Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉKY NA ŠTÍTNOU ŽLÁZU

OBSAH

Hubnutí při štítné žláze

Mnoho lidí trpících sníženou funkcí (takzvanou hypofunkcí) štítné žlázy, by mohlo o problémech s váhou dlouho vyprávět. Přesto je vliv poruch štítné žlázy na tělesnou hmotnost podle lékařů přeceňován. Souvislost je podle nich spíše nepřímá – hypofunkce štítné žlázy způsobuje únavu, zpomaluje metabolismus a snižuje výkonnost. Tyto příznaky pak mohou vést k přibývání na váze. Štítná žláza je podle některých odborníků zodpovědná za kila navíc až při výrazném snížení funkce, která je neléčená.

Zdroj: Babské rady na štítnou žlázu

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA ŠTÍTNOU ŽLÁZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA.

Zdravím chtela jsem se zeptát lečim se se štitnou žlazou -ZNIŽENÁ /HYPOTHYREOZA/
Kontrolu mám 1x za rok beru na to euthyrox 50mg. A na sono mi zistili že mám uzliny asi 10 ruzných velikosti co to znamená .DEKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Uzlíky na štítné žláze jsou pevné nebo tekutinou naplněné hrudky, které se tvoří ve vaší štítné žláze, malé žláze umístěné na spodní části krku, těsně nad vaší hrudní kostí.
Většina uzlíků na štítné žláze není vážná a nezpůsobuje žádné příznaky. Pouze malé procento uzlíků štítné žlázy je rakovinných.
Ačkoli většina uzlíků štítné žlázy není rakovinná a nezpůsobuje problémy, požádejte svého lékaře, aby vyšetřil jakýkoli neobvyklý otok na krku, zvláště pokud máte potíže s dýcháním nebo polykáním. Je důležité vždy vyloučit možnost rakoviny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Babské rady na štítnou žlázu

Čínská medicína na štítnou žlázu

Čím dál více žen se léčí na různé poruchy štítné žlázy. Zajímavé je, že v naprosté většině jsou postiženy ženy, muži jsou v těchto případech ušetřeni. Veškeré hormony jsou produkovány dráhou ledvin a jater, odkud jsou krví rozmísťovány po těle do místa určení – tak praví tradiční čínská medicína. Tuto jednoduchou zásadu je třeba neustále mít na paměti i pro případné další hormonální poruchy, které se netýkají štítné žlázy, ale třeba i vaječníků a podobně. Ženy mají dle čínské medicíny v převaze yinovou složku. Yin zde představuje veškeré tekuté části v těle včetně krve. Krev je pak dle čínské medicíny nositelkou hormonů, které si můžeme představit asi tak jako ryby ve vodě, respektive hormony v krvi. Krev je produkována v dráze sleziny, uchovávána v dráze jater a její cirkulaci zajišťuje dráha srdce. Dráha ledvin, která je nadřazena veškerému blahodárnému dění v organismu, dodává chybějící energii ze svých rezerv a řídí a kontroluje ty správné kroky a chod organismu. Z toho je zřejmé, které dráhy se podílejí na potížích se štítnou žlázou – dráha ledvin, jater, sleziny a srdce a krev jako taková. Z tohoto čínského pohledu se i odvíjejí a klasifikují různé poruchy štítné žlázy v organismu.

Z hlediska moderní medicíny je celá hormonální oblast tak trochu zahalena tajemstvím a značně komplikovaná, někdy i pro erudovaného odborníka. Endokrinologové (lékaři, kteří se zabývají poruchami žláz s vnitřní sekrecí) většinou buď hormony ubírají, nebo hormony doplňují (dosti často dlouhodobě, ne-li doživotně) a odstraňují poškozené orgány. V tomto ohledu se čínská medicína zaměřuje na léčbu příčiny, ne na následky. Sice pro to něco bude muset člověk udělat, něco to i bude stát, ale zdraví přece za to stojí. Ostatně, jak praví jedno čínské přísloví: Zdravý člověk má tisíce přání, nemocný jen jedno.

Zdroj: Babské rady na štítnou žlázu

Diskuze

V diskuzi LEKY A PRIBIRANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa Horvathova.

Dobrý den, mám problém s váhou je mi 21 let a vážím 39kg. Začala sem užívat pangamin ale zatím se nic neděje ani chuť k jídlu se nezvisila. Mám také štítnou žlázu a nevím co s tím nebo jaké léky skusit. Budu se také vdávat a bojím se že nenajdu šaty na nich 39 kg. Nemá někdo prosím naky typ nebo zkusenost???? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Leky a pribirani

Hyperfunkce štítné žlázy

Hypertyreóza je stav, kdy štítná žláza produkuje přebytek hormonů. Hlavními projevy jsou celkové zrychlení organismu, nemocný trpí poruchami spánku a je unavený. Působí hyperaktivním dojmem a častokrát pozorujeme úbytek na váze.

Příznaky snížené funkce štítné žlázy

Hypofunkce neboli snížená funkce štítné žlázy postihuje zhruba 1 % populace, ve věku nad 60 let pak více než 5 % populace. Hypofunkce je stav, kdy žláza neprodukuje dostatek hormonů, což se projevuje především celkovým zpomalením organismu. Nemocný je unavený, spavý, pohybuje se pomalu a rychle se vyčerpá. Pacienti mohou přibírat na váze, protože jejich organismus zadržuje tekutiny, které se hromadí hlavně v dolní oblasti končetin a způsobují tuhé prosáknutí kůže.

Zdroj: Babské rady na štítnou žlázu

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA A LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fanda.

Chtěl bych se zeptat, zda má chlorella vliv na účinek užívaných léků.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda-li můžu používat chlorellu?Mám zvýšenou štítnou žlázu,děkuji Anna.

Zdroj: diskuze Chlorella a léky

SPC

Zde je odkaz na stažení SPC.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Diskuze

V diskuzi IDEÁLNÍ VÝSLEDKY ŠTÍTNÉ ŽLÁZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Prosím o sdělení jaké jsou ideální výsledky krve na štítnou žlázu.

děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ideální výsledky štítné žlázy

Léky bez doplatku

Máme pro seznam léků, u kterých není při výdeji požadován žádný doplatek. Dostanete je v lékárně nebo v nemocnici zdarma. Kompletní seznam léků, které plně hradí zdravotní pojišťovna najdete zde: Léky bez doplatku.

Zdroj: Léky plně hrazené pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA ŠTÍTNOU ŽLÁZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA.

Zdravím chtela jsem se zeptát lečim se se štitnou žlazou -ZNIŽENÁ /HYPOTHYREOZA/
Kontrolu mám 1x za rok beru na to euthyrox 50mg. A na sono mi zistili že mám uzliny asi 10 ruzných velikosti co to znamená .DEKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Při Hashimotově nemoci dochází k napadání buněk štítné žlázy vlastním imunitním systémem. Bez vyřešení skutečných výživových příčin této nemoci nepřináší aplikace kortikoidů ani syntetických hormonů v lécích typu Letrox trvalé výsledky. Příčinou chronického zánětu a destrukce štítné žlázy při Hashimotově nemoci jsou určité konkrétní druhy potravin v naší stravě, vyvolávající autoimunitní reakce těla, které ničí štítnou žlázu a její enzymy. Používám testy, které určí, jaké potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jakou úpravou své stravy se této nemoci trvale zbavíte. Kontakt 608 155 338.

Zdroj: diskuze Babské rady na štítnou žlázu

Příbalový leták

Zde je odkaz na stažení příbalového letáku.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Karlová.

Dobrý den, mohu užívat chlorellu když nám nemocnou šťítnou žlázu, nesmím jíst ryby....nadbytek jodu. Děkuji za odpověď. Věra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Ahoj Věro, chlorella by ti neměla uškodit, ikdyž máš nemocnou štítnou žlázu. Já mám strumu a užívám chlorelu v cyklech 3 krát do roka. Vždy mám pak pocit více energie a upraví se mi i návaly a zažívání. Zkus to taky a pozoruj se, uvidíš sama. Chlorella je normálně bezpečná a většinou když nepomůže, tak ani neublíží, takže v klidu do toho.

Zdroj: diskuze Chlorella nebezpečí

Jak se rychle zbavit svrabu

Nejlepší cestou, jak se zbavit svrabu, je navštívit lékaře, který předepíše léky (léky na svrab) dle individuální potřeby.

Účinné látky na svrab používané v naší republice:

  • permethrin 5% se používá po dobu 8–12 hodin;
  • lindan (γ-benzen- hexachlorid) 1% na 8 hodin;
  • síra 2–20% v masti, pastě, tekutém pudru se natírá na kůži po dobu 3 dnů;
  • krotamiton 10%;
  • benzoylbenzoát 10% a 25%;
  • sulfiram 25%;
  • malathion 0,5%.

Zdroj: Volně prodejné léky na svrab

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renats.

Má omega marin forte vedlejší účinky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Dobrý den, můžu brát omegu 3kdyz beru prášky godasal na ředění krve, antidepresiva,prášky na štítnou žlázu, děkuji

Zdroj: diskuze Dotaz

Léky na dnu bez předpisu

Mezi volně prodejné léky při onemocnění dnou patří bromelin, omega-3 mastné kyseliny z rybího tuku nebo lněného oleje, které mohou snižovat hladinu zánětlivých leukotrienů, které poškozují tkáň. Zánět zmírňuje také vitamín C a E.

Při onemocnění dnou se dají využít i homeopatické léky:

  • Ammonium benzoicum (Ammoniumbenzoat)– při usazování krystalků kyseliny močové v kloubech.
  • Colchicum (ocún) – při zánětech palců u nohou, tuhých a horečnatých kloubech, při dně paty.

Zdroj: Léky na dnu bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN - CO MŮŽU JÍST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Vostrá.

Dobrý den ?
starám se o tetu,která užívá warfarin.Co ji mám dávat k jídlu? Má k němu dobrý vztah.Ale má problémy ,nevychází ji dobře qvik.Má 2.1.1.6,23.1.1.9,20.2.1.8,30.3.1.2.Je poslaná na interní vyšetření.Zajímá mě co ji mám vařit a vůbec připravovat k jídlu aby se to srovnalo.Jaké smí čaje ,nebo pít pouze vodu.Co zelenina ovoce?
Děkuji moc za odpověĎ.Tetě je 69 roků.Užívá léky na štítnou žlázu Euhtyrox 50mikro. na tlak prestanceneo combi 5 mg/1,25 a warfarin
S pozdravem J.Vostrá neteř

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro správnou funkci léku Warfarin je nezbytné, aby každý den teta přijala stravu s obsahem vitamínu K ve výši 90 mikrogramů. Ne více, ale ani ne méně - každý den stejně. Obvyklá česká strava založená na mase, omáčce a přílohách z mouky (těstoviny, knedlíky) nebo rýže je chudá na vitamín K a jedno takové jídlo obsahuje do 10 mikrogramů vitamínu K. Vitamín K se tedy musí navíc doplňovat prostřednictvím zeleniny. Nejvíce vitamínu K obsahují zelí, kapusta, ledový salát, brokolice, chřest, jarní cibulky a okurky. Například tři listy zelí, kapusty nebo salátu obsahují 90 mikrogramů vitamínu K a hodí se tehdy, když víte, že ten den nebyla strava bohatá na zeleninu, tak to s tím lze rychle doplnit. Aby však byla strava zábavná a přesto obsahovala potřebné množství vitamínu K, tak zde máme připravené jídelníčky. Můžete je vidět tady:

- Jídelníček při Warfarinu: www.warfarin-dieta.c…
- Jídelníček na týden: www.warfarin-dieta.c…
- Jaký čaj se smí při Warfarinu: www.warfarin-dieta.c…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin - co můžu jíst

Funkce štítné žlázy

Tkáň štítné žlázy je tvořena více typy buněk. Nejvíce zastoupeny jsou folikulární buňky (tyreocyty), jejichž úkolem je podílet se na tvorbě hormonů trijodthyroninu a thyroxinu. K produkci hormonů je zcela nezbytný jód, který je zde vychytáván z krve. Proto je důležité přijímat v potravě dostatečné množství tohoto prvku, aby mohly být hormony štítné žlázy, které jsou pro správný chod našeho těla nepostradatelné, tvořeny v dostatečném množství. Trijodthyronin a thyroxin se totiž podílejí na mnoha metabolických pochodech, zvyšují tvorbu bílkovin, odbourávání tuků, zrychlují procesy uvnitř buněk či ovlivňují spotřebu kyslíku. Zásadní je jejich funkce také při vývoji mozku u dětí.

V jiných buňkách, které se nacházejí ve štítné žláze, se tvoří kalcitonin. Ten se podílí na hospodaření s tělesným vápníkem, aby bylo jeho množství stále udržováno v rovnováze. Konkrétně tedy přesouvá vápník z krve do kostí, čímž například působí proti osteoporóze. Jeho funkce je opačná účinku parathormonu, což je hormon produkovaný příštítnými tělísky, který naopak zvyšuje množství vápníku v krvi.

Správná funkce štítné žlázy je pro organismus nesmírně důležitá. Tento orgán je náchylný k mnoha nemocem, nejčastěji pak na endokrinologické nemoci. Velmi často se setkáváme se zduřelou štítnou žlázou, jejími záněty, dále může docházet ke zvýšené či snížené produkci hormonů, ale i k výskytu nádorových procesů. Při včasné diagnóze je však v dnešní době většina onemocnění štítné žlázy dobře léčitelná. Záleží tedy především na ochotě nemocného spolupracovat s lékařem a důsledně dodržovat doporučenou léčbu.

Příštítná tělíska

K zadní straně štítné žlázy jsou obvykle pevně přirostlá takzvaná příštítná tělíska, jejichž počet se může u každého člověka mírně lišit, obvykle jsou však čtyři, dva páry u dolního i horního pólu štítnice. Ta jsou také součástí endokrinního systému lidského těla, jelikož produkují parathormon, který zvyšuje obsah vápníku v krvi.

Zdroj: Babské rady na štítnou žlázu

Diskuze

V diskuzi ENZYCOL STRONG POVER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš MaLý.

Dobrý den, s klouby mi pomohl Enzycol. Býval jsem hodně dávno vrcholový sportovec a problémy s koleny jsem měl neustále. Enzycol mužu jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lernka.

Dobrý den enzycol se bere na lačno. Já však beru na lačno euthyrox na štítnou žlázu.
Co tedy brát dřív? Je možné toto skloubit?
Děkuji.

Zdroj: diskuze Enzycol strong pover

Alergická reakce

Vážné alergické reakce způsobené léky na vyšší tlak jsou sice vzácné, ale je třeba se o nich zmínit, protože mohou mít smrtelné následky. Určité léky mohou způsobit otoky obličeje a krku a znemožnit tak dýchání. Nejprve zpravidla začínají otékat rty, a pak zbytek obličeje, někdy je to doprovázeno dýchavičnosti a dušností. Toto je velice nebezpečný a život ohrožující stav vyžadující rychlou záchrannou pomoc.

Zdroj: Léky na vysoký tlak a jejich vedlejší účinky

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A HLOH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Léčím se na fibrilaci síni a štítnou žlázu, Užívám Warfarin, digoxin, euthyrox a Micardis plus. Prosím je možné užívat čaj z hlohu? Slyšela jsem, že posiluje srdce. Děkuji za odpověď. Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hloh Warfarinu moc nevadí, ale ovlivňuje účinky Digoxinu. Ve vašem případě samovolně určitě hloh neužívejte. Domluvte se svým lékařem, od kterého máte recept na Digoxin na možnosti této doplňkové léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Pradaxa a jeho cena pro pacienta

Hodnoty štítné žlázy

V krvi převažuje tyroxin, který je pravděpodobně spíše prohormonem, je totiž mnohem méně účinný a v cílových buňkách je přeměněn na trijodthyronin. Přirozený poměr hormonů T4 a T3 vyloučených do krve je asi 20 : 1. Jen velmi málo hormonů štítné žlázy je v krvi volně, většina je vázána na bílkoviny, čímž ztrácí biologickou aktivitu; jen volné hormony jsou fyziologicky účinné. Normální hladina celkových hormonů štítné žlázy v krvi je asi 100 nmol/l tyroxinu a 1,8 nmol/l v případě trijodthyroninu.

Biochemicky, odběrem krve se vyšetřují tyto hodnoty:

  • TSH (thyreotropin)
  • fT4 (volný tyroxin)
  • anti-TPO (protilátky proti tyreoperoxidáze)
  • TRAK (protilátky proti TSH-receptoru)
  • volný tyroxin = free T4 (FT4) – tyroxin nevázaný na bílkovinné přenašeče, tedy okamžitě dostupný buňkám, je obvykle zvýšen u hyperthyreózy a snížen při hypothyreóze
  • celkový tyroxin = total T4 – celkové množství tyroxinu v krvi, hodnocení zvýšených či snížených hodnot je stejné jako u volného tyroxinu, ale výsledek tohoto testu může být ovlivněn například těhotenstvím nebo užíváním hormonální antikoncepce
  • celkový trijodtyronin = total T3, volný trijodotyronin = free T3 (FT3) – stejné hodnocení jako u předchozích testů, opět je přesnějším ukazatelem hladina volného T3
  • tyroglobulin Tg – u zdravého nedetekovatelné nebo minimální množství, zvýšený u thyroiditidy nebo nádoru štítné žlázy, v tomto případě se používá také pro hodnocení úspěšnosti léčby

Rozmezí referenčních hodnot hladiny hormonů:

  • TSH normální hodnoty 0,37–5,0
  • fT3 normální hodnoty 3,4–6,3
  • fT4 normální hodnoty 9,8–23,1

Zdroj: Babské rady na štítnou žlázu

Léky bez doplatku na nízký krevní tlak

Dihydroergotamin derivát námelových alkaloidů (ergotaminu), sympatolytikum, antimigrenikum

Zdroj: Léky na tlak bez doplatku

Operace štítné žlázy

O chirurgické léčbě štítné žlázy rozhoduje endokrinolog společně s chirurgem. K tomu, aby mohla být operace pacientovi doporučena, je nutná řada vyšetření. Je nutné vyšetření hladin hormonů štítné žlázy z krve, dále je nutné stanovit strukturu, velikost a přesné umístění štítné žlázy pomocí ultrazvuku, počítačové tomografie nebo magnetické rezonance. Pro posouzení metabolické aktivity štítné žlázy se používá scintigrafie. Pokud je ve štítné žláze zjištěno nějaké ložisko, je doporučována biopsie, kdy je tenkou jehlou odebrána část žlázy a laboratorně vyšetřena. Chirurgická léčba štítné žlázy je indikována v případě, že už selhala jakákoliv předchozí léčba. Je vhodná také pro léčbu zhoubných nádorů, při toxické strumě neboli nodulární strumě, nebo při takzvaném mechanickém syndromu, kdy se štítná žláza zvětší natolik, že utlačuje okolní struktury.

Chirurgická léčba nemocí štítné žlázy spočívá v tom, že chirurg odstraní celou štítnou žlázu nebo její část. V případě některých zhoubných nádorů vyjme i uzliny v jejím okolí. Odstranění celé štítné žlázy se nazývá totální tyreoidektomie, odstranění jednoho laloku má název lobektomie a odstranění převážné části štítné žlázy se označuje subtotální tyreoidektomie. Pokud jde o opakovanou operaci štítné žlázy, mluvíme o reoperaci. Samotná chirurgická operace štítné žlázy není pro pacienta příliš velkou zátěží. Provádí se v celkové anestezii, doba hospitalizace je průměrně 5 dní. Operace probíhá tak, že na krku je proveden řez dlouhý asi 10 cm a žláza je vyjmuta. Poté je rána zašita. V prvních dvou dnech po operaci je z rány vyveden drén, který je poté odstraněn. Tato operace nemívá časté komplikace. Některé z komplikací jsou způsobeny poraněním jednoho zvratného nervu, který žlázou prochází. Komplikace se projevují chrapotem po operaci, který se po několika měsících sám napraví. V horším případě může dojít k poškození obou nervů, které se projevuje dechovými potížemi, takže je potom někdy nutná tracheostomie (otvor do průdušnice) k obnově dýchání. Někdy se dostaví i zhoršené polykání, které také odezní. Komplikace se mohou dostavit i v oblasti rány. Rána může svrbět, bolet, špatně se hojit, zřídka se vytváří keloidní jizva (nápadná vystouplá jizva).

Po vyjmutí štítné žlázy je někdy nutné, zvláště u zhoubných nádorů, přistoupit k terapii radiojódem, který má za úkol zlikvidovat zbytky štítné žlázy, které nebylo možné vyjmout. Například u zhoubného nádoru zvaného medulární karcinom se po operaci provádí ozáření zvenčí. Po totální tyreoidektomii je naprosto nezbytné po zbytek života dodávat hormony štítné žlázy do těla ve formě tablet. Jako každá operace je i chirurgická operace nemocí štítné žlázy invazivním zásahem do vašeho těla, který s sebou nese zdravotní rizika a také nemalou dávku strachu a nejistoty. Avšak chirurgická léčba štítné žlázy je poměrně malý a časově nenáročný zákrok, který má jen opravdu velmi malé procento možných komplikací. Pokud budete plně spolupracovat se svým lékařem a uposlechnete jeho rady, představuje chirurgická operace nemocí štítné žlázy vysoce účinnou léčebnou metodu, která vás vrátí zpět do normálního života.

Zdroj: Babské rady na štítnou žlázu

Stav po operaci štítné žlázy

Problémy se štítnou žlázou se vyskytují v každém věku, od novorozence až po dospělého člověka. Častěji jsou poruchami štítné žlázy postiženy ženy. U závažnějších případů jsou pacientovi předepsány léky nebo chirurgické odstranění štítné žlázy. V dnešní době se subtotální neboli částečné odstranění štítné žlázy skoro neprovádí. Resekce (odstranění) části štítné žlázy spočívá v tom, že tkáň štítné žlázy částečně zůstává v operační zóně, která se pak obklopuje řezy. Pokud v budoucnosti ve zbývající části tkáně vznikne nádor, opakovaná operace má vysoký stupeň rizika a komplikací. Právě proto moderní medicína preferuje úplné odstranění štítné žlázy. Velikost pooperačního řezu na krku pacienta záleží na původní poloze a velikosti štítné žlázy. Také je důležitá sktruktura pokožky pacienta. Chirurgové nemocnice se v rámci možností snaží zanechávat co nejmenší defekt, přičemž vzniklá jizva měří cca 5–7 cm. Normálně je to tenký světlý pruh, který se za pomoci speciálních mastí a použití kosmetického laseru stává úplně neviditelným.

Zdroj: Lázně po operaci štítné žlázy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP