Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉKY NA IMUNITU PRO DOSPĚLÉ

OBSAH

Perfalgan

Perfalgan je indikován ke krátkodobé léčbě středně silných bolestí, zvláště po chirurgických výkonech, a ke krátkodobé léčbě horečnatých stavů v případech, kdy je intravenózní podání odůvodněné. Je určen pro nemocniční léčbu.

Injekční lahvička o obsahu 100 ml je určena pro dospělé, mladistvé a děti s hmotností přesahující 33 kg. Injekční lahvička o obsahu 50 ml je uzpůsobena pro novorozence narozené v termínu, kojence, batolata a děti s hmotností do 33 kg.

Léčivou látkou je paracetamolum. 1 ml obsahuje 10 mg účinné látky paracetamolum.

Zdroj: Léky obsahující paracetamol

Poradna

V naší poradně s názvem GROPRINOSIN PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Motyková.

Prosím o radu jestli se dá přípravek použít v kombinaci s léky godasal....děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Groprinosin obsahuje účinnou látku inosin pranobex, která posiluje imunitu při virových infekcích. Lék Godasal obsahuje kyselinu acetylsalicylovou na zmírnění horečky a tlumení bolesti. Oba tyto léky je možné společně užívat, protože nemají žádnou vzájemnou interakci.

Groprinosin by se neměl užívat společně s léky na dnu, jako jsou inhibitory xantinoxidázy (allopurinol), léky zvyšující vylučování kyseliny močové a diuretika, včetně thiazidů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Groprinosin příbalový leták

Spirulina na imunitu

Řada testů na zvířatech naznačuje, že spirulina zvyšuje produkci protilátek potřebných k boji s infekcí pomocí proteinů a buněk. Podle těchto výzkumů spirulina zlepšuje u testovaných zvířat imunitu a pomáhá rychleji odrážet infekci a chronické nemoci, jako je rakovina. U lidí zatím toto použití nebylo testováno. Klinická studie, která se týkala lidí, byla zaměřena na jiný typ řasy s názvem chlorella, která mírnila imunitní reakci na vakcínu proti chřipce.

Zdroj: Vodní řasa spirulina

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA IMUNITU PRO DĚTI DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Ja jako matka se taky hodne ohlizim na stav i sve imunity, aby jsme si to porad nepredavali navzajem s detmi, muzu doporucit napriklad bion3.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Mě osobně se vyplatila používat kozí kolostrum.

Zdroj: diskuze Léky na imunitu pro děti diskuze

Kolostrum

Jako součást mateřského mléka je první výživou novorozence po porodu (produkuje se zhruba do 48h po porodu). Je známou skutečností, že kojené děti stonají méně než nekojené. Kolostrum výrazně posiluje imunitní systém, proto je vhodný k užívání i při chronických onemocněních. Jako prevence ho lze užívat od podzimu do jara, dokáže zvýšit obranyschopnost organismu před řadou bakteriálních či virových infekcí. K posílení imunity se používá kravské kolostrum, které je ve srovnání s lidským až 40x bohatší na biologicky aktivní látky (např. Barny's Kolostrum Synermune™). Užívání je bez vedlejších účinků, vhodné pro děti i dospělé. Kromě imunity má kolostrum příznivý vliv na trávicí trakt, je ideálním doplňkem antibiotické léčby. Další složkou kolostra jsou růstové faktory, které usnadňují hojení ran po operacích a úrazech. Mezi látky stimulující imunitu patří pak především imunoglobuliny, cytokiny, laktoferin, růstové faktory, komplexní spektrum esenciálních a semiesenciálních aminokyselin, vitaminy (A, D, E, C, B1, B2, B6, B12, kyselinu listovou, kyselinu pantothenovou, biotin, niacin), minerály a stopové prvky (sodík, draslík, vápník, fosfor, hořčík, železo, jód, chrom a další).

Zdroj: Jak podpořit imunitu

Poradna

V naší poradně s názvem CO MOHU UŽÍT NA BOLEST PŘI LÉČBĚ VARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Urbanovská.

nikde nemohu zjistit, čím mohu ztlumit bolest páteře po úrazu při užívání warfarinu. Momentálně mám parametr INR 4,9, takže nyní warfarin neužívám. Děkuji za radu, protože mám dost silné bolesti a nevím, co dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S Warfarinem můžete z volně dostupných léků tlumit bolest jen paracetamolem (Paralen), přičemž nesmíte překročit maximální denní dávku paracetamolu pro dospělé, která činí 4 gramy! Paracetamol se nehodí pro dlouhodobé užívání. Když paracetamol nebude stačit, tak jsou k dispozici další léky, které je možné užívat s Warfarinem, ale ty jsou na lékařský předpis. Takže, až půjdete pro recept na Warfarin, tak zároveň poproste o recept na lék proti bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co mohu užít na bolest při léčbě varfarinem

Kapky Vigantol

Vigantol kapky obsahují vitamín D, který je určen k léčbě pro děti i dospělé.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Poradna

V naší poradně s názvem KLOUBNÍ VÝŽIVA PRO PRO DOSPĚLÉ OSOBY UŽÍVAT ALAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Piroh.

Dobrý den,
existuje podobný přípravek ALAVIS i pro lidi na klouby?
V případě , že ano kolik stojí a kde můžu objednat?

Piroh

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravků pro lidi se stejným obsahem jako Alavis je celá řada. Nejznámější je Proenzi a GS Condro. Cena na tři měsíce bývá okolo 800 Kč. Aktuální cena je vidět zde: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kloubní výživa pro pro dospělé osoby užívat alavis

Použití léku

Vigantol kapky slouží k prevenci a léčbě stavů s náchylností ke křečím, způsobených sníženou hladinou vápníku v krvi (hypokalcémie), křivice (rachitis), měknutí kostí (osteomalácie), poruchy funkce příštítných tělísek (hypo- a pseudohypoparatyreózy). Lék je určen pro dospělé i pro děti.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Diskuze

V diskuzi CARZAP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Moldrzyková.

Carzap má jako možné vedlejší účinky uvedeno: snižuje imunitu, způsobuje
horečku, bolesti v krku, zánět průdušek, snižuje počt bílých krvinek ap.
Je vhodné začít brát tento Carzap právě v této době, kdy otřebujeme silnou
imunitu? Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Carzap

SPC

Zde je odkaz na stažení SPC.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Diskuze

V diskuzi UMÍTE NAKUPOVAT LÉKY NA INTERNETU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena klonkova.

neumim a ani bych do toho nesla. Rada mam overenou lekarnu a prehled o cenach, akcich a vyhodach a tyky o tom, kolik vam proplati pojistovna ... Takhle kupuju "po starem zpusobu" vitaminy a enzymy (konkretne curenzym) na imunitu a vim presne, kolik to kde stoji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Umíte nakupovat léky na internetu?

Probiotika

Vyskytují se v trávicím traktu, který osidlují a brání jiným bakteriím v jejich nežádoucím přemnožení. Výsledkem správného fungování a rovnováhy našeho trávicího ústrojí je posílená imunita a odolnost vůči nejrůznějším onemocněním a infekcím, neboť tenké střevo je nejdůležitějším zdrojem buněk lidského organismu podílejících se na imunitních reakcích. Pravidelný přísun probiotik snižuje výskyt infekcí, zánětů a také alergií či jiných onemocnění.

Zdroj: Jak podpořit imunitu

Diskuze

V diskuzi IMUNITA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nella.

Od malička mám problémy s imunitou a nic nepomáhá,.Máte nějaké rady? Jákékoliv prosím..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Imunita...Já s přítelem užíváme www.naturamed.cz/#!/… a nemůžeme si stěžovat :) Je tam hlavně kyselina listová, která pomáha udržet imunitu no :)

Zdroj: diskuze Imunita

Léky bez doplatku

Máme pro seznam léků, u kterých není při výdeji požadován žádný doplatek. Dostanete je v lékárně nebo v nemocnici zdarma. Kompletní seznam léků, které plně hradí zdravotní pojišťovna najdete zde: Léky bez doplatku.

Zdroj: Léky plně hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janka.

Co je vhodné na rýmu pro děti?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Smrkání, odsávání, mořská voda a případně sprej do nosu. Sprej do nosu musí být určen pro děti obvykle od dvou let. U dětí nejdou použít spreje pro dospělé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýma

Přírodní antibiotika

Ve výčtu látek s imunomodulačními účinky by neměly chybět ani tzv. přírodní antibiotika, jakým je např. extrakt z grapefruitových jadérek, který obsahuje bioflavonoidy a řadu dalších významných látek. Bývá součástí kombinovaných přípravků, ale lze ho zakoupit i samostatně. Mezi přirozená antibiotika se však řadí také česnek, oregano, brusinky atd. Pro jejich použití platí stejná omezení jako pro ostatní doplňky stravy – nelze je použít k léčbě akutních insektů, která vyžaduje nasazení klasických léčiv.

Zdroj: Jak podpořit imunitu

Poradna

V naší poradně s názvem RYBÍ TUK Z NORSKA V OMEGAMARINE FORTE + se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Flekacova.

Chci se zeptat,jestli může uzivat 10 létě dítě omegamarine forte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano. Pro děti je rybí tuk velice prospěšný. Dávkování je stejné jako pro dospělé, jak je uvedeno na obalu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je vhodná omega marine forte plus pro děti

Posílení imunity

Posílení imunity patří mezi často diskutovaná témata dneška. Obzvláště v zimních a časně jarních obdobích, kdy je vyšší frekvence výskytu nejrůznějších infekčních onemocnění dýchacích cest. Ke zvýšené nemocnosti přispívá hlavně počasí, teploty kolem nuly a jistě též snížená konzumace čerstvých potravin (zejména ovoce a zeleniny). Ve snaze předcházet infekcím hledají lidé různé způsoby, jak svoji imunitu posílit. Co je to vlastně imunitní system a jak funguje?

Zdroj: Názor lékaře na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi IMUNITA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

řekla bych, že máte slabou imunitu. Mohlo to být i těmi antibiotiky. Já měla podobný problém. Naštěstí jsem ho vyřešila a už jsem fit a zdravá. Začala jsem pravidelně preventivně užívat Hlívu ústřičnou 800mg. Ta je hodně silná a výtažky z hlívy hodně podporují imunitu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Imunita

Spirulina dávkování

Dávkování pro děti

I když již byla tato řasa použita u dětí, tak výzkumní pracovníci stále neznají bezpečnou a efektivní dávku pro osoby mladší 18 let. Spirulina by neměla být podávána dětem bez předchozí konzultace s lékařem.

Dávkování pro dospělé

Před započetím léčby u dospělých se doporučuje konzultace s lékařem nebo lékárníkem, kteří určí přesnou dávku pro konkrétního pacienta. Obvyklé dávkování spiruliny u dospělých je 4 až 6 tablet denně.

Zdroj: Vodní řasa spirulina


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš

MUDr. Martin Beránek

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP