Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LONGOVA METODA OSTRAVA

OBSAH

Je Longova metoda hrazena pojišťovnou?

Longova metoda byla v České republice ověřena Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, která v rámci pilotního projektu financovala v roce 2002 několik set operací na vybraných pracovištích. Po zvážení všech výhod a nevýhod klasických a moderních postupů operací hemoroidů dnes jednoznačně Longova metoda i při své vyšší finanční náročnosti na jednorázový nástroj vítězí a je zatím nejmodernějším způsobem operační léčby hemoroidů.

Zdroj: Longova metoda

Poradna

V naší poradně s názvem LONGOVA METODA OSTRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kupková .

Dobrý den, jsem u průmyslové pojišťovny 205.Hradí tato pojišťovna operaci hemoroidů Longovou metodou? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na možnost úhrady longovy metody se musíte zeptat přímo ve své pojišťovně. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna má pro tyto účely speciální informační linku na čísle 810 800 000.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Longova metoda ostrava

Cena

Cena speciálního operačního nástroje, který je pouze na jedno použití, činí zhruba 15 tisíc Kč.

Stapler pro operaci hemoroidů – Longova metoda (jen pro pojištěnce VZP, pojištěnci ostatních pojišťoven tuto částku nehradí) 15 000 Kč.

Zdroj: Longova metoda

Komplikace

Recidivy onemocnění se téměř nevyskytují, drobné komplikace, pokud se ojediněle vyskytly, byly snadno zvládnuty. Tato metoda léčby hemoroidů je velmi vhodná rovněž pro opakující se onemocnění po předchozích jiných zákrocích kvůli hemoroidům. Při klasickém odstraňování hemoroidálního uzlu hrozilo pacientům opakování nemoci a nebezpečí inkontinence způsobené narušením svěračů. Tyto komplikace u Longovy metody odpadají.

Zdroj: Longova metoda

Diskuze

V diskuzi LONGOVA METODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Joštová.

Je longova metoda hemoroidu hrazena pojištovnou VOZP,jsem objednana na poliklinice Sokolovska ulice 810 Vysočany Praha 9,na 3.5.2021.Dekuji Joštová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Longova metoda

Co je to Longova metoda

Základem Longovy metody je odstranění přebytečné tkáně a následné sešití sliznice, prováděné zvláštním přesným nástrojem – staplerem, který je zaveden do konečníku. Stapler řeší zároveň příčinu zvětšení hemoroidů a výhřezu konečníku, neboť přerušuje drobné cévy, které přivádějí do hemoroidů krev, a fixuje sliznici na její původní místo. Sliznice není v místě hemoroidů odstraněna a nevzniká tak jizva jako po klasických operacích, která nedovolí dobré utěsnění řiti. Nehrozí také poškození svěračů konečníku, ke kterému při dřívějších operacích mohlo dojít. Operace je téměř bezbolestná, provádí se v krátké celkové nebo páteřní (spinální) anestezii a trvá asi 15 minut. Operovaný pacient zůstává v nemocnici 1 až 3 dny, pracovní neschopnost trvá asi týden, což je asi čtvrtinová doba než u klasických zákroků. Pooperační bolesti jsou ve srovnání s klasickými operacemi velmi malé, což dosvědčují pacienti, kteří byli dříve operováni jinou metodou se špatným výsledkem a pak se podrobili Longově operaci.

Zdroj: Longova metoda

Poradna

V naší poradně s názvem PROVEDENÍ OPERACE LONGOVOU METODOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babánek.

Dobrý den, 13.10.2016 jsem byl operován longovou metodou. Je normální, že i po 13-ti dnech operace mám pořád bolesti, pálení, v místě operace se mi objevují výrustky, bez krvácení? Vše dodržuji dle doporučení, strava, léky apod. Mám kontaktovat lékaře nebo je to zcela ještě normální? Děkuji, s pozdravem JB.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krvácení by bylo opravdu špatné, avšak ty další problémy, které máte takto dlouho po operaci, také nelze podcenit. Longova metoda se vyznačuje právě lepším pooperačním průběhem, než jiné metody, proto váš stav lze považovat za podezřelý a návštěva lékaře by byla nejlepším řešením.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Provedení operace longovou metodou

Pracoviště provádějící Longovu metodu

V ČR probíhají tyto výkony v rámci pilotní studie VZP, do níž je zapojeno pět zdravotnických zařízení (to znamená, že zde pojišťovna tyto výkony hradí): Nemocnice Na Homolce, FN Bulovka, Nemocnice pod Petřínem, FN KV a FN Ostrava. Pro provedení operace Longovou metodou zde platí indikační omezení – pouze 3. a 4. stupeň (prolaps). Dosud bylo takto odoperováno 1 570 pacientů. Reference po provedeném zákroku jsou velmi dobré, pacienti se v řadě případů obejdou zcela bez analgetik. Oproti klasické operaci se zkracuje doba hospitalizace, a to zhruba na 2 dny, i pracovní neschopnosti. Důvodem omezeného výběru je cena speciálního operačního nástroje (zhruba 10 tisíc Kč), který je pouze na jedno použití. Po ukončení experimentu, který neověřuje účinnost, ale právě ekonomickou stránku terapie, rozhodne VZP o zařazení Langovy metody do svého platebního systému.

Stadia vnitřních hemoroidů:

  • Hemoroidy 1. stupně: Žíly jsou nateklé, ale jinak se nevyskytují problémy. Občas může dojít ke svědění.
  • Hemoroidy 2. stupně: Žíly jsou podstatně nateklé a zasahují do průsvitu konečníku či análního otvoru. Objevuje se bolest a krvácení při vyprazdňování, svědění, při větších hemoroidech i pocit nedokonalého vyprázdnění. Míra příznaků může kolísat.
  • Hemoroidy 3. stupně: Hemoroidy rostou, problémy se stupňují. Při vyprazdňování vystupují z konečníku, dají se ještě zasunout nazpět.
  • Hemoroidy 4. stupně: Hemoroidy již nelze zasunout zpět, jsou velké a mohou kromě výše zmíněných příznaků způsobovat rozličné další komplikace (například mohou znemožnit pacientovi sedět).

Zdroj: Longova metoda

Poradna

V naší poradně s názvem LONGOVA METODA HRAZENÍ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kolíbal Vlastimil.

Jako důchodce jsem klientem pojišťovny MV, 211.Dnes mi lékař řekl, že vzhledem k mým problémům by pro mě připadala operace hemeroidů Longovou metodou. Ale , že je se spolúčastí pacienta. Kolik bych případně měl v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, která je nejbližší mému bydlišti, doplácet. Za Vaši laskavou odpověď předem děkuji. Kolíbal Vl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normální cena za Longovu metodu je 15000 Kč + hotelové služby nemocnice. Jestli Vám na operaci hemoroidů přispěje pojišťovna záleží na dohodě mezi Vámi a pojišťovnou. Obraťte se proto na svou pojišťovnu a zeptejte se jich na konkrétní postup v této veci. Adresa je www.zpmvcr.cz.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Longova metoda hrazení pojišťovnou

LR Cosmetics Ostrava

LR Cosmetics Ostrava nabízí nejširší sortiment zboží prestižního německého výrobce LR. Za kvalitu dodaného zboží ručí. Poskytuje profesionální poradenské služby 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. S odbornými radami se obrací na uznávané odborníky z řad českých i zahraničních lékařů. Zaručuje nejrychlejší dodání – 99 % zboží je skladem. Pokud si zboží objednáte ve všední den do 14:00 hodin, bude vám tentýž den odesláno. Ceny jsou denně upravovány s ohledem na dodavatele a konkurenci (nabízí nejnižší ceny zboží na trhu). Nakoupíte-li nad 2 000 Kč, budete mít dopravu zdarma.

Poradce: Ing. Markéta Kičmerová

  • tel: + 420 602 575 155
  • e-mail: info@investicedozdravi.cz
  • Facebook: https://www.facebook.com/investicedozdravi/
  • Adresa:
  • Oty Synka 1855
  • 708 00 Ostrava-Poruba
  • Provozovatel e-shopu: Ing. Martin Prokeš, Lidická 542, 739 61, Třinec-Lyžbice, IČ: 04253191, podnikatel zapsaný v živnostenském rejstříku vedeném Magistrátem města Třinec.

Zdroj: LR Cosmetics

Ceny protonové léčby v Ostravě

Protonová léčba Ostrava k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Poradna

V naší poradně s názvem ROZBÍJENÍ ŽLUČNÍKOVÝCH KAMENŮ ULTRAZVUKEM LERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zbyněk Pacovský.

Dobrý den, ve svém článku se zmiňujete o možnosti rozbíjení žlučníkových kamenů ultrazvukem (LERV).
Nedaří se mi ani po rozsáhlém hledání nalézt pracoviště, které se tímto způsobem léčby zaobírá.
Můžete mě někam nasměrovat pro radu?
S pozdravem Pacovský

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Metoda LERV je vhodná pouze pro 20% případů žlučníkových kamenů. Ostatní pacienty je třeba léčit jinými metodami, nejefektivněji pomocí laparoskopie. Zeptejte se svého lékaře, zda-li je pro vás metoda LERV vhodná vzhledem k typu a umístění vašeho kamínku. Teprve pak se zaměřte na vyhledání vhodného pracoviště, kde zákrok LERV provádějí. Je to například oblastní nemocnice Kolín, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, FN Ostrava, Nemocnice Havlíčkův Brod, Krajská nemocnice Zlín, Krajská nemocnice Liberec a mnoho dalších.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozbíjení žlučníkových kamenů ultrazvukem LERV

Kde se dá koupit barefoot obuv

Na internetu je široká nabídka této obuvi. Stačí si jen vybrat typ a značku. Ve velkých městech, jako je Praha, Brno, Ostrava, najdete tuto obuv i v kamenných obchodech.

Kamenné obchody v Praze s barefoot obuví naleznete například zde.

Kamenné obchody v Brně s barefoot obuví naleznete například zde.

Kamenné obchody v Ostravě s barefoot obuví naleznete například zde.

Internetové obchody s barefoot obuví naleznete například zde.

Bazar s barefoot obuví naleznete například zde.

Pokud vám zaleží na zdraví a chcete zažít nevšední způsob chůze, tak vyzkoušejte tento druh obuvi – tělo vám poděkuje.

A jaké jsou vaše zkušenosti s touto obuví? Podělte se o ně s námi.

Zdroj: Barefoot boty

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZJISTIT PLODNOST MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Holub.

Dobrý den kde ma jít přítel na vysetření plodnosti? Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Plodnost u muže se dá zjistit buď doma vlastním testem a nebo ve Fakultní nemocnici Ostrava, ulice 17. listopadu 1790, Ostrava - Poruba. Test na domácí otestování mužské plodnosti můžete koupit zde: www.prozdravi.cz/tes…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zjistit plodnost muže

Kontraindikace

Použití systému Rezum je kontraindikováno pro:

  • pacienty s implantátem močového svěrače
  • pacienty s penilní protézou

Zdroj: Metoda Rezum

Poradna

V naší poradně s názvem SPECIALISTA NA VYPADAVANI VLASU OSTRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vasil.

Dobry den. Mam takovi problem delasemi kolecko na temeni dole z boku profilu. A pouzivam prasky i vytaminy. Ale nejak se to nema k rustu. Rad bychto trochu u richlil. Jeto dost stresujici. Jemi 34let. Exzistuje i jana lecba.dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Nejspíše je to parciální alopecie. Léčit vám to pomůže tricholog a nebo kožní lékař. Příliš od toho ale nečekejte a spíše se s tím naučte žít.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Specialista na vypadavani vlasu ostrava

Je nutná narkóza

Výkony jsou prováděny v lokální anestézii.

Zdroj: Metoda Rezum

Diskuze

V diskuzi LINX OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobry den, aplikuje se u nas metoda Linx ? Jsem po rozvolněné fundoplikaci a dalsi nechci absolvovat.Děkuji za odpověd.Karel.36 let.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radmila Krechlerová.

dobrý den, chci se zeptat zda se už v České republice neprovádí operativní metoda jícnu zvaná LINX, a pokud ne, tak kde v Evropě je to dostupné?
Zatím jsem našla Londýn, Mnichov, a nevíte prosím kolik ta operace stojí kč? cca

děkuji Krechlerová

Zdroj: diskuze Linx operace

Unikátní metoda řezu

Metoda Rezum zmírňuje vedlejší účinky na minimum. Pacienti po této metodě se s inkontinencí a impotencí prakticky vůbec nesetkají a problémy s ejakulací může mít cca 5 % mužů, zatímco u klasické operace je to až 65 %. Díky této metodě se často začnou léčit i ti muži, kteří se doposud operace kvůli vedlejším účinkům obávali. Strach z vedlejších účinků je u mnohých mužů tak silný, že raději trpí, než aby podstoupili operaci. Nezanedbatelná je i ekonomická výhoda této léčby. Přestože samotný zákrok vyjde na podobné peníze jako klasická operace, trvá jen několik minut a muž odchází okamžitě po zákroku domů, zatímco operace trvá v průměru 90 minut a muž zůstává v nemocnici tři dny.

Metoda Rezum ovšem není vhodná pro muže, jejichž prostata má opravdu velké rozměry. U nich lékaři doporučují laserovou operaci. Nevýhoda metody Rezum také spočívá v tom, že její účinek není okamžitý. K odumření tkáně dochází pozvolna a může trvat 3–8 týdnů, než dojde ke zmírnění či úplnému odeznění potíží.

Zdroj: Metoda Rezum

Zkušenosti s IPL epilací

Dle recenzí je nejdříve spokojenost – chloupky začnou vypadávat, ale za 2 měsíce po skončení procedur nastává velké zklamání. Chloupky znovu vyrůstají, tmavé a tuhé jako před epilací. Ztráta peněz, času a hlavně naděje, že se toho věčného boje s nadměrným ochlupením zbavíte touto metodou. Dle výrobců je jedinou nevýhodou, že tato metoda epilace je účinná převážně na tmavé, pigmentem zabarvené chloupky. Slabé a šedivé chloupky se IPL epilací neodstraní ani po několika sezeních. Faktem rovněž je, že k dosažení požadovaného efektu musíte absolvovat více sezení, což může výrazně ovlivnit stav vaší peněženky.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Cena

Přerušení vejcovodů je vysoce efektivní a levná metoda. Protože se jedná o novinku, zatím probíhají jednání s pojišťovnami o možných formách finanční spoluúčasti. Pacientku tak v současné době zákrok včetně spirálek vyjde na 25 000 korun, antikoncepci má však vyřešenou trvale.

Zdroj: Sterilizace ženy

Výhody depilace IPL

  • Některé přístroje dle výrobců fungují i na světlé a šedivé chloupky.
  • Ošetření je rychlejší než u laseru.
  • IPL je o něco levnější než laser.
  • Co se týče účinnosti, tak zastánci této metody propagují stejné účinky jako při depilaci laserem a předhánějí se v představování stále novějších a revolučnějších přístrojů IPL.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Metoda Linx

Metoda Linx je také známa pod názvem Reflux Management System. Tato metoda byla schválena agenturou Food and Drug Administration (angl. Food and Drug Administration) v roce 2012. Metoda Linx v podstatě představuje implantaci magnetického zařízení do dolní části jícnu. Implantát obsahuje množství magnetických kuliček titanu, které jsou spojeny do elastického kruhu a tvoří prstenec. Implantát je rovněž pokryt vrstvou z titanu, takže Linx není odmítán imunitním systémem pacienta. Umístění kroužku v těle pacienta trvá desítky minut. Prstenec se roztáhne, když pacient spolkne jídlo. V klidu má prstenec průměr přibližně 0,5 cm, rozšířit se může až do průměru 1,5 cm. U pacientů, kteří podstoupili tuto metodu, bylo pozorováno méně nežádoucích účinků, jako je nadýmání, zvracení nebo říhání po jídle, v porovnání s pacienty po operaci fundoplikací. Metoda Linx je v současnosti stále ve fázi výzkumu. V loňském roce obdržel FAD akreditaci Linx tým vědců provádějící výzkum a vydávající další a další zprávy ze zkušebního postupu s pozitivním výsledkem. Pro 20 % populace ve vyspělých zemích trpících onemocněním gastrointestinálního traktu by tento postup znamenal konec nemoci.

Linx je k dispozici ve speciálních medicínských centrech v USA a Evropě.

Zdroj: Fundoplikace

Jak se zbavit svalového napětí

Svalové napětí lze uvolnit pomocí svalové relaxace spolu s duševní očistou. Jedná se o metodu, která je stará skoro celé století. Nazývá se Jacobsonova progresivní relaxace. Metoda vás naučí, jak uvolnit svaly a jak se uvolnit celkově.

Zdroj: Jak uvolnit svalové napětí


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP