Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉKY NA BOLEST ZAD

OBSAH

Co znamená bolest chodidel v noci

Bodavá bolest může člověka potrápit i v noci. Bolest se může vyskytovat pravidelně mezi 3. a 4. hodinou ranní. Bolest se objevuje na spodní straně chodidla, spíše na palcové straně v místě nejvyššího vyklenutí. Občas bolest vystřeluje k vnitřnímu kotníku nebo do nártu. Pokud trpíte výše popsanou bolestí, pak může jít o problém způsobený špatným prokrvením nohou.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ BÉRCOVÝCH VŘEDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Citlivost v oblasti vředu je dlouhodobou záležitostí a vy jste vyléčení zvládl perfektně, určitě vám lékař předepsal léky proti bolesti. Končetinu je dobré během dne odlehčovat a to tak, aby byla nad rovinou hrudníku. Pokud dlouhodobě sedíte a nebo máte nevyhnutelné cestování, pokuste se s nohami pohybovat, aby se napomohlo žilnímu návratu krve zpět do srdce. Denně provádějte cévní gymnastiku nejméně třikrát denně po dobu asi 3 minut - kružte nohami v kotnících, přitahujte špičky, krčte a natahujte prsty u nohou. Dobré je pohybovat nohami při každé příležitosti. Pomáhá i masáž v okolí rány. Na ráně během masáže nechte vlhký čtverec – namočený ve vodě. Do okolí rány naneste mastný krém a jemnými pohyby masírujte celé okolí rány, můžete pokračovat cca 5 cm do okolí rány a také celý zbytek končetiny ke kolenu. Vždy postupujte od spodu nahoru k srdci. Tím pomůžete i lymfatickému systému. Masáž by měla trvat alespoň 5 minut. Hlavně nezapomínejte si odpočinout a to nejméně na 2 hodiny po obědě s podloženými končetinami. Toto onemocnění vyžaduje trpělivost a pevné nervy :). Výborný je Ok balsám na masáže, ale je dražší. Držím palce, Světlana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Špor Karel.

Děkuji za rady,které využiji v další léčbě,ještě ale dotaz jaké léky klidní bolest,doktorka mně nic nenapsala a běžně dostupné léky nefungují ibalgin,apd.

Zdroj: diskuze Léčení bércových vředů

Co znamená bolest chodidel ráno

Skřípnutí nervu nebo blokace nervu se projevuje bolestí vystřelující do okolních míst. Když ráno vstanete a šlápnete na nohu, dojde k podráždění vnitřní tkáně tou měkkou vnější a následně k blokaci nebo skřípnutí nervu, který pak způsobuje onu nepříjemnou bolest. Zkuste horký zábal na postižené místo. Pokud bolest nezmírní, navštivte neurochirurgii.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Já beru Paralen a ibobrufen a nic

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Silnější léky proti bolesti jsou k dostání jen na lékařský předpis.

Zdroj: diskuze Bolest zubu

Warfarin a Paralen

Bezpečně můžete užít na bolest léky, které srážlivost krve neovlivňují, například ty s účinnou látkou paracetamol (Panadol Novum, Paralen). To znamená, že k Warfarinu si Paralen v doporučeném dávkování vzít smíte.

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Jaké léky se mohou brát na bolest společně s lékem eliquis? Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

K léku Eliquis můžete na bolest použít pouze Paracetamol (Paralen), přičemž maximální dávka činí 2 tablety po 4 hodinách. Ostatní léky proti bolesti, které jsou volně prodejné zvyšují riziko krvácení. Pokud Paracetamol nestačí, tak pak již jedině lze použít léky na bolest, které jsou na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék eliquis

Léky na bolest zubů

Bolest zubů je většinou důvodem, kdy si vezme léky i ten, kdo je jinak příliš neuznává. Důležité je, abychom rozhodně nepřekračovali povolené dávkování a dali si také pozor na to, že pod různými názvy mohou být analgetika se stejným složením. Následky předávkování mohou být velmi vážné. Některá analgetika mají tendenci i k tlumení zánětu a otoku, takže mohou pomoci zásadním způsobem. Každopádně neberte dočasné odeznění potíží jako důvod, proč nenavštívit lékaře. Bolest zubu se totiž obvykle vrátí v tu nejméně vhodnou chvíli.

Zdroj: Co na bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem TRHANI ZUBU A BOLEST V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katerina.

Dobry den, vcera mi vytrhli osmicku a kdyz to prislo k sobe silene to bolelo. Po prasku na bolest to slo snest, nicmene zadny prasek mi nepomaha pri polknuti..vzdy mi na jedne strane krku vystreli tak silena bolest pri kazdem polknuti ze sliny radeji plivu ven..nejde spat ani nic. Mam horecky.. Jsem uz zoufala..nevite proc to je a co stim?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Při polykání sval jazyka přirozeně tlačí na dásně v místě osmiček a tím způsobuje bolest, kterou cítíte. Použijte léky proti bolesti, například Apoibuprofen 400 jednu tabletu po šesti hodinách. Kdyby bolest po dvou dnech neustupovala, tak navštivte svého stomatologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trhani zubu a bolest v krku

Bezpečné léky na bolest při Warfarinu

Níže uvedený přehled uvádí léky proti bolesti, které nezvyšují riziko krvácení u pacientů užívajících příležitostně antikoagulancia (PRN), protože nejsou NSAID. Mohou být také užívány pravidelně, ale v takovém případě by měl být INR zkontrolován asi 4–5 dnů po zahájení léčby a znovu asi o 10 dní později, aby bylo jisté, že nedošlo k interakci nově užívaného přípravku na léčbu bolesti s warfarinem.

Účinnost: Slabší léky proti bolesti

  • obecný název: acetaminofen
  • značka, příklady: Tylenol
Účinnost: Léky na středně silnou bolest
  • obecný název: tramadol, síran kodeinu, hydrokodon
  • značka, příklady: Ultram, Ultracet, Lorcet, Lortab, Vicodin
Účinnost: Silnější léky proti bolesti
  • obecný název: hydromorfon, meperidin, morfium, oxykodon
  • značka, příklady: Dilaudid, Demerol, MS Contin, Percocete

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A BOLEST ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

40 let trpim opravdu velkymi bolestmi zad, bez analgetik nemohu fungovat. Pred 4 tydny jsem dostala warfarin, ke kteremu nesmim uzit zadny lek tisici bolest,a protoze nemohu s bolesti zad vydrzet, nemohu se ani vratit do prace, ani doma nejsem schopna fungovat. Muze mi nekdo poradit, jak z teto patove situace? Protoze jinak skoncim na psychiatrii, muj aktivni normalni zivot skoncil. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

I když užíváte Warfarin, tak můžete použít některé léky proti bolesti. Na mírnou bolest můžete bez obav použít volně prodejný Paralen. Na tlumení silnější bolesti můžete použít léky na lékařský předpis, jako je Tramadol nebo Kodein.
Na silnější bolest je k dispozici Palladone-SR nebo Oxykodon. Zeptejte se svého praktického lékaře, který z léků bude pro vás vhodný a vyzvedněte si ho v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a bolest zad

Léky na bolest zubů

Pokud je bolest nesnesitelná a zubař není zrovna po ruce, tak si zkuste dát léky (analgetika), které pomohou od bolesti. Na bolest zubů zabírá látka ibuprofen (obsahuje ji například Ibalgin, Nurofen). Tyto léky začnou zabírat už po půlhodině a jsou volně prodejné.

Doporučuje se pravidelně používat speciální zubní gely a zubní pasty s vysokým obsahem fluoridu, který funguje jako prevence zubního kazu, ale slouží také k léčbě počínajícího zubního kazu tím, že zub remineralizuje. Tyto přípravky jsou vhodné k dlouhodobé péči o citlivý chrup – fluoridují, remineralizují odvápněnou zubní sklovinu a mají trvalý posilující účinek.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA NEBO WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gutlébetová Lubomíra.

Je mi 81 let, kardiolog mi vyměnil Warfarin za PRADAXU 110 mg. Mám artrozu obou kyčlí a kolen. Prosím Vás o Vaše doporučení, která analgetika mohu při užívání
PRADAXY brát. Předem Vám děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba Pradaxou je v podstatě za odměnu, protože oproti Warfarinu nemusíte držet žádnou dietu, ale jeden háček to má, a tím je velmi omezená možnost léčby bolesti volně prodejnými léky. Při Pradaxe můžete na bolest použít pouze paracetamol (Paralen). Maximální dávka paracetamolu může být 4 gramy za den, což je 8 tablet. Ale nezoufejte, protože na bolest existují další silnější léky vázané na předpis. Dohodněte se s lékařem, od kterého máte Pradaxu, aby vám předepsal vhodný lék na bolest.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa nebo warfarin

Aulin a Warfarin

Aulin může účinek Warfarinu nepříznivě ovlivnit. Ale podle výsledků vyšetření srážlivosti krve může lékař Aulin k Warfarinu předepsat a upravit dávkování, je-li třeba.

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ BEDER A NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Hamtáková.

dobrý den.Již 2měs.marodím se zády v oblasti beder.Bolest mi jde spíše do pánve.Ortoped mi dal léky meloxicam-tea15 .Trochu mě bolest povolila.Ale to mravenčení mi začalo před 3 týdny.Zdá se mi ,že se to zhoršuje.Děkuji za odpověd .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mravenčení beder a nohou

Léky proti bolesti

Abyste zmírnili poextrakční bolest, která nastupuje po odeznění anestezie, vezměte si běžný lék na bolest a chlaďte tvář v místě zákroku. Případný otok by se měl začít vstřebávat už druhý den po výkonu, bolest bývá bez problémů zvládnutelná běžnými volně dostupnými analgetiky. V den zákroku a den následující nevyplachujte ústa a nekloktejte, abyste nenarušili vznik „krevní zátky“ v ráně, která je velmi důležitá pro bezproblémový průběh hojení. Minimálně 24 hodin po zákroku nekuřte. Dodržujte pečlivě ústní hygienu, přičemž v okolí rány čistěte zuby velmi opatrně.

Zdroj: Bolest po vytržení zubu

Diskuze

V diskuzi NEUROPATIE NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David Golský.

Překvapil mě název kapitoly "Léčba neuropatie".
Kdo je o tomto zdravotním problému alespoň základně informován, tak ví, že neuropatie není konvenční/západní medicínou léčitelná! Lepší je nazývat věci pravými jmény, kupříkladu "Tlumení neuropatických bolestí".

Velmi všem doporučuji nejprve nastudovat vedlejší účinky (ano, zlomek z nich byl v článku zmíněn) doporučovaných chemických léků, jenž dramaticky negativně ovlivní život pacienta.
Dlužno dodat, že ne všem tyto léky pomohou, což není informace vycucaná z prstu, nýbrž je statisticky doložitelná.

Přeji všem takto postiženým zázrak uzdravení, přinejmenším v podobě zmírnění potíží/bolestí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Ňorkova.

mám nalomený palec na pravé noze který je i podle lékqře zhojený,ale bolest přetrvává
lékař opichuje kloub palce /prý je opotřebený/ ale šílená bolest přetrvává a to už 2 roky od úrazu
užívám jen běžné léky od bolesti,ale bolest přetrvává že se to někdy nedá ani vydržet
prosím poraďte co dělat od strašné bolesti palce děkuji

Zdroj: diskuze Neuropatie nohou

Léky na bolest zubů

Existuje celá škála léků na bolest, níže je jich vyjmenováno jen pár.

Ataralgin

Zde je možné zakoupit lék Ataralgin.

Nalgesin S

Tady je možné koupit Nalgesin s.

Saridon

Zde je seznam cen léku Saridon.

Valetol

Tady je uveden seznam cen, za které je možné koupit lék Valetol.

Brufen

Zde je k dostání lék Brufen.

Paralen

Tady je možné zakoupit lék Paralen.

Ibalgin

Zde je seznam cen léku Ibalgin.

Zdroj: Bolest zubů

Diskuze

V diskuzi NEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Vejtrubová.

Velké bolesti při chůzi i v klidu. Někdy mám problém dojít na určené místo.
Nechci brát léky na bolest. Neexistuje nějaký krém na bolest. Díky za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Neuropatie dolních končetin příznaky

Podrážděný žlučník

Žlučníku nesvědčí hodně tuků a smažená jídla. To vede k jeho přetěžování, podráždění a k tvorbě žlučových kamenů. Při podráždění žlučníku se vyskytuje bolest v pravém podžebří vystřelující do zad až k pravé lopatce, která může být spojena s plynatostí, nadýmáním, škytáním, říháním, průjmem, nauzeou i zvracením, někdy i teplotou.

Léky, které se užívají při léčbě onemocnění jater, žlučníku či žlučových cest, jsou léky, které ulevují od bolesti v podžebří a rozpouští žlučové kameny. Když užíváte léky na žlučník, vyvarujte se mastných, smažených a sladkých jídel.

Zdroj: Žlučníkové problémy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA CHOLESTEROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Prosím vás kdo mi poradí
užívala jsem Sorvasta lék na cholesterol a mám svalové křeče
léky na bolest nepomáhají a v nemocnici na neurologii mi řekli
že to nic není vážného a poslali mě domů, jsem předávkovaná
léky od paní doktorky a teť mám už asi měsíc bolesti svalů.
Masáže mi ze začátku pomohli,jelikož jsem léky brala dál
tak mám bolesti v levé noze koleno a v přední část stehna.
Prosím vás může mi někdo pomoci .Děkuji Kejíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V příbalové informaci k léku Sorvasta je přesně napsáno toto:
"Přestaňte užívat přípravek Sorvasta a vyhledejte ihned lékařskou pomoc, pokud zaznamenáte kterýkoli z následujících nežádoucích účinků:
Neobvyklé bolesti Vašich svalů, které pokračují déle, než byste očekával(a). Vzácně mohou pokračovat do závažného stavu případně ohrožujícího život známého jako rabdomyolýza."
Doporučuji následovat toto doporučení, přestat užívat tento lék a ihned vyhledat lékařskou pomoc. Podobných léků ze skupiny statinů je celá řada, které se dají vyzkoušet místo Sorvasty. Případně se dá změnit styl vedení léčby s použitím jiných postupů, abyste nemusela tento lék vůbec používat. Určitě se dohodnete se svým praktickým lékařem na lepším řešení. A když ne, tak zkuste nalézt jiného lékaře, který bude více ochotný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na cholesterol

Volně prodejné léky

Orální antiseptika – jde o přípravky s antiseptickým účinkem, případně kombinované s lokálně anestetickým, ulevujícím od bolesti.

Lokální antibiotika – přípravky pro lokální použití v krku s antibakteriální látkou.

Regenerační přípravky – podporují hojení a regeneraci sliznice.

Zdroj: Co na bolest v krku

Co na menstruační bolesti

Bolesti při menstruaci můžete zvládnout například pomocí:

  • volně prodejných léků na bolest – analgetika (nejznámější je Ibuprofen, Apo-Ibuprofen, Nurofen);
  • léků s vyšším obsahem železa – pomáhají pří zvýšené ztrátě krve; doporučí vám je gynekolog;
  • speciálních léků na menstruační bolesti – utlumují i silné křeče a stahy dělohy; doporučí vám je rovněž gynekolog;
  • bylinek a čajů – pomáhají například meduňka, kontryhel, sezam a maliník;
  • vitaminů a minerálů – pomáhá hořčík a vápník, ty se někdy prodávají i jako součást multivitaminových přípravků.

Lékaři doporučují, aby se některé léky užívaly před samotným nástupem menstruační bolesti, částečně tak pomohou její průběh zmírnit.

Když léky na menstruační bolesti nemáte, první pomocí bude teplo, masáž, dostatečný přísun vitaminů a minerálů.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Dna a její léčba léky na předpis

Dna je forma zánětlivé artritidy projevující se opakujícími se záchvaty zčervenání, bolesti, horkosti a oteklosti kloubů. Obvyklým výsledkem je ztuhlost a otok. Někdy lidé mohou pociťovat akutní bolest a otok, který se vyskytuje několik málo hodin. Ve většině případů je příčinou dny přetížení kyselinou močovou. K tomu dochází z důvodu neefektivního odstraňování odpadu nebo nadměrné tvorby této kyseliny.

K léčbě dny se používají léky na snížení koncentrace kyseliny močové v krvi. Při akutních problémech se předepisují léky proti zánětu (antirevmatika, analgetika). Někdy mohou být podávány i léky na úpravu pH moči, aby nedošlo k tvorbě močových kamenů.

Během léčby se musí dbát na dostatečný přísun tekutin, protože dostatek tekutin omezuje tvorbu kyseliny močové.

Alopurinol je lék, který blokuje enzym xanthinoxidázu, který je odpovědný za tvorbu kyseliny močové. Alopurinol snižuje i nadměrnou syntézu purinů v těle.

Zdroj: Léky na kyselinu močovou

Jak léčit pooperační bolest v krku

Poranění při intubaci a tím i bolest v krku po operaci samozřejmě připadají v úvahu. Doporučuje se návštěva lékaře ORL, pokud bolesti přetrvávají. V době hospitalizace se tyto bolesti a nepříjemné stavy řeší individuálně. Obecně se po intubaci s projevy poškození sliznice, jako je pálení, bolest v krku, poruchy polykání, poruchy hlasu, používají Priessnitzovy obklady, inhalace, eventuálně kortikoidy.

Zdroj: Bolest v krku po narkóze

Léčba

Léčba bolavých chodidel zespodu je individuální a řeší se dle stavu pacienta. Při propuknutí bolesti je nejlepší radou odpočinek a klid, následně může pomoci přiměřené cvičení a masáže. Klíčová je však léčba příčiny onemocnění. Na útlum bolestí nabízí moderní medicína analgetika, protizánětlivé látky, opioidní analgetika, myorelaxancia, tyto léky však ve většině případů neřeší příčinu onemocnění a mohou tedy maskovat závažnost onemocnění. Z bylin lze použít kafrovník, kostival, listnatec či zázvor.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP