příkladů, jak vlastně vypadají.

Zdroj: Potničky na zádech

Diskuze

V diskuzi JAK SI PORADIT SE SVĚDĚNÍM KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Dobry den mám pořád svědění těla nejvic na zádech a na nohou , sem ohlupacenej na zádech i na prsou a břiše a jednou začas si to oholim nevím jestly to muže bejt od toho děkují za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak si poradit se svěděním kůže

Potničky u dospělých

Drobné začervenalé pupínky o velikosti 1–3 mm se objevují nejčastěji tam, kde je teplé a vlhké prostředí, u dospělých i na zádech a v kožních řasách. Citlivá místa je proto nutné nechávat co možná nejvíce na vzduchu, aby kůže dobře dýchala.

Příčiny

Potničky se nejčastěji objevují:

  • při horečce;
  • po nošení nevhodného oblečení;
  • po pobytu v horkém prostředí;
  • po delší cestě autem v letních měsících;
  • v noci;
  • při zvýšené námaze.

Zda se jedná o potničky, poznáte velmi brzy, neboť se vyskytují jen krátkodobě, po vhodném ošetření mizí zhruba během 2 dnů. Máte-li pochybnosti o příčině vyrážky, navštivte lékaře, aby vyloučil jakékoliv infekční onemocnění, popřípadě ekzém.

Zdroj: Potničky na zádech

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA NEUROLOGICKÉ BOLESTI ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Mokrá.

já zkusila už vše...mám naprosto zničenej žaludek ..slinivku-koketuji s mrtvicí a infarktem....potíže z léku Veral,který ale jako jediný 100%zabírá.... a nevím co si ještě vzít na tak staršné bolesti co mám v celých zádech...snažím se cvičit lehké cviky ale i to má za následek úporné a zesílené bolesti....mám nálezy na celé páteři,mám artrozu 3stupně a to všude, různé nálezy,nárůstky i jednou prokázané revma....v krvi....pak už ne...nevím co to vše zapříčinilo, ale je to děsné takto žít...bolí celá záda, koélena, šlapky nohou, i karpály,které mám po operaci....křeče do krku, k srdci, do břicha a ty jsou jako porodní ,,,,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka.

Již několik let se potýká s bolestí nártů není dne kdy by mi nebolely-v klidu v noci přes den kdykoliv,resim to léky od bolesti aulin,voltaren,nimesil které zaberou na tři Hodky -lecim se s artrozou na ortopedii,revmatologii ,užívám dva roky trexan 5mg jednou tydne-narty nemám oteklé,mam je vysoké,ale bolestivé,prosim o radu jak se zbavit bolesti

Zdroj: diskuze Léky na neurologické bolesti zad

Potničky u dětí – fotografie

U dětí je někdy problematické rozlišit, zda se jedná o potničky, nebo jiné onemocnění. Zde je tedy několik příkladů, jak vypadají potničky u dětí.

Zdroj: Potničky na zádech

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A JINÉ LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Hirschfeldová.

Dobrý den začala jsem užívat warfarin a deně užívám Magnezium+b+c vitamíny 3v1 mohu to společně užívat mám bolesti v zádech doktor mi předepsal Diclofenac,který ted nemohu užívat jaký jiný lék mohu užívat a co paralen co na migrénu děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Magnezium + B + C jsou vzhledem k Warfarinu neškodné. Diclofenac posiluje účinky Warfarinu a hrozí krvácení, můžete ho ale použít ve formě gelu, který se nanáší na bolestivá místa. Diclofenac je obsažen například ve Voltarenu. Vnitřně můžete na bolest užívat Paralen a nebo na předpis lék Tramadol.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Léčba skřípnutého nervu na hřbetu psa

Pro skřípnuté nervy je k dispozici jak tradiční, tak holistická léčba. Běžná veterinární léčba může zahrnovat protizánětlivé léky, léky proti bolesti, svalové relaxancia a někdy i uklidňující prostředky na podporu odpočinku. Na určitou dobu může být naordinován odpočinek v kleci.

Zdroj: Skříplý nerv u psa

Diskuze

V diskuzi AKNÉ NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Zbavila jsem se akné na zádech jediné za pomoci přípravku Tercon Skin Care, nic jiného mi nepomohlo.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné na zádech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP