Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉKY NA ZÁNĚT ŽIL

OBSAH

Kapky na zánět spojivek

Na bakteriální zánět spojivek se využívají antibiotikové kapky do oka. Ty vám může předepsat pouze váš oční lékař. U alergického zánětu spojivek je zase třeba používat protialergické přípravky. Na začátku se používá antihistaminikum. Na virový zánět se využívá oftalmologikum.

Zdroj: Zánět spojivek

Poradna

V naší poradně s názvem ZANET ŠLACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den.chtěla by sem se zeptat mam zánět slach na leve noze u kloubů. Mužů to lecit aji visnovou masti? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ne, zánět šlach se nedá léčit višňákem. Se zánětem šlach je třeba obrátit se na ortopéda, který určí protizánětlivé léky a doporučí vhodnou rehabilitaci. Po domácku můžete zánět šlach léčit pomocí Apo-ibuprofenu a klidového režimemu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zanet šlach

Homeopatika na zánět nosohltanu

Homeopatické léky se nepředepisují podle názvu diagnózy, ale podle konkrétních projevů, které má každý jiné. Proto musí být lék individuálně vybrán. Můžete vyzkoušet lék Kalium bichromicum 30C. Lék se užívá naředěný ve vodě, 3–5 kuliček léku dejte do sklenice vody a popíjejte v průběhu celého dne (5x za den napít). Takto užívejte cca 7 dní, ale zlepšení by mělo být patrné do 2 dní. Pokud by nenastalo ani malé zlepšení do 4 dní, lék je špatný a bylo by dobré vybrat jiný. Na nosohltan je také vhodný Cinnabaris 5CH, později přikupte druhé balení 9CH. Při potížích cucejte 3–5 kuliček. Doporučuje se před i po užití cca 20 minut nic nejíst a hlavně se vyhnout mentolu ve žvýkačkách.

Zdroj: Zánět nosohltanu

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT MOČÁKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marťas.

Zánět močáku mě trápil docela dlouho. Dělám v dost chladném prostředí a problémy s močákem jsem míval hodně často. Pokaždé jsem dostal antibiotika. Pak mi kdosi v práci poradil Probilact. Co jsem ho začal brát, nevím, co to zánět je. Bomba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dani.

Zánět močového měchýře a ledvin mě trápí zrovna teď. Týden jsem brala antibiotika, ale nejsem úplně ok, tak jsem dostala další léky. KDyž jsem si je vyzvedávala v lékárně, doporučili mi Probiolact. Působí prý jako prevence proti opakování zánětu. No, snad to pomůže. Beru ho 3 dny a zdá se, že je to lepší.

Zdroj: diskuze Zánět močáku

Zánět průdušnice

Zánět průdušnice se obvykle vyvine ze zánětu horních cest dýchacích a rozšiřuje se i na průdušky. K zánětům průdušnice a průdušek jsou velmi náchylné děti od dvou do sedmi let. Zánět průdušnice se někdy může rozšířit i na zánět hrtanu nebo vyvinout v zápal plic. Zánět průdušnice je častý u dětí.

Zdroj: Zánět průdušek

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÉ OČNÍ KAPKY NA ZÁNĚT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den, můžete mi prosím někdo doporučit oční kapky, které by byly stejně účinné, jako Ophtalmo septonex. Když je například oko lehce zanesené, červené s malým množstvím bílého sekretu.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana Cirulli.

Opakovane mam zanet spojivek/praskle zilky.uplne cervene oko,trva to vzdy jeden mesic nez to zmizi.Leky na tlak beru.Obracimm se na vas jelikoz mi ocni lekar nepomohl/Dekuji.

Zdroj: diskuze Účinné oční kapky na zánět

Co je zánět průdušek

Zánět průdušek, jinak také bronchitida, je nejčastěji způsoben infekcí a obvykle se objevuje v průběhu obyčejného nachlazení. Kromě typického kašle může pacient trpící bronchitidou pociťovat rovněž bolest za hrudní kostí, obvykle má i zvýšenou teplotu. Mohou se dostavit i obvyklé příznaky infekce, jako je únava, slabost, bolesti hlavy, kloubů a svalů. Dráždivý kašel se po několika dnech mění na produktivní, pacient začíná vykašlávat hleny. Pacient, který u sebe jmenované příznaky zaznamená, by si měl co nejdříve dopřát klid na lůžku doprovázený bohatým pitným režimem. Pomoci mu mohou i paracetamol či aspirin, které snižují teplotu, a také léky usnadňující vykašlávání.

Zdroj: Zánět průdušek

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT DĚLOHY U FENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Hackerová.

Dobrý den, je to moc dobře zpracovaný článek.Děkuji. Můžu se zeptat na názor na kastraci feny staré 13 a půl roku? Byla jí diagnostikována cystická hyperplazie. Hárá již 2 měsíce, lehce zvýšená teplota. Jinak bez příznaků, normálně vyměšuje, normálně jí. Jen velmi špatně snáší narkózu. Na srdíčku lehká šelest, bez meditace asi vzhledem k věku normální.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka Ohnemichlová.

Naší fence bude 11 let,si rok bere léky na srdce,asi mpřes měsíc ji léčíme na počínající zánět dělohy,kolik je běžná cena operace v tomto věku a je naděje,že bude vše v pořádku, a kolik nás bude stát pooperační léčba, nyní má za sebou 2 dobrání antibiotik, a pořád trochu krvácí,trochu více pije.

Zdroj: diskuze Zánět dělohy u feny

Zánět jícnu - bylinky

Na zánět jícnu pomáhá kombinace těchto bylinek:

  • heřmánek lékařský – květ 25 g
  • dobromysl obecná – nať 25 g

Nálevu se pijí 3 šálky denně.

Zdroj: Zánět jícnu

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT ŽIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
prosím o radu a pomoc. Manželovi opuchla noha. Údajně je to povrchový zánět žil. Poraďte, prosím, co dělat a jak nohu co nejrychleji vyléčit.
Nemohla by mít na opuchnutí nohy vliv nedávno prodělaná operace prostaty nebo léky, které manžel užíval ? Otok je opravdu značný.
děkuji předem za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět žil

Léky na zánět nosohltanu

Při onemocnění lékaři doporučují nijak tělo nepřetěžovat. Zůstaňte doma, v teple, dopřávejte si dostatek tekutin. Je-li to nutné, užijte na bolest analgetika či antipyretika na snížení horečky. V případě, že se horečka neobjeví, zbytečně svůj organismus léky nezatěžujte a dopřejte svému tělu a vlastní obranyschopnosti, aby si s virem poradilo samo. Pitný režim je naprosto nezbytný (ideální jsou teplé nápoje). Určitě vám pomohou také Priessnitzovy obklady na krku a při neprůchodnosti nosu pak nosní kapky. U nosních kapek si však dejte pozor – bez lékařského předpisu se nesmí užívat déle než týden! Na čas se rozlučte s aktivním životem, či dokonce se sportem. Dopřejte si prostě na pár dní klid a odpočinek. U antibiotických preparátů platí obecně známé pravidlo. Antibiotika neúčinkuji proti virům, proto vám je ani zodpovědný lékař na virové onemocnění nepředepíše. Pokud ano, nejenže vám léky nepomohou a vy se rychleji neuzdravíte, ale současně si tím narušíte vlastní imunitní systém a obranyschopnost organismu. Až 90 % všech infekcí nosohltanu je virovým onemocněním.

Zdroj: Zánět nosohltanu

Poradna

V naší poradně s názvem MOHU UŽÍVAT SOUČASNĚ WARFARIN A MACMIROR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Mám zánět močového měchýře a lékař mi předepsal Macmiror. Ale zapomněla jsem upozornit, že beru lék Warfarin. Mohu léky brát současně ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Macmiror můžete bez obav užívat společně s Warfarinem. Jen si dejte pozor na alkohol. Macmiror se nesmí kombinovat s alkoholem po celou dobu léčby. Pokud u sebe zjistíte nějaké nežádoucí účinky vlivem tohoto léku, tak je neprodleně sdělte svému lékaři. Pomůžete tím pokračovat ve sledování poměru přínosů a rizik tohoto léčivého přípravku

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mohu užívat současně Warfarin a Macmiror

Jak vypadá zánět spojivek

Zde můžete vidět, jak vypadá zánět spojivek.

Zdroj: Zánět spojivek

Diskuze

V diskuzi ÚSTA HOŘKO POCIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaan.

Již několik dní mám po ráno pocit hořkosti v ústech. Právě jsem prodělala chřipku, předtím jsem měla zánět močových cest - antibiotika, užívám léky na nervy , tlak a cholesterol, ale tyto léky užívám již dlouho. .poraďte nějaký domácí lék na tento problém???

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ústa hořko pocit

Zánět žil v lýtku

Při zánětu žil v lýtku si zaslouží pozornost lékaře oteklé lýtko, které vzniklo bez zevní příčiny. Pravděpodobně se jedná o zánět žilního systému s možností vzniku trombu, a tudíž o závažné onemocnění s rizikem plicní embolie. V tomto případě je třeba vždy co nejdříve navštívit specializovanou cévní ambulanci.

Zdroj: Zánět žil dolních končetin

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁNĚT SEDACÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jinddra krejčříková.

prosím o radu ,,co dělat.. mám zánět sedacího nervu už 4 týden vybrala jsem 10 injekcí na uvvolnění svalstva , léky od bolesti a nic nepomáhá, nyní chodím na rehabilitaci , to je cvičení a masáž,,prosím poradte bolest jde do spodní části zad přes levou hyždi a stehna. dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

V případě vleklého zánětu sedacího nervu se budete muset obrátit na neurologa, protože bude třeba provést vyšetření odhalující příčinu zánětu. Ve Vašem případě dochází k opětovné obnově zánětlivého ložiska a tím se nedaří zhojení a uklidnění bolestí. Nejlepší by bylo provést magnetickou rezonanci nebo CT a podle výsledků určit další léčbu. Stejně tak můžete požádat o pomoc kteréhokoli ortopéda. Hledejte lékaře, který bude mít zájem přijít na příčinu Vašich bolestí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zánět sedacího nervu

Zánět vnitřních žil na noze

U zánětu žil v noze je důležité rozlišit, zda se jedná o flebotrombózu, nebo o tromboflebitidu. Každý typ onemocnění totiž vyžaduje jinou terapii. Tato onemocnění patří vždy do rukou lékaře.

Zdroj: Zánět žil dolních končetin

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÁ ANTIBIOTIKA NA ZÁNĚT ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Antibiotika je vždy důležité užít všechny. Když lékař předepíše dvě balení, tak je nutné užít obě balení, i když příznaky zánětu již odezněly. Předejde tím komplikacím spojených s rezistentními bakteriemi.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.

Mně předepsal právě lékař jen jedno balení Dalacinu C 300, ale pocitově to nemám doléčené. Tak mě zajímalo, jestli ty léky mají nějakou účinnost i po ukončení užívání - nebo, jestli potřebuji ještě jedno balení?

Zdroj: diskuze Jaká antibiotika na zánět zubu

Zánět spojivek ze slunce

Zánět spojivek ze slunce se vyskytuje ve všech ročních obdobích, proto před ním a nadměrným osvícením chraňte svůj zrak. Na všech místech s intenzivnějším slunečním svitem (zejména v blízkosti vodních ploch nebo v zimě na horách) používejte ochranné sluneční brýle. Samozřejmě chraňte i své děti.

Zdroj: Zánět spojivek

Poradna

V naší poradně s názvem CITLIVOST ZUBU NA STUDENE A TEPLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LEITNER JAN.

Dobrej den prosim o radu jsem lesni delnik a pri dychani studeneho vzduchu a piti studeho i tepleho napoje mam bolest jednoho zubu prosim jak doma vylecit zacal sjem brat ibalgin 600 za jak dlouho bolest ustopi dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest zubu sama od sebe neustoupí. Léky, které užíváte bolest zmírní, ale zub neuzdraví. Zub může vyléčit jedině stomatolog pečlivým vyšetřením a odborným zásahem. Neodkládejte návštěvu zubaře, protože hrozí zhoršení stavu, zánět nervu a ukrutné bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Citlivost zubu na studene a teple

Zánět průdušek u dětí

Záněty průdušek jsou časté především u dětí a znovu přibývají s tím, jak stárneme. U některých jedinců se často opakují a mohou přecházet do chronického stavu.

Zdroj: Zánět průdušek

Bronchitida v těhotenství

Bronchitida v těhotenství je úplně normální zánět hlavních cest dýchacích, tedy zánět průdušek. Pokud trpí žena bronchitidou v těhotenství, měla by se vyvarovat užívání některých léků. Zároveň je však důležité, aby došlo k časnému vyléčení.

Zdroj: Jak se léčí bronchitida?

Zánět průdušek a antibiotika

Léčba bronchitidy se může lišit v závislosti na příčině a převažujících příznacích. V nekomplikovaných případech si vystačíme s domácí léčbou a přípravky na nachlazení, které jsou běžně k dostání v lékárnách. V závažnějších případech, pokud má lékař podezření na bakteriální infekci, je možné nasadit antibiotika.

Zdroj: Zánět průdušek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP