Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉKAŘSKÝ PETROLEJ

OBSAH

Petrolej na rány

Petrolej se také hojně používá jako desinfekce a zastavovač krvácení při poranění – na řezné rány a různá povrchová zranění.

Petrolej na bolest v krku

V nedávných dobách se petrolej používal k léčbě bolesti v krku máčením pírka v petroleji a lechtáním s ním v krku. Takto nanesený petrolej vydesinfikoval sliznici v krku podobně, jako to umí například jód. Dnes by se dal petrolej do krku místo pírka aplikovat pomocí malého rozprašovače.
Jiný recept, jak použít lékařský petrolej na bolest v krku, je dát do úst lžičku cukru, na kterou se nakapalo pár kapek petroleje. Cukr nechat postupně rozpouštět a polykat. 

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ LEKAŘSKÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anička.

Petrolej lékařský kupujeme na petroleumd5.euweb.cz (je v homeopatické formě, příjemně chutná a pohodlně užívá). Je to opravdu zázračný všelék, užíváme jej celá naše rodina a doporučuji jej všem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Zdravím, také jsem tam napsala, ale zatím se mi nikdo neozval, fungují ještě? Děkuji za odpověď. J*

Zdroj: diskuze Petrolej lekařský

Petrolej jako lék

Ačkoli je petrolej smrtelný při požití, byl použit v průběhu dějin k léčbě řady onemocnění. Lidové léčitelství vidí petrolej jako silný protijed na hadí uštknutí a je také často používán k zabíjení vší. Petrolejový postřik je účinný zabíječ volně žijících komárů například ve stromech nebo jiné vegetaci. Jako aerosolový insekticid je petrolej hojně užíván v tropických oblastech jako prevence před komářím hmyzem. V rozvojových zemích s omezeným přístupem k medicíně, je petrolej často používán jako náhrada za alkohol a ošetřují se s ním rány a popáleniny. Lékařský petrolej dále zastavuje krvácení a také se s ním léčí atletická noha anebo hemeroidy.
 

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eda.

Homeopatický lékařský petrolej Petroleum D5 v prvotřídní kvalitě k dostání zde: petroleumd5.euweb.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ml007.

Tak pořád všichni sháněli bílý, čištěný nebo lékárenský petrolej a nám se ho po dlouhých peripetiích podařilo dovézt z Moldávie a uvést do prodeje. Problém je ten, že petrolej nikdo nebude letecky přepravovat a jestli danit a platit clo za doplněk stravy nebo za palivo :-) Jedná se o čištěný petrolej s výluhem z mladého ořešáku Todicamp (Todikamp), který odebíráme přímo od syna léčitele Todika. Je to ten preparát, který ve svých knihách hodně propaguje ruský léčitel G.P. Malachov drive.google.com/ope… ... W5LcF9pUHM. Máme k němu i hodně dalších informací, dokumentů atd. Založil jsem pro tyto účely i informační web www.lekarenskypetrol… , kde chceme shromažďovat informace a zkušenosti s jeho používáním. Produkt je ke koupi na www.foxylife.cz a zatím sbíráme zkušenosti. Během prvního měsíce zatím vyléčena vlastní a 3 cizí prostaty :-), zmírnění bolestí nohou a výrazné zlepšení křečových žil :-) nasazeno i při onkologických problémech, vypadá zatím slibně, výsledky na sebe snad nenechají dobře čekat. Výrobce Andrej Todika nám poskytuje i protokoly na jednotlivé nemoci a také recenze od uživatelů. Níže uvádím jednu z nich.

"Mozkový nádor ( recenze uživatelů)
Dobrý den, Andrey!
Po měsíci příjmu Todikampu dle vašich instrukcí, u mé dcery Naděždy, došlo k významnému zlepšení. Na druhý den přestala užívat léky proti bolesti, záchvaty se neopakovaly, po dvou týdnech užívání léku seděla bez podpory, a předtím, než začala přijímat Todikamp, byla upoutána na lůžko po dobu pěti měsíců !!!
dceřina diagnóza - mozkový nádor (prostřední komory). Bolesti hlavy se postupně zmenšují, normalizuje se chuť k jídlu, zvracení není. Po měsíci příjmu Todikampu sama stojí! !!!! Čtyřicátým dnem ... sama chodí!!! Pobolívají paty a nohy! Bolesti hlavy jsou skoro ty tam! A pokud existují, jsou menší. DOBRÁ CHUŤ K JÍDLU! Zvracení ŽÁDNÉ! ... Todikamp dělá divy! .. Děkuji moc! Naděžda, Ceadir-Lunga Moldavsko, květen 2010".
Přeji všem krásné dny. Kdo má zájem o další informace, kontakty na mne (Miloš Liška) jsou na stránkách FOXYLIFE.

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Historie petroleje

Petrolej se hojně vyrábí od roku 1846, ale skutečně populární se stal až o několik let později a jen díky práci několika chemiků ze vzdálených koutů světa. Petrolej Gaslight je společnost, která byla založena v roce 1851 a byla první společností na světě, která začala prodávat petrolej pro komerční i domácí použití.
 

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ LEKARSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

prosim vas nemate nikto na predaj cisty petrolej alebo niekoho kto ho predava alebo ma. Vopred dakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eda.

Homeopatický lékařský petrolej Petroleum D5 v prvotřídní kvalitě k dostání zde: petroleumd5.euweb.cz

Zdroj: diskuze Petrolej lekarsky

Obvyklé použití petroleje

Petrolej se používá především pro vytápění a jako aditiva při tankování vozidel. Až do doby než byla vynalezena elektřina, byl petrolej hlavním zdrojem osvětlení, jako známé petrolejové lampy nebo domácí petrolejové lucerny. Dnes petrolej ke svícení používají Amishi ve spojených státech. V civilizovaném světě je petrolej považován za příliš nebezpečný při použití v uzavřených prostorách, a jeho použití jako světelný zdroj je odrazeno mnoha zdravotními institucemi. Petrolejové ohřívače jsou populární v Asii, kde petrolej je snadno dostupný ve venkovních zásobovacích skladech, kde se prodává jako alternativní palivo pro kempinková kamna.
Petrolej se také používá jako primární zdroj paliva pro mnoho typů letadel, včetně raket, ve kterých je petrolej smíchán s kapalným kyslíkem, aby se dosáhlo dostatečného množství zdrojů tepla. Zatímco oficiálně nejsou žádné automobily, které mohou běžet jen na petrolej, tak mnoho lidí používá petrolej k tankování buď, aby prodloužili životnost jejich benzínu, nebo aby benzín v zimě nezamrzl. Je důležité si uvědomit, že petrolej je nestálý a těkavý jako benzín, proto by se s ním mělo zacházet po celu dobu s velkou opatrností před požárem.

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Poradna

V naší poradně s názvem PETROLEJ LÉKAŘSKÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARCELA DĚDOVÁ.

Dobrý den, kde mohu petrolej lékařský zakoupit??? Děkuji Marcela Dědová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Petrolej lékařský se prodává pod názvem Petroleum D5 a lze ho objednat zde: petroleumd5.sweb.cz

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Petrolej lékařský

Lékařský petrolej a babské rady

Petrolej na artritidu

Namočte citron v petroleji na jeden týden a pak přeceďte. Toto petrolejové tonikum lze použít na masáže kloubů postižených artritidou. Obvykle se masíruje dvakrát denně do ustoupení bolestí.
Další recept jak použít lékařský petrolej na artritidu mluví o tom, že se má smíchat petrolej se solí a takto pak nanášet na bolestivé klouby, na revmatoidní bolesti v kloubech a na namožené nebo bolestivé svaly. Říká se tomu petrolejová mast na rány a bolesti a hojně se používá v Indii, v Číně a na Dálném východě.

Petrolej na plíseň i ve vlasech i na lupy

Petrolej zlikviduje atletickou nohu a trichofycie. Atletická noha není nic jiného, než namožený nehet na palci nohy od častého běhání nebo chůze, pod kterým se utvořila plíseň. Trichofycie je plísňová infekce kůže, která se může vyskytnout jak u lidí, tak i u domácích zvířat, jako ovce, různý domácí dobytek, psi a kočky. Trichofycie je plísňové onemocnění vyvolané houbami rodu Trichophyton a Microsporum. Tyto plísně mohou vyvolávat charakteristické olupování kůže známé jako lupy ve vlasech, které petrolej dokáže léčit. Pravidelné používání petroleje na takto postižená místa dokáže zcela uzdravit od těchto typů povrchových plísní. Trichofycie postihují nejčastěji vlasaté a vousaté nebo chlupaté části pokožky, kde tvoří typické červeně ohraničené růžové olupující se fleky, někdy mokvající.

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ JAKO LÉKAŘSKÝ PROSTŘEDEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den , prosím , kde je možné zakoupit lékárenský petrolej- todikamp ? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Petrolej jako lékařský prostředek

Původ petrolejové barvy

Původ petrolejové modré není jasný, jedna teorie říká, že je pojmenována po modrozeleném odstínu nezpracovaného petroleje. Petrolej je produkt získaný frakční destilací ropy, s teplotou varu 150 až 275 °C (uhlíkové řetězce od C12 do C15). Petrolej byl poprvé připraven roku 1846 Abrahamem Gesnerem. Jindy je petrolejová modrá barva popisována jako šedší modrá s kapkou zelené. Anglicky se petrolejová barva řekne petrol color. Petrolejová barva je modřejší, blíží se tmavé námořnické modré, ale je v ní trocha zelené a může být i trochu „špinavá“.

Zdroj: Petrolejová barva

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKAŘSKÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Kotíková.

Prosím o sdělení, kde si petrolej mohu objednat. Děkuji. Kotíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Homeopatikum Petroleum D5 se dá objednat tady: petroleumd5.sweb.cz
Cena je 239 za 100 ml.

Zdroj: diskuze Lékařský petrolej

Kozlík lékařský v těhotenství

Nepoužívejte kozlík lékařský během těhotenství a kojení, protože nejsou k dispozici dostatečné údaje o jeho bezpečném užití v tomto období. Před užíváním jakýchkoli léčivých přípravků se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Zdroj: Kozlík lékařský

Základní informace o měsíčku lékařském

Měsíček lékařský je letnička, která pro svůj růst vyžaduje slunné a prostorné místo. Měsíčku lékařskému vyhovuje většina půd, která není příliš promáčená. Měsíček lékařský se rozmnožuje semeny, která jsou velká od 1/2 do 1 cm a mají srpovitý tvar. Výsev se provádí na jaře, ale klidně i v létě. Měsíček lékařský kvete od jara až do pozdního podzimu. Květenstvím měsíčku lékařského je úbor. Sběr květu pro léčivé účinky je doporučen ve fázi rozevírání úborů. V tuto dobu jsou lístky nejvíce mladé a hodnotné.
 

Zdroj: Měsíček lékařský

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ LEKARSKY KVALITNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarča.

Vím,že homeopatický petrolej(jestli je lékařský ???nevím-ale asi ano) se dal sehnat v Polsku.
Slyšela jsem také,jak je účinný na rakovinu.
Také se dá využít terapie EFT - viz internet.
Držím palce ! J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana albrechtová.

děkuji za zprávu:)zu

Zdroj: diskuze Petrolej lekarsky kvalitny

Co v sobě obsahuje Smilax lékařský?

Sarsaparilla veracruz - Smilax lékařský obsahuje zejména steroidní saponiny, rhynchophyllin, hirsutin, mitraphylin, beta sitosterol a glykosidy. Dále pak stopové prvky vápník, měď, železo, jód, mangan, draslík, křemík, sodík, síru. Vitamíny B - komplexu, vitamíny A, C a D. Smilax byl indiánům Jižní Ameriky velmi znám a byl jimi oblíben pro své tonizační a afrodiziakální účinky. Smilax totiž podporuje tvorbu testosteronu a progesteronu, čímž ovlivňuje i sexuální apetit u mužů i u žen.

Zdroj: Smilax lékařský

Měsíček lékařský - popis

Měsíček lékařský je bylina s bohatě větvenými sytě zelenými lodyhami a podlouhlými zelenými listy. Rostlina měsíčku lékařského dosahuje výšky 70 až 80 cm. Úbory květů mají až 8 cm v průměru a mají krásnou žlutou nebo oranžovou barvu. Používáme li rostlinu měsíčku lékařského k řezu květů, tak pokud lodyhu s květem uřízneme výše než 15 cm nad zemí, tak znovu obrazí a vykvetou. Rostlinám měsíčku lékařského se daří v propustné hlinitopísčité půdě, dobře zásobené živinami, na slunném místě, ale i v polostínu.
 

Zdroj: Měsíček lékařský

Diskuze

V diskuzi LÉKAŘSKÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Kotíková.

Prosím o sdělení, kde si petrolej mohu objednat. Děkuji. Kotíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sebastian.

levnejsi je v Polsku v soukromne I statni lekarne 100ml

Zdroj: diskuze Lékařský petrolej

Vnitřní použití měsíčku

Měsíček lékařský je to významný antioxidant, který zbavuje organismus různých jedů a chrání buňky před poškozením volnými radikály. Plní také dokonalou funkci přírodního antibiotika. Čaj chrání náš organismus v čase chřipek a nachlazení, kdy navíc podporuje pocení a působí také proti některým bakteriím v trávícím ústrojí. Pomáhá při onemocněních trávicího traktu, jako jsou záněty a vředy, stimuluje činnost jater a detoxikuje. Čaj z měsíčku se používá i jako podpůrná léčba při nádorových onemocněních, ale v tomto případě je potřeba skombinovat nálev s kopřivou a řebříčkem.  

Zdroj: Léčivý měsíček lékařský

Trittico cena

Lék Trittico je lék na lékařský předpis a je částečně hrazen z veřejného zdravotního pojištění. Aktuální cena doplatku na lék Trittico AC 150 po 60 tabletách, je zde: Trittico AC 150 cena.


Zdroj: Trittico

Pěstování

Kozlík lékařský se v České republice vyskytuje roztroušeně až dosti hojně zejména v nižších polohách. Roste na trvale vlhkých půdách bohatých živinami, zejména dusíkem. Roste jak v přirozených, tak i v druhotných společenstvech. Lze jej nalézt na vysokobylinných loukách, v lemových společenstvech, v údolních nivách a podél vodních toků i na synantropních stanovištích, jako jsou železniční náspy, silniční příkopy, hradní návrší a podobně. Nezřídka se také vyskytuje jako pozůstatek kultur. Vyskytuje se od nížin do kolinního a řidčeji až do submontánního stupně, kde roste v nadmořských výškách do 1000 metrů nad mořem. Celkový areál výskytu kozlíku lékařského sahá od střední a jižní Evropy až po Ural.

V České republice najdeme celkem 6 druhů kozlíků. Z nich jsou s kozlíkem lékařským zaměnitelné dva: kozlík ukrajinský (Valeriana stolonifera) a kozlík výběžkatý (Valeriana excelsa). Všechny tyto druhy jsou řazeny do skupiny blízce příbuzných druhů, označovaných jako Valeriana officinalis agg., a někdy se od kozlíku lékařského ani nerozlišují. Kozlík výběžkatý se od kozlíku lékařského liší zejména tvorbou nadzemních i podzemních výběžků a menším počtem lístků skládajících lodyžní listy. Kozlík ukrajinský kvete časněji než kozlík lékařský a má krátce řapíkaté až přisedlé střední lodyžní listy složené z většího počtu lístků. Na rozdíl od obou těchto druhů osídluje kozlík lékařský často synantropní stanoviště.

Zdroj: Kozlík lékařský

Kozlík lékařský

Rostlina patří do čeledi kozlíkovité. Kozlík lékařský je vytrvalá přímá bylina s charakteristickým pachem, dorůstající výšky asi 60 až 200 cm. Lodyha bývá přímá, v květenství větvená, rýhovaná a mimo uzliny lysá. Vyrůstá z krátkého silného vertikálního podzemního oddenku. Lodyžní listy jsou lichozpeřené, dlouze řapíkaté, složené nejčastěji ze 7 až 9 párů lístků. Lístky jsou kopinaté, obvykle 7 až 12 mm široké, na okraji hustě zubaté, na bázi často sbíhají na vřeteno listu. Koncový lístek bývá stejně široký jako postranní lístky. Květenství je hustý, větvený, latovitý vidlan, složený z drobných oboupohlavných květů. Květy jsou bílé až růžové, 3 až 6 mm dlouhé, nálevkovité, vonné. Tyčinky a čnělka vyčnívají z korunní trubky, která je na bázi mírně vydutá. Kozlík kvete v létě, nejčastěji v červenci. Plody jsou kopinaté, lysé, 2 až 3,5 mm dlouhé nažky. Bylina se sbírá v období od srpna do října, a to její podzemní část, tedy oddenek s kořeny. Droga se rychle umyje a suší na vzdušném místě. Vzhledem k tomu, že je silice soustředěna v buňkách těsně pod povrchem, je nutné drogu mýt velice opatrně a snažit se nepoškodit povrch kořene. Droga silně voní a je nutné ji chránit před kočkami.

Zde můžete vidět, jak vypadá bylina kozlík lékařský.

Zdroj: Kozlík lékařský

Je Condrosulf volně prodejný

Condrosulf 800 mg je pouze na lékařský předpis. U produktu Condrosulf 400 mg je dostupnost bez receptu, pacient však zaplatí platí celou částku. Koupit se dá v jakékoli kamenné i internetové lékárně.

Zdroj: Condrosulf 800 - recenze

Koupel z řepíku lékařského

Zhruba 200 g sušeného řepíku louhujte ve studené vodě přes noc. Další den pak zahřejte, sceďte a poté vlijte do teplé koupele. Setrvejte v ní cca 20 – 30 min. Koupel z řepíku se osvědčila především při kožních problémech a při hemoroidech. Pokud si dopřejte pravidelně jednou za rok koupel v řepíku, přispějete k celkovému posílení vašeho organismu.

Zdroj: Řepík lékařský


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Ing. Romana Šebková

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP