Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LIPOVÝ ČAJ V TĚHOTENSTVÍ

OBSAH

Lipový květ – cena

Zde jsou uvedeny ceny, za které se dá pořídit lipový květ.

Zdroj: Lipový květ

Poradna

V naší poradně s názvem LIPOVY KVĚT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Kupka.

Prosím o sdělení,ma-li se květ pokrajet před sušením nebo po usušení. Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lipový květ se dá krájet jen před usušením, dokud je vláčný. Po usušení jde už jen drtit.

Zdroj: diskuze Lipovy květ

Lipový květ v těhotenství

Co dělat, když máte zvýšenou teplotu, ucpaný nos, škrábe vás v krku a začínáte pokašlávat? Na antibiotika to snad není a budete ráda, když se jim jako těhotná vyhnete. Z bylinek, které si můžete s klidem dopřát, jmenujme například lipový květ, ze kterého si můžete připravit lahodný čaj na vypocení, nejlépe ještě s medem. Další vhodnou bylinkou pro vás může být heřmánek na snížení horečky nebo ke kloktání a jitrocel v jakékoli formě proti kašli. Na trhu jsou k dostání kvalitní jitrocelové sirupy nebo také jitrocelové bonbony.

Zdroj: Lipový květ

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A LIPOVÝ ČAJ,ŠÍPKOVÝ ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie tromerová.

užívám warfarin můžu vypít jeden šálek lipového,šípkového čaje denně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Taky užívám walfarin na ředění krve a lipový i šípkový čaj normálně běžně piju z vlastních natrhaných bylinek a nemám s tím žádný problém.

Zdroj: diskuze Warfarin a lipový čaj,šípkový čaj

K čemu je dobrý lipový květ?

Lipový květ se nejčastěji používá při horečnatých onemocněních dýchacích cest, při kašli, angíně, zánětu průdušek a zahlenění. Podporuje vypocení, které léčbu urychlí, a zároveň pomáhá rozpouštět hleny, tiší křeče, snižuje dráždivost ke kašli, působí protizánětlivě a celkově uklidňuje.

Lipový květ pomáhá také při žaludečních křečích, střevních kolikách a například proti revmatismu. Dále se používá při onemocnění močového měchýře a močových cest, ulevuje i při nachlazení ledvin a při obecných obtížích s močením.

Lipový květ obsahuje celou řadu důležitých látek, jako je sliz, flavonové glykosidy, třísloviny, silice a látky podobné vitamínu E. Tyto látky podporují produkci potu, žluči a moči se současným zklidňujícím a spasmolytickým účinkem.

Zdroj: Lipový květ

Lipový čaj

Lipový čaj se tradičně používá k uklidnění nervů a na léčbu úzkosti, která souvisí se zdravotními problémy. Zároveň má protizánětlivé účinky a je účinný pro léčbu takových trávicích poruch, jako je například syndrom dráždivého tračníku. Lipový čaj je také využíván k léčbě bolestí hlavy a inkontinence, což je neschopnost kontroly vylučování moči. Dále je možné jej používat k léčbě mírných problémů se žlučníkem, při žaludečních nevolnostech a zažívacích potížích. Další výhodou tohoto čaje je, že zmírňuje zduření nosních sliznic, snižuje vysoký krevní tlak a snižuje nadměrnou plynatost.

Infekce horních cest dýchacích

Když se užívá jako horký čaj, působí na pocení charakteristické při horečce. To má svou výhodu, protože dochází k vylučování škodlivých mikroorganismů, jako jsou viry a bakterie. Zároveň je lipový čaj vhodný pro posílení imunitního systému.

Příprava lipového čaje

Potřebujeme:

  • 1 lžíce lipových květů
  • 3 dl vroucí vody

Postup:

Květy přelijeme vroucí vodou a vše necháme 15 minut louhovat. Poté přecedíme a po douškách vypijeme.

Zdroj: Léčivé účinky lípy

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Lipový květ na vysoký krevní tlak a bolest hlavy

Tato fantastická bylina je účinným tonikem pro nervový systém, také je účinná na křeče, snižování krevního tlaku a hladiny cholesterolu, je vynikající proti stresu, bolestem hlavy, úzkosti a ateroskleróze. Lipový květ napomáhá se zlepšením spánku. Funguje velmi dobře zejména v kombinaci s chmelem. Zároveň stimuluje pot a tím pomáhá tělu při nachlazení a horečce, protože snižuje teplotu a dostává hlen z plic, průdušnic a celého dýchacího systému. Velmi účinné je kloktání čaje z lipového květu nebo užívání tinktur na bolesti v krku. Čaj z lipového květu je účinný pro ledviny, močový měchýř a žaludek.

Zdroj: Léčivé účinky lípy

Poradna

V naší poradně s názvem SKLADOVÁNÍ LIPOVÉHO KVĚTU SUŠENÉHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie brandlova.

Prosím o sdělení jak mám skladovat sušený lipový květ?Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lipový květ se po usušení skladuje v hadrovém pytlíku doma při pokojové teplotě bez přístupu světla.

Zdroj: diskuze Skladování lipového květu sušeného

Špinění v těhotenství po námaze

Zvýšenou námahou v těhotenství praskají cévky, neboť je děloha více prokrvená. V těhotenství se nedoporučuje nosit břemena těžší než 5 kg.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Diskuze

V diskuzi RYMOVNIK V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Lze užívat Rýmovník i v těhotenství? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindřiška.

Nesmíte,jenom inhalovat!!

Zdroj: diskuze Rymovnik v těhotenství

Použití lipového květu

Užívání lípy v léčitelství sahá již do dávných antických dob. Kromě květů se před dávnými lety využívala také kůra, která se používala k léčbě lepry a ztráty vlasů. Květy se tenkrát užívaly k léčbě kašle, zahlenění, zažívacích obtíží, onemocnění ledvin či epilepsie.

Dnes se květ lípy využívá zejména k vnitřnímu použití.

Vnější použití lípy srdčité

Zevní použití květů lípy není tak obvyklé. Lze je využít ve formě nálevu k omývání vlasů jako pomocný prostředek při léčbě lupů. Dále také jako kloktadlo, ústní vodu či přísadu do koupelí.

Vnitřní použití lípy srdčité

Lipové květy se používají hlavně vnitřně. Užívají se ve formě nálevu, jsou také součástí mnoha léčivých čajových směsí používaných při nachlazení, zánětech horních cest dýchacích a horečce. Lipový květ působí proti horečce, protizánětlivě, podporuje produkci potu, rozpouští hleny, také působí protikřečově a lehce diureticky. Lipový čaj se pije při infekčních a horečnatých onemocněních, kdy je žádoucí potící kúra, tedy při rýmě, kašli, nachlazení, zahlenění horních dýchacích cest či zánětech průdušek. Lipový květ je také vhodný při onemocnění ledvin a močového měchýře, také jako prostředek podporující žaludeční a trávicí činnost, protože zvyšuje vylučování moči, zvyšuje vylučování žaludečních šťáv, zlepšuje trávení a uvolňuje křeče. Lipový květ má obdobné účinky jako květ černého bezu, se kterým se často kombinuje.

Zdroj: Lipový květ

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVÍ A BLEŠÍ KOUNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohmova.

Jak může být kousnutí blechou nebezpečné v polovině těhotenství.?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kousnutí od blechy během těhotenství může znamenat riziko vzniku alergické reakce. V oblastech s výskytem malárie může blecha těhotnou ženu nakazit malárií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Těhotenství a bleší kounuti

Těhotenství po IVF bez příznaků

Těhotenství po IVF bez příznaků je normální. Příznaky jsou stejné jako u běžného těhotenství. Je důležité, aby se žena v tomto období příliš nepozorovala. Není to vhodné pro její psychiku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Příznaky těhotenství hned po oplodnění

Příznaky oplodnění vajíčka nejsou v podstatě žádné, i přesto, že řada žen tvrdí, že o těhotenství věděla již od prvního dne. Ve skutečnosti se ale oplodnění na zdravotním stavu ženy nijak neprojevuje. Všechny projevy těhotenství se objevují až v pozdějším období, ne na úplném začátku.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Diskuze

V diskuzi OMEGAMARINE FORTE + V TĚHOTENSTVÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, v článku jsou uvedeny informace o prospěšnosti pro lidské tělo, ale nikde jsem se nedočetla jak je to s užíváním v těhotenství. Zdali se má dávkování snížit, zvýšit, či po dobu těhotenství neužívat.

Děkuji za odpověď.
Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Tak teď koukám, že v diskuzi již informace na toto téma jsou. :)

Zdroj: diskuze OmegaMarine Forte + v těhotenství?

Příznaky těhotenství – průjem

Těhotenství je „jiný“ stav a každá nastávající maminka má obavy. Průjem jako průvodní znak u těhotné ženy je však běžný jev. Pokud není průjem doprovázen křečemi, zvracením, horečkou a čímkoliv jiným, co by naznačovalo spíše virózu nebo otravu, tak může být součástí těhotenství.

Zdroj: Příznaky těhotenství

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍT OMEGA MARINE FORTE V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda smím v těhotenství užívat omega forte?
Jsem ve 21tt
děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V těhotenství můžete omega marine užívat bez obav. Podle výrobce obsahuje jen rybí tuk a ten je prospěšný během těhotenství i po něm.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užít omega marine forte v těhotenství

Špinění v 7. týdnu těhotenství

Pokud krvácení v 7. týdnu těhotenství nemá intenzitu menstruace, tak pohotovost navštěvovat nemusíte. V prvním trimestru bohužel nejsou lékaři schopni těhotenství nikterak zachránit, i kdyby se jednalo o hrozící potrat, platí zde pravidlo vše, anebo nic. Špinění v 7. týdnu těhotenství však nemusí nutně znamenat potrat. Špinění v prvním trimestru je poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Zvýšená teplota na začátku těhotenství

Zvýšená teplota je v těhotenství normální. Ráno naměřená teplota by měla být kolem 37 °C nebo lehce nad nimi, to je téměř spolehlivý příznak těhotenství pár dní před prvním pozitivním těhotenským testem.

Zdroj: Zvýšená teplota

Jak se mění děložní čípek na začátku těhotenství?

Děložní čípek prochází v průběhu menstruačního cyklu a na počátku těhotenství různými změnami, o kterých pojednáváme v následujících částech.

Zdroj: Jak se mění děložní čípek v raném těhotenství?

Lněný olej v těhotenství

1 čajová lžička denně v těhotenství je jakožto významný zdroj omega-3 mastných kyselin povolena.

Zdroj: Lněný olej

Sběr a sušení lipového květu

Květenství s blanitým podpůrným jazykovitým listenem se sbírá hned na počátku rozkvétání, od konce května do poloviny července, za suchého počasí, a rychle se suší v teple ve stínu v načechrané vrstvě do 5 cm. Sušení na slunci se nedoporučuje. Špatné je také sušení nad horkými topnými tělesy. Slunce a vyšší teplota nepříznivě působí na účinnost. Květenství s poupaty ani odkvetlá květenství s malými chlupatými plody se nesbírají. Sušený květ má slabě kořenitý pach a nasládle slizovitou chuť. Sušený květ nesmí znovu navlhnout.

Zdroj: Lipový květ

První příznaky těhotenství po ET

Příznaky těhotenství jsou stejné jako u každého přirozeného těhotenství.

3. den po ET

Třetí den po ET se doporučuje klidový režim, bez zvedání těžkých břemen, sexuální abstinence a psychická pohoda bez stresů. Pokud se vyskytne krvácení nebo bolesti podbřišku, je nutné kontaktovat centrum, kde došlo k přenosu.

4. den po ET

Čtvrtý den po ET se doporučuje stejný postup jako u 3. dne.

7. den po ET

Sedmý den po ET si pacientka může provést těhotenský test. Ten může být pozitivní, či negativní, což nemusí znamenat, že se nejedná o těhotenství. Rozhodující je 14. den po ET, což je popsáno výše v článku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP