Likér obsahuje vitamín C a je účinný na nachlazení a chřipky.
Recept
Ingredience: 2 vrchovaté hrsti smrkových výhonků, 8 kuliček jalovce, půl lžičky puškvorce, 500 ml 80% alkoholu, 0,5kg cukru, 0,75 ml vody, 5 lžic medu
Postup: Výhonky, jalovec a puškvorec zalijeme 80% alkoholem a necháme 2 měsíce louhovat. Poté scedíme, přidáme cukr rozpuštěný v 0,75 ml vody a med. Slijeme do lahví a uskladníme v temnu a chladu.
Ve svém příspěvku NIKDY BYCH SI NEKOUPILA ALOE VERA NAPŘ.V LÉKÁRNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.
Aloe Vera se dá v pohodě pěstovat doma. Je to nenáročná rostlina, jenom časem zabírá dost místa. Už jsem starší a pěstuji tuto rostlinu hlavně kvůli sobě a pejsáčkům. Já už v různých receptech ji piju a mažu už alespoň 20let. Ta je snad na všechno, díky ní nemám zdravotní problémy, které mají starší lidi a to je mi přes 70let. Očišťující likér - aloe 30dkg, med - 1/2kg, červené víno- 7dcl a 1dcl lihu, na jaře a na podzim, v létě si dělám limonádu - aloe med a jableční ocet. Pejskům to dávám i do masa. Je to zázrak přírody, ale pěstovaná doma, ne koupená v lahvi s nějakým konzervantem.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.
Zapomněla jsem, že očišťující likér je recept, který jsem dostala asi před 40ti lety od primáře Ostravské nemocnice, za který jsem dodnes vděčná.
Aloe se umele a přidají se ostatní ingredience (med, víno a líh). Nejlepší je zavařovací 4litrová láhev a dá se do chladné a tmavé místnosti nebo lednice a denně se promíchá. Po týdnu se scedí přes plátýnko a skladuje se v tmavých lahvích v lednici.
Denně ráno na lačno, se užívá polévková lžíce. Já si to dávám na noční stolek a po probuzení si dávám loka přímo z láhve. Tento likér vám čistí vnitřní zažívací orgány, může nastat ze začátku i řidší stolice a dokonce i tmavší, jak se čistí střeva.
K výrobě likéru se využívají výhonky smrku ztepilého a kromě 2 hrstí těchto mladých výhonků potřebujeme tyto ingredience: 8 kuliček jalovce, 1/2 lžičky puškvorce, 500 ml alkoholu (80% konzumní líh), 5 lžic medu, 500 g cukru. Likér se připraví tak, že do nádoby dáme výhonky, jalovec, puškvorec a vše zalijeme alkoholem. Takto připravené necháme 2 měsíce louhovat. Poté se přecedí a přidá 500 g cukru rozpuštěného v 750 ml vody a přidá se ještě 5 lžic medu. Vše se důkladně promíchá, slije se do lahví a může se podávat nebo uskladnit.
Ve svém příspěvku ZDRAVOTNÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.
Můj známý měl velké problémy s bolestí zad, především v bederní oblasti. Nemohl se jich zbavit ani po užívání léků a různých rehabilitací, až mu někdo poradil, aby zkusil černý bez a to ve všech formách. Nadělal z něj čaj, víno, likér, džem a po nějaké době užívání veškeré problémy zmizely a měl od té doby se zády klid. Užíval jej pak samozřejmě i nadále.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Rozmačkejte omyté plody aronie a rakytníku, zasypte je kyselinou citronovou, zalijte 2 litry vody a nechte 2 dny stát. Pak šťávu slijte přes jemné plátno. Jeden litr šťávy smíchejte s 1 kg až 1,5 kg cukru. Nalijte do skleněných lahví, zazátkujte a uložte v chladu.
Ve svém příspěvku TROJKLANY NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Raabová.
Dobrý den,mám taky takový problém,když mě to chytne tak mám na to Apo Gab,ale už taky přestává účinkovat.Docela mě pomáhá Aronie,dělám si z toho džem za studena,taky nevím na jak dlouho to pomůže,nevím co potom budu dělat,protože ty bolesti jsou nesnesitelné.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monka.
Dekuji za odpived a byla ste na famanizi a bslinkiva met prosim dejte vefet prece se takto neda zit co vse srw vyskousela.dekuji za odpivedoda co je to ten eab atd.jde to da sehnat prosim?
Rozmixujeme gel z listu aloe vera v mixéru. Povaříme šťávu s cukrem na mírném plameni asi 10 minut za občasného míchání, poté přelijeme do sklenice a uchováme v chladnu. Doba trvanlivosti je cca 3 měsíce. Každé ráno si dejte ½ lžičky sirupu smíchaného s vodou pro povzbuzení organismu.
Kandovaná aloe vera
Suroviny:
100 g gelu z listu aloe vera
100 g cukru
Gel z čistého listu nahrubo naporcujeme nožem, smícháme s cukrem a dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem. Necháme několik dní odstát a během této doby tu a tam promícháme. Trvanlivost je cca 3 měsíce. Má tonizující a kompenzační účinky na žaludeční a zažívací trakt.
Aloe vera džus
Suroviny:
100 g dužiny aloe vera
300 ml pomerančového džusu
200 ml minerální vody bez bublinek
2–3 lžíce medu
Dužinu aloe vera vložíme do mixéru, přidáme med, džus, minerální vodu a vše promixujeme.
Med z aloe vera
Suroviny:
3 listy aloe
med
Aloe vera omyjeme a zbavíme bodlin, na 10 dní uložíme listy aloe do lednice. Následně je zbavíme slupky a v hmoždíři utřeme na kaši. Přidáme med v poměru 2 díly medu na 1 díl kaše. Vše dáme do kastrůlku a za stálého míchání několik minut ohříváme při nízké teplotě. Směs nesmí začít vařit. Necháme vychladnout a přelijeme do zavařovací sklenice. Med užíváme na posílení organismu 2x denně před jídlem, a to jednu kávovou lžičku.
Aloe vera nápoj s červenou řepou a jablkem
Suroviny:
200 g červené řepy
2 jablka
25 ml šťávy z aloe vera nebo gelu z čerstvého listu
sůl
½ čajové lžičky nastrouhaného křenu
Oloupeme červenou řepu, rozčtvrtíme jablka a odstraníme jádřince. Řepu i jablka dáme do odšťavovače. Pokud máte gel, rovněž jej odšťavněte. Vmícháme šťávu z aloe vera a nastrouhaný křen, dochutíme solí.
Aloe vera nápoj s malinami a mangem
Suroviny:
½ manga
1 pomeranč
25 ml šťávy z aloe nebo gelu z čerstvého listu
100 ml medového melounu (bez slupky)
50 g malin
Oloupeme mango a meloun, všechny ingredience dáme do mixéru a promixujeme.
Olejová emulze s aloe vera pro regeneraci kůže při popáleninách
Suroviny:
80 g šťávy z aloe
10 g ricinového oleje
12 g lanolinu
10 kapek eukalyptové silice
Suroviny smíchejte a uchovávejte v chladu.
Suroviny jsou k sehnání v běžných lékárnách nebo v takzvaných bylinných lékárnách. Pořídíte je také prostřednictvím internetu.
Recept pro zažívání a zklidnění organismu
Suroviny:
1 čajová lžička bílého jogurtu
1 čajová lžička medu
1 lžička šťávy z aloe vera
Pro okamžité, občasné užití. Působí blahodárně na zažívání, zklidňuje jak fyzicky, tak i psychicky.
Salát s aloe vera
Suroviny:
2 mrkve
2 jablka
3 polévkové lžíce medu
2 mladé listy z kopřivy
4 mladé listy jitrocele kopinatého
3 listy aloe vera
Mrkev oloupeme a nastrouháme. Neoloupaná omytá jablka pokrájíme na drobné kousky, listy kopřiv a jitrocele nadrobno posekáme a všechny tyto komponenty smícháme. Zároveň vymačkáme šťávu z omytých listů aloe vera a smícháme ji s tekutým medem. Touto směsí polijeme již připravený salát.
Likér z aloe vera
Suroviny:
0,5 kg medu
7 dcl kvalitního červeného vína
1 dcl čistého lihu
30 dkg rozemletých listů aloe vera starších tří let
Suroviny smícháme a směs uzavřeme do tmavé láhve. Uskladníme na 5 dní do tmavé místnosti. Směs poté scedíme – vždy jen dávku na jeden týden. Prvních pět dní kúry pijeme likér 3× denně čajovou lžičku 2 hodiny před jídlem, později pijeme 2× denně polévkovou lžíci 1 hodinu před jídlem.
Aloe jako obklad při kloubních potížích
Suroviny:
1 x 160ml sklenička Alpy – francovka LESANA
10 tablet acylpyrinu
4 hřebíčky
5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera – cca 10 dkg
Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů, pokrájené listy aloe a rozmixujeme (tyčový mixér). Sklenici uzavřeme a dáme na 3 dny do chladné tmavé spíže a občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům a to tak, že na mul nebo plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme igelitem a převážeme. Obklad je vhodný na noc – je dost ostrý. Kdo má choulostivější pokožku, tak je vhodné před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.
Nápoj z aloe vera
Suroviny:
ovocný džus
dužinatý gel z aloe
Příprava je jednoduchá. Oddělíme dužinatý list aloe, který opláchneme vodou, list rozkrojíme a nožem setřeme gelovitou hmotu. Gel rozředíme jakýmkoliv džusem v poměru 1 : 5. Kdo chce, může směs rozmixovat, nebo si ji nechat i s kousky tohoto rostlinného gelu. Nápoj z aloe vera je jednoduchý, chutný a hlavně zdravý.
Aloe šťáva s ovocem
Suroviny:
1 ks velkého bílého grapefruitu
2 ks kiwi
50 ml šťávy z aloe
Pro ozdobení může být použito kiwi nebo máta, zároveň může být přidán med nebo led podle potřeby.
Grep rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kousky. Grepovou šťávu s kousky kiwi vložíme do mixéru, přidáme šťávu z aloe a asi lžíci medu. Důkladně rozmixujeme na našlehaný nápoj. Aloe šťávu s ovocem podáváme vychlazenou, lze použít i pár kostek ledu. Zdobíme plátkem kiwi, lístkem máty. Na závěr použijeme širší brčko.
Ananasový drink s aloe
Suroviny:
citrónová šťáva
2 plátky čerstvého ananasu
1 hrst ledu
5 cl vodky
2 dl aloe vera drinku
Na ozdobu může být použit citrón nebo čerstvý ananas.
Z čerstvého ananasu ukrojíme větší plátky, které bez tvrdého středu nakrájíme na kousky. Z citrónu vymačkáme asi lžičku nebo dvě čerstvé šťávy. Nápoj aloe vera s příchutí ananasu necháme dobře vychladit, měl by obsahovat pravé kousky aloe. Do širší a větší sklenice vhodíme nakrájený ananas, který zalijeme vodkou, zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli stát. Vhodíme hrst ledu a přilijeme aloe vera drink až po okraj sklenice. Sklenici drinku s aloe ozdobíme kouskem čerstvého ananasu a kolečkem citrónu, přidáme brčko a koktejlovou lžičku. Ananasový drink s aloe ihned podáváme. Nápoj lze připravovat samozřejmě i bez alkoholu, nebo vodku nahradit bílým rumem.
Nápoj plný zdravých ingrediencí, až na trochu alkoholu. Ale lze podávat i bez alkoholu. Jeho svěží chuť vás povzbudí.
Jemný kokosový dezert
Suroviny:
12 plátků želatiny
500 ml kompotu z aloe vera
2 konzervy kokosového krému
1 balíček vanilkového cukru
Na ozdobu můžete použít mátu. Omáčka se vyrábí z 8 lžic cukru, lžičky citrónové šťávy, nebo šťávy z kompotu a ze 400 g jahod.
Nejdříve si připravíme kokosové věžičky nebo jiné tvary z kokosového krému a želatiny. Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě, potom je na teple spolu s vanilkovým cukrem necháme zcela rozpustit a odstavíme. Nesmí se vařit. Rozpuštěnou želatinu promícháme do hladka se 4 polévkovými lžícemi kokosového krému z konzervy. Směs vmícháme do zbývající kokosové tekutiny, vlijeme do formiček nebo sklenic vypláchnutých studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout. Příprava jahodové omáčky: jahody očistíme a omyjeme. Několik kousků odložíme stranou na ozdobu. Kompot z aloe vera scedíme. Ze slité kompotové šťávy, cukru a citrónové šťávy svaříme sirup a vmícháme jahody. Krátce povaříme, necháme vychladnout a rozmixujeme na hustší omáčku. Ztuhlý kokosový krém vyklopíme na talířky, přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme celými jahodami a kostkami kompotu aloe vera. Jemný kokosový dezert podáváme vychlazený s lístky máty nebo meduňky obalenými v cukru.
Ve svém příspěvku SPECIALISTA NA POLYNEUROPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.
Dobrý den.Mám velké bolesti a brnění nohou a diagnostikovanou polyneuropathii .Zatím jsem neměl štěstí na lékaře specialistu.Může mi někdo poradit,kde nebo kdo by mi mohl s touto nemocí bojovat?Děkuji za odpověď.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ing. Milan Chloupek.
Polyneuropatie
Tímto příspěvkem odpovídám i na všechny následující příspěvky.
I polyneuropatie nevzniká z ničeho nic a je výsledkem marné snahy imunitního systému na chemické a parazitální napadení našeho těla a vede k tomu řetězec dalších střetů imunitního systému. Souvislosti se proto pokusím vysvětlit trochu obšírněji. Imunitní systém je hrozně dokonalý systém, nedovede však některé parazity porazit. Je koncipován tak, že nejprve řeší ta napadení, které by mohly tělu nejvíce uškodit a po vyřešení až ta další, pokud se mu to podaří. Když se mu to nepodaří, snaží se tato napadení alespoň dislokovat do oblastí, kde mohou dále škodit co nejméně, je tím však velmi vytěžován a z neustálého boje se pak nedostatečné výsledky projevují jako trvalý zánět a z toho plynoucími poruchami zdraví, kterému doktoři z neznalosti říkají autoimunitní onemocnění či dědičná porucha. Nasazení kortikoidů či jiných léků potlačujících imunitní systém vede sice zpočátku k fyzické úlevě a lidé jsou rádi, že to „funguje“. Výsledek je však kontraproduktivní. Paraziti se mohou totiž pohodlně dále množit a napadat případně další orgány a zase vyvolávat bolesti. Léky pak doktor aplikuje čím dál častěji, ale nikam to nevede, protože to neřeší příčinu, ale ošálí to jen projevy důležitého boje, včetně nervových vstupů do mozku a nemoc se jen neustále prohlubuje. Tady musíme imunitnímu systému pomoci s tím co potřebuje vyřešit a ne ho blokovat, či ho nahrazovat.
Dalším vážným problémem klasické léčby je to, že u nás se nějací chytráci rozhodli, že v dnešní době nemůže být člověk v ČR napaden prvoky a helminty, přestože naše zvířata jsou jimi běžně napadána a lidé v zemích okolních také, a proto se u nás neschvalují a nenakupují léčiva na tato napadení (lidem proto v mnoha případech pomůže jen veterinář, protože ten ty léky má). Naši lékaři však se o tom proto moc neučí (bakterie zvládají dobře, na to je spousta léků, na viry už je léků pramálo a na prvoky a helminty už skoro nic) a když už podezření na prvoky a helminty mají, chemické testy to nejsou schopny odhalit a lékaři s tím žádné praktické zkušenosti nemají. Jsou tedy vlastně slepí, nazvou vás simulantem a v lepším případě ještě pošlou k psychiatrovi a dostanete léky na „uklidnění“, abyste pořád nezlobili.
Únava je zapříčiněna buď nedostatečným fungováním systému zpracování cukru jako jako paliva, nebo rozvozem kyslíku pro okysličování tkání. Obé je způsobováno specifickými chemickými nečistotami a parazity. Zásobování kyslíkem je pro tělo velmi důležité, a proto paraziti, kteří krev napadají, jsou velmi nebezpeční. Z prvoků to jsou zejména plasmodie, což jsou malaričtí prvoci (u nás se poměrně často vyskytují 4 druhy a napadení je způsobeno bodavým hmyzem - komáři), kteří červené krvinky vyžírají zevnitř, stejně jako jiný prvok Babesie (ovádi, klíšťata, muchničky,...). Při masívním napadení plasmodiemi, které se mohou dostat až do morku kostí, vznikne nemoc zvaná leukemie. Místo zneškodnění těchto prvoků však doktoři člověku mění často krev, aby neumřel, nebo mu implantují zdravou kostní dřeň, která však může být opět napadena a člověk umírá. Z helmintů napadajících krev je to například Ancylostoma duodenale, která se červenými krvinkami přímo živí, velmi často se jí zalíbí přímo v srdci, kde vyvolává další poruchy jeho činnosti. Člověk který je těmito parazity napaden je velmi unavený, brzy se prací unaví ještě více, potí se, chce se mu spát. Tělo se snaží s těmito parazity sice bojovat, ale nestačí to, potřebuje pomoc zvenčí. Imunitní systém ale při tomto boji věnuje již mnohem menší pozornost dalším parazitům (prostě nestíhá), včetně obrany proti vniku parazitů do těla a tělo je relativně rychle napadeno mnoha dalšími. Jejich exkrementy jsou navíc velmi toxické a to i neurotoxické a začínají silně ovlivňovat hormonální a nervové systémy člověka a z toho plynoucími poruchami zdraví. Není se schopno pak bránit banálním nákazám, člověk je často nemocný atd. V jeho těle je obsažná zoologická zahrada mnoha těchto parazitů.
Pokud již dojde k neuropatii či jiným vážným nervovým projevům, je tělo vždy již poměrně masivně zasaženo mnoha dalšími parazity a je nutné je zjistit včetně jejich dislokace a zlikvidovat vnějším zásahem. A tady už je potřeba znalostí z fyziky a umět logicky uvažovat. Neustále se přesvědčuji, že doktoři vystudovali jen kvůli tomu, že mají velice dobrou paměť, ve fyzice a logice se však projevují jako těmito obory nepolíbení (já jim říkám fyzikální eunuch). Kdyby trochu znali fyziku, měli by vědět, že každá entita (tedy včetně parazitů) se specificky projevuje, například jistými elektromagnetickými projevy, má svoje charakteristické frekvence, kterými jsme schopni ji detekovat, ovlivňovat, včetně jejich destrukce/zabití. Tyto frekvence jsou již tabelovány a existují přístroje, které jsou schopny podle jejich detekce zjistit, kterými parazity jste napadeni a některé z nich i tímto způsobem velmi rychle zabít. Je velmi smutné, když o tom doktor nic neví!!!.
Dále už jen k neuropatii. Pohybové orgány a čivy jsou systémy přímo řízené mozkem a proto nastal problém buď již v mozku (v oblasti řízení pohybu, včetně příčně pruhovaného svalstva) nebo na nervových cestách ke končetinám. Toto onemocnění je specifikované poruchami hybnosti končetin (brnění, slabost v pohybu, zpoždění pohybu, bolest nebo i silná bolest v rukou i nohou). Pokud jde o neuropatii v nohách, mohou být napadeny jen výstupy míchy z páteře v bederní oblasti (tasemničky, améby, plasmodia, shigelly,...) a nebo jen i nervy v nohách (filárie a mikrofilárie), ale mohou být napadeny již vstupy z mozku do míchy. Působení parazitů mohou být různá, tasemnice, jejich cystičky začnou utlačovat nervy (ty rostou desítky let, aniž bychom o nich věděli), filárie a mikrofilárie si rády pošmáknou na mielinových obalech nervů či je provrtávají (v nichž se elektrický nervový vzruch šíří nejrychleji), některé se živí kolagenem z kloubů, toxiny shigell a améb pak způsobují silnou až nesnesitelnou bolest v končetině, …. Problémy v rukou dělá obdobné napadení na nervových výstupech z krční páteře nebo také vstupů z mozku do páteře, přinejhorším zodpovědná centra mozku. Zajímavé je, že napadení bývá obvykle jen jednostranné (třeba jen levá ruka a levá noha).
Pro léčbu je proto nejdůležitější tyto patogeny nejdříve detekovat a teprve potom rozhodnout o způsobu jejich vytěsnění či likvidace (je třeba detekovat všechny, protože na postupu likvidace velmi záleží, neboť patogeny velmi často spolu spolupracují a různě se v sobě i ukrývají a musí se proto likvidovat ve správném pořadí). Chemická detekce je však neprůkazná a v mnoha případech nemožná, proto nemá smysl na takováto vyšetření k doktorovi vůbec chodit. Elektronická detekce je nejspolehlivější, nejrychlejší a nejlevnější, a právě proto se ji doktoři neučí, protože by kazila kšefty lékařskému loby. Přístroje na detekci jsou dvojího druhu. Buď jsou založené na snímání frekvencí vybuzených parazitů (tzv. F-scany), nebo na měření zvýšené vodivosti kůže při buzení parazita jeho rezonanční frekvencí na nějakém vhodném akupunkturním místě (přístroje EAV – elektro akupunktura podle Volyho). Nejdůležitější součástí obou přístrojů je co největší a nejspolehlivější databáze rezonančních frekvencí patogenů, podle nichž se výsledky měření srovnávají (abychom věděli co je to za druh parazita a tedy věděli jakým případným chemickým lékem či jiným způsobem je jej možno zničit – každá metoda léčby má svoje výhody, nevýhody a omezení). Výhodou přístrojů obecně spojitě buzených patogenů – f-scanů -je to, že jsme schopni v užité frekvenční oblasti změřit všechno, co v těle máme. U EAV si frekvenci nastavíme předem a pak ověřujeme máme-li ho. Nepostihneme proto patogen, který z nějakých důvodů zmutoval a má tedy i jinou frekvenci (ta není uložena v databázi parazitů), a patogeny jsou v tomto mistři (viz získaná odolnost proti různým lékům). U EAV musí mít poradce velké zkušenosti a dobře odhadovat možné patogeny pro ověřování.
Vlastní léčbu pak můžeme provádět chemickou formou pomocí léků, nebo vhodných bylin, to vše pro patogeny, kteří jsou v dosahu krve, která je nosičem léčiva – bohužel se musí užívat zahraniční léčiva, protože k nám se nedovážejí a nejsou tudíž schválené u nás, případně léky pro zvířata), nebo elektronicky, a to buď proudem potřebné frekvence (Zappery), nebo elektromagnetickým zářením modulovaným specifickou frekvencí (RPZ-14, Althon-7,...) a nebo modulovaným magnetickým polem. Řešením je i donutit patogeny, aby tělo opustily nebo povzbudit v příslušné oblasti imunitní systém (zejména fyzikální léčiva jako jsou homeopatika, či bylinné tinktury s nahranými frekvencemi patogenů, kterým se říká informatika). Každý způsob léčby má svoje výhody, omezení a nevýhody, je možné je různě kombinovat a způsob si pak spoluvybírá i pacient. Velmi důležitá je praxe člověka, který takovéto detekci rozumí a má dostatek zkušeností s užíváním přístrojů a léčiv a umí pacienta se vším seznámit.
Já se této problematice věnuji již řadu let, avšak převážně jen teoreticky (podnikám v jiných oblastech), a to z důvodů neschopnosti a nechuti doktorů něco vyléčit - léčit ale nevyléčit oni dovedou, draze, nejlépe až do konce života, protože se to podle nich vyléčit nedá, prakticky to realizuji jen u své rodiny a známých. Protože jsou přístroje na detekci patogenů velmi drahé, nemám je, ale chci si je v nejbližší době postavit a dám vám to potom na těchto mých stránkách vědět. Zatím mohu vaše problémy s vámi podrobněji rozebrat a poradit, kam se máte obrátit abyste se vyléčili.
Mohu vám však ze své zkušenosti poradit i nenáročný postup, který pokud problémy nevyřeší, alespoň je zmírní:
Mně neuropatie levé ruky a levé nohy zastihla paradoxně v lázních, kde jsem se léčil po dřívějším úrazu - utržené rotátorové manžetě levého ramene a kam už jsem již jel ne zcela zdráv. Po realizovaných různých masážích mě najednou začala brnět levá ruka a v levé noze jsem přestal mít sílu a nemohl jsem jít ani do schodů. Okořeněno to bylo urputnou bolestí ruky, kvůli které jsem nemohl ani spát a musel jsem jít na injekci. Protože jsem měl s sebou zapper (ten si může pořídit každý, protože jeho cena je cca 12.000,-Kč a pro zdraví se vyplatí), doobjednal jsem si nějaké součástky na výrobu elektromagnetického nástavce na tento zapper a do dvou dnů si ho zhotovil. Bolest mně způsobovaly Shigelly a elektrickou a elektromagnetickou cestou jsem je snad pozabíjel, takže bolesti ustaly. Začal jsem znovu užívat MMS (obvykle 3x denně až 6+6 kapek – prý stačí i míň 3x 4+4 kapky ale po dlouhou dobu – alespoň půl roku, ale jak jsem si spočítal, musí být při používání skleněného kapátka pro správný poměr míseny 4 kapky 24,5% chloritanu sodného se 6 kapkami 3,5% kyseliny chlorovodíkové, po asi 5 sekundách zalít malým až velkým prckem studené čisté/převařené vody a po chvilce vypít) a po návratu domů, jsem začal ještě chodit minimálně jednou za týden (asi 5 měsíců) do sauny, kde jsem realizoval 3x saunu, po každé oplach studenou vodou kromě zad a páteř jsem pak do další sauny prohříval na infralavici (tělo pro boj s parazity standardně zvyšuje teplotu), kde je patogen na páteři namáhán po dlouhou dobu radiačně výrazně vyšší teplotou (tělní buňky spolupracují a deponované teplo umí předávat okolním buňkám, patogen však tuto možnost nemá) a doufal jsem že uhyne. Pokud začala ruka či noha občas bolet, po zaperování na shigelly to vždy přešlo. Je vhodné rovněž cvičit, protože patogenům se nechce žít v místech, která jsou nějak neustále ovlivňovány pohybem – chtějí mít svůj klid. No a stalo se, do nohy se vrátila síla, ruka přestala brnět a bolesti již nemám. Dala by se asi použít i kryokomora, která by mohla mít stejný efekt, ale ta u nás není a muselo by to jít vše přes doktory. Protože jsem měl i jiné problémy (zejména únava), zašel jsem si letos v září na změření patogenů, abych své léčení neprováděl jen zkusmo. Mám v těle pěknou ZOO, únavu mi způsobovali dva malaričtí prvoci (ty jsem si asi dovezl od moře – ty vyžírají červené krvinky) a babesie k tomu (muchničky a hovada ze zahrady – rovněž napadají červené krvinky), vlastním krysí tasemnici a roupy (asi od psa), vodní chlor rezistentní prvoky z pitné vody z rozvodu a další prvoky, bakterie a viry. V současné době prodělávám doporučenou očistnou kůru a než si udělám čističku vody, musím veškerou vodu na pití i mytí převařovat, protože obsahuje chlor rezistentní prvoky. Užívám postupně léky proti prvokům a poté proti helmintům, současně beru bylinné tinktury s nahranými frekvencemi proti prvokům, bakteriím a virům. Když to půjde dobře, mohl bych být na konci prvního čtvrtletí příštího roku již zcela zdráv. Protože máme psa, budu zvědav, kdy se zase budu na něco reinfikovat.
Pro léčbu by se asi dala i využít i homeopatie (homeopatika jsou fyzikálním lékem, který ředěním zvýrazněnou typickou frekvencí jednak znepříjemňují pobyt jistých patogenů v těle, jednak frekvenčně posilují dotčené orgány v boji proti jistým patogenům a jednat stimulují zejména slinivku a játra pro to, aby z potravy začaly vychytávat substance vhodné pro boj s patogenem). Tady je vhodné navštívit dobrého homeopata, který by mohl poradit a tím i pomoci.
Stejně je na tom i bylinná léčba, kterou lze z těla postupně odstraňovat různé typy patogenů a v konečném důsledku vás vyléčit. Zase to chce nechat si poradit od dobrého bylinkáře, což není úloha lehká.
Dále je třeba doplnit do těla vitamíny (zejména všechny ze skupiny B, D3, Bór) – viz moje www stránky a protože nemoci způsobují jak patogeny, tak i jisté nečistoty, je třeba provést chelaci těchto nečistot, například kyselinou thioktovou a dalšími (odstranit hliník, nikl a další těžké kovy a další chemické nečistoty, doktoři o tom ale nic moc neví).
Pro další dotazy mě můžete oslovit na mailové adrese zdravymilan@seznam.cz, článek je pak rovněž k dispozici v sekci Přednášky na mých www stránkách http://www.zdraviafyzika.cz kde pak najdete i některé další informace.
15 pupenů borovice (ideální doba sběru je konec dubna, začátek května)
5 hřebíčků
3 kuličky jalovce
1 badyán
1 kousek skořice
0,5 l pálenky
filtrovací plátýnko
lahev s uzávěrem
Postup: Pupeny nasbírejte na čistém místě, daleko od prachu cest. Vhoďte do láhve společně s kořením a zalijte pálenkou. Zašpuntujte a nechte stát minimálně 2 týdny. Obden protřepte. Poté slijte přes plátýnko a ponechte v lahvi na tmavém a chladném místě. Užívejte 1 stopku po dobrém obědě. Doba spotřeby je dle minimální trvanlivosti použitého alkoholu.
Použití: Likér nejen krásně voní, vypadá a skvěle chutná, ale je i účinným prostředkem proti jarní únavě a dokáže nastartovat celkovou revitalizaci. Čerstvé pupeny borovice jsou doslova nabité vitamíny a v dubnu je ideální doba sběru.
Sirup z rýmovníku je lahodný a můžete jej přidávat do čaje nejen jako prevenci, ale i sladidlo. V podstatě ho můžete používat jako klasický med, takže kromě teplých nápojů také jen tak na pečivo nebo do obilných kaší.
Rýma, zvýšená teplota, kašel a nachlazení nejsou jediné potíže, proti kterým rýmovníkový sirup využijete. Pomáhá také například při bolestech hlavy a pomůže odbourat potíže zažívacího traktu.
Recept
Ingredience: 35 lístků rýmovníku, 1 granátové jablko, 1 pomeranč, 1 citron, 1 kg cukru (lze použít i třtinový), voda
Postup– den první: Minimálně 24 hodin musíme nechat očištěné rýmovníkové lístky louhovat. Vložíme je do hrnce, přidáme plátky ovoce, nejlépe v bio kvalitě, a vše zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo všechno dokonale ponořeno. Hrnec zakryjeme čistou utěrkou a necháme v pokojové teplotě louhovat klidně i 2 dny.
Postup – den druhý: Z hrnce odstraníme lístky i ovoce nebo celé přecedíme. Přidáme cukr a zahříváme a mícháme tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí. Pak ztlumíme plamen a pozvolna za občasného míchání necháme sirup zredukovat, abychom dostali hustější konzistenci světle měděné barvy. Mějte na paměti, že po zchladnutí sirup ještě dost zhoustne. Horký sirup ihned plníme do menších, pokud možno ještě horkých skleniček, pevně uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Tip: Sirup je opravdu výborný a jistě se po něm zapráší i u vás doma, doporučujeme ho uchovávat na chladném místě. Pokud neseženete granátové jablko, můžete použít půl hrnku sušené moruše nebo třeba plodů z černého bezu, jeřabiny nebo arónie.
Užívání
Sirup můžete užívat jako prevenci nebo i jako lék po lžičkách.
Toto přírodní antibiotikum můžete i inhalovat, protože ulevuje od bolestí v krku a od ucpaného nosu. V listech jsou obsaženy rostlinné vonné oleje thymol a karvakrol. Lístky stačí mnout v ruce a čichat k nim. Na noc si dejte větvičku pod polštář.
V naší poradně s názvem LIKÉR ZE SMRKOVÝCH VÝHONKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Hrůša.
CHcete-li zkusit pálenku ze smrkových výhonků,budete potřebovat smrkové výhonky.
Trefné. A těch výhonků je potřeba kolik? Jede,nebo dva,nebo dvacet kilo,nebo?
Za odpověď děkuji.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Mmožství smrkových výhonků určíte tak, aby byly všechny potopené ve slané vodě a nahoře tato voda ještě přebývala o 5 cm.
Lidové léčitelství zná velmi dobře zdravotní účinky mladých větviček, šišek a pryskyřice. Všechny obsahují terpentýnovou silici, která rozpouští hleny, čímž uvolňuje dýchací cesty a usnadňuje vykašlávání, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin a svalů, stejně jako záněty šlachové pochvy. Použitím pryskyřice na kůži se podporuje prokrvení. Mladé smrkové výhonky obsahují velké množství vitamínu C, který odvádí z těla toxiny a posiluje imunitu.
Mladé smrkové výhonky a šišky se sbírají v dubnu až květnu. Čaj ze smrkového jehličí léčí záněty dásní. Smrkové větvičky a šišky se užívají i při léčebných koupelích, přičemž pomáhají při katarech dýchacích cest, bolestech kloubů a končetin, poruchách prokrvení, nervozitě, nespavosti a celkové vyčerpanosti.
Uhlí ze smrkového dřeva údajně pohlcuje jedy ve střevech a má dezinfekční účinky. V aromaterapii má pak široké využití silice ze smrkového jehličí. Aplikuje se formou inhalací, koupelí a masáží. Při revmatismu, vyčerpanosti a onemocněních dýchacích cest lze tento siličný olej užívat rovněž vnitřně, ale výhradně ředěný, například medem, smetanou, vlažným čajem nebo vodou. Předávkování siličným olejem ze smrkového jehličí může vyvolat alergickou reakci, bolesti hlavy, zvracení, a dokonce závažné poškození centrální nervové soustavy.
Užíváme jako prevenci i na léčbu kašle, a to 1 lžíci každé ráno nebo k ochucení čaje či nápoje. Sirup má velmi příjemnou chuť, kterou ocení i děti.
Mladé smrkové výhonky sbíráme v dubnu až květnu, dobře je umyjeme, necháme okapat. Plníme velkou 5litrovou láhev tak, že vložíme vrstvu výhonků asi 5 cm vysokou, prosypeme ji třtinovým cukrem, položíme 2 kolečka citronu a opakujeme, dokud není láhev plná. Jemně přitlačíme. Láhev převážeme celofánem a postavíme na okno na slunné místo. Necháme stát 2 až 3 týdny. Začne se tvořit hustá šťáva, kterou pak přes plátýnko přecedíme, slijeme do láhví a uložíme na chladné místo.
Trochu jiný recept z mladých smrkových výhonků se připravuje tak, že se v 500 ml vody krátce povaří 1 kg čerstvých jehliček, poté se odstaví, zakryje a nechá 1 až 2 hodiny luhovat. Následně se přecedí a doplní vodou do objemu 1 litru. Přidá se 1 kg želírovacího cukru, znovu povaří a plní do sklenic. Vzniklou směs používáme jako sladidlo, mažeme na chleba, přidáváme do čajů proti kašli a nachlazení. K celkovému posílení organismu se užívá 1 čajová lžička denně.
V některých obchodech se zdravou výživou nebo na internetu se dá smrkový sirup koupit.
V naší poradně s názvem LÉČBA SLINIVKY BŘIŠNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka Jarošová.
Přítel měl před večeří aperitiv, Konstantinův likér. Jsme v Konstantin.Lázních na léčení. Poraďte. Škytá a zvrací. Stalo se večer. Zítra vyhledáme lékaře.Jarka Jarošová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Škytavka se objevuje často po konzumaci alkoholu. Dá se zastavit pomocí speciálního manévru, který je popsán zde: https://www.ceskaordinace.c…
Co se týče dalšího postupu, tak zabezpečte dostatek tekutin i přesto, že nebude mít chuť nic pít. Každou půlhodinu musí polknout jednu deci vody nebo čaje. Máte-li živočišné uhlí, tak ho použijte podle návodu. Vyčkejte na zítřejší prohlídku u lékaře a kdyby se stav zhoršoval se zvýšenou teplotou a křečema, tak volejte rychlou záchrannou pomoc na čísle 112.
Oprané bobule lze rozmixovat a přecedit. Slupky je možné sušit pro přípravu rakytníkového oleje nebo ovocného čaje. Šťáva s dužninou se po zahřátí (maximálně na 80 °C) smíchá s cukrem. Vznikne sirup, který obsahuje vitamín C, provitamín A, vitamíny skupiny B, vitamíny D, F, K a P, železo a až 10 % oleje. Je používán při žaludečních potížích, chřipce, infekčních onemocněních, při nedostatku vitamínů, v rekonvalescenci a proti jarní únavě. Rakytník podle některých zdrojů posiluje imunitní systém, zvyšuje odolnost proti stresu a působí proti bakteriím a virům.
Elixír z rakytníku
Ingredience: 1-2 lžíce čerstvého rakytníku (pokud máte zmražený, nechte ho rozmrznout), 1/2 šálku vody
Postup: Rakytník rozdrťte v hmoždíři, aby všechny plody pustily šťávu. Přes husté sítko propasírujte lžící rozdrcenou směs do skleničky, promíchejte s vodou a vypijte.
Rakytníkový sirup
Ingredience: 3 l omytých plodů rakytníku, 2 l vlažné vody, 2 dkg kyseliny citronové, 1 kg cukru na 1 l šťávy
Postup: Plody rozemeleme na masovém strojku, zalijeme vodou a přidáme kyselinu citronovou. Promícháme a necháme stát 24 hodin. Poté vše přecedíme, vymačkáme co nejvíce šťávy, pomocí odměrky odměříme, kolik šťávy dohromady máme, a podle toho osladíme. Mezitím nahřejeme plotýnku, vypneme a na jejím okraji bez vaření necháme vše rozpustit. Teplou šťávu plníme do lahví.
Recept na rakytníkový likér
Ingredience: 1 kg bobulí rakytníku, 1 l vodky, 1 kg cukru
Postup: Umeleme 1 kg bobulí rakytníku, smícháme s 1 l vodky (nebo jiné silné lihoviny nebo s čistým lihem ředěným vodou) a necháme v teple stát asi 8 dní. Potom svaříme 1 kg cukru s menším množstvím vody, rakytník přecedíme přes plátýnko a smícháme s vychladlým cukrem. Opět přecedíme, slijeme do láhví a necháme 3 měsíce uležet. (Na likéru i sirupu se vytvoří vrstva rozemleté slupky, nevypadá to hezky, ale na chuti to nic nemění.)
Rakytníkový džem
Ingredience: 1 kg bobulí rakytníku, 720 g cukru, 100 g tekuté pektózy
Postup: Bobule rakytníku očistíme, omyjeme a dáme do nerezového hrnce. Přidáme trochu vody, aby se nám to nepřipalovalo, a na mírném ohni necháme povařit, dokud rakytník nezměkne. Postupně přidáváme cukr s pektózou a vaříme do zhoustnutí. Teplé plníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Ve svém příspěvku HUBNUTÍ PODLE MANČINGOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.
28 denní očistný program podle Antonie Mačingové je účinná očistná kůra na 28 dní.
Mačingová dieta a detoxikační mančingová dieta - jídelníček na 28 dní:
1. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Brokolice s česnekem, strouhaný nízkotučný sýr
Večeře: Salát s červené řepy , strouhaný sýr
2. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky s česnekem, strouhaný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vařené vajíčko
3. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Salát z červené řepy , strouhaný sýr
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr
4. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky , med
Oběd: Mrkvová perkelt, strouhaný sýr
Večeře: Prokládána cuketa
5. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Prokládaná cuketa
Večeře? Fazolové lusky česnekem, strouhaný sýr
6. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky se zázvorem
Večeře: Brokolice s česnekem, vařené vajíčko
7. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd? Salát z červení řepy, vařené vajíčko
Večeře: Mrkvová perkelt, strouhaná sýr
8. DEN Snídaně:BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou
Večeře: Boršč
9. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med mletá skořice
Oběd: Brokolice na česneku se zázvorem, nízkotučný sýr
Večeře: rychlá hrachová polévka
10. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, nízkotučný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vajíčko
11. DEN Snídaně: BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Fazolové lusky, vajíčko
Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
12. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med, mletá skořice
Oběd: Bezvaječní těstoviny se špenátem
Večeře: Rychlá hrachová polévka
13. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, sýr
Večeře: Boršč
14. DEN Snídaně: Vyberte si snídani, která Vám v tomto týdnu nejvíc chutnala
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Brokolice na česneku, se zázvorem a strouhaný nízkotučný sýr
15. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu-2dcl a 2 sojové nebo grahamové rohlíky, med a ořechy
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
16. DEN Snídaně? Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Zeleninová polévka, fazolové lusky, salát s červené řepy
Večeře: Mozzarella, rajče nebo okurky
17. DEN Snídaně: vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
Večeře: Zeleninová polévka
18. DEN Snídaně: Bílý nízkotučný jogurt, ořechy, med
Oběd: Vařená červená řepa, tuňák, cibule
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
19. DEN Snídaně: Pohankové vločky zalité sojovým mlékem strouhané jablko , ořechy, med
Oběd: Celerové hranolky, filety s mořské tresky na másle
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
20. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Celerové hranolky, Dušená kuřecí stehna
Večeře: Brokolice s česnekem, tuňák v konzervě.
21. DEN Snídaně:Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Celerové hranolky, dušená horní krůtí stehna, červená řepa, okurka
Večeře: Celerové hranolky, dušená horní krůtí stehna, červená řepa, okurka
22. DEN Snídaně: pohankové vločky zalité sojovým mlékem, strouhané jablko, ořechy, med
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnem
Večeře: Kuře s celerem
23. DEN: Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
24. DEN Snídaně: Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Salát z červené řepy, mořská treska na másle
Večeře: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
25. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Bezvaječné těstoviny se špenátem
Večeře: Salát z červené řepy, tuňák
27. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu 2dcl., 2 grahamové nebo sojové rohlíky, med, vlašské ořechy
Oběd: Boršč
Večeře:Celerové hranolky, filety z mořské tresky na másle
28. DEN Snídaně: Vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Vařená strouhaná řepa, cibule, tuňák
Recepty pro 28 denní detoxikační kůru
Mrkvový salát: Mrkev jablka ořechy v poměru 1:1:1.
Brokolice s česnekem: Brokolici povaříme ve vodě do křupava. Na olivovém oleji osmažíme česnek a přidáme brokolici. Podáváme se sýrem nebo s vajíčkem.
Salát z červené řepy: Tři větší řepy, 3dcl sklenici směsi mrkev/hrášek, 4 středně velké kyselé okurky, olivový olej, sůl, pepř a podáváme buď s vajíčkem, nebo se sýrem.
Fazolové lusky s česnekem: Můžou být kupované mražené. Nasypou se do osolené vařící vody. Vaří se asi 10 min. Potom se scedí a postupuje se stejně jako u brokolice s vajíčkem nebo sýrem
Mrkvový perkelt: Mrkev, cibule, mlety pepř, mlety rozmarýn, drcený kmín, nebo mletý koriandr, sojovou omáčku. Postup: Očištěnou mrkev, na kolečka nakrájenou, přidám cibuli, kterou jsme osmahli na olivovém oleji. Potom přidáme mletý pepř, koření a 2 lžíce sojové omáčky. Pak podliji 2dcl vody a asi 15 minut se vaří.
Prokládaná cuketa: 2 středně velké cukety, olivová olej koření, tvrdý sýr, česnek, sojovou omáčku. Cukety nakrájíme na plátky. Do olivového oleje přidáme sůl, mletý pepř, sušenou bazalku a lžíci sojové omáčky. Přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Takhle ochucený olej vylijeme na plech, pokladame cukety a necháme zapéct při 200*C asi 15 min.
Kuře s celerem: Kousky kuřete marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy nebo kari. Maso před použitím pomeleme a přimeleme i čtvrtku celeru. Přidáme žloutek, sul, pepř, mlety kmín. Vypracujeme směs a smažíme v oleji, v němž jsme maso marinovali.
Těstoviny s kedlubnou: Uvaříme si bezvaječné těstoviny. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme a podlijeme troškou vody. Potom přidáme těstoviny.
BORŠČ: kompotová miska bude jako odměrka! Zeleninu nakrájenou na kostičky: 1 misku mrkve 1 misku celeru 1 misku petržele, 1misku kedluben, 1misku zelené papriky a 3 misky nakrájené uvařené červené řepy, sůl, pepř, nové kořené, mletá paprika, 3 bobkové listy, rajský protlak, dva stroučky česneku, jedna cibule. Postup: Na oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu, po chvíli přidáme koření a nakrájenou papriku, přilijeme 0,5 l vody a vaříme do změknutí. Potom přidáme řepu. Potom si zvlášť osmahneme cibuli, přidáme česnek a protlak, které převaříme a slijeme do polívky.
Hrachová polévka: Sáček mraženého hrášku 400g, půlku citrónu, bazalkové pesto, sůl, pepř, lžíci másla. Do litru vroucí vody nasypeme hrášek, přidáme bazalkové pesto, mletý pepř a vaříme 20 minut. Na závěr přidáme máslo. Po vychladnutí ponorným mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.
Červená řepa se švestkami a ořechy: 300g uvařené červené řepy,100g sušených švestek, před použitím je namočte do vody, 100g vlašských ořechu, dva stroužky česneku, špetku soli, pepř, 3 lžíce oleje.
Bezvaječné těstoviny se špenátem: Postup je stejný jako u těstovin s kedlubnou
Zeleninová polévka: Na jemno nastrouhejte jednu mrkev, petržel, čtvrtku kedlubny a čtvrtku celeru. Na olivovém oleji osmažte cibulku a pak přidávejte zeleninu. Osolte, opepřete, okmínujte, zalijte vodou a povařte. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a nechte přejít varem.
Když je moc velký hlad, tak si můžete dopoledne dát sušené švestky a odpoledne bílý jogurt s medem a skořicí.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.
Sirup ze smrkových výhonů nemá kvasit, pokud se tak stane, tak se již nejedná o louhování, ale o kvašení, což je jiná technologická úprava, díky níž získáme zcela jiný produkt.
Chcete-li zkusit pálenku za smrkových výhonků, budete potřebovat smrkové výhonky, 8 hrnků filtrované vody a 6 lžic cukru. Vodu pořádně smíchejte s cukrem, dokud se úplně nerozpustí – tento nálev (brining) můžete použít pokaždé na základní kvašení. Do studené vody namočte výhonky jehličí alespoň na 30 minut a následně ještě promyjte. Poté dejte veškeré výhonky do kvasicí nádoby s gumou. Pupeny následně zalijte připraveným briningem, a pokud v lednici skladujete kvas z jakéhokoliv předešlého kvašení, pak se doporučuje přidat 2 lžíce tohoto kvasu na rychlé nastartování kvašení. Nádobu uzavřete, nikoliv však víčkem na závit, ale klasickým zaklapovacím víčkem s gumou, a nechte minimálně týden v pokojové teplotě. Pokud se rozhodnete dát nádobu do lednice či jiných chladnějších míst, kvašení potrvá mnohem déle, přestože výsledek bude srovnatelný. Nakonec nechte kvas vypálit v akreditované palírně a tím vám vznikne pálenka.
Očištěné a omyté plody rakytníku rozmačkejte a zalijte 1 litrem vodky. V pokojové teplotě nechte 10 dní louhovat. Poté přeceďte přes plátno a smíchejte s vychladlým cukerným nálevem (ten připravíte tak, že svaříte půl litru vody s 1 kg cukru, nejlépe hnědého). Nalijte do čistých lahví, zašpuntujte a uskladněte v chladu. Konzumujte nejlépe teprve po dvou až třech měsících.
Výluhem smrkových výhonků v alkoholu získáme další účinný lék – tinkturu. Tradiční lidovou cestou je nakládání smrkových výhonků do silnější slivovice. Taková tinktura se pak používá především k ošetření bolavých revmatických kloubů, které prokrvuje, prohřívá a ulevuje od bolesti. Pro vnitřní užití si raději opatříme tinkturu připravenou profesionální cestou a dodržujeme předepsané dávkování.
Recept na výrobu: do slivovice vložíme hrst smrkových výhonů, přidáme plátek citronu a necháme měsíc louhovat. Poté přecedíme a přidáme 10 lžic medu, vše důkladně promícháme a můžeme podávat.
Častou příčinou výtoku z ucha bývá hnisavý zánět středního ucha. K faktorům způsobujícím zánět středouší patří defekt Eustachovy trubice, která spojuje dutinu ústní se středním uchem. Trubice nemusí být dobře uzavíratelná, v důsledku čehož se bakterie šíří do středouší, kde pak vyvolávají zánět. Během zánětu se ve středním uchu hromadí hnis, u pacienta pozorujeme horečku, silnou bolest ucha, nachlazení. Jestliže se prostor středouší naplní hnisem, dojde k perforaci bubínku a hnis začne vytékat z ucha ven. Při zánětu středního ucha může lékař doporučit takzvanou paracentézu, tedy propíchnutí bubínku. I pak hnis vytéká z ucha, ovšem pacientovi se velmi uleví.
Příčinou vodnatého sekretu je chronický katar středoušní dutiny. V takovém případě vytéká z ucha vodnatý sekret obsahující hlen a fibrin. Bubínek může být vtažen dovnitř.
Krvavý výtok z ucha může mít několik příčin: například poranění zevního zvukovodu, bubínku i středního ucha ostrým předmětem; okolní zánět, zvláště při chřipkovém zánětu středního ucha. Při úrazech s poraněním spodiny lebeční může z ucha vytékat i mozkomíšní mok.
Obecně výtok z uší způsobují zánětlivá onemocnění středoušní dutiny. Těchto zánětů je celá řada, a to jak akutních, tak i chronických. Pozoruje-li pacient výtok z ucha, měl by navštívit lékaře. U akutních hnisavých středoušních zánětů lékař obvykle provede paracentézu (propíchne ušní bubínek), čímž pacientovi velmi uleví. Proto je zbytečné snášet několik dní úpornou bolest ucha, než hnis bubínek protrhne a kdy navíc dojde k provalení na neurčeném místě a otvor má různou velikost.
Čaj z rýmovníku tlumí bolest hlavy, uvolňuje ucpané nosní dutiny při rýmě a účinkuje při kašli. Čaj je vhodné připravovat z čerstvých listů.
Čaj z rýmovníku
Postup: Natrhejte a omyjte čerstvé lístky. Na přípravu čaje do jednoho hrnku postačí jeden list rostliny, listy jsou totiž vcelku velké a jejich aroma i obsah látek jsou dostatečné. Zalijte horkou vodou a nechte několik minut louhovat, poté může okamžitě popíjet. Čaj krásně voní. Trápí-li vás chrapot nebo kašel, oslaďte si jej medem a brzy se vám uleví.
Užívání
Rýmovník má schopnost zlepšovat zdraví pokožky, detoxikovat tělo, ochránit nás před nachlazením, ulehčit od bolesti spojené s artritidou, zmírnit stresové napětí a úzkosti, navíc působí jako prevence některých druhů rakovin a optimalizuje zažívání. Nejvyhledávanější částí této rostliny jsou listy. Ty se dají používat k ochucení masa a zeleninových pokrmů. Sušené listy jsou vhodné do polévek či dušeného masa, sušení je ale velkým problémem. Éterické oleje extrahované z listů se dají použít k ošetření kůže. V místnosti, kde se rostlina nachází, se prokazatelně lépe dýchá. Silice, které se z rýmovníku odpařují, odpuzují mouchy, komáry, moly, mšice a jiný hmyz.
Pro děti
Pokud děti trápí nachlazení, bolesti v krku, ucpaný nos nebo zánět vedlejších nosních dutin, můžete jim z listů uvařit čaj. Sloučeniny obsažené v bylince silně podporují vykašlávání a vylučování hlenu z dýchacích cest. Čaj také stimuluje pocení, což pomáhá odstranit toxiny přes kůži a urychlit proces obnovy. Rýmovník může pomoci zlepšit imunitní systém tím, že zabrání bakteriím a jiným patogenům v jejich rozvoji v trávicím traktu. Rýmovník lze využít i zevně na štípance. Bylinka obsahuje protizánětlivé sloučeniny, které mají schopnost snížit zarudnutí a otok, a zároveň eliminují svědění a podráždění.
Pro dospělé
Dospělí mohou rýmovník využít na rýmu, na bolesti krku, stačí jen rozžvýkat jeho listy. Dalším využitím rýmovníku je použít bylinky k ošetření pleti. Rýmovník dokáže vyléčit ekzém či psoriázu.
Esenciální olej z rýmovníku zlepší průběh artritidy, což může být důležité pro sportovce nebo osoby s osteoporózou, kteří podstupují pravidelnou zátěž kloubů a kostí.
Rýmovník obsahuje kyselinu askorbovou, která posiluje imunitní systém, zatímco kartenoidy a vitamín A zlepšují zdraví očí. Snižují oxidační stres v očích a zabraňují makulární degeneraci.
Rýmovník má rovněž pozitivní vliv na léčbu rakoviny prsu. I když jsou studie ještě na samém počátku, nejnovější zprávy ukazují, že antioxidační schopnosti této bylinky, stejně jako obsah omega-6 gama-linolenové kyseliny, jsou účinné při zpomalení šíření rakoviny prsu. Vědci zároveň objevili pozitivní účinky při léčbě rakoviny prostaty.
Minerální a organické látky v rýmovníku působí mírně sedativně, díky čemuž je tato bylina ideální na přípravu čajů proti stresu a úzkosti. Zklidňující účinky rýmovníku pomáhají navodit i klidný a zdravý spánek.
Rýmovník je i účinné diuretikum a pomáhá tělo čistit od toxinů tím, že stimuluje močení. To také snižuje přebytečné množství soli, tuku a vody v těle a díky tomu udržuje chod ledvin a lymfatického systému bez problémů. Bylinka pomáhá odstraňovat ledvinové a žlučové kameny.
Rýmovník se dále používá proti bolestem žaludku a ke zmírnění syndromu dráždivého tračníku. Bylinka dokáže také regulovat zažívání a zklidnit zánět žaludku. Nejlepším způsobem, jak bylinku využít na tyto potíže, je připravit si z ní čaj.
Rýmovník stimuluje pocení, což také pomáhá odstranit toxiny přes kůži a urychlit proces obnovy.
Krvácení z konečníku v podobě tmavé krve může být projevem prasknutí žaludečního nebo dvanácterníkového vředu. Pokud dojde k prasknutí vředu, dochází mimo jiné k masivnímu krvácení z konečníku. Proto je větší výskyt krve nutné neprodleně konzultovat s lékařem. Dalšími příznaky jsou celková slabost, pokles krevního tlaku spojený s omdléváním, pocení a tmavá stolice.
Další možností je krvácení z jícnu. Krvácení z jícnu se může projevit buď zvracením krve, nebo jejím průchodem přes žaludek do střev. V takovém případě nalézáme ve stolici černou, natrávenou krev. Příčin je celá řada. Kromě zánětů jícnu může jít o takzvaný Mallory-Weissův syndrom. Jeho podstatou je, že při úporném zvracení či kašli dojde k poškození sliznice jícnu a ta začne krvácet. Je to mnohem častější problém, než by se zdálo. Krvácení z jícnu může vycházet i z jícnových varixů, které se vyskytují u pokročilých forem cirhózy jater.
Tmavé krvácení se může objevit i u autoimunitních neinfekčních zánětů. Jde o záněty trávicího traktu, které jsou způsobeny abnormální imunitní reakcí našeho organismu. Imunitní systém v takové situaci napadne buňky stěny trávicího traktu a to může způsobit řadu obtíží včetně smrtelných komplikací. Zasažena může být trávicí soustava v celé své délce, ale nejčastěji postiženou částí jsou střeva – tenké střevo u Crohnovy choroby a tlusté střevo u ulcerózní kolitidy. U Crohnovy choroby se vyskytuje krev červená či tmavá (podle místa zánětu), u ulcerózní kolitidy jde typicky o krev červenou, nenatrávenou. Nemoci bývají dále provázeny průjmy, zvýšenou teplotou, někdy se vyskytují křeče, bolesti břicha, nucení na stolici, občas se ve stolici nalézají hleny (zejména u ulcerózní kolitidy). Smrtelnými komplikacemi je protržení zánětem narušené stěny střeva a následný zánět pobřišnice.
Nález tmavé krve se nazývá meléna. Tmavá (až černá) krev je natrávená a pochází tedy z vyšších pater trávicí trubice. Zjednodušeně řečeno: tmavá natrávená krev ve stolici pochází z úseku od dutiny ústní po horní dvě třetiny tenkého střeva. Zabarvení stolice do červena či černa mohou způsobit i některé potraviny (například borůvky, červená řepa a mnoho dalších). Podobný vzhled stolice mohou způsobit i doplňky stravy obsahující železo.
Pamatujte, že extrahovaný gel z Aloe oxiduje a léčivé účinky se během krátké doby ztratí, i když jej budete uchovávat v chladničce. Pro uskladnění gelu postupujte podle zde uvedených kroků.
Mám odzkoušeno, že lze úspěšně skladovat gel z Aloe bez míchání v lednici po dobu 2 týdnů, ale ne déle. Chutná stále čerstvě a dobře.
Aby vám vydržel déle, můžete jako konzervant použít vitamín C nebo med. Použijte poměr 1:1, když kombinujete Aloe gel (rozmixovaný bez vody) s medem. Pro vitamín C smíchejte 500 miligramů kyseliny askorbové s ¼ hrnku gelu z Aloe (tablety vitamínu C najdete v obchodě s potravinami nebo v lékárně, které pak rozdrtíte na prášek).
Gel z Aloe Vera skladovaný s medem nebo vitamínem C vydrží v lednici až 8 měsíců, zatímco obyčejný gel z Aloe Vera maximálně 2 týdny.