Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉKY NA ZÁNĚT NOSOHLTANU

OBSAH

Nepřestávající zánět nosohltanu

U chronických zánětů nosohltanu jsou příznaky různorodé a v průběhu onemocnění se mohou měnit. Nemocní udávají pocit cizího tělesa, zahlenění, sucho v ústech. Celkové příznaky jako teplota, únava, schvácenost, zpravidla chybí. Při opakovaných zánětech nosohltanu se uplatňuje imunomodulační léčba. Při dlouhém průběhu je léčba obtížná a často vede pouze k přechodnému zmírnění obtíží. Spočívá ve vyloučení všech faktorů, které mají špatný vliv na onemocnění, obzvláště kouření a tvrdý alkohol.

Zdroj: Zánět nosohltanu

Poradna

V naší poradně s názvem SILNĚ BOLESTI V JEMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Ahoj bolí mě v krku už asi tejden možná že díl SOU to silně bolesti při polikani vistreluje bolest do ucha a cítím v rku knedlík bojím se aby to nebyla rakovina. Jaký bolesti v rku má rakovina teploty nemám a ani nechraptim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Máte normální zánět nosohltanu. Rakovina to není. Buďto s tím zajděte na oddělení ORL a nebo zkuste aplikovat sprej nebo kloktadlo Jox. Do dvou dnů by měl zánět začít ustupovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Silně bolesti v jemu

Homeopatika na zánět nosohltanu

Homeopatické léky se nepředepisují podle názvu diagnózy, ale podle konkrétních projevů, které má každý jiné. Proto musí být lék individuálně vybrán. Můžete vyzkoušet lék Kalium bichromicum 30C. Lék se užívá naředěný ve vodě, 3–5 kuliček léku dejte do sklenice vody a popíjejte v průběhu celého dne (5x za den napít). Takto užívejte cca 7 dní, ale zlepšení by mělo být patrné do 2 dní. Pokud by nenastalo ani malé zlepšení do 4 dní, lék je špatný a bylo by dobré vybrat jiný. Na nosohltan je také vhodný Cinnabaris 5CH, později přikupte druhé balení 9CH. Při potížích cucejte 3–5 kuliček. Doporučuje se před i po užití cca 20 minut nic nejíst a hlavně se vyhnout mentolu ve žvýkačkách.

Zdroj: Zánět nosohltanu

Poradna

V naší poradně s názvem ZANET ŠLACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den.chtěla by sem se zeptat mam zánět slach na leve noze u kloubů. Mužů to lecit aji visnovou masti? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ne, zánět šlach se nedá léčit višňákem. Se zánětem šlach je třeba obrátit se na ortopéda, který určí protizánětlivé léky a doporučí vhodnou rehabilitaci. Po domácku můžete zánět šlach léčit pomocí Apo-ibuprofenu a klidového režimemu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zanet šlach

Léky na zánět nosohltanu

Při onemocnění lékaři doporučují nijak tělo nepřetěžovat. Zůstaňte doma, v teple, dopřávejte si dostatek tekutin. Je-li to nutné, užijte na bolest analgetika či antipyretika na snížení horečky. V případě, že se horečka neobjeví, zbytečně svůj organismus léky nezatěžujte a dopřejte svému tělu a vlastní obranyschopnosti, aby si s virem poradilo samo. Pitný režim je naprosto nezbytný (ideální jsou teplé nápoje). Určitě vám pomohou také Priessnitzovy obklady na krku a při neprůchodnosti nosu pak nosní kapky. U nosních kapek si však dejte pozor – bez lékařského předpisu se nesmí užívat déle než týden! Na čas se rozlučte s aktivním životem, či dokonce se sportem. Dopřejte si prostě na pár dní klid a odpočinek. U antibiotických preparátů platí obecně známé pravidlo. Antibiotika neúčinkuji proti virům, proto vám je ani zodpovědný lékař na virové onemocnění nepředepíše. Pokud ano, nejenže vám léky nepomohou a vy se rychleji neuzdravíte, ale současně si tím narušíte vlastní imunitní systém a obranyschopnost organismu. Až 90 % všech infekcí nosohltanu je virovým onemocněním.

Zdroj: Zánět nosohltanu

Diskuze

V diskuzi VYKAŠLÁVÁNÍ HLENU S KRVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Fialova.

Prosim Vas o vysvetleni, jaka muze byt pricina velmi zridka ranniho vykaslani krvaveho hlenu.Jsem po rozsahle operaci srdce,warfarizovana (1x jsem sla hned na vysetreni kviku,ktery byl v norme).Dale mam chronicky zanet nosohltanu a trpim onemocnenim Chopn I. Vim,ze je hodne pricin,jen kdyz se mi objevi
krev,dostanu obavy,aby mi nezacalo masivnejsi krvaceni.Warfarin uzivam uz 6.rok.Nemela bych mit zmenenou medikaci? Kvuli Chopn si provadim denne inhalaci s Vincentkou.Dekuji za odp
oved. Vlasta Fialova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radovan.

Pokud vykašláváte krev musíte ihned ke svému lékaři, může jít o spojitost s plicním lalokem na podporu kyslíku !!! Pokud máte BÍLÝ HLEN znamená to rozsáhlý zánět plic proto ihned k lékaři a na podrobné vyšetření zde pomáhají již pouze silná antibiotika !!!!

Zdroj: diskuze Vykašlávání hlenu s krví

Zkušenosti se zánětem nosohltanu

Zánět nosohltanu je infekce sliznice bez postižení mandlí. Nejprve dochází k infekci sliznice, na kterou organismus reaguje rozšířením cév a zvýšeným prokrvením v postiženém místě, což se projeví zarudnutím. Poté dochází k přesunu složek imunitního systému z cév do tkání a vzniká otok. Ten vede ke zduření a bolesti vlivem rozpínání tkáně.

Nejčastější forma přesunu infekce probíhá kapénkami uvolňovanými při kašli, kýchání či mluvení nebo při kontaktu s nakaženou osobou. Dle původce nemoci rozdělujeme zánět nosohltanu na virový a bakteriální.

Virový zánět nosohltanu se projevuje prosáklou sliznicí hrdla. S počínajícím zánětem přichází i bolest v krku a zvýšená teplota, které se zprvu nemusí projevit, nicméně bývají časté obzvláště u dětí. Mízní uzliny na krku jsou bolestivé a zvětšené. Bývá přítomen suchý kašel, zánět spojivek a rýma. Pokud se na sliznicích v ústech, především na měkkém patře a mandlích, objeví drobné puchýřky, jde většinou o herpetickou infekci takzvaného herpanginu, která je způsobena viry ze skupiny Coxackií.

Bakteriální zánět nosohltanu vzniká buď jako nová infekce, nebo jako komplikace probíhající virové infekce. Nejčastějším projevem bakteriální infekce je řezavá bolest v krku, která vystřeluje při polknutí do uší. Sliznice jsou prosáklé a zarudlé, místy se objevují bělavé povlaky. Onemocnění je potřeba ověřit mikrobiologickým vyšetřením – provede se výtěr z krku a nechá kultivovat. Krevní testy mohou odhalit probíhající zánět a jeho rozsah.

Nemoc většinou za pár dní odezní.

Zdroj: Zánět nosohltanu

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT MOČÁKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marťas.

Zánět močáku mě trápil docela dlouho. Dělám v dost chladném prostředí a problémy s močákem jsem míval hodně často. Pokaždé jsem dostal antibiotika. Pak mi kdosi v práci poradil Probilact. Co jsem ho začal brát, nevím, co to zánět je. Bomba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dani.

Zánět močového měchýře a ledvin mě trápí zrovna teď. Týden jsem brala antibiotika, ale nejsem úplně ok, tak jsem dostala další léky. KDyž jsem si je vyzvedávala v lékárně, doporučili mi Probiolact. Působí prý jako prevence proti opakování zánětu. No, snad to pomůže. Beru ho 3 dny a zdá se, že je to lepší.

Zdroj: diskuze Zánět močáku

Zánět jícnu - bylinky

Na zánět jícnu pomáhá kombinace těchto bylinek:

  • heřmánek lékařský – květ 25 g
  • dobromysl obecná – nať 25 g

Nálevu se pijí 3 šálky denně.

Zdroj: Zánět jícnu

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÉ OČNÍ KAPKY NA ZÁNĚT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den, můžete mi prosím někdo doporučit oční kapky, které by byly stejně účinné, jako Ophtalmo septonex. Když je například oko lehce zanesené, červené s malým množstvím bílého sekretu.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana Cirulli.

Opakovane mam zanet spojivek/praskle zilky.uplne cervene oko,trva to vzdy jeden mesic nez to zmizi.Leky na tlak beru.Obracimm se na vas jelikoz mi ocni lekar nepomohl/Dekuji.

Zdroj: diskuze Účinné oční kapky na zánět

Zánět žil v lýtku

Při zánětu žil v lýtku si zaslouží pozornost lékaře oteklé lýtko, které vzniklo bez zevní příčiny. Pravděpodobně se jedná o zánět žilního systému s možností vzniku trombu, a tudíž o závažné onemocnění s rizikem plicní embolie. V tomto případě je třeba vždy co nejdříve navštívit specializovanou cévní ambulanci.

Zdroj: Zánět žil dolních končetin

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT DĚLOHY U FENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Hackerová.

Dobrý den, je to moc dobře zpracovaný článek.Děkuji. Můžu se zeptat na názor na kastraci feny staré 13 a půl roku? Byla jí diagnostikována cystická hyperplazie. Hárá již 2 měsíce, lehce zvýšená teplota. Jinak bez příznaků, normálně vyměšuje, normálně jí. Jen velmi špatně snáší narkózu. Na srdíčku lehká šelest, bez meditace asi vzhledem k věku normální.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka Ohnemichlová.

Naší fence bude 11 let,si rok bere léky na srdce,asi mpřes měsíc ji léčíme na počínající zánět dělohy,kolik je běžná cena operace v tomto věku a je naděje,že bude vše v pořádku, a kolik nás bude stát pooperační léčba, nyní má za sebou 2 dobrání antibiotik, a pořád trochu krvácí,trochu více pije.

Zdroj: diskuze Zánět dělohy u feny

Zánět vnitřních žil na noze

U zánětu žil v noze je důležité rozlišit, zda se jedná o flebotrombózu, nebo o tromboflebitidu. Každý typ onemocnění totiž vyžaduje jinou terapii. Tato onemocnění patří vždy do rukou lékaře.

Zdroj: Zánět žil dolních končetin

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT ŽIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
prosím o radu a pomoc. Manželovi opuchla noha. Údajně je to povrchový zánět žil. Poraďte, prosím, co dělat a jak nohu co nejrychleji vyléčit.
Nemohla by mít na opuchnutí nohy vliv nedávno prodělaná operace prostaty nebo léky, které manžel užíval ? Otok je opravdu značný.
děkuji předem za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět žil


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP