Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LEPENÍ ZUBNÍCH NÁHRAD

OBSAH

Lepení zubních náhrad

Fixační krém se nanáší na očištěnou a suchou zubní náhradu, respektive na tu její plochu, která je v kontaktu s dásněmi a patrem. Vyplňuje prostor a zahlazuje případné spáry mezi sliznicí a umělým chrupem. Je nutné zdůraznit, že fixační krém se nehodí na korekci značně opotřebených nebo špatně doléhajících zubních náhrad. Závažné nedostatky vašeho umělého chrupu odstraní jen stomatolog nebo zubní technik. Naproti tomu však může fixační krém výrazně zlepšit doléhavost a sílu skusu i u vysoce kvalitních a dobře přiléhavých protéz. Při užívání fixačního krému se vždy řiďte návodem výrobce.

Funkce a vlastnosti fixačních krémů:

  • napomáhají rychlejšímu návyku na umělý chrup;
  • zvyšují stabilitu zubní náhrady a tím také možnost silněji kousat;
  • chrání sliznice před mechanickým poraněním zubní náhradou;
  • zabraňují pronikání zbytků jídla pod zubní náhradu;
  • po fyzické i psychické stránce navozují větší komfort při užívání zubní náhrady.

Zdroj: Zubní protézy

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den chtěl se zeptat je mi 23 let na horním patře mám pár svích zubu a mástek mám nárok na zubní protézu od pojištovny děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Každá zdravotní pojišťovna má vlastní podmínky úhrady zubních náhrad. Poraďte se se svým stomatologem, co je možné s vašimi zuby provést a pak požádejte zdravotní pojišťovnu o úhradu.

Zdroj: diskuze Dotaz

Cena

Zubní protéza je, jak napovídá název, výraz pro zubní náhradu, a to ne jen tak ledajakého druhu, proto i cena zubní protézy bude závislá na jejím typu. Typů zubních protéz je opravdová přehršel, a zdaleka se nejedná pouze o populární formu ve stylu „cvakaček“ – zasunovacích klapacích čelistí pro bezzubé lidi. Naopak, správný výrobce a distributor zubních náhrad dnes nabízí celou řadu umělých chrupů i jednotlivých zubů, či dokonce zubních částí a náhrad, spolu s bohatým výběrem lepidel. Správné lepidlo na zubní protézy je totiž u některých druhů náhrad chrupu nezbytností, jak nás denně přesvědčují televizní reklamy. Cena takových výrobků se pak liší podle výrobce a nákladů na výrobu či implantaci zubních náhrad, řádově se můžete při placení dostat od několika set korun po desítky tisíc.

Zubní protézy hrazené pojišťovnou

Informujte se u svého zubního lékaře o nároku na novou zubní protézu každé 3 roky. Tyto zubní protézy jsou hrazeny ze zdravotního pojištění.

Cena zubních protéz

  • Implantologická analýza OPG, rentgen, studijní modely, naměření – 1 000 Kč
  • Alpha-Bio – Izrael – fixtura, abutment – 20 000 Kč
  • Hybridní totální náhrada kotvená na 2 implantátech – 40 000 Kč
  • Sinus – lift – 10 000 Kč
  • Augmentace (dle rozsahu) – 5 000 – 12 000 Kč

Zdroj: Zubní protézy

Diskuze

V diskuzi VTEŘINOVÉ LEPIDLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Dobře,.nebudou zubní protézy schopné zátěže,..ale mám nárok, na novou zubní protézu cca za pět měsíců.Potřebuji to nějak vychytat,..a pouze si nasadit jenom jako kulisu,pro lidi.
Jinak mám ještě několik málo zubů,..a když jím pomalu, tak se docela kvalitně najím, i bez náhrady.

Proto bych ráda,..kdybych od vás dostal informaci,.které to je lepidlo k použití na zub. protézy..Ráda bych si ho zakoupila...
Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Já používám na slepení zubní náhrady lepidlo ze sady na opravu prasklých zubních náhrad a drží to pěkně. Musí se to dělat opatrně, aby nevznikly hrbolky. Lepidlo si nechávám posílat z Německa z internetového obchodu Amazon.de. Cena za lepidlo je 8 EUR a k tomu si vždy koupím ještě něco a mám doručení do ČR zdarma. Tady je odkaz na stránku, kde si to objednávám: www.amazon.de/Dentem…
Posílám vám i fotografii, jak ta sada vypadá.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Sekundové lepidlo na zuby

Corega tablety na rovnátka

Tyto tablety jsou novinkou na trhu. Corega na částečné náhrady jsou určeny k čištění zubních náhrad s kovovými součástkami a ortodontických aparátků/rovnátek. Tablety zničí 99,9 % bakterií způsobujících zápach z úst a mají dezinfekční účinek. V balení naleznete 30 tablet.

Zdroj: Corega

Poradna

V naší poradně s názvem SEKUNDOVÉ LEPIDLO NA ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Palino.

Prosim o adresu a nazov sekundoveho lepidla extra silneho na zuby a kde by som ho kupil.
dakujem palino

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové lepidlo mohou získat jen stomatologové pro své pacienty. Vteřinové lepidlo na zuby se nedá jen tak koupit v lékárně. Lepidlo nelze použít na připevnění zubních náhrad (protéz) k dásním. Vzhledem k tomu, že použití těchto lepidel má mnoho nebezpečí, tak je nezbytné, aby jejich aplikaci prováděl jen odborný lékař. Proto se obraťte na svého stomatologa a sdělte mu na co chcete lepidlo použít.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sekundové lepidlo na zuby

Na očištěnou a suchou protézu naneste na 3–4 místa v tenkém proužku lepidlo, poté nasaďte protézu do úst, zkousněte na pár vteřin a vyčkejte ještě asi 5 minut, než začnete jíst a pít. Účinek vydrží až 12 hodin.

Lepicí pasta se neaplikuje přímo na dásně, vždy na protézu, zbytky lepidla odstraníte kouskem hadříku s olejíčkem, tubu udržujte v suchu, jelikož kontakt s vlhkostí by mohl zalepit uzávěr a tuba by nešla otevřít.

Čisticí tablety Kukident jsou určeny k čištění celkových zubních náhrad a částečných, snímatelných náhrad. Díky svému složení s aktivními kyselými látkami účinně odstraní 99,9 % bakterií.

O tom, zda je lepší prášek, nebo krém, si musí rozhodnout uživatel sám. Každému vyhovuje něco jiného. Tudíž rozhodování je opravdu individuální. Obecně lze říci, že uživatelé upřednostňují k fixaci zubních náhrad spíše krémy.

Zdroj: Kukident - prášek

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ PROTÉZA DEFLEX BRNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomír Ulrich.

Prosím o adresu - telefon a jméno v Brně,t. kde by mě mohli opravit horní protézu, která se mi zlomila uprostřed horního kovového oblouku v místě kde neni zub.
Protože jsem již v důchodovém věku = rok narození 1934 byl bych velice potěšen jen možností protézu opravit, nikoliv nechávat zhotovit novou.
Děkuji předem za potěšující informaci. Jsem t.č. po čerstvé operaci pravého kyčelního kloubu
S pozdravem Radomír Ulrich

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zubní laboratoř DENTUM

PROVOZNÍ DOBA
Po-Pá: 8.00 – 15.30
Polední přestávka:
13.00 – 14.00

KONTAKT
Telefon laboratoř:
532 232 868
Mobil:
732 230 426
E-mail:
info@dentum.cz

ADRESA
Areál FN Brno
stará zástavba – PAVILON C
Jihlavská 20,
625 00 BRNO

Pro případ, že nepochodíte v Brně, tak přikládám kontakt na rychlé opravy snímacích zubních náhrad v Praze tel. 777 744 996, adresa Werichova 1145/23, Praha 5, 152 00. Můžete jim to tam poslat poštou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubní protéza deflex brno

Použití

Fixační krém se nanáší na očištěnou a suchou zubní náhradu, respektive na tu její plochu, která je v kontaktu s dásněmi a patrem. Vyplňuje prostor a zahlazuje případné spáry mezi sliznicí a umělým chrupem. Je nutné zdůraznit, že fixační krém se nehodí na korekci značně opotřebených nebo špatně doléhajících zubních náhrad. Závažné nedostatky vašeho umělého chrupu odstraní jen stomatolog nebo zubní technik. Naproti tomu však může fixační krém výrazně zlepšit doléhavost a sílu skusu i u vysoce kvalitních a dobře přiléhavých protéz. Při užívání fixačního krému se vždy řiďte návodem výrobce.

Zdroj: Lepidlo na zubní náhradu

Poradna

V naší poradně s názvem ČIŠTĚNÍ ZUBNÍCH KANÁLKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Míla.

Dobrý den.Jsem objednána k zubnímu lékaři na čištění zubních kanálků, odborný výraz neznám, abych si to našla v hrazených úkonech. Lékař za to bude požadovat 3600Kč, zdá se mi to čáastka vysoká. Hradí to pojišťovna? Jsem u VZP
Děkuji a přeji hezký den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odborný název pro čištění zubních kanálků je endodoncie. Jedná se o výkon, který si pacient hradí sám. Není to přímo nadstandardní péče a uvedená částka tomu odpovídá. Jestliže si o tom myslíte, že by vám to pojišťovna měla zaplatit, tak se zkuste zeptat přímo jich. Tady jsou kontakty na VZP: www.vzp.cz/kontakty

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Seznam stomatologických úkonů hrazených zdravotní pojišťovnou

Disperzní lepidlo na polystyren

Používá se pro lepení polystyrenových dekorativních podhledů na savé podklady, lepení polystyrenových rohových a ukončovacích lišt, včetně ozdobných dekorů, těsnění nerovností – vzniklých spár při lepení velkoformátových polystyrenových desek na různé stavební podklady. Při lepení musí být minimálně jeden z lepených materiálů savý.

Disperzní lepidlo je připraveno k okamžitému a snadnému použití, neobsahuje rozpouštědla, je nehořlavé, po vytvrzení snáší drobný pohyb.

Vždy bychom měli volit k lepení polystyrenu lepidlo, které je k tomu určeno, na trhu je těchto lepidel celá řada. Nevýhodou je, že se lepidlo musí ihned po přiložení lepených částí odstranit, a to vlhkým hadrem, protože po zaschnutí je odstranění velmi problematické.

Zdroj: Disperzní lepidlo

Poradna

V naší poradně s názvem LEPENÍ ZUBU ZUBNÍ NÁHRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kubečková.

Ze zubní náhrady, se mi při zakousnutí do steaku ,mi vypadla jednička zub.Lze použít nějaké domácí lepidlo?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na přilepení zubu do zubní náhrady se může použít kyanoakrylát. To je vteřinové lepidlo. Některá z nich jsou určená pro lepení ve zdravotnictví. Například lepidlo Loctite 4061. Zde je vidět jak vypadá: www.loctite.cz/Locti…
A tady je jeho cena a obchody, kde se dá koupit: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lepení zubu zubní náhrady

Sada na opravu zubní protézy

Můžete použít komerční sadu na opravu zubních protéz obsahující všechny nástroje potřebné k opravě poškozené sady vyrobených zubů. Pokud jste tento typ opravy nikdy předtím neprováděli, může být skvělý nápad pořídit si jednu z nich, protože jsou dodávány s pokyny a tipy.

Sady lepidel na opravu zubní protézy se obecně prodávají jako volně prodejný produkt dostupný v zahraničních internetových obchodech. Sady také obsahují malé epoxidové lahvičky na jedno použití s ​​dentálním lepidlem a vše ostatní, co potřebujete k tomu, abyste si své zubní protézy opravili svépomocí. Zde je nabídka internetového obchodu Amazon v Německu, odkud je možné zboží objednat i s dodáním do Česka: Lepidlo na prasklou zubní protézu.

Při výběru lepidla pro fixaci zubní protézy je důležité koupit voděodolnou značku. U nás prodávaná měkká lepidla jako školní lepidlo, lepidlo na modely letadel a keramické lepidlo nejsou pro tuto opravu vhodná. Ty mohou situaci jen zhoršit.

Nejlepší profesionální lepidlo na prasklou zubní protézu je dentální pryskyřice, ale ta může být trochu drahá. Vzhledem k tomu, že je určena pouze pro zubní lékaře, může být i těžko dostupná. Jedná se však o nejodolnější typ lepení a je určena pro dentální použití. Zde je vidět kde lze dentální pryskyřici koupit a kolik stojí: Dentální pryskyřice na prasklou zubní protézu.

Zdroj: Lepidlo na prasklou zubní protézu

Lepení ulomených zubů

Pokud dojde k ulomení zubu a máte jej schovaný, tak jej vezměte s sebou na zubní pohotovost. Doma si zlomený zub sami přilepit nemůžete, jelikož na vytvrzení lepidla je třeba modrá vytvrzovací lampa. Oba okraje zubu se nejprve naleptají, aby se zdrsnil povrch, poté se nanese lepidlo a vytvrdí.

Zdroj: Lepidlo na zubní náhradu

Členění lepidel dle odolnosti vůči vodě

Lepidla na dřevo jsou označována dle norem na základě odolnosti vůči vodě (vlhkosti).

Označení D2 nesou interiérová disperzní lepidla neodolávající vodě ani vlhkosti.

Označení D3 pak lepidla interiérová s odolností proti vlhkosti (určená pro prostory s vyšší vlhkostí – sklepy, spižírny, sušárny, koupelny...), nejsou však odolná trvalému působení vody. Tato lepidla jsou všeobecně známá pod pojmem bílá lepidla. Pokud na lepidle nenajdete toto označení, jedná se o lepidlo, které obsahuje více vody a méně lepicí složky – PVAc (polyvinylacetát). Tato lepidla jsou vhodná pro lepení papíru, kartonu i v kombinaci se dřevem, nikoli však pro pevnostní lepení dřeva.

Označení D4 pak nesou lepidla odolná trvalému působení vody, tedy taková, která mohou být trvale vystavena povětrnostním vlivům.

Zdroj: Disperzní lepidlo

Diskuze

V diskuzi ÚHRADA ZUBNÍ PROTÉZY POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ANNA .

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,dnes jsem dostala náhradu na vytržené zuby než se zhojí rány platila jsem za ni 2036kč.až dostanu protézu 4 zubu bude mě to stát necelých 15000 jsou to spodní zuby,mohu žádat pojišťovnu o příspěvek?mám 211.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Nirová.

Mám nárok na nějakou úhradu zubních implantátů předních pěti horních zubů? Mám platit 15 000 kč.

Zdroj: diskuze Úhrada zubní protézy pojišťovnou

Corega denture cleanser tablets

Jedná se o čisticí tablety určené na zubní protézy. Tyto tablety jsou šumivé a díky tomu vytvářejí prostředí určené pro zubní protézy. Míní se tím takzvané odkladové místo, kde jsou protézy uloženy po dobu spánku. Tyto tablety pomáhají s udržením tvaru a ohebnosti protéz. Šumivý efekt tablety je určen pro čištění zubních protéz. Jedná se o takzvaný čisticí postup, díky kterému se uvolňují částice ze zubní protézy. Veškeré čisticí tablety na chrup obsahují oxidační činidla, která uvolňují skvrny ze zubních protéz a zároveň poskytují bělicí účinek.

Zdroj: Corega

Poradna

V naší poradně s názvem LEPENÍ ZUBU ZUBNÍ NÁHRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Na přilepení zubu do zubní náhrady se může použít kyanoakrylát. To je vteřinové lepidlo. Některá z nich jsou určená pro lepení ve zdravotnictví. Například lepidlo Loctite 4061. Zde je vidět jak vypadá: www.loctite.cz/Locti…
A tady je jeho cena a obchody, kde se dá koupit: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Když se může v zubní náhradě přilepit ulomený zub lepidlem Loctite 4061.. pak se snad může slepit zubní zlomená protéza?

Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Lepení zubu zubní náhrady

Hřebíček pro lékařské účely

Hřebíček a hřebíčkový olej je používán v medicíně k léčbě různých symptomů:

  • působí na nadýmání, poruchy trávení, nevolnost a řídkou stolici;
  • pomáhá zmírnit příznaky žaludečního podráždění, zvracení a průjmu;
  • používá se k léčbě řezných ran, popálenin, plísňových infekcí, modřin a mykózy nohou;
  • používá se v zubních pastách, ústních vodách, zubních krémech, stejně jako ve sprejích do krku;
  • ulevuje od bolesti zubů a bolesti dásní;
  • pomáhá zlepšit celkové zdraví zubů;
  • léčí příznaky artritidy a revmatismu;
  • pomáhá zmírnit dýchací podmínky, včetně astmatu, kašle, nachlazení, sinusitidy a nemoci průdušek.

Zdroj: Léčivé výhody hřebíčku a jeho využití v každodenním životě

Warfarin a vitamin K

Warfarin je látka, která zpomaluje srážení krve a snižuje riziko vzniku krevní sraženiny (trombu) uvnitř srdce a cév nebo na povrchu náhrad z umělého materiálu (například umělé srdeční chlopně). Působí tak, že blokuje účinek vitaminu K, který je v těle mimo jiné nezbytný pro tvorbu koagulačních faktorů, tedy látek, které se podílejí na srážení krve (koagulaci). Při vyšší dávce léku může dojít ke krvácení. Proto je důležité brát Warfarin přesně podle doporučení lékaře.

Zdroj: Warfarin a kedlubna

Čistič zubní protézy

Ocet lze použít i k čištění zubních protéz. Nechte svou protézu v octu stejně dlouho, jako byste ji měli v přípravku na čištění protéz. Po vyjmutí z octa protézu důkladně vyčistěte. Ocet zaručí čistější a bělejší vzhled vaší protézy.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Snímatelné náhrady se zásuvnými spoji

Úplná náhrada chrupu a její cena (kolik stojí snímatelná zubní protéza). Ceny těchto zubních náhrad jsou kalkulovány na míru, v závislosti na počtu a typu použitých konstrukčních prvků náhrady. Cena jednoho zásuvného spoje snímatelné zubní protézy se pohybuje kolem 3 500 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Podle potřeby otisky pro zhotovení studijních modelů a analýzu studijních modelů před zahájením práce na náhradě.
  • Otisky obou čelistí potřebné pro zhotovení pracovních modelů.
  • Stanovení či rekonstrukci mezičelistních vztahů.
  • Zkoušky a úpravy náhrady v jednotlivých fázích zhotovení.
  • Kompletní práci a materiály laboratoře potřebné ke zhotovení náhrady.
  • Možnost výběru umělých zubů do náhrady přímo v laboratoři. Podle představ pacienta lze zvolit nejen barvu, ale i tvar zubů. V případě zájmu je možno vsadit do náhrady zuby keramické, které působí přirozenějším dojmem a výrazně vylepší estetický dojem snímatelné náhrady.
  • Dosazení snímatelné náhrady v ústech.
  • Nácvik hygieny a zacházení s náhradou.
  • Výsledkem je vysoce estetická snímatelná náhrada bez "drátků" na zubech. Pokud jsou ve viditelné části použity keramické zuby, působí spíše dojmem náhrady fixní, umělé zuby splývají s vlastními. Díky zásuvným spojům je náhrada zároveň maximálně spolehlivá, dokonale drží při jídle i při mluvení.

Odstranění zubního kamene ultrazvukem

Vyčištění zubů od usazenin a pigmentů ze stravy, po kouření, po pití čaje či kávy stojí 500 Kč. Obvykle ho provádí hygienistka a během půl hodiny zuby ultrazvukem doslova vybělí. Bělení zubů ultrazvukem nijak nepoškozuje zubní sklovinu a je možné ho několikrát opakovat.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Disperzní lepidlo D4

Disperzní lepidlo D4-D je s největší pravděpodobností jedno z nejpoužívanějších truhlářských lepidel vůbec. Důvodem je jeho vynikající kompatibilita s jakýmkoliv dřevěným materiálem. Extrémně voděodolné lepidlo pro vnitřní i venkovní použití, navrženo jako speciální lepidlo na dřevo, kterým je možno nahradit používání polyuretanových lepidel.

Disperzní lepidlo je na bázi polyvinylacetátu (PVAC) a je primárně určené pro takzvané mokré lepení. Lepidla s označením D4-D jsou velice odolná vůči trvalému působení vody či proti jakýmkoliv jiným povětrnostním vlivům.

Právě kvůli těmto výhodám jsou disperzní lepidla D4-D hojně využívána pro lepení oken (eurookna i okna špaletová), vchodových dveří, venkovního nábytku a ostatních dřevěných výrobků trvale umístěných v exteriéru.

Lepidlo D4-D je vhodné pro profesionální i hobby využití, pro měkké, tvrdé i exotické dřevo a splňuje veškeré požadavky normy EN 204-D4.

Truhlářské disperzní lepidlo D4 je jednosložkové lepidlo bílé barvy na bázi polyvinylacetátu, které se po zaschnutí stává transparentním. Lepidlo je vhodné na lepení pevného dřeva, spárovkových desek, kompozitních panelů z masivu, dveří, schodů, oken, okenních hranolů, spojovacích elementů.

Lepidlo má kromě vysoké rychlosti vytvrzování výhodu v tom, že je nestékavé (tixotropní) a přilnavé na většinu stavebních materiálů (včetně některých plastů).

Nevýhodou je minimální lepená spára (nevyplňuje větší spáry) a nemožnost dodatečné korekce (posunutí) dílců.

Zdroj: Disperzní lepidlo

Disperzní lepidlo Herkules

Herkules je univerzální lepidlo, které lepí papír, dřevo, korek, kůži, dřevovláknité materiály a další savé materiály. Zvláště je vhodný na lepení fotografií, slepování dřevěného nábytku, kožených výstelek obuvi a podobně. Je to výborné lepidlo pro modeláře.

Rychleschnoucí lepidlo na bázi PVAC vhodné pro lepení měkkého a tvrdého dřeva a jiných dřevovláknitých a pórovitých materiálů (dýha, překližka, dřevotříska, karton, korek, kůže). Lepidlo se vyznačuje vysokou pevností spoje a vynikajícími pracovními vlastnostmi lehké lahvičky a tužkového aplikátoru.

Vytváří elastické spoje s vysokou pevností. Po zaschnutí je transparentní. Ředitelné vodou. Odolává vlhkosti ve třídě D2 dle ČSN EN 204. Určené pro využití v interiéru.

Lepidlo naneste v tenké vrstvě pouze na jednu plochu určenou ke slepení, ihned pevně spojte a nechte zaschnout. Pracovní teplota minimálně +12 °C. Funkční pevnost nastává cca po 6 hodinách.

Výhodou je jeho cena, která je nízká. Nevýhodou je, že se lepidlo musí ihned po přiložení lepených částí odstranit, a to vlhkým hadrem, protože po zaschnutí je odstranění velmi problematické.

Zdroj: Disperzní lepidlo


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP